OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Locked
muha_sa

#101 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by muha_sa »

rogoz wrote:
Mozda bi trebalo umjesto pepsija i fante ponuditi ovo,ovaj lik je toliko obozavan medju Bosnjacima da ce to biti dobar dokaz...
http://www.youtube.com/watch?v=6XYI9ixlJvE
to im pustajte vi koji svrsavate uz Pink-velikog brata-- pozdrave cestitke i zelje :D

-nit im treba pepsi nit fantu nudit.a pogotovo ih ne treba kamenjem gadjat--sto bi oni itekako voljeli da se desi.
-jednostavno ignorisat sumnjake-pustit sumnjake da malo iz busa vide Skenderiju i semafore :D
tbv

#102 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by tbv »

muha_sa wrote:
rogoz wrote:
Mozda bi trebalo umjesto pepsija i fante ponuditi ovo,ovaj lik je toliko obozavan medju Bosnjacima da ce to biti dobar dokaz...
to im pustajte vi koji svrsavate uz Pink-velikog brata-- pozdrave cestitke i zelje :D

-nit im treba pepsi nit fantu nudit.a pogotovo ih ne treba kamenjem gadjat--sto bi oni itekako voljeli da se desi.
-jednostavno ignorisat sumnjake-pustit sumnjake da malo iz busa vide Skenderiju i semafore :D
ti sto to rade uz Pink i velikog brata su isti kao i vi sto odobravate cetnicku propagandu, nema tu razlike, u pet deka...
rogoz

#103 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by rogoz »

muha_sa wrote:
rogoz wrote:
to im pustajte vi koji svrsavate uz Pink-velikog brata-- pozdrave cestitke i zelje :D -nit im treba pepsi nit fantu nudit.a pogotovo ih ne treba kamenjem gadjat--sto bi oni itekako voljeli da se desi.
Bravo,bravo,bravo,mi,vi...e moj @muha...
...samo da se Bosnjaci na parcice rasparcaju,pameti gdje si?!
Pitao si me,dobio si odgovor, i...hocemo li da se igramo malo Fikreta Abdica?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#104 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by plain vanilla »

tbv wrote:
muha_sa wrote:
rogoz wrote:

ti sto to rade uz Pink i velikog brata su isti kao i vi sto odobravate cetnicku propagandu, nema tu razlike, u pet deka...
ko odobrava cetnicku propagandu?
tbv

#105 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by tbv »

plain vanilla wrote:ko odobrava cetnicku propagandu?
oni vanila sto smireno sjede i teferice danas i sutra, a treceg maja onako mahmurni, da bi ubili mahmurluk, idu u setnju kraj sarajevskog gazimestana...
Last edited by tbv on 03/05/2011 13:29, edited 1 time in total.
Skijash

#106 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Skijash »

tbv wrote:
oni vanila sto smireno sjede i teferice danas i sutra, a treceg maja onako mahmurni, da bi ubili mahmurluk, idu u setnju kraj sajevskog gazimestana...
Poenta je da četnici žele da im se ovo zabrani. Na stranu sada naše emocije i koliko mrzimo i Stašu i Panteliju i ostale Dodikove smradove, budi pragmatičan i na papir stavi pozitivno i negativno kako zabrane tako i dopuštanja ovog cirkusa u Dobrovoljačkoj. Ako si imalo objektivan, doći ćeš do zaključka da nas manje košta tih pola sata što oni seru nego što bi nas koštalo da to zabranimo i da oni onda čitavu godinu spominju tu zabranu, ili još gore, to koriste da pravdaju svoje zabrane.
jarancuga

#107 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by jarancuga »

dzaba palamudimo...
drzava, njene institucije, vlada, nevladine institucije, civilno drustvo, te razne boracke organizacije nemaju ama bas nikakav nacin, zakon, fazon ili sta ja znam vec, da se ovim cetnicima zabrani prosipanje fasizma u sarajevu...
ostaje nas samo da ih ignorisemo...znak nase nemoci i slabosti...
nihoniho

#108 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by nihoniho »

Skijash wrote: Poenta je da četnici žele da im se ovo zabrani. Na stranu sada naše emocije i koliko mrzimo i Stašu i Panteliju i ostale Dodikove smradove, budi pragmatičan i na papir stavi pozitivno i negativno kako zabrane tako i dopuštanja ovog cirkusa u Dobrovoljačkoj. Ako si imalo objektivan, doći ćeš do zaključka da nas manje košta tih pola sata što oni seru nego što bi nas koštalo da to zabranimo i da oni onda čitavu godinu spominju tu zabranu, ili još gore, to koriste da pravdaju svoje zabrane.
na prvu to izgleda racionalno ali se pitam, do kada ce nasa politika i stavovi biti reakcija na trendove koji se kreiraju u beogradu i banjaluci?
nama je,cini se, najbitnije da dokazemo nesto sto smo x puta dokazali, a sto je ,nazalost, nedokazivo na adresi kojoj se obracamo.
ponovicu,ne treba nasijedati na provokacije i reagovati ishgitreno ali je u pitanju uspostavljanje tradicionalnog,politickog dogadjaja kome je cilj revidiranje istorije. ovo je pocetak niza slicnih dogadjaja i mozemo ih ocekivati sirom bosne......
nihoniho

#109 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by nihoniho »

jarancuga wrote:dzaba palamudimo...
drzava, njene institucije, vlada, nevladine institucije, civilno drustvo, te razne boracke organizacije nemaju ama bas nikakav nacin, zakon, fazon ili sta ja znam vec, da se ovim cetnicima zabrani prosipanje fasizma u sarajevu...
jeste.nemoci i slabosti i lose politike
Skijash

#110 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Skijash »

nihoniho wrote:
Skijash wrote: Poenta je da četnici žele da im se ovo zabrani. Na stranu sada naše emocije i koliko mrzimo i Stašu i Panteliju i ostale Dodikove smradove, budi pragmatičan i na papir stavi pozitivno i negativno kako zabrane tako i dopuštanja ovog cirkusa u Dobrovoljačkoj. Ako si imalo objektivan, doći ćeš do zaključka da nas manje košta tih pola sata što oni seru nego što bi nas koštalo da to zabranimo i da oni onda čitavu godinu spominju tu zabranu, ili još gore, to koriste da pravdaju svoje zabrane.
na prvu to izgleda racionalno ali se pitam, do kada ce nasa politika i stavovi biti reakcija na trendove koji se kreiraju u beogradu i banjaluci?
Pa uzmi par dana i pokušaj definisati šta bi trebao biti standardni odgovor na ovakve vidove provokacije, nisi ništa manje inteligentan od ljudi koji nas vode. Ja mislim da taj njihov cirkus treba obezvrijediti domaćinskim prijemom, nakon čega bi oni sami odustali od predstave, ali ako ti misliš da može bolje, slušam.
jarancuga

#111 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by jarancuga »

nihoniho wrote:
jarancuga wrote:dzaba palamudimo...
jeste.nemoci i slabosti i lose politike

ali i do nas...
zar je nemoguce okupiti bar 100.00 sarajlija da obiljeze markale ili 100.00 tuzlaka da obiljeze kapiju?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#112 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by PipiDugaDevetka »

...
Last edited by PipiDugaDevetka on 02/05/2011 05:27, edited 3 times in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#113 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by plain vanilla »

jarancuga wrote:

ali i do nas...
zar je nemoguce okupiti bar 100.00 tuzlaka da obiljeze kapiju?
nemoguce je
haubica_i_to_teshka

#114 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by haubica_i_to_teshka »

@Skijash, (da ne “kvotiram” tekstove) do cega je doveo taj “domacinski” odnos mozesh vidjeti na temi o Generalu Divjaku. Hebe se nekog u Evropi za to i “upalice” ta taktika onda kad' Braco dovede Vrbanjushu u finale "lige prvaka', znaci nikad.

Ako nemash respekta za sebe , ne ocekuj od drugih da te respektuju.

BiH se spominje u kontekstu "izvrshene agresije na suverenu drzavu", a Sarajevo izmedju ostalog "grad koji je najduze bio pod opsadom i okupacijom u modernoj istoriji”. Sa dopushtanjem ovakvih “manifestacija” pobijash sve ovo . Mi imamo ISTINU na nashoj strani ,ali stalno je moramo dokazivati (?). Na svaku izjavu u javnosti (u slucaju zabrane) izaci u javnost sa Istom o stvarnom deshavanju (da se ne mijesha sa Skenderijom) i da je u tom trenutku bio zarobljen tadasnji predsjednik ... Ko li ce u tom slucaju biti okarakterisan kao budala u ocima ljudi koji dovoljno nisu upoznati, ostavljam Tebi da odlucish.

Kako bi bilo da se u Aushvicu podigne spomenik strazarima, ili da u Londonu nakon bombashkog napada porodice terorista dodju da obiljeze sjecanja na iste ???? Ne boj se, nisam fulio ” princip je isti, sve su ostalo nijanse”.

Za par godina (nije upitno da li, nego samo kada) postavit ce se i spomen ploca u Dobrovoljackoj “nevinim golorukim vojnicima”. Da li ce biti potrebna policija ili “vjecna straza” pored jer ce je uvijek neki “vandali” (valjda ce to biti izgovor nashe politicke “elite”) unishtavati :? Oni ce imati razlog za “napadanje” I IZJEDNACAVANJE (jer im svojim ustupcima dajemo mogucnosti za to). Nema tome kraja do novog “gazimestana”.

“Francuska 7” i dalje radi punom parom (znam da se neki smjeshkaju citajuci ovo), pozdrav “londonskim ravnogorcima' :D (btw, donacije se prilazu u patrijarshiji, a ne u hotelu “ravna gora” kao do sada) :skoljka:

Pojedini, samo nastavite, vidimo se u FINALU (navijacu ja za Bracu i “Vrbanjushu” samo....) :mrgreen:
nihoniho

#115 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by nihoniho »

haubica_i_to_teshka wrote:@Skijash, (da ne “kvotiram” tekstove) do cega je doveo taj “domacinski” odnos mozesh vidjeti na temi o Generalu Divjaku. Hebe se nekog u Evropi za to i “upalice” ta taktika onda kad' Braco dovede Vrbanjushu u finale "lige prvaka', znaci nikad.

Ako nemash respekta za sebe , ne ocekuj od drugih da te respektuju.

BiH se spominje u kontekstu "izvrshene agresije na suverenu drzavu", a Sarajevo izmedju ostalog "grad koji je najduze bio pod opsadom i okupacijom u modernoj istoriji”. Sa dopushtanjem ovakvih “manifestacija” pobijash sve ovo . Mi imamo ISTINU na nashoj strani ,ali stalno je moramo dokazivati (?). Na svaku izjavu u javnosti (u slucaju zabrane) izaci u javnost sa Istom o stvarnom deshavanju (da se ne mijesha sa Skenderijom) i da je u tom trenutku bio zarobljen tadasnji predsjednik ... Ko li ce u tom slucaju biti okarakterisan kao budala u ocima ljudi koji dovoljno nisu upoznati, ostavljam Tebi da odlucish.

Kako bi bilo da se u Aushvicu podigne spomenik strazarima, ili da u Londonu nakon bombashkog napada porodice terorista dodju da obiljeze sjecanja na iste ???? Ne boj se, nisam fulio ” princip je isti, sve su ostalo nijanse”.

Za par godina (nije upitno da li, nego samo kada) postavit ce se i spomen ploca u Dobrovoljackoj “nevinim golorukim vojnicima”. Da li ce biti potrebna policija ili “vjecna straza” pored jer ce je uvijek neki “vandali” (valjda ce to biti izgovor nashe politicke “elite”) unishtavati :? Oni ce imati razlog za “napadanje” I IZJEDNACAVANJE (jer im svojim ustupcima dajemo mogucnosti za to). Nema tome kraja do novog “gazimestana”.

“Francuska 7” i dalje radi punom parom (znam da se neki smjeshkaju citajuci ovo), pozdrav “londonskim ravnogorcima' :D (btw, donacije se prilazu u patrijarshiji, a ne u hotelu “ravna gora” kao do sada) :skoljka:

Pojedini, samo nastavite, vidimo se u FINALU (navijacu ja za Bracu i “Vrbanjushu” samo....) :mrgreen:
odlicno care, nalazimo se u matrici u kojoj se sistem vrijednosti odredjuje u francuskoj 7. cilj je da sami priznamo da smo krivi. kada se to desi, i svijet, koji na srecu,jos uvijek nema dileme o prirodi rata u bih,prihvatice to kao realnost. u zestokoj smo defanzivi od rata na ovamo,potpuno pogresna politika dokazivanja da smo fini i dobri. ispadamo smijesni sa tim mediokritetskim pristupom popustanja jer smo mi ,kao, dobri ,pa cemo u tome istrajati......ja sam siguran da je tome puno doprini8jela "mudra", cetnicka politika sda,kojoj je cilj da ovaj narod drzi u strahu,neznanju i frustraciji.......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#116 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JoseMujica »

Ahmmed wrote:Pa, čekajte sad:

Da li i dalje dijelite mišljenje sa Emirom Suljagićem, da je obilježavanje Dobrovoljačke nedopustivo i da će uvijek biti nedopustivo, ili pak treba pripremiti kole i fante, pa braću dočekati kako i priliči dočekivati musafire?
nedopustivo....malo neprecizna formulacija a za jednog političara odlična jer donosi popularnost u Sarajevu, srpski mediji će upravo podcrtati ovo nedopustivo za kreiranje novog spina i tako ćemo se vrtiti u krug još godinama

Prije bi nazvao ovo kvazi obilježavanjem, lažnim i manipulatorskim izrabljivanjem ratnih medijskih spinova, politički tendecioznim ponašanjem politički dirigovanih trolova i tražio od Tužilaštva BiH da istraži šta se tamo desilo i završimo s tom pričom zauvijek.

Dobrovoljačka je odličan primjer zašto malo kojem političaru odgovara stvarno utvrđivanje broja pogunulih u ovome ratu...čista igra brojeva.

Sarajevo je otvoreni grad i treba to i pokazati...zašto da se spuštamo na nivo traktoriste? Kada to nismo u ratu radili zašto da to činimo danas kad nije preša?
amrica

#117 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by amrica »

tbv wrote:
oni vanila sto smireno sjede i teferice danas i sutra, a treceg maja onako mahmurni, da bi ubili mahmurluk, idu u setnju kraj sajevskog gazimestana...

:roll:

jesi nas'o metaforu :run:

Pustiti ih da dodju, ignorirati, ionako ce ih cuvati policija ... i nikom nista... isto kao i lani. Digla se halabuka, doslo par ljudi i ostao jedan uveli buketic nekog bijelog cvijeca.
Izbiti dodi argument teherana iz rukava.
muha_sa

#118 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by muha_sa »

tbv wrote:
muha_sa wrote:
rogoz wrote:

prije nego posaljes post dobro procitaj sta si napiso.
Hodidid

#119 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Hodidid »

Taman posla zabranjivati im da dodju. Lijepo ih i kulturno primiti da obave sto imaju i onda ih ispratiti kako dolikuje domacinu. Sarajlije ne trebaju da obracaju paznju na manifestaciju nego brate svojim poslom.
Bušman

#120 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Bušman »

Hodidid wrote:Taman posla zabranjivati im da dodju. Lijepo ih i kulturno primiti da obave sto imaju i onda ih ispratiti kako dolikuje domacinu. Sarajlije ne trebaju da obracaju paznju na manifestaciju nego brate svojim poslom.
Ha ja, ako bude cetnickih parola, zastava fino ih pohapsiti kad se donese zakon o zabrani fasistickih organizacija. Nedavno receno da je u pripremi :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#121 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by JoseMujica »

sad mi pade na pamet ....trebamo im uz himber i ćevape preko razglasa do daske pustir "Spremte se spremte četnici" i ostale krkanske hitove da misle da su u najmanju ruku na Guču šljegli, a sve propratiti video projekcijama snimaka iz Omarske, Keraterma i Srebrenice.

Dobrovoljačka je izvedba Brecthovog tetra apsurda.....napravimo ga onda kako treba :!: pokažimo traktoristima kako se to radi

Zna li iko Ibru Spahića da mu proslijedimo ove ideje da organizuje jedan ovakav antifašistički preformans ?
muha_sa

#122 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by muha_sa »

vecina koja ce sutra bit tu su profesionalni provokatori.
-najmanje sto mi(obicni gradjani) mozemo ucinit je da ignorisemo ovou cetnicko sumsku predstavu---vlast nek radi svoj posao.
amrica

#123 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by amrica »

poslat' pipija dugu devetku sa JOBO transparentom :D
Bušman

#124 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by Bušman »

JoseMujica wrote:sad mi pade na pamet ....trebamo im uz himber i ćevape preko razglasa do daske pustir "Spremte se spremte četnici" i ostale krkanske hitove da misle da su u najmanju ruku na Guču šljegli, a sve propratiti video projekcijama snimaka iz Omarske, Keraterma i Srebrenice.

Dobrovoljačka je izvedba Brecthovog tetra apsurda.....napravimo ga onda kako treba :!: pokažimo traktoristima kako se to radi

Zna li iko Ibru Spahića da mu proslijedimo ove ideje da organizuje jedan ovakav antifašistički preformans ?

Ma kakvi ba, fino ih ignorisati. Predstave koje niko ne gleda propadnu.
muha_sa

#125 Re: OK vjeronauka, ali da li ste zaboravili Dobrovoljačku? 3.maj

Post by muha_sa »

amrica wrote:poslat' pipija dugu devetku sa JOBO transparentom :D
vos iz good amrice :?: :D
Locked