Odlazak iz BiH?

Post Reply

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

edu

Post by edu »

buhtelj wrote:Ponovno vam kazem,..kaj cete vani...tu se samo radi...ostanite doma uz kavu, cevapcice, burek...i plakanje kako je sve sjebano i sve je slabije i slabije i tada obvezno pijte kavu kod susjede... pljuvaj po svemu......TO JE TIPICAN stav do zivota........SVE JE U KU*** :lol: :lol: i nis nemojte da mjenajte jer vise necete moci...da placete,,,i naravno za sve su drugi krivi...politicari. susjedi...a osobito Slovenci :lol: :lol: :lol:
KAMO DALJE....
slovenac..haj ti pogledaj koji djurin film...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

danas wrote:
stella_k wrote:
edu wrote:samo se pitam sta bi bilo od titine jugoslavije da su tada ljudi mislili k'o sad?..dali bi se stvorila onakva drzava...
odgovor poznat!
Jeste, ali na celu te drzave je stajao Tito, a ne neki...ma da ne nabrajam...
ta drzava je nastojala biti drzava... i to je i uspjela. nije nikome problem raditi i muciti se za bolje sutra. dao bog da smo se 95-e probuditi u drzavi koja je imala ista zajednicko sa drzavom iz '45-e. ali nismo.

i masa ljudi je tada i otisla (poslije rata), a predurali su i rat i svasta nesto... ali onda skontali da im valja zivjeti u nakaradi od drzave, gdje nema poboljsanja ma kako se neko licno trudio i zalagao... ono sto govori xxyy -- osjecaj bespomocnosti, ocajanja, beznadja i zgrazavanja tjera ljude vani, a bili su tu za vrijeme opsade i rata. ponajvise ih tjera misao da se nista nece promijeniti nabolje, a poslije suade i dogadjaja -- kako im reci da nisu u pravu... :-?
debela, ti si jedna od rijetko razumnih. Daj mi reci sta se desava sa Seadom :-) Ili kakav linkic :-)
stella_k

Post by stella_k »

edu wrote:sega mi sto ljudi procitaj dva posta i onda oni nekome nesto repliciraju...

sustina svega je: ko hoce da ide nek' ide..ali ko je otisao a da se ne vrati nek' se onda ne petlja vise u situaciju u bosni..nek' ne palamudi o federaciji i republici srpskoj..neka ne palamudi o seadi..jer to se njega vise ne tice! on je svojim konacnim odlaskom rekao sve!
@Edu...ti ljudi su rodjeni ovdje...u ovoj zemlji imaju rodbinu, prijatelje...
Kako mozes ocekivati da zaborave jer su svojim odlaskom "rekli sve"?
Znas li ti koliko novca godisnje udje u ovu zemlju od dijaspore? Znas li koliko su novca u toku rata ti ljudi poslali u Bosnu da se kupi oruzje ili hrana, a koji su pokrali tadasnji (a veliki broj njih i sadasnji) mocnici??
danas

Post by danas »

edu wrote:
danas wrote:
edu wrote: ama vi se svezali suade..od slucaja suada ima gorih sitaucija..pa predsjednik ustavnog suda ti je optuzen da je primao mito..ne treba ti dalje..omladini ne terba savjetovati da bjeze..nego im treba savjetovati da izadju na izbore...
slazem se ja sa tim, ali postoji i ova -- ko ce i za koliko vremena oprati ovo sto su ovi debili zagovnali? treba vremena i vremena... a do tada, ko ziv a ko mrtav... a ljudi sve vise gledaju samo sebe, svoju porodicu, svoju djecu..
i ti predlazes da oni odu...?!
ne predlazem ja nista, nego ti govorim kako dosta mladjih ljudi razmisljaju... opet se vracam na nineaca koji je pokrenuo temu... a to je realnost, da se ljudi okrenu oko sebe, vide situaciju i kazu "jebo ovo, ko ce se sa ovim budalama zajebavt cijelog zivota, odoh ja ako ikako mogu"... ljutio se ti meni koliko god hoces, to je realnost bosanskog zivota... nije meni nimalo drago sto je to tako, ali to ne mijena cinjenicu da to jeste tako...
Last edited by danas on 12/12/2005 19:05, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

mama29 wrote:
danas wrote:
stella_k wrote: Jeste, ali na celu te drzave je stajao Tito, a ne neki...ma da ne nabrajam...
ta drzava je nastojala biti drzava... i to je i uspjela. nije nikome problem raditi i muciti se za bolje sutra. dao bog da smo se 95-e probuditi u drzavi koja je imala ista zajednicko sa drzavom iz '45-e. ali nismo.

i masa ljudi je tada i otisla (poslije rata), a predurali su i rat i svasta nesto... ali onda skontali da im valja zivjeti u nakaradi od drzave, gdje nema poboljsanja ma kako se neko licno trudio i zalagao... ono sto govori xxyy -- osjecaj bespomocnosti, ocajanja, beznadja i zgrazavanja tjera ljude vani, a bili su tu za vrijeme opsade i rata. ponajvise ih tjera misao da se nista nece promijeniti nabolje, a poslije suade i dogadjaja -- kako im reci da nisu u pravu... :-?
debela, ti si jedna od rijetko razumnih. Daj mi reci sta se desava sa Seadom :-) Ili kakav linkic :-)
molicu lijepo :D ja imam svega 55 kila :D pa kakvi su to nazivi :D :D :D
muha_sa

Post by muha_sa »

Senad je u "centralnom" naveo strašan podatak---od 1500 000.(milionipetstohiljada) bosanaca koji žive vani,samo je 5 000 (pethiljada) na prošle izbore izašlo i zato savjetujem da izađete na sljedeće izbore i zajedno se riješimo ovih bandita.Vlast se ne mjenja na raznoraznim forumima već na izborima.
Znam da ima problema sa glasačkim mjestima u inostranstvu al bar oko toga se potrudite i insistirajte da glasate.
edu

Post by edu »

stella_k wrote:
edu wrote:sega mi sto ljudi procitaj dva posta i onda oni nekome nesto repliciraju...

sustina svega je: ko hoce da ide nek' ide..ali ko je otisao a da se ne vrati nek' se onda ne petlja vise u situaciju u bosni..nek' ne palamudi o federaciji i republici srpskoj..neka ne palamudi o seadi..jer to se njega vise ne tice! on je svojim konacnim odlaskom rekao sve!
@Edu...ti ljudi su rodjeni ovdje...u ovoj zemlji imaju rodbinu, prijatelje...
Kako mozes ocekivati da zaborave jer su svojim odlaskom "rekli sve"?
Znas li ti koliko novca godisnje udje u ovu zemlju od dijaspore? Znas li koliko su novca u toku rata ti ljudi poslali u Bosnu da se kupi oruzje ili hrana, a koji su pokrali tadasnji (a veliki broj njih i sadasnji) mocnici??
veze s rodbinom ostaju..nisam na to mislio..ne mislim da sad prekrizi mamu ako je otisao..ali nek' mi ne soli pamet kako ce neko kupiti nekoj djeci paketic..ako ces pomoci pomozi..ako neces nemoj brate ni odmagati..ja bih vise volio da su ti ljudi ostali u bosni i ratovali..za to oruzje koje su oni slali mi bi se vec nekeko snasli..kao sto smo se uostalom i za sve snalazili...
edu

Post by edu »

danas wrote:
edu wrote:
danas wrote: slazem se ja sa tim, ali postoji i ova -- ko ce i za koliko vremena oprati ovo sto su ovi debili zagovnali? treba vremena i vremena... a do tada, ko ziv a ko mrtav... a ljudi sve vise gledaju samo sebe, svoju porodicu, svoju djecu..
i ti predlazes da oni odu...?!
ne predlazem ja nista, nego ti govorim kako dosta mladjih ljudi razmisljaju... opet se vracam na nineaca koji je pokrenuo temu... a to je realnost, da se ljudi okrenu oko sebe, vide situaciju i kazu "jebo ovo, ko ce se sa ovim budalama zajebavt cijelog zivota, odoh ja ako ikako mogu"... ljutio se ti meni koliko god hoces, to je realnost bosanskog zivota... nije meni nimalo drago sto je to tako, ali to ne mijena cinjenicu da to jeste tako...
a sta ako te anketa demantuje?!
simster

Post by simster »

prije odlaska treba zaradit pare u bosni jer ko zna nema na svijetu prilike da se brzo i puno zaradi kao ovdje - sjebana zemlja u tranziciji. vani to ide mukotrpnim i dugogodisnjim radom sa puno srece i odricanja - a takav zivot zele samo budale i kreteni. e kad se pare ovde uzmu, zarade ili sta vec, e onda ih treba iznjeti iz zemlje, otici i ziviti u civilizaciji medju civilizovanim ljudima daleko od bosne i njenih neandertalaca. tamo otici siromasan nije rjesenje jer to znaci da ce te pare zaraditi, uzeti ili ukrasti neki lokalni papak ili sandzaklija koji vjerovatno i ne razmislja o odlasku jer mu je u bosni fino kao i svakom drugom primitivcu.
Last edited by simster on 12/12/2005 19:10, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

muha_sa wrote:Senad je u "centralnom" naveo strašan podatak---od 1500 000.(milionipetstohiljada) bosanaca koji žive vani,samo je 5 000 (pethiljada) na prošle izbore izašlo i zato savjetujem da izađete na sljedeće izbore i zajedno se riješimo ovih bandita.Vlast se ne mjenja na raznoraznim forumima već na izborima.
Znam da ima problema sa glasačkim mjestima u inostranstvu al bar oko toga se potrudite i insistirajte da glasate.
sa ovim se apsolutno slazem... nemas pojma kako je tesko glasati iz inostranstva, ali meni je i dalje majka dole, cijela familija, a mozda se i ja jednom vratim... i zato se trudim da glasam, ali vjeruj mi da je pakao registrovati se. i to ti nesto govori -- da nekome ne odgovara da dijaspora glasa...
danas

Post by danas »

edu wrote: a sta ako te anketa demantuje?!
de se uozbilji :-)
koja anketa? anketa sa-xa :D kao naucni dokaz :D
edu

Post by edu »

danas wrote:
muha_sa wrote:Senad je u "centralnom" naveo strašan podatak---od 1500 000.(milionipetstohiljada) bosanaca koji žive vani,samo je 5 000 (pethiljada) na prošle izbore izašlo i zato savjetujem da izađete na sljedeće izbore i zajedno se riješimo ovih bandita.Vlast se ne mjenja na raznoraznim forumima već na izborima.
sa ovim se apsolutno slazem... nemas pojma kako je tesko glasati iz inostranstva, ali meni je i dalje majka dole, cijela familija, a mozda se i ja jednom vratim... i zato se trudim da glasam, ali vjeruj mi da je pakao registrovati se. i to ti nesto govori -- da nekome ne odgovara da dijaspora glasa...
ama nekome ne odgovara mnogo sto-sta..ali to nije razlog da odustanem..da odem..nekome ne odgovara sto ja ovo pisem sad..ali to nije razlog da ja prestanem...
edu

Post by edu »

danas wrote:
edu wrote: a sta ako te anketa demantuje?!
de se uozbilji :-)
koja anketa? anketa sa-xa :D kao naucni dokaz :D
pa ti uze autora teme za primjer..pa rekoh da vratim istom mjerom...

imas onaj link..meni se cini 25% omladine zeli napustiti bosnu?!
danas

Post by danas »

edu wrote: imas onaj link..meni se cini 25% omladine zeli napustiti bosnu?!
pa eto, to ti valjda govori nesto... :roll:
muha_sa

Post by muha_sa »

danas wrote:
Nemoj me pogrešno shvatit pa pomislit da nešto svaljujem na naše ljude koji vani žive al mora se priznat da su ovi na vlasti zahvaljujući neizlasku na izbore i opet ponavljam---insistirajte da glasate--pogotovo oni kojima nacionalnost nije zanimanje.
danas

Post by danas »

muha_sa wrote:
danas wrote:
Nemoj me pogrešno shvatit pa pomislit da nešto svaljujem na naše ljude koji vani žive al mora se priznat da su ovi na vlasti zahvaljujući neizlasku na izbore i opet ponavljam---insistirajte da glasate--pogotovo oni kojima nacionalnost nije zanimanje.
slazem se, razumijemo se mi :wink:
edu

Post by edu »

danas wrote:
od 100 ljudi njih 25 zeli napustiti drzavu..iskren da budem..situacija je kurac i meni ovo nije katastrofalan podatak..mozda grijesim!?
danas

Post by danas »

edu wrote:
danas wrote:
od 100 ljudi njih 25 zeli napustiti drzavu..iskren da budem..situacija je kurac i meni ovo nije katastrofalan podatak..mozda grijesim!?
ne znam, meni je to puno...
edu

Post by edu »

danas wrote:
muha_sa wrote:
danas wrote: sa ovim se apsolutno slazem... nemas pojma kako je tesko glasati iz inostranstva, ali meni je i dalje majka dole, cijela familija, a mozda se i ja jednom vratim... i zato se trudim da glasam, ali vjeruj mi da je pakao registrovati se. i to ti nesto govori -- da nekome ne odgovara da dijaspora glasa...
slazem se, razumijemo se mi :wink:
svi oni koji nisu glasali snose jednaku odgovornost za ovo stanje kao oni koji su glasali za nacionalne stranke...
muha_sa

Post by muha_sa »

Čak i veću
danas

Post by danas »

edu wrote: svi oni koji nisu glasali snose jednaku odgovornost za ovo stanje kao oni koji su glasali za nacionalne stranke...
jebote covjece, salomih se glasajuci... jednom sam u konzulatu u NY bukvano otimala obrasce od sekretarice, da bih se na vrijeme mogla registrovati...
ali niko ne glasa -- ni dijaspora ni domaci... i sad je zakon takav da ne moras imati izborni minimum, pa ako troje izadje na izbore, rezultati i dalje vaze... :roll:
stella_k

Post by stella_k »

Ma evo ja glasam uredno svaki put, al ovi nacionalisti nikako da sjasu....
Naravno, glasam u Sa
stella_k

Post by stella_k »

danas wrote:
edu wrote: svi oni koji nisu glasali snose jednaku odgovornost za ovo stanje kao oni koji su glasali za nacionalne stranke...
jebote covjece, salomih se glasajuci... jednom sam u konzulatu u NY bukvano otimala obrasce od sekretarice, da bih se na vrijeme mogla registrovati...
ali niko ne glasa -- ni dijaspora ni domaci... i sad je zakon takav da ne moras imati izborni minimum, pa ako troje izadje na izbore, rezultati i dalje vaze... :roll:
Kako me zanima, ko li je izglasao taj zakon....? :D
simster

Post by simster »

stella_k wrote:
danas wrote:
ja ne glasam niti cu ikad glasat jer problem nije toliko u vlasti koliko u mentalitetu ljudi - u primitivizmu, kolektivizmu i religioznosti.
edu

Post by edu »

simster wrote:
stella_k wrote:
danas wrote: jebote covjece, salomih se glasajuci... jednom sam u konzulatu u NY bukvano otimala obrasce od sekretarice, da bih se na vrijeme mogla registrovati...
ja ne glasam niti cu ikad glasat jer problem nije toliko u vlasti koliko u mentalitetu ljudi - u primitivizmu, kolektivizmu i religioznosti.
ni sam nisi svjestan koliko si slican ljudima o kojima pises...
Post Reply