Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
dallton

#2051 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by dallton »

Amerika moze da pritisne zemlje koji saradjaju sa Amerikom, koji primaju od Amerike pomoc ali kako ce da pritisne RS ili Srbiju? Priznala je Kosovo tako da je srpski neprijatelj, RS i Srbija ne dobijaju americku pomoc, skoro da ne izvoze u Ameriku...
Ne postoji nacin da bilo kako Amerika pritisne Srbe. Amerika moze da pritisne Gruziju i Sakasvilija, koji dobijaju od Amerike pomoc i prakticki zavise od nje, ali ne mogu da pritisnu Srbe.[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: ma vidi srpskih giganata ...
Nancy Drew

#2052 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 10:45, edited 1 time in total.
Alex.B

#2053 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Alex.B »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote:Sarajevcac, ako hoces pricati o americkom uticaju na desavanja u BiH u redu. Ali ako hoces pricati o ratu u BiH otvori drugi topic.

Ja se slazem da se americka politika prema BiH nece mnogo mijenjati, a to je da sjede po strani kao i u zadnjih 4-5 godina, a tako i treba. Medjutim, po potrebi, oni mogu pritisnuti kad im se ceifne, diplomatski, vojno ili kako god. Sigurno jace i uticajnije nego bilo ko drugi, ukljucujuci i tvoje pulene Ruse.
Amerika moze da pritisne zemlje koji saradjaju sa Amerikom, koji primaju od Amerike pomoc ali kako ce da pritisne RS ili Srbiju? Priznala je Kosovo tako da je srpski neprijatelj, RS i Srbija ne dobijaju americku pomoc, skoro da ne izvoze u Ameriku...
Ne postoji nacin da bilo kako Amerika pritisne Srbe. Amerika moze da pritisne Gruziju i Sakasvilija, koji dobijaju od Amerike pomoc i prakticki zavise od nje, ali ne mogu da pritisnu Srbe.
mogu, mogu... ako ne po rukama onda mogu iz vazduha :P
jeza u ledja

#2054 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

AO83 wrote:Ne slazem se sa vama. Mislim da je napravio odlican potez.

Svi pricate o "strateskim" potezima - bas ovaj potez je jedan od najboljih koje sam vidio u modernim izborima.

Pod prvo i NAJVAZNIJE, izbori se u USA pobijedjuju kada stranka, Demokrati ili Republikanci, pronadju nacin da podignu energicnost svoje partije. Vec smo mogli da vidimo Obama i koliko uzbudjenosti njegovo kandidovanje nosi, mislim da cemo takodje vidjeti istu dozu uzbudjenosti i mejdu Republikancima.

Po istrazivanjima od prije nekoliko sedmica je jasno da medju americkim stanovnistvom, McCain dobija Obamu nad pitanju "drzavne sigurnosti". Da li je ovo fer ili ne je duga prica, ali takav je sentiment medju stanovnistvom, i stranacke analiste moraju to cijeniti ako ocekuju da pobijede izbore.

Ono sto je McCainu nedostajalo da uzbudi Republikance jeste sto nije bio smatran dovoljno konzervativan. Ova gospodja je poznata po tome sto ima petero dijece, ide u crkvu, protiv aborcije je itd itd... McCain ZNA DA ON NEBI NIKADA DOBIO GLASOVE LIBERALNIH FEMINISTICKIH SLIJEDBENIKA, zbog toga je izabrao nekoga ko izgleda atraktivan juznim drzavama SAD-a.

Obama nece smijeti postavljati u pitanje njene godine, jer Obama nije toliko stariji od nje. Demokrati bi napravili ogromnu gresku ako bi postavljali iskustvo br. 2 od Republikanaca uzimajuci u obzir da Demokrata br. 1 (Obama) je smatran neiskusnim politicarom medju americkim stanovnistvom. Biden, Obamin izbor za potpredsjednika. je rekao da Obama nije spreman da bude predsjednik.

Bush nije dobio izbore zbog toga sto je bio pametniji od Gore-a ili Kerry-a, vec zbog toga sto je izgledao atraktivniji americkoj srednjoj klasi. I ova gospodja, Palin, izgleda idealna osoba da privuce takozvane "americke porodice".

Takodje, Palin kao guverner Alaske, se zalaze da se prosire naftna polja u Alaski, sto je takodje i zelja preko 70% Amerikanaca. Znaci, da njen stav je takodje smatran veoma popularan medju americkim stanovnistvom u pitanju energije - koji je takodje smatran kriticnim isto kao hiptekarna kriza. Prosijecni amerikanac je zapravo vise zabrinut o cijeni goriva, nego o padu nekretninskih vrijednosti. Prema tome, Palin nije toliko beznacajna osobu iz ekonomske perspektive kao sto mnogi na ovom forumu tvrde.

GLAVNI FAKTOR uspijeha Obama na ovim izborima bice koliko ce usijesno moci da poveze McCaina sa Bush-om (sto nebi trebalo biti tesko), i da li ce uspijeti da savlada Republikanske tvrdnje da je dovoljno kvalifikovan da bude predsjednik. Ako ubijedi americke glasace da je spreman - bice americki predjsednik.
Ali, glavni razlog cemu sluze VP je da zamjene predsjednika u slucaju da mu se nesto desi. Ako se ikome moze nesto 'desiti' onda je to McCain, covjek je star i ima historiju raka koze. Ko danas moze tvrditi da je Palinova kvalifikovana isto kao Obama? Ona je do prije dvije godine bila gradonacelnik 'grada' od 8000 stanovnika u nekoj zabiti na Aljasci. Danas je guvernerka te drzave koja ima manje stanovnika nego prosjecni americki metropolis. Niko van politickih kurgova nikad nije cuo za nju. Kako misle u dva mjeseca to ostvariti? Plus zena nema nikakve skole, radnog iskustva, nista. NULA. Obama je bio senator Illinoisa desetak godina, poslije toga americki senator 4 godine. O obrazovanju da ne govorim. Pored toga vec je nekoliko godina 'under national spotlight'. Iskustvo Obame i Palinove je nemjerljivo. Mislim da ce to svako iole realan konstatovati. I sad, ako je to tako, i ako znamo koja je uloga VPa, kako ce glasaci dopustiti da puste starca koji je na korak od smrti u Bijelu Kucu kad znaju ko mu je zamjenik? Da, McCain ce privuci odredjeni broj Hillaryinih 'PUMA', privuci ce i odredjeni broj socijalnih konzervativaca (koji svakako ne bi glasali za Obamu zar ne?), ali ce zato odbiti sve nezavisne glasace koji ga gotive upravo zbog toga sto nije zadrti konzervativac, plus sto ce odbiti veliki broj redovnih republikanskih glasaca koji navijaju za tu stranku ponajvise zbog nacionalne bezbjednosti, koja eventualnim izborom McCain/Palin moze biti ugrozena.

No, ne slusaj mene, slusaj ankete.
Rasmussen i Gallup daily tracking poll za period 26-28 august i onaj za period 27-29 august je identican. Rasmussen ima Obamu na +4%, a Gallup na cak +8% (statisticka greska od +/- 2%). Obama trenutno ima podrsku 49% americke javnosti po Gallupu, sto je do sada najvise od kad se rade ankete. Obje ankete obuhvataju i jucerasnji dan, odnosno nakon sto je objavljena vijest o Palinovoj.

Gallup

August 30, 2008
Gallup Daily: Obama Continues to Lead 49% to 41%

PRINCETON, NJ -- Barack Obama maintains an eight percentage point lead over John McCain when registered voters nationwide are asked whom they would vote for in the presidential election if it were held today, according to the latest Gallup Poll Daily tracking figures.

With 49% of the vote, Obama has tied his high for the campaign to date. (To view the complete trend since March 7, 2008, click here.) He has received a boost in the polls coming out of the Democratic Party's convention this week, at which he became the first African-American to be nominated as the presidential candidate of a major political party.

The current results are based on Aug. 27-29 interviewing, which includes two nights of polling during the convention and one post-convention night on Friday. The Friday interviewing was conducted in an unusual political environment -- the first conducted fully after Obama's well-regarded acceptance speech and McCain's surprise announcement of Alaska Gov. Sarah Palin as his vice presidential running mate. Each event in isolation has usually been associated with increased candidate support for the relevant party. On this day -- with strong partisan forces pushing the public in both directions -- Obama still polled better than he had been prior to the convention, but not as well as he was polling on the individual nights of the convention.

Now the focus shifts to the Republican convention in St. Paul, Minn., beginning Monday, and McCain hopes for a bounce similar to what Obama has enjoyed the past few days. -- Jeff Jones

Image

Survey Methods

For the Gallup Poll Daily tracking survey, Gallup is interviewing no fewer than 1,000 U.S. adults nationwide each day during 2008.

The general-election results are based on combined data from Aug.27-29, 2008. For results based on this sample of 2,709 registered voters, the maximum margin of sampling error is ±2 percentage points.

Interviews are conducted with respondents on land-line telephones (for respondents with a land-line telephone) and cellular phones (for respondents who are cell-phone only).

In addition to sampling error, question wording and practical difficulties in conducting surveys can introduce error or bias into the findings of public opinion polls.

Image
Aorta

#2055 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Aorta »

McCain doesn't stand a chance.
jeza u ledja

#2056 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Sarajevcac wrote:
jeza u ledja wrote:Sarajevcac, ako hoces pricati o americkom uticaju na desavanja u BiH u redu. Ali ako hoces pricati o ratu u BiH otvori drugi topic.

Ja se slazem da se americka politika prema BiH nece mnogo mijenjati, a to je da sjede po strani kao i u zadnjih 4-5 godina, a tako i treba. Medjutim, po potrebi, oni mogu pritisnuti kad im se ceifne, diplomatski, vojno ili kako god. Sigurno jace i uticajnije nego bilo ko drugi, ukljucujuci i tvoje pulene Ruse.
.
Nemas ti blage veze.

Image

After renewing its membership in the IMF in December 2000, a down-sized Yugoslavia continued to reintegrate into the international community by rejoining the World Bank (IBRD) and the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). A World Bank-European Commission sponsored Donors' Conference held in June 2001 raised $1.3 billion for economic restructuring. In November 2001, the Paris Club agreed to reschedule the country's $4.5 billion public debt and wrote off 66% of the debt. In July 2004, the London Club of private creditors forgave $1.7 billion of debt just over half the total owed. Belgrade has made only minimal progress in restructuring and privatizing its holdings in major sectors of the economy, including energy and telecommunications. It has made halting progress towards EU membership and is currently pursuing a Stabilization and Association Agreement with Brussels. Serbia is also pursuing membership in the World Trade Organization

LINK

Vidis u svemu tome iznad sto je podebljano Amerikanci igraju izuzetno vaznu ulogu. Ameri, a ne Rusi.

Sto se tice americkog uticaja u BiH, ukljucujuci i RS to je smijesno i napominjati. Milioni dolara pomoci su se slili u RS, ukljucujuci i svesrdnu pomoc vasem sadasnjem premijeru.

Sve i da nicega od ovog nema Amerika bi mogla napraviti pritisak na Srbiju kad bi htjela i ako bi zatrebalo.
jeza u ledja

#2057 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Dio intervjua sa Sarah Palin uradjen prije jedno mjesec dana. :lol: :lol:

sam

#2058 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

ja sam poprilicno neupucena glede americke politike, no u poslednje vrijeme sam pocela da malkice pratim desavanja, makar sto se tice predizborne kamapanje. na pocetku sam imala solidno misljenje o oba kandidata, medjutim, pogledala sam par intervjua sa McCainom i dokumentarac o njemu, i moram reci da mi je postao poprilicno odbojan. Zasto? ne uplicem se u politiku i to koliko je puta glasao sa Bushem (demokate tvrde negdje oko 90 puta ili ovako nesto u zadnju godinu, pravo je visoka brojka, ali neise, nije ni bush donosio uvijek potpuno glupave odluke valjda) ali cini mi se da je stvarno nedosljedan. on je sam izjavio u intervjuu za cnn unazad mozda mjesec ili tako nesto da ce, malo parafraziram, "dobro razmotriti koga ce uzeti za VP upravo zbog bolesti s kojom se bori". i ko dodje na scenu? super slatka zenica (tick na tvrdnju da je McCain sexista?) majka petero koja je guverner drzave koja je najnenaseljenija u USA (neko je usporedio populaciju aljaske sa cini me se austin, TX). pored toga, glavna primjeba njegovog tima upucena Obami je isla na racun njegovog "neiskustva"... hahahaha kako sada prodati Pailin pitam se? time sto je odlucila da ne izgradi nekakav most "leading to nowhere" suprostavivsi se republikanskom lobiju gore i sto je tackle neke probleme vezano za busenje na aljsci... i to je cini ekspertom u pogledu ekonomije i korupcije? pa nemogu da vjerujem da ljudi mogu nasjesti na ovu pricu... sta sve ovo govori o njegovom karakteru? okrece se kako vjetar duva i uradit ce sve da pobjedi.. sigurno, i obami je stalo da pobjedi ali cini mi se da je puno dosljedniji.... onada onaj skandal kad nije "znao" koliko kuca posjeduje???? pa halo? i onda prigovara obami da je elitista....?? wtf?? no, sigurno je da je digao prasinu sa ovim potezom.... nadam se da ljudi mogu prozrjeti njegove poteze te da mu ipak nece uspjeti da dobije vecinu na izborima... moj muz tvrdi da je ovim potezom sam sebe pokopao.... vidjet cemo... no da mogu glasati, moj glas ne bi isao njemu, that is for sure...
ahuseino

#2059 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

Mutna su mi posla sa ovom Sarom P.

Ovo u svezi s djecom...
jeza u ledja

#2060 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Ova Palinova je katastrofa. Svaki dan novo iznenadjenje s njom. :-)

Obamina prednost u 'anketama svih anketa' je skocila na +6%. Prije samo 15 dana bila je na +0.4%. :)

Podrska Hilkinih navijaca koji 'ce sigurno glasati za Obamu' skocila je sa 47% na 65% nakon konvencije.
jeza u ledja

#2061 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Pazite sta smo sve saznali u ova 4 dana o Sarah P.

Prvo, ona je ultrakonzervativna, a istovremeno njena 17-godisnja kcerka je 5 mjeseci trudna, a nije udata.
Drugo, reklamira se da je bila protiv 'Bridge to Nowhere', a danas se ispostavilo da ga je prvobitno itekako podrzavala. Da posjetim, ovaj most je postao simbol rasipnistva federalnog budzeta, gdje je senator sa Aljaske (Ted Stevens, trenutno na sudjenju zbog primanja mita) ubacio ovaj projekt pravljenja mosta koji kosta stotine miliona dolara na neko ostrvo na Aljasci na kom zivi manje od hiljadu ljudi.
Trece, evo isto danas smo saznali da je Palinova bila clan Alaska Independence Party, koja se zalaze za secesiju od SAD.
Ah da zaboravio sam najvaznije cetvrto, trenutno se protiv nje vodi sudska parnica na Aljasci ('Troopergate') gdje je optuzena da je htjela dati otkaz svom mescini bivsem zetu ili ovako nesto, samo zato sto mu he htjela napakostiti.

Plus kako ispada McCain je prije nego sto ju je izabrao samo jednom s njom razgovarao :shock: , znaci prakticno je nepoznaje. Plus sto joj se radno iskustvo sastoji od upravljanja Aljaskom tek godinu i po. Prije toga bila 'gradonacelnica' selendre i sportska komentatorica, sve na osnovu svog dobrog izgleda. Plus sto joj je muz oil man. Sve u nekoliko dana.
Pa ovo je stvarno nidje veze. McCain napravio politicki salto-mortale. :zoka:
Mene nervira sama pomisao da neko ko je na korak da bude predsjednik SAD moze uopste razmisljati o zaposljavanju ovako nekog neiskusnog za VP. Pa nije ovo djecija igra da se moze tako zajebavat.
'Maverick' my ass.
Last edited by jeza u ledja on 02/09/2008 18:46, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#2062 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

In other news... desetine ljudi je uhapseno na masovnim protestima u St. Paul, Minnesota, gdje se odrzava republikanska konvencija. U uglavnom anti-ratnim protestima je ucestvovalo oko 10 tisuca ljudi.
Pojedini protestanti su razbijali okolne izloge, prozore i policijska vozila.
JohnnyS

#2063 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote:In other news... desetine ljudi je uhapseno na masovnim protestima u St. Paul, Minnesota, gdje se odrzava republikanska konvencija. U uglavnom anti-ratnim protestima je ucestvovalo oko 10 tisuca ljudi.

Nije li ovo vrhunska ironija: pacifisti demoliraju pola grada :D
jeza u ledja

#2064 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote:
jeza u ledja wrote:In other news... desetine ljudi je uhapseno na masovnim protestima u St. Paul, Minnesota, gdje se odrzava republikanska konvencija. U uglavnom anti-ratnim protestima je ucestvovalo oko 10 tisuca ljudi.

:lol:
dallton

#2065 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by dallton »

Ma kad su postavili ovu Sarah Palin za kandidata znaci spremni su da izgube - pa nikad niko nije za nju cuo, cak ni na aljasci koja u americkim razmjerama ima stanovnika ko bistrik :D :D :D
Šeha

#2066 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Šeha »

JohnnyS wrote:
"A sada idemo da im, mirno i dostojanstveno, razvalimo okno... "
ahuseino

#2067 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

_

Kako li se ona osjecha u vezi s teen pregnancy? :-) :-D

Mislio 'maverick' da je povukao shahovski potez... te zena, te kenzervativka, te mlada (relativno)...

little did he know... da je upao u mat zamku (koju je sam pripremio).

... komentarushu kako mu je njen background check sucked, kao pola stvari o njoj nije na internetu iliti elektronski available, a Alaska daleko za putovat' da se provjere lokalni mediji :-) :-) ...

Sad bi mu bukvalno trebalo CHUDO da pobijedi.

Prichao sam sa jednim jachim i edukovanim :shock: :? republikancem, i ka'e co'ek: "Glasachu za njega, ali nema shansi da pobjedi"...
ahuseino

#2068 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by ahuseino »

... a sta je sa ovim glasinama da ona u stvari nije majka Trig-a, nego da je on sin njene najstarije kcerke (rodjen u aprilu 2008).

Mozebit da je istina, ali ja ne vjerujem dok se ne dokaze :-) :shock:

... sta chu kad nisam conspiracy theorist :-) :P

Image
jeza u ledja

#2069 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Odlican komentar jednog od citalaca New Republic:

JosephCuomo said:
Chris Orr-

Last night I watched quite a bit of CNN, NBC, ABC, & CBS, and the only story to really break through the coverage of Gustav was (repeatedly) the Bristol Palin pregnancy story.

And this huge, prominently placed, front-page headline from today's NY Times--"Disclosures on Palin Raise Questions on Vetting Process"--suggests that (as I said on another thread) the story has already begun to change the frame narrative of the GOP campaign: the media focus now is on the extent of McCain's knowledge of Palin's background before he selected her (What did McC know and when did he know it?).

The pregnant daughter here serves as the first serious breach in the levee, and now other doubts and concerns about Palin have come flooding through, attaching themselves to the new narrative, the narrative of McCain's questionable judgement in selecting SP: ". . .it was learned that Ms. Palin," says the NYT, "now has a private lawyer in a legislative ethics investigation in Alaska into whether she abused her power in dismissing the state’s public safety commissioner; that she was a member for two years in the 1990s of the Alaska Independence Party, which has at times sought a vote on whether the state should secede; and that Mr. Palin was arrested 22 years ago on a drunken-driving charge."

There's also this: "Aides to Mr. McCain said they had a team on the ground in Alaska now to look more thoroughly into Ms. Palin’s background." Which makes the campaign seem assbackwards, trying to vet Palin only now AFTER the decision to nominate her was already made.

One would expect the new narrative about McCain's judgement to spin off several other related narratives as well, such as the one I heard last night on more than one network: will Palin survive the Convention as VP, or will McCain have to pull back and nominate someone else to replace her?

Even if McC rides out the storm and stands behind his selection of SP, the force of the narrative swirling around him (and his judgement)--plus the obsessive interest in Palin's pregnant daughter (last night, Larry King was already hoping that CNN's correspondent in Alaska might unearth the name of the baby's father)--the force of this narrative (as I suggested on another thread) looks as though it is going to blunt and obscure any message the Repugs try to get out during their own convention.

And this, in turn, will negate any anticipated bounce McCain might have received from a week's worth of free, prime-time, coast-to-coast air time.

September 2, 2008 12:41 PM

-------------------------------------------------------------------

JosephCuomo said:
One more thing: Palin may be a "true political savant," as your friend points out, but this is America, Chris, and Americans eat this stuff up, they eat scandals up--especially sexual scandals--they eat it for breakfast, lunch and dinner. Indeed, every major newspaper and tv and radio station is already focusing on this pregnancy as a scandal.

And scandals have a way of undermining even the most saavy political operator.

Just for one instance, here's the NY Daily News on the subject today:

He's a superhunky bad-boy ice hockey player from cold country; she's a chestnut-haired beauty and popular high school senior.

The all-American teen twosome will make GOP vice presidential pick and Alaska Gov. Sarah Palin a grandma at age 44--just in time for Christmas.

Doe-eyed Bristol Palin, 17, and ruggedly handsome Levi Johnston, an 18-year-old self-described "f---in' redneck," have been klix a year, locals in Wasilla, Alaska, told the Daily News. . . .

On his MySpace page, Johnston proudly declares: "I'm a f---in' redneck." :roll:

"I live to play hockey. I like to go camping and hang out with the boys, do some fishing," he says on the site.

He also warns that if anyone messes with him, "I'll kick ass." :roll:

The Web site, before it was removed, appeared not to have been accessed for a year.

On it, he admits to having a girlfriend.

On the part where it asks about children, he wrote, "I don't want kids."
:|

Mark Okeson, the assistant principal at Wasilla High School, told the Chicago Tribune that Bristol started her junior year last fall, in the town where Sarah Palin grew up.

He said Bristol inexplicably transferred to an Anchorage high school midyear, leaving Levi behind.

"I never heard the story why," he said.

I would bet that this kind of breathy, lurid, obsessive coverage of the Bristol Palin pregnancy is everywhere today, Chris--in thousands of newspapers, magazines, radio and tv stations across the country. (As I said above, the Bristol story was virtually the only story to repeatedly break through the coverage of Gustav last night on CNN, NBC, ABC and CBS.)

Which is to say, however astute SP may be politically, she and her running mate (as well as her unfortunate daugher) are now in the eye of the storm. And the storm is a shit storm.

September 2, 2008 12:48 PM

--------------------------------------------------------

Katastrofa!

na Gallup poll Obama skocio na 50%, na Rasmussen 51%. To je prvi put da ijedan kandidat predje magicnu brojku od 50.
sam

#2070 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

gledam na cnn international kako republikanci pokusavaju citavu pricu o trudnoci pretvoriti u super pozitivnu stvar... kao super je sto ce ona zadrzati dijete... (dijete koje ce imati svoje sopstveno dijete, naravno da je super... jos kad procitah sta je buduci tata napisao na my space ili gdje vec... :-) ma super... digresija za digresijom - mogu misliti kakav su pritisak napravili na tatu da ozeni ovu malu.... ha... novi super harmonicni brak na pomolu...) i naravno McCain je znao za situaciju prije kandidature i nista nije sporno.... i Sarah je ipak najavljena kao govornik na konvenciji za srijedu, dakle nista od povlacenja njene kandidature, sto bi naravno bio jos veci skandal....

ma joj, nije ona meni bas toliko cudna (mada, zamislite te hrabrosti ili nesvjesnosti?! da se prihvati kandidature.... beli kontala once in the life time opportunity a nije kontala sta ako sutra McCain u bolnici zavrsi a ona mora da se backa sa medvedevom i kinom i irakom i iranom i afganistanomv itd. strah me i pomisliti) koliko mi je stvarno cudan taj McCain..... da li je stvarno mislio da ce moci pridobiti zene iz demokratskog tabora sa ovom jaranicom? cini se da on ispred drzavne, stavlja personalnu dobrobit u prvi plan ali na tako ocit i bezobrazan nacin da mi se povraca.... ljudi, gdje je nestao osjecaj odgovornosti?

ali nekako mi se cini da u americi vecinom svi glasaju za svoj tabor, bas kao i kod nas, nije vazno ko je kandidat, vazno je da je "nas"? sem te grupe tzv. nezavisnih koja i valjda predstavlja kriticnu masu..? da bog sacuva....
walkabout

#2071 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by walkabout »

ja safunice... :oops:
jeza u ledja

#2072 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

Obama kralju!!!! :thumbup:

Sa CNN:

Obama says Palin's family off limits

MONROE, Michigan (CNN) -- Sen. Barack Obama said firmly that families are off-limits in the campaign for president, reacting to news that GOP running mate Sarah Palin's 17-year-old daughter is pregnant.

"Let me be as clear as possible," Obama said. "I think people's families are off-limits, and people's children are especially off-limits. This shouldn't be part of our politics. It has no relevance to Gov. Palin's performance as governor or her potential performance as a vice president."

Obama said reporters should "back off these kinds of stories" and noted that he was born to an 18-year-old mother. :thumbup: :thumbup:

"How a family deals with issues and teenage children, that shouldn't be the topic of our politics, and I hope that anybody who is supporting me understands that's off-limits."

Bristol Palin, a senior in high school, is about five months pregnant, according to an aide to Sen. John McCain who asked not to be named.

The aide said the Palins and the McCain campaign decided to reveal the information now because of rampant Internet rumors that Sarah Palin's 4-month-old baby, who has Down syndrome, was actually Bristol's.

Obama became annoyed when asked about a Reuters news service report that quoted an unnamed senior McCain aide saying that Obama's name appears in liberal blogs speculating about Trig's parentage "in a way that certainly juxtaposes themselves against their 'campaign of change.' "

"I am offended by that statement," the Illinois senator retorted, not letting the reporter finish his question. "There is no evidence at all that any of this involved us.

"We don't go after people's families; we don't get them involved in the politics. It's not appropriate, and it's not relevant," he added. "Our people were not involved in any way in this, and they will not be. And if I ever thought that there was somebody in my campaign that was involved in something like that, they'd be fired." :thumbup:

------------------------------------

Obama brani malu od Sarah Palin poredeci je sa svojom majkom. Sta ti je rec ljudina. :dance:
sam

#2073 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

ljudina nego sta :D

te bljuvotine vezano za obaminu "umjesanost" u glasine o bebi nisu prisutne na cnn international, to po prvi put cujem.... stvarno bljak.
cnn international pokusava o svemu izvjestavati sa manje senzacionalizma, no bez obzira: gustaf i curicina trudnoca su main news....

upravo slusam malo o Pailin proslosti..... usput, kazu "pailin opposes school sex-education" ..... :lol: izgleda da je sex tebu tema i u kuci!
jeza u ledja

#2074 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by jeza u ledja »

I evo dugo smo cekali da se pokaze taktika iza izabiranja Palinove. Danas je Carly Fiorina, glasnogovornica, ili sta li je vec, McCainove kampanje optuzila Obamu, Bidena i Demokrate radi 'seksistickih'(?!?!?!) napada na Palin.

What the fuck?!?!?! :x :x :x

Usput se stigla sjetiti 'historijske' kampanje koju je vodila Hillary.

Kakvo gnusno i bezobrazno izvrtanje cinjenica.
Fuj fuj fuj!!

http://politicalticker.blogs.cnn.com/20 ... /#comments
sam

#2075 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by sam »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa nasmija me ti sa ovim report pravo..... presmjesno.... i pokazuje kaoliko je igra prljava... opet su demokrate puno dostojanstvenije
.....i da " she has more chief executive experience then obama" je glavna parola kad se uporedjuje iskustvo izmedju njih dvoje... hahahahah presmjesno
Post Reply