Nepobitne cinjenice? hehehe idi kupi sebi kakvu enciklopediju pa se obrazuj kad si vec u skoli propustio casove lokige.cogni wrote:Sta je destruktivno u ukazivanju na nepobitne cinjenice?Liberalism wrote:l o tome ja nisam ni mislio govoriti vec sam predpostavljo da si iz RS obzirom na tvoj destruktivni doprinos temi
To sto su iznete cinjenice destruktivne prema ideji o kojoj pricamo ne cini mene destruktivnim.
Okruzi umjesto kantona
- Liberalism
- Liberalism
Tomislave, jesi li ti za ukidanje kantona? Ili si za zadrzavanje postojeceg stanja? Usput, posto si pristalica hrvatskog nacionalizma, da nam svima pojasnis koja je srz hrvatske politike da majkama u uskracuju pravo na placeno porodiljsko odustvo?Tomislav MO wrote:Znaš o čemu se radi, neki Bošnjaci su se toliko ubjeđivali u bajku da Komšić nije Sejdo i da su Hrvati glasovali u Komšića da su na kraju i povjerovali u to. Jeste smiješno ali govori o moći autosugestije.cogni wrote:Odakle crpish toliki optimizam, prema rezultatima stranackih izbora 2006-te reklo bi se da je trend jacanje 'nacionalistickih stranaka', a ne njihovo slabljenje.Liberalism wrote: Ali ne brini se, stvari u F BiH idu pozitivnim tokom, sve veci broj ljudi pocinje se buniti protiv nacina vladanja od strane nacionalistickih stranaka, tako da nasim politicarima ostaje sve manje vremena da uzivaju u statusu quo.
Kako ocekujesh da se to desi, da Hrvati odjednom pocnu vecinski glasati za SDP? Da neocekivana stranka koja se pojavljuje niotkuda rijeshi stvar?
- cogni
Nije potrebna logika da se zapaze ocigledne stvare, takodje ona nema narocite veze sa poznavanjem cinjenica, niti moze da se nauci citajuci enciklopediju.Liberalism wrote: Nepobitne cinjenice? hehehe idi kupi sebi kakvu enciklopediju pa se obrazuj kad si vec u skoli propustio casove lokige.
Ali da se ne bavimo time, ostalo je josh samo da pojasnish kako zamisljash da se provede to ukidanje kantona u FBiH.
- Liberalism
promjenom ustava u Parlamentu Federacije BiH naravno, a tebi ostavljam da brojis krvna zrnca zastupnika koji to nece dati
- cogni
Ako smo konacno dosli do toga da postoje oni koji to nece dati ja sam savrseno zadovoljan jer je to jedino sto sam hteo reci na ovoj temi.Liberalism wrote:promjenom ustava u Parlamentu Federacije BiH naravno, a tebi ostavljam da brojis krvna zrnca zastupnika koji to nece dati
-
Tomislav MO
Niti jedno niti drugo. Ja sa za demokratsku, cjelovitu BiH, uređenu poput svih ostalih uspješnih višenacionalnih država. Imamo dosta primjera, ne treba izmišljati toplu vodu, tu su: Kanada, Belgija, Švicarska, ali dosta sličnosti ima i Britanija, Španjolska, Italija itd.Liberalism wrote: Tomislave, jesi li ti za ukidanje kantona? Ili si za zadrzavanje postojeceg stanja?
Plaćamo Sarajevu puno poreza pa nam ne ostaje za vlastiti razvoj.Liberalism wrote:Usput, posto si pristalica hrvatskog nacionalizma, da nam svima pojasnis koja je srz hrvatske politike da majkama u uskracuju pravo na placeno porodiljsko odustvo?
-
Virtual X
Ma gdje to VI svega ti plaćate porez?Tomislav MO wrote:Niti jedno niti drugo. Ja sa za demokratsku, cjelovitu BiH, uređenu poput svih ostalih uspješnih višenacionalnih država. Imamo dosta primjera, ne treba izmišljati toplu vodu, tu su: Kanada, Belgija, Švicarska, ali dosta sličnosti ima i Britanija, Španjolska, Italija itd.Liberalism wrote: Tomislave, jesi li ti za ukidanje kantona? Ili si za zadrzavanje postojeceg stanja?
Plaćamo Sarajevu puno poreza pa nam ne ostaje za vlastiti razvoj.Liberalism wrote:Usput, posto si pristalica hrvatskog nacionalizma, da nam svima pojasnis koja je srz hrvatske politike da majkama u uskracuju pravo na placeno porodiljsko odustvo?
Ne plaćate ni struju ni televiziju od 92. !!!
Ovo znam iz Kiseljaka, a malo je moguće da je u Hercegovini drugacije!
Istina jest da se u Sarajevo previše ulaže i da manje sredine grcaju od problema, al to Sarajevo sigurno ne puni Hercegovina parama, možda zapadni Mostar i Široki i ostatak
-
Tvrtko_I
Sta je potrosio se novac od kradje pa sad smeta kad se i porez placa? Da je tebi stalo do razvitka ne bi gledao "nacionalnost" vec politiku onog na vlasti.Tomislav MO wrote:Niti jedno niti drugo. Ja sa za demokratsku, cjelovitu BiH, uređenu poput svih ostalih uspješnih višenacionalnih država. Imamo dosta primjera, ne treba izmišljati toplu vodu, tu su: Kanada, Belgija, Švicarska, ali dosta sličnosti ima i Britanija, Španjolska, Italija itd.Liberalism wrote: Tomislave, jesi li ti za ukidanje kantona? Ili si za zadrzavanje postojeceg stanja?
Za razvitak je potrebna ekonomija, a ekonomija se ne dobija specijalnim vezama sa susjednim drzavama ili nacionalnim torovima. Nama treba jedan cilj i da svi krenemo prema njemu. A to nece dati ni kantoni ni entiteti a definitvo ne federale jedinice. Niti imaju ekonomske niti istorijske podloge.
-
Virtual X
Baš tako, kao što sam negdje već napisao, nama treba jedan PREDSJEDNIK, jedna VLADA, jedno MINISTARSTVO, jedan SUD, jedna POLICIJA, jedna VOJSKA, nula ENTITETA I KANTONA, par REGIJA oko većih centara i više ovlasti opštinama!Tvrtko_I
Sta je potrosio se novac od kradje pa sad smeta kad se i porez placa? Da je tebi stalo do razvitka ne bi gledao "nacionalnost" vec politiku onog na vlasti.
Za razvitak je potrebna ekonomija, a ekonomija se ne dobija specijalnim vezama sa susjednim drzavama ili nacionalnim torovima. Nama treba jedan cilj i da svi krenemo prema njemu. A to nece dati ni kantoni ni entiteti a definitvo ne federale jedinice. Niti imaju ekonomske niti istorijske podloge.
Tek tada se možemo nadati da će nam biti bolje!
- osa
možda da pokušate angažirati davida coperfielda.Virtual X wrote:Baš tako, kao što sam negdje već napisao, nama treba jedan PREDSJEDNIK, jedna VLADA, jedno MINISTARSTVO, jedan SUD, jedna POLICIJA, jedna VOJSKA, nula ENTITETA I KANTONA, par REGIJA oko većih centara i više ovlasti opštinama!Tvrtko_I
Sta je potrosio se novac od kradje pa sad smeta kad se i porez placa? Da je tebi stalo do razvitka ne bi gledao "nacionalnost" vec politiku onog na vlasti.
-
Tvrtko_I
Ili mozda da nabavimo pro bosanski orijentisanog politicara tipa Tudjman i Milosevicosa wrote:možda da pokušate angažirati davida coperfielda.Virtual X wrote:Baš tako, kao što sam negdje već napisao, nama treba jedan PREDSJEDNIK, jedna VLADA, jedno MINISTARSTVO, jedan SUD, jedna POLICIJA, jedna VOJSKA, nula ENTITETA I KANTONA, par REGIJA oko većih centara i više ovlasti opštinama!Tvrtko_I
- cogni
Strpljenje je vrlina, ne izruguj se s time, uostalom, tko moze znat sto ce bit za tisucu godina.osa wrote:možda da pokušate angažirati davida coperfielda.Baš tako, kao što sam negdje već napisao, nama treba jedan PREDSJEDNIK, jedna VLADA, jedno MINISTARSTVO, jedan SUD, jedna POLICIJA, jedna VOJSKA, nula ENTITETA I KANTONA, par REGIJA oko većih centara i više ovlasti opštinama!
-
Liska
Tvrtko, eto kod vas sve posteno. Tko popljacka Sarajevo za vrijeme opsade, da nisu Hercegovci mozda. Hercegovci su i Alispahici, Cengici, Saje, Bicakcici i citava svita sto je popljackala po Bosni sto je stigla. Dakle, prvo ispred svoga praga pa drugima popuj. Da ti ne kazem, sta je potrosio se novac od donacija Saudijske Arabije?Tvrtko_I wrote:Sta je potrosio se novac od kradje pa sad smeta kad se i porez placa? Da je tebi stalo do razvitka ne bi gledao "nacionalnost" vec politiku onog na vlasti.Tomislav MO wrote:Niti jedno niti drugo. Ja sa za demokratsku, cjelovitu BiH, uređenu poput svih ostalih uspješnih višenacionalnih država. Imamo dosta primjera, ne treba izmišljati toplu vodu, tu su: Kanada, Belgija, Švicarska, ali dosta sličnosti ima i Britanija, Španjolska, Italija itd.Liberalism wrote: Tomislave, jesi li ti za ukidanje kantona? Ili si za zadrzavanje postojeceg stanja?
-
Tvrtko_I
Prvo: kojih nas?Liska wrote:Tvrtko, eto kod vas sve posteno. Tko popljacka Sarajevo za vrijeme opsade, da nisu Hercegovci mozda. Hercegovci su i Alispahici, Cengici, Saje, Bicakcici i citava svita sto je popljackala po Bosni sto je stigla. Dakle, prvo ispred svoga praga pa drugima popuj. Da ti ne kazem, sta je potrosio se novac od donacija Saudijske Arabije?Tvrtko_I wrote:Sta je potrosio se novac od kradje pa sad smeta kad se i porez placa? Da je tebi stalo do razvitka ne bi gledao "nacionalnost" vec politiku onog na vlasti.Tomislav MO wrote: Niti jedno niti drugo. Ja sa za demokratsku, cjelovitu BiH, uređenu poput svih ostalih uspješnih višenacionalnih država. Imamo dosta primjera, ne treba izmišljati toplu vodu, tu su: Kanada, Belgija, Švicarska, ali dosta sličnosti ima i Britanija, Španjolska, Italija itd.
Plaćamo Sarajevu puno poreza pa nam ne ostaje za vlastiti razvoj.
Drugo: Moj prag je BiH.
Trece: Lopov je lopov pa kojom god se "nacijom" prozivao.
Ako ti mislis da se manja mjesta ne razvijaju zato sto neko placa porez Sarajevu ili bilo kojem drugom gradu, ili zbog nekih nacionalnih faktora onda si se ti moj buraz dobro za*ebo. Nema razvoja zbog dzepova politicara koji su svoje glasove pokupili igrajuci na nacionalnu kartu ovaca koji misle da ce imati vise za zivot ako im je ministar "njihov". A njihov ministar uzima njihove pare, pa se onda nadje ovako neki pametan kao Tomislav pa se osjeca ugrozenim jer eto odose pare u Sarajevo pa se zato Hercegovina ne razvija. De manite sranja. To mozes prosipati djeci po osnovnoj skoli.
- and
ti bi da prodajete robu u sarajevu,a porez da ide u hercegovinu?zanimljivoTomislav MO wrote:Niti jedno niti drugo. Ja sa za demokratsku, cjelovitu BiH, uređenu poput svih ostalih uspješnih višenacionalnih država. Imamo dosta primjera, ne treba izmišljati toplu vodu, tu su: Kanada, Belgija, Švicarska, ali dosta sličnosti ima i Britanija, Španjolska, Italija itd.Liberalism wrote: Tomislave, jesi li ti za ukidanje kantona? Ili si za zadrzavanje postojeceg stanja?
činjenica je da ste se bolje razvijali kad robu niste ni plaćali,već je otimali pa je nama prodavali.to su neka druga vremena
-
Liska
Tvrtko, sam si vec podijelio tabore ako nisi primjetio. I ja se pitam na koga si mislio kad si napisao potrosio se novac od kradje. Dakle, prvo pogledaj sebe pa meni pametuj. I ja nista nisam napisao o otimanju para iz Sarajeva nego Tomislav pa si se trebao obratiti samo njemu a ne nekom nepoznatoj mnozini.
-
Tvrtko_I
Pa pitaj Tomislava na koga je on mislio kad je rekao "Placamo porez Sarajevu".Liska wrote:Tvrtko, sam si vec podijelio tabore ako nisi primjetio. I ja se pitam na koga si mislio kad si napisao potrosio se novac od kradje. Dakle, prvo pogledaj sebe pa meni pametuj. I ja nista nisam napisao o otimanju para iz Sarajeva nego Tomislav pa si se trebao obratiti samo njemu a ne nekom nepoznatoj mnozini.
A ja sam mislio na politicare koji nemaju za "razvoj" jer im pare odose negdje drugdje. Vidis da je narod pokrao koga mi ne bi imali ovu diskusiju. A sto se tice tabora .. . imas jedan tabor politicara i tri tora ovaca. I umjesto da se ta tri tora ovaca okrenu i traze odgovornost od politicara za ono sto su uradili ili nisu uradili, oni staju iza "svojih" i udaraju po "tudjima". I onda je nekom poput Tomislava kriv neko iz Sarajeva jer on ne moze da se razvija. A nije kriv glavonja koji zastupa Tomislava pa zajedno sa ovim sto kupi porez u Sarajevu pokra igdje ista ima.