Odnos RH prema BiH od 1990-1995

Locked
and

#526 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by and »

iz jutarnjeg intervju anton tus
Tuđman nije žurio s ustrojavanjem vojske jer je,čak i kad su počeli žešći sukobi,vjerovao da će se rat izbjeći.
Vodio sam s njim žučne rasprave,no on je na sve gledao s političkog stajališta,a vjerovao je i u ono što su mu govorili Milošević i neki iz jna.
hercegovac_pravi

#527 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by hercegovac_pravi »

and wrote:iz jutarnjeg intervju anton tus
Tuđman nije žurio s ustrojavanjem vojske jer je,čak i kad su počeli žešći sukobi,vjerovao da će se rat izbjeći.
Vodio sam s njim žučne rasprave,no on je na sve gledao s političkog stajališta,a vjerovao je i u ono što su mu govorili Milošević i neki iz jna.
Ma jok bola "and"...
To je samo Alija radio..gdje će to "poglavnik" uraditi... :-). Ta znaš i sam da nam je dummy lijepo "pojasnio" da je to bio "državnik i povjesniĆar".. :lol:
kv99

#528 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by kv99 »

hercegovac_pravi wrote:
and wrote:iz jutarnjeg intervju anton tus
Ma jok bola "and"...
To je samo Alija radio..gdje će to "poglavnik" uraditi... :-). Ta znaš i sam da nam je dummy lijepo "pojasnio" da je to bio "državnik i povjesniĆar".. :lol:
Nije on bio samo "drzavnik i povjesnicar " vec i vizionar kako nam to dummy kaze ;-) Nemoj da umanjujes licnost Titinog generala iz vremena Blajburga koji se prodao za pare pizzamajstora pa postao novi poglavnik :lol:
osa

#529 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by osa »

kv99 wrote:
osa wrote:
naravno da nije mit, s abdićem se trgovalo isto kao i s izetbegovićem, zar misliš da je bihaćki bošnjak nešto vrijedniji od kladuškog pa njemu treba pomoći a kladuškom ne treba, za mene su i jedni i drugi ljudi, i sa srbima se trgovalo, ako se htjelo da hrvati u žepču opstanu za razliku od onih u kaknju i varešu sa srbima se moralo trgovati jer su im jedini oni mogli pomoći u to vrijeme ili misliš da ih je trebalo prepustiti armiji bih.
pa nisu li i sami bišćani trgovali sa srbima, nije li sličnih odnosa bilo i u mostaru, e moj kv99 , da li je ovo mitologija...
Tvrdio si da je sve gore navedeno mitologija pa kada sam te pitao da objasnis....nas nam pandur iz Osijeka kaze da nije mitologija. Jel nam to pandur ima slabu memoriju ili je u pitanju nesto drugo ?
A Titin general je trgovao sa cetnicima preko Abdica jer je Abdic naftu koju je dobivao od Tudmana odma proslijedzivao cetnicima iz Krajine a to je radio u trenutku kada su ovi zajedno napadali Bihac tako da ispada da su cetnici bili vrijedniji nego Bosnjaci iz Bihaca. I suradzivao je sa njima ne da bi spasio BiH Hrvate vec da bi unistio ABIH jer je racunao da ce na taj nacin dobiti podjelu Bosne i Hercegovine i na papiru. Znaci nije morao da suradzuje sa cetnicima vec je odlucio da to radi i to nije imalo veze sa Kaknjom ili Zepcem , ono sto je radio oko Bihaca je imalo veze sa Bihacem i sa ABIH. Tako da nije isto kupovati oruzje od cetnika da bi se odbranilo od cetnika i prodavati naftu cetnicima da bi oni porazili ABIH , prvo je bilo da bi se spasio goli zivot a drugo je da bi krivosuti dobio ono sto ti jos sanjas i propagiras. Ali su se vremena promjenila od tada jer je krivosusti mogao da to zagovara kao predsjednik sa tenkovima a ti kao penzionisani drot sa internet konekcijom i nedovoljno razvijenom memorijom.
da bi se spasili hrvati žepča tj. da ne bi prošli kao hrvati travnika, vareša itd., apsolutno je opravdano trgovanje sa srbima, nego ne odgovori mi da li je bošnjak iz bihaća vrijedniji od bošnjaka iz kladuše pa je jednom opravdano pomoći a drugom nije...
kv99

#530 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote:
osa wrote:
naravno da nije mit, s abdićem se trgovalo isto kao i s izetbegovićem, zar misliš da je bihaćki bošnjak nešto vrijedniji od kladuškog pa njemu treba pomoći a kladuškom ne treba, za mene su i jedni i drugi ljudi, i sa srbima se trgovalo, ako se htjelo da hrvati u žepču opstanu za razliku od onih u kaknju i varešu sa srbima se moralo trgovati jer su im jedini oni mogli pomoći u to vrijeme ili misliš da ih je trebalo prepustiti armiji bih.
pa nisu li i sami bišćani trgovali sa srbima, nije li sličnih odnosa bilo i u mostaru, e moj kv99 , da li je ovo mitologija...
Tvrdio si da je sve gore navedeno mitologija pa kada sam te pitao da objasnis....nas nam pandur iz Osijeka kaze da nije mitologija. Jel nam to pandur ima slabu memoriju ili je u pitanju nesto drugo ?
A Titin general je trgovao sa cetnicima preko Abdica jer je Abdic naftu koju je dobivao od Tudmana odma proslijedzivao cetnicima iz Krajine a to je radio u trenutku kada su ovi zajedno napadali Bihac tako da ispada da su cetnici bili vrijedniji nego Bosnjaci iz Bihaca. I suradzivao je sa njima ne da bi spasio BiH Hrvate vec da bi unistio ABIH jer je racunao da ce na taj nacin dobiti podjelu Bosne i Hercegovine i na papiru. Znaci nije morao da suradzuje sa cetnicima vec je odlucio da to radi i to nije imalo veze sa Kaknjom ili Zepcem , ono sto je radio oko Bihaca je imalo veze sa Bihacem i sa ABIH. Tako da nije isto kupovati oruzje od cetnika da bi se odbranilo od cetnika i prodavati naftu cetnicima da bi oni porazili ABIH , prvo je bilo da bi se spasio goli zivot a drugo je da bi krivosuti dobio ono sto ti jos sanjas i propagiras. Ali su se vremena promjenila od tada jer je krivosusti mogao da to zagovara kao predsjednik sa tenkovima a ti kao penzionisani drot sa internet konekcijom i nedovoljno razvijenom memorijom.
da bi se spasili hrvati žepča tj. da ne bi prošli kao hrvati travnika, vareša itd., apsolutno je opravdano trgovanje sa srbima, nego ne odgovori mi da li je bošnjak iz bihaća vrijedniji od bošnjaka iz kladuše pa je jednom opravdano pomoći a drugom nije...
1) A zbog cega su BIh Hrvati iz Travnika i Varesa prosli kao sto su prosli ? Da nisu prosli kao sto su prosli jer nije uspio plan HVO-a da proglase tzv HB ? Da naprave plan o saradnji sa cetnicima , izazovu sukobe i kada dobiju po dupetu pobjegnu cetnicima da ih oni spasavaju ? Imas bas na onom forumu gdje sanjate tzv HB svjedocenja "bojovnika " iz Travnika kako je nekoliko mjeseci prije napada na grad na Vlasicu dogovorena detalja saradnja sa cetnicima ,sa dogovorenim zonama djelovanja, gdje i kako da se napravi linija, kako da se dobije pomoc ali je trebalo "samo " znati i smjeti to provesti ili drugacije receno : shvatili su kasno da nije isto pljackati humanitarnu i boriti se ( toliko o bolje organizovanoj i jacoj vojnoj organizaciji na koju se pozivas :lol: ).
2To sto ti zoves "trgovanje " je bila saradnja u svakom smislu : od planiranja i vodzenja operacija, razmjena oabvjestajnih podataka pa sve do jurisanja rame uz rame gdje su bas u Zepcu jurisali cetnici iz Vukovara ( doslovno su se tako zvali ) sa "bojovnicima " HVO-a kao pravi primjer saradnje koja nije prestajala do danasnjih dana:thumbup:
3 ) Za mene su Bosnjaci iz Bihaca i V.Kladuse isto vrijedni ali koliko znam Tudmanu i njegovoj politici su bili manje vrijedni nego cetnici iz Knina i Vukovara jer je cetnike pomagao kada su ovi jurisali na Bihac.
4 ) I pandur iz Siska nikako da odgovori : jel to ima problema sa slabim pamcenjem tj malim kapacititom da sve zapamti jer je prvo tvrdio da su podaci o pomoci cetnicima kada su ovi napadali Bihac mit a sada tu saradnju priznaje ali pokusava da opravda jeftinim argumentima ? Jel to pandur iz Siska nema kapaciteta da zapamti sve one neistine sto iznosi ili je u pitanju nesto drugo ?
hercegovac_pravi

#531 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

osa wrote:
kv99 wrote:
osa wrote:
A da li je tebi isti Fikret Abdić i legalni i legitimni Predsjednik Predsjedništva Republike BiH? Po tvome shvatanju i razumjevanju tadašnje situacije, Milan Martić i Franjo Tuđman su obnašali ekvivalnetne funkcije :-).isto tako, Abdićevcima nije trebala pomoć, imali su je u izobilju i to od Srba iz Hrvatske. Dakle šta je bila motivacija Tuđmanove pomoći Abdićevcima? Sigurno "tisućljetna" težnja za nezavisnom i suverenom BiH :lol:

Već de se ti nama malo osvrni na ovaj intervju sa Antunom Tusom...baš u njemu stoji da je Franjo Tuđman radio sve ono što je radio i Alija.
osa

#532 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by osa »

kv99 wrote: 4 ) I pandur iz Siska nikako da odgovori : jel to ima problema sa slabim pamcenjem tj malim kapacititom da sve zapamti jer je prvo tvrdio da su podaci o pomoci cetnicima kada su ovi napadali Bihac mit a sada tu saradnju priznaje ali pokusava da opravda jeftinim argumentima ? Jel to pandur iz Siska nema kapaciteta da zapamti sve one neistine sto iznosi ili je u pitanju nesto drugo ?
svakako da je ta formulacija "pomoć četnicima" mit, radi se naime o trgovini i interesima,a pomoć hrvatima žepča sve je prije nego jeftini argument, ta pomoć je spasila živote i imovinu ljudi. po tebi je onda bilo tko , tko je trgovao sa srbima pomagao četnicima, tu bi onda mogli uključiti i bihaćke bošnjake, jer i oni i te kako trgovahu sa srbima, apsurd, a da ne govorimo o mnogim svjetskim državama koji su posredno trgujući sa srbijom pomagali veliko srpski projekt, .ebote svjetska urota protiv bošnjaka....
osa

#533 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by osa »

hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:
A da li je tebi isti Fikret Abdić i legalni i legitimni Predsjednik Predsjedništva Republike BiH? Po tvome shvatanju i razumjevanju tadašnje situacije, Milan Martić i Franjo Tuđman su obnašali ekvivalnetne funkcije :-).isto tako, Abdićevcima nije trebala pomoć, imali su je u izobilju i to od Srba iz Hrvatske. Dakle šta je bila motivacija Tuđmanove pomoći Abdićevcima? Sigurno "tisućljetna" težnja za nezavisnom i suverenom BiH :lol:

Već de se ti nama malo osvrni na ovaj intervju sa Antunom Tusom...baš u njemu stoji da je Franjo Tuđman radio sve ono što je radio i Alija.
meni osobno abdić nije ništa, kao ni izetbegović, to su osobe s kojima je moj narod imao kontakte i konflikte tijekom prošlog rata, kažeš abdić imao pomoći od srba, koliko želi, pa kako kad su i ti isti srbi trebali puno toga, prvenstveno naftu, nisam čitao tusov intervju, ali imaš jedan zanimljiv šoljićev, on je nešto upoznatiji sa zbivanjima u bih, pročitaj...
and

#534 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by and »

osa wrote:
hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:

meni osobno abdić nije ništa, kao ni izetbegović, to su osobe s kojima je moj narod imao kontakte i konflikte tijekom prošlog rata, kažeš abdić imao pomoći od srba, koliko želi, pa kako kad su i ti isti srbi trebali puno toga, prvenstveno naftu, nisam čitao tusov intervju, ali imaš jedan zanimljiv šoljićev, on je nešto upoznatiji sa zbivanjima u bih, pročitaj...
dobro sam upoznat sa dešavanjima u bih,ne trebate mi ti ni šoljić pojašnjavati.
pojasni ti nama,ako je srbija napala i bih i hrvatsku,da li je to trebao biti naš neprijatelj?
pošto bih nikad nije napala hrvatsku i nije imala pretenzije na hrvatske teritorije,otkud mi u sukobu?
kv99

#535 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by kv99 »

osa wrote:
kv99 wrote: 4 ) I pandur iz Siska nikako da odgovori : jel to ima problema sa slabim pamcenjem tj malim kapacititom da sve zapamti jer je prvo tvrdio da su podaci o pomoci cetnicima kada su ovi napadali Bihac mit a sada tu saradnju priznaje ali pokusava da opravda jeftinim argumentima ? Jel to pandur iz Siska nema kapaciteta da zapamti sve one neistine sto iznosi ili je u pitanju nesto drugo ?
svakako da je ta formulacija "pomoć četnicima" mit, radi se naime o trgovini i interesima,a pomoć hrvatima žepča sve je prije nego jeftini argument, ta pomoć je spasila živote i imovinu ljudi. po tebi je onda bilo tko , tko je trgovao sa srbima pomagao četnicima, tu bi onda mogli uključiti i bihaćke bošnjake, jer i oni i te kako trgovahu sa srbima, apsurd, a da ne govorimo o mnogim svjetskim državama koji su posredno trgujući sa srbijom pomagali veliko srpski projekt, .ebote svjetska urota protiv bošnjaka....
Kao i obicno trolanje se nastavlja :thumbup: Poceo si neku pricu o Zepcu koja nema veze sa onim sto si prvo tvrdio a tvrdio si da je mit da je Tudman pomagao cetnike iz Knina kada su ovi napadali Bihac . I lijepo sam ti ranije objasnio ali kao i obicno nastavljas da trolas bez veze ali ako tebi nije problem trolati ni meni nije da ukazem na sve tvoje izmisljotine : jedno je kupovati oruzje od cetnika da bi se odbranilo od drugih cetnika , a drugo je pomagati cetnike koji napadaju . Jedno je interes za spasavanje zivota a drugo je interes za sprovodzenje politike koju ti sada branis izmisljotinama. Tudman je pomagao cetnike iz Knina i Benkovca kada su ovi napadali Bihac i tu Zepce nije imao nista sa tim i tu se jedino moglo raditi o spasavanju zivota i imovine cetnika i nikoga drugog . Jedini razlog pomoci je bio da se pomogne tadasnjim saveznicima u podjelu Bosne i Hercegovine a time je pokazao da su mu bili drazi cetnici iz Knina i Benkovca nego Bosnjaci sto je bas suprotno od onoga sto vi tvrdite ( kako je Tudman spasio Bihac i kako mu zbog toga treba biti zahvalan).
I opet te pitam da li imas problema sa pamcenjem pa si prvo te podatke nazvao mitom a sada ih priznajes i pokusavas da opravdas :-) Ej moj panduru , lijepo sa ti rekao , nije isto mlatiti pendrekom i voditi diskusiju.
hercegovac_pravi

#536 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

osa wrote:
hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:

Da, ali je Tus puno upućeniji u zbivanja u Hrvatskoj..Nisi ti taj intervju pročitao a i da jesi pravit ćeš se mutav jer ti tadašnji zapovjednik HV-a u detalje objašnjava i ukazuje na iste stvari o kojima ti ja pišem već godinama.I da i pored ovog itervjua, ja se još uvjek radije pozivam na dokumentaciju Haškog tribunala. Dalje ukoliko ti Abdić i Iztebegović nisu ništa, zbog čega onda visiš na ovome forumu i kenjaš i o jednom i drugom?
Pošto se ispostavilo da je sve one "grozne" stvari koje je, po tvom tvrđenju, radio Alija na početku rata, radio i Tuđman, šta sad? Hoćeš li se izvinuti za laži koje si iznio? Udaljiti se sa foruma posramljen? Ili se bar zacrveniti? Odgovor unaprijed znam ali eto samo da priupitam radi drugih forumaša.
domy

#537 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by domy »

hercegovac_pravi wrote:Natipkao? Ma jok bola ja nemam potrebe da tipkam, jednostavno copy and paste Hašku dokumentaciju.
Dalje možeš misliti šta poželiš...do tebe je ...ali jednostavno nemaš ništa konkretno što može potvrditi tvoje teze, osin naravno puke demagogije.
Ali takva demagogija ne prolazi u zvaničnim i kredibilnim institucijama, što se naravno vidi po uspjehu odbrane vojno-političkog vrha bivše tzv."hz-hb"
pe es...Ja tebi dokumentaciju.... ti meni demagogiju...nećemo se toga... :dance:
Hercegovnac, činio si se kao netko tko misli svojom glavom, međutim iz tvojih zadnjih "odgovora" mi je postalo jasno da je tvoja glava i tvoj mozak zapravo haaški sud, pa šta oni kažu - ti to misliš. Ako oni ništa ne kažu - ti ništa ne misliš, kao da se nije ni dogodilo.

Meni ne treba Haaški sud da postavim logična pitanja, ali tebi očito treba haaški sud da odgovoriš na ta pitanja. Jer, Haag nije odgovorio, pa ne odgovaraš ni ti.

Eno, u tim famoznim Tuđmanovim zapisnicima Tuđman kaže da su nam Srbi najveći neprijatelji u BiH, a ti (i tvoji istomišljenici) takve transkripte postavljate kao dokaze o dogovoru. Ne samo da nema dokaza o dogovoru, već Tuđman izričito kaže da su nam Srbi najveći protivnik u BiH.

Ali, što se to tebe tiče, ti imaš haaški sud i "zvaničnu dokumentaciju". :lol:
domy

#538 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by domy »

hercegovac_pravi wrote:
Kad smo već kod justarnjeg....pročita li iko ovaj intervju sa Tusom?
Ali ko šljivi Tusa... što bi dummy rekao.."on to gleda iz drugačije perspektive.. :lol:

NAPOMENA.....dobro poročitati boldano...
Stalno su sporne i te dvije linije zapovijedanja.

- Naravo da su postojale. I predsjednik Tuđman je to odobravao. On je nastojao lavirati između te dvije struje. No, popuštao je pritiscima Šuška. Mnoge su akcije bile zaustavljene na traženje ‘druge linije’. Najdrastičniji primijer ‘duple linije zapovijedanja’ bio je dogovor o bosanskoj Posavini. Pokušavali smo održati Posavinu i uspjeli bismo, ali Šušak se već u svibnju bio nagodio s Karadžićem. Na jednom sam sastanku pokrenuo pitanje pada Bosanskog Broda. Pitao sam izravno predsjednika Tuđmana zašto je srušen most preko kojeg smo željeli poslati snage za obranu grada, te po čijoj su se odluci izvlačile naše snage. Ni za jednu od tih odluka ja nisam znao! No, kratko mi je rečeno da su naše snage srušile most. A Tuđman je samo rekao da ni on nije bio upoznat sa svime! No, siguran sam da je bio. Bila je to vrlo mučna situacija........................................................................................................
............
Izdovjio sam samo dio razgovora koji tačno sumira dogovor iz Graca... To je samo jedan djelić mozaika..
http://www.jutarnji.hr/anton-tus--izjav ... r=2#page_2[/quote]

Hercegovnac, gubiš se.

Citiraš moj post s brdo upitnika, a odgovaraš mi tako da mi daješ poveznicu na Tusov intervju yutarnjem u kojem on (zamisli čuda) iznosi samo svoje dojmove i svoja viđenja tadašnje političke situacije. Ima li on kakav dokaz ili barem "zvaničnu haašku dokumentaciju"? :?

Nego, kada si već spomenuo taj intervju i teze koje iznosi Tus, čudi me da si "preskočio" ovaj intervju, u kojem se iznosi nešto drugo, a koji je objavljen u Večernjem listu. Kad smo već kod rekla-kazala dokaza, koje očito ponekad priznaješ, a ponekad ne:

http://www.dnevnik.ba/index.php?option= ... Itemid=458

Nego, nisi mi odgovorio: Misliš li da je Sefer Halilović lagao, kada je u svojoj knjizi rekao kako je Alija nudio zamjenu teritorija Srebrenicu i Žepu za neka sarajevska područja? Za te teze Halilović tvrdi da ih je čuo on osobno, ne da mu je netko prenio.

Dakle, sve što ti imaš su nekakvi dojmovi i interpretacije raznih Mesića, Manolića, Pusića i sličnih.
Ja tebi iznosim optužbe glavnog zapovjednika ABiH na račun Alije Izetbegovića.

Dakle, imamo optužbe vas koji tvrdite da je postojao dogovor Tuđmana i Miloševića, a što temeljite na rekla-kazala dokazima, a s druge strane imamo i svjedočenje iz prve ruke glavnog zapovjednika ABiH Sefera Halilovića da je Alija nudio zamjene teritorija.

I tako...
hercegovac_pravi

#539 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

domy wrote:
hercegovac_pravi wrote:Natipkao? Ma jok bola ja nemam potrebe da tipkam, jednostavno copy and paste Hašku dokumentaciju.
Dalje možeš misliti šta poželiš...do tebe je ...ali jednostavno nemaš ništa konkretno što može potvrditi tvoje teze, osin naravno puke demagogije.
Ali takva demagogija ne prolazi u zvaničnim i kredibilnim institucijama, što se naravno vidi po uspjehu odbrane vojno-političkog vrha bivše tzv."hz-hb"
pe es...Ja tebi dokumentaciju.... ti meni demagogiju...nećemo se toga... :dance:
Hercegovnac, činio si se kao netko tko misli svojom glavom, međutim iz tvojih zadnjih "odgovora" mi je postalo jasno da je tvoja glava i tvoj mozak zapravo haaški sud, pa šta oni kažu - ti to misliš. Ako oni ništa ne kažu - ti ništa ne misliš, kao da se nije ni dogodilo.

Meni ne treba Haaški sud da postavim logična pitanja, ali tebi očito treba haaški sud da odgovoriš na ta pitanja. Jer, Haag nije odgovorio, pa ne odgovaraš ni ti.

Eno, u tim famoznim Tuđmanovim zapisnicima Tuđman kaže da su nam Srbi najveći neprijatelji u BiH, a ti (i tvoji istomišljenici) takve transkripte postavljate kao dokaze o dogovoru. Ne samo da nema dokaza o dogovoru, već Tuđman izričito kaže da su nam Srbi najveći protivnik u BiH.

Ali, što se to tebe tiče, ti imaš haaški sud i "zvaničnu dokumentaciju". :lol:
Ah znači već se došlo da razine ličnog vrijeđanja, ali to je super jer mi kaže da si ostao bez argumentacije.
Ako su tvoja pitanja logična, pa proslijedi ih odbrani Haških optuženika...sigurno će im pomoći. :dance:
Ti do sada nisi dostavio niti jedan validan dokument koji podkrepljuje tvoje teze. Jednostavno, tvoja priča se svodi samo na ono "rekla-kazala" a dokumentacija, svjedočenja i razvoj situacije na terenu te dematnuju i to u cjelosti, što ti je nizom dokumenata ovdje i dokazano. Čak ni 1% tvojih tvrdnji nisu istinite jer ih ne možeš pdokrijepiti ni sa čim. Ti od nas tražiš da ti vjerujemo samo zbog toga što si ti nešto rekao.. :run:
Dostavi te "famozne" Tuđmanove transkripte ali u CJELINI tako da se stvari ne vade iz konteksta zapisnika. Jel to teško? I naravno, dostavi izvor sa koga si "pokupio" taj transkript.
I još da ti kažem, postoje još dva transkripta koja još nisu objavljena u javnosti. Bit će objavljeni sredinom Novembra ove godine (u kombinaciji sa ostatkom dnevnika Ratka Mladića).
DakleM, dokumentaciju na sunce pa da razgovaramo...ali ti to nećeš uraditi. A znaš li zašto? Zato što je tvoja priča jedno obično kafansko preseravnje "natočeno" kod "dva goluba".
Ovdje šuplja ne prolazi..samo konkretno ali ti to ne možeš uraditi jer NEMAŠ NIŠTA što potvrđuje tvoje tvrdnje..osim naravno slavni...slobodanpraljaktačkacom :zzzz:
domy

#540 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by domy »

hercegovac_pravi wrote:Ah znači već se došlo da razine ličnog vrijeđanja, ali to je super jer mi kaže da si ostao bez argumentacije.
Ako su tvoja pitanja logična, pa proslijedi ih odbrani Haških optuženika...sigurno će im pomoći. :dance:
Ti do sada nisi dostavio niti jedan validan dokument koji podkrepljuje tvoje teze. Jednostavno, tvoja priča se svodi samo na ono "rekla-kazala" a dokumentacija, svjedočenja i razvoj situacije na terenu te dematnuju i to u cjelosti, što ti je nizom dokumenata ovdje i dokazano. Čak ni 1% tvojih tvrdnji nisu istinite jer ih ne možeš pdokrijepiti ni sa čim. Ti od nas tražiš da ti vjerujemo samo zbog toga što si ti nešto rekao.. :run:
Dostavi te "famozne" Tuđmanove transkripte ali u CJELINI tako da se stvari ne vade iz konteksta zapisnika. Jel to teško? I naravno, dostavi izvor sa koga si "pokupio" taj transkript.
I još da ti kažem, postoje još dva transkripta koja još nisu objavljena u javnosti. Bit će objavljeni sredinom Novembra ove godine (u kombinaciji sa ostatkom dnevnika Ratka Mladića).
DakleM, dokumentaciju na sunce pa da razgovaramo...ali ti to nećeš uraditi. A znaš li zašto? Zato što je tvoja priča jedno obično kafansko preseravnje "natočeno" kod "dva goluba".
Ovdje šuplja ne prolazi..samo konkretno ali ti to ne možeš uraditi jer NEMAŠ NIŠTA što potvrđuje tvoje tvrdnje..osim naravno slavni...slobodanpraljaktačkacom :zzzz:
Ah znači već se došlo da razine ličnog vrijeđanja, ali to je super jer mi kaže da si ostao bez argumentacije.
Ako je lično vrijeđanje znak da se ostalo bez argumentacije, onda si ti bez iste ostao prije nekoliko tjedana. Znamo kako si preoblikovao moj nick "domy". Međutim, naprosto je nevjerojatno kako imaš obraza reći tako nešto, znajući da si prvi počeo upotrebljavati pogrdne nazive.
Ako su tvoja pitanja logična, pa proslijedi ih odbrani Haških optuženika...sigurno će im pomoći
I onda ti meni govoriš da je netko na razini kafanskih rasprava, a ovaj odgovor je na razini pučke škole.
Ti do sada nisi dostavio niti jedan validan dokument koji podkrepljuje tvoje teze
Malo brkaš stvari. Ti si taj koji nešto dokazuje. Saborska Deklaracija o Domovinskom ratu jasno kaže da RH nije vršila agresiju na nikoga, pa tako ni na BiH. Čak i na haškom sudu optužba mora dokazati postojanje zločina, tako je i ovdje. Ti meni dokaži da je postojao "dogovor" o BiH, ti si taj koji optužuje.
Dostavi te "famozne" Tuđmanove transkripte ali u CJELINI tako da se stvari ne vade iz konteksta zapisnika
Kao i kod prethodnog odgovora. Nemam ja što dostavljati zapisnike da bih tebi dokazivao ispravnost hrvatske politike prema BiH. Pa tvoj forumski kolega je dostavio neki zapisnik ovdje, a ti si ga, podsjećam te, pohvalio što mi je odgovorio umjesto tebe. I onda, kada ja malo pogledam što taj famozni zapisnik sadrži i postavim par pitanja, onda ga treba gledati u cjelini. Znači, kada ti dokazuješ svoje teorije dogovora, onda ćemo vaditi fragmente i čitati samo rečenice koje nam pašu, a kad ja pitam zašto u tom transkriptu Tuđman spominje Srbe kao najveće neprijatelje Hrvata u BiH, onda se mora dostaviti cijeli zapisnik da bi se razumio "kontekst".
Ili kada pitam je li Halilović lagao kada je u svojoj knjizi napisao da je osobno slušao kada su Alija i Silajdžić pričali o želji za razmjenom teritorija Srebrenice i Žepe za sarajevska područja , onda je valjda i to izvađeno iz konteksta.
Kada kažem da je u istom tom zapisniku koji meni servirate kao dokaz o nekakvom dogovoru Tuđman rekao da Alija želi rat, onda je to opet valjda izvađeno iz konteksta. Kada u tom istom zapisniku Tuđman kaže da Muslimani trguju sa Srbima, i to je izvađeno iz konteksta. Međutim, ako je to toliko povjerljiv sastanak da na njemu Tuđman priča o svojim najtajnijim planovima za BiH, onda valjda nema razloga lagati o tome tko mu je najveći neprijatelj u BiH i kakva je Alijina politika.

Usput, u tom zapisniku nigdje ne vidim nikakav dokaz o dogovoru Tuđmana i Miloševića o podjeli BiH.
Ti od nas tražiš da ti vjerujemo samo zbog toga što si ti nešto rekao
Apsolutno netočno. Ja sam postavio nekoliko jednostavni i logičnih pitanja, a na koja bi netko tko je nedvojbeno siguran i po kome je nedvojbeno dokazano da su se njih dvojica dogovorili oko podjele BiH, trebao moći vrlo jednostavno i lako odgovoriti. Međutim, umjesto odgovora vidim samo vrijeđanje i neke paušalne tvrdnje tipa "to je dokazano i nedvojbeno utvrđeno".
Znači sada ćemo vjerovati i dnevniku ratnog zločinca Ratka Mladića, naravno, sve u svrhu blaćenja Tuđmana i hrvatske politike. Ali, kada imamo svjedočenje Sefera Halilovića, iz prve ruke, o Alijinim palnovima za razmjenu teritorija, onda se tome ne pridaje nekakva pažnja. Za tebe su mladićevi dnevnici očito apsolutno vjerodostojan dokazni materijal. Ovo je previše čak i za tebe.
NEMAŠ NIŠTA što potvrđuje tvoje tvrdnje
Kao što sam već napisao, ti (i tvoji istomišljenici) si taj koji treba nešto dokazati. Ali, ako ti je jedan od dokaza Mladićev dnevnik, onda opet nadmašuješ sam sebe...
Last edited by domy on 09/08/2010 22:58, edited 1 time in total.
kiky

#541 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by kiky »

opa ...
imperija uzvrača udarac ...
:lol:
hercegovac_pravi

#542 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

domy wrote:
hercegovac_pravi wrote:Ah znači već se došlo da razine ličnog vrijeđanja, ali to je super jer mi kaže da si ostao bez argumentacije.
Ako je lično vrijeđanje znak da se ostalo bez argumentacije, onda si ti bez iste ostao prije nekoliko tjedana. Znamo kako si preoblikovao moj nick "domy". Međutim, naprosto je nevjerojatno kako imaš obraza reći tako nešto, znajući da si prvi počeo upotrebljavati pogrdne nazive.
Ako su tvoja pitanja logična, pa proslijedi ih odbrani Haških optuženika...sigurno će im pomoći
I onda ti meni govoriš da je netko na razini kafanskih rasprava, a ovaj odgovor je na razini pučke škole.
Ti do sada nisi dostavio niti jedan validan dokument koji podkrepljuje tvoje teze
Malo brkaš stvari. Ti si taj koji nešto dokazuje. Saborska Deklaracija o Domovinskom ratu jasno kaže da RH nije vršila agresiju na nikoga, pa tako ni na BiH. Čak i na haškom sudu optužba mora dokazati postojanje zločina, tako je i ovdje. Ti meni dokaži da je postojao "dogovor" o BiH, ti si taj koji optužuje.
Dostavi te "famozne" Tuđmanove transkripte ali u CJELINI tako da se stvari ne vade iz konteksta zapisnika
Kao i kod prethodnog odgovora. Nemam ja što dostavljati zapisnike da bih tebi dokazivao ispravnost hrvatske politike prema BiH. Pa tvoj forumski kolega je dostavio neki zapisnik ovdje, a ti si ga, podsjećam te, pohvalio što mi je odgovorio umjesto tebe. I onda, kada ja malo pogledam što taj famozni zapisnik sadrži i postavim par pitanja, onda ga treba gledati u cjelini. Znači, kada ti dokazuješ svoje teorije dogovora, onda ćemo vaditi fragmente i čitati samo rečenice koje nam pašu, a kad ja pitam zašto u tom transkriptu Tuđman spominje Srbe kao najveće neprijatelje Hrvata u BiH, onda se mora dostaviti cijeli zapisnik da bi se razumio "kontekst".
Ili kada pitam je li Halilović lagao kada je u svojoj knjizi napisao da je osobno slušao kada su Alija i Silajdžić pričali o želji za razmjenom teritorija Srebrenice i Žepe za sarajevska područja , onda je valjda i to izvađeno iz konteksta.
Kada kažem da je u istom tom zapisniku koji meni servirate kao dokaz o nekakvom dogovoru Tuđman rekao da Alija želi rat, onda je to opet valjda izvađeno iz konteksta. Kada u tom istom zapisniku Tuđman kaže da Muslimani trguju sa Srbima, i to je izvađeno iz konteksta. Međutim, ako je to toliko povjerljiv sastanak da na njemu Tuđman priča o svojim najtajnijim planovima za BiH, onda valjda nema razloga lagati o tome tko mu je najveći neprijatelj u BiH i kakva je Alijina politika.

Usput, u tom zapisniku nigdje ne vidim nikakav dokaz o dogovoru Tuđmana i Miloševića o podjeli BiH.
Apsolutno netočno. Ja sam postavio nekoliko jednostavni i logičnih pitanja, a na koja bi netko tko je nedvojbeno siguran i po kome je nedvojbeno dokazano da su se njih dvojica dogovorili oko podjele BiH, trebao moći vrlo jednostavno i lako odgovoriti. Međutim, umjesto odgovora vidim samo vrijeđanje i neke paušalne tvrdnje tipa "to je dokazano i nedvojbeno utvrđeno".
Znači sada ćemo vjerovati i dnevniku ratnog zločinca Ratka Mladića, naravno, sve u svrhu blaćenja Tuđmana i hrvatske politike. Ali, kada imamo svjedočenje Sefera Halilovića, iz prve ruke, o Alijinim palnovima za razmjenu teritorija, onda se tome ne pridaje nekakva pažnja. Za tebe su mladićevi dnevnici očito apsolutno vjerodostojan dokazni materijal. Ovo je previše čak i za tebe.
Kao što sam već napisao, ti (i tvoji istomišljenici) si taj koji treba nešto dokazati. Ali, ako ti je jedan od dokaza Mladićev dnevnik, onda opet nadmašuješ sam sebe...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kako misliš preimenovao ti nick? Možeš ti mene zvati kako god poželiš, nebitno je i ne zamjeram ti, znam da ti nije laHko, jer suština ostaje a to je da je Tuđmanova politika prema BiH bila zločinačka. Dokaza ti je dostavljeno na pretek. Prihvati ih ako želiš a ako ne želiš to je ponovo tvoj stav. Evo ti ponovo istu stvar ma koliko god ti pokušavao pobjeći od nje koristeći jeftinu demagogiju.
Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

PostPostao/la hercegovac_pravi dana 06/08/2010 04:01

Između ostalog, Žalbeno vijeće je potvrdilo zaključak Raspravnog vijeća da je Hrvatska ostvarivala
sveukupnu kontrolu nad HVO-om u relevantnom razdoblju, da je rukovodila u planiranju, koordinaciji i
organizaciji HVO-a i da je postojao međunarodni oružani sukob izmeñu Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Da ne bi bilo zabune evo ti izvor gore navedene izjave!
http://www.icty.org/x/cases/kordic_cerk ... _bcs_1.pdf
DakleM, ovako se to radi. Hajde sada ti postavi neku zvaničnu presudu koja ovo demantira. Jednostavno NE MOŽEŠ i to te peče. Ili ćeš nam možda sada tvrditi da je ABiH išla ratovati u Hrvatsku pa je to razlog ovakve presude :lol:
Zašto misliš da je tvoja teorija umnotvornija od konkretnih presuda i sudskih optužnica? Uvjeri prvo njih u ispravnost svoje teorije, onda će to oni lijepo objaviti kao zvanični dokument i onda ću ja citirati tebe, jednostavno zar ne? U čemu je problem?

Ništa je ne brkam jer nisam ja taj koji je optužen za udruženi zločinački poduhvat. Što se tiče Saborske deklaracije, pa imaju i Srbi deklaraciju u kojoj piše "Kosovo je srce Srbije", ali ih činjenice na terenu rasturaju. Ti imaš deklaraciju Sabora a ja Presudu Haškog Tribunala. Šta misliš šta ima veću težinu?
Da ne bi bilo zabune ponovo postavljam presudu o kojoj govorim i dostavljam izvor informacija.
Između ostalog, Žalbeno vijeće je potvrdilo zaključak Raspravnog vijeća da je Hrvatska ostvarivala sveukupnu kontrolu nad HVO-om u relevantnom razdoblju, da je rukovodila u planiranju, koordinaciji i organizaciji HVO-a i da je postojao međunarodni oružani sukob izmeñu Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
imaš dostavljati itekako, jer ti braniš politiku čovjeka koji je kvalifikovan kao dio udruženog zločinačkog projekta. U drugu ruku, ja samo dostavljam dokumentaciju.
Za svaku svoju tvrdnju dostavio sam isječak dokumenta kao što sam dostavio i link koji vodi izvoru sa koga je izjava preuzeta. Nema potrebe da sve kopiram i pastiram jer dostavim LINK pa koželi da čita kompletan transkrip...bujrum mu. Jednostavno nema potrebe kopirati presudu koja sadrži preko 20 stranica materijala. Zbog toga izdvojim "najzanimljiviji" dio a ostalo ostavljam na volju čitaocima. Kužiš?
Dok ti takvo nešto nisi nikada uradio. Zašto? Zato što jednostavno nemaš nikavu dokumentaciju koja podupire tvoje tvrdnje. Dakle, nemaš dokumentaciju, svjedočanstva vodećih Hrvatskih političara iz tog doba ti ne idu na ruku a razvoj situacije na terenu ne treba ni pominjati.
Dakle, postavi bar link za svoje tvrdnje, ne moraš ih kopirati ni postavljati, daj nam samo link a onda je na nama da li želimo čitati dokument ili ne. Naravno link institucija sa kredibilitetom,ne privatnih "portal-prćija" ala praljak, šušnjara itd..itd...
Kojem zapisniku?
Gluposti, odgovoreno ti je puno puta i to je podkrijepljeno validnom dokumentacijom, ako ne vjeruješ vrati se par stranica unazad. Samo što ti NE ŽELIŠ da čitaš.
Dnevnik krvoloka je dokazano autentičan dokument koji je već uvršten u dokazni materijal Haškog tužilaštva. Nemam nikave potrebe da sumnjam u njihov rad. Upravo zbog ovih tvrdnji o Seferu postavio sam ti onaj Tusov intervju....
Ja i moji istomišljenici ne moramo ništa dokazati. Mi ne branimo čovjeka koji je okvalifikovan kao dio udruženog zločinačkog poduhvata. Ti i tvoji istomišljenici to radite. Mi samo iznosimo ono što je već otkriveno i dokumentovano. Što se tiče dnevnika, pogledaj post iznad
Geronimo81

#543 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by Geronimo81 »

joj tebe domy pa sta vise pokusavas :) ja sam prestao kada sam skontao da hercegovac i dalje tvrdi (mislim da je jedan od rijetkih bošnjaka koji nezna za suradnju srba i bošnjaka u mostaru ili se pravi lud)

Odustao sam kada mi je tvrdio da su bošnjaci ratovali u Mo i sa srbaima i sa hrvatima i da su se obranili od dva neprijatelja :):) pogotovo kada svatko zna da 92 hrvati i muslimani su jedva ucuvali podvelezje kad su se srbi grupirali i udarili kontranapad a dabi 1 godinu vojska koja je imala jedini dotok logistike magistralom ito noci ili preko brda da se obrani od dva neprijatelja koja surađuju...

netrebate mi odgovarati da nepisemo vazda jedno te isto :) samo vi pravac West point i pokazite amerima te vojne doktrine obrane od dva neprijatelja grdne pare cete zaraditi.
and

#544 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by and »

Geronimo81 wrote:joj tebe domy pa sta vise pokusavas :) ja sam prestao kada sam skontao da hercegovac i dalje tvrdi (mislim da je jedan od rijetkih bošnjaka koji nezna za suradnju srba i bošnjaka u mostaru ili se pravi lud)

Odustao sam kada mi je tvrdio da su bošnjaci ratovali u Mo i sa srbaima i sa hrvatima i da su se obranili od dva neprijatelja :):) pogotovo kada svatko zna da 92 hrvati i muslimani su jedva ucuvali podvelezje kad su se srbi grupirali i udarili kontranapad a dabi 1 godinu vojska koja je imala jedini dotok logistike magistralom ito noci ili preko brda da se obrani od dva neprijatelja koja surađuju...

netrebate mi odgovarati da nepisemo vazda jedno te isto :) samo vi pravac West point i pokazite amerima te vojne doktrine obrane od dva neprijatelja grdne pare cete zaraditi.
ma ja,nikako ljudi da shvate da su pokušaji da se sa srbima dijeli bih,pomaganje četnika,zajednička djelovanja,otimanja konvoja sa oružjem i hranom i sve što je u jednom,najtežem,periodu za bih rađeno iz hrvatske,ustvari hrvatska radila za naše dobro i dobro bih :mrgreen:
kiky

#545 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by kiky »

Geronimo81 wrote:joj tebe domy pa sta vise pokusavas :) ja sam prestao kada sam skontao da hercegovac i dalje tvrdi (mislim da je jedan od rijetkih bošnjaka koji nezna za suradnju srba i bošnjaka u mostaru ili se pravi lud)

:lol: :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#546 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

I ponovo pišeš iste gluposti. Imaš li napokon bilo šta konkretno osim puke demagogije? Nemaš, naravno i zato nikada i ne dostaviš (dostavljate) ikakvu relavantnu dokumenaciju koja podržava vaše tvrdnje. Samo "rekla-kazala" pričice za uspavanku djece.
A West Point? Pa mislim da bi puno bolja ideja bila da vi idete na West Point da objasnite Amerima kako niste bili ustanju da u saradnji sa Srbima vojno porazite skoro goloruk narod. Mislim da bi to "predavanje" bilo puno zanimljivije.
hercegovac_pravi

#547 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

and wrote:

ma ja,nikako ljudi da shvate da su pokušaji da se sa srbima dijeli bih,pomaganje četnika,zajednička djelovanja,otimanja konvoja sa oružjem i hranom i sve što je u jednom,najtežem,periodu za bih rađeno iz hrvatske,ustvari hrvatska radila za naše dobro i dobro bih :mrgreen:
Ne zaboravi ovome još dodati i etničko čišćenje Bošnjaka, zatvaranje u logore smrti (Dretelj, Gabela, Heliodrom kasarna u Čapljini, Vojno...itd..itd..), najbestialnija mučenja, silovanja, masovne egzekucije civila....itd...itd..
I naravno sve je to rađeno za dobrobit "suverene BiH". Zbog svih tih "dobrih" djela kompletno vojno-političko vodstvo bivše tzv. "hzhb" trune u Haškim kazamatima.
Baš i ove Bošnje slabo kontaju šta je dobro za njih :dance:
osa

#548 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
pojasni ti nama,ako je srbija napala i bih i hrvatsku,da li je to trebao biti naš neprijatelj?
pošto bih nikad nije napala hrvatsku i nije imala pretenzije na hrvatske teritorije,otkud mi u sukobu?
nama je srbija bila neprijatelj, vama na početku nije, dapače mnogo se polagalo u jna tj. srbe i srbiju, mi i nismo bili u sukobu vi ste bili u sukobu s hrvatskim narodom u bih....
and

#549 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

Post by and »

osa wrote:
and wrote:
osa wrote:
nama je srbija bila neprijatelj, vama na početku nije, dapače mnogo se polagalo u jna tj. srbe i srbiju, mi i nismo bili u sukobu vi ste bili u sukobu s hrvatskim narodom u bih....
hajde što se nama priviđa,al što haškom tužilaštvu?
hrvatski narod u bih je bio u sukobu sa regularnim organima države bih,a recimo komandant tih paravojnih snaga u bih je postavljen zvaničnom odlukom vlade republike hrvatske?
hercegovac_pravi

#550 Re: Službena politika Republike Hrvatske prema Republici BiH od

osa wrote:
and wrote:
osa wrote:
Netačno u potpunosti ...
Između ostalog, Žalbeno vijeće je potvrdilo zaključak Raspravnog vijeća da je Hrvatska ostvarivala sveukupnu kontrolu nad HVO-om u relevantnom razdoblju, da je rukovodila u planiranju, koordinaciji i organizaciji HVO-a i da je postojao međunarodni oružani sukob između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Što se tiče "polaganja u JNA"... iz intervjua Antona Tusa, prvi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.
DakelM?
Locked