Vodenjak wrote:[quote...........Prvo nam nisu dali Srbi...
Pa nam ne daju Hrvati...
Pa nam nisu dali komunisti...
Broz posebno... Jes´ da nas je po prvi put u istoriji priznao kao narod, ali zakasnio brate i to nekoliko godina! A i kad nas je priznao, ni ime nam bas neko nije dao... Jes´ono da smo mi muslimani, ali ipak...
Da je Broz recimo pitao Aliju za ime, Aliju koji opet, prije podne nije pitao Adila pa ga onda Jopet popodne priupitao, zvali bi se mi lijepo Bosnjaci i milina jedna. Niko nam tad nista ne bi mogao. Otkad ime pravo dobismo, ruze nam procvjetale.
Razvijamo sve nacionalno sto se moze razviti... Od pustekije do serdjaze! I poneku jufku...
Jes ono da nas i sad, nakon promjene imena svijet zajebava!
Hare recimo hoce "samo" da ukine Republiku Srpsku ali Srbi se nesto neckaju...
I Visoki predstavnik veli da ne moze zbog nekog Haretovog potpisa. I ne samo njegovog...
Pa tu su i Hrvati koji nas isto nesto terorisu u zadnje vrijeme i nece s nama da se igraju...
A mi se praaavo trudili da mirisemo u njihovim bastama...
Eto...
Samo Allah dragi zna sta je ovom dunajluku oko nas...Niko nam nista ne da, a mi bi, merhametli kakvi jesmo, sve primili...
............STA??? I ne gledaj samo zadnjih 20 godina jer se svi ovdje vracaju i stotinama godina unazad! Pocev od reisa koji svake godine ide da se moli nad mezarima poginulih turskih vojnika i slavi njihovu pobjedu, odnosno pad bosanskog gradica 1463.
Za mene su ti isti Turski vojnici potorili na zamlji mojih djedova i velim... Neka su!
A reis im napravio turbe i svake im se godine ide moliti i od toga dernek praviti! Cak i zvanicnike (politicare!) iz Turske dovodi a oni opet narod cevapima caste!
Nije ni drzava zaostala previse za njim, nacionalni spomenik od toga napravila. Zvanicno!
Eto...........
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=375
Da li onda po istim nacelima,pojedini trebaju otvarati komemorativne sjednice za njemacke vojnike,austougarske vojnike,mozda posebno za vojnike eugena saVojsko(m)ili(g),kada je vec Napoleon nije prosao kroz Bosnu i Hercegovinu,doduse Eugen je SAMO dosao,popalio i otisao sto se nije zadrzavao,pojma nemam (? ) ( mozda je covjek bio ispred svog vremena i skontao mnogo toga ??? ),a da ne spominjem i ovdasnje kvislnge ustase i chetnike.....i ostale?