Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jeza u ledja

#1626 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Pa ona ocigledno najvise i gleda Fox. :D

I? Sta sad? Zasto Hillary sinoc nije priznala Obaminu pobjedu kako to u ovakvim prilikama prilici? Koja je poetna njenog govora sinoc? Izgubila je. Nema vise govora, svjetala, publike. Sta sad? Ako je Obama siguran kandidat i ako je ona iskrena kada kaze da ce se zalagati za 'party unity' zasto onda i dalje ostavlja otvorena vrata da se ljudi pitaju 'a sta hoce Hillary?', kada zna da je vrijeme dragocjeno i da je Obami potrebna pozornost? Od danas, svaki dan koji prodje, a ona nije priznala Obaminu pobjedu i dala mu svoju podrsku njena ce podrska opadati.
Koji mogu biti razlozi? Hoce da bude podpredsjednica? Pa sta onda treba ucjenjivati Obamu na ovaj nacin? Ili hoce da skupi para da otplati dugove?

Recite mi jednu stvar koja opravdava njeno trenutno ponasanje.
srce_ruke_lopata

#1627 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by srce_ruke_lopata »

Nek' se on (Obama) Izraelu i jevrejskom lobiju uvuk'o u paksu cim je nominaciju dobio (nije jos, al' haman), zna da nebi mogao prdnut bez "unwavering support for Israel".Svi su oni manje-vise isti.Nema ovdje nikakave radikalne promjene, bar ne u neko skorije vrijeme.
DobroJutroKolumbo

#1628 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by DobroJutroKolumbo »

Fuj! Jes' mi se ogadio poslije govora za Jerusalem...Dao Bog da izgubi!
omar little

#1629 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

jeza u ledja wrote:Pa ona ocigledno najvise i gleda Fox. :D

I? Sta sad? Zasto Hillary sinoc nije priznala Obaminu pobjedu kako to u ovakvim prilikama prilici? Koja je poetna njenog govora sinoc? Izgubila je. Nema vise govora, svjetala, publike. Sta sad? Ako je Obama siguran kandidat i ako je ona iskrena kada kaze da ce se zalagati za 'party unity' zasto onda i dalje ostavlja otvorena vrata da se ljudi pitaju 'a sta hoce Hillary?', kada zna da je vrijeme dragocjeno i da je Obami potrebna pozornost? Od danas, svaki dan koji prodje, a ona nije priznala Obaminu pobjedu i dala mu svoju podrsku njena ce podrska opadati.
Koji mogu biti razlozi? Hoce da bude podpredsjednica? Pa sta onda treba ucjenjivati Obamu na ovaj nacin? Ili hoce da skupi para da otplati dugove?

Recite mi jednu stvar koja opravdava njeno trenutno ponasanje.
Nema je @jezolino, nema opravdanja za ovakvo ponasanje. Meni se cini da je ona prijetila ne samo Obami, nego i cijeloj stranci. Cemu ono spominjanje 18 miliona ljudi koje ona "vodi"?! Je li to provokacija i ucjena? Ja imam 18 miliona iza sebe i ako mi ne da sta hocu imate problem jer cu ih okrenuti protiv vas? Ja sam to tako razumjela. I o kakvoj smrdljivoj unity ona drobi?!?
Zna da je Huso nece za VP jer su dva svijeta, ali se zeli ugurati u administraciju na vrlo perfidan i bezobrazan nacin. Raspizdili su je u stranci jer je nisu podrzali kako je ona mislila da zasluzuje, i sad se neprofesionalno, ljigavo i objesno sveti. FUJ! bi joj trebalo biti srednje ime Hillary FUJ!!!!! Clinton
srce_ruke_lopata

#1630 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by srce_ruke_lopata »

DobroJutroKolumbo wrote:Fuj! Jes' mi se ogadio poslije govora za Jerusalem...Dao Bog da izgubi!
Fazon je tome sto bi jos gori od njega pobjedio.
Meni smeta cinjenica da bilo koji od kandidata mora takvo nesto reci cak i protiv svoje volje i zdravog razuma, jednostavno jer drugacije ne moze.
pike

#1631 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pike »

srce_ruke_lopata wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Fuj! Jes' mi se ogadio poslije govora za Jerusalem...Dao Bog da izgubi!
Fazon je tome sto bi jos gori od njega pobjedio.
Meni smeta cinjenica da bilo koji od kandidata mora takvo nesto reci cak i protiv svoje volje i zdravog razuma, jednostavno jer drugacije ne moze.

Tacno, isto kao sto svi moraju supljirat kako vjeruju u boga i kako im je vjera nevjerovatno bitna u zivotu. Obama nije vidio crkve dok nije odlucio da se bavi politikom.
pitt

#1632 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

nekima jos nije uslo iz zicagu u vugla da je politika kurva :D :D :D
Epitop

#1633 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Epitop »

Samo se pare bezveze trošile na ove izbore znalo je se i prije 2 mjeseca da Clinton nema šanse.
ahuseino

#1634 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

Epitop wrote:Samo se pare bezveze trošile na ove izbore znalo je se i prije 2 mjeseca da Clinton nema šanse.
Nije to bezze :-D ;

Koliko je ljudi bilo zaposleno u ovim kampanjama?
Koliko je para potroseno na reklame, print materijale etc... drugim rijechima 4-sezonska industrija sama u sebi. Business growth, a get this, sve dolazi iz dzepova bogatasha.

:)
Epitop

#1635 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Epitop »

ahuseino wrote:
Epitop wrote:Samo se pare bezveze trošile na ove izbore znalo je se i prije 2 mjeseca da Clinton nema šanse.
Nije to bezze :-D ;

Koliko je ljudi bilo zaposleno u ovim kampanjama?
Koliko je para potroseno na reklame, print materijale etc... drugim rijechima 4-sezonska industrija sama u sebi. Business growth, a get this, sve dolazi iz dzepova bogatasha.

:)
Možda na početku da to finasiraju poznati i bogati, ali kasnije je Hilary molila obične ljude za donacije.
pitt

#1636 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

neka ba.....stimulate the economy :D :D
jeza u ledja

#1637 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Slazem se za ovaj AIPAC, sta koji kurac Obama ima ici kod njih. :-x
pike

#1638 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pike »

jeza u ledja wrote:Slazem se za ovaj AIPAC, sta koji kurac Obama ima ici kod njih. :-x
Mora jer inace nece biti izabran.
ahuseino

#1639 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

jeza u ledja wrote:Slazem se za ovaj AIPAC, sta koji kurac Obama ima ici kod njih. :-x
Neka ba, mora im niz dlaku...

Bili su se pravo nakostrijesili prije par sedmica obadvije major Izrael lobi grupe (ne znam ni kako se zovu :?: ), jer im Obamin nivo podrske nije izgledao dovoljno entuzijastichan :-? . To je bilo odmah nakon Hilkine 'obliterate' Iran - izjave :-) . Obamin response nije bio toliko kategorichan pa su 'morali' pustiti glasine da kruze, da se covjek zapita mozel' bez nih :-x .
pitt

#1640 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

ma oini su samo jedni od mnogih...unije, farm, defense, bla bla bla :D no nista ne znaci kad on bude izabran :D moze im se svima zahvaliti i svecano objaviti da uvodi serijet :D :D :D
jefferson

#1641 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

Joj ja postova jebote. Pa ko god pobjedi podrzavat ce Izrael! Sta bi htjeli matereti? Da podrzi Hamas?
De malo pogledaj te koliko para dobivaju Egipat, Jordan itd od Amerike, to pitanje niko ne postavlja? Takodje, Obama je naglasio da nece podrzati nova naselja na zapadnoj obali u svom govoru. Trebali ste poslusat govor do kraja.
Izrael je konstanta i treba raditi na kompromisu, ali ako neko ocekuje da ce doci neko u americi i reci da ne podrzava izrael, e pa onda ti ne zive na ovoj planeti.
Ja se ne slazem uopce sa politikom izraela, ali bogami ni sa politikom Hamasa i slicnih organizacija.
turban

#1642 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by turban »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma sve znate kao da vam je nena Hana u viljuske ogledala... :-)

Jedino sto nana Hana nije predvidjela jeste da je Obama obecao pomoc i zastitu Izraela.Eto kao sto rekoh velika je to politika momcici moji... :D
ahuseino

#1643 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

pitt wrote:ma oini su samo jedni od mnogih...unije, farm, defense, bla bla bla :D no nista ne znaci kad on bude izabran :D moze im se svima zahvaliti i svecano objaviti da uvodi serijet :D :D :D
Tacno, ali kako to da su oni toliko jaki da dobiju airtime da se zale i raise their issues; i to prije izbora, te da stavljaju kandidata u 'neugodnu' situaciju?
... Cuj drskosti...

Pa koliko ih ima na chitavom svijetu (a ne u USA) da su tako mocni?

Mindblowing :cry:
jefferson

#1644 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

turban wrote::lol: :lol: :lol: :lol:
Ma sve znate kao da vam je nena Hana u viljuske ogledala... :-)

Jedino sto nana Hana nije predvidjela jeste da je Obama obecao pomoc i zastitu Izraela.Eto kao sto rekoh velika je to politika momcici moji... :D
Pa normalno da je obecao pomoc Izraelu. Da nije tu bi mu negdje kraj kandidature bio!
Takodje obecao je jedno 1000 puta pomoc palestincima, a ove godine ta pomoc ce preci preko milijardu dolara i to pod palicom onog idiota!
ahuseino

#1645 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

jefferson wrote:Joj ja postova jebote. Pa ko god pobjedi podrzavat ce Izrael! Sta bi htjeli matereti? Da podrzi Hamas?
De malo pogledaj te koliko para dobivaju Egipat, Jordan itd od Amerike, to pitanje niko ne postavlja? Takodje, Obama je naglasio da nece podrzati nova naselja na zapadnoj obali u svom govoru. Trebali ste poslusat govor do kraja.
Izrael je konstanta i treba raditi na kompromisu, ali ako neko ocekuje da ce doci neko u americi i reci da ne podrzava izrael, e pa onda ti ne zive na ovoj planeti.
Ja se ne slazem uopce sa politikom izraela, ali bogami ni sa politikom Hamasa i slicnih organizacija.
Brojke jesu velike za sve te zemlje, ali me interesuje kako izgledaju kad se standardizuju u per capita (te drzave)?

... I sta ce pomoch Izraelu?

Glad, bijeda sve...

Trebali bi pomagati malo i Svicu, te Svedsku, sigurno je Izraelov per capita GDP slicniji ovima, nego svojim komsijama...
Madame de Pompadour

#1646 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Madame de Pompadour »

Obama i demokrati su izabrali kraj sebi jos najmanje 4 a vjerovatno 8 godina. Podrzavanje Izraela je jos dublje ukopavanje ratnih sjekira u najuzavrelijim dijelovima svijeta. Sta Obama nudi? Ocito nista, bolje receno duplo golo!
Crna americka demokratija :lol: zar ameri nisu mogli naci malo kompletnije kandidate, sve troje su katastrofa :oops:
omar little

#1647 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

ahuseino wrote:
jefferson wrote:Joj ja postova jebote. Pa ko god pobjedi podrzavat ce Izrael! Sta bi htjeli matereti? Da podrzi Hamas?
Brojke jesu velike za sve te zemlje, ali me interesuje kako izgledaju kad se standardizuju u per capita (te drzave)?

Glad, bijeda sve...

Trebali bi pomagati malo i Svicu, te Svedsku, sigurno je Izraelov per capita GDP slicniji ovima, nego svojim komsijama...

E'o informacije radi, za 2007 godinu (purchasing power parity - prilagodjena kupovna moc)

Izrael US$ 28,800
Svica $39, 800
Svedska $36,900
Amerika 46,000

Bosna $6,600

Palestinu ne mogu naci, CIA ih ne vodi kao drzavu...
turban

#1648 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by turban »

Madame de Pompadour wrote:Obama i demokrati su izabrali kraj sebi jos najmanje 4 a vjerovatno 8 godina. Podrzavanje Izraela je jos dublje ukopavanje ratnih sjekira u najuzavrelijim dijelovima svijeta. Sta Obama nudi? Ocito nista, bolje receno duplo golo!
Crna americka demokratija :lol: zar ameri nisu mogli naci malo kompletnije kandidate, sve troje su katastrofa :oops:
Amerika je katastrofa.
Oteta zemlja jeste prokleta zemlja.
AmeriKo dabogda ti Bil Laden bio GAZDA... :D :D
ahuseino

#1649 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

omar little wrote:
ahuseino wrote:

Glad, bijeda sve...

E'o informacije radi, za 2007 godinu (purchasing power parity - prilagodjena kupovna moc)

Izrael US$ 28,800
Svica $39, 800
Svedska $36,900
Amerika 46,000

Bosna $6,600

Palestinu ne mogu naci, CIA ih ne vodi kao drzavu...

Zato sto to nije :sad:

... e sad treba nachi Jordan i Egipat GDP per capita...

... onda vidjeti koliko Amerika 'pomaze' sve ove tri drzave - po glavi stanovnika, pa da vidimo koliko kome treba :-) :-)
... i koliko ko dobija...
zlatan01

#1650 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by zlatan01 »

Madame de Pompadour wrote:Obama i demokrati su izabrali kraj sebi jos najmanje 4 a vjerovatno 8 godina. Podrzavanje Izraela je jos dublje ukopavanje ratnih sjekira u najuzavrelijim dijelovima svijeta. Sta Obama nudi? Ocito nista, bolje receno duplo golo!
Ma mogli bi za pocetak primjeniti pravilo jedan covjek jedan glas, i kojeg kandidata vise, jer ne vidim razlog zasto ne bi mogli na izbore recimo i Obama i Clinton i McCain i Romney i drugi, pa onda ako niko ne dobije 50% +1 glas ide se u drugi krug. Sta ako demokrati imaju 5 dobrih kandidata a republikanci 1? Znaci da su 4 eliminisana prije prave trke. Nepravedno i neefikasno.
Post Reply