Ode drzavna imovina

1gorstak

#26 Re: Ode drzavna imovina

Post by 1gorstak »

Nezbilj wrote:
hercegovac_pravi wrote:Kako će reagovati? Sa čim? Izjavom kako taj zakon nije važeći i ostalim pamfletima? Ovdje se radi o ponovnom "iniciranju krize" između OHR-a i pc-a a sve sa ciljem prolongiranja odlaska OHR-a. Ništa ni manje ni više od tog.
čini mi se da zanemaruješ pravni problem koji bi se javio kada bi dodik s ovim zaista ozbiljno nastavio. rs ovim istupa izvan okvira pravnog sistema u koje postoji. ohr = pravo = svijet = evropa i amerika. izvan tog sistema ništa nemože da postoji. to što se dodik zna napuhati ko žaba pa izgledati veći od televizora možda može malo poremetiti percepciju veličina ali on nemože pobjediti protiv ohr-a kada je u pitanju kršenje postojeće odluke pic-a. u pravu si ovo jeste šatro kreiranje krize ali ne da bi ostao ohr već da bi skrenuo pažnju sa štrajkova u rs-u. to je sve. uopšte se ne treba uzbuđivati jer njegov cilj kao i obično i jeste da se svi nešto uzbude i da on bude u centru pažnje sa svojim glupostima. treba pustiti incka neka se malo zabavlja kad je već dobio zicer.
Prosli smo sve ovo ....

http://old.balkaninsight.com/en/main/blogs/20313/

S tim da se sada ide sa simbolike ka sustini i to je ono sto je opasno. Moze Dodik donijeti odluku o tom kako SIPA nije legalno tijelo sve dok ne radi nista na terenu da sprijeci djelovanje iste. Moze Dodik donositi odluke o drzavnoj imovini, skoro pa kakve god zeli, ali to je simbolika sve dok se ne krene u rasprodaju. I evo, ako pocne krcmiti a OHR nista ne uradi (a nece) sta ostaje osim jednostranih poteza Sarajeva (npr. proglasavanja Srebrenice Distriktom). A sve rezonujuci; ako ti glavonja ne postujes mirovni sporazum, necu ni ja, pa da vidimo ko ce izvuci deblji kraj ....
BarbaDue

#27 Re: Ode drzavna imovina

Post by BarbaDue »

felipe kajetano wrote:Gorstak, zipa takme :D

Image

:D
jesi li rekao tim babama da mugu da se opeku o cijev, i da to moze uzasno da boli... :D
Hemel

#28 Re: Ode drzavna imovina

Post by Hemel »

Image

ovo je iz 1992. godine...ni baba ni oruzja...ne ponovilo se nikada vise

neka druga vremena dosla...

Image
1gorstak

#29 Re: Ode drzavna imovina

Post by 1gorstak »

Ako mi ta slika ne pomogne u borbi protiv generalizacija, ne znam sta ce ...
felipe kajetano

#30 Re: Ode drzavna imovina

Post by felipe kajetano »

Hemel wrote: ne ponovilo se nikada vise
i ja kazem...
Komrad

#31 Re: Ode drzavna imovina

Post by Komrad »

Nekoliko puta sam procitao ovdje "Dodiku trebaju pare" ... A jel to federaciji ne trebaju?
1gorstak

#32 Re: Ode drzavna imovina

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:Nekoliko puta sam procitao ovdje "Dodiku trebaju pare" ... A jel to federaciji ne trebaju?
Trebaju, to je koristeno kao izgovor ove Mujezinoviceve vlade koja je na foru htjela da odradi privatizaciju vise drzavnih firmi u tehnickom mandatu (pa mu je receno "Nismo se tako dogovorili").
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33 Re: Ode drzavna imovina

Post by plain vanilla »

a sta je Dodik rekao u intervjuu Senadu o ovom Zakonu o drzavnoj imovini i o popisu stanovnistva?
Komrad

#34 Re: Ode drzavna imovina

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:a sta je Dodik rekao u intervjuu Senadu o ovom Zakonu o drzavnoj imovini i o popisu stanovnistva?
:thumbup:

"pa Milorade... to je tako državnički... "
Hemel

#35 Re: Ode drzavna imovina

Post by Hemel »

plain vanilla wrote:a sta je Dodik rekao u intervjuu Senadu o ovom Zakonu o drzavnoj imovini i o popisu stanovnistva?
pa dragi senade, sve je ovo bosna... :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#36 Re: Ode drzavna imovina

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
:thumbup:

"pa Milorade... to je tako državnički... "
:mrgreen:
Nezbilj

#37 Re: Ode drzavna imovina

Post by Nezbilj »

1gorstak wrote:
Nezbilj wrote:
hercegovac_pravi wrote:Kako će reagovati? Sa čim? Izjavom kako taj zakon nije važeći i ostalim pamfletima? Ovdje se radi o ponovnom "iniciranju krize" između OHR-a i pc-a a sve sa ciljem prolongiranja odlaska OHR-a. Ništa ni manje ni više od tog.
čini mi se da zanemaruješ pravni problem koji bi se javio kada bi dodik s ovim zaista ozbiljno nastavio. rs ovim istupa izvan okvira pravnog sistema u koje postoji. ohr = pravo = svijet = evropa i amerika. izvan tog sistema ništa nemože da postoji. to što se dodik zna napuhati ko žaba pa izgledati veći od televizora možda može malo poremetiti percepciju veličina ali on nemože pobjediti protiv ohr-a kada je u pitanju kršenje postojeće odluke pic-a. u pravu si ovo jeste šatro kreiranje krize ali ne da bi ostao ohr već da bi skrenuo pažnju sa štrajkova u rs-u. to je sve. uopšte se ne treba uzbuđivati jer njegov cilj kao i obično i jeste da se svi nešto uzbude i da on bude u centru pažnje sa svojim glupostima. treba pustiti incka neka se malo zabavlja kad je već dobio zicer.
Prosli smo sve ovo ....

http://old.balkaninsight.com/en/main/blogs/20313/

S tim da se sada ide sa simbolike ka sustini i to je ono sto je opasno. Moze Dodik donijeti odluku o tom kako SIPA nije legalno tijelo sve dok ne radi nista na terenu da sprijeci djelovanje iste. Moze Dodik donositi odluke o drzavnoj imovini, skoro pa kakve god zeli, ali to je simbolika sve dok se ne krene u rasprodaju. I evo, ako pocne krcmiti a OHR nista ne uradi (a nece) sta ostaje osim jednostranih poteza Sarajeva (npr. proglasavanja Srebrenice Distriktom). A sve rezonujuci; ako ti glavonja ne postujes mirovni sporazum, necu ni ja, pa da vidimo ko ce izvuci deblji kraj ....

Ne znam na šta si se ti nafurao ali mi ovde govorimo o nečemu što Dodik u svom prethodnom mandatu nikada nije ni pokušao jer ne poštovanje odluka OHR-a bilo bi krivično djelo koje izvršitelja stavlja van zakona odnosno ustava. Pa šta ti misliš koliko neko može izdržati izvan zakona? Ha? šta se nafuravaš bez veze. Čuj proglasiti SIPA-u nelegalnom? Ti si se stvarno ufuro da je on kao neki supermen..nešto tako.. super heroj sa tajnim moćima..

Dodik je u protekle četri godine srao o svemu i svačemu prijetio i najavljivao ovo i ono ali nikada nije učinio ništa što bi se moglo karakterisati kao kršenje dejtona. Nikada! Zato što poslije toga nema nazad. Ako je toliko lud da to napravi onda je to super jer je to njegov kraj. Za početak blokiraće mu račune zabraniti mu putovanje u EU i US staviti ga na crnu listu i pripremati teren da ga uhapse. Do sada niko nije imao nikakvog uporišta da to učini ali za antiustavno djelovanje ohr kao i domaće pravosuđe su dužni da to učine. Pa evo ne moraju ga ni uhapsiti ako će to dovesti do konflikta. Izdaće potjernicu i tražiti da se sam preda. Ko i svaki drugi kriminalac. A onda će i svakog ko ga štiti također staviti van zakona pa obećati amnestiju ko se preda sam itd. Pričamo o hipotetičkoj situaciji u kojoj kako god se stvari budu odvijale poraženi može biti samo jedan a to je Dodik.
Nass

#38 Re: Ode drzavna imovina

Post by Nass »

Ja isto mislim da ovo ne moze tek tako proci. Ovdje je PIC naredio, OHR izdao zabranu, i kako da sad Dodik to ignorise bez posljedica? Da ignorise sve one zemlje koje su to zabranile? I to izricito zabranile? Mislim, da bi to bio prevelik zalogaj i za njega. I puno veci su pali.
Socijalista

#39 Re: Ode drzavna imovina

Post by Socijalista »

Sad ce Dodo prodavati drzavnu imovinu drzavi :D
Arc_Angel

#40 Re: Ode drzavna imovina

Post by Arc_Angel »

znaciiiiiiiiiii

dajte da malo vratimo film unazad. Milorad dodik napravi zgradu vlade rs-a, ta zgrada sama po sebi nebi bila interesantna ali je ona zgrada vlade- sto znci da je stvoren jedan simbol i to znaci jako puno. sada hoce li se taj simbol koristiti za dobro ili lose to je druga prica.

imaju vladu, imaju zgradu vlade koja je simbol (barem srpskom narodu) u bih. i onda prodje neko vrijeme i onda donesu ovaj zakon.

sta je sad problem, ljudi odose svojim putem nezaustavljivo. meni licno se to nesvidja, ali nisam ni ja taj a ni vi dragi moji forumasi koji su donosili odluke u proslosti, a te odluke imaju svoje posljedice, mi sada samo mozemo da zivimo u vremenu i prostoru koje nazalost definisu te posljedice.
mO k3

#41 Re: Ode drzavna imovina

Post by mO k3 »

Socijalista wrote:Sad ce Dodo prodavati drzavnu imovinu drzavi :D
lol... jeste lola ... ma ima covjek ideja ;)
gomilego

#42 Re: Ode drzavna imovina

Post by gomilego »

Arc_Angel wrote:znaciiiiiiiiiii
sta je sad problem, ljudi odose svojim putem nezaustavljivo. meni licno se to nesvidja, ali nisam ni ja taj a ni vi dragi moji forumasi koji su donosili odluke u proslosti, a te odluke imaju svoje posljedice, mi sada samo mozemo da zivimo u vremenu i prostoru koje nazalost definisu te posljedice.
ma no sikiriki
treba dodika pustiti da i dalje rusi drzavu,
svijet (ohr) ce branit BIH i strijeljat dodika, ako se ovaj sam neupuca...
a mi cemo kokicama dokrajcit fasiste kako bi bosna procvjetala
jest da valja cekat do __________ (za godinu upitat dzemilu), al necemo valjda sta aktivno cinit... pa samo budale rade
veljaca

#43 Re: Ode drzavna imovina

Post by veljaca »

dajte da malo vratimo film unazad. Milorad dodik napravi zgradu vlade rs-a, ta zgrada sama po sebi nebi bila interesantna ali je ona zgrada vlade- sto znci da je stvoren jedan simbol i to znaci jako puno. sada hoce li se taj simbol koristiti za dobro ili lose to je druga prica.

imaju vladu, imaju zgradu vlade koja je simbol (barem srpskom narodu) u bih. i onda prodje neko vrijeme i onda donesu ovaj zakon.

Puno grijesis .... na zalost ili na srecu - sa koje strane se gleda ....
hajducka travica

#44 Re: Ode drzavna imovina

Post by hajducka travica »

1gorstak wrote:
Nezbilj wrote:
Hemel wrote:a Dejton...
pa naravno..
halo ba. ohr možda djeluje neodlučno u nekim stvarima ali ovdje se radi o već postojećoj odluci pic-a koja je obavezujuća za rs po dejtonu. ohr ima obavezu reagovati na usvajanje ovog zakona jer je on direktno kršenje dejtonskog sporazuma a ohr ima direktnu obavezu da nadzire provođenje dejtonskog sporazuma.

o čemu mi ovde pričamo. incko ima obavezu da proglasi ovaj zakon ništavnim inače će biti odgovoran za ne sprovođenje svojih osnovnih radnih obaveza. ovo je samo još jedna dodikova igrica da kao pokaže kako je mangup pred svojim glasačima a svjestan je da od ovog nema ništa. valja skrenuti pažnju sa priče o penzionom fondu, platama žejezničara, naknada borcima itd. ovo je čisto skretanje priče sa ekonomskih tema u rs-u.
Ovaj se Dodikov potez, kada je prije nekoliko mjeseci najavljen, kategorisalo kao jednostran ali ipak simbolican. Sustinski problem nastaje kada se tu imovinu pocne krcmiti, prodavati i to je evo gore u citiranom clanku i najavljeno, spominju se investitori i sta ti ja znam. OHR ce donijeti odluku po kojoj se ovaj Dodikov potez ponistava, on to nece prihvatiti, nece dozvoliti da se objavi u sluzbenom glasniku manjeg entiteta i pocece rasprodaja jer Dodiku lova treba hitno.

Ocekivanje da ce se to sve ipak smiriti samo od sebe, podsjeca na onaj period kada su cetnici klali po Visegradu dok se po sarajevskim ulicama pjevalo pjesme protiv rata i skandiralo "ho ce mo mir ho ce mo mir".
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hajducka travica

#45 Re: Ode drzavna imovina

gomilego wrote:
ma no sikiriki
jest da valja cekat do __________ (za godinu upitat dzemilu), al necemo valjda sta aktivno cinit... pa samo budale rade
Potpis,bravo!
hajducka travica

#46 Re: Ode drzavna imovina

japijem wrote:A to sad država kokano ima, kontrolira i raspolaže tom imovinom, pa ju eto dodik hoće uzeti, pa ta imovina je i sada u njihovom posjedu, samo eto trebaju čagu da je mogu mirnije prodavati.
neznam,da li su bili svjesni,kad su potpisivali u Dejtonu da sve sto se nalazi na 49% teritorije da je izgubljeno zauvijek.Ko kome ovdje baca prasinu u oci.
Komrad

#47 Re: Ode drzavna imovina

Post by Komrad »

Zna li iko vrijednost te imovine i o koliko se objekata radi i ko sad upravlja njima ili ko je do sad upravljao?
Harder

#48 Re: Ode drzavna imovina

Post by Harder »

hajducka travica wrote:
gomilego wrote:
ma no sikiriki
Potpis,bravo!
Ako mi budemo skrstenih ruku cekali da svijet odbrani BiH,nahebali smo i to debelo.
Kako su nas do sada branili , bolje bi bilo da ih zamolimo da nas vise ne brane.i da mi sami preuzmemo stvar u ruke.
Arc_Angel

#49 Re: Ode drzavna imovina

Post by Arc_Angel »

ah sad trebalo bi se i boriti naravno, ali hajde da budemo malo objektivni ljudi dragi.

koliko je svako od na pojedinacno uradio bilo sta da doprinese drzavi od rata na ovamo, non stop pricamo o negativnim stvarima u drustvu i kako mi necemo vise trpiti ni ovo ni ono i kada dodje trenutak da se treba reagovati samo mali broj ljudi izrazi neku reakciju 99% ostalih cuti i neusudjuje se da kaze sta misli.

i sta sad treba panicariti i boriti se za drzavnu imovinu??????
za sta
za zemljiste
pruge
zgrade
fabrike i teritoriju

svaki dan svaka nasa odluka je vodila do ovog momenta, nije ovo od jednom samo eto puko film dodi i on odlucio.

u zivotu nema vracanja vremena unazad, napravis izbor i stojis iza njega, ako se pokaze kao dobar i dalje stojis iza njega, ako se pokaze kao los priznas sam sebi da nisi bio u pravu i napravis drugi izbor.

mi smo napravili toliko losih izbora i nastavljali smo da cvrsto stojimo iza njih i sad nam nesto nije jasno, kako???

sve sto se radi u zivotu ma kako malo i glupo izgledalo ima svoje posljedice dobre ili lose.

jel ima neko ovdje da misli da smo zasluzili bolje???? gledamo oko sebe svaki dan patnju drugih ljudi i cutimo govorimo da se netice nas, lazemo sami sebe.

e pa netice se ni ovo nas, nezivimo u rs-u nego u federaciji eto nam sad, kad smo takvi licemjeri i kad smo popili svu pamet svijeta, i kad smo sebicni i samozivi, jel zasluzujemo bolje.
emigrazione

#50 Re: Ode drzavna imovina

Post by emigrazione »

Treba veceras poslije dnevnika sva svjetla pogasiti :D
Post Reply