Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#126 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Pročitala i editovala post još prije nego što si počela da se histerično dereš-
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#127 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by pici »

mIRCerka wrote:
mIRCerka wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nisam nikako za to da mi rođena fojničanka bude gradonačelnica, ali danas kad sam pročitala da bi SDP kandidirao Mustafu resića, poljubila bih Semihu. Ako je i od Zlaje previše je. Resić je općinu upropastio zadnje 4 godine, a jako, jako me čudi da ga niko nije prozvao za Gašija u Starom Gradu i bespravnu gradnju, kada građane nije htio primiti mjesecima niti pročitati njihove zahtijeve povodom ovog kriminalca (radnja se dešava prije hapšenja). Lidija Korać je ok, mislim da je jedina koja bi to dobro uradila, ako ništa pismena je i usmena, ali Resić :x
Nije zgoreg informisati se...
Gradonačelnica http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=25
Semiha Borovac,

prva žena gradonačelnik u historiji Sarajeva

ROĐENA: 2.marta 1955. Sarajevo

OBRAZOVANJE:

1968. završila Osnovnu školu „Ahmet Fetahagić“, Sarajevo, BiH
1972. završila Drugu gimnaziju, Sarajevo, BiH
1977. diplomirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu

2000. položila Pravosudni ispit
2001. dobitnik certifikata za trenera Udruženja građana za lokalne razvojne inicijative

RADNO ISKUSTVO:

1977-1982 stručni saradnik u Sindikatu RBiH
1982-1986 upravni inspektor u Općini Novo Sarajevo
1986-1990 sekretar Vijeća udruženog rada u SO Novo Sarajevo
1990-1992 pomoćnik sekretara SO Novo Sarajevo
1992-1995 pomoćnik sekretara IO Novo Sarajevo
1996 šef Kabineta načelnika Općine Novo Sarajevo
1996-2000 zamjenik ministra pravde Kantona Sarajevo
1998-2000 zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH
2000-2005 delegat u Skupštini Kantona Sarajevo,
delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH
predsjednica Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH
2005. na Konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, 14.juna izabrana za
gradonačelnicu Sarajeva (prva žena gradonačelnik u historiji Grada Sarajeva)

POLITIČKA KARIJERA:

2000. sekretar Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije BiH Sarajevo
2001. predsjedavajuća III Kongresa SDA BiH
član Komisije za Statut i Poslovnik SDA BiH
2002. član Grupe za pravna pitanja Savjeta SDA
predsjednica Radnog predsjedništva 1.Konvencije SDA BiH
2005. predsjedavajuća IV Kongresa SDA BiH

BRAČNO STANJE:
udata
majka dvije kćerke

ADRESA: Ured: +387 33 20 83 40
Fax: +387 33 20 83 41
e-mail: [email protected]
ako vec nekoga napadate, upoznajte se s tom osobom prije nego se prospete...
Katarina, procitaj makar boldirano
RODJENA U SARAJEVU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u kojoj općini je rodjena :mrgreen:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#128 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by mIRCerka »

KatarinaKosaca wrote:Pročitala i editovala post još prije nego što si počela da se histerično dereš-
pa trebala si procitati prije nego si napisala..ili ne daj boze koristiti google...
A sto se mjesta rodjenja tice...elitizam i snobizam su i doveli ovaj grad u stanje u kojem se nalazi...

NAMA TREBA NEKO KO CE RADITI SVOJ POSAO, i samo nek ima drzavljanstvo BiH, nije bitno gdje je rodjen!
KatarinaKosaca

#129 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

To što nama treba svako ima pravo da ima svoje mišljenje. Tvoji generalni zaključci ne idu u prilog tolerancije, niti prava na vlastiti stav. Dokle nas je ko doveo jako je duga i obimna tema, a sa tobom je ne bih niti otpočinjala sada. Nije mi zaista do guglanja gdje se rodila Semiha Borovac. I nije ni tačno da sam osula po njoj. Napisala sam da mi se ne sviđa. Ja za svoje mišljenje, vidiš, ne moram tražiti stav komiteta. A isto tako imam dovoljno tolerancije da razumijem i da ga neko drugi ima i da nije isto kao moje.
rajvosa1

#130 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by rajvosa1 »

Ako SDP zaista namjeava staviti Resića, to bi bila KATASTROFA. Moj glas bi stranke koje njega podrže zauvijek izgubile. To je krelac i degenerik gori od Frizure, ako je to ikako moguće. Frizura je za njega idol. Pogledajte na šta je sve pare bacao IZVAN ne samo svoje općine, nego čak i kantona, a Stari Grad otišao u neku stvar. Da je bio dobar, njegova lista bi i pobijedila. Dajte nekog stručnog i nepotrošenog.
KatarinaKosaca

#131 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Moju je ulicu 2 puta kopao :D , a prije drugo puta nije obavijestio pa su onda ujutro radnici se derali po mahali da sklonimo auta :D . Bilo je za filmove. Stanovnici Mejtaša su davno ili ne tako davno, ali puno prije slučaja KOmšić i Ovako, jadni pisali, prepisivali i dopisivali o radnjama Gašija u komšiluku. Resić se od njih krio, a najinteresantnije je bilo da je sutra Gaši znao imena i prezimena ljudi kojji su to radili, pa onda prijetio. Pola policajaca Lugavine je bilo na njegovom platnom spisku, o općini da ne govorim. Za Resića ne znam, ali je bježao i krio glavu u pijesak. Kadar poštenog i prepoštenog SDP-a.
moltisanti

#132 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by moltisanti »

sta mislite da novi gradonacelnik sarajeva bude zdravko grebo? oko toga bi se svi mogli sloziti, ili?
chuchumbamayumbe

#133 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by chuchumbamayumbe »

Moje kandidat je neprevazidjeni
IBRO SPAHIC
8-)
Vozdra raja :-)

#134 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by Vozdra raja :-) »

TATJANA LJUJIC MIJATOVIC!
valterbranisarajevo

#135 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by valterbranisarajevo »

Evo prijedlog da u anketu ubacimo i ove tri osobe koje se nezvanično spominju kao kandidati. Trebaju nam još dvije osobe pa da napravimo anketu....

Tatjana Ljujić Mijatović
Milenko Bijedić
Slaviša Šućur
Danis Tanović
Stjepan Kljujić
Lidija Korać
Mustafa Resić
Semiha Borovac
LAIBACH KUNST

#136 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by LAIBACH KUNST »

Moj prijedlog:BRACO-GUMENA GLAVA (slavni trener F.K.Vrbanjuša). :bih: :bih: :bih:
jeza u ledja

#137 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by jeza u ledja »

Vozdra raja wrote:TATJANA LJUJIC MIJATOVIC!
Evo da se slozim sa SDAovcem.
:-D
perke

#138 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by perke »

moltisanti wrote:sta mislite da novi gradonacelnik sarajeva bude zdravko grebo? oko toga bi se svi mogli sloziti, ili?
Grebson!! :thumbup: :thumbup:
chuchumbamayumbe

#139 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by chuchumbamayumbe »

perke wrote:
moltisanti wrote:sta mislite da novi gradonacelnik sarajeva bude zdravko grebo? oko toga bi se svi mogli sloziti, ili?
Grebson!! :thumbup: :thumbup:
Nije Grebo lud da na to pristane, sta vam je ljudi?!
Judge_Dread

#140 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:10, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#141 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by valterbranisarajevo »

Grebo 9.

Tatjana Ljujić Mijatović
Milenko Bijedić
Slaviša Šućur
Danis Tanović
Stjepan Kljujić
Lidija Korać
Mustafa Resić
Semiha Borovac
Zdravko Grebo
don vito

#142 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by don vito »

Ako je tacno da SDA namjerava ponovo predloziti Mamu, mislim da SDP i ne bi trebao previse insistirati na mjestu gradonacelnika. Prvo, zato sto Tajo i kompanija SDA/ZABiH ostaju vlast u kantonu, a kod njih je sehara sa parama; drugo, Semiha je toliko iritantna (cak su mi to govorili i SDA-ovci pa me cudi da je ponovo predlazu) da je njen svaki nastup u izvjesnoj mjeri "minus" za stranku koju predstavlja; trece, dolaze jos tezi dani povecanja PDV-a, jos vecih finansijskih dubioza, preraspodjele prihoda u Federaciji sto ce iskihati Kanton SA, tako da u narednom periodu nece biti "in" slikanje politicara na Kantonalnoj TV nego ce proizvoditi samo kontraefekt kod sve gladnijeg naroda. Funkcija gradonacelnika je ionako protokolarna, za slikanje (zato je tragicnije da sada imamo gradonacelnicu koja je zavrsila partijsku skolu u Kumrovcu, engleski ne zna ni pasivno, a vokabular joj se sastoji od 40 rijeci i 20 birokratsko-komunistickih fraza).
Protokolarnu funkciju gradonacelnika SDP treba zrtvovati zbog osnovnog cilja - opstih izbora 2010. godine koji ce kljucni trenutak za opstanak drzave. Ako SDA/ZABiH i 2010. ostanu protivteza Dodiku, bojim se da ce to biti posljednji izbori u sadasnjim granicama BiH i da se mozemo nadati opstim izborima za Parlament Bosnjakistana 2014. ili izbora uopste nece biti nego ce vlast odabrati vijece ulema.
VjecitiStudent

#143 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Grebo 9.

Tatjana Ljujić Mijatović
Milenko Bijedić
Slaviša Šućur
Danis Tanović
Stjepan Kljujić
Lidija Korać
Mustafa Resić
Semiha Borovac
Zdravko Grebo
Mislim da ce bilo ko, ko bude izabran na ovu funkciju punu nerealnih ocekivanja i slabasnih moci, biti u jako teskoj poziciji, jer kljuceve blagajne drzi Kanton gdje je raspored snaga sasvim drugaciji.
Da nije tako, ja bih na ovu listu dodao i Bozidara Matica.
b_stulic

#144 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by b_stulic »

winabike wrote:
b_stulic wrote:1.U skladu sa nacionalnom strukturom Sarajeva novi nacelnik mora biti iskljucivo Bosnjak, tako da Tanjica Lj. Mijatovic, otpada.
Mora biti?!?! Po kojem zakonu to "mora" biti? Ja sam mislio da je Sarajevo visenacionalni, visereligijski i otvoren grad. Imali smo i do sada u historiji gradonacelnika i Jevreja, i Hrvata, i Srba i naravno Bosnjaka. Zasto bi morao biti Bosnjak?

E MORA. I TAČKA. 90 POSTO BOSNJAKA ZIVI U SARAJEVU ETO ZASTO, A TU MULTI MULTI MULTIPLA SKLEROZU POKUSAJ ODRADITI U LUKAVICI
b_stulic wrote:2. U skladu sa starosnom strukturom ona takodjer ne zadovoljava kriterije jer je riječ o starijoj gospoji i vrlo namćorastoj osobi kojoj ponekad smeta i ulična rasvjeta
Malo si i ti puk'o jelde... nije ni tebi lako.

POGLEDAJ JOJ RODNI LIST... A OSIM TOGA MOZES UZETIZAPISNIKE SA SJEDNICA OPCINSKOG VIJECA PA POGLEDAJ PITANJA KOJA JE OVA VREMESNA GOSPOJA POSTAVILA. IZMEDJU OSTALOG ZASTO SU JAVNU RASVJETU PRISARAFILI NA NJENU ZGRADU
b_stulic wrote:3. U skladu sa polnom strukturom, nakon načelnice, trebao bi doći načelnik , dakle muškarac (ne tranvestit) i to elokventan, ugodnog lika i fino odgojen i prije svega veliki patriota
A da predlozimo neku viserodnu osobu? Znas, ima i takvih, koji rodjenjem imaju i muske i zenske polne organe. Ne desava se cesto, statistika kaze 1/10.000, sto znaci da u Sarajevu ima bar 40 takvih ljudi. Zasto ne neko od njih? Ili oni nemaju nikakva prava?

PA MOGU I ONI...IMATE U SDP-U PUNO TAKVIH.
b_stulic wrote:E a sada ko bi to mogao biti????
Bil' ti?
NE BIH JA BOGAMI. NEKA MENI MOG POSLA. HAJ TI.
b_stulic wrote:jer ovog prvog samo sto u konzervi govedjeg gulasa nema...
A ti bi ga najradje tamo ugurao, jel' de? Nisam mu ni ja neki fan, ali ne bi bas takve drasticne mjere.

MA NE BIH JA NJEGA TAMO UGURAO. JET SET SA KROMOLJA. SRAM GA BILO
b_stulic wrote:Moj izbor bi svakako bio Danis Tanovic...
Nema problema. Samo kad osvoji bar 3x vise glasova nego sto je sad osvojio...

A ZASTO BI MORAO IMATI 3X VISE GLASOVA. ON JE ZA BOSNU I SARAJEVO URADIO VISE OD MNOGIH DRUGIH
KatarinaKosaca

#145 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Meni nije jasno šta je uradila Tatjana Ljujić MIjatović sem što je Srpkinja po nacionalnosti? Znam da je u ratu bila član predsjedništva i to vrijeme provela u Beču. Ne znam da li je čangrizava, ali ja nikakvu zaslugu ne vidim, nikakav rezultat niti stav, niti rečenicu. Ups, da na godišnjicu smrti alije Izetbegovića je rekla dvije lijepe o njemu. I to je sav javni nastup ove žene.
tranquil

#146 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by tranquil »

KatarinaKosaca wrote:Meni nije jasno šta je uradila Tatjana Ljujić MIjatović sem što je Srpkinja po nacionalnosti? Znam da je u ratu bila član predsjedništva i to vrijeme provela u Beču. Ne znam da li je čangrizava, ali ja nikakvu zaslugu ne vidim, nikakav rezultat niti stav, niti rečenicu. Ups, da na godišnjicu smrti alije Izetbegovića je rekla dvije lijepe o njemu. I to je sav javni nastup ove žene.
http://www.sarajevo.ba/ba/files/tatjana-biog%20.pdf

Sada kada gledam ovo, kontam da možda ima boljih kandidata od nje, ali sa ove liste imena nema.
KatarinaKosaca

#147 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by KatarinaKosaca »

Ja ću još jednom spomenuti Kljujića. Neki je dan ušao u Loto i kupio puno bngo lističa, rekao je da uvijek kupuje u Usori ili Livnu, hoće li imati sreće na Baščaršiji, izgledao je urbano, simpatično, i zračio je pozitivnom energijom. Nekada mi je to simpatičnije od stavke u cv, radio puno projekata, a da ne piše koji je projekat uradio ili doradio. Nekako mi je Kljujić baš za funkciju gradonačelnika.

Inače mi nije jasan ovaj sistem glasanja. na primjer, ja nisam mogla glasati Kljujića, jer sam u Starom Gradu. MIslim da bi bilo logično da građani glasaju gradonačelnika direktno, nego ovako preko načelnika.
rajvosa1

#148 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by rajvosa1 »

Ako treba biti iz SDP-a, neka bude Slaviša Šućur.
Topla voda

#149 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by Topla voda »

mjesto gradonacelnika je zavala funkcija.
sdaovci da su pametni ponudili bi sdpu to mjesto i tako ga zavalili.
jos bi uz to mogli dobiti i neku uslugu sdpa.
sljedeci put kad bude belaj u gradu svi ce se okrenuti na sdp i ocekivati da oni rijese nerijesivo.
pitace protestante ..zasto sada ne protestirate...a oni ce sutjeti ,jer je kao neka smjena vlasti obavljena.
a sve je to samo sminka.uhljebiti neku ikebanu ko sto je i semiha.

ako neko zeli da mijenja stvari ,treba ostaviti gradonacelnicku funkciju sdau ,a traziti nadoknadu za to u kantonalnoj vladi koja je sve u ovom gradu.
traziti mjesto kantonalnog premijera i tom premijeru omoguciti da formira kantonalnu nestranacku vladu,kojom ce moci dirigovati i u kojoj ce moci da vlada bez upliva stranaka i cuvanja ministara po stranackoj liniji.
to bi bio uspjeh.postaviti covjeka koji ce birati ministre,po svom nahodjenju,bez obzira na stranacku pripadnost.
sve bi se naopako okrenulo
edinbug

#150 Re: Novi gradonacelnik/ica Sarajeva

Post by edinbug »

Sejfudin Tokic :run:
Post Reply