bila sam prozvana kako sam puna mrznje prema ksc. Boze sacuvaj, kakve mrznje? Nigdje ne rekoh da mi smeta KSC nego da se ne slazem s nekim njihovim postucima a pogotovo s razdvajanjem. U KSC idu i osnovnoskolci i srednjoskolci. To je desna strana slike. U lijevu stranu idu samo srednjoškolci - Mješovita srednja škola Travnik. Zgrada (cijela) pripada KSC i MSŠ je tu samo "podstanar" dok ne dobije svoju školu koja je u izgradnji. Znaci, prica o ogradi da se odvoje djeca od ceste ne pije vodu, jer bi u tom slucaju cijela škola bila ogradjena - jasno je da ce se MSŠ seliti i ta ista djeca ce nakon renoviranja preci i u ovaj lijevi dio. Znaci jedini cilj je da se djeca ove dvije škole odvoje. Nikakva mržnja prema KSC-u nije u mojim postovima nego samo želja da se stvari nazovu pravim imenom. Škola se zove katolicki sskolski centar Petar Barbaric, pa prica o multieticnosti i ovom i onom isto ne pije vode - mogla se je zvati i npr samo skolski centar Petar Barbaric ili skolski cenatr, ali ne, nego se naglasilo da je to katolicka skola. I to je u redu. za one koji zele da salju djecu u katolicku skolu. isto imam misljenje i za one koji salju djecu u medresu. oni smatraju da njihovoj djeci treba obrazovanje u VJERSKOJ skoli. I to je ok. Nego se ovdje razvila prica i ubjedjivanje kako je ta skola tolerantnija prema svim nacijama od skole koja se zove mjesovita srednja skola npr. u KSC je kapelica cini mi se i grob barbaricev (ispravite me ako grijesim ) izmedju ostalog. znaci skola je vjerskog karaktera. i ko god hoce da salje djecu u takve skole pa bujrum brate. ali manite se price o multi ovom i onom, kad je cilj osnivanja te skole bio da se djeca "maknu" i "razdvoje" od susjedne. Skola nije privatna.
A da potvrdim i ono sto sam rekla da u travniku kkazu da profesori i nastavnici nisu bolji u KSC pa da bi tamo poslali dijete kako bi dobilo bolje obrazovanje, ne bi mi mrsko zaguglat :
http://hronika.ba/srednja-bosna/sbk/ite ... atike.html
ja nigdje ne vidjeh nijedno dijete iz KSC , e sad mozda je obrazovanje losije, a mozda s ubojkotovali sto bi bilo jos strasnije.
znaci moji postovi su bili samo , nazovimo stvari pravim imenom. I ja se odjavljujem da ne bih cula da jos koga mrzim ovdje.