- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Point.

#901 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Point. »

commendatore wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/jusic-p ... /170110069

reko sam ja davno bi rat stao da mi nismo ovakve imali po komandama..... :oops: :-) :-x
Jesam li grub ako kazem da ovog pizduna treba sudit za izdaju drzave i po mogucnosti streljati sa jednim metkom?
Krokodajl

#902 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Krokodajl »

sumirprimus wrote:e al pazi bidona znaci lelemudamo po forumima mjesecima godinama, 9 januar, neustavno, bla bla. kaje moro sam potpisat,ej rekla ministrica obrane i clan presjednistva ko sam ja da dovodim u pitanje??? i opet BI!!! :shock: :shock: :shock:
pa opet :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
pa opet
:shock:
pa hemoroidi ce mi izbit od buljenja :shock:
a jebote, nestvarno.
Da ga je Ivanić pozvao da okreće česnicu otiš'o bi, jer je je to odluka člana predsjedništva. :lol: :lol:

Na kraju ispade da nije Ivanić prekršio Ustav, nego naš ovaj cunami promjene, što bi Mladen reko, nisam ja potpiso ništa, Bošnjaci su poslali OSBiH u Banja Luku :-) :-) :-)

A pazi ove Čovićeve kako se u stranu povukla, reko Draganče "bježi bona vamo oš da izgibemo, pusti ih nek se tuku, nije ovo naš rat" :lol:
Last edited by Krokodajl on 10/01/2017 14:42, edited 1 time in total.
commendatore

#903 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by commendatore »

undefined007 wrote:E moj heroju Izete Naniću koji te jad naslijedi na mjestu komadanta pa možda i najslavnije jedinice Armije ...
povezes sve sumnje u Nanicevu pogibiju i dolaske ovakvih dzikana na komandna mjesta saberes i dobijes jednacinu od koje se ledi krv
commendatore

#904 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by commendatore »

Point. wrote:
commendatore wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/jusic-p ... /170110069

reko sam ja davno bi rat stao da mi nismo ovakve imali po komandama..... :oops: :-) :-x
Jesam li grub ako kazem da ovog pizduna treba sudit za izdaju drzave i po mogucnosti streljati sa jednim metkom?
ovakvi degenerici i vladaju nama.... redom.... ne moze me vise bog ubijedit da nije tako.....
sumirprimus

#905 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

al znaci zamjenik ministra odbrane, nema nikakvog dogovora sastanka koordinacije po ovom pitanju,sa ostatkom probosanskog establismenta,bulumente, horde,klape,kako god..
nestvarno tita mi mrtvog nestvarno cak i za nase glupave standarde.
pa rekla mi ministrica valjda oni razgovaraju :shock: :lol: :lol: hljebe grobe i boze da vas ne psujem zarad ovog blente
seln

#906 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Pa jebem vise i zemlju i reset...gdje treba pritisnuti za taj reset? Ili mozda iglom za pletenje u onu roshu i drzat 5 sekundi?
Svake 4 godine je prilika za reset... i? Ko je resetovao?
SDA hobotnica se uvukla u sve pore drustva, polovina bosnjackog zivlja je direktno ili indirektno ovisna o njihovom lopovluku.
Eto, pitaj nekog uhljeba je li mu vaznija drzava BiH ili njegova fotelja... hajmo po hiljadu eura, sta ce odgovoriti?
Kakav ba reset? To samo moze resetovati NVZ... maljevima umjesto igle za pletenje.
junior3

#907 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

muha_sa wrote:šta vdjeo mai :?

hocel to rat :?

da idem aVto detaljno pregledat--goriva ima pun rezervoar
Ma kakvi moj muha, minusi su veliki. :mrgreen:
mO k3

#908 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

Vrati se Hare !!!!
madner

#909 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by madner »

NVZ je vizija i ideja vodilja, samo je pitanje vremena kada ce ideja sazrijeti. :D
tandmand

#910 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by tandmand »

bogoljub wrote:Veoma je bitno imati na umu da Bakir nije=Bošnjaci, Dodik nije = Srpski narod i Čović nije = Hrvatski narod!
Tačno da Bakir nije=Bošnjaci ali

Dodik = srpski narod, jer većina tog naroda podržava secesionizam Dodika, relativizira zločine i sl.
Čović = hrvatski narod, jer velika većina tog naroda zagovara povratak Herceg-Bosne ili uspostavu trećeg entiteta.

Kakvo mišljenje u narodima preovladava, dovoljno je iščitati na portalima, analizama i komentarima običnih ljudi na društvenim mrežama.
U ostala dva naroda za razliku od Bošnjaka, socijaldemokratije, multikulture, sekularnosti ... nema ni u tragovima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#911 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Velkoski »

Jusiću, kys
cyprus

#912 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by cyprus »

tandmand wrote:
bogoljub wrote:Veoma je bitno imati na umu da Bakir nije=Bošnjaci, Dodik nije = Srpski narod i Čović nije = Hrvatski narod!
Tačno da Bakir nije=Bošnjaci ali

Dodik = srpski narod, jer većina tog naroda podržava secesionizam Dodika, relativizira zločine i sl.
Čović = hrvatski narod, jer velika većina tog naroda zagovara povratak Herceg-Bosne ili uspostavu trećeg entiteta.

Kakvo mišljenje u narodima preovladava, dovoljno je iščitati na portalima, analizama i komentarima običnih ljudi na društvenim mrežama.
U ostala dva naroda za razliku od Bošnjaka, socijaldemokratije, multikulture, sekularnosti ... nema ni u tragovima.
Kao onda po toj logici Bakir nije jedanko Bošnjaci? Pa i većina Bošnjaka podržava ukidanje RS-a, jaku centralnu vlast i princip jedan čovjek - jedan glas :mrgreen:
Last edited by cyprus on 10/01/2017 15:05, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#913 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by O'zone »

Kad bih sad zavrtio teoriju zavjere onda bih mogao reći da je sve ovo organizovano od strane tri politička lidera i njihovih partija kako bi se i dalje održali na vlasti a narod živio u konstantnoj napetosti i slijepo slijedio nacionalističke lidere.
sumirprimus

#914 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

O'zone wrote:Kad bih sad zavrtio teoriju zavjere onda bih mogao reći da je sve ovo organizovano od strane tri politička lidera i njihovih partija kako bi se i dalje održali na vlasti a narod živio u konstantnoj napetosti i slijepo slijedio nacionalističke lidere.
lakse je u bosni nać kvadrat pjeska i zabit glavu u njeg.
i pravit se da se ne vidi ocigledno.
ljudi klize u neovisnost.
klasicna secesionisticka čeka koja prolazi bez pravovaljanog odgovora.
al ok, nece oni ba ,sve su to lopovi,gledaju da pokradu ljude, ko ce baaaa, jasta cu.
yeap :thumbup:
Dozer

#915 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Dozer »

cyprus wrote: Vidim krenuše lajkovi za ovo, ali je ovo u suštini jedan vrlo promašen i netačan tekst...

Kao prvo, ja evo napominjem da sam i Bošnjak, i Srbin, i Hrvat, i Bosanac (i Hercegovac), kad se već predstavljamo :mrgreen:

Kao drugo, međunarodna zajednica već aminovala postojanje i Albanije (prije više od 100 godina) i Kosova (nedavno) kao dominantno muslimanskih država... Doduše, ne znam otkud ti ideja da je Balkan (stroga evropska periferija) srce Evrope :mrgreen: Dakle, Bosna i Hercegovina kao dominantno muslimanska država ne bi bila nikakav presedan... Eh sad, sasvim je drugo pitanje kakva bi ta država bila... Slažem se da Evropa ne bi dozvolila muslimansku državu baš bilo koje vrste...

Kao treće, konstatacija da je međunarodna zajednica zaustavila rat baš u trenutku kada su Srbi (da budemo korektni - velikosrpska politika) izgubili rat je vrlo selektivno uzimanje činjenica... Da nije bilo zavrtanja ruke Tuđmanu da se potpiše Washingtonski sporazum, pa da zatim nisu stvorene okolnosti da se pokrene Oluja, pa da se nije desilo bombardovanje položaja VRS-a, kurac bi "Srbi bili pred porazom"... To kako si ti napisao, ispada da je ARBiH sama dovela do preokreta u ratu, što je miljama daleko od istine...
Jbg, bar procitaj kako pise, a onda citiraj bez izmjena...

Nigdje nisam rekao da su Srbi izgubili rat, nego da su ga poceli gubiti u BiH. I nisam nigdje ni spomenuo da HR nije u tome imala veliko ucesce. Naranvo da jeste.
Kao četvrto, koliko li je tek nategnuta tvoja tvrdnja da se međunarodna zajednica nadala da će Srbi slomiti otpor Bošnjaka... Ako je tako, zašto je dala amin na referendum i priznala Bosnu i Hercegovinu u roku odmah? Zašto su pokušavali da dovedu do mirnog rješenja (stotine primjera, razgovora, pregovora, konferencija, primirja)? Zašto su kamere i reporteri CNN-a non-stop u svijet odašiljali sliku o strašnim zločinima VRS-a? Zašto rat u Bosni i Hercegovinio nije medijski ignorisan, kao što ne npr. ignorišu ratovi u Africi? Podjećam, sve strahote koje smo mi preživili, pomnoži puta 10 i opet nije ravno onome što se desilo u Ruandi, međutim Ruanda nije dobila ni 10% globalne medijske pozornosti kao Bosna... Ako je tačno to što ti kažeš, zašto se međunarodna zajednica nije pobrinula da Bošnjaci dobiju bad guys imidž, umjesto Srba? Međunarodnu zajednicu se može kriviti za mnogo šta, prvenstveno za pasivan i neodlučan pristup, kao i za neke pogrešne do katastrofalne procjene (npr. to za embargo)... Ali takva je međunarodna zajednica, nije to monolitno tijelo, niti jedan čovjek, niti uska grupa istomišljenika... Ona je zbir mnogo različitih stavova, mišljenja, uticaja, lobija, faktora... To vidimo i na primjeru ostalih sukoba i problema u svijetu... Ali se generalno može reći je međunarodna zajednica, pogotovo ako pod tim podrazumijevamo Zapad, bila na probosanskoj strani... Tvrditi drugačije je jednostavno laž... Da je Zapad htio drugačije, Bosna i Hercegovina zasigurno ne bi danas postojala...
Odgovor na sve ovo zajedno ja bih sazeo u jednu rijec - geopolitika. A mogu i ja postaviti masu kontrapitanja koja su u direktnoj vezi s ovim tvojim, ali mislim da je dovoljno samo jedno: Zasto nisu reagovali jos '92 i zaustavili krvoprolice u toj ekpresno priznatoj BiH?
Kao peto, ne znam kako se tvoja metafora o tronošcu uklapa u to sve... Ova država može postati normalna jedino gradnjom mostova, a nikakvim rušenjem bilo čega, pa ni tronožaca... Sve pozitivno što se može desiti, desit će se polako i postepeno... Sve što bude zamišljeno preko noći, uvest će nas u još dublja govna... Manite se revolucionarnih rješenja...
Vrlo jednostavno se uklapa - nema gradnje nikakvih mostova sve dok vlada BHS etno-nacionalisticka matrica. Te i takve politike samo pricaju o mostovima, a sustinski rade sve kako do njihove izgradnje ne bi doslo. Hiljade su primjera ovoga, a ne vidi ih samo neko ko ne zeli da ih vidi.
Da nema takvih politika (moj metaforicki tronozac), narod bi daleko brze i lakse napravio te mostove, bas kako ih narod sam i pravi. Preciznije - normalni ljudi ih nikada nisu ni porusili.
Alfons Kauders

#916 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:NVZ je vizija i ideja vodilja, samo je pitanje vremena kada ce ideja sazrijeti. :D
U ratu i nakon rata, naravno! :)
commendatore

#917 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by commendatore »

O'zone wrote:Kad bih sad zavrtio teoriju zavjere onda bih mogao reći da je sve ovo organizovano od strane tri politička lidera i njihovih partija kako bi se i dalje održali na vlasti a narod živio u konstantnoj napetosti i slijepo slijedio nacionalističke lidere.
sto kaze da narod treba da se brutalno obracuna sa politickim vodjama - al sta ja pricam kad su oni legalno izabrani....
madner

#918 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:NVZ je vizija i ideja vodilja, samo je pitanje vremena kada ce ideja sazrijeti. :D
U ratu i nakon rata, naravno! :)
Obrnuto, NVZ je preduslov za rat. Kada stranka koja bude za rat dobila glasove, to je to.
muha_sa

#919 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by muha_sa »

ne talasajte :-)
muzicar_iz_parka

#920 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by muzicar_iz_parka »

Muha nema tebi bježanja, javiše mi da su one tvoje babe Šveđanke udomile mlade potentne Somalijce starosti 25 godina, nemaš istu kondiciju pa im ne trebaš.
Nema tebi druge nego opet vući haubicu sa biciklom.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#921 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Slo Burner »

Nači Bosnjo opet prodao drzavu za nadzorni odbor :oops:
statixx

#922 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by statixx »

muha_sa wrote:ne talasajte :-)
Kad bi madner i alphons nabacili Dodiku volej, lik bi karijeru zavrsio u C ligi... :lol:
zenit dozic

#923 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by zenit dozic »

muha_sa wrote:ne talasajte :-)
:thumbup:

Pazljivo slusajte nikolica
undefined007

#924 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by undefined007 »

Sve jasno ko dan, ali nema veze bujrum u Sarajevo. Pa ned'o Bog da su ovako nešto naši izjavili bio bi to medijski linč.
tandmand

#925 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by tandmand »

512MB wrote:Dakle otvoreno javno pisanje od strane agrrsora po narodu nad kojim je izvrsen genocid i kojeg je vecina ponavljam VECINA u jebenoj zemlji a narod i jos gore politicari komentarisu "sad ce ih shebat ekonomija, propale im banke, itd", ovo da se nedesava nebi covjek mogao pomisliti da moze bit stvarnost :shock:

Ja mislim da nam se stranci dive i cude kolko sranja i ponizavanja mozemo iztrpit bez da pisnemo i rijec. Ovo je vec za naucnog istrazivanja. Jadno i za plakat.

Halo ba, imamo podrsku USA i EU i vecine muslimanskih zemalja a gore picke od nas svjet nije vidio. Sta bi bilo tek da oni imaju podrsku koju smo mi imali zadnjih 25 godina :?

Politicari pustaju da bagra pisa po naradu, ba bagro za sta smo vas birali sve vam jebem??
Da je kojim slučajem Bošnjaka brojčano kao Hrvata u BiH, ovakvi kakvi smo, spali bi na političku snagu Roma. Najviše što bi Bakir i SDA za nas mogli izganjati je da sa kesama u rukama mirno napustimo Bosnu, na putu za turske kampove. Zamisli, nas 51% populacije, kao ovce u toru čuvaju malobrojni nadrkani psi ovčari.
Post Reply