Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post Reply
raoul duke

#126 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by raoul duke »

Komentar jedne gospodje na temu:

"Svijet ide u sunovrat, definitivno. Do sada se podrezumijevalo da su prosvjetne ustanove prije svega humanističke, da im je uklanjanje barijera među ljudima nešto što je imanentno njihovom poslanju, pogotovo ako još imaju vjerski prefiks u nazivu?! Ograda pred KŠC mi je uvijek djelovala kao poraz, kao pad moralnih standarda, nadala sam se da će je jedamput ipak skinuti, da će neka uprava to učiniti. Za njeno "učvršćivanje" ne može postojati nikakvo opravdanje, pogotovo nakon postdejtonskog vremena. Poražavajuće. Šta bi rekli nekadašnji profesori isusovci, veliki Brandis, Hoffer, blaženi Petar Barbarić ...Svi su bili posvećeni Bogu a onda i čovjeku. Ova sredina ih je cijenila i živjela s njima u harmoniji. Danas mogu biti samo tužna, beskrajno tužna..."
Bodkin

#127 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Bodkin »

stvarno lupaju ljudi gluposti da je to strasno. ima skola u sarajevu koje dijele istu zgradu i imaju odmore u razlicito vrijeme, raspitajte se malo
petunija

#128 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by petunija »

girl wrote:
petunija wrote:@girl
Ako te nije briga što si toliko pitala
Za ostatak: znala sam da nećeš imati šta odgovoriti, ali ja se tebi neću smijati. Žao mi te :(
Odlican ti je odgovor. Sad bih ja trebala postovati nekog ko se ponosi sto je ateista i zato djecu salje u KATOLICKI centar. Pa bolje da vjerujes u pticu nego da kazes da si ateisa. Al' svakom njegovo. A sto se tice toga koliko su bolji profesori, pogledaj malo rezultate bilo kakvih takmicenja, ako nista drugo to bi ti trebalo biti dovoljno . O tome da nemam odgovor, imam ih i previse samo nisam sigurna da bi ih ti mogla razumjeti kad ni smijeh i njegovu ironiju nisi. Steta sto imam obaveza pa cu temu moci nastaviti citati tek za koji sat. Bas se radujem nastavku.

Da se ne odluta od teme - bilo kakva ograda daje jasnu poruku - mi smo dvije razlicite strane, evo i petunija potvrdjuje. Nije poslala djecu u "obicnu" skoli nego u KSC jer misli da bi ta njena djeca bila "sikanirana" u "obicnoj" skoli. Samo nigdje nismo nasli na koji nacin i zasto?
I voljela bih da se javi neki roditelj cija su djeca isla u ovu drugu "obicnu" skolu i kaze da li su njegova djeca bila sikanirana.
Ma nek si ti inteligentna :lol: i meni glupoj sve fino objasnila :D
Hvala na ukazanoj časti da uopšta pričaš sa mnom :D
Evo ja ovdje završavam i neću te više "bihuzuriti" svojim glupostima. Slažem se samo sa onim: svakom njegovo.
Tebi tvoje, a meni moje. I sve u ljubavi :D
Bodkin

#129 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Bodkin »

girl wrote:
petunija wrote:@girl
Ako te nije briga što si toliko pitala
Za ostatak: znala sam da nećeš imati šta odgovoriti, ali ja se tebi neću smijati. Žao mi te :(
Odlican ti je odgovor. Sad bih ja trebala postovati nekog ko se ponosi sto je ateista i zato djecu salje u KATOLICKI centar. Pa bolje da vjerujes u pticu nego da kazes da si ateisa. Al' svakom njegovo. A sto se tice toga koliko su bolji profesori, pogledaj malo rezultate bilo kakvih takmicenja, ako nista drugo to bi ti trebalo biti dovoljno . O tome da nemam odgovor, imam ih i previse samo nisam sigurna da bi ih ti mogla razumjeti kad ni smijeh i njegovu ironiju nisi. Steta sto imam obaveza pa cu temu moci nastaviti citati tek za koji sat. Bas se radujem nastavku.

Da se ne odluta od teme - bilo kakva ograda daje jasnu poruku - mi smo dvije razlicite strane, evo i petunija potvrdjuje. Nije poslala djecu u "obicnu" skoli nego u KSC jer misli da bi ta njena djeca bila "sikanirana" u "obicnoj" skoli. Samo nigdje nismo nasli na koji nacin i zasto?
I voljela bih da se javi neki roditelj cija su djeca isla u ovu drugu "obicnu" skolu i kaze da li su njegova djeca bila sikanirana.
:lol: :lol: :lol: :run:
raoul duke

#130 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by raoul duke »

Vjerovatno opravdanje za strane investitore.

Image
sorted

#131 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by sorted »

Image
osrbih_do_groba

#132 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by osrbih_do_groba »

Black swan wrote:
Nass wrote:Eto, na ovoj temi se najbolje vidi ko je zapravo ko. Svaka cast 'braniteljima' ovakve prakse, nek' su se pokazali.
koje prakse?
da se ispalmskoj zajednici u travniku sve vrati a katoličkoj ckrvi samo pola

da se pare potroše na regrese i sumnjive aktivnosti dok škola stoji neobnovljena
Kakva je situacija u mostaru, stocu, čapljini, ljubškom??
Prestanite poteazati to dzamijama se varatilo crkvi nije
Bodkin

#133 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Bodkin »

osrbih_do_groba wrote:
Black swan wrote:
Nass wrote:Eto, na ovoj temi se najbolje vidi ko je zapravo ko. Svaka cast 'braniteljima' ovakve prakse, nek' su se pokazali.
koje prakse?
da se ispalmskoj zajednici u travniku sve vrati a katoličkoj ckrvi samo pola

da se pare potroše na regrese i sumnjive aktivnosti dok škola stoji neobnovljena
Kakva je situacija u mostaru, stocu, čapljini, ljubškom??
Prestanite poteazati to dzamijama se varatilo crkvi nije
sirenje teme ali uzmi realno, da su tebi uzeli kucu i vratili pola kuce a drugo pola koristi neko drugi, da li bi ti obnavljao cijelu kucu?
delightful

#134 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by delightful »

prestanite s licnim prepucavanjima i uvredama. diskutujte o temi ili nikako. hvala.
osrbih_do_groba

#135 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

[quote="touch brain"][/quote]

U sarajevskim skolama se uci BOSANSKO-SPRSKO-HRVATSKI jezik i knjizevnost.

Dodji i proivjeri, niko te nece sikanirati.
osrbih_do_groba

#136 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

[quote="Bodkin"][/quote]

Mislis da sam toliko bolestan da bih zidao zid po pola svoje avlije?
Bodkin

#137 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by Bodkin »

osrbih_do_groba wrote:
Bodkin wrote:
Mislis da sam toliko bolestan da bih zidao zid po pola svoje avlije?
pitao sam za fasadu, a i ja jesam. hocu po sred dvorista zid da puknem. jebiga nasljedstvo i hocu ZID izmedju mene i bliske familije. kad treba praviti krov uvijek jedni hoce drugi nece. isto i za fasadu. jesam i ja fasista :)
touch brain

#138 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

osrbih_do_groba wrote:
touch brain wrote:

ok,ako je tako za drzavne..nekad davno kad sam ja isao bio je samo bosanski...sta je sa bosnjackom gimnazijom..sto nju tako strasno ne pljujete..u njoj puno islamskih obiljezja a to nikom nesmeta..zato katolicki smeta;u stvri je trn u oku pojedincima

licemjerno do zla Boga
Last edited by touch brain on 11/05/2012 16:04, edited 1 time in total.
osrbih_do_groba

#139 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

A posebice za Bodkin i touch brain:
Vidite ovaj link jedne sa upravom jedne skole u Ilidzi. Mada to ne volim brojati ali u skoli je preko 90% djece bosnjaka.
I ponovaljam, vidite jezik koji se izucavba pa mi recite da li je tako u KSC u Travniku ili OS Sveti Jovan u Lukavici kod Sarajeva

http://www.ossesta.edu.ba

I kad nadjete neku obrazovnoodgojnu ustavnovu u dijelovima bosne i hercegovine u kojima vecinu cine srbi ili hrvati, informisite sve nas ovdje o tome
osrbih_do_groba

#140 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

touch brain wrote:
osrbih_do_groba wrote:
touch brain wrote:

ok,ako je tako za drzavne..nekad davno kad sam ja isao bio je samo bosanski...sta je sa bosnjackom gimnazijom..sto nju tako strasno ne pljujete

licemjerno do zla Boga
Sta je sa javnim skolama u zap mostaru, koji se jezik tamo uci. I tebi na znanje i u bosnjackoj gimnaziji se taj predmet zvanicno zove BSHJ
touch brain

#141 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

osrbih_do_groba wrote:A posebice za Bodkin i touch brain:
Vidite ovaj link jedne sa upravom jedne skole u Ilidzi. Mada to ne volim brojati ali u skoli je preko 90% djece bosnjaka.
I ponovaljam, vidite jezik koji se izucavba pa mi recite da li je tako u KSC u Travniku ili OS Sveti Jovan u Lukavici kod Sarajeva

I kad nadjete neku obrazovnoodgojnu ustavnovu u dijelovima bosne i hercegovine u kojima vecinu cine srbi ili hrvati, informisite sve nas ovdje o tome
post iznad
touch brain

#142 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

touch brain wrote:
osrbih_do_groba wrote:A posebice za Bodkin i touch brain:

procitaj moj post iznad...kad se budete ovako ostro i srcano srali i po bosnjackoj i turskom koledju onda cu moci pojedince uzet za ozbiljno
osrbih_do_groba

#143 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

touch brain wrote: procitaj moj post iznad...kad se budete ovako ostro i srcano srali i po bosnjackoj i turskom koledju onda cu moci pojedince uzet za ozbiljno
kolega, ne radim to sto ti rece da radim vec pokusavam diskutirati.

Kad bosnjakcka gimnazija ( u koju moja djeca ne idu) pocne zidati zidove po sarajevu, bit cu prvi na "barkiadi" protiv toga. Ali isto tako nikad necu smatrati kao dobrohotno kada to rade drugi.

Ovdje samo da se vratim na moju molbu za info: Koji se jezik uci u javnim ( ne katolickim ) skolama u Ljubuskom i Capljini? Ako moze i Uprava te skole!
Koji se jezik uci u javnoj skoli "Sveti Sava" u Lukavici ( malocas pogrijes, nenamjerno)? Ako moze i uprava te skole!

Namjerno uzimam za primjer ove skole jer ako cemo posteno, nacio sastav u ovim sredinama je tu negdje.

Ponavljam: u svim skolama u sarajevskom kantona koje su u sistemu obrazovanja MONKS-a ( ne medresa jer je to vjerska skola, ne turski koledz jer je to internacionalna skola, ne recimo medjunarodna osnovna skola u vogosci i sl ) se izucava predmet znacinog naziva bosansko-srpsko-hrvatski jezik i njizevnosti.
smijesni_ste

#144 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by smijesni_ste »

Da...zvanično je BHS u školama u Sarajevu...ali u praksi i realnosti je sasvim druga priča...bio, vidio, doživio...
osrbih_do_groba

#145 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

smijesni_ste wrote:Da...zvanično je BHS u školama u Sarajevu...ali u praksi i realnosti je sasvim druga priča...bio, vidio, doživio...
koji je jezik zvanicno u skoli u ljubuskom, capljiini, lukavici, prnjavoru??? Jeli i u jednoj od skola u ovim mjestima barem bibliotekar bosnjak? Eto ne mora biti direktor, ne mora ni predagog ni sekretar.

Ne znam sta si dozivio, znam sta si mogao vidjeti.

Al jok, najbitnije je izjednaciti sve strane.
veljaca

#146 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

vicious2 wrote:
Black swan wrote:inače klasična trol tema koja je postavljena na neistinama
apsolutno se slazem

KSC pohadjaju djeca od 1. razreda osnovne skole do 4. razreda gimnazije i podjeljeni su u smjenama s tim da nizi razredi (od 1-5) idu poslije podne. MS Skolu pohadaju srednjoskolci. Skola se nalazi pored Lasve i uske ceste kojom se ipak krecu automobili. I to me dovodi do jednog temeljnog pitanja za roditelje (ako ih ima) djece pogotovo nizih razreda osnovne skole - Bi li vi pustili svoju malu djecu (sestogodisnjake, sedmogodisnjake itd.) da na odmoru istrcavaju u takvo neogradjeno dvoriste?
:?

Sta se sve nece ovdje procitati .... O Majko, Isuse, Allahu, Buda, Juda, pape .....
Pa gdje ta djeca se igraju kada zavrse skolu, kada nisu u skoli, kad setaju, kada idu u bisokop, prodavnicu, baki, nani, neni .. ......
Da li i tamo trebamo praviti zidove i ogradjivati ih .... I onda neko kaze nije segragacija .... Dosta je vise djeljenja ....
touch brain

#147 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by touch brain »

osrbih_do_groba wrote:
touch brain wrote: procitaj moj post iznad...kad se budete ovako ostro i srcano srali i po bosnjackoj i turskom koledju onda cu moci pojedince uzet za ozbiljno
kolega, ne radim to sto ti rece da radim vec pokusavam diskutirati.

Kad bosnjakcka gimnazija ( u koju moja djeca ne idu) pocne zidati zidove po sarajevu, bit cu prvi na "barkiadi" protiv toga. Ali isto tako nikad necu smatrati kao dobrohotno kada to rade drugi.

Ovdje samo da se vratim na moju molbu za info: Koji se jezik uci u javnim ( ne katolickim ) skolama u Ljubuskom i Capljini? Ako moze i Uprava te skole!
Koji se jezik uci u javnoj skoli "Sveti Sava" u Lukavici ( malocas pogrijes, nenamjerno)? Ako moze i uprava te skole!

Namjerno uzimam za primjer ove skole jer ako cemo posteno, nacio sastav u ovim sredinama je tu negdje.

Ponavljam: u svim skolama u sarajevskom kantona koje su u sistemu obrazovanja MONKS-a ( ne medresa jer je to vjerska skola, ne turski koledz jer je to internacionalna skola, ne recimo medjunarodna osnovna skola u vogosci i sl ) se izucava predmet znacinog naziva bosansko-srpsko-hrvatski jezik i njizevnosti.
opet skrecete sa bosnjacke gimn :-) ali ajde dobro,znam da nemate argumenata pa cu razumit
vec sam napisao:zid nije zbog odvajanja vec je vjerovatno iz sigurnosno-tehnickih razloga...jel tebi logicno da navodno ksc pokusava odvojit bosnjacku od hrvatske djece a u samom ksc-u bosnjaci i ostali cine vise od 50% ucenika :shock:
sto se tice jezika;nebi znao koji je jezik u ljubuskom i ostalim mjestima...to odredjuje svaki kanton pojedinacno (barem je tako bilo)...moje misljenje je da bi sve javne skole trebale imat isti:bosansko-srpsko-hrvatski jezik..u privatnim ili poluprivatnim nek izucavaju koji hoce...meni nesmeta sto je u bosnjackoj gimn samo bosanski...isto kao sto ni vas nebi trebalo...
vicious2

#148 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by vicious2 »

veljaca wrote:
vicious2 wrote:
Black swan wrote:inače klasična trol tema koja je postavljena na neistinama
apsolutno se slazem

KSC pohadjaju djeca od 1. razreda osnovne skole do 4. razreda gimnazije i podjeljeni su u smjenama s tim da nizi razredi (od 1-5) idu poslije podne. MS Skolu pohadaju srednjoskolci. Skola se nalazi pored Lasve i uske ceste kojom se ipak krecu automobili. I to me dovodi do jednog temeljnog pitanja za roditelje (ako ih ima) djece pogotovo nizih razreda osnovne skole - Bi li vi pustili svoju malu djecu (sestogodisnjake, sedmogodisnjake itd.) da na odmoru istrcavaju u takvo neogradjeno dvoriste?

Sta se sve nece ovdje procitati .... O Majko, Isuse, Allahu, Buda, Juda, pape .....
Pa gdje ta djeca se igraju kada zavrse skolu, kada nisu u skoli, kad setaju, kada idu u bisokop, prodavnicu, baki, nani, neni .. ......
Da li i tamo trebamo praviti zidove i ogradjivati ih .... I onda neko kaze nije segragacija .... Dosta je vise djeljenja ....
da ali ste tada vi odgovorni. kad su u skoli ... skola je odgovorna ...
veljaca

#149 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

Black swan wrote:
palermo wrote:
Infidel666 wrote:
Ovdje se ne radi o zgradama, to ocito nisi shvatio/la. Radi se o implementiranju jedne bolesne ideje u nerazvijeni djeciji um..
Ovdje se zaista ne radi o segregaciji. U pitanju su dvije škole, i svaki roditelj ima pravo da bira školu. Menadžement svake t škole je dužan da obezbijedi prevashodno učenicima koji idu u nejgvo školu najbolje moguće obrazovanje i uslove za rad. I očito managemnet KŠC to radi. U Sarajevu imate koliko hoćete škola koja imaju različite uslove za rad, imate elitne srednje škole, imate manje elitne, i imate one u koje ide samo onaj ko mora. Hoćemo li i tu govoriti o segregaciji.

Prava pitanja bi ovdje mogla biti, zašto nije obezbijeđen smejtaj za ovu drugu školu, ili može se čak postaviti pitanje ko je dozvolio da zgrada koja ima svoju hirtorijsku vrijednost bude uneređena različitim fasadama, ili postaviti pitanje zašto gradski oci nosu incirali razgovor, ideju o nekoms veobuhvatnom renoviranju zgrade (mogao je to biti i neki projekat koji će nominovati) ali optuživati management KŠC zato što želi najbolje za svoje učenike je prilično deplasirano.

A ima i ona koja kaže, ne ruši ogradu prije nego što saznaš zašto je ona postavljena. Dakle, prije konačnog suda, bilo bi lijepo znati zašto dižu ogradu.
konačno nešto normalno ovdje
Ovo je tako nenormalno ovdje ....

Podizati zidove da bi jedni bili sigurni ( tu su i Hrvati, Bosnjaci, Srbi a i ostali - da ne pomislite da sam nacionalista ) a sa druge strane toga zida bas me briga za moje komsije, sugradjane a i stanovnike moje Drzave, a i svijeta u globalu ... Neka je meni ( i mojima - koje ja odredim ) dobro a ostale ko je.e ..... Tako nisko i podlo ....
veljaca

#150 Re: Nova ograda za "jabuke i kruške"!

Post by veljaca »

vicious2 wrote:
veljaca wrote:
vicious2 wrote: apsolutno se slazem

da ali ste tada vi odgovorni. kad su u skoli ... skola je odgovorna ...
I skola, kao odgovorna, po tebi treba postaviti ZID da ne dodju u kontakt sa drugim djacima iz komsijske skole .... Ja mislim da su trebali postaviti tenkove i specijalce, a mozda i nagazne mine - da neko ne predje taj zid ....

Stvarno cudno ....
Post Reply