OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Locked
Dasi

#176 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Dasi »

Ružu na beton je stavila, potom naricala i Đurđa Stanić. - Imam volju i vazda ću dolaziti u Dobrovoljačku. Meni je JNA najmilija vojska. Ko ne voli vojsku i policiju, ne voli nikoga. Ni sunce na nebesima. Ne, nisam ja u Dobrovoljačkoj nikoga izgubila, ali sam imala familiju u JNA. I nas su gađali svim i svačim. U Vogošći sam živjela i avijacija je tresla i nas i nebesa, sjeća se Đurđa.
muha_sa

#177 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by muha_sa »

Dasi wrote:
Ružu na beton je stavila, potom naricala i Đurđa Stanić. - Imam volju i vazda ću dolaziti u Dobrovoljačku. Meni je JNA najmilija vojska. Ko ne voli vojsku i policiju, ne voli nikoga. Ni sunce na nebesima. Ne, nisam ja u Dobrovoljačkoj nikoga izgubila, ali sam imala familiju u JNA. I nas su gađali svim i svačim. U Vogošći sam živjela i avijacija je tresla i nas i nebesa, sjeća se Đurđa.
profesionalna narikaca.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#178 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JoseMujica »

Dasi wrote: Ružu na beton je stavila, potom naricala i Đurđa Stanić. - Imam volju i vazda ću dolaziti u Dobrovoljačku. Meni je JNA najmilija vojska. Ko ne voli vojsku i policiju, ne voli nikoga. Ni sunce na nebesima. Ne, nisam ja u Dobrovoljačkoj nikoga izgubila, ali sam imala familiju u JNA. I nas su gađali svim i svačim. U Vogošći sam živjela i avijacija je tresla i nas i nebesa, sjeća se Đurđa.
al im pao budžet pa imali samo za jedne...hajmo im udjelit da rentaju tuce narikača pa nek ovo liči na nešto :-) pa Pantelija zar za Sarajevo cijelo samo jedna narikača? ili je dobio za više pa zdipio pare, a i ovu će zapalit za pola dnevnice.

PS

a ovaj sexi poster na banderi je tonbe...koji kadar
Rookie

#179 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Rookie »

Kol'ko li se plaća ljubljenje trotoara?! To je bio highlight parade.
JThomas

#180 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JThomas »

svi smo mi u neka doba imali nekoga u JNA.

stoka.
poostar

#181 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by poostar »

Povoljno kukamo po parastosima i ljubimo beton.

šifra: NARIKAČA
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#182 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JoseMujica »

Rookie wrote:Kol'ko li se plaća ljubljenje trotoara?! To je bio highlight parade.
ko ima najviše poljubaca dobija ganc novog Yugu
Hendrix

#183 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Hendrix »

Iduće godine fino na lokaciji gdje ovi majmuni svoje laži prosipaju fino postaviti velike plakate sa natpisima o Srebrenici, Markalama, i uopšte ratu , ogroman billboard na zgradi DONT FORGET SREBRENICA i slično , makar malo kada ih kamere snimaju da se vidi i neki tračak istine jer ovo je danas bilo za povratit.
Better Man

#184 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Better Man »

Ovo obiljezavanje navodnog zlocina u Dobrovoljackoj vidim kao skup cetnika koji placu ne za stradalim, vec za cinjenicom da nisu uspjeli pokoriti Sarajevo pobiti stanovnistvo istog koje je jasno reklo ne fasitickoj politici. Svi ovi danas sto su dosli su najobicniji cetnici i placenici od strane Vlade RS-a da sire laz i prropagandu o onome sto se desavalo u Dobrovoljackoj. Mislim da bi posteno bilo da su novinari pitali ucesnike koliko im je Mile iskesirao novca da dodju u Doborovaljcku i glume ucviljene zrtve. Zna se koliko je osoba stradalo u Dobrovoljackoj, ima svjedoceneje generala Kukanjca i nema se sta tu vise pricati i izmisljati. Treba ubuducnosti zabraniti ovu cirkusijadu od obiljezvanja navodnog zlocina i traziti od istih priznaju zlocine koje je izvrsila tadasnja JNA potpomognuta domacim fasitima i da odu na mezarja i groblja svih nevinih zrtava kako u Sarajevu tako i u ostatku BiH koje su ubijali Fasisti s brda samo zato sto nisu zeljeli da zive pod Milosevicevom cizmom i da mole za oprost i da odaju pocast nevinim, a ne fasistima koji su htjeli da uniste i razore Sarajevo.
Nele9

#185 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Nele9 »

JoseMujica wrote:
nellington wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110503017

Monty fuckin' Python.

Izdvajam greatest shits:

"Lažete! Nisu vas granatirali! Nije se ono desilo što oni govore!", govorila je jedna od uplakanih žena koja je došla na obilježavanje godišnjice događaja u Dobrovoljačkoj koju su obezbjeđivale jake policijske snage.
-----
"Pogledajte koliko nas policije obezbjeđuje! Umjesto da svi slobodno u cijeloj BiH dolazimo i obilježavamo mjesta stradanja naših najmilijih!"
-----
Ministar rada i invalidsko-boračke zaštite RS-a Petar Đokić najprije je kazao kako skup nema nikakvu političku pozadinu, nakon čega je događaje u Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja okarakterisao "okidačem" koji je rasplamsao rat u BiH koji se do tada svodio na "nekoliko incidenata".
------
"Radilo se o događaju koji je isplaniran, i nakon kojeg je došlo do proširenja sukoba na teritoriju cijele BiH. Taj dan su u Sarajevu stradala 42 vojnika JNA, a više od 200 ih je zarobljeno i mučeno. General Milutin Kukanjac koji je govorio kako je u Dobrovoljačkoj ubijeno tek sedam vojnika za mene nije relevantan svjedok, jer je on bio ključna osoba odgovorna za svoje vojnike koje nije adekvatno zaštitio i izvukao, te je samim tim i krivac za njihovo stradanje", kazao je Đokić.
ma iduće godine ako dođu treba im i kamere uskratiti...gledam jutros prenos na TVSA ...pa ne znam jel po sata trajalo sve skupa....pa samo što su 10 metara po ulici hodali odmah delegati pred kamere trče da iseru zlo iz sebe. I skontam onda da ovi samo zbog kamera i dođu, inače bi sve ono bilo besmisleno.

Niti jedna sarajevska redakcije nije trebala tamo slati novinara, kamermana i fotoreportera...prave od nake kreature Pantelije, prezimena Ćurguz, medijsku zvijezdu, a on hudnik ni dvije proste sastavit ne zna :-) bez kamera ne bi ni znali da je cirkus bio u našem gradu.
:thumbup:
BHCluster

#186 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by BHCluster »

Od 1:37 do 2:09 <- Sta je ovo bolan...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#187 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by pici »

Dasi wrote:
lelekače

Lelekace ili narikace su zene koje praktikuju jedan primitivni obicaj na podrucju Srbije i Crne Gore.Njihova funkcija je da za nadoknadu kukaju za pokojnikom.

lelekače

To su takmicarke u lelekanju i obuhvata ove gategorije:baba,komsinica i rodbina preminulog.Takmice se ko ce jace da lelece(kuka) i sto vise i jace leleces to vise darova i dobijes.
Takmicenje se odrzava na groblju kada su sahrane i parastosi kao i 7 dana,40 dana,pola godine.godinu dana itd.

lelekače

Preteča emo fazona, samo što lelekače leleču da bi ih rodbina pokojnika darivala rakijom, a među emoima vrlo malo njih se domoglo MTV-a i unovčilo svoje kukanje - većina zaista veruje da nemaju pametnija posla od kuknjave u životu.

Narikača (def.) – osoba koja na pogrebima glasno kuka i baca se po zemlji od bola i tuge, biva plaćena za ovu rabotu, a nakon toga sedne za trpezu kao da ništa nije bilo.

Narikača

Ендемска врста жена. Латински назив: kukukuku lele. Не зна се колики број припадника ове врсте је остао. У Србији ова врста жена може да се нађе једино на гробљима, и то за време сахране или помена.
BiH-x

#188 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by BiH-x »

Kakva farsa! :lol:
Ahmmed

#189 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Ahmmed »

Dasi wrote:
Ova žena sa fotografije, nije narikača Đurđa Stanić.

Ovo je mati jednog od poginulih vojnika,Bogdana Tomović.

Mislim da nije uredu ismijavati je.
Ripicipi

#190 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Ripicipi »

Ahmmed wrote:
Dasi wrote:
Ova žena sa fotografije, nije narikača Đurđa Stanić.

Ovo je mati jednog od poginulih vojnika,Bogdana Tomović.

Mislim da nije uredu ismijavati je.
I ja sam to vec negdje napisao, treba prvo vidjeti ko je ovdje folirant, zena koja je izgubila sina ne treba biti predmet ismijavanja
tbv

#191 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by tbv »

uh, uh... ebes zalost ako nema suze, a ja je nisam vidio na ovom video zapisu, izglada da nisu bas profesionalne narikaljke, mozda kakve poCetnice... sve u svemu, moze se svrstati u arhivu srpske tragedije, odnosno mitologije...
Dasi

#192 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Dasi »

U pravu ste, do mene je, izvinjavam se. Nju sam jedino vidio, na slikama Sa-x, da place pa sam pretpostavio da je to ta zena. Izvinjavam se jos jednom.
ROTOR 9

#193 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by ROTOR 9 »

Volio bih da svaki od ucesnika na ovoj temi se izjasni gdje je bio i sta je radio 2.5 1992.. pa onda idemo dalje.. Bio sam ovdje., i ostao je u ratu upamcen kao Pakleni dan.. sijalo je sunce a umjesto cvrkuta pticica., fijukali su meci ..
OVO je ista ona ideologija., koja je zlocine cetnika i srba prema muslimanskom stanovnistvu u 1., pa onda 2 svijetskom ratu cinila i citav taj genocid zataskavala., a stradale zlocince prikazivala kao heroje.. sada nakon toliko godina opet ista skola i pravila.. I opet se postavljaju glupa pitanja., neko cudjenje.. pa dokle pa zasto.. 2.5 1992 nije nista drugo nego terorizam jedne zemlje u drugoj.. ..,( agresija 2 mjeseca ranije zapocela) sta radi armija druge drzava ( tada) 2 mjeseca na teritoriji druge drzave i glavnog grada (medjunarodno prizanate drzave ) :?:
Pametnije je bilo da je mup KS danas legitimisao prisutne i sigurno bi bilo 55% onih koji se mogu dovesti u vezu sa zlocinima za vrijeme agresije na BIH..
al zato nacelnik posalje policiju da legitimise ljude koji sjede ispred zgrade ., koji se skupe malo ko u neka dobra vremena... policija je dno dna.. :twisted:
Postoji ona zlatna recenica - Sa teroristima nema pregovora .
Ahmmed

#194 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Ahmmed »

Dasi wrote:U pravu ste, do mene je, izvinjavam se. Nju sam jedino vidio, na slikama Sa-x, da place pa sam pretpostavio da je to ta zena. Izvinjavam se jos jednom.
:thumbup:
rogoz

#195 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by rogoz »

BHCluster wrote:
Da li je neko spomenu i onu nesretnu Bosnjakinju,i ona je poginula sa tim vojnicima JNA,mislim... ta njhova delegacija jel' dovela i kakvog hodzu...ili su i nju prekstili...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#196 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by prljavi Hare »

Ovo obiljezavanje u Dobrovoljackoj ove godine stvarno je ispalo bezveze i neozbiljno tako da su Pantelija,
Petar i Staša vec krenuli sa pripremama za slijedecu godinu.Procurili su snimci sa proba....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by prljavi Hare on 04/05/2011 11:49, edited 1 time in total.
argyle

#197 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by argyle »

mO k3

#198 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by mO k3 »

Dasi wrote:Ružu na beton je stavila, potom naricala i Đurđa Stanić. - Imam volju i vazda ću dolaziti u Dobrovoljačku. Meni je JNA najmilija vojska. Ko ne voli vojsku i policiju, ne voli nikoga. Ni sunce na nebesima. Ne, nisam ja u Dobrovoljačkoj nikoga izgubila, ali sam imala familiju u JNA. I nas su gađali svim i svačim. U Vogošći sam živjela i avijacija je tresla i nas i nebesa, sjeća se Đurđa.
and the Oscar goes too ;)

Jeli bilo ljubljenja bandera??? ikojim slucajem.. ne bi me iznenadilo
mO k3

#199 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by mO k3 »

rogoz wrote:
BHCluster wrote:
Da li je neko spomenu i onu nesretnu Bosnjakinju,i ona je poginula sa tim vojnicima JNA,mislim... ta njhova delegacija jel' dovela i kakvog hodzu...ili su i nju prekstili...
Oscar ide ovoj ubjedljivo... 1:37-2:09 sta ova baljezga.... ?? volim dodika,colim serbski narod ...pa volim i ja pitu pa sta??

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VtwWIZTd ... ded#at=129[/youtube]
udrch

#200 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by udrch »

Znači definitivno je juče potvrđeno da je jedini mladi vojnik koji je poginuo jeste ovaj Zdravko Tomović..
Svi civili koji su bili i prošle i ove godine su njegova rodbina..

Ova narikača je zakon..

Pa volimo i mi Dodika, ko ga ne bi volio, vidi mu glave..
Locked