slaba joj puskica
Nova stranka NVZ
- amrica
#851 Re: Nova stranka NVZ
neJma haubicu
slaba joj puskica
slaba joj puskica
- Gandalf
#852 Re: Nova stranka NVZ
jaka je ta puškica a i ona je po ukusima Briljantnog i Velikog 
- kukuruz_kokicar
#854 Re: Nova stranka NVZ
Ja sam ipak ljubitelj artiljerijskog oruđa, no mladi smo i hrabri i zarobićemo vremenom i neki višecjevni bacač, a možemo za početak i kredit dići - dok ne dođu djeca, a onda će trebati puno para za petarde, pištolje i trenažere leta. Tako je to...Gandalf wrote:kukuruz_kokicar wrote:Šarmantan, duhovit, emotivan, samozatajan i slabo naoružan mladić - 63 godine - traži ozbiljnu djevojku sa haubicom 120mm ili većim kalibrom zbog ograničenog ratnog sukoba ili totalnog rata. Municiju ću ja obezbijediti.
Šifra: Rat oslobađa.
Može li ova ispuniti zadate parametre![]()
Njen moto je : jači tlači
- quasar
#855 Re: Nova stranka NVZ
Evo kako sam ja to rijesio kod sebe. Sve u saglasnosti sa Pravilom sluzbe i Zakonom o minimalnom dozvoljenom kalibru, te Zakonom o minimumu vatrene moci porodice.
Dakle, moja punica, veteran, penzionisani instruktor bliske borbe, dobrovoljac na frontu.

Moja gospođa, sa njom nema sale, od malena trenirana i uvjezbavana

Ovo je jedna drugarica, ne znate je vi, a ne zna je srecom ni moja zena
Bitno je da je ja poznajem i imam visi cin od nje, jel tako?

Ovo je snajperista u mojoj jedinici, jos je neiskusna pa cesto moramo ici na polozaj da vjezbamo maskiranje.

I ovo je od moje babe top, porodicno nasljedstvo od njene babe, prenosi se zenskom linijom:

I ovo su moja djecica, vjezbaju sa zarobljenicima.

A ovo je puska koju smo dobili iz SK, vrlo inventivno i potpuna revolucija u opremanju vojnika na bojistu. Uz ovu pusku ne treba ostala oprema, a uskoro izalzi i model sa camcem za spasavanje i vrecom za spavanje ugradjenim u kundak.

Dakle, moja punica, veteran, penzionisani instruktor bliske borbe, dobrovoljac na frontu.

Moja gospođa, sa njom nema sale, od malena trenirana i uvjezbavana

Ovo je jedna drugarica, ne znate je vi, a ne zna je srecom ni moja zena
Bitno je da je ja poznajem i imam visi cin od nje, jel tako?

Ovo je snajperista u mojoj jedinici, jos je neiskusna pa cesto moramo ici na polozaj da vjezbamo maskiranje.

I ovo je od moje babe top, porodicno nasljedstvo od njene babe, prenosi se zenskom linijom:

I ovo su moja djecica, vjezbaju sa zarobljenicima.

A ovo je puska koju smo dobili iz SK, vrlo inventivno i potpuna revolucija u opremanju vojnika na bojistu. Uz ovu pusku ne treba ostala oprema, a uskoro izalzi i model sa camcem za spasavanje i vrecom za spavanje ugradjenim u kundak.

- amrica
#856 Re: Nova stranka NVZ
hocu i ja jedan 'vakav, sa camcom i helikopterom
za oko kuce, radi komsiluka 
- kukuruz_kokicar
#857 Re: Nova stranka NVZ
Ljudi moji, ne budimo sitničavi. Nije sve u milimetrima - nešto je i u megatonama. Sjetimo se danas mudrih riječi mog ratnog druga: Saborcu se u kalibar ne gleda. Nepristojno je, a i opasno po život.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#858 Re: Nova stranka NVZ
Ma ljudi moji,MTS neće biti problem,ono što nas muči je nedostatak vodstva,mudrosti i vizije koju posjeduje "Obdareni Vođa" a koji se još nije vratio te molimo ZOOM-a da ispuni praznično obećanje o pomilovanju,kada
dođemo na vlast mi taj potez nećemo zaboraviti!
- 6.april
#859 Re: Nova stranka NVZ
Podržavam!prljavi Hare wrote:Ma ljudi moji,MTS neće biti problem,ono što nas muči je nedostatak vodstva,mudrosti i vizije koju posjeduje "Obdareni Vođa" a koji se još nije vratio te molimo ZOOM-a da ispuni praznično obećanje o pomilovanju,kada
- Gandalf
#860 Re: Nova stranka NVZ
Briljantni Obdareni poručuje

Mene ako se sjete na dan bezbjednosti, sjete, a ako me se slučajno ne sjete...............

Mene ako se sjete na dan bezbjednosti, sjete, a ako me se slučajno ne sjete...............

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#861 Re: Nova stranka NVZ
kako ba pomilovanje! nije Obdareni Vođa čkapi da moljaka okolo...bez iskustva kazne nema ni uspješnog vladanja masama
no mercy ni u kazni ni na vlasti!
- amrica
#862 Re: Nova stranka NVZ
JoseMujica wrote:kako ba pomilovanje! nije Obdareni Vođa čkapi da moljaka okolo...bez iskustva kazne nema ni uspješnog vladanja masama
on to potrodupla, da bolje utvrdi samodisciplinu, 10 dana na frontu, mjesec u banovicima....
-
popajic
#863 Re: Nova stranka NVZ
nije to moljakanje nego Obdareni jednom godisnje "odigra" fair-play za javnost - u praksi slijedi totalno rasturanje neprijateljskih bunkera u Banovicima , a sve na stazama naziva partijeJoseMujica wrote:kako ba pomilovanje! nije Obdareni Vođa čkapi da moljaka okolo...bez iskustva kazne nema ni uspješnog vladanja masama
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#864 Re: Nova stranka NVZ
ma ovo su frakcijske borbe...pojedinci žele da potkopaju prirodni autoritet Obdarenog Vođe
- Gandalf
#865 Re: Nova stranka NVZ
uzalud im trud..........vođa je Briljantan, Velik a još i Obdaren
njegov autoritet je neupitan i nemjerljiv 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#866 Re: Nova stranka NVZ
Hoće li stranka Nema Više Zajebancije (NVZ) uvesti proslavu pobjede nad Turcima na Kosovu 1831. g.?
To će biti kao naš Alamo 1836. kada su Ameri/Teksašani izginuli svi do posljednjeg protiv mrskih Meksikanaca.
Ameri ih kasnije nalupaše tako da su dobili nezavisnost Teksasa.
Mislim, kada Ameri slave svoj poraz, mogli bi i mi.
Nikada nismo ''nalupali'' Turke što nam kralja na prevaru ubiše, djecu kraljevsku u zarobljeništvo otjeraše, a mater im Kraljicu u Rim preko DU propustiše. Jadnica, presvisnula od tuge za djecom.
To će biti kao naš Alamo 1836. kada su Ameri/Teksašani izginuli svi do posljednjeg protiv mrskih Meksikanaca.
Ameri ih kasnije nalupaše tako da su dobili nezavisnost Teksasa.
Mislim, kada Ameri slave svoj poraz, mogli bi i mi.
Nikada nismo ''nalupali'' Turke što nam kralja na prevaru ubiše, djecu kraljevsku u zarobljeništvo otjeraše, a mater im Kraljicu u Rim preko DU propustiše. Jadnica, presvisnula od tuge za djecom.
- amrica
#867 Re: Nova stranka NVZ
nvz se ne zamara sa onim sto se desilo prije nastanka stranke. stranka je upalila atomsku svjetlost i tad pocinje nova era.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#868 Re: Nova stranka NVZ
amrica wrote:nvz se ne zamara sa onim sto se desilo prije nastanka stranke. stranka je upalila atomsku svjetlost i tad pocinje nova era.
Tačno!
što će od njega ostati.Istorija ne postoji,ona će se tek stvarati.
-
popajic
#869 Re: Nova stranka NVZ
Dobro zborite oboje , Obdareni ce to znati cijenitiprljavi Hare wrote:amrica wrote:nvz se ne zamara sa onim sto se desilo prije nastanka stranke. stranka je upalila atomsku svjetlost i tad pocinje nova era.
Tačno!Što se NVZ-a tiče istorija čovječanstva zvanično i počinje osnivanjem NVZ-a,barem ono
što će od njega ostati.Istorija ne postoji,ona će se tek stvarati.
Ah , da - mi smo pocetak i kraj . S nama sve pocinje , a poslije nas potop
- Alfons Kauders
#870 Re: Nova stranka NVZ
moramo onda napraviti i neki novi kalendar, ko korejska braca... kod njih je Juche...
ja predlazem da se nas zove "Sutra"
e hajmo sad prijedloge za nove nazive mjeseci...
a moze vala i dana
nedjelja nam ionako vise ne treba, svi dani ce biti radni 
e hajmo sad prijedloge za nove nazive mjeseci...
-
udrch
#872 Re: Nova stranka NVZ
Može li decembar, januar i februar da se zovu jednim imenom: Mrzim zimuAlfons Kauders wrote:moramo onda napraviti i neki novi kalendar, ko korejska braca... kod njih je Juche...ja predlazem da se nas zove "Sutra"
![]()
e hajmo sad prijedloge za nove nazive mjeseci...a moze vala i dana
nedjelja nam ionako vise ne treba, svi dani ce biti radni
A ovo za dane jesi mislio da će biti svi radni ili svi raTni..
- Gandalf
#873 Re: Nova stranka NVZ
prvi mjesec u našem cikličnom vremenskom lunarnom kretanju po kalendaru Obdarenog zvaće se jednostavno VELIKI - mislim da dalje pojašnjavanje VELIKOG nije neophodno 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#874 Re: Nova stranka NVZ
Maj mjesec je rezervisan za ime: NOLE!
-
popajic
#875 Re: Nova stranka NVZ
Obdareni porucuje :조선민주주의인민공화국
Moj slobodni prevod :
Nas i Korejanaca 25miliona - stop - u Sjevernim Banovicima obavljene pripreme za moj prebacaj na slobodni teritorij - stop - potrebno jos 25.000 avlijanera za oruzje - stop - sutra svi na ulice i makar po 100 avlijanera da se uhvati po osobi - stop - cujem ministar obrazovanja neobrazovano mlatio zenu - stop - treba ga vrbovati u NVZ - stop
Moj slobodni prevod :
Nas i Korejanaca 25miliona - stop - u Sjevernim Banovicima obavljene pripreme za moj prebacaj na slobodni teritorij - stop - potrebno jos 25.000 avlijanera za oruzje - stop - sutra svi na ulice i makar po 100 avlijanera da se uhvati po osobi - stop - cujem ministar obrazovanja neobrazovano mlatio zenu - stop - treba ga vrbovati u NVZ - stop