Novi grb RS
-
nezeljeni nadimak
domacin wrote:Koliko sam saznao ovako izgleda jedan od prijedloga komisije narodne skupstine Republike Srpske za novi grb.
Kako bi Ronhilu dobro ova kruna pristajala.
Je li narucena vec?
Pazite samo na velicinu, glavat je mnogo
A tek kandze
Last edited by nezeljeni nadimak on 16/09/2007 22:49, edited 2 times in total.
-
artzy
#53 Re: Novi grb RS
Ako ukines orlove i ostavis stit - ima smisla...cyprus wrote:Možda srpski?Prozor wrote:Nego?cyprus wrote: Prijedlog za grb je glup, al nisam se zato javio. Ovaj orao gore nije četnički simbol. Samo toliko. Hvala.![]()
-
nezeljeni nadimak
Vise smisla bi imalo umjesto ove dvije glave uvaliti Ronhilovu glavurdu sa zlatnom krunomwels wrote:domacin wrote:Koliko sam saznao ovako izgleda jedan od prijedloga komisije narodne skupstine Republike Srpske za novi grb.
Ovoj tici fali josh jedna glava
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
-
nezeljeni nadimak
nezeljeni nadimak wrote:Vise smisla bi imalo umjesto ove dvije glave uvaliti Ronhilovu glavurdu sa zlatnom krunomwels wrote:domacin wrote:Koliko sam saznao ovako izgleda jedan od prijedloga komisije narodne skupstine Republike Srpske za novi grb.
Ovoj tici fali josh jedna glava
Zar ne pristaje bolje Ronhilu, nego orlovima
Uupssss....

Svetski covek, a jos kralj
- cyprus
Dawn volim i ja tebe, al bolje je da se ne susrećemo više na političkom podforumu, na svim drugim smo ko bombona.dawn_upon_dawn wrote:sajpi, volim te pravo, ali nemas pojma o cemu govoris...cyprus wrote:Pitanje: znate li koje simbole koristi al Qaeda? Eh, sad mi vi recite da li su ti simboli teroristički. Volio bih čut ovo.
i koji je to simbol al-qaede?
Nemoj se pravit naivna, pa reć da ne znaš. Sve muslimanske simbole koristi i al Kaida. Dal to znači da su mjesec i zvjezda teroristički znak?
- danas
aj, pukla ljubav...cyprus wrote:Dawn volim i ja tebe, al bolje je da se ne susrećemo više na političkom podforumu, na svim drugim smo ko bombona.dawn_upon_dawn wrote:sajpi, volim te pravo, ali nemas pojma o cemu govoris...cyprus wrote:Pitanje: znate li koje simbole koristi al Qaeda? Eh, sad mi vi recite da li su ti simboli teroristički. Volio bih čut ovo.
i koji je to simbol al-qaede?![]()
![]()
![]()
Nemoj se pravit naivna, pa reć da ne znaš. Sve muslimanske simbole koristi i al Kaida. Dal to znači da su mjesec i zvjezda teroristički znak?
-
nezeljeni nadimak
Budi fin pa nam prezentuj "sve muslimanske simbole" koje spominjes, kao i one od njih koje koristi voljena vam Al Kaida?cyprus wrote: Sve muslimanske simbole koristi i al Kaida. Dal to znači da su mjesec i zvjezda teroristički znak?
Kad to zavrsis onda mozemo preci na druge stvari.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
mislila sam da imaju neki specijalni znak, sa kombinacijom islamskih simbola, pa da ga eto svi znaju a ja ne znam.cyprus wrote:Dawn volim i ja tebe, al bolje je da se ne susrećemo više na političkom podforumu, na svim drugim smo ko bombona.dawn_upon_dawn wrote:sajpi, volim te pravo, ali nemas pojma o cemu govoris...cyprus wrote:Pitanje: znate li koje simbole koristi al Qaeda? Eh, sad mi vi recite da li su ti simboli teroristički. Volio bih čut ovo.
![]()
![]()
i kada si to spomenuo, googlala sam pod svim varijantama Al-Qaedinog imena, niposto se ne praveci naivna, da vidim koje simbole koriste. i nisam nasla nista osim njihovih faca, slika nekih rusevina i sl. no, sigurna sam da ukoliko posezu za islamom kao ideologijom, koriste i njegove simbole.
iskreno, da te ne poznajem ovo malo vremena na internetu koliko te poznajem, mislila bih da ti je pitanje u najmanju ruku provokativno. ali uzimam da nije, kao sto i uzimam da znas da Al-Qaeda nije proizvod islama, nego radikalnog ogranka islama, a sekte i sektasi postoje u svakoj zemlji. od njenih su se dijela ogradile vjerske vodje raznoraznih drzava, znajuci pametnije nego da ih podrzavaju.
pateticne price na stranu, niko ne trazi da se mjesec i zvijezda nadju na grbu ni RS-a ni Federacije
dakle, sta je ovdje u pitanju? to sto ja mislim da su cetiri CCCC urezana u necija pamcenja i to sto ti mislis da sam zbog toga naivna? ljiljani koji su na nasem grbu simbol su krscanskih vitezova, pa ko o tome danas prica? kao sto je rekla lady midnight, simbol postaje ono sto jeste tek kada mu ljudi daju neko znacenje.
i moze Bin Laden i ne znam ni ja ko kaciti na sebe i iznad sebe ne znam ni ja kolike mjesece i zvijezde i Kur'anske zapise, dok god je ono sto se krije iza toga ujedno simbol ljudi koji nikome ne zele zlo, dok god je to simbol a religiju koja nije nista drugo do neciji individualni put, sistem pravila i vodilja za covjeka, Islam nece moci, osim za Busha i slicne (a nije ni njima, nego to naturaju narodu) biti simbol terorizma.
tako isto kazem ja - na stranu orlovi, ima ih kao simbola drzavnosti na hejbet zastava i grbova. ali bez lazne patetike, pokusaj razumjeti da je na jednom od grbova drzave u kojoj zivi zena koja telefonski objasnjava svojoj prijateljici kako je nasla lopaticnu kost koja je izgleda od brata joj, ali imaju bedrenu koja bi mogla biti od njenoga oca... znak od CCCC... e to se tesko vari. a moji dragi prijatelji, kojih ima svih vjera, i ako cemo mak na konac, imam ih vise medju onima koji nisu bosanci, misle isto kao i ja. i nikad, nikad svastika vise nece biti hindu simbol i sta sve ne. a mjesec i zvijezda, ma sta postali, nece se naci na nasem grbu niti to ko traz, a pogotovo ne ja...
Last edited by Bea_Trix on 17/09/2007 00:05, edited 4 times in total.
-
xon_sa
Ovim grbom dominira krst, sto definitivno ne odgovara bosnjacima...MuaDib wrote:Naletih na ovaj prijedlog grba, samo bi trebalo staviti bosanske ljiljane. Dvoglavi orao nikako ne bi smjeo biti na grbu RS pošto je to simbol državnosti, a RS nije država.
-
domacin
Upravo nadjoh sve prijedloge za novi grb RS-a.
Jos da vidimo koji ce od ovih biti usvojen.
http://www.superbosna.com/vijesti/polit ... _grb_rs-a/
- 68847
Interesantne stvari po ovoj zemlji.
Kao da su npr. marsovci 1943. rekli: "Necete se vise marisati"
OK.
E nije OK.
Nek SSSR skine svoju crvenu i srp i cekic, nek USA skine svoje zvjezdice i pruge, nek UK skine svoj union jack.
A sto?
Pa smetaju Nijemcima.
A da...
Njemackoj ostaviti hakenkreuz. To je njihovo. Pod tim znakom su se borili.
Kao da su npr. marsovci 1943. rekli: "Necete se vise marisati"
OK.
E nije OK.
Nek SSSR skine svoju crvenu i srp i cekic, nek USA skine svoje zvjezdice i pruge, nek UK skine svoj union jack.
A sto?
Pa smetaju Nijemcima.
A da...
- Prozor
@cyprus ti mozes govoriti do mile volje, no ja znam da je Armija koja je 1992. godine napala Republiku Bosnu i Hercegovinu nosila upravo taj orao i 4C! I da je to bio simbol Armije koja je nad mojim narodom izvrsila G E N O C I D! Ja inace mogu diskutovati o svacemu, ali nema govora de ce taj simbol ikada postati legalan u Bosni i Hercegovini. A kao sto neko rece, ja ne znam nijednog Srbina sto je bio i jeste na bh. strani(a znam ih podosta ovdje u SA) da taj simbol smatra svojim. Isto kao sto 99% Nijemaca ne smatraju da je svastika njihova, nego samo simbol epizode mracne proslosti. Nadam se da ce jednog dana doce i do tog stepena svijesti u srpskome narodu, no do tad taj simbol ostaje ne-legitiman.
- 68847
Interesantne stvari po ovoj zemlji.
Kao da su npr. marsovci 1943. rekli: Necete se vise marisati.
OK.
E nije OK.
A sto?
Pa smetaju Nijemcima.
A da...
Kao da su npr. marsovci 1943. rekli: Necete se vise marisati.
OK.
E nije OK.
A sto?
Pa smetaju Nijemcima.
A da...
-
domacin
Upravo nadjoh sve prijedloge za novi grb RS-a.
- 68847
A interesantne stvari i na forumu.
Isti post mi se prikaze 3x.
No, dobro.
Sve u svemu: ljiljani proglaseni za unitaristicke pa da ne bi bilo tako nek budu muslimanski simboli (biva bosanjacki) i sad svak ima svoj, koji ona druga dvojica smisliti ne mogu.
No, dobro.
Sve u svemu: ljiljani proglaseni za unitaristicke pa da ne bi bilo tako nek budu muslimanski simboli (biva bosanjacki) i sad svak ima svoj, koji ona druga dvojica smisliti ne mogu.
- Bea_Trix
danas wrote:aj, pukla ljubav...cyprus wrote:Dawn volim i ja tebe, al bolje je da se ne susrećemo više na političkom podforumu, na svim drugim smo ko bombona.dawn_upon_dawn wrote: sajpi, volim te pravo, ali nemas pojma o cemu govoris...
![]()
![]()
- Prozor
Ima velike razlike izmedju muslimanskih i bosnjackih simbola. Kao i izmedju katolickih i hrvatskih.68847 wrote:A interesantne stvari i na forumu.
No, dobro.
- 68847
Ima kad treba da ima a kad ne... onda nema.Prozor wrote:Ima velike razlike izmedju muslimanskih i bosnjackih simbola. Kao i izmedju katolickih i hrvatskih.68847 wrote:A interesantne stvari i na forumu.
No, dobro.
Na ovim terenima se razne stvari mjere istim mjerilima a iste razlicitim.
Sve po (necijoj) potrebi.