Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
@mba

#626 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by @mba »

Image

Braća Kember pozivaju Putina na ručak da mu pokažu da nisu teroristi, kako ih predstavljaju mediji
Vlasnici restorana u četvrti Fatih u centru Istanbula braća Ismail i Ali Kember žele da ugoste ruskog predsjednika Vladimira Putina i pokažu mu da su vrhunski ugostitelji, a ne teroristi „pripadnici DEAŠ-a“ kako ih već neko vrijeme zbog njihovog stila oblačenja i brada predstavljaju brojni mediji u Rusiji i na Balkanu.

Stariji brat Ismail je kazao da su u Istanbul došli prije 25 godina, a prije 12 godina i otvorili ugledni restoran „Džigeristan“ u mjestu Aksaray u centru Istanbula, zbog čega ih posjećuju i brojni poznati gosti sa kojima se fotografišu i te fotografije promotivno objavljuju na društvenim mrežama.

Jedna takva fotografija na kojoj su se fotografisali sa Bilalom Erdoganom, sinom turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, našla se na nekim medijima u Rusiji i na Balkanu, koji optužuju braću Kember da su pripadnici DEAŠ-a.

Naglašavajući da se bave isključivo ugostiteljstvom i da nikada nisu imali veze ni sa kakvim organizacijama, stariji brat Ismail Kember ističe da su duboko uznemireni zbog sve češćih medijskih napisa u kojima se objavljuju njihove fotografije i povezuje ih se sa teroristima. Dodaje da do sada nikada nisu bili predmet nikakve istrage.

"Sin uvaženog predsjednika Erdogana, Bilal Erdogan je bio gost našeg restorana i tom prilikom smo se fotografisali. Neki se stalno igraju s tom fotografijom. Pred parlamentarne ili predsjedničke izbore, ali evo i sada nakon ovog slučaja sa Rusijom. Sada su fotografiju odnijeli i van zemlje. Naš slogan je bio da budemo najpoznatiji ugostitelji u Istanbulu, a kako je krenulo mi ćemo polako postati i najpoznatiji u svijetu“, kazao je Ismail.

Ukazujući na činjenicu da u njihove ugostiteljske objekte stalno dolaze poznate ličnosti, Ismail tvrdi da su njegov brat i on žrtve zlonamjernih predrasuda zbog svog odijevanja i brade i dodaje da bi po toj logici i patrijarh Bartholomeos trebao obrijati bradu.

"Danas se ove brade koriste kao metoda napada na muslimane. To ljudi moraju shvatiti. Molim našeg predsjednika Erdogana da, ako bude prilike, dovede Putina u naš restoran na džigerice. Neka dođe i upozna nas. Mi ćemo ga počastiti jelom i neka se lično uvjeri ko smo i kakvi smo“, kazao je Ismail.

I mlađi brat Ali Kember je izrazio zabrinutost zbog zloupotrebe fotografije na kojoj se nalazi i predsjednikov sin i dodaje da se ta fotografija svojevremeno pojavljivala prvo pod naslovima „Bilal Erdogan sa članovima Al Kaide“, a da se u potom počela objavljivati pod naslovom „Bilal Erdogan sa liderima DEAŠ-a“.

"U početku to nismo uzimali tako ozbiljno, ali daleko je to otišlo. Oni koji su izbacili te vijesti nas dobro poznaju i znaju ko smo ustvari. Uznemireni smo zbog toga što se dovodimo u vezu sa tim organizacijama. Pripadnici tih organizacija su zli ljudi i neka nas muslimane ne stavljaju u isti koš sa njima. Uvjereni smo da su to samo provokativni medijski napisi. Do sada nismo reagirali, ali sada su uznemirena i naša djeca. Ako bude potrebno i pravnim putem ćemo se boriti za svoja prava“, poručio je Ali Kember.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#627 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by _BataZiv_0809 »

Krenula su pravdanja. :lol:

Koje su jajare ovi turci to je zlocin :izet:
@mba

#628 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by @mba »

znaci ipak sam bio u pravu kad sam tvrdio da u opste nisu znali ciji je avion, previse ponosni da priznaju gresku, ovi isto tako da priznaju da su narusili turski zracni prostor!
Drvosjeca iz Dejcica

#629 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

kamen spoticanja wrote: ljudi prave najbolju dzigeru na svijetu...ali posto imaju bradu mora da su ,znas vec
ali malo je.problem.kod ovih globalnih prenosa informacija sto kad nesto slazes,vrlo brzo te proglase idiotom
dakle istina o dvojici "bradonja" i erdoganovom sinu
http://www.trt.net.tr/bosanski/news/det ... -pok/57754
Došao je vakat da svako onaj ko nosi bradu bude proglašen teroristom, tako i ova slika. Ali meni je drago da se pokaže koliko je neznanje i predrasude forumaša KLIX-a.
daddy-kool

#630 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by daddy-kool »

AliceInChains wrote:
daddy-kool wrote:
Imaš dobru imaginaciju. :D

Sve bi to bilo manje-više prilično petty.

Turci i da su se zajebali to ne pokazuju.
Rusi se ponašaju kao klasični siledžija. Meni su simptomatični Putinovi komentari u stilu "što su išli u NATO da razgovaraju, zašto nisu nama došli", "zašto se ne izvinu", "Turska želi zastoj u odnosima", i sl. Ono kao u Chaplinovom filmu "Veliki diktator", gdje se takmiče (Hitler i Musolini) ko će zauzeti fizičku i psihološku prednost.
Naprotiv, Putin je doveo Tursku i Erdogana u cosak. Ili izvinjenje, ili prekidanje svih ekonomskih veza sa Rusijom i blokada uclanjenja Turske u Kinesko-Rusku ekonomsku uniju, tj. potpuna ekonomska kontrola Turske od strane onih, koji bi sutra naravno uclanili Tursku u EU, ali pod uslovom da se politicki nalazi na nivou danasnje Ukrajinske vlade = 100% podanicki. Odmice im jednu od dvije stolice, koje su razlog za danasnje suvereno samopouzdanje Turske.
Realno postoji obostrani interes da evo ne ide dalje od ovog oborenog aviona, ukoliko gledamo samo Tursku i Rusiju. Ako bi pogledali šire (USA, Izrael, zaljevske monarhije, Turska), postoji takođe vrlo jak interes da se Rusi potisnu ili barem ograniče u Siriji.

Turska nikada neće ući u EU, nevezano za Rusiju, jasno je to njima. Turcima je interesantnije neo-osmansko carstvo nego neka ruskokineska ekonomska unija (da li ovo i postoji?).

Gruba slika presjeka ovih interesa (a i USA i Izraela) je ograničavanje i izolacija Rusije u Siriji i BI, tj zastoj u odnosima.
Grean

#631 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Grean »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kamen spoticanja wrote: ljudi prave najbolju dzigeru na svijetu...ali posto imaju bradu mora da su ,znas vec
ali malo je.problem.kod ovih globalnih prenosa informacija sto kad nesto slazes,vrlo brzo te proglase idiotom
Došao je vakat da svako onaj ko nosi bradu bude proglašen teroristom, tako i ova slika. Ali meni je drago da se pokaže koliko je neznanje i predrasude forumaša KLIX-a.
Nije do njih, Rusi im prodali pricu.
sjedi 1

#632 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by sjedi 1 »

Operativno područje djelovanja S-400
https://olympiada.files.wordpress.com/2 ... 082809.jpg
2/3 Izraela,cijela Sirija i 1/3 Turske a tu je i ovaj brod "Moskva"
Ovi ko da su jedva čekali ovaj "incident"...
@mba

#633 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by @mba »

SAKRIJ ĆERKU OD RUSKOG VOJNIKA: Brutalna istina o oslobođenju Beograda i Srbije 1944.

Masovna silovanja srpskih žena i djevojaka od strane pripadnika Crvene armije krajem 1944. godine i početkom iduće nikada nisu kažnjena. Kada se Tito požalio Staljinu, ondašnji šef Kremlja mu je rekao: “To su mladi momci. Neka se zabave, zaslužili su”

Nakon relativno mirne dvije i po godine u ratnoj Srbiji – tokom koga su se pripadnici četničkog pokreta toliko aktivno borili protiv njemačkog okupatora da su ovi najnormalnije vladali našom zemljom sa jednim nepotpunim policijskim bataljonom – partizanski Glavni štab i Crvena armija su odlučili da je kucnuo čas da se Srbija i prestoni Beograd oslobode.
Narodnooslobodilačka vojska je nagrnula preko Drine, popunjena mahom srpskim komunistima koji su željno čekali da oslobode svoja sela i gradove, dok su se Sovjeti probili iz pravca Bugarske i Rumunije.

Od tada pa do danas slavimo to vrijeme kao epohu u kojoj smo dali svoj veliki doprinos rušenju jedne imperije zla, ali postoji mračna strana cijele priče o kojoj poslijeratna jugoslovenska historiografija nije željela da govori, slično ignorisanju užasnih bombardovanja od strane zapadnih saveznika.

Radi se o ponašanju ruskih vojnika, o kome je kasnije pisao i komunistički disident Milovan Đilas u svojim memoarima.

Naime, čim su Nijemci nestali iz kadra, krenula su zvjerska masovna silovanja Srpkinja, bez obzira na godište, mada su se ponajviše otimali oko mladih djevojaka. U slučaju Kragujevca, recimo, prvo su pobili sve zarobljene pripadnike Vermahta, mahom maloljetne, da bi potom prešli na pljačku i napastvovanja.
Po selima nije bilo ništa drugačije. Ispovijesti svjedoka tog perioda govore o ubijanju ljudi zbog satova koje su nosili na rukama, pod parolom “ja sam tebe oslobodio, moraš da mi daš sat”, a postoji i slučaj žene kojoj su ubili svekrvu jer nije htjela da oslobodi krevet za silovanje.

Stariji Beograđani dobro pamte, a oni koji su se time bavili naslušali su se svega i svačega. Od upadanja pijanih vojnika Crvene armije u stanove, otimanja oko toga ko će silovati kćerku a ko majku, do sakrivanja djevojaka po podrumima i šupama, i kanalizaciji.

Tito se zbog ovoga žalio Staljinu, na šta mu je ovaj navodno odgovorio: “To su mladi momci. Neka se zabave, zaslužili su.”
Naši tadašnji podaci, koje navodi i Milovan Đilas, govore o sljedećim zločinima Crvene armije na teritoriji unutrašnjosti ondašnje Srbije u posljednjim mjesecima 1944. godine: 1219 silovanja, 359 pokušaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 248 silovanja i pokušaja ubistva i 1204 pljačke sa fizičkom povredom ili ubistvom. Ukupan broj je na kraju porastao na preko 5.000 silovanih žena.

Na teritoriji Beograda statistika je još gora: do 1945. godine, silovano je oko 2.000 žena i djevojaka.

Ovo, nažalost, nije bio slučaj samo kod nas, a postoje oni koji su još gore prošli. Ruski vojnici su se isto ponašali na svim “oslobođenim” teritorijama. Poljakinje, Njemice, Litvanke, Letonke, Estonke… sve su one doživjele sudbinu naših žena i devojaka.
Postoje gradovi u Istočnoj Pruskoj u kojoj je silovana svaka žena starosti od 10 do 89 godina. Često su napastvovane i pred njihovim muževima i drugim članovima porodica, ne bi li ih još više ponizili.

Sveukupno, silovano je od strane Rusa 1944-5. nekoliko miliona žena; procjena je da se radi o oko 2,5 miliona.

Prošle godine poljski umjetnik Ježi Šumčik je izazvao skandal u Gdanjsku kada je postavio skulpturu sovjetskog soldata koji siluje Poljakinju. Skulptura je uklonjena, ali podsjećanje na bol onih koji su preživeli oslobođenje nije.

http://www.telegraf.rs/vesti/1355269-sa ... -1944-foto
vivaldi

#634 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

daddy-kool wrote:
vivaldi wrote:
sto se tice davutoglua i meni je to cudno mada nisam bas mislio da ce svetiti pilotu mada me ne bi to cudilo vec na neku vojnu metu tipa turski vojni brod brod naletio na minu II svjetksog rata, pozar u skladistu municijw, nepoznati hakeri objavili imena turskih agenata u iranu ili egiptu ili tako nekoj drzavi koja nije raja s turcima...uglavnom na nesto vojno

Imaš dobru imaginaciju. :D

Sve bi to bilo manje-više prilično petty.

Turci i da su se zajebali to ne pokazuju.
Rusi se ponašaju kao klasični siledžija. Meni su simptomatični Putinovi komentari u stilu "što su išli u NATO da razgovaraju, zašto nisu nama došli", "zašto se ne izvinu", "Turska želi zastoj u odnosima", i sl. Ono kao u Chaplinovom filmu "Veliki diktator", gdje se takmiče (Hitler i Musolini) ko će zauzeti fizičku i psihološku prednost.
pa ja i ne mislim da su se turci zajebali, mislim samo da je to reakcija na sjebavanje onih cisterni i naftne sheme jer su im rusi na kashiku udarili.

rusi isil nisu dirali dok ne pade avion u egiptu, ali kad su krenuli sa odmazdom (unistavanje cisterni), kolateralna steta je ispala turska. razumljiva je turska ljutnja, ali su trebali traziti neki ekonomski odgovor, a ne rusenje vojnog aviona.
sunceKOtepsija

#635 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by sunceKOtepsija »

Kikibombona wrote:
sunceKOtepsija wrote:

pa dobro Bilal Erdogan je jako sposoban momak (a jedan od teretnih brodova iz flote se zove Bosna :thumbup: , student kupuje teretne brodove, a prima stipendiju, nije dzaba erdogan kuko na skupovima u trabzonu i rizeu kako mu bahceli dira familiju, trazeci nastavak istrage o Bilalovim malverzacijama i pranju para
Bolje i to nego da se drogira.
:lol: :D :thumbup:
kamen spoticanja

#636 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:Krenula su pravdanja. :lol:

Koje su jajare ovi turci to je zlocin :izet:
Pravdanja :-)
tayyip citav dan daje izjave ko da je obama licno
http://m.sabah.com.tr/gundem/2015/11/26 ... -dusururuz

http://m.sabah.com.tr/gundem/2015/11/26 ... emeyecegiz

A onda blic prenese vijest kako mocni rus sutra prenosi ajasofiju u moskvu pa se "kraljeva garda" nalozi da im je daleki rodjak najjaci na dunjaluku
a u sustini prvi ruski avion nakon 60 godina oborio brko
putin mu kamenovao ambasadu
ah i da...sutra telefonska sjednica putin-tayyip
uzivo sjednica u ponedeljak u parizu
Last edited by kamen spoticanja on 26/11/2015 21:47, edited 1 time in total.
tututuuuu

#637 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

Grean wrote:
tututuuuu wrote:
Pa ako je (po tebi) sasvim "prirodno i normalno" da su Bosnjaci bezrezervno na strani Turske i malog brkice popušlića zato sto su Turci muslimani, onda, sta se imas cuditi ako krscani nisu na strani Turske, vec su na strani krscana? To ti tako gledas, to je tvoja (ne)logika...
Pravoslavlje i katolicanstvo nisu bas u ljubavi bez obzira sto se radi o krscanima. Sto se Bosnjaka tice na strani su Turske prije svega jer su nam saveznici.

Logika i nije bas moja, kad Merkelova kaze da Turska nije dio evropske civilizacije jer je Evropa izgradjena na temeljima krscanstva meni je jasno da je kojim slucajem Bosnjaka 60 miliona da bi nam iz istog razloga bila zatvorena vrata Evrope, bez obzira sto smo evropski narod.

Pitanje je da li je tebi to jasno?
Pa opet su puno blizi nego s muslimanima, pa po tvojoj logici, onda je logicno da navijamo protiv muslimana, a za krscane (pravoslavce), kad ti vec navijas za Brkicu zato sto je musliman.

Ne znam kad je Merkel to rekla? Nisu muslimani problem per se nikad bili u EU, problem je sta muslimani danas rade odnosno ne rade. Niko ne zeli probleme unositi u svoju kucu.
AliceInChains

#638 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by AliceInChains »

@mba wrote:znaci ipak sam bio u pravu kad sam tvrdio da u opste nisu znali ciji je avion, previse ponosni da priznaju gresku, ovi isto tako da priznaju da su narusili turski zracni prostor!
Ne budi dijete. Ti mislis, da bi oni bilo koga gadali (jer ga, kao sto tvrde, nisu prepoznali), ko je preletio njihovu teritoriju za 16 sekundi? Nisu ludi oboriti bilo koga, recimo Amerikance. Dobro znaju da bi im u tom slucaju minimalno aktivirali one patriot rakete na tursko-sirijskoj granici, ali pravac Erdoganovoj palati u Istanbulu. :mrgreen:
tututuuuu

#639 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

@mba wrote:znaci ipak sam bio u pravu kad sam tvrdio da u opste nisu znali ciji je avion, previse ponosni da priznaju gresku, ovi isto tako da priznaju da su narusili turski zracni prostor!
Ne, nego to znaci da su pikice. znaci, rusili bi avion tamo neke nn drzave, al ruski bi pustili. bas divno. :D Mada ja sumnjam da nisu znali, sta bi, srusli francuski avion, NATO-ov? A ako nisu znali ciji su avion srusli sto su odmah kontaktirali NATO?

Ne, ja bih rekao da su shvatili sad malo dublje posljedice tog sto su ucinili, pa nastoje spasiti sto se spasiti da. Rusi sad sravnise i Turkemene i konvoje turske i gdje je sad silni Brkica? Sad daje izjave ko nas bre zavadi :lol:
Last edited by tututuuuu on 26/11/2015 21:52, edited 1 time in total.
vivaldi

#640 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

tututuuuu wrote: Nisu muslimani problem per se nikad bili u EU, problem je sta muslimani danas rade odnosno ne rade. Niko ne zeli probleme unositi u svoju kucu.
veliki problem turske je i graografija, koja je idealna za trgovine, ali bas i nije za integracija poput eu. malo je tesko zamilisiti da eu granici sa sirijom, irakom...i tako tim zemljama koje se nikada nisu mogle pohvaliti stabilnoscu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#641 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Pravdanja :-)

A onda blic prenese vijest kako mocni rus sutra prenosi ajasofiju u moskvu pa se "kraljeva garda" nalozi da im je daleki rodjak najjaci na dunjaluku
Ma vala ni tvoja prica mi nije puno bolja od one prosjecnog konzumenta blica. Samo drugi predznak. :thumbup:

I bolan sto si kamenovo ambasadu:

Image
kamen spoticanja

#642 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To su oni kojima je pariz dosao ko brasno u februaru 93.
al tanko...fali jedan suhoj :mrgreen:
nego preporucujem ovu dzigericu
ali za dorucak...kako turci rade
tututuuuu

#643 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tututuuuu »

vivaldi wrote:
tututuuuu wrote: Nisu muslimani problem per se nikad bili u EU, problem je sta muslimani danas rade odnosno ne rade. Niko ne zeli probleme unositi u svoju kucu.
veliki problem turske je i graografija, koja je idealna za trgovine, ali bas i nije za integracija poput eu. malo je tesko zamilisiti da eu granici sa sirijom, irakom...i tako tim zemljama koje se nikada nisu mogle pohvaliti stabilnoscu
Ma naravno. Ta zemlja je malim dijelicim u Europi, sve ostalo je Azija, sve granice sa problematicnim zemljama. Ja ne vidim zapravo razlog sto bi ta zemlja ikad bila dio EU zapravo. Nekad davno kad je EU zamisljana kao iskljucivo trgovacko podrucje to je imalo donekle smisla, ali danas kad je ona puno vise od toga i kad je ona sve vise federacija, ne.
Last edited by tututuuuu on 26/11/2015 21:56, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#644 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Pravdanja :-)

Ma vala ni tvoja prica mi nije puno bolja od one prosjecnog konzumenta blica. Samo drugi predznak. :thumbup:

I bolan sto si kamenovo ambasadu:

Image
vala kraljevim gardistima cu uvijek biti s druge strane :wink:
Al to znas svakako :)
Grean

#645 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Grean »

tututuuuu wrote:
Pa opet su puno blizi nego s muslimanima, pa po tvojoj logici, onda je logicno da navijamo protiv muslimana, a za krscane (pravoslavce), kad ti vec navijas za Brkicu zato sto je musliman.

Ne znam kad je Merkel to rekla? Nisu muslimani problem per se nikad bili u EU, problem je sta muslimani danas rade odnosno ne rade. Niko ne zeli probleme unositi u svoju kucu.
Vi birate ko vam je blizi. Moje je bilo da registrujem komentare i protumacim, kao sto sam protumacio i Merkelin.

Da kazem da se nisam iznenadio a i pomalo razocaro kad su u pitanju oni preko Une slagao bih. Za ove domace mi je jasno i svejedno. Nisam od lakovjernih Bosnjaka, ja podjenako pamtim one svoje godine patnje Kiseljaku kao sto pamtim i Palama, tu mi je znak jednakosti i nemam ama bas nikakvih zabluda.

Da se ne lazemo, to sto Turska koja je zemlja gdje dominiraju hanefije kao i u Bosni nije pozeljna u EU nema nikakve veze sa zadnjim desetljecem i terorizmom dijela selefija. EU je dovoljno da se radi u zemlji u kojoj su muslimani vecina a nije u pitanju saka jada tipa BiH, Albanija i sutra Kosovo, kad bude rpiznato i uvrsteno u evropsku zajednicu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#646 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: vala kraljevim gardistima cu uvijek biti s druge strane :wink:
Slobodno im to prenesi :thumbup:
kamen spoticanja

#647 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: vala kraljevim gardistima cu uvijek biti s druge strane :wink:
Slobodno im to prenesi :thumbup:
Jesam
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#648 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Jesam
Bravo majstore. Nadam se da si komunicirao olovom i barutom :thumbup:
kamen spoticanja

#649 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Jesam
Bravo majstore. Nadam se da si komunicirao olovom i barutom :thumbup:
Hvala
sunceKOtepsija

#650 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by sunceKOtepsija »

Erdogan:"Zvao sam Putina, nije se javio..." :lol:“Had we known it was a Russian plane we may have acted differently”
Post Reply