Novi grb RS
- 68847
Iz iste grupe razlicitih mjerila je i primjer Roma koji se svugdje u svijetu zovu Cigani (Zigan, Gitanes i sl.) al se ovdje zovu Romi kaklo sami sebe zovu.
Sukladno tome al' sasvim obrnuto osnovano Siptari sami sebe tako zovu al' se sluzbeno zovu Albanci, onako kako ih zovu po svijetu a ne onako kako sami sebe zovu.
Sukladno tome al' sasvim obrnuto osnovano Siptari sami sebe tako zovu al' se sluzbeno zovu Albanci, onako kako ih zovu po svijetu a ne onako kako sami sebe zovu.
- Prozor
Formirana je 43´ a handzar je koristen kao simbol u nekim krugovima Bosnjaka jos u tursko doba. Handzarovci su bili Bosnjaci, bez obzira iz Bosne ili Srbije, pa te pitam sta kazes TI da se u Srbiji vijori handzarska zastava kao bosnjacka?domacin wrote:To pitaj ove u Srbiji.Prozor wrote:Ali cine vecinu u mnogim opcinama, pred kojima se pored zastave Srbije vijori i zastava Bosnjaka Srbije. Eh da se ta promjeni u handzarovsku, mislis da bi Srbija to priznala?domacin wrote: Ja jesam antifasista i otvoreno kazem da osudjujem sve zlocine pa tako i one koji su pocinili pripadnici srpskog naroda.
Svi Srbi koji su pocinili bilo kakve zlocine trebaju za to odgovarati i biti kaznjeni.
A sad da cujem tebe kako osudjujes bosnjacki fasizam mada mi nesto osjecaj govori da to necu cuti bar ne ovako kao sto sam ja rekao.
U tom slucaju pitam se ko je fasista.
Ne jer Bosnjaci po ustavu nisu konstitutivni u Srbiji. To je jedini i glavni razlog.
Bosnjaci u Srbiji nemaju nikave veze sa Handzar divizijom.
To je bila fasiticka oranizacija koja se borila za Njemacku a koji su cinili muslimani iz Bosne.
A ta zastava je fasisticka jer je izmisljena 41 samo za te potreba dok su srpski simboli stari 500 godina i nisu fasisticki.
Ovi simboli sto si ti naveo su cetnicki i pod njima je izvrsena agresija na BiH i genocid nad Bosnjacima i drugim gradjanima BiH. RS je obicna fasisticka tvorevina nastala genocidom. U Armiji BiH je bilo pojedinaca sto su cinili zlocine, dok ih je VRS cinila sistematski u cilju etnickog ciscenja jednog cijelog prostora od jedne odredjene grupe. Ako je RS trebala braniti srpski narod, zasto je u njen sastav stavljen npr Visegrad gdje je bilo 70% Bosnjaka?
-
sveznajuci
Prozor wrote:Formirana je 43´ a handzar je koristen kao simbol u nekim krugovima Bosnjaka jos u tursko doba. Handzarovci su bili Bosnjaci, bez obzira iz Bosne ili Srbije, pa te pitam sta kazes TI da se u Srbiji vijori handzarska zastava kao bosnjacka?domacin wrote:To pitaj ove u Srbiji.Prozor wrote: Ali cine vecinu u mnogim opcinama, pred kojima se pored zastave Srbije vijori i zastava Bosnjaka Srbije. Eh da se ta promjeni u handzarovsku, mislis da bi Srbija to priznala?
To je bila fasiticka oranizacija koja se borila za Njemacku a koji su cinili muslimani iz Bosne.
A ta zastava je fasisticka jer je izmisljena 41 samo za te potreba dok su srpski simboli stari 500 godina i nisu fasisticki.
Ovi simboli sto si ti naveo su cetnicki i pod njima je izvrsena agresija na BiH i genocid nad Bosnjacima i drugim gradjanima BiH. RS je obicna fasisticka tvorevina nastala genocidom. U Armiji BiH je bilo pojedinaca sto su cinili zlocine, dok ih je VRS cinila sistematski u cilju etnickog ciscenja jednog cijelog prostora od jedne odredjene grupe. Ako je RS trebala braniti srpski narod, zasto je u njen sastav stavljen npr Visegrad gdje je bilo 70% Bosnjaka?
Domacine, jalov ti jr posao da se ubedjujes sa ovim harisovim portparolom; ignorisi ekstremistu i diskutuj samo sa normalnim forumasima!
- Prozor
A koji si ti to delegat? Mozda se prep´o da ti saveznik nece imat odgovora...sveznajuci wrote:Prozor wrote:Formirana je 43´ a handzar je koristen kao simbol u nekim krugovima Bosnjaka jos u tursko doba. Handzarovci su bili Bosnjaci, bez obzira iz Bosne ili Srbije, pa te pitam sta kazes TI da se u Srbiji vijori handzarska zastava kao bosnjacka?domacin wrote: To pitaj ove u Srbiji.
Domacine, jalov ti jr posao da se ubedjujes sa ovim harisovim portparolom; ignorisi ekstremistu i diskutuj samo sa normalnim forumasima!
-
domacin
Isto pitanje i za tebe.Prozor wrote:
Formirana je 43´ a handzar je koristen kao simbol u nekim krugovima Bosnjaka jos u tursko doba. Handzarovci su bili Bosnjaci, bez obzira iz Bosne ili Srbije, pa te pitam sta kazes TI da se u Srbiji vijori handzarska zastava kao bosnjacka?[ /quote]
NE jer su fasisticki a srpski simboli to nisu.
A nemamo sta ja i ti odredjivati simbole u Srbiji.
Pa cak ni ti nemas sta odredjivati simbole RS ako u njoj ne zivis.
Simbole RS ce odredivati svi gradjani koji u istoj zive uzimajuci u obzir konstitutivnost i to preko svojih predstavnika u narodnoj skupstini Republike Srpske.
Ti mozda smatras da je RS fasisticka, ja normalno ne.Prozor wrote:
Ovi simboli sto si ti naveo su cetnicki i pod njima je izvrsena agresija na BiH i genocid nad Bosnjacima i drugim gradjanima BiH. RS je obicna fasisticka tvorevina nastala genocidom. U Armiji BiH je bilo pojedinaca sto su cinili zlocine, dok ih je VRS cinila sistematski u cilju etnickog ciscenja jednog cijelog prostora od jedne odredjene grupe.
Nit cu ja tebe ubijediti dugacije a nit ces ti mene pa diskusija u ovom pravcu nema smisla.
Sto se tice zlocina bili su pojedinaci na obe strane, zapravo na sve tri, al takodje na svim stranama nisu bili sankcionisani od komande pa zato ona i nosi odgovornost.
Onda je i muslimansko-hrvatska federacija isto fasisticka jer je izvrseno sistematsko ciscenje prostora od jedne grupe, u ovom slucaju Srba pa cak je i vrseno medjusobno ciscenje Bosnjaka i Hrvata.
I samo mi nemoj, molim te, prosipati pricu kako su dobrovoljno otisli.
Pa ko bi jos dobrovoljno napustio svoju kucu i zemlju gdje je rodjen i otisao u izbjegliste. Ovakva prica vrijedja one koji su najvise izgubili u ratu.
Ti ocigledno vidis ovo iz drugog ugla al ne vrijedi raspravljati.
Ako ti mislis da ce Srbi pristati na ukidanje RS samo zato jer ti mislis da je fasisticka onda nemam sta vise komentara, a bez pristanka Srba ne postoji mogucnost da se ona ukine. Sto prije to shvatite bice bolje prvenstveno vama a onda i ostalima.
Prozor wrote:
Ako je RS trebala braniti srpski narod, zasto je u njen sastav stavljen npr Visegrad gdje je bilo 70% Bosnjaka?
Zasto su Glamoc , Grahovo i Drvar sa preko 90% Srba pripali Federaciji odakle su protjerani svi ti Srbi.
Zato nemojte umisljati da ste vi nevini.
Bilo je govana na svim stranama a bolje ne ulaziti u to ko je vise srao, moglo bi ispasti da ste vi dobili i proliv, vec danas trebamo raditi na pomirenju i ekonomskom oporavku drzave.
Ajd zdravo.
- 68847
Pa sto ne rece na vrijeme?Prozor wrote:Aha, pa sto ne uzese i Visoko onda sa istim brojkama?68847 wrote:Pa da onih 70 ne pobije onih 30.Prozor wrote: Ako je RS trebala braniti srpski narod, zasto je u njen sastav stavljen npr Visegrad gdje je bilo 70% Bosnjaka?
-
basta sljezove boje
da je Visegrad ostao u Federaciji ostao bi valjda i Nedzad Brankovic u Visegradu i danas bi imali normalnu VladuProzor wrote: Ako je RS trebala braniti srpski narod, zasto je u njen sastav stavljen npr Visegrad gdje je bilo 70% Bosnjaka?
- 68847
Nikad necu zaboraviti: Jos niko ni na koga ne puca. Rezervisti po gradu. Komsije Srbi se popakovase i odose. Sila njih. Kontam: Sta im je kog vraga? (Istina, kasnije su dokusurili one sto su ostali al' govorim o onom prvom) Sad pitam neke: Sto se ne vrate? Kazu: Niko od njihovih ne kaze da treba da se vrate. Hm!?domacin wrote:
Onda je i muslimansko-hrvatska federacija isto fasisticka jer je izvrseno sistematsko ciscenje prostora od jedne grupe, u ovom slucaju Srba pa cak je i vrseno medjusobno ciscenje Bosnjaka i Hrvata.
Pa ko bi jos dobrovoljno napustio svoju kucu i zemlju gdje je rodjen i otisao u izbjegliste. Ovakva prica vrijedja one koji su najvise izgubili u ratu.
-
domacin
Samo neki bili pametni.68847 wrote:Nikad necu zaboraviti: Jos niko ni na koga ne puca. Rezervisti po gradu. Komsije Srbi se popakovase i odose. Sila njih. Kontam: Sta im je kog vraga? (Istina, kasnije su dokusurili one sto su ostali al' govorim o onom prvom) Sad pitam neke: Sto se ne vrate? Kazu: Niko od njihovih ne kaze da treba da se vrate. Hm!?domacin wrote:
Ako ti znas da bi te mogli neki ubiti pa ranije pobjegnes jel to kao dobrovoljno.
Dobrovoljno je kad ti uradis nesto sto zelis, ovo je samo drugi vid prisile.
Tako je bilo na svim stranama.
-
domacin
Saveznik ti je vec odgovorio.Prozor wrote:A koji si ti to delegat? Mozda se prep´o da ti saveznik nece imat odgovora...sveznajuci wrote:Prozor wrote: Formirana je 43´ a handzar je koristen kao simbol u nekim krugovima Bosnjaka jos u tursko doba. Handzarovci su bili Bosnjaci, bez obzira iz Bosne ili Srbije, pa te pitam sta kazes TI da se u Srbiji vijori handzarska zastava kao bosnjacka?
Mada sad kad skontam tvoje postove sveznajuci je u pravu i mogao bih te malo iskulirati. Postao si vec dosadan.
- 68847
Ne znam jel' dobrovoljno al' da je planski - jeste.domacin wrote: Samo neki bili pametni.
Ako ti znas da bi te mogli neki ubiti pa ranije pobjegnes jel to kao dobrovoljno.
Dobrovoljno je kad ti uradis nesto sto zelis, ovo je samo drugi vid prisile.
Tako je bilo na svim stranama.
Nakon sto su "isparili", JA (kasnije VRS) udarila (udarala) artiljerijom po gradu.
Vremenom grad postade HVO vlasnistvo, potamanise (koliko su mogli) preostale i jedne a kasnije i druge.
Jos uvijek nema znaka o obnovi, sa zemljom sravnjene, ogromne pravoslavne crkve.
Zasto?
Nema potrebe?
Nema Srba i ne treba da ih bude?
Imaju svoju RS?
Pa oni nikad nisu bili iz npr. Prijedora al' drzite ih 15 - 20 - 50 godina u tom istom Prijedoru i nece ni znati odakle su.
Naveo sam - RS im nikad nije rekla: Vratite se, uzmite i drzite svoje al' im je, i prije nego je oformljena, mudro savjetovala da se izmaknu jer njihovo treba nekom drugom dati.
-
ticoroman
Ne valja ta kruna (sa krstom). Zasto je to potrebno?domacin wrote:Posto ste se zalili da ste na novog grbu RS-a zastupljeni sa samo po 10% moze li ovo. Sad svako ima trecinu a orao je manji.
Srbija vise nije monarhija. A RS nije Srbija. Ta kruna nema nikakve veze ni sa BiH ni sa drzavnim uredjenjem nase drzave.
Orao mi ne smeta, ali ne mogu simboli ostala dva naroda biti u utrobi istog, jer kao sto sam ranije rekao orao nam nije zajednicki simbol pa da se svi u njega skupimo. Medjutim veoma ce tesko biti napraviti izbalansiran i pravedan grb sa orlom, jer orao se mora staviti u sredinu (gdje ces ga drugo staviti?) i tako sve ostalo dolazi u drugom planu (nepravedno). Imate li vi drugih simbola?
PS. A grb je koma. Komplikovan do bola.
-
xon_sa
A sto ne bi napravio verziju gdje bi u prvom planu bio bh grb sa ljiljanima, a na njemu u donjem dijelu ispod bijele linije staviti jednog malog orla i malo sahovskih polja? Jesi li ti glup ili nas smatras glupima? Svaki tvoj prijedlog ovdje agresivno naglasava da je srpska komponenta u prvom planu. To nije konstitutivnost i ravnopravnost i sigurno ovakvi infantilni prijedlozi nece naici na odobravanje barem bosnjackog korpusa...domacin wrote:Posto ste se zalili da ste na novog grbu RS-a zastupljeni sa samo po 10% moze li ovo. Sad svako ima trecinu a orao je manji.
-
ibro dirka
a bogami ni hrvatskog, dok cisto sumnjam i za srpski. ne znam samo sto se dopisujete ovoliko sa trollom.
- 68847
Nesto kontam, dal' su u ovaj grb ukomponovani simboli nekog naroda ili domorodaca? Eto i tekst ima na stranom (starom) jeziku.

a i na britanskom (da sad zanemarim ostale simbole) tekst dijelom na francuskom a dijelom na starofrancuskom

a na npr. belgijskom sila oznaka svih pokrajina al' npr. nigdje krsta (izuzev jedva vidljivog na kruni) da svima pokazu da su hriscani

I tako dalje i tome slicno.

a i na britanskom (da sad zanemarim ostale simbole) tekst dijelom na francuskom a dijelom na starofrancuskom

a na npr. belgijskom sila oznaka svih pokrajina al' npr. nigdje krsta (izuzev jedva vidljivog na kruni) da svima pokazu da su hriscani

I tako dalje i tome slicno.
- Sir Charles
domacin wrote:Posto ste se zalili da ste na novog grbu RS-a zastupljeni sa samo po 10% moze li ovo. Sad svako ima trecinu a orao je manji.
Ti bas nemas pametnijeg posla u zivotu nego smisljati gluposti. I to sve veca od vece. A Boze sacuvaj
-
ella_ina
e ovaj je već bolji više mi se svidja...prva varijanta grba imala je puno više srpskih elemenata...a sad mi se cini da je koliko toliko ravnopravno,s tim sto bih ja ukinula krunu i stavila neki simbol koji predstavlja BiH...e sad pošto se tu opet ne bi mogli dogovoriti riješenje je u velikoj bijeloj zvijezdi onakvoj kao što je na zastavi BiH ili više zvijezda poredanih u krug...a da se taj isti simbol nalazi i na grbu Federacije...domacin wrote:Posto ste se zalili da ste na novog grbu RS-a zastupljeni sa samo po 10% moze li ovo. Sad svako ima trecinu a orao je manji.
i da se razumijemo...mene da se pita entiteti ne bi imali ni grb ni zastavu...ali posto moraju onda nek bar nek zadovolje odredjene kriterije...
-
ella_ina
i jos nesto...u principu se zamaramo glupostima..jer svakako kao sto nam je nametnuta zastava stranci ce odluciti i o ovome...kao i o svim drugim pitanjima...nasa zemlje je specificna jer politicari se ni u cemu ne mogu (čitaj neće) sloziti osim u jednoj stvari: da im mandati sto duze traju i da zgrnu sto vise para...a nas narod...mislim i na Srbe i na Hrvate i Bošnjake i Jevreje i sve ostale je OVCA koja ima to omogućava!!!
-
domacin
Jel ovaj konacno zadovoljava sve kriterijume.ella_ina wrote: e ovaj je već bolji više mi se svidja...prva varijanta grba imala je puno više srpskih elemenata...a sad mi se cini da je koliko toliko ravnopravno,s tim sto bih ja ukinula krunu i stavila neki simbol koji predstavlja BiH...e sad pošto se tu opet ne bi mogli dogovoriti riješenje je u velikoj bijeloj zvijezdi onakvoj kao što je na zastavi BiH ili više zvijezda poredanih u krug...a da se taj isti simbol nalazi i na grbu Federacije...
i da se razumijemo...mene da se pita entiteti ne bi imali ni grb ni zastavu...ali posto moraju onda nek bar nek zadovolje odredjene kriterije...
Kruna je kralja tvrtka. Mogao bi orao i bez krune al nekako ruzno izgleda.
Inace orao ce definitivno ostati jer je ovo grb RS a ne BIH.
I grb ne odredjuje MZ vec narodna skupstina Republike Srpske.

- Prozor
RS nije postojala prije 92´! Od kuda pravo Srbima da izmisle "republiku" u sred Bosne i proglase je iskjlucivo svojom? Ako su srpski zlocini bili pojedinacni kako to da je 96´ stanovnistvo RS bilo 100% srpsko a 91´ 50% ne-srpsko? Kako to da nije ostala cijela NIJEDNA dzamija? A sve bile daleko iza fronta. U Srebrenici je potvrdjen GENOCID a genocid nikada ne moze biti pojedinacni zlocin! od kuda preko 500 registrovanih logora ako je sve bilo pojedinacno? Ma hajde, u Srebrenici glavni komandant VRS Ratko Mladic naredjuje istjerivanje bosnjackih zena i djece u pravcu Tuzle, a o muskarcima da ne govorim, i onda je vrh samo "gledao kroz prste".domacin wrote:Prozor wrote:
Formirana je 43´ a handzar je koristen kao simbol u nekim krugovima Bosnjaka jos u tursko doba. Handzarovci su bili Bosnjaci, bez obzira iz Bosne ili Srbije, pa te pitam sta kazes TI da se u Srbiji vijori handzarska zastava kao bosnjacka?[ /quote]
NE jer su fasisticki a srpski simboli to nisu.
A nemamo sta ja i ti odredjivati simbole u Srbiji.
Pa cak ni ti nemas sta odredjivati simbole RS ako u njoj ne zivis.
Simbole RS ce odredivati svi gradjani koji u istoj zive uzimajuci u obzir konstitutivnost i to preko svojih predstavnika u narodnoj skupstini Republike Srpske.
Ti mozda smatras da je RS fasisticka, ja normalno ne.Prozor wrote:
Ovi simboli sto si ti naveo su cetnicki i pod njima je izvrsena agresija na BiH i genocid nad Bosnjacima i drugim gradjanima BiH. RS je obicna fasisticka tvorevina nastala genocidom. U Armiji BiH je bilo pojedinaca sto su cinili zlocine, dok ih je VRS cinila sistematski u cilju etnickog ciscenja jednog cijelog prostora od jedne odredjene grupe.
Nit cu ja tebe ubijediti dugacije a nit ces ti mene pa diskusija u ovom pravcu nema smisla.
Sto se tice zlocina bili su pojedinaci na obe strane, zapravo na sve tri, al takodje na svim stranama nisu bili sankcionisani od komande pa zato ona i nosi odgovornost.
Ti ocigledno vidis ovo iz drugog ugla al ne vrijedi raspravljati.
Ako ti mislis da ce Srbi pristati na ukidanje RS samo zato jer ti mislis da je fasisticka onda nemam sta vise komentara, a bez pristanka Srba ne postoji mogucnost da se ona ukine. Sto prije to shvatite bice bolje prvenstveno vama a onda i ostalima.
Isto pitanje i za tebe.Prozor wrote:
Ako je RS trebala braniti srpski narod, zasto je u njen sastav stavljen npr Visegrad gdje je bilo 70% Bosnjaka?
Zasto su Glamoc , Grahovo i Drvar sa preko 90% Srba pripali Federaciji odakle su protjerani svi ti Srbi.
Zato nemojte umisljati da ste vi nevini.
Bilo je govana na svim stranama a bolje ne ulaziti u to ko je vise srao, moglo bi ispasti da ste vi dobili i proliv, vec danas trebamo raditi na pomirenju i ekonomskom oporavku drzave.
Ajd zdravo.
Na teritoriji ARBIH Srbi nisu protjerivani niti ubijani. Oko 50.000 Srba je provelo rat u Sarajevo, a preko 2000 ih je poginulo od srpskih granata i snajpera. U Tuzli 5000 Srba je samo bili u ARBIH, a zamisli koliko jos civila u gradu. Moj prvi komsija u ratu je bio Srbin i dlaka sa glave mu nije falila iako se nikada nije prikljucio Armiji. I danas zivi preko puta mene, tako da ti je prica suplja... Pojedinih zlocina nad Srbima jeste bilo, ali po Haagu oni predstavljaju svega 3% zlocina pocinjenih u BiH, dok oni nad Bosnjacima predstavljaju 80-90%. Evo upravo BN Televizija kaze 1405 srpskih civilnih zrtava bilo u ratu, a bosnjackih? Samo Podrinje je da ne mozes izbrojati...
Procitaj malo neutralne info, a ne samo sta ti Dodikovci serviraju, srpski narod je 90-ih bio ugrozen samo od svojih vlastitih lidera koji su ga odveli u ponor. RBIH je bila drzava u kojoj su komotno mogli zivjeti...
A ovo za Drvar, Glamoc... pitaj HVO jer su oni tamo usli a ne mi.
I jos jednom, 4c je cetnicki simbol.