Oboren ruski bombarder SU-24!?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#726 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Drvosjeca iz Dejcica
14 dana
zbog ginekologije
» Drvosjeca iz Dejcica
14 dana
zbog ginekologije
-
PM72
#727 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Koliko sam upratio,taj ruski avion je bio 17 sekundi u vazdušnom prostoru Turske.Za tih 17 sekundi operater na radaru ili avionu ne može nazvati ni rođenog babu a kamoli premijera države.Niti može upozoriti ruse kako su u turskom vazdušnom prostoru i to nekoliko puta.Dakle,neko debelo laže.155_mm wrote:o kakvom preuzimanju odgovornosti guslas ti. pa zar davutoglu nije jasno rekao svima a ne samo rusima da je on licno i personalno nardio rusenje aviona. ako rusima i dalje nije jasno ko je odgovoran za rusenje onda stvarni im nema pomoci.Twice wrote:Putin traži da se Erdogan izvini Rusiji za rušenje aviona a ovaj (za sada) neće.
Ako se Erdogan izvini preuzima odgovornost samo na sebe (Tursku) pa su tek onda nahjebali od Rusa a Ameri će ih pustiti niz vodu pošto su sami rekli da su to samostalno uradili (inače se ne bi izvinjavali).
Sa druge strane svi znamo da to Turska nikad ne bi smela sama uraditi a ne sme (zbog onih drugih) reći ko ih je nagovorio da to urade jer će opet nahjebati.
Sve u svemu kako god bude Turskoj se ne piše dobro,što meni lično nije drago, pošto su ideolozi svega ipak van Turske.
Turska je naivno ispala žrtveni jarac i mala država.
a na koji nacin su najebali od rusa. to sto mlade ruskinje nece vise da dolaze kod turaka na plazu ili ciljas na nesto drugo.
a sto se tice pustanja niz vodu od strane amerikanaca bih samo rekao: ne pusta se niz vodu neko ko kontrolise bosfor i dardanele ni pod razno u danasnjoj situaciji na planeti.
kazes zao ti turske. vjerovatno kao i meni sto je zao rusije ako se raspadne nakog gradjanskog rata izazvanog socijalnom krizom uzrokovanom sankcijama i ratovima putina po svijetu u koje ce ga uvlaciti USA i GB.
- exliberal-ex
#728 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Avetinho wrote:za sada jedini potez Ankare je ukidanje bezviznog režima ruskoj mornarici kroz Bosfor i Dardanele.
Nema vise ljetovanja ruskim marincima na Mediteranu.
Koliko sam ja upoznat ako bi Ankara to uradila to bi prema vazecim ugovorima bila automatska objava rata...moj avetinjo ponese te ponekad
-
Bodkin
#729 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Zasto bi? Nisu mu ameri srusili avion.Drvenija87 wrote:3-4 zrakopolova ...velika steta zbilja.nosara wrote:Pametno...AleksoMKD wrote:Turska suspendira letove svojih aviona iznad Sirije
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=352
Vratit se u svoje gabarite...
Inace,150 americkih zrakopolova ima u borbi protiv ISIL-a,pa sto Putin nema onu stvar da njima zaprijeti sa protuzracnim raketama?
Bijednik bio i ostao...jos pristao na koaliciju za ZLIM Amerikancima.
Velikosrpsko-ruski kozojebi i dalje zive u nekim svojim snovima da ce im Botoks man osloboditi vijekovne ( izgubljene) teritorije .
I steta sto nema potpisa na profilima na ovom forumu. Napisao bih ko god stavi jednakost podrska rusima=velikosrpski snovi pao je na glavu kad je bio mali i ostao ogranicenih mentalnih sposobnosti
-
PM72
#730 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
exliberal-ex wrote:Avetinho wrote:za sada jedini potez Ankare je ukidanje bezviznog režima ruskoj mornarici kroz Bosfor i Dardanele.
Koliko sam ja upoznat ako bi Ankara to uradila to bi prema vazecim ugovorima bila automatska objava rata...moj avetinjo ponese te ponekad
Turska to nesmije uraditi ali može potopiti kakav brod u Bosforu,kao slučajno
- exliberal-ex
#731 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
PM72 wrote:exliberal-ex wrote:Avetinho wrote:za sada jedini potez Ankare je ukidanje bezviznog režima ruskoj mornarici kroz Bosfor i Dardanele.
Turska to nesmije uraditi ali može potopiti kakav brod u Bosforu,kao slučajnoda ruska flota ne može proći.Nema plina,nema turista onda nema prolaza ni morem ni havom.Nad Ukrajinom više ne mogu pa će biti primorani ići do Rima preko Pekinga...
Ja mislim da svako onemogucavanje prolaza automatski povlaci tu klauzulu, nije bosfor uzak da potapanjem jednog broda zakocis sve
- AntiKrist
#732 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Oboren ,a akoBogda bit ce ih jos takvih!!
- jao_situacije
#733 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
ne laže niko nego ti nisi u toku davutoglu je ranije naredio da turski piloti pucaju jer su im sirijci srušili avion i jer su ulijetali u njihov zračni prostor svako maloPM72 wrote:Koliko sam upratio,taj ruski avion je bio 17 sekundi u vazdušnom prostoru Turske.Za tih 17 sekundi operater na radaru ili avionu ne može nazvati ni rođenog babu a kamoli premijera države.Niti može upozoriti ruse kako su u turskom vazdušnom prostoru i to nekoliko puta.Dakle,neko debelo laže.155_mm wrote:o kakvom preuzimanju odgovornosti guslas ti. pa zar davutoglu nije jasno rekao svima a ne samo rusima da je on licno i personalno nardio rusenje aviona. ako rusima i dalje nije jasno ko je odgovoran za rusenje onda stvarni im nema pomoci.Twice wrote:Putin traži da se Erdogan izvini Rusiji za rušenje aviona a ovaj (za sada) neće.
Ako se Erdogan izvini preuzima odgovornost samo na sebe (Tursku) pa su tek onda nahjebali od Rusa a Ameri će ih pustiti niz vodu pošto su sami rekli da su to samostalno uradili (inače se ne bi izvinjavali).
Sa druge strane svi znamo da to Turska nikad ne bi smela sama uraditi a ne sme (zbog onih drugih) reći ko ih je nagovorio da to urade jer će opet nahjebati.
Sve u svemu kako god bude Turskoj se ne piše dobro,što meni lično nije drago, pošto su ideolozi svega ipak van Turske.
a na koji nacin su najebali od rusa. to sto mlade ruskinje nece vise da dolaze kod turaka na plazu ili ciljas na nesto drugo.
a sto se tice pustanja niz vodu od strane amerikanaca bih samo rekao: ne pusta se niz vodu neko ko kontrolise bosfor i dardanele ni pod razno u danasnjoj situaciji na planeti.
kazes zao ti turske. vjerovatno kao i meni sto je zao rusije ako se raspadne nakog gradjanskog rata izazvanog socijalnom krizom uzrokovanom sankcijama i ratovima putina po svijetu u koje ce ga uvlaciti USA i GB.
davno je rečeno da se ovakve zajebancije neće tolerirati
-
jefff
#734 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Kako će se Rusko prisustvo sa S400 odraziti na Izraelsku nadmoć?
-
daddy-kool
#735 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ako je vjerovati ovom članku nisu Rusi igrali po pravilima, jer je bio uspostavljen protokol da se ovakve stvari izbjegnu. Dato objašnjenje ima smisla, avion su vjerovatno pogrešno klasifikovali kao sirijski.SA 071 wrote:
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=352
Što ne znači da ih sada ne bi upotrijebili, jer ovdje su Rusi ti koji su igrali po pravilima cijelo vrijeme.
Last edited by daddy-kool on 27/11/2015 20:59, edited 1 time in total.
-
PM72
#736 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Nije on toliko uzak da bi ga potapanjem jednog broda automatski zatvorio ali bi onemogućio prolazak velikih brodova i tankera.Znaš onu foru,okružiš i blokiraš to područje kao radi se - ne prilazi...pa tako jedno pola godine,dok se strasti ne smire...tj.dok ruska paščad ne ukapiraju da ne valja kuhati sa kompletnim komšilukom.Ja mislim da svako onemogucavanje prolaza automatski povlaci tu klauzulu, nije bosfor uzak da potapanjem jednog broda zakocis sve
P.S A od kada se to premijeri bave pitanjima iz domena protivvazdušne odbrane?
-
155_mm
#737 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
naredba je data sigurno unaprijed. odluke za ovakve stvari se donose unaprijed jer za pozive se nikad nema vrmena. nije ovo prvi put da ruski piloti ulaze u turski zracni prostor. jebiga naucili ljudi od baltika, svedske i finske da se setaju po tudjim dvoristima. samo ovaj put su se malcice preracunali ili turci stvarno nisu znali ciji je avion. i sad imamo ovo sto imamo. a to je u kratkim crticama tursku ce amerikanci pustati niz vodu i turska ce se raspasti a to ce odraditi kurdi sa ruskim oruzjem. a prije nego sto turci najebu moraju da predaju aja sofiju.PM72 wrote:Koliko sam upratio,taj ruski avion je bio 17 sekundi u vazdušnom prostoru Turske.Za tih 17 sekundi operater na radaru ili avionu ne može nazvati ni rođenog babu a kamoli premijera države.Niti može upozoriti ruse kako su u turskom vazdušnom prostoru i to nekoliko puta.Dakle,neko debelo laže.155_mm wrote:o kakvom preuzimanju odgovornosti guslas ti. pa zar davutoglu nije jasno rekao svima a ne samo rusima da je on licno i personalno nardio rusenje aviona. ako rusima i dalje nije jasno ko je odgovoran za rusenje onda stvarni im nema pomoci.Twice wrote:Putin traži da se Erdogan izvini Rusiji za rušenje aviona a ovaj (za sada) neće.
-
PM72
#738 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
turska ce se raspasti a to ce odraditi kurdi sa ruskim oruzjem. a prije nego sto turci najebu moraju da predaju aja sofiju.
- exliberal-ex
#739 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Jucer gledam dali na ovoj temi ili o sirij podatak od grcke koliko su puta turci povrijedili njihov vazdusni proctor, kako to da nisu nikad grci ispalili raketu na njih, koliko puta su grci uletili u tursku, ovi upadi ( kako mi jedan poznanik bivsi vojni pilot kaze proklizavanja) su normala u svim drzavama, koliko puta su avioni jna kretali prema italij da vide kako oni reaguju I obrnuto.....neko se ovdje preracunao sa turske strane sad se pokusavaju izvadit155_mm wrote: naredba je data sigurno unaprijed. odluke za ovakve stvari se donose unaprijed jer za pozive se nikad nema vrmena. nije ovo prvi put da ruski piloti ulaze u turski zracni prostor. jebiga naucili ljudi od baltika, svedske i finske da se setaju po tudjim dvoristima. samo ovaj put su se malcice preracunali ili turci stvarno nisu znali ciji je avion. i sad imamo ovo sto imamo. a to je u kratkim crticama tursku ce amerikanci pustati niz vodu i turska ce se raspasti a to ce odraditi kurdi sa ruskim oruzjem. a prije nego sto turci najebu moraju da predaju aja sofiju.
-
PM72
#740 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Grci i turci su članice NATO saveza.Ruski avion nad Turskom je "neprijateljski".I Tito je onomad u Sloveniji oborio američki vojni avion kad se kurčio pa "proklizavao" kako ti reče.Amerikanci prijetili odmazdom,prekidom humanitarne i vojne pomoći pa čak i otvorenim sukobom ali ih Tito pismeno odjeb'o.Mog'o mi je babo ostati bez trumanovih jaja,narandžastog sira i marmelade koja se rezala nožem.Nekadašnja UNRA pomoć. 
-
daddy-kool
#741 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ovo sa Grčkom i Turskom je nešto drugo u pitanju.exliberal-ex wrote:
Jucer gledam dali na ovoj temi ili o sirij podatak od grcke koliko su puta turci povrijedili njihov vazdusni proctor, kako to da nisu nikad grci ispalili raketu na njih, koliko puta su grci uletili u tursku, ovi upadi ( kako mi jedan poznanik bivsi vojni pilot kaze proklizavanja) su normala u svim drzavama, koliko puta su avioni jna kretali prema italij da vide kako oni reaguju I obrnuto.....neko se ovdje preracunao sa turske strane sad se pokusavaju izvadit
Grci su zauzeli zračnog prostora malo više nego što im pripada po međunarodnom pravu. Turcima se to ne sviđa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aegean_di ... l_airspace
-
155_mm
#742 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
pa razlog je vrlo jednostavan. ni u jednom od tih slucvajeva nije postojala odluka ministarstva odbrane na koju je premijer stavio svoj potpis da svako neidentifikovano ulazenje u vlastiti zracni prostor ima biti sprijeceno u max 17 sec. e sad zasto avion nije identifikovan kao ruski ostaje da se vidi. ili su turci nesposobni za to ili su rusi nesposobni da kazu ko su. ili su jednostavno htijeli da se malo kurce kao u baltickim zemljama i dobili po fufnjici.exliberal-ex wrote:Jucer gledam dali na ovoj temi ili o sirij podatak od grcke koliko su puta turci povrijedili njihov vazdusni proctor, kako to da nisu nikad grci ispalili raketu na njih, koliko puta su grci uletili u tursku, ovi upadi ( kako mi jedan poznanik bivsi vojni pilot kaze proklizavanja) su normala u svim drzavama, koliko puta su avioni jna kretali prema italij da vide kako oni reaguju I obrnuto.....neko se ovdje preracunao sa turske strane sad se pokusavaju izvadit155_mm wrote: naredba je data sigurno unaprijed. odluke za ovakve stvari se donose unaprijed jer za pozive se nikad nema vrmena. nije ovo prvi put da ruski piloti ulaze u turski zracni prostor. jebiga naucili ljudi od baltika, svedske i finske da se setaju po tudjim dvoristima. samo ovaj put su se malcice preracunali ili turci stvarno nisu znali ciji je avion. i sad imamo ovo sto imamo. a to je u kratkim crticama tursku ce amerikanci pustati niz vodu i turska ce se raspasti a to ce odraditi kurdi sa ruskim oruzjem. a prije nego sto turci najebu moraju da predaju aja sofiju.
- exliberal-ex
#743 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
daddy-kool wrote:Ovo sa Grčkom i Turskom je nešto drugo u pitanju.exliberal-ex wrote:
Jucer gledam dali na ovoj temi ili o sirij podatak od grcke koliko su puta turci povrijedili njihov vazdusni proctor, kako to da nisu nikad grci ispalili raketu na njih, koliko puta su grci uletili u tursku, ovi upadi ( kako mi jedan poznanik bivsi vojni pilot kaze proklizavanja) su normala u svim drzavama, koliko puta su avioni jna kretali prema italij da vide kako oni reaguju I obrnuto.....neko se ovdje preracunao sa turske strane sad se pokusavaju izvadit
Grci su zauzeli zračnog prostora malo više nego što im pripada po međunarodnom pravu. Turcima se to ne sviđa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aegean_di ... l_airspace
pa da izbrisemo tursku/grcku jer je specifican slucaj koliko upada se registruje po drugim drzavama
citao sam nedavno na jednom vojnom forumu sta je americki pilot pricao o susretima sa rusima , fino kaze covjek mi se priblizimo da vidimo kako reaguju, cak I malo udjemo nakratko I onda doleti mig 31, stane pored nas fino nam mahne pilot, mi njemu I svak na svoju stranu, kaze da su nekad znali da se malo zajebavaju pa da prave loop jedan preko drugog , da je stanje otvorenog rata druga bi prica bila ali ovo je redovno testiranje vojne pripravnosti
cak je postavljao slike koje je pravio sa svojom kamerom, vidis fino migove sa strane....ovo se desavalo 90 tamo negdje oko japana, na toj strain
Ovo je nepromisljen potez sa turske strane, dali je ovo vojska uradila namjerno da sukne erdoganu ...postoji I ta mogucnost
-
daddy-kool
#744 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ovo dole na granici Turske i Sirije je ratno stanje, nešto sasvim drugo, i već postoji historija međusobnog obaranja aviona. Turci su prije nekog vremena uveli nove procedure odgovora na prijetnje, jer su im prethodno Sirijci skinuli nekoliko aviona. Poslije uvođenja agresivnijeg pristupa Turci su njima obarali avione, tako da mi logično zvuči objašnjenje da je ovaj avion skinut jer je klasifikovan kao sirijski.exliberal-ex wrote:
pa da izbrisemo tursku/grcku jer je specifican slucaj koliko upada se registruje po drugim drzavama
citao sam nedavno na jednom vojnom forumu sta je americki pilot pricao o susretima sa rusima , fino kaze covjek mi se priblizimo da vidimo kako reaguju, cak I malo udjemo nakratko I onda doleti mig 31, stane pored nas fino nam mahne pilot, mi njemu I svak na svoju stranu, kaze da su nekad znali da se malo zajebavaju pa da prave loop jedan preko drugog , da je stanje otvorenog rata druga bi prica bila ali ovo je redovno testiranje vojne pripravnosti
cak je postavljao slike koje je pravio sa svojom kamerom, vidis fino migove sa strane....ovo se desavalo 90 tamo negdje oko japana, na toj strain
Ovo je nepromisljen potez sa turske strane, dali je ovo vojska uradila namjerno da sukne erdoganu ...postoji I ta mogucnost
-
Bodkin
#745 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
daddy-kool wrote:Ovo dole na granici Turske i Sirije je ratno stanje, nešto sasvim drugo, i već postoji historija međusobnog obaranja aviona. Turci su prije nekog vremena uveli nove procedure odgovora na prijetnje, jer su im prethodno Sirijci skinuli nekoliko aviona. Poslije uvođenja agresivnijeg pristupa Turci su njima obarali avione, tako da mi logično zvuči objašnjenje da je ovaj avion skinut jer je klasifikovan kao sirijski.exliberal-ex wrote:
Ne postoji logicno objasnjenje zasto bi turci oborili onaj avion. Niti je bilo podjebavanje ni trstiranje nego gadjanje u siriji na poziv sirijske i dalje aktuelne vlade. A ni rusi turcima nisu neprijateljska drzava. Cak su u dobrim odnosima. Jebote solo bombarder i to zakacio tursku na nekakvom cosku.
Dakle jedino opravdanje je dobili mig da posalju poruku ili testiraju ruski odgovor na turcima. Turci glupani prihvatili i sad nek snose posljedice. Ili je patuljasti sultan probao da napumpa ego
-
daddy-kool
#746 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Postoji, ako je avion bio klasifikovan kao sirijski.Bodkin wrote:
Ne postoji logicno objasnjenje zasto bi turci oborili onaj avion. Niti je bilo podjebavanje ni trstiranje nego gadjanje u siriji na poziv sirijske i dalje aktuelne vlade. A ni rusi turcima nisu neprijateljska drzava. Cak su u dobrim odnosima. Jebote solo bombarder i to zakacio tursku na nekakvom cosku.
Dakle jedino opravdanje je dobili mig da posalju poruku ili testiraju ruski odgovor na turcima. Turci glupani prihvatili i sad nek snose posljedice. Ili je patuljasti sultan probao da napumpa ego
https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_i ... 27s_regime
-
SA 071
#747 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Dobro ti reče, ovdje neki kao da su pali na glavu kada su bili mali pa malo zaostali u razvoju.Bodkin wrote:daddy-kool wrote:Ovo dole na granici Turske i Sirije je ratno stanje, nešto sasvim drugo, i već postoji historija međusobnog obaranja aviona. Turci su prije nekog vremena uveli nove procedure odgovora na prijetnje, jer su im prethodno Sirijci skinuli nekoliko aviona. Poslije uvođenja agresivnijeg pristupa Turci su njima obarali avione, tako da mi logično zvuči objašnjenje da je ovaj avion skinut jer je klasifikovan kao sirijski.exliberal-ex wrote:
Kakav neprijateljski avion i 17 sekundi "zadiranja" u zračni prostor? Pa i da je sirijski avion bio u pitanju ne bi imali pravo da ga ruše jer nikada nije ni Turska Siriji, a ni obrnuto objavila rat. A prema UN povelji član 51. (danas bio dobar članak na Indexu prenesen iz nekog američkog političkog časopisa) država ima pravo na primjenu ubojite sile samo ako je izvršen čin agresije i napada, i to ima pravo na srazmjeran odgovor. Ovo niti je bila agresija, niti napad, a još uvijek je nejasno da li je bio i upad uopšte. Ili su možda Turci uletjeli u Sirijski zračni prostor nakratko? U svakom slučaju S400 je operativan, a turski avioni više nisu operativni u Siriji (suspendovali su Turci sve letove u Siriji). Malo su se muda skupila, a i ruski novčići kao da sve dalje od Turaka zveckaju.
- kamen spoticanja
#748 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
vise su grcki avioni puta povrijedili zracni prostor turske nego turski grcke pa ih ni turci nisu rusiliexliberal-ex wrote:Jucer gledam dali na ovoj temi ili o sirij podatak od grcke koliko su puta turci povrijedili njihov vazdusni proctor, kako to da nisu nikad grci ispalili raketu na njih, koliko puta su grci uletili u tursku, ovi upadi ( kako mi jedan poznanik bivsi vojni pilot kaze proklizavanja) su normala u svim drzavama, koliko puta su avioni jna kretali prema italij da vide kako oni reaguju I obrnuto.....neko se ovdje preracunao sa turske strane sad se pokusavaju izvadit155_mm wrote: naredba je data sigurno unaprijed. odluke za ovakve stvari se donose unaprijed jer za pozive se nikad nema vrmena. nije ovo prvi put da ruski piloti ulaze u turski zracni prostor. jebiga naucili ljudi od baltika, svedske i finske da se setaju po tudjim dvoristima. samo ovaj put su se malcice preracunali ili turci stvarno nisu znali ciji je avion. i sad imamo ovo sto imamo. a to je u kratkim crticama tursku ce amerikanci pustati niz vodu i turska ce se raspasti a to ce odraditi kurdi sa ruskim oruzjem. a prije nego sto turci najebu moraju da predaju aja sofiju.
problem su napravile asadove.vojne snage.koje su 2012 oborili jedan turski lovac koji se po ovakvom principu nasao u sirijskom zracnom prostoru...nakon toga turci su aktivirali tzv promjenu tolerantnog angazmana i sruslili 8 letjelica koje su iz sirijskog upadale u turski zracni prostor
e sad ruski avion ovde je malo drugacija stvar...cinjenica je da je dosao iz sirije...cinjenica je da je bombardovao turke u siriji koristeci turski zracni prostor...cinjenica je i da su rusi vise puta upozoravani da ce biti belaj...ali opet je to ruski avion...pa pravila budu malo.drugacija
Ali su ga turci zbombali...
Pa se malo vadili da nisu znali ciji je...pa.malo da su znali ali ih nije bilo briga...ali turcin svjesno produzava eskalaciju...a nema nikakve izbore uskoro pa se postavlja pitanje sta je ustvari agenda...ocito brko ima neku matematiku...o cemu se radi bice jasnije kako vrijeme prolazi
- AntiKrist
#749 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Meni ko udje u avliju na 3 sekunde,bujrum,odvalim prostac i odbijem mu bubrege!!!!!!!!!!!!!!!
-
155_mm
#750 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
ili je putina udario onaj jeftini botoks iz kine jer je ovaj europski pod sankcijama pa umislja da je car ivan grozni. ali hajde ko ce ga znati.Bodkin wrote:daddy-kool wrote:Ovo dole na granici Turske i Sirije je ratno stanje, nešto sasvim drugo, i već postoji historija međusobnog obaranja aviona. Turci su prije nekog vremena uveli nove procedure odgovora na prijetnje, jer su im prethodno Sirijci skinuli nekoliko aviona. Poslije uvođenja agresivnijeg pristupa Turci su njima obarali avione, tako da mi logično zvuči objašnjenje da je ovaj avion skinut jer je klasifikovan kao sirijski.exliberal-ex wrote: