novo predsjedništvo - vaš dream team?
-
Officer Crabtree
#101 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
pogledate rezultate izbora, koliko je tad' dobio komšić a koliko sdp...
ako se uzdate samo u glasove sdp, teško da će proć jednog hrvatskog kandidata
ako se uzdate samo u glasove sdp, teško da će proć jednog hrvatskog kandidata
- nineinchnails
#102 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
Samo da se Bogic kandiduje....fini dečko wrote:Želja:
1. Bogić Bogičević
2. Željko Komšić
3. Nijaz Duraković / Esad Zgodić
Realnost
1. Tihi
2. Radmanović
3. Čović
- felipe kajetano
#103 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
Mislim da Bogic i Zmaj od Sipova imaju jednake izglede za famoznu fotelju 
- Hypo-Alpe-Adria
#104 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
Komšić. Hrvat koji ne govori hrvatski jzik, a drži sliku Blaža Kraljevića u uredu. Navodnog generala ABiH. A ujedno rigidnog i dokazanog hrvatskog nacionaliste, koji se borio za Starčevićevsku ideologiju Hrvatske do Drine, a usput mu nije bilo teško glumiti i bosanskog patriotu. Nesuđenog haškog pacijenta.Zapovjednika simpatične vojske u crnom, koja je djelila bombone djeci, pozdravljala ''Za dom'' i branila i čuvala civile po Mostaru, same od njih samih.
Komšić. Pravi predstavnik Hrvatskog naroda u BiH. Nisu ga ni tražili, a dobili ga. Svakome valja ali njima ne. I džaba im objašnjavati šta je za njih najbolje, džaba im tuviti u glavu da je Komšić za njih najbolji izbor.
A jeste tako. Čovjek se satra brinući se i predstavljajući hrvate, obilazeći mjesta gdje su najgušće i naseljeni i raseljeni i gdje je uvijek rado viđen gost, zalažući se za njihovu konstitutivnost,pravo na medije, jezik, posredujući među njima i za njih.
Težak je to teret za ovog mladog, gorljivog bosanskog i sarajevskog hrvata. Težak. Ali nije mu teško, ništa mu nije teško učiniti za svoju državu i za svoj narod koji toliko ljubi, a on ga ne shvaća.
Komšić. I ove godine. Zašto ne? Pa zar bi tim hrvatima bio bolji Ivo Miro Jović? Ili Glavaš?? Da neće Rojsa? Ili ponovo Antu Jelavića?? Pa i dijete vidi da im je Komšić najbolje rješenje. I ne treba im dopustiti da sami biraju svoga predstavnika, kad ne znaju. Ko im je kriv kad ih je malo, kad su na rubu nestanka a hoće da imaju konstitutivnost, pa čak i člana predsjedništva. I još da i to useru.
NE! Treba im dati Željka opet. Kasnije će nam biti zahvalni.
Komšić. Pravi predstavnik Hrvatskog naroda u BiH. Nisu ga ni tražili, a dobili ga. Svakome valja ali njima ne. I džaba im objašnjavati šta je za njih najbolje, džaba im tuviti u glavu da je Komšić za njih najbolji izbor.
A jeste tako. Čovjek se satra brinući se i predstavljajući hrvate, obilazeći mjesta gdje su najgušće i naseljeni i raseljeni i gdje je uvijek rado viđen gost, zalažući se za njihovu konstitutivnost,pravo na medije, jezik, posredujući među njima i za njih.
Težak je to teret za ovog mladog, gorljivog bosanskog i sarajevskog hrvata. Težak. Ali nije mu teško, ništa mu nije teško učiniti za svoju državu i za svoj narod koji toliko ljubi, a on ga ne shvaća.
Komšić. I ove godine. Zašto ne? Pa zar bi tim hrvatima bio bolji Ivo Miro Jović? Ili Glavaš?? Da neće Rojsa? Ili ponovo Antu Jelavića?? Pa i dijete vidi da im je Komšić najbolje rješenje. I ne treba im dopustiti da sami biraju svoga predstavnika, kad ne znaju. Ko im je kriv kad ih je malo, kad su na rubu nestanka a hoće da imaju konstitutivnost, pa čak i člana predsjedništva. I još da i to useru.
NE! Treba im dati Željka opet. Kasnije će nam biti zahvalni.
-
convict
#105 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
složna braća:
1. Munib Ušanović
2. Iljo Dominković
3. Bogdan Čeko
1. Munib Ušanović
2. Iljo Dominković
3. Bogdan Čeko
- addem
#106 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
Zvjezdan Misimovic
Edin Dzeko
Sergej Barbarez (predsjedavajuci). Ova dvojica gore zamjenici.
Edin Dzeko
Sergej Barbarez (predsjedavajuci). Ova dvojica gore zamjenici.
-
HA HA
#107 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
EVO MOG PRIJEDLOGA "DREM TEAM"-KOJI ĆE BOSNU I HERCEGOVINU 100% UVESTI U EVROATLANSKE INTEGRACIJE:
1.Amir Salkancov iz Gluhe Bukovice po zanimanju samardžija
2.Todorović Steve Milan iz Donje Pilice po zanimanju bunardžija
3.Pero Joze Grgića iz Vijačana po zanimanju julardžija
Ljudi postoje,živi su i zdravi,zadovoljavaju po meni potrebne kriterije...pa široke narodne mase u oktobru bujrum,glasajmo za njih
1.Amir Salkancov iz Gluhe Bukovice po zanimanju samardžija
2.Todorović Steve Milan iz Donje Pilice po zanimanju bunardžija
3.Pero Joze Grgića iz Vijačana po zanimanju julardžija
Ljudi postoje,živi su i zdravi,zadovoljavaju po meni potrebne kriterije...pa široke narodne mase u oktobru bujrum,glasajmo za njih
- 1gorstak
#108 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
UPDATE :1gorstak wrote:Pa to se lako moze rijesiti. Kadrovi HDZ-a podrze Sarajevo u inicijativi X, kojom se slabi manji entitet, a Sarajevo povuce potez Y, kojim se jaca kantone. I tako korak po korak. Potrebno je definisati zahtjeve i uspostaviti dijalog na relaciji Mostar-Sarajevo. Poslije toga ce stvari ici svojim tokom.Hrvoje_Hrvatinic wrote:....nismo djeca, u nekoj bajci bi to i bilo moguće, ali dovoljno si pametan da znaš da kad bi Hrvati to i uradili da bi nakon toga Bošnjački politički vrh iznevjerio obećano. Nema sporazuma koji bi bio održiv i ne bi se mogao zaobići.....1gorstak wrote:Generalno, slazem se da Bosnjaci ne treba da imaju utjecaj na to ko ce biti predstavnik hrvatskog naroda u Predsjednistvu. Ali, drzava je suocena sa dva separatisticka pokreta, od kojih jedan cak ima policijski sistem pod svojom kontrolom, a to sasvim opravdava poteze koji u nekoj drugoj situaciji ne bi trebali da prolaze. Covic treba da se izdvoji iz Dodikovog tabora, iz tabora onih koji traze etnicki karakter podjele i tada ce imati sasvim legitimno pravo da se buni. Medjutim, on nastavlja idiotski forsirati princip etnicke podjele, a trazi fer plej. Covic svojim potezima zeli reci : "Nemojte me sjebavati dok pokusavam sjebati drzavu".
To nije konstruktivan pristup, Covic treba da trazi decentralizaciju, treba da trazi jacanje kantona do te mjere da FBiH nema skoro nikakve nadleznosti. Ali zauzvrat treba da se pocne ponasati konstruktivno, treba prestati sa insistiranjem na etnickoj podjeli i svojatanju dijelova zajednicke BiH. Treba okrenuti ledja Dodiku a dogovor sa
Sarajevom poplocati distanciranjem od projekta etnicke podjele. Mislis da Sarajevu ne treba Coviceva asistenacija
protiv Dodika ? Treba. A to je put ka zastiti hrvatskog naroda u BiH. Treba napraviti listu zahtjeva :
1. regulisati izbor predstavnika u Predsjednistvo
2. skuckati mehanizam kojim ce se onemoguciti preglasavanje u institucijama FBiH
3. podici nivo autonomije kantona
itd itd itd
U zamjenu, HDZ treba zabiti noz u ledja velikosrpskim partnerima (HDZ ima iskustva u tom zabijanju noza u ledja, znace kako i sta) jer samo saradnja sa Sarajevom moze dovesti do boljeg statusa hrvatskog naroda (sirom drzave). Saradnjom sa Dodikom se moze dobiti samo ku*ac od ovce.
- Činjenica je da u pojedinim sredinama, poput Posavske, Livanjske, Zapadnohercegovačke, pa čak i Hercegovačko-neretvanske županije, imamo odliv kadra u Hrvatsku. Teško je reći koji su to profili liječnika, jer nemamo pouzdane studije. Sarajevskoj županiji nedostaje anesteziologa i radiologa, a pogotovo ih nema dovoljno u manjim sredinama-, kaže Sarić.
Ovakve vijesti treba da probude Covica iz sna Herceg Bosne, da sto prije izadje iz Dodikovog tabora i postane saveznik Sarajevu. Bosnjaci imaju taj luksuz da cekaju jos 20 godina, Hrvati nemaju.
- battan-
#109 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
Boro Majstorovic
Selma Bajrami
?
Selma Bajrami
?
- muha_sa
#110 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
--Slavuj.

--Zisko.

--Boto.

--Zisko.

--Boto.

-
HA HA
#111 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
Jarane ja ostajem pri svom prijedlogu za državno predsjedništvo:battan- wrote:Boro Majstorovic
Selma Bajrami
?
1.Amir Salkancov iz Gluhe Bukovice
2.Todorović Steve Milan iz donje Pilice
3.Pero Joze Grgića iz Vijačana
ali dao si mi ideju i za DREAM TEAM za Republiku Srpsku:
1.V ito Tepić sin Mile i majke Stoje-predsjednik/demobilisani borac VRS
2.Sejfo Vrević "demušin",sin Use i majke Ajrije-podpredsjednik/demobilisani borac ARBiH
3.Ilija Giran sin Marka i majke Kate-potpredsjednik/ pacifista-estradni umjetnik
Ja ih boljijeh neznam
- glade
#112 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
iskreno ne znam ni za jednu realnu opciju iz redova pravoslavne i islamske vjeroispovjesti koje bi volio vidjeti u predsjednistvu...
jeste da je sto puta receno, al' bi najradije volio vidjeti komsica kao jedinog predsjednika bih
jeste da je sto puta receno, al' bi najradije volio vidjeti komsica kao jedinog predsjednika bih
-
mikelandjelo
#113 Re: novo predsjedništvo - vaš dream team?
KENJAC wrote: To sto ce neko ili neTko dobiti ogromnu vecinu glasova ne znaci da je i najbolje rjesenje! Pogledajte samo koliko je Milosevic imao glasova "svog" naroda , Abdic "svog" naroda Franjo svog itd... Aliju da i ne spominjem jer on je , kako neko rece, postizborna prevara! Postoji jedna Kineska izreka sto kaze "Tamo gdje svi misle isto, niko ne misli puno"! Ja bih bio najsretniji kad bi to rjesenje bio Komsic... ali... ??? Zna li mi ko (zivim daleko pa mozda mi je nesto pobjeglo) reci sta je to konkretno Z. K. uradio za Bosnu u ovih nekoliko godina ? Ne racunam to sto je trudnicu odvezo u bolnicu i odbio svaki razgovor sa Srbima. Baj d vej.. Ti isti Srbi izganjase bezvizni rezim, prelazni status k UE, Uvezose strani kapital (FIAT npr.) i to za kratko vrijeme i imajuci citav svijet protiv!
Nego imam ja orginalnu ideju. Kako klubovi mogu kupovat strance za trenere tako i mi mozemo dovest Borisa Tadica , koji je uzgred Bosanac i "eto rjesenja koje ce zadovoljit sve tri strane" Srbi ce pristat jer je Srbin, Bosnjaci jer covjek je pokazo da zna poso a Hrvati.... ma oni su sve svoje probleme rijesili, ne diraj u njihovo a njih bas briga za susjedovu kravu!!!