Odlazak iz BiH?

Post Reply

Da li planirate trajno napustiti BiH?

DA
43
48%
NE
46
52%

Total votes: 89

nineac

#1 Odlazak iz BiH?

Post by nineac »

Ovo me zivo interesuje, posebno nakon ove blamaze sa Seadom palavric te Adnanom Terzicem i njegovim "doktoratom"! Ja sam trenutno u USA i nisam imao namjeru ovdje ostajati za stalno, mislio sam nazad nakon zavrsetka skolovanja, medjutim sve su prilike da cu pokusati ostati ovdje!
mr2

Post by mr2 »

moji su se vratili za bosnu nakon 14 god... iz holandije dole su vec godinu i planiraju povratak u hol.... stara mi kaze,da je to najveca greska kuju su napravili...... imaju solidna primanja...oko 970 eura mjesecno....tako da nije stvar financija.... jednostavno sto stara kaze ne mogu ovog lopovluka vise
Kick off

#3 Re: Odlazak iz BiH?

Post by Kick off »

nineac wrote:...posebno nakon ove blamaze sa Seadom palavric te Adnanom Terzicem i njegovim "doktoratom"!
Nisam u Bosni ali da jesam,nakon ove epizode koju ti navodis ne bih se dvoumio ni sekunde :D *ebes sve ostalo. :D
Panasonic

#4 Re: Odlazak iz BiH?

Post by Panasonic »

Kick off wrote:
nineac wrote:...posebno nakon ove blamaze sa Seadom palavric te Adnanom Terzicem i njegovim "doktoratom"!
Nisam u Bosni ali da jesam,nakon ove epizode koju ti navodis ne bih se dvoumio ni sekunde :D *ebes sve ostalo. :D
:lol:
nineac

Post by nineac »

Ma mislim ova epizoda pokazuje gdje zivimo i ko vlada bosnom!
Pitanje je sta je sljedece? Sta ce nam prirediti poslije ovoga?
sierra1712

Post by sierra1712 »

bjezim definitivno....zadnji dogadjaji su samo ubrzali moju odluku da se ispalim....mislim terziceva blamaza sa diplomom i ova sa Seadom je samo kap u moru dogadjaja koji u covjeku ubiju svaki osjecaj patriotizma .....i nade za bolje sutra necu da mi djeca odrastaju uz presude i tumacenja pravnika poput Seade i eknomiju "ekonomista/managera" poput terzica...a oni ce vladati jos dugo u to sam ubijedjen jer nas narod je poput pravih ovaca.....15 godina glasaju za gangstere i hohstaplere iz sve tri stranke.......ne vidim razloga da tako ne urade i sljedecih 15 godina....a vrijeme ide nezaustavljivo...
kopam i rukama i nogama i trepavicama da se ispalim.....
sierra1712

Post by sierra1712 »

nineac wrote:Ma mislim ova epizoda pokazuje gdje zivimo i ko vlada bosnom!
Pitanje je sta je sljedece? Sta ce nam prirediti poslije ovoga?
mene vise nista ne moze iznenaditi sa njihove strane....ama bas nista...u gradu u kojem gangster svrakic odredjuje gradonacelnika/cu , razne doktorice anonimusi odredjuju sudije ustavnog suda,rijaset odredjuje koji kurbani su halal i gdje se smiju a gdje ne smiju kupovati,drzavni premijer geodeta raspravlja o poreskoj politici i IT temama i pobija doktore nauka u tim oblastima,bjelosvjetski kriminalac Ivanic odredjuje vanjsku politiku drzave koju je htio pripojiti Srbiji a pritome mu je kao jedina alternativa Milorad dodik zvani Mile Ronhil predstavljen kao demokrata,u zemlji u kojoj je bitnije imati amidzu.dajdju ili tetica u stranci nego fakultetsko obrazovanje,u zemlji u kojoj predsjednik/tihic/vodi cjelokupnu delegaciju 10tak sdaovaca na umru u trenutku kad se treba mijenjati ustav,u kojoj drugi predsjednik /miro-jovic/ kaze da su hrvatima ugrozena ljudska prava a najvise ih ima u svim organima vlasti i na svim funkcijama,u zemlji u kojoj treci predsjednik paravac/koje li ironije/ pasivno govori francuski jezik a pritom ne da je uzasno ruzan star i glup nego i dovoljno hrabar da se hvali cetnickim korijenima ii more ovakvih i slicnih primjera....e u takvoj zemlji necu odgajati djecu i necu da provodim najbolje godine svog zivota.........
necu i tacka.
bjezim glavom bez obzira.,...
Zadig

Post by Zadig »

eh, kako li je ovo razocarenje onima koji su se borili za Bosnu i Hercegovinu...to ne mogu ni da zamislim....mislm na ovu situaciju.
Hrabrost je ostati i boriti se za bolje sutra, nista manje od hrabrosti ostati i uzeti pusku u ruke....

:(

hebiga....niko nece da mu djeca rastu sa terzicima, paravcima i ostaloj mafiji na vlasti....

ja sam dugo vani...preporucio bih svakom mladom da pokusa vani..mada daleko od toga da ovdje cvjetaju ruze...
stella_k

Post by stella_k »

sierra1712 wrote:bjezim definitivno....zadnji dogadjaji su samo ubrzali moju odluku da se ispalim....mislim terziceva blamaza sa diplomom i ova sa Seadom je samo kap u moru dogadjaja koji u covjeku ubiju svaki osjecaj patriotizma .....i nade za bolje sutra necu da mi djeca odrastaju uz presude i tumacenja pravnika poput Seade i eknomiju "ekonomista/managera" poput terzica...a oni ce vladati jos dugo u to sam ubijedjen jer nas narod je poput pravih ovaca.....15 godina glasaju za gangstere i hohstaplere iz sve tri stranke.......ne vidim razloga da tako ne urade i sljedecih 15 godina....a vrijeme ide nezaustavljivo...
kopam i rukama i nogama i trepavicama da se ispalim.....
Gdje kopas...daj budi srce, podijeli informaciju....
Zadig

Post by Zadig »

siera, imas li neke predstave dje ces ici...

USA, EU, Kanada?

afrika, kina indija?
muha_sa

Post by muha_sa »

Ma jašta,svijet jedva čeka da primi nekog od nas.
Kako mislite ići?-vjenčanjem za papire ? tako i nekako a drugačije--nikako.
wanderer

Post by wanderer »

Onima koji su se cvrsto odlucili za odlazak bih, ipak, savjetovao Evropu ukoliko imate ikakvih sansi. Amerika je prokletija nego u onoj naucno-obrazovnoj pjesmi. Osim, naravno, ako ste bas odlucili da raskinete sve veze sa BiH...
Last edited by wanderer on 11/12/2005 18:46, edited 1 time in total.
stella_k

Post by stella_k »

muha_sa wrote:Ma jašta,svijet jedva čeka da primi nekog od nas.
A sta je sa spajanjem porodica, recimo sestra sestru da izvuce...Pali li to jos uvijek....
Moja sestra ima dobre sanse uskoro u USA.
Zadig

Post by Zadig »

Dozvolite mi da se ne slozim sa vama druze muha. Nije lako, to je tacno, ali daleko od toga da je nemoguce.

Kanada i dalje prima nase emigrante...
recimo

australija isto
stella_k

Post by stella_k »

Zadig wrote:
Dozvolite mi da se ne slozim sa vama druze muha. Nije lako, to je tacno, ali daleko od toga da je nemoguce.

Kanada i dalje prima nase emigrante...
recimo

australija isto

Hey bro, imas kakav link ili slicno, sa PRAVIM informacijama?
muha_sa

Post by muha_sa »

stella_k wrote:
A sta je sa spajanjem porodica, recimo sestra sestru da izvuce...Pali li to jos uvijek....
Moja sestra ima dobre sanse uskoro u USA.
Kakvo spajanje porodice ???
možete otići kod sestre i onda ostat na crno te se kriti i čekat da vas ukebaju pa onda riješe da vas šutnu u rikverc a možda se posreći pa i odobre--teško i skoro nemoguće.
stella_k

Post by stella_k »

Hebi ga....a neki poslovni aranzman?
danas

Post by danas »

za USA spajanje porodice nema sanse, osim ako ne dovodis svoje dijete ili svoga roditelja. brat-sestra ne fercera.
Kick off

Post by Kick off »

Jao divi komentara. I vi bi da vam evropa vize ukine :D
danas

Post by danas »

stella_k wrote:Hebi ga....a neki poslovni aranzman?
samo pitaj, sta te zanima? na HB vizu (zaposlenje) je takodje jako tesko doci, ali ako ti firma u USA to odradi, nije nemoguce. moras biti strucan u oblasti zaposlenja i oni moraju da dokazu da nisu mogli naci radnika u americi sa tim kvalifikacijama. sto je malo glupo, ali uglavnom prolazi. za ove vize ima godisnja kvota.
muha_sa

Post by muha_sa »

Poslovni aranžman je vjenčanje.
Moja koleginica je bila 100% sigurna da ode kod sestre u Sidnej i počela gospođa prodavat i pokretnu i nepokretnu imovina i osta u šupici a dobi trajnu odbijenicu-----rat završen 1995.g
wanderer

Post by wanderer »

stella_k wrote:Hebi ga....a neki poslovni aranzman?
Za to ti treba cifra, a s njom ti je bolje u BiH :D

Za H2B vize i slicno ide dosta tesko -- moras imati strogo deficitarno zanimanje i nekoga ko ce te sponzorisati.
danas

Post by danas »

muha_sa wrote:Poslovni aranžman je vjenčanje.
Moja koleginica je bila 100% sigurna da ode kod sestre u Sidnej i počela gospođa prodavat i pokretnu i nepokretnu imovina i osta u šupici a dobi trajnu odbijenicu-----rat završen 1995.g
uzas :roll:
ne prodavati nista... nikad. neka imovine i dole, ne pije vode, ha ja...
nineac

Post by nineac »

Ma ljudi gdje god odete na zapad bolje je nego dole. Neznam sta bi Vam rekao. Ja sam u USA, ali nemam papire, te cu se boriti da ostanem. Jebiga tesko ce biti, ali jaro isplati se. Ovdje mene niko nepita ko sam sta sam, ko mi je daidzic, amidzic, ujak, tetka, babo, samo rezultati. Sam pao sam se ubio. Ko hoce u USA sam jebeno vrijeme ga ceka. Ja sam sam ovdje jaro, djevojka mi u BiH, pravo je tesko. Posebno sto podrucje gdje sam ja (alabama) nema nasih. Medjutim evo upravo radim na tome da mi i djevojka dodje ovdje i nastavi skolu, pa sta bude da bude, ali ovo dole vise nema smisla. Kao sto sierra rece da mi djetetu Seada bude profesor??? Znam da sam lud, ali toliko nisam!!!
muha_sa

Post by muha_sa »

Kick off wrote:Jao divi komentara. I vi bi da vam evropa vize ukine :D
Šta i da sad ukinu vize ? Omladina plitko razmišlja da bi se odmah dali u bijeg preko u evropu.
Pitam ih ja gdje bi to spavali i šta bi klopali dok se ne snađu? pod kakvim mostom ?
Post Reply