Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Frane-x wrote:Ko da gledam da će se Hare i Dodo tjednima "skobljavati" oko tog za BiH esencijalnog pitanja i zabavljati svoje birače.
Najzad će doći do "kompromisnog rješenja" da se krst izgradi ali da ne bude osvijetljen.
To me uopće ne bi iznenadilo. Mislim da će se sada malo sukobljavat, pa naći kao neki kompromis i onda opet nekoliko tjedana pre izbore aktivirati pitanja oko križa.
meni se čini da je samir silajdžić nazvao svog taju, a ovaj nazvao velikog taju (harisa silajdžića) i rekao mu :"vadi mi djete iz g.....!"
haris uzima telefon i zove jarana dodu i reče mu:"znaš onaj krst što si mi spominjao? mislim da je vrijeme da potegnete to pitanje!"
tu se oglasi i semiha, naravno za dnevni avaz, kako bi oraspoložila svoje birače:
Ovakve poteze ne podržavam, kaže Semiha Borovac...
11.03.2008. 13:00
- Takvi potezi iritiraju ljude, a to ne doprinosi ni izgradnji povjerenja. Nije u tradiciji Sarajeva da se grade takvi objekti. Mi obnavljamo bogomolje, grade se i nove i to nikome ne smeta, ali ovakve poteze ne podržavam - kaže Borovac.
saviola wrote:
da, krst ce biti podignut u ime zlocina koje su pocinili pripadnici armije BiH i nekih paravojnih formacija u sarajevu.
ljudi, stvarno mi niste jasni... pa je li to fakat mislite da srbi nisu odvođeni i ubijani u gradu... pa eto niko od vas to jos nije ni spomenuo niti zeli to da prizna... ja osuđujem granatiranje sarajeva (civilnih ciljeva), ali da li je neko od vas osudio ubijanje neduznih srpskih civila, kazane, "viktor bubanj", dobrovoljacku,...
a to da necete dozvoliti, pa stvarno ne vidim kako
Saviola, ako zele spomen plocu ili krst na Kazanima, cisto sumnjam da ce iko biti protiv, jer tamo jesu odvodjeni i likvidirani. To se zna i to niko ne nijece. Ali evo im K i to veliki sto ce to izgraditi na Zlatistu odakle su granatirali grad i snajperom ubijali.
Ne moze i tacka.
PS Viktor Bubanj nije bio logor, vec zatvor, vrlo malog kapaciteta, za razliku od tvornice akumulatora, i ostalih LOGORA koji su dokazani kao logori.
Knjiga o "mucki likvidiranih par desetina hiljada sarajevskih Srba" je naucna fantastika, jer mi nije jasno kako promasise mene i moju familiju, a nosim srpsko prezime...
Stoga, da ponovim, hoce Q na Zlatistu ista graditi.
PS Q stands for male genital piece, in this case an EXTRA large one.
Ama cemu rasprava, napravice krst i zdravo, jednom kad ga naprave svaki pokusaj ostecenja il rusenja bit ce okarakterisan islamskim fundamentalizmom kako od strane PC-a tako i medunarodne zajednice. Prisjetite se koja se frtutma digla prije dvije godine kad je dojavljeno da ce se minirati "mostarski kriz" digla se i kuka i motika da se to sprijeci......
Na stranu prdimahovina po forumima nema niko kod Bosnjaka ni volje, ni zelje da makne mudom. A mostarski kriz je itekako "dobra stvar" za Istocne Sarajlije jer se vazda mogu pozvati na "jednakost" i reci kako oni mogu a mi ne...
A kao sto biskup Peric rece kriz je dignut da poziva na mir i suzivot .....
Eto moze se pisati peticija i moliti Milorada (pardon Miroslva) Lajcka, da to ne dozvoli , ili zamoliti Radocica da digne jedan neboder od 200 metara da zakloni pogled, ova opcija dva je puno realnija........
Sto se tice saviole sta raspravljate, dzaba je daltonisti objasnjavati sta je zeleno a sta plavo.......
MUNAFIK wrote:ljudi ne kontam Vas, svaka budala zna da je ovo PROVOKACIJA a i ovaj ovdje Saviola je isto provokator na kojeg ne vrijedi potrositi ni minutu vremena.... Sve njegove recenice su toliko suplje i glupe i nenormalno PREDVIDIVE, jednostavno ne mogu da skontam da se jedan dio forumasa radi toga nervira i ta pokusava provokatoru objasniti stvari.....
Taj krst nije provokacija..... taj krst je skrnavljenje religije, ljudskosti, svega bozanskog.... taj krst se dize u ime zlocina, taj krst je uvreda svakom vijerniku svakoj zrtvi i svakom normalnom covjeku na kugli zemaljskoj, to svi znaju, to znaju i srbi to znaju i hrvati to znaju i bosnjaci to znaju i ljudi iz evrope i ljudi iz svijeta... i ONI GA NECE IZGRADITI.... ako ga pocu graditi nece ga zavrsiti, nas uvjek ima vise nego njih, jednostavno im necemo dozvoliti...
Nema potrebe se raspravljati sa provokatorima a pogotovo ne treba se spustati na njihov nivo i dokazivati im tako SVETE ISTINE o stradanju Bosne i Hercegovine i njenih naroda.....
na spavanje
ti si blago receno zaluđen.
da, krst ce biti podignut u ime zlocina koje su pocinili pripadnici armije BiH i nekih paravojnih formacija u sarajevu.
ljudi, stvarno mi niste jasni... pa je li to fakat mislite da srbi nisu odvođeni i ubijani u gradu... pa eto niko od vas to jos nije ni spomenuo niti zeli to da prizna... ja osuđujem granatiranje sarajeva (civilnih ciljeva), ali da li je neko od vas osudio ubijanje neduznih srpskih civila, kazane, "viktor bubanj", dobrovoljacku,...
Koji to zlocini su pocinjeni na Trebevicu pa da se tamo dize gigantski krst? Jedini zlocin koji se gore desio jeste ispaljivanje granata na Sarajevo.I jmjesto da se stidis toga i da trazis da se na Trebevicu napravi spomenik svim Sarajlijama,svih religija i nacija,koji su stradali od tih granata,ti trazis da se tu napravi krst za stradanje samo srpskog naroda,koji je btw. takodje ubijan sa Trebevica.
Spomenik na Kazanima da, i to bi trebali da podignu sami gradjani Sarajeva jer to mjesto je bilo stratiste njihovih sugradjana. Svako drugo mjesto je ne odgovarajuce. Izgradnja spomenika Srbima ubijenim u Sarajevu na prostoru Zlatista bilo bi novi zlocin nad tim istim zrtvama.
NISTA VISE ZLOCINCI NE MOGU URADITI i RECI A DA CE MENE IZNENADITI... pustimo se suplje....
Hajde da vidimo sta cemo ako ga budu poceli praviti?
Ako ga naprave tesko ce ga biti srusiti, zato bi trebalo ometati tu izgradnju na svaki moguci nacin, imal ko kakvih prijedloga, evo ja sam za da idem gore na zlatiste, na gradiliste i da ometam izgradnju imal jos iko ZA?
MUNAFIK wrote:NISTA VISE ZLOCINCI NE MOGU URADITI i RECI A DA CE MENE IZNENADITI... pustimo se suplje....
Hajde da vidimo sta cemo ako ga budu poceli praviti?
Ako ga naprave tesko ce ga biti srusiti, zato bi trebalo ometati tu izgradnju na svaki moguci nacin, imal ko kakvih prijedloga, evo ja sam za da idem gore na zlatiste, na gradiliste i da ometam izgradnju imal jos iko ZA?
Meni licno ta megalomanska betonska krstina ne smeta ni zere.
Dozivljavam to kao spomenik koji dizu svojoj neljudskosti, da se nikad ne zaboravi kakva je to bagra. Svoje mrtve su u proslosti bili u stanju iz zemlje da iskopavaju, iz zemlje na kojoj su ti ljudi svoje zivote prozivili i onda ih je stoka degradirala u "srpske kosti". Ni svojim mrtvima ne daju da se oslobode karcinoma koji ih zive izjeda.
I sad ovaj krst kao spomenik nestalima i poginulima, kakva bijeda. Samo sto "spomenik" ne govori o preminulima nego o zivima.
Meni ne smeta da ga stalno gledam, da mi se slucajno ne desi da ikad zaboravim protiv kakvih skotova se jos moramo izboriti da bi nam djeca imala normalne zivote (za nas je vec kasno).
Neka ga grade, sto veceg i sto betonskijeg, dobro armiranog i vjecnog.
Klasicno ubleharenje i dizanje tenzija gradjanima BiH kako bi se okrenuli od zivotnih problema, Dodikovih pljacki, sarajevskih protesta kojima se trazi odgovornost politicara, itd. itd.
Saviola, sine, a koliko je to djece ubijeno snajperima na Grbavici? Hajde, da te cujem. Jel' mislis na ono dvoje koje su ubijeni sa Bristola? Ako jeste, a sigurno jeste, trebalo bi da znas da je covjek koji je to uradio dan ranije izgubio svoje dvoje djece od cetnicke granate. U sred naselja koje nije imalo ni jednog jedinog vojnog objekta. I? O cemu pricamo? Nabrajas "stratista srba" u Sarajevu, pa navodis kamaru nekakvih mjesta. Za neka se slazem, ali treba da znas da,recimo, na Kazanima nisu ubijani samo srbi. Cisto da te informisem. Caco je malo zglajz'o tada, a zna se kako je radi toga zavrsio...Viktor Bubanj, kao sto ti ce vec reklo, je bio klasicni zatvor u kojem opet nisu lezali samo srbi, nego svi koji su trebali u zatvor. To sto je tu bilo najvise srba, to je njihova greska. Ko ih je tjerao da budu petokolonasi, da snajperaju po gradu iz svojih stanova, da u garazama imaju arsenale koje su dijelili podobnima (srbima, naravno), itd.
Ako se fatas za Ristovice, i tu treba da znas da ih niko nije dirao sve do '93 kada su otkriveni da snajperaju iz Velesica po Brodskoj ulici (na destine mrtvih i ranjenih bilo). A onda im se upalo u kuce i nadje se cijeli arsenal, spiskovi jataka i cega sve ne. Sta si ocekivao? Da ih se pohvali? Razmijeni? Nece moci. Metak u celo je jedini lijek za takve. Ali, oni su nagrdili mnoge prije nego i sami zaglavise, ali ako pricamo o Prijedoru, Prnjavoru, Banja Luci, Kozarcu, Srebrenici, Zvorniku, Bratuncu, Bijeljini, Brckom, itd., to bas i nije tako, zar ne? Tamo poubijane hiljade (bukvalno) nenaoruzanih i nevinih civila, koji metka ne ispalise. I ne kenjaj ziv bio...
O broju ubijenih srba u Sarajevu, koji se po "informacijama" iz RS krecu od 5-10.000 je smijesno i pricati. Ispade da su u Sarajevu ginuli samo i jedino srbi, zaboga... A ukupno poginulo oko 11.500 ljudi, od ceha 1.700 djece. Onda se postavlja pitanje - a sto su srbi pucali na srbe? Bolest? Greska? Ahaaa...
saviola wrote:
Saviola, ako zele spomen plocu ili krst na Kazanima, cisto sumnjam da ce iko biti protiv, jer tamo jesu odvodjeni i likvidirani. To se zna i to niko ne nijece. Ali evo im K i to veliki sto ce to izgraditi na Zlatistu odakle su granatirali grad i snajperom ubijali.
Ne moze i tacka.
PS Viktor Bubanj nije bio logor, vec zatvor, vrlo malog kapaciteta, za razliku od tvornice akumulatora, i ostalih LOGORA koji su dokazani kao logori.
Knjiga o "mucki likvidiranih par desetina hiljada sarajevskih Srba" je naucna fantastika, jer mi nije jasno kako promasise mene i moju familiju, a nosim srpsko prezime...
pa protiv je vlada kantona sarajevo davno im je upucen zahtjev da nekako obiljeze to mjesto, međutim nisu htjeli ni da cuju.
da su oni tad izasli u susret zathjevu saveza logorasa RS, danas ne bi ni bilo ove inicijative oko podizanja krsta na zlatistu.
Šapat wrote:Klasicno ubleharenje i dizanje tenzija gradjanima BiH kako bi se okrenuli od zivotnih problema, Dodikovih pljacki, sarajevskih protesta kojima se trazi odgovornost politicara, itd. itd.
Saviola, sine, a koliko je to djece ubijeno snajperima na Grbavici? Hajde, da te cujem. Jel' mislis na ono dvoje koje su ubijeni sa Bristola? Ako jeste, a sigurno jeste, trebalo bi da znas da je covjek koji je to uradio dan ranije izgubio svoje dvoje djece od cetnicke granate. U sred naselja koje nije imalo ni jednog jedinog vojnog objekta. I? O cemu pricamo? Nabrajas "stratista srba" u Sarajevu, pa navodis kamaru nekakvih mjesta. Za neka se slazem, ali treba da znas da,recimo, na Kazanima nisu ubijani samo srbi. Cisto da te informisem. Caco je malo zglajz'o tada, a zna se kako je radi toga zavrsio...Viktor Bubanj, kao sto ti ce vec reklo, je bio klasicni zatvor u kojem opet nisu lezali samo srbi, nego svi koji su trebali u zatvor. To sto je tu bilo najvise srba, to je njihova greska. Ko ih je tjerao da budu petokolonasi, da snajperaju po gradu iz svojih stanova, da u garazama imaju arsenale koje su dijelili podobnima (srbima, naravno), itd.
Ako se fatas za Ristovice, i tu treba da znas da ih niko nije dirao sve do '93 kada su otkriveni da snajperaju iz Velesica po Brodskoj ulici (na destine mrtvih i ranjenih bilo). A onda im se upalo u kuce i nadje se cijeli arsenal, spiskovi jataka i cega sve ne. Sta si ocekivao? Da ih se pohvali? Razmijeni? Nece moci. Metak u celo je jedini lijek za takve. Ali, oni su nagrdili mnoge prije nego i sami zaglavise, ali ako pricamo o Prijedoru, Prnjavoru, Banja Luci, Kozarcu, Srebrenici, Zvorniku, Bratuncu, Bijeljini, Brckom, itd., to bas i nije tako, zar ne? Tamo poubijane hiljade (bukvalno) nenaoruzanih i nevinih civila, koji metka ne ispalise. I ne kenjaj ziv bio...
O broju ubijenih srba u Sarajevu, koji se po "informacijama" iz RS krecu od 5-10.000 je smijesno i pricati. Ispade da su u Sarajevu ginuli samo i jedino srbi, zaboga... A ukupno poginulo oko 11.500 ljudi, od ceha 1.700 djece. Onda se postavlja pitanje - a sto su srbi pucali na srbe? Bolest? Greska? Ahaaa...
ti fakticki opravdavas njegov postupak? po tebi, onda je i masakr u srebrenici opravdan, jer su diverzantske jedinice iz srebrenice tokom '92. i '93. poubijale hiljade srpskih civila i popalili srpska sela u okoliki bratunca. ili mozda i to nije istina
a sto se ristovica tice, komentar ti je stvarno ljigav. nakon takvih nebuloza, nemam sta sa tobom raspravljati.
Zasto se ne izgradi spomenik na Kazanima?
Ja sam vec odavno govorio o tome da je obaveza grada da to mjesto stravicnih zlocina obiljezi i da se tacno zna ko su bile ubice a ko zrtve i zbog cega su ti ljudi bili pobijeni. Ja ne vidim da bi takva jedna inicijativa mogla da naidje na bilo kakav otpor, cak ocekujem jasnu podrsku u gradjanima Sarajeva da se takvo nesto napravi.
Al kakve veze sa spomenikom svojim najblizima ima betonska krstina od 100 metara na mjestu odakle su skotovi pozivajuci se na taj isti krst godinama sadisticki ispaljivali granate po civilima? To nije spomenik koji neko dize u sjecanje svojih nesretno stradalih, to je spomenik koji nas podsjeca na patolosku mrznju koja je u stanju da ublati i tako intimne i duboke osjecaje kao sto je gubitak dragih ljudi u svrhu etabliranja ubistva "onog drugog" kao bogougodnog djela.
I zato ponovo kazem, meni ta krstina ne smeta, to mi je podsjetnik da me za zivota jos ceka nedovrsen i vazan posao.
Šapat wrote:Klasicno ubleharenje i dizanje tenzija gradjanima BiH kako bi se okrenuli od zivotnih problema, Dodikovih pljacki, sarajevskih protesta kojima se trazi odgovornost politicara, itd. itd.
Mislis sa Lorisa!Ne lupaj o onome o cemu nemas pojima, info od doticnom ubici je netacna.
Uostalom to nije za ovu temu.
Sto se krsta tice klasicna provokacija i ispipavanje terena i mislim da od toga nece biti nista.
Daleko od toga da opravdavam taj postupak, ali ti samo navodim realnu cinjenicu. Stavi se u njegov polozaj tada, pa onda mozemo nastaviti. Ne kontam sta je "ljigavo" za Ristovice? Mislis da je nesto netacno od toga? Grijesis.
ti fakticki opravdavas njegov postupak? po tebi, onda je i masakr u srebrenici opravdan, jer su diverzantske jedinice iz srebrenice tokom '92. i '93. poubijale hiljade srpskih civila i popalili srpska sela u okoliki bratunca. ili mozda i to nije istina
a sto se ristovica tice, komentar ti je stvarno ljigav. nakon takvih nebuloza, nemam sta sa tobom raspravljati.
kakve hiljade civila ti spominjes
pa vas ministar,iz BH manjeg entiteta,je izjavio prije par mjeseci na skupu u banja luci da su vase vojne zrtve bile oko 20 000 i da je poginulo oko 2000 civila na citavom prostoru kojeg je vrs okupirao
s nase strane je pobijeno daleko vise civila nekih 20 do 30 puta vise
o cemu ti pricas
voajer wrote:Zasto se ne izgradi spomenik na Kazanima?
Ja sam vec odavno govorio o tome da je obaveza grada da to mjesto stravicnih zlocina obiljezi i da se tacno zna ko su bile ubice a ko zrtve i zbog cega su ti ljudi bili pobijeni. Ja ne vidim da bi takva jedna inicijativa mogla da naidje na bilo kakav otpor, cak ocekujem jasnu podrsku u gradjanima Sarajeva da se takvo nesto napravi.
Al kakve veze sa spomenikom svojim najblizima ima betonska krstina od 100 metara na mjestu odakle su skotovi pozivajuci se na taj isti krst godinama sadisticki ispaljivali granate po civilima? To nije spomenik koji neko dize u sjecanje svojih nesretno stradalih, to je spomenik koji nas podsjeca na patolosku mrznju koja je u stanju da ublati i tako intimne i duboke osjecaje kao sto je gubitak dragih ljudi u svrhu etabliranja ubistva "onog drugog" kao bogougodnog djela.
I zato ponovo kazem, meni ta krstina ne smeta, to mi je podsjetnik da me za zivota jos ceka nedovrsen i vazan posao.
e pa upravo zato je pokrenuta inicijativa o izgradnji krsta na zlatistu - da bi natjeralo vlasti u kantonu sarajevo da se zamisle i mozda pozitivno rijese zahtjev o izgradnji spomen-obiljezja na kazanima.
dakle, i vi tu mozete uticati... pokrecuci inicijativu za spomenik na kazanima, sprijecicete izgradnju krsta na zlatistu
Daleko od toga da opravdavam taj postupak, ali ti samo navodim realnu cinjenicu. Stavi se u njegov polozaj tada, pa onda mozemo nastaviti. Ne kontam sta je "ljigavo" za Ristovice? Mislis da je nesto netacno od toga? Grijesis.
@Sjever76
Ti lupas. Ja znam covjeka.
LUPAS. Ne znas covjeka jer je odavno rahmetlija znaci mogao si ga samo znati u sta sumljam.Pola metra od ubijenih djevojcica je sjedio otac od jedne koja nije stradala a bio je u uniformi VRS tako da ti je prica o osveti suplja.Period je ljeto 94-te i vrijeme primirija u Sarajevu tako da teza o njegovoj poginuloj djeci pada u vodu jer u tom periodu nije bilo granatiranja.Molim te na dalje ne repliciras jer nema veze sa temom.
mal_tanak wrote:Joj kako je sve idilicno, svi na jednoj strani a nidje žive duše na drugoj. Znaci ništ od rasprave. Šta sada svi redom trebaju da pljuju na tu ideju i to je to! Šta je zanimljivo u ovome, svi postaju neke jaaaako duhovite postove, svi jako pametni! ccc. Idila!
pozz
pa nisu bas svi
evo ja npr. mislim da je podizanje tog krsta odlicna ideja. kad vec vlasti u SA same nisu htjele da obiljeze stradanje sarajevskih srba, moraju to ciniti vlasti RS.
zasto ce biti postavljen bas na zlatistu? pa nece valjda u rogatici
a te price pojedinaca da ce ga srusiti ukoliko bude postavljen, vise su nego smijesne.
pretpostavljam da cu opet dobiti ban, jer sam iznio misljenje (a nisam nikoga uvrijedio) koje se kosi sa opstim razmisljanjem na ovom forumu, ali sta ces
btw, ako me ne banuju, rado cu vam odgovoriti na eventualne replike
navedi samo jedan razlog zasto krst nece biti srusen. ali objektivan i pametan a ne iznosi neke gluposti koje obicno postavljas na forumu. za rusenje tog objekta uopste nije potrebno da se pridje njemu. znas da danas spostoje mnoga tehnicka sredstva kojima se to moze uciniti sa poprilicnog rastojanja.
ja licno nisam protiv podizanja spomenika. ako zelite podignite ali da se taj spomenik ne podize samo da bi se napakostilo bosnjacim jer postavljanje krsta nije nista drugo nego samo podizanje tenzija. postaviti plocu ili bilo kakvo drugo idejno rjesenje spomenika koje ne vrijedja druge ne bi bilo osporavano.ovako to je cisto zajebavanje drugih i ako si imalo pametan a ocito da nisi moglo bi da proizvede zesce probleme koje sigurno ja ne zelim da se dese a tebi je ocito sasvim svejedno s obzirom da cvrsto podrzavas ovu kretensku ideju..
voajer wrote:Zasto se ne izgradi spomenik na Kazanima?
e pa upravo zato je pokrenuta inicijativa o izgradnji krsta na zlatistu - da bi natjeralo vlasti u kantonu sarajevo da se zamisle i mozda pozitivno rijese zahtjev o izgradnji spomen-obiljezja na kazanima.
dakle, i vi tu mozete uticati... pokrecuci inicijativu za spomenik na kazanima, sprijecicete izgradnju krsta na zlatistu
to je mislim jedino kompromisno rjesenje.
Saviola, to udruzenje logorasa nije imalo inicijativu da postavi spomen obiljezje na Kazanima, vec su namjerno provocirali sa viktor bubanj kasarnom i sada sa ovim...
Niko normalan ne porice da su se desili Kazani, ali niko iz RS nece tamo plocu, vec hoce ovamo, samo traze povoda da se.ru o ugrozenosti i potrebi za otcjepljenjem...Ja ti opet kazem, izgradice Q na Zlatistu, mogu samo iskopat tenkove i municiju koja je ostala tamo nakon agresije na BiH i nakon opsade Sarajeva.
Nek u svojoj avliji prave krstove i polumjesece kolike god zele.
PS Posjeti Zlatiste i pogledaj taj POGLED. Sve ce ti se samo reci.
Naravno svakom iole pametnom je jasno da je cilj svega ovoga izjednacavanje zlocina koji su pocinjeni u ratu sto granici sa najvecim lazima u istoriji covjecanstva. Prije svega najvise Srba u gradu Sarajevu je upravo pobijeno sa okolnih brda, snajperima i granatama. Niko apsolutno ne moze da spori da je u Sarajevu pobijeno Srba od ruke raznoraznih kriminalaca patriota ali cifre koje se spominju su smijesne i naravno nije dzaba tumac tih cifri jedan obican kreten u obliku Dukica. E pa Dukicu zajebo si se i nece ici kako ti mislis da hoce. Prvo na Zlatistu bi trebalo napraviti spomenik svim onim zatvorenicima iz Kule koje ste slali da vam kopaju rovove po Trebevicu na prvim linijama. Pa bi trebalo napraviti spomenik djeci grada Sarajeva koja su mucki pobijena sa Zlatista i velike stijene snajperima i granatama. Saviola a sto se tice tvoje recenice "a sto se krsta tice, zivi bili pa vidjeli " upravo tako kako si i rekao. Ponovo se pocinjete kurciti a znate dobro kako je zavrseno svako vase kurcenje u zadnjih 15 godina samo sto vam sada nema JNA, tenkova i aviona. Ne igrajte se sa vatrom jer cete izazvati nesto puno gore nego sto ste izazvali 92. Pravite spomenike, obiljezja ali nemojte provocirati gradjane grada kojeg ste sravnili sa zemljom i kojeg ste pod totalnom opsadom drzali 4 godine jer taj krst nije nista drugo nego samo cista provokacija i izazivanje i on na Zlatistu nece sjati, budi siguran 100%.
saviola wrote:
Ne moze i tacka.
pa protiv je vlada kantona sarajevo davno im je upucen zahtjev da nekako obiljeze to mjesto, međutim nisu htjeli ni da cuju.
da su oni tad izasli u susret zathjevu saveza logorasa RS, danas ne bi ni bilo ove inicijative oko podizanja krsta na zlatistu.
Daj mi bilo kakav dokaz za to, jer svaki put kad se nesto slicno desavalo, poput postavljanja vijenaca tj pokusaja postavljanja vijenaca na kasarnu, mediji to objave na sva zvona.
PS Sto se tice tvog komentara da bi mogao dobiti ban, ne brini jos uvijek ne postoji kategorija BANIRAN RADI GLUPOSTI ILI NEINFORMIRANOSTI.
To ti kazem ja kao forumash. Malo mucni glavom pa skontaj sta pises.
hrasno38 wrote:Naravno svakom iole pametnom je jasno da je cilj svega ovoga izjednacavanje zlocina koji su pocinjeni u ratu sto granici sa najvecim lazima u istoriji covjecanstva. Prije svega najvise Srba u gradu Sarajevu je upravo pobijeno sa okolnih brda, snajperima i granatama. Niko apsolutno ne moze da spori da je u Sarajevu pobijeno Srba od ruke raznoraznih kriminalaca patriota ali cifre koje se spominju su smijesne i naravno nije dzaba tumac tih cifri jedan obican kreten u obliku Dukica. E pa Dukicu zajebo si se i nece ici kako ti mislis da hoce. Prvo na Zlatistu bi trebalo napraviti spomenik svim onim zatvorenicima iz Kule koje ste slali da vam kopaju rovove po Trebevicu na prvim linijama. Pa bi trebalo napraviti spomenik djeci grada Sarajeva koja su mucki pobijena sa Zlatista i velike stijene snajperima i granatama. Saviola a sto se tice tvoje recenice "a sto se krsta tice, zivi bili pa vidjeli " upravo tako kako si i rekao. Ponovo se pocinjete kurciti a znate dobro kako je zavrseno svako vase kurcenje u zadnjih 15 godina samo sto vam sada nema JNA, tenkova i aviona. Ne igrajte se sa vatrom jer cete izazvati nesto puno gore nego sto ste izazvali 92. Pravite spomenike, obiljezja ali nemojte provocirati gradjane grada kojeg ste sravnili sa zemljom i kojeg ste pod totalnom opsadom drzali 4 godine jer taj krst nije nista drugo nego samo cista provokacija i izazivanje i on na Zlatistu nece sjati, budi siguran 100%.
Nisu mi jasni ljudi koji zagovaraju dizanje takvog spomenika na Zlatistu. Pa je li njima jasno da sa takvim cinom daju pravo da se iznad svakog grada u RS-u, u kom je ubijen i jedan Katolik ili Bosnjak (a mislim da nema gradova u RS-u u kojem se takvo sto nije desilo) izgradi 50-metarski katolicki kriz i(li) mjesec i zvijezda?
Osim toga, zasto dizanje vjerskih obiljezja? Ko moze garantovati da je svaki covjek koji je poginuo bio i vjernik? Nije li to nepostivanje privatnosti boraca koji su imali druga ubjedjenja?