S
to se tice ovoh stereotipa kako sve Sarajlije ne vole Sandzaklije i zene iz Srebrenice kako onda objasnjavate da su se oni borili zajedno u Armiji BIH i da su radi Srebrenice i ostalih Bosanskih gradova davani Sarajevski zivoti a i Sandzacki zivoti?
Molim te daj par primjera gdje su to Sarajlije davale zivot za Srebrenicu ?
Ja kazem da ovo sa krstom ima dva moguca rjesenja:
1. RS ce da napravi krst jer u RS se ipak radi vise nego sto se prica. Vecinu stvari sto najave oni i odrade.
2. Dodik ce da to zabrani i dobije jos vise pohvala od Lajcaka jer Dodik ponovo spasava mir u BiH.
Poenta je da se opet pokazuje da Sarajlije jednostavno niti mogu niti zele da bilo sta urade i sve odluke ce da se donesu izmedju onih faktora koji u BiH nesto znace a to su Dodik i Lajcak. Kako god okrenes novi zamah za zahuktalog Dodika koji stoji iza svega ovoga. Pola miliona Sarajlija je sa svojom pasivnoscu postalo zadnji faktor u BiH koji se ne pita uopste. Meni je to mnogo tesko da kazem i volio bih da je Sarajevo pokretac novih pozitivnih tokova u BiH. Za ovu situaciju su krivi politicari u Bosnjaka.
Kod nas u Krajini u sred Kozarca, koji je u RS i u opstini gdje su srbi sad vecina, srbi ne smiju da prave takve provokacije. Kod Sarajlija to moze da prodje (a i vece stvari su prosle) i vjeruj mi niko, ama bas niko iz Sarajeva nece uraditi nista osim mozda nekih izjava, pjesama, protesta i slicno.
Jedina nada je da ce taj krst da probudi bar neke Sarajlije iz tog sna u kojem sada zive i da ljudi shvate da se granica Srbije pravi na kilometar od srca Sarajeva a oni spajavu.