nova provokacija

Locked

#251 Re:

Post by location »

BosnaFanatic wrote:krsta nece biti kao sto nisu dali da se Aerodrom nazove po rahmetli Aliji Izetbegovicu, a ako bi se to napravilo to nikad nece dozvolit nasi ljudi i narod, na kraju krajeva nije Sarajevo kao Mostar da je podjeljen na istocnu i drugu stranu nego Sarajevo je ujedinjen Grad i nikad to nece moci proci, ovo je srce bosne , a ako ga naprave , ima da svaki dan bude dignut u zrak , ne zbog mrznje prema krizu , nego zbog etnickog ciscenja i 10000 nasih sehida koji su dali krv za ovu zemlju i sada treba da kriz neki stoji na brdu gdje su snajperi djecu ubijali , e nece moci. Nacionalisticka Bagro!!!!!ovo je Moja Bosna moja Zemlja , Ovdje su moji Pradjedovi , Moje Nene i Majke , a vama ako se nesvidja , lijevo hrvatska, desno srbija, kofer u ruku i adios !!!
Ako ti kazes
uživo

#252 Re: nova provokacija

Post by uživo »

milivoje wrote:
harka wrote:najzalosnije sto ce izgradnjom tog istog krsta,opet lagati i
vrsiti ispiranje mozga svojim pokoljenjima o nekim laznim
mitovima srpske tragedije i ugrozenosti.To su desetljecima
radili poslije 2.s.r.pa ce to ciniti i sada.Srbi moraju imati
takve gradjevine vec ako nemaju cistu istinu da dokumentuju.

Mit o Kosovu?
U Sarajevu?
Glooho bilo...pa da ga SVI pooshimo iducih 500 godina? Pu-pu-pu.
:bih:
Hoćeš reći da je tragedija Srpskog naroda u 2.sv.ratu mit?(Jasenovac,Gradiška,Gradina,Korita.....)
harka

#253 Re: nova provokacija

Post by harka »

uživo wrote:
milivoje wrote:
harka wrote:najzalosnije sto ce izgradnjom tog istog krsta,opet lagati i
vrsiti ispiranje mozga svojim pokoljenjima o nekim laznim
mitovima srpske tragedije i ugrozenosti.To su desetljecima
radili poslije 2.s.r.pa ce to ciniti i sada.Srbi moraju imati
takve gradjevine vec ako nemaju cistu istinu da dokumentuju.

Mit o Kosovu?
U Sarajevu?
Glooho bilo...pa da ga SVI pooshimo iducih 500 godina? Pu-pu-pu.
:bih:
Hoćeš reći da je tragedija Srpskog naroda u 2.sv.ratu mit?(Jasenovac,Gradiška,Gradina,Korita.....)
pa kad pogledas te spomenike sirom nam nase bivse SFRJ rijetko ili nikako je na spomen plocama
katolicko ili muslimansko ime,a znamo i sami da su i ovi drugi ginuli u partizanima.Ako gledas
po borackim penzijama,najvise je srba bilo sa tim penzijama i spomenicama,ali tada se moglo
svakako,nadjes tri svjedoka i gotovo.Nekazem da su svi to radili i nebi da omalovazavam djela
onih kojih su to zasluzili,ali bilo je i tih slucajeva.

Nebi me cudilo ako se taj krst i napravi da za kratko vrijeme podju ekskurzije(kao nekada) prvacica
i price kako su muslimani iz sarajeva pucali po srpskoj nejaci a srpski borci branili i eto poginuli,pa zato krst.
( DA SE NIKAD NE ZABORAVI)
saviola

#254 Re: nova provokacija

Post by saviola »

mIRCerka wrote: Daj mi bilo kakav dokaz za to, jer svaki put kad se nesto slicno desavalo, poput postavljanja vijenaca tj pokusaja postavljanja vijenaca na kasarnu, mediji to objave na sva zvona.

PS Sto se tice tvog komentara da bi mogao dobiti ban, ne brini jos uvijek ne postoji kategorija BANIRAN RADI GLUPOSTI ILI NEINFORMIRANOSTI.
To ti kazem ja kao forumash. Malo mucni glavom pa skontaj sta pises.

ma je l', pa pogledaj na temi o kosovu zbog cega sam dobio ban :-) a pojedinci koji su me nazivali cetnikom i upucivali otvorene prijetnje, nisu ni opomenuti :roll: pusti bogati tu suplju :x

a dokaz ti ne mogu dati, pa ne radim ja u savezu logorasa RS :D uostalom zasto neko treba to da zahtjeva, da je srece vlasti u sarajevu bi se same sjetile da naprave gore neko obiljezje. ionako ih ima u gradu na svakom koraku.
saviola

#255 Re: nova provokacija

Post by saviola »

JKG wrote:
saviola wrote:
xyz2007 wrote:Emisija o srpskoj provokaciji planiranog na Zlatistu:

http://video.google.com/videoplay?docid ... 4182&hl=en

Ova gospodja je strasna!!! Sve mu je rekla! A najbolja je bila kad je rekla "Dame imaju prednost". :)

Prava Bosanka i upotrebljava odlican bosanski jezik, upotrebljava katolici, pravoslavci, muslimani a ne Hrvati, Srbi, Bosnjaci.

:thumbup:

e bas mi je drago sto si postavio ovu emisiju :thumbup:

gledao sam ovo vec i preporucujem svima da odgledaju.

a stvarno mi nije jasno sto ti je gospođa ispala strasna... prije bi se reklo nekulturna i priglupa :roll: dukic je ispreskakao ko malog majmuna :dance: :D
Po cemu je ispala nekulturna i glupa? Jer je rekla agresija, a ovaj, lafo, demonstrativno, izasao iz studia u BL.
Svidjelo se to nekom ili ne, to jeste bila agresija. Je li to onaj isti Dukic koji je na listu Srba uijenih u Sarajevu stavio i ime svog brata, koji je zdrav i ziv zivio u FBiH sve do unazad par godina, dok nije, naravno, prodao stan.
Zivo me zanima koliko imas godina?

daj bogati odgledaj emisiju, pa onda komentarisi!

cuj po cemu je ispala nekulturna... pa nije covjek mogao rijeci progovoriti od nje :-)

i jos na kraju kaze da ne postoji republika srpska... :roll: pa i ovce na livadi koje je cuvala vise znaju da RS postoji i da ce uvijek postojati. 8-)
ski_sa

#256 Re: nova provokacija

Post by ski_sa »

saviola wrote:
a dokaz ti ne mogu dati, pa ne radim ja u savezu logorasa RS :D uostalom zasto neko treba to da zahtjeva, da je srece vlasti u sarajevu bi se same sjetile da naprave gore neko obiljezje. ionako ih ima u gradu na svakom koraku.
saviola, ti se bas navio. neka, to samo govori koliko ne znas ... kada govorimo o obiljezjima u gradu, da ima jedno svaki metar malo bi ih bilo. ali eto nema ih na svaki metar. molim te suzdrzi se da komentarises o necemu o cemu ne znas mnogo. tu prvenstveno govorim u situaciji u gradu 92 - 95. tvoji komentari o stanju gdje si bio u tom periodu su dobrodosli.
JBT

#257 Re: nova provokacija

Post by JBT »

A i izlagac je malo zbunjen. Kaze: "BiH ne postoji!", a on sam ima BiH drzavljanstvo. I jos se ljuti sto se sugovornica ne izjasnjava o (entitetu) RS-u, a koja sa istom nema nikakve veze. Cinjenica da BiH postoji je nesto sto zulja zagovornike Velike Srbije i sve rade da isprovociraju nesto na sto bi mogli sagraditi konspiraciju "zavjere protiv naroda" , "teoriju ugrozenosti" i "nemogucnosti suzivota" i time "dobili dozvolu za otcjepljenje". Zaboravlja se da u BiH sto god da uradis moze biti mac sa dvije ostrice i da im se na racun krsta iznad Sarajeva nad svakim gradom u entitetu sagradi 50-metarska mjesec i zvijezda i(li) katolicki kriz. (ponavljam da malo Saviolu nasekiram) :)
saviola

#258 Re: nova provokacija

Post by saviola »

popajic wrote:@saviola:
"samo mi kazi odakle su snajperisti ubijali djecu po grbavici, da nisu mozda sa vraca? :roll:

a sto se krsta tice, zivi bili pa vidjeli"

Prije nego sto si krenuo u diskusiju o ovakvoj temi trebao si pitati tatu KO je drzao opkoljeno Sarajevo.KO ga je danonocno granatirao.Od tih granata su i Srbi ginuli.To kao da te bas ne pogadja,kao sto nije ni Karadjica ni Mladica pogadjalo.Jer po njima-Srbi koji su ostali u Sarajevu i nisu bili pravi Srbi.
Zlocasti stanovnici Sarajeva jesu u svojoj odbrani uzvracali i vatrom.Je li se to moraju izvinuti sto nisu zazmirili i pustili da ih jos 10.000 strada?
Lose ti je tata prepricao stradanje Sarajeva.

hehe, pa 80% tih srba je ostalo, jer nisu vise mogli izaci iz grada. pa ja znam ljude koji su hiljade maraka placali vasim kriminalcima i nekim komandantima da ih izvuku. evo recu ti i kuda su izasli - koritom miljacke, preko zuci, preko aerodroma,...

i nemojte svi ko papagaji ponavljati istu pricu... granatirano sarajevo, bla-bla,... to mi je poznato.

ako je tema o podizanju krsta kao spomen-obiljezje ubijenim srpskim civilima, ne morate odmah siriti temu o granatiranju sarajeva,... :roll:
saviola

#259 Re: nova provokacija

Post by saviola »

ski_sa wrote:
saviola wrote:
saviola, ti se bas navio. neka, to samo govori koliko ne znas ... kada govorimo o obiljezjima u gradu, da ima jedno svaki metar malo bi ih bilo. ali eto nema ih na svaki metar. molim te suzdrzi se da komentarises o necemu o cemu ne znas mnogo. tu prvenstveno govorim u situaciji u gradu 92 - 95. tvoji komentari o stanju gdje si bio u tom periodu su dobrodosli.

ima ih puno, ali nema nijedno obiljezje ubijenim srpskim civilima, golobradim mladicima JNA u dobrovoljackoj,... bas me zanima jesu li i ta djeca za tebe bili cetnici :roll:
pitt

#260 Re: nova provokacija

Post by pitt »

saviola wrote:
ski_sa wrote:
saviola wrote:

ima ih puno, ali nema nijedno obiljezje ubijenim srpskim civilima, golobradim mladicima JNA u dobrovoljackoj,... bas me zanima jesu li i ta djeca za tebe bili cetnici :roll:
jok....oslobodioci krenuli shenluciti po gradu. :-) :-) :-)
nego pricha se da bi na trebevicu mogao osvanuti i spomenik sa dvoglavim orlom....u spomen albancima poginulim u redovima armije BiH. nece smetati jel tako saviola :D:D
ski_sa

#261 Re: nova provokacija

Post by ski_sa »

saviola wrote:
ski_sa wrote:
saviola wrote:

saviola, golobradi mladici u dobrovoljackoj su za mene nevini. ovo je generalizacija ...dovoljan je bio samo jedan cetnik u koloni da unesreci sve dobre mladice. naravno kada njih spominjes, ja cu spomenuti nevine u redu za hljeb u ferhadiji (tada vase miskina).
saviola

#262 Re: nova provokacija

Post by saviola »

pitt wrote: jok....oslobodioci krenuli shenluciti po gradu[/b]. :-) :-) :-)
nego pricha se da bi na trebevicu mogao osvanuti i spomenik sa dvoglavim orlom....u spomen albancima poginulim u redovima armije BiH. nece smetati jel tako saviola :D:D

eto tim si sve rekao...

dok je takvih kao ti, bice stanje ovakvo kakvo jest :x
505

#263 Re: nova provokacija

Post by 505 »

ta "djeca" su bili agresori
saviola

#264 Re: nova provokacija

Post by saviola »

505 wrote:ta "djeca" su bili agresori

de prvo reci je l' to 505 sa crtom ili 505. buzimska? :lol: da znam s kim imam posla :D
MUNAFIK

#265 Re: nova provokacija

Post by MUNAFIK »

e sada kad bi bosnjacki politicari bili pametni ovu suplju pricu oko postavljanja tog spomenika fasizmu bi mogli iskoristiti i da se rijesi stanje sa onim spomenikom fasizmu koji je postavljen iznad Mostara i ne samo Mostara... Vrijeme je da se svi takvi spomenici sklone i ako ima potrebe za nekim spomenicima da s enaprave na odgovarajucim mjestima...

(gadi mi se kako ljudi jedan vjerski simbol u koji se sami kunu i u koji 'vjeruju' tako omalovazavaju i skrnave)...
pitt

#266 Re: nova provokacija

Post by pitt »

saviola wrote:
pitt wrote: jok....oslobodioci krenuli shenluciti po gradu[/b]. :-) :-) :-)

eto tim si sve rekao...

dok je takvih kao ti, bice stanje ovakvo kakvo jest :x
Pa to je logika kojom se ti i tvoja sabraca vodite. Ne znam samo kakao vas nije stid spominjati obiljezje za nastradale gradjane sarajeva (ma koje nacionalnosti). To je kao da dzelat dize spomenik svojoj (potencionalnoj) zrtvi. Ubijali ste sve gradjane Sarajeva bez obzira na nacionalnost a sada kao zelite da dizete spomenik....istim onim ljudima koje ste nazivali izdajnicima, alijinim srbima, itd, i koje ste ubijali i mucili zajedno sa nama pod opsadom.
and

#267 Re: nova provokacija

Post by and »

saviola wrote:
mIRCerka wrote: Daj mi bilo kakav dokaz za to, jer svaki put kad se nesto slicno desavalo, poput postavljanja vijenaca tj pokusaja postavljanja vijenaca na kasarnu, mediji to objave na sva zvona.

PS Sto se tice tvog komentara da bi mogao dobiti ban, ne brini jos uvijek ne postoji kategorija BANIRAN RADI GLUPOSTI ILI NEINFORMIRANOSTI.
To ti kazem ja kao forumash. Malo mucni glavom pa skontaj sta pises.

ma je l', pa pogledaj na temi o kosovu zbog cega sam dobio ban :-) a pojedinci koji su me nazivali cetnikom i upucivali otvorene prijetnje, nisu ni opomenuti :roll: pusti bogati tu suplju :x

što li ?
na mjestu gdje se misli graditi krst ne znam da je bilo civila.
505

#268 Re: nova provokacija

Post by 505 »

saviola wrote:
505 wrote:ta "djeca" su bili agresori

de prvo reci je l' to 505 sa crtom ili 505. buzimska? :lol: da znam s kim imam posla :D
To je broj mojih leviski, jer mi je 501 uvjek bio uzak i kratak :mrgreen:
I ne pravi se naivan, jer sasvim je jasno da kada kažeš Dobrovoljačka ulica misliš i na ono na Skenderiji kada su krenuli "veseli i nedisciplinovani" vojnici sa svojim starešinama da se malo provozaju po gradu i kupe kakav lep suvenir ali onaj pokvareni zastavnik T......... vidi čuda na transportere i borbena vozila pešadije postavio PAM 12,7 i projektile 9K-11u narodu poznatije kao "maljutka", a da ne vraća MTS u magacin i b/k (borbeni komplet) se ostavio u vozilima "da se nađe, kad se bude oko zgrade predsjedništva ".
miop

#269 Re: nova provokacija

Post by miop »

Nemojte tako na Saviolu, mog'o bi vas zik'''

http://youtube.com/watch?v=vDlPT2cDUlw
zgembo_sa

#270 Re: nova provokacija

Post by zgembo_sa »

Jadna nevinascad koja su kao taoca uzeli predsjednika drzave...
miop

#271 Re: nova provokacija

Post by miop »

Ekskluzivno mjesto gdje ce biti cuveni spomenik, malo podsjecanje:

http://youtube.com/watch?v=ttNsx2dYB6c
miop

#272 Re: nova provokacija

Post by miop »

Evo heroja kome se dize spomenik, jel' tako Saviola???

http://youtube.com/watch?v=VUhKPFaB2K4
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#273 Re: nova provokacija

Post by pici »

Image

Vojvoda Slavko Aleksic nosi krst iz Grbavice 1995 :D a nesto mi ga žao bi,a pogotovo kod "11 plavih" kad je na motoroli sokolio svoje vec odavno pandrknute cetenije :D tezak,tezak samo ce ga jopet morat premjestati :D a na "koti 850" ne znaju sta ih je snaslo ,kontali Americki "SEAL" specijalci,eeeee kad se samo sjetim :D
505

#274 Re: nova provokacija

Post by 505 »

miop wrote:Nemojte tako na Saviolu, mog'o bi vas zik'''

http://youtube.com/watch?v=vDlPT2cDUlw
Momčić je poluinformisan ali to ti je tako kada sluša udarne pesnice nekakvih SPONA ( B.Dukića, S.Jovičića-Slavuja i Panteliju Ćorguza ili Ćurguza nisam siguran) koji bi na "spomen obilježje" uklesali imena srpskih žrtava. Samo me interesuje šta će sa Srbima koji su poginuli kao pripadnici ARBiH ili ima li tu mjesta za mog komšiju što poginu od granate ispaljene sa užeg rejona Zlatišta.
E, da, komšija bi Srbin iz Srbije
Fabolous

#275 Re: nova provokacija

Post by Fabolous »

Nasa je duznost da se sljedeceg vikenda u sto vecem broju okupimo ispred OHR-a (jer oni im jedini mogu zabraniti gradnju krsta) i zatrazimo od Lajcaka i kompanije da oni podhitno reaguju ili cemo mi preuzeti stvar u svoje ruke!
Ako smo mogli organizovati preoteste zbog ubistva jedne osobe, pokojnog Denisa Mrnjavca, onda mozemo i moramo organizvati jos vece i masovnije proteste da pokusamo da zaustavimo gradnju krsta koji ce direktno vrijadjiti, kako nas prezivjele gradjane Sarajeva, tako i hiljade onih koji su dali svoj zivot za odbranu ovog grada i ovog naroda!
Nemojmo dozvoliti da nas ponizavaju i vrijedjaju oni koji su zeljeli da nestanemo!
Locked