Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#4926 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:evo prođe godina,jeli se nešto uradilo,nije,je li se ratuje,bezbeli,je li se štampalo,uveliko,samo uz manje kamate,ali ide ko halva.Aferim Huso,budale zblanute dućan radi,samo nastavi do kraja mandata,a dotle ćemo uigrati novoga lutka za levate.
Proslo je 9 mjeseci, ne godina.
Uradilo se mnogo, prati malo.
Ja sam davno naveo - Obama ce biti najvece razocarenje kad ga izaberu. Zasto? Zato sto se previse ocekuje od njega.

Ratuje se i ratovace se. Zar je Obama rekao da se nece ratovati?
Stampa se i stampace se. Zar je Obama rekao da nece?
Ekonomija je i dalje u kurcu, al se lagano dize. Ceka se da nezaposlenost pocne da se smanjuje, sto se predvidja u narednih par mjeseci. Vidjecemo da li ce to biti tako, a to je ono sto je najbitnije, za Amerikance koji su za njega i glasali.
Na svemu ostalom se radi, a ako nesto nije jos uradjeno (tipa health care i carbon reduction) to je zbog Kongresa. No bice i to, polako.
kiky

#4928 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by kiky »

obama je prdno u čabar ...
dobio nobelovu nagradu i to je to ... ( mislim da je time nobelova sebe sahranila ) ...
rusi, i ne samo oni, se šire i divljaju po planeti ...
gdje mačka nema miševi kolo vode ...
lijepi naš bush ...
walkabout

#4929 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

povodom sretnog proguravanja kroz Kongres, dragom Husi cestitke upucuje strina Raza iz Kenije, tetak Sukarno i tetici iz Indonezije, kao i famelija iz Chikaga sa specijalnom krilaticom koju svaki Amer treba nauchiti...

Sa Obamom smo zdraviji !

:oops: :mrgreen:
zonbirile

#4930 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

koliko ono milijardi treba naštampati za socijalni program,uz 4%,dobro će ekipa proći.Kažu očekivani profit 100 milijardi $.
jeza u ledja

#4931 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Samo za kolegu zbunjbirileta, inace jako zabrinutog za americki finansijski sistem:

Iz Huffigton Post:

Dodd's Banking Bill Takes The Fed Down A Notch Or Two: HELP US DIG THROUGH IT

"This is not a time for timidity," Senate Banking Committee Chairman Chris Dodd (D-Conn.) said Tuesday as he unveiled what he called a "sweeping, bold, comprehensive, long overdue" restructuring of the financial regulatory regime - one that, unlike competing proposals, limits rather than expands the powers of the Federal Reserve.

Specifically, Dodd's bill takes away the Fed's regulatory power in some key areas. "I really want the Federal Reserve to get back to its core enterprises," Dodd said. "We saw over the last number of years when they took on consumer protection responsibilities and the regulation of bank holding companies, it was an abysmal failure. So the idea that we're going to go back and expand those roles and functions at the expense of the vitality of the core functions that they're designed to perform is going in the wrong way."

The bill would also end the practice of allowing banks to select the directors of the regional Federal Reserve banks. That was a last-minute addition that came after the committee's top Republican, Sen. Richard Shelby of Alabama, told HuffPost he wanted to end the conflict of interest.

Dodd's bill is comprehensive, coming in at over 1,000 pages and tackling topics from derivatives reform to consumer financial protection.

Dodd said the bill would create a Consumer Financial Protection Agency to regulate such things as credit cards and home mortgages. Banks that are "too big to fail" would, as a final resort, be required to reduce their size and consequently the risk they pose to the financial structure if regulators demanded it. A single banking regulator would be created from the patchwork system that currently allows banks to shop for the fattest and laziest cop.

The bill would create a single bank regulator, responsible for all of the nation's 8,200 banks. The plan takes bank supervision away from the Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation and the 50 state banking supervisors, and combines the Office of the Comptroller of the Currency (which regulates national banks like Citibank and Bank of America) and Office of Thrift Supervision (which regulated failed lenders Washington Mutual and IndyMac) to create this new agency. Thrifts -- banks that concentrate their lending in home mortgages -- would be eliminated, and forced to become banks. This is something Dodd has been talking about for some time, and it's different than the proposals put forward by Rep. Barney Frank's House Financial Services Committee and the White House.

The bill also creates a national insurance regulator -- something that's always been the province of the 50 states.

------------------------

Nadam se da znas jeko Chris Dodd. :oops:
zonbirile

#4932 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

@jeza u leđa
boli me q...c ko je taj,koji vam u 98-oj ggodini koncesije za pljačku preko FED-a vazi danas o sukobu interesa i formiranju komisija i sranja.Biti tamo i c/p idiotluke na engleskom još je tragičnije ,jer ne razabireš suštinu.Ja se za američki sistem ne brinem niti sam,samo i dalje tvrdim da je Huso,Paja Patak,eto na godinu produžio sankcije Iranu.Samo mala opaska ne postoji američki finansijski sistem,sem geografske odrednice,to je novac par evropskih familija ,koji je u protrazi za profitom i novim tržištima prelio se tamo ,još sa prvim doseljenicima i robovima,ali nikad nije izmakao kontroli i postao "američki".Vidićemo poslije božića 2012g,da neće dobiti kose oči,i kao što Nike i željezare idu u Aziju,da ne krene i kapital i društva ta ,za njima.
jeza u ledja

#4934 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:@jeza u leđa
boli me q...c ko je taj,koji vam u 98-oj ggodini koncesije za pljačku preko FED-a vazi danas o sukobu interesa i formiranju komisija i sranja.Biti tamo i c/p idiotluke na engleskom još je tragičnije ,jer ne razabireš suštinu.Ja se za američki sistem ne brinem niti sam,samo i dalje tvrdim da je Huso,Paja Patak,eto na godinu produžio sankcije Iranu.Samo mala opaska ne postoji američki finansijski sistem,sem geografske odrednice,to je novac par evropskih familija ,koji je u protrazi za profitom i novim tržištima prelio se tamo ,još sa prvim doseljenicima i robovima,ali nikad nije izmakao kontroli i postao "američki".Vidićemo poslije božića 2012g,da neće dobiti kose oči,i kao što Nike i željezare idu u Aziju,da ne krene i kapital i društva ta ,za njima.
bla bla bla

Ne znas ko je Chris Dodd, al znas ko je Baja Patak iz 16-og vijeka. :zzzz:
zonbirile

#4935 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:@jeza u leđa
bla bla bla

Ne znas ko je Chris Dodd, al znas ko je Baja Patak iz 16-og vijeka. :zzzz:
----------------------------------------------------------------------
osim c/p na engleskom pokaži svoj post i šta si to sada rekao.Za papke iz rođene nedođije je to uspjeh vrijedan strahopoštovanja,nisam siguran da znaš pravilno i pročitat,zato i imaš problema sa razumjevanjem.Baja Patak nije iz 16 vijeka.
zonbirile

#4936 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

opet nesporazum Paje i štovatelja.Jest on najavio okončanje rata u Afganistanu,ali je pogrešno shvačen-neće povući vojsku,nego šalje 30 000 novih,koji bi trebali okončati rat.Opet štovateljima na znanje ,funkcija ovakvog rata je da traje,što duže to bolje.
ahuseino

#4937 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote:opet nesporazum Paje i štovatelja.Jest on najavio okončanje rata u Afganistanu,ali je pogrešno shvačen-neće povući vojsku,nego šalje 30 000 novih,koji bi trebali okončati rat.Opet štovateljima na znanje ,funkcija ovakvog rata je da traje,što duže to bolje.
Znao sam ja da ces se ti odma' javit'... cim cujes vijest. Nije kuda je brze nego kuda je blize... ili jest...

Nemoj tako, radi predsjednik i kabinet... na promjenama vrijedno.
Sve se moze nabrojat'... ili ne, zavisi kroz kakve ga naocale gledas. Rano je da se donosi sud - nije evo ni godina prosla :-)

Sace se zatvorit' zatvor pa'sh ti vidit'... obecanja i promjene.
zonbirile

#4938 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ma ja tek frtalj mandata,živo me kopka kava će se igra odigrati u vezi Božiča 2012g.Dolazi nam Šiljo,ili Miki Maus?
mofo33

#4939 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by mofo33 »

zonbirile wrote:ma ja tek frtalj mandata,živo me kopka kava će se igra odigrati u vezi Božiča 2012g.Dolazi nam Šiljo,ili Miki Maus?
Siljo ili Miki :-) imaces izbor
ako imas pravo "vote"? :)
simpozijum delirijum

#4940 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by simpozijum delirijum »

odgledah BBC vijesti sada , rejting Obame pao na 36% poslije odluke da posalje jos 30 000 svjezih trupa u Afganistan, expresno i pred Bozic novo topovsko meso mladih Amerikanaca i Afganistanskih civila koji ce stradati u ratu koji je izgubljen ( Talibani drze preko 50% teritorije i poceli su nabavljati sofisticirane sisteme za protuoklopnu borbu i rakete za obaranje helikoptera , Ruski i Kineski trgovci oruzja zadovoljno trljaju ruke uz nemalo zlobe sa Ruske strane , koja je sada u situaciji da Amerikancima uradi ( i rade vec naveliko na tome ) isto sto su Amerikanci ucinili Sovjetskoj Armiji podrzavajuci i fakticki stvorivsi talibane i muslimanske fanatike vrhunski ih obucivsi u gerilskoj borbi , koji glupani ! :lol: i naoruzavajuci ih modernim raketama za obaranje helikoptera kada su Sovjeti ratovali u Afganistanu prije 30 godina )
recesija i dalje traje , nezaposlenost je vidljiva ( zajebalo i mene jer od povisice i Bozicnice nema nista :x sretan sam sa svojim Bossom inace dobrim covjekom sto imamo posla )
jeste !
kriza je , zatvara se u mome komsiluku i veliki shoping centar , mnogi biznisi propadaju raja se pocinje polako iseljavati sa Floride jer je preskupo placati poreze na uragane i suncanje u decembru :D i jadni Obama bit ces zrtveno jagnje na kraju , i razumijem ga jer ne zeli da zavrsi sa metkom u mozgu kao Kenedi, te mora ponizno slusati vojno-industrijski lobi i raspomamljene bankare sa Wall Streeta, uz neizbjezni Izraelski lobi
zalim ga ! :skoljka:
nikad_izvini

#4941 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by nikad_izvini »

Realno, o američkoj politici ne mogu/neću da diskutujem jer nemam dovoljno "relevantnih"podataka. One koje imam mi govore da je Obama kao i većina američkih predsjednika prevarant.
Afganistan je dobar primjer i objasniću ga u par kratkih crta.
Talibani su ukinuli skoro proizvodnju maka u Afganistanu čim su uzeli vlast iako su za vrijeme ustanka blisko sarađivali sa proizvođačima.
Američkom okupacijom se ta ista proizvodnja podigla na oko 70% svjetske proizvodnje maka.
Talibani počeli da lagano osvajaju Afganistan, Obama šalje nove vojnike u Afanistan.

Meni je tu nešto čudno i meni se čini da ima veze s heroinom. Jer i da ameri napadaju Afganistan zbog nekih "strateških ciljeva" koji nemaju veze sa heroinom baš me zanima kako se taj heroin/mak transportuje u ostatak svijeta. Dio se možda transportuje preko Irana i graničnih zemalja al 70% svjetske proizvodnje je zaista impozantna brojka da bi se transportovala magarcima i nosila na leđima. Malo avioni, malo kamioni, meni se čini američki :D

PS ako je 1% tačno iz filma "Obama deception", onda treba sjesti i zapitati se, čemu to vodi. Napominjem da sam napisao čuveno "if"
zonbirile

#4942 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

dobro je,nakon 200 stranica se nazire i shvata uloga Paja Patka u životu Amerike.I prije je o tome pisano,ali jebi ga ne bi majstori bili majstori,kada ne bi zajebali cijeli svijet.
jeza u ledja

#4943 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:Za papke iz rođene nedođije je to uspjeh vrijedan strahopoštovanja,nisam siguran da znaš pravilno i pročitat,zato i imaš problema sa razumjevanjem.Baja Patak nije iz 16 vijeka.
Tek sam sad ovo vidio.

Jel ovo ti meni govoris da sam papak deriste bezobrazno?
jeza u ledja

#4944 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

simpozijum delirijum wrote:odgledah BBC vijesti sada , rejting Obame pao na 36% poslije odluke da posalje jos 30 000 svjezih trupa u Afganistan, expresno i pred Bozic novo topovsko meso mladih Amerikanaca i Afganistanskih civila koji ce stradati u ratu koji je izgubljen ( Talibani drze preko 50% teritorije i poceli su nabavljati sofisticirane sisteme za protuoklopnu borbu i rakete za obaranje helikoptera , Ruski i Kineski trgovci oruzja zadovoljno trljaju ruke uz nemalo zlobe sa Ruske strane , koja je sada u situaciji da Amerikancima uradi ( i rade vec naveliko na tome ) isto sto su Amerikanci ucinili Sovjetskoj Armiji podrzavajuci i fakticki stvorivsi talibane i muslimanske fanatike vrhunski ih obucivsi u gerilskoj borbi , koji glupani ! :lol: i naoruzavajuci ih modernim raketama za obaranje helikoptera kada su Sovjeti ratovali u Afganistanu prije 30 godina )
recesija i dalje traje , nezaposlenost je vidljiva ( zajebalo i mene jer od povisice i Bozicnice nema nista :x sretan sam sa svojim Bossom inace dobrim covjekom sto imamo posla )
jeste !
kriza je , zatvara se u mome komsiluku i veliki shoping centar , mnogi biznisi propadaju raja se pocinje polako iseljavati sa Floride jer je preskupo placati poreze na uragane i suncanje u decembru :D i jadni Obama bit ces zrtveno jagnje na kraju , i razumijem ga jer ne zeli da zavrsi sa metkom u mozgu kao Kenedi, te mora ponizno slusati vojno-industrijski lobi i raspomamljene bankare sa Wall Streeta, uz neizbjezni Izraelski lobi
Tebi na Floridi kriza, nama ovdje u Teksasu potaman.
Kriza je najvise udarila upravo Floridu i Californiju, zbog housing bubble.

Ne znam koliko je popularno slanje novih trupa u Afganistan, ali pod jedan - to je upravo ono sto je Obama govorio tokom izbora - da je SAD tamo u kurcu jer ima malo trupa (jer ih koriste u Iraku, iz kojeg se trupe sele), prosjecni job approval Obame je trenutno 50.1%, evo imas ovdje. Sad koliko je opao, i da li je, nakon ove odluke, vidjecemo za par dana.

Shvatite da je iz Afganistana planiran 9/11 i ako se prepuste Talibanima opet se moze nesto slicno desiti. Afganistan nije Irak, nije Iran.

Ekonomija se polako dize, zaposlenost jos raste. Znacemo za 3-4 mjeseca jel upalilo.

Ako za 4 godine ekonomija bude u kurcu, i ako ne izglasaju health care, i ako ne odu iz Iraka i prakticno, ja cu prvi biti da ovaj ode.

PS: Usput, 47% posto Amerikanaca podrzava 'surge' u Afganistanu (Gallup poll krajem novembra)
walkabout

#4945 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

znatel nekog od bivshih stanovnika BiH (ili nekog od njegove familije) da ce da ide da oslobadja Avganistan u ovoj turi od 33000... :roll:
simpozijum delirijum

#4946 Re: President Barack Hussein Obama!!!

jeza u ledja wrote:
simpozijum delirijum wrote:odgledah BBC vijesti sada , rejting Obame pao na 36% poslije odluke da posalje jos 30 000 svjezih trupa u Afganistan, expresno i pred Bozic novo topovsko meso mladih Amerikanaca i Afganistanskih civila koji ce stradati u ratu koji je izgubljen ( Talibani drze preko 50% teritorije i poceli su nabavljati sofisticirane sisteme za protuoklopnu borbu i rakete za obaranje helikoptera , Ruski i Kineski trgovci oruzja zadovoljno trljaju ruke uz nemalo zlobe sa Ruske strane , koja je sada u situaciji da Amerikancima uradi ( i rade vec naveliko na tome ) isto sto su Amerikanci ucinili Sovjetskoj Armiji podrzavajuci i fakticki stvorivsi talibane i muslimanske fanatike vrhunski ih obucivsi u gerilskoj borbi , koji glupani ! :lol: i naoruzavajuci ih modernim raketama za obaranje helikoptera kada su Sovjeti ratovali u Afganistanu prije 30 godina )
jeste !

Ne znam koliko je popularno slanje novih trupa u Afganistan, ali pod jedan - to je upravo ono sto je Obama govorio tokom izbora - da je SAD tamo u kurcu jer ima malo trupa (jer ih koriste u Iraku, iz kojeg se trupe sele), prosjecni job approval Obame je trenutno 50.1%, evo imas ovdje. Sad koliko je opao, i da li je, nakon ove odluke, vidjecemo za par dana.

Shvatite da je iz Afganistana planiran 9/11 i ako se prepuste Talibanima opet se moze nesto slicno desiti. Afganistan nije Irak, nije Iran.

Ekonomija se polako dize, zaposlenost jos raste. Znacemo za 3-4 mjeseca jel upalilo.

Ako za 4 godine ekonomija bude u kurcu, i ako ne izglasaju health care, i ako ne odu iz Iraka i prakticno, ja cu prvi biti da ovaj ode.

PS: Usput, 47% posto Amerikanaca podrzava 'surge' u Afganistanu (Gallup poll krajem novembra)
Americans Are Deeply Involved In Afghan Drug Trade

The U.S. set the stage for the Afghan (and Pakistan) war eight years ago, when it handed out drug dealing franchises to warlords on Washington's payroll. Now the Americans, acting as Boss of All Bosses, have drawn up hit lists of rival, “Taliban” drug lords. “It is a gangster occupation, in which U.S.-allied drug dealers are put in charge of the police and border patrol.”

By Glen Ford
“U.S.-allied drug dealers are put in charge of the police and border patrol, while their rivals are placed on American hit lists.”
November 30, 2009 "BAR" -- - If you’re looking for the chief kingpin in the Afghanistan heroin trade, it’s the United States. The American mission has devolved to a Mafiosi-style arrangement that poisons every military and political alliance entered into by the U.S. and its puppet government in Kabul. It is a gangster occupation, in which U.S.-allied drug dealers are put in charge of the police and border patrol, while their rivals are placed on American hit lists, marked for death or capture. As a result, Afghanistan has been transformed into an opium plantation that supplies 90 percent of the world’s heroin.
An article in the current issue of Harper’s magazine explores the inner workings of the drug-infested U.S. occupation, it’s near-total dependence on alliances forged with players in the heroin trade. The story centers on the town of Spin Boldak, on the southeastern border with Pakistan, gateway to the opium fields of Kandahar and Helmand provinces. The chief Afghan drug lord is also the head of the border patrol and the local militia. The author is an undercover U.S.-based journalist who was befriended by the drug lord’s top operatives and met with the U.S. and Canadian officers that collaborate with the drug dealer on a daily basis.
The alliance was forged by American forces during the U.S. invasion of Afghanistan in 2001, and has endured and grown ever since. The drug lord, and others like him throughout the country, is not only immune to serious American interference, he has been empowered through U.S. money and arms to consolidate his drug business at the expense of drug-dealing rivals in other tribes, forcing some of them into alliance with the Taliban. On the ground in Pashtun-speaking Afghanistan, the war is largely between armies run by heroin merchants, some aligned with the Americans, others with the Taliban. The Taliban appear to be gaining the upper hand in this Mafiosa gang war, the origins of which are directly rooted in U.S. policy.
“It is a war whose order of battle is largely defined by the drug trade.”
Is it any wonder, then, that the United States so often launches air strikes against civilian wedding parties, wiping out the greater part of bride and groom's extended families? America’s drug-dealing allies have been dropping dimes on rival clans and tribes, using the Americans as high-tech muscle in their deadly feuds. Now the Americans and their European occupation partners have institutionalized the rules of gangster warfare with official hit lists of drug dealers to be killed or captured on sight – lists drawn up by other drug lords affiliated with the occupation forces.
This is the “war of necessity” that President Barack Obama has embraced as his own. It is a war whose order of battle is largely defined by the drug trade. Obama's generals call for tens of thousands of new U.S. troops in hopes of lessening their dependency on the militias and police forces currently controlled by American-allied drug dealers. But of course, that will only push America's Afghan partners in the drug trade into the arms of the Taliban, who will cut a better deal. Then the generals were argue that they need even more U.S. troops.
The Americans created this drug-saturated hell, and their occupation is now doomed by it. Unfortunately, they have also doomed millions of Afghans in the process.
For Black Agenda Radio, I'm Glen Ford. On the web, go to http://www.BlackAgendaReport.com .

65 milijardi dolara , 3500 tona opijuma , 90% svjetske proizvodnje heroina daje Afganistan godisnje
jeste ! to je rat za drogu
to je cash lova koja itekako treba USA i EU
ahuseino

#4947 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:

... mislis zadnji... :wink:

nakon 4 godine...

I ne treba on da ode... nego da potrazi malo, pa nadje muda i radi... taj koji bi dos'o bio bi gori (badza??).

Cuj ti njega "poslacu trupe, al' cu i povuci nakon 18 mj." a i to ne mora - zavisi o stanju na terenu. Ni tamo ni vamo.

Svima je udovoljio, samo ne liberalCima.

I vise sam sit sranja da se svima mora udovoljit'. K'o da nema kichme...

Morebit' zombi is onto something...
AenemA

#4948 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by AenemA »

Kamo dalje Barache :)..
Toliko obecanja, toliko supljih rijeci,nasem slatkorjecivom predsjedniku fali kicma...agonija iz Iraka se nastavlja u Afganistanu. Ako ovako nastavi, iduce izbore ce sigurno izgubiti. Zanima me koliki ce deficit biti za iducih 8 godina ratovanja...$12,095,695,224,215.35 and counting...
simpozijum delirijum

#4949 Re: President Barack Hussein Obama!!!

ja i dalje mislim i sigurno jeste Obama Barak zvani Husein :D dobar covjek, ali ponavljam ! zna on sta se desilo Kenediju ili JFK
vojno-industrijski i bankarski lobi je prejak, kriza je duboka i ide on svojim smjerom prezivljavanja (sigurno misli jadan; "koji me quratz natjero' da se prihvatim corava posla i da mi gori pod nogama" )
covjek ima zenu i djecu , zeli samo da prezivi 4 godine i da razguli u penziju
AenemA

#4950 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by AenemA »

Ne sumnjam ni ja u to da on nije dobar covjek, ali sve mi se cini da ga ta njegova dobrota i to sto hoce da bude negdje u sredini ustvari upropastava. Nisam pobornik teorija zavjere i kojekavih ideja da nekakvo tajno vijece tamo upravlja svijetom ili Amerikom ali sigurno da postoji jak bankarski lobi u Washingtonu. Pa skoro cijeli njegov ekonomski tim je sacinjen od ljudi sa Wall Street-a, iz Goldman Sachs-a, Citigroup-a itd.Zelim mu sve najbolje, ali skeptican sam pravo i malo razocaran njegovim nekim odlukama.
Post Reply