Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post Reply
veljaca

#176 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

touch brain wrote:
veljaca wrote:
touch brain wrote:govorim ti iz vlastiog iskustva ..kad je znamje u pitanju onda su brutalni....nema popustanja i poklanjanja..ovo ti moze svatko potvrdit ko je isao u ksc
I ko biva ti mjerodavan ....a znas li kako je u ostalim skolama ? Da bi rekao za nekoga/nesto da je najbolje treba puno dokaza i analiza, a ne odokativno ...
Eto moj kum kaze da je najbolja skola metalskih zanimanja - jer je on nju zavrsio .... :-) ni tamo kaze nema popustanja i poklanjanja ...
znam jer 99% mojih prijatelja je islo u ostale drzavne skole..dok su se oni zajebavali i cugali (a svi su imali dobre ocjene) ja sam morao sjedit kuci,uciti i citati lektiru svake 2 sedmice..ti misli sta hoces,jebe mi se
Ma isto tako i mene interesuje tvoje misljenje .... je..e. me se .... Samo zelim reci da kad neko kaze da je neko/nesto najbolje - to je subjektivno misljenje - bez neke duboke analize ....
Mozda si se ti druzio ili sa superpametnim momcima - koji nisu ucili a imali su dobre ocjene, ili si se druzio sa djecom od politicara i bogatasa - koji su olako dobijali ocjene, ili su te jednostavno folirali da ne uce - a po citavu noc ucili da budu kao ti ...
I hoces da na osnovu tih nekoliko svojih prijatelja - izvuces zakljucak o losim drzavnim skolama .... E to ti je pogresno ....
Last edited by veljaca on 11/05/2012 18:11, edited 1 time in total.
fortaleza

#177 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by fortaleza »

smijesni_ste wrote:Da...zvanično je BHS u školama u Sarajevu...ali u praksi i realnosti je sasvim druga priča...bio, vidio, doživio...
Da, sigurno hrvatska djeca u Sarajevu uče riječi poput "tisuću" a ne "hiljadu" i slično.. Realnost je nešto drugo u odnosu na puku teoriju...
touch brain

#178 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

kako god..mislim da se nema vise sta reci na ovoj temi

mozete vi misliti da je to razdvajanje,segregacija,ma sta god hocete..ksc ce i dalje biti tu ma koliko god vam smetao i bio trn u oku :thumbup:
Last edited by touch brain on 11/05/2012 18:16, edited 1 time in total.
Warashii

#179 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Warashii »

touch brain wrote:kako god..mislim da se nema vise sta reci na ovoj temi

mozete vi misliti da je to razdvajanje,segregacija,ma sta god hocete..ksc ce i dalje biti tu ma koliko god vam smetao i bio trn u oku :thumbup:
Nah ma i smeta i ne smeta, meni licno.
Da kazem da su skole sa vjerskim predznakom ok i nisu vala.
Ja samo kazem, i uvijek cu ostati pri tom stajalistu.
Hos islamsku nek te IZ sponzorise.
Hos KSC nek te crkva sponzorise.
itd.
Mr.Penguin

#180 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Mr.Penguin »

fortaleza wrote:
smijesni_ste wrote:Da...zvanično je BHS u školama u Sarajevu...ali u praksi i realnosti je sasvim druga priča...bio, vidio, doživio...
Da, sigurno hrvatska djeca u Sarajevu uče riječi poput "tisuću" a ne "hiljadu" i slično.. Realnost je nešto drugo u odnosu na puku teoriju...
Zapravo govore tisucu a ne hiljadu, sve zavisi od profesora koji moze govoriti B/H/S i od tvog izbora rijeci, predavala mi je profesorica i govorila tisucu ali ja izabrem da kazem hiljadu. Realnost jeste sasvim nesta drugo u odnosu na tvoju realnost.
Canton

#181 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Canton »

Skijaš wrote:
Znači ljudi ne smiju promjeniti ogradu da se ti ne bi uvrijedio ?
Rece covjek koji se zalaze protiv etnoteritorijalizacija
Canton

#182 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Canton »

Kome je to KSC trn u oku?

Trnu u oku svakome normalnom treba biti ogradjivanje pola skole.
Ovo samo bolestan um moze uraditi
duh_sa_sjekirom

#183 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by duh_sa_sjekirom »

Dečko, nikome nije KŠC trn u oku.
U BiH postoje Katolički školski centri ali ne postoje Islamski školski centri !!!
Problem su šovinisti i separatisti u obrazovanju. To što ti ne vidiš u čemu je problem i o čemu ljudi pišu, drugi je par cipela... :zzzz:
touch brain

#184 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

duh_sa_sjekirom wrote:

U BiH postoje Katolički školski centri ali ne postoje Islamski školski centri !!!
Problem su šovinisti i separatisti u obrazovanju. To što ti ne vidiš u čemu je problem i o čemu ljudi pišu, drugi je par cipela... :zzzz:
a medresa nije islamska skola? ja a i pojedini forumasi su agumentovano pokazali da ovdje nije rjec o odvajanju i cao...ako ti mislis da jest tvoj problem
touch brain wrote:jel tebi logicno da navodno ksc pokusava odvojit bosnjacku od hrvatske djece a u samom ksc-u bosnjaci i ostali cine vise od 50% ucenika
ps nemojte me vise citirat
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#185 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by dr.gog »

:D

Čekićem po temi, čekićem po temi..
veljaca

#186 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

touch brain wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:

a medresa nije islamska skola? ja a i pojedini forumasi su agumentovano pokazali da ovdje nije rjec o odvajanju i cao...ako ti mislis da jest tvoj problem
touch brain wrote:jel tebi logicno da navodno ksc pokusava odvojit bosnjacku od hrvatske djece a u samom ksc-u bosnjaci i ostali cine vise od 50% ucenika
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Postoji: Argument sile i Sila argumenata .... Koji je bio tvoj od ova dva ?
veljaca

#187 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

touch brain wrote:
Ja ne govorim o odvajanju jedne nacionalne grupe ( ili vise njih ) od druge .... Ja govorim o odvajanju jedne djece od druge djece ogradom ( iliti ZIDOM ) u istoj zgradi, istom gradu, istom kantonu/zupaniji, istoj Drzavi ....

U tome je problem ... A najveci problem je u ogradama ( zidovima ) profesora i direktora koji to dozvoljavaju ....
Last edited by veljaca on 11/05/2012 18:42, edited 1 time in total.
palermo

#188 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

Canton wrote:

Da, ali ima ovdje jedna neistina. Ne ograđuju ( zapravo mi još uvijek nismo vijdeli taj zid, tako da su ipak još uvijek u pitanju špekulacije, ali zaboravimo to u ovom trenu) pola škole negop ograđuju svoju školu.

A izgled fasada(e) govori da se bolje brinu o svojoj školi od ovih drugih .
veljaca

#189 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

palermo wrote:
Canton wrote:

Da, ali ima ovdje jedna neistina. Ne ograđuju ( zapravo mi još uvijek nismo vijdeli taj zid, tako da su ipak još uvijek u pitanju špekulacije, ali zaboravimo to u ovom trenu) pola škole negop ograđuju svoju školu.

A izgled fasada(e) govori da se bolje brinu o svojoj školi od ovih drugih .
Za si i ti da se dijelimo po torovima i ogradama ..... :(
duh_sa_sjekirom

#190 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by duh_sa_sjekirom »

touch brain wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:

Medresa je škola gdje se obrazuju i odgajaju (islamski) vjerski službenici.
Katolički školski centar ne obrazuje i ne odgaja (katoličke) vjerske službenike.
Tako da ti je poređenje i argument "boli glava"... :-)
Veze ti nemaš o čemu pričaš...
palermo

#191 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

veljaca wrote:
Ne, naravno da nisam, ali sam protiv toga da se govore neistine odnosno da donosimo zaključke na osnovu paušalnih ocjena.
Ovdje bi se prije moglo govoriti o odgovornosti gradskih i kantonalnih vlasti koje nije moglo da pronađe prostor za ovu drugu školu.

I na kraju ono što sam rekao, ako podižu zid mi ne znamo zašto ga podižu. Je li neko ima neki citat, neki dokaz da se tzid podiže zbog toga da bi došlo do segregacije među djecom, ili možda ima nekih drugih mnogo prozaičnijih razloga. Naprimjer da zaštite učenike osnovnih škola od eventualnih starijih huligana koji idu u ovu srednju školu.

Misliš da ovo nije moguće ?
veljaca

#192 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Koliko diskutujem na ovoj temi, da neko ne pomisli - nisam iz Travnika, ne mrzim Hrvate ( a Bogami ni Srbe ni Bosnjake a ni ostale ) ....
Samo sam protiv PODJELA i ZIDOVA ... ili kako rece jedan Forumas - ograda ....
veljaca

#193 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

palermo wrote:
veljaca wrote:
Ne, naravno da nisam, ali sam protiv toga da se govore neistine odnosno da donosimo zaključke na osnovu paušalnih ocjena.
Ovdje bi se prije moglo govoriti o odgovornosti gradskih i kantonalnih vlasti koje nije moglo da pronađe prostor za ovu drugu školu.

I na kraju ono što sam rekao, ako podižu zid mi ne znamo zašto ga podižu. Je li neko ima neki citat, neki dokaz da se tzid podiže zbog toga da bi došlo do segregacije među djecom, ili možda ima nekih drugih mnogo prozaičnijih razloga. Naprimjer da zaštite učenike osnovnih škola od eventualnih starijih huligana koji idu u ovu srednju školu.

Zar opet da objasnjavam ? :(

Pa zasto onda nisu podigli ogradu oko CIJELE zgrade , zar su vaznija jedna djeca od drugih ?
Bodkin

#194 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Bodkin »

veljaca wrote:
palermo wrote:
veljaca wrote:

Pa zasto onda nisu podigli ogradu oko CIJELE zgrade , zar su vaznija jedna djeca od drugih ?
pa to su dvije skole bolan. znaci ono pola zgrade je njihova skola i oni ogradjuju svoju skolu.znaci nije to jedna skola pa da je dijele zidom
palermo

#195 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

veljaca wrote:

Stani bolan malo.

Pa ne mogu dići oko cijele zgrade, mogu samo oko svoje škole.
A drugo, ako u njihovu školu idu osnovci, a u ovu drugu srednjoškolci, kakvog ima onda smisla ograda oko cijele zgrade,

Ovo naravno pod uslovom da je cilj ograde zaštita učenika.
ivannn

#196 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by ivannn »

Mr.Penguin wrote:Ova ograda nije za "jabuke i kruske", ovo je ograda za "manje jabuke i vece jabuke".

Manje jabuke - osnovna skola
Vece jabuke - srednja skola

Primjer dvije skole u istom dvoristu (velike jabuke i velike jabuke) - (Peta gimanzija i Dobrinjska gimnazija)

Primjer dvije skole pod istim krovom ("manje jabuke i vece jabuke") - Osnovna skola Fatima Gunic, i Peta gimnazija (u osnovnoj nakon 2 casa veliki odmor a u gimnaziji nakon 3 casa veliki odmor)
Upravo tako
KŠC - kako mu samo ime kaže - "školski centar"

Vrtić, osnovna škola, sjemenište, nadbiskupska klasična gimnazija te internat za djecu iz udaljenijih krajeva
Sve to.

Možda je više dramatičnije i za usudu što se zgrada čak 10 godina nakon odluke suda ne vraća KŠC-u, jer i KŠC radi u manjem kapacitetu jer mu je pola zgrade uzurpirano.

Zemljište za premještaj škole "iza žute fasade" je kupljeno, dobar dio novca osiguran i odjednom je to po dobrom bosanskom običaju isparilo, ukradeno, zatišalo se, ne poštuje se ustavni sud i sl.

Gimnazija u žutoj zgradi radi u nikakvim uvjetima, uopće nemaju ni salu za fiskulturu; isto tako KŠC se stišće u svojoj polovici - sada je jedino sigurno da nikome nije dobro
Last edited by ivannn on 11/05/2012 19:09, edited 1 time in total.
veljaca

#197 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Bodkin wrote:
veljaca wrote:
palermo wrote:

pa to su dvije skole bolan. znaci ono pola zgrade je njihova skola i oni ogradjuju svoju skolu.znaci nije to jedna skola pa da je dijele zidom
Ja govorim o zgradi ... i nemojmo se praviti "naivni" i pokusavati traziti opravdanja za ovaj nehuman i necivilizacijski postupak - podjelu djece po skolama ......
veljaca

#198 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

palermo wrote:
veljaca wrote:

Stani bolan malo.

Pa ne mogu dići oko cijele zgrade, mogu samo oko svoje škole.
A drugo, ako u njihovu školu idu osnovci, a u ovu drugu srednjoškolci, kakvog ima onda smisla ograda oko cijele zgrade,

Ovo naravno pod uslovom da je cilj ograde zaštita učenika.
I ja o tome govorim ....
veljaca

#199 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

ivannn wrote:
Mr.Penguin wrote:Ova ograda nije za "jabuke i kruske", ovo je ograda za "manje jabuke i vece jabuke".

Manje jabuke - osnovna skola
Vece jabuke - srednja skola

Primjer dvije skole u istom dvoristu (velike jabuke i velike jabuke) - (Peta gimanzija i Dobrinjska gimnazija)

Primjer dvije skole pod istim krovom ("manje jabuke i vece jabuke") - Osnovna skola Fatima Gunic, i Peta gimnazija (u osnovnoj nakon 2 casa veliki odmor a u gimnaziji nakon 3 casa veliki odmor)
Upravo tako
KŠC - kako mu samo ime kaže - "školski centar"

Vrtić, osnovna škola, sjemenište, nadbiskupska klasična gimnazija te internat za djecu iz udaljenijih krajeva
Sve to.

Možda je više dramatičnije i za usudu što se zgrada već 10 godina nakon odluke suda ne vraća KŠC-u, jer i KŠC radi u manjem kapacitetu jer mu je pola zgrade uzurpirano.

Zemljište za premještaj škole "iza žute fasade" je kupljeno, dobar dio novca osiguran i odjednom je to dobrom bosanskom običaju je sve to isparilo, ukradeno, zatišalo, nepoštuje se ustavni sud i sl.

Gimnazija u žutoj zgradi radi u nikakvim uvjetima, uopće nemaju ni salu za fiskulturu, isto tako KŠC se stišće u svojoj polovici - sada je jedino sigurno da nikome nije dobro
I zato treba ograditi iliti postavit ZID ... :(
palermo

#200 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by palermo »

Nego, ne bi mi lijeno vratiti se na uvudni post, 'ebi ga da vidim da nešto nisam propusti pa ovdje lupam.......

i onda vidjeh ovo
Unutar svoje ograde uposlenici KŠC Travnik organizuju razne kojekakve sajme , dok svi ostali (nehrvati) posmatraju tu ''idilu'' kroz mrezastu ogradu. I na kraju koriste parolu '' svima je dozvoljeno zakoraciti na prosvjetljeno KŠC podrucje''.
pazi ovo, ljud organizuju koljekalve sajmove (valjda učeničke, valjda im je to i posao) a ovi ostali posmtaraju tu "idilu" (to što neko pokazuje inicijativu i obrazovanje shvata u širem kontekstu se naravno psoprdno stavlja pod navodnike) i plus su krivi što dozvole da se uđe u prostor škole, valjda bi bili manje krivi da ne dozvole.

Mislim, stvarno mi nekad ide na neku stvar (da ne kažem koju) ovo bošnjačko....opet ću preskočiti riječ.....
Last edited by palermo on 11/05/2012 19:09, edited 1 time in total.
Post Reply