Nova vlast na BiH nivou
-
1mustra
#1 Nova vlast na BiH nivou
Koja su vasa ocekivanja?
Nemojmo glasat za ono sto zelimo da se desi, nego za ono sto mislimo da ce da se desi.
Pa da vidimo na kraju koliko smo bili u stanju procijeniti sta ce da se dogodi.
Nemojmo glasat za ono sto zelimo da se desi, nego za ono sto mislimo da ce da se desi.
- Komrad
#2 Re: Nova vlast na BiH nivou
Nova vlast na nivou BiH
Dodik + Platformisti
Dodik + Platformisti
-
1mustra
#3 Re: Nova vlast na BiH nivou
Imas tu opciju (ali sa SDS ukljucenim).Komrad wrote:Nova vlast na nivou BiH
Dodik + Platformisti
- Control panel
#4 Re: Nova vlast na BiH nivou
pod 2
koalicija za fotelje. a bogami i za podjelu bih. najgora moguca varijanta.
koalicija za fotelje. a bogami i za podjelu bih. najgora moguca varijanta.
-
palermo
#5 Re: Nova vlast na BiH nivou
Četvorka, i to po sistemu i vuci siti i ovce na broju.
Al to ne znači da se koalicija na federalnom nivou razvrgava.
Al to ne znači da se koalicija na federalnom nivou razvrgava.
-
1mustra
#6 Re: Nova vlast na BiH nivou
Ja vjerujem da ce bit ova:
SDA.SNSD.SDS.HDZ.HDZ90
Nisam htio napisat u uvodnom postu da ne remetim glasanje.
Slazem se da SNSD+SDS ili samo SNSD i nije neka razlika.
SDA.SNSD.SDS.HDZ.HDZ90
Nisam htio napisat u uvodnom postu da ne remetim glasanje.
Slazem se da SNSD+SDS ili samo SNSD i nije neka razlika.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7 Re: Nova vlast na BiH nivou
Malo je tema "ižvakana". Ima trenutno bar dvije otvorene koje diskutuju o ovom pitanju.
U svakom slučaju svi ideološki principi su davno pogaženi tako da mi je svejedno.
Ne cijenim ni crvene ni zelene kada su skupa a RS i hrvatska komponenta svakako uvijek glasaju za politiku a nikako za život.
U svakom slučaju svi ideološki principi su davno pogaženi tako da mi je svejedno.
Ne cijenim ni crvene ni zelene kada su skupa a RS i hrvatska komponenta svakako uvijek glasaju za politiku a nikako za život.
- BSn
#8 Re: Nova vlast na BiH nivou
Opcija 4: SDA.SNSD.SDS.HDZ.HDZ90
Vlast koja ce biti jednako neproduktivna kao i dosadasnja (zbog SNSD i cinjenice da je Covic ishlapio), s tim sto SDA mijenja malo kurs na drzavnom nivou i uz SDP (iz opozicije) blokira novac ka entitetima, jer je RS prijeko potreban, dok se Federacijamoze izvuci i bez drzavne imovine i svega onoga sto se da isisati iz drzave.
Jako pametan potez od SDP-a i SDA, s tim da je Dodik primoran na ovako nesto (Zlaju mu poizbija sve iz ruku).
Mani ovo, odo gledat Causevica na TV1.
Vlast koja ce biti jednako neproduktivna kao i dosadasnja (zbog SNSD i cinjenice da je Covic ishlapio), s tim sto SDA mijenja malo kurs na drzavnom nivou i uz SDP (iz opozicije) blokira novac ka entitetima, jer je RS prijeko potreban, dok se Federacijamoze izvuci i bez drzavne imovine i svega onoga sto se da isisati iz drzave.
Jako pametan potez od SDP-a i SDA, s tim da je Dodik primoran na ovako nesto (Zlaju mu poizbija sve iz ruku).
Mani ovo, odo gledat Causevica na TV1.
Last edited by BSn on 06/01/2011 20:48, edited 1 time in total.
-
1mustra
#9 Re: Nova vlast na BiH nivou
Ovo je anketa, a ne obicna tema, sluzi nam da vidimo koliko smo dobri prognozeri, a te druge teme su ionako vise navijachke i nemaju toliku vrijednost kao ova.tvsabina wrote:Malo je tema "ižvakana". Ima trenutno bar dvije otvorene koje diskutuju o ovom pitanju.
-
1mustra
#10 Re: Nova vlast na BiH nivou
Gdje ti zivis, sta je Federacija puna novaca, da ne znaju kud ce s njima?BSn wrote:jer je RS prijeko potreban, dok se Federacijamoze izvuci i bez drzavne imovine i svega onoga sto se da isisati iz drzave.
Na koncu RS uvijek moze dobiti pomoc tako sto ce nesto prodati Srbiji, kao sto je bilo sa Telekomom.
- mO k3
#11 Re: Nova vlast na BiH nivou
ja mislim da ce dodik izgiograti ove iz HDZ...
- Komrad
#12 Re: Nova vlast na BiH nivou
Federacija je prepuna novca... samo je on lose rasporedjen posto u samoj federaciji imamo 3 nivoa vlasti sto je previse i preskupo1mustra wrote:Gdje ti zivis, sta je Federacija puna novaca, da ne znaju kud ce s njima?BSn wrote:jer je RS prijeko potreban, dok se Federacijamoze izvuci i bez drzavne imovine i svega onoga sto se da isisati iz drzave.
Na koncu RS uvijek moze dobiti pomoc tako sto ce nesto prodati Srbiji, kao sto je bilo sa Telekomom.
-
hercegovac_pravi
#13 Re: Nova vlast na BiH nivou
Uopšte nije bitno koja probosanska stranka će ući u ovaj nivo vlasti. Bitno je da sve probosanske stranke koje imaju koalicioni kapacitet djeluju sinhronizovano u daljoj blokadi centralnih institucija države, što trenutno imamo na djelu.
-
1mustra
#14 Re: Nova vlast na BiH nivou
Vec smo dosli do blokade centralnih institucija drzave? Sta je slijedece, referendum o odcijepljenju FBiH od BiH?hercegovac_pravi wrote:Uopšte nije bitno koja probosanska stranka će ući u ovaj nivo vlasti. Bitno je da sve probosanske stranke koje imaju koalicioni kapacitet djeluju sinhronizovano u daljoj blokadi centralnih institucija države, što trenutno imamo na djelu.
-
hercegovac_pravi
#15 Re: Nova vlast na BiH nivou
Upravo tako1mustra wrote:Vec smo dosli do blokade centralnih institucija drzave? Sta je slijedece, referendum o odcijepljenju FBiH od BiH?hercegovac_pravi wrote:Uopšte nije bitno koja probosanska stranka će ući u ovaj nivo vlasti. Bitno je da sve probosanske stranke koje imaju koalicioni kapacitet djeluju sinhronizovano u daljoj blokadi centralnih institucija države, što trenutno imamo na djelu.
pe es...ne se sikiraaaaati, saznat ćeš na vrijeme
- Komrad
#16 Re: Nova vlast na BiH nivou
1mustra wrote:Vec smo dosli do blokade centralnih institucija drzave? Sta je slijedece, referendum o odcijepljenju FBiH od BiH?hercegovac_pravi wrote:Uopšte nije bitno koja probosanska stranka će ući u ovaj nivo vlasti. Bitno je da sve probosanske stranke koje imaju koalicioni kapacitet djeluju sinhronizovano u daljoj blokadi centralnih institucija države, što trenutno imamo na djelu.
Moguce
-
luckypot
#17 Re: Nova vlast na BiH nivou
kome treba ta vlast na nivou bih nek je pravi sam...ovim bosanskim/bošnjačkim strankama očigledno ne treba...
federacija je već država za sebe, a po potrebi i pravni sljednik bih - znači rs je u statusu abhazije oliti osetije (ne znam koji je dio ljepši)...
federacija je već država za sebe, a po potrebi i pravni sljednik bih - znači rs je u statusu abhazije oliti osetije (ne znam koji je dio ljepši)...
- Been
#18 Re: Nova vlast na BiH nivou
Glasao za ovu dosadašnju koaliciju zato što kao glasač SDP-a smatram da bi bilo u potpunosti kontraproduktivno po njihov program i platformu da idu u saradnju sa lopužama koje su rastrurile državu u protekle četiri godine. Ionako ćemo imati jedan smiješan, nezgrapan državni aparat koji će biti potpuno blokiran i funkcionisat će isto kao i dosad. Puno je važnije da se SDP pobrine za koalicije u svim kantonima gdje su pobijedili i na nivou Federacije.
-
luckypot
#19 Re: Nova vlast na BiH nivou
pa naravno..ako je SDp stranka kao što priča, i ako su sredili sda kao što tvrde, onda nek prvo riješe tamo gdje živi većina stanovništva bih...neće valjda hraniti lopove na državnom nivou...Been wrote:Glasao za ovu dosadašnju koaliciju zato što kao glasač SDP-a smatram da bi bilo u potpunosti kontraproduktivno po njihov program i platformu da idu u saradnju sa lopužama koje su rastrurile državu u protekle četiri godine. Ionako ćemo imati jedan smiješan, nezgrapan državni aparat koji će biti potpuno blokiran i funkcionisat će isto kao i dosad. Puno je važnije da se SDP pobrine za koalicije u svim kantonima gdje su pobijedili i na nivou Federacije.
-
Agic Nurija
#20 Re: Nova vlast na BiH nivou
A o kojoj državi i kojem državnom narodu je riječ?1mustra wrote:Koja su vasa ocekivanja?
-
1mustra
#21 Re: Nova vlast na BiH nivou
RS i FBiH su u istom statusu. Ako BiH zaostaje na putu ka EU, zaostaju jednako i RS i FBiH. Ne mislis valjda da ce nekako FBiH sama uci u EU, a RS ostati van?luckypot wrote:kome treba ta vlast na nivou bih nek je pravi sam...ovim bosanskim/bošnjačkim strankama očigledno ne treba...
-
1mustra
#22 Re: Nova vlast na BiH nivou
Drzava je BiH, u kojoj su tri drzavotvorna naroda, Hrvati, Srbi i Bosnjaci.Agic Nurija wrote:A o kojoj državi i kojem državnom narodu je riječ?1mustra wrote:Koja su vasa ocekivanja?
- Komrad
#23 Re: Nova vlast na BiH nivou
EU...1mustra wrote:RS i FBiH su u istom statusu. Ako BiH zaostaje na putu ka EU, zaostaju jednako i RS i FBiH. Ne mislis valjda da ce nekako FBiH sama uci u EU, a RS ostati van?luckypot wrote:kome treba ta vlast na nivou bih nek je pravi sam...ovim bosanskim/bošnjačkim strankama očigledno ne treba...
Kakva EU
-
luckypot
#24 Re: Nova vlast na BiH nivou
ako ti se ide u eu, imaš opcije: uzimanje srpskog ili hrvatskog pasoša (od volje ti koji ćeš), ili korištenje bezviznog režima pa probaj nešto poluilegalno - mada bi ti je ova prva opcija bolja...1mustra wrote:RS i FBiH su u istom statusu. Ako BiH zaostaje na putu ka EU, zaostaju jednako i RS i FBiH. Ne mislis valjda da ce nekako FBiH sama uci u EU, a RS ostati van?luckypot wrote:kome treba ta vlast na nivou bih nek je pravi sam...ovim bosanskim/bošnjačkim strankama očigledno ne treba...
čuj EU i budalaštine, e svašta na ovom forumu...ma malo ćemo s njima saradjivati, ono trgovina, obrazovanje, ali iz daljine - ko hoće da se približi fizički EU može iskoristiti ove gornje opcije...
-
hercegovac_pravi
#25 Re: Nova vlast na BiH nivou
Kakva EU jadan nebio?1mustra wrote:RS i FBiH su u istom statusu. Ako BiH zaostaje na putu ka EU, zaostaju jednako i RS i FBiH. Ne mislis valjda da ce nekako FBiH sama uci u EU, a RS ostati van?luckypot wrote:kome treba ta vlast na nivou bih nek je pravi sam...ovim bosanskim/bošnjačkim strankama očigledno ne treba...