- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Fudo387

#2826 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:Nije fer. Vama mobilizacija a mi opet prebiranje konvoja :-?
Pa ja, a nek' oni u Vitezu crkaju.
Boli te qrac.
Sto ti je Hrvatina, hercegovacka kockoglava.
dudlov

#2827 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dudlov »

juče me jaran zove i kuka da je zagubio rješenje od ljekarske komisije da je nesposoban za vs. rekoh, imaš li nalaze, kaže imam, e onda je ok. valjda će biti komisija ljekarska koja će ocjenjivati ko je za juriš, a ko penzija
Hafis

#2828 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

Nije mi samo jasno koji će organ dijeliti pozive za mobilizaciju?
dudlov

#2829 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dudlov »

Hafis wrote:Nije mi samo jasno koji će organ dijeliti pozive za mobilizaciju?
to je najmanji problem, ako zatreba
PM72

#2830 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Hemel wrote:
PM72 wrote: Tako bi ti bilo i sa mobilizacijom.Ko bi bagru mobilisao?
Opet kolega PM ohrabruje kukavice.
Nece vas niko pitati zelite li biti mobilisani nego ce vas po potrebi kupiti svuda od ulice do kuca i stanova. Ne vjerujte mitraljescu i ne pokusavajte pruzati otpor. :D

...pa se sjetim tamo neke '93.godine. Dobrovoljci se zasitili rata, redovna mobilizacija ide sporo pa se krenulo u racije. Mog komsiju uVatilo na pijaci(posao po duhan) i dosao kuci nakon 21 dan. 'apsenje i privodjenje radi evidencije, odmah obuka 7 dana, uniforma(iz Varesa neka istocnonjemacka :lol: ),raspored u jedinicu i Majevica jednu turu...prema tome, nedo Bog da dodje do toga.
Onda vam propade blickrig.Da mobilišeš,opremiš i obučiš marvu treba ti dva mjeseca.Za to vrijeme bi i zadnji "vlah" podmazao tandžaru i maljutku...
SkyLimit

#2831 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

Dragi Hafise sad si me razočarao, pa oni koji su i prošli put bili pioniri otpora, Hrvatska Zajednica itd. 8-)
cyprus

#2832 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by cyprus »

PM72 wrote:
Ja hoću kraj sebe da imam dobrovoljce, ofanzivce, ljude mog kova.
:lol: :thumbup: :bih:
Popravi mi ovo dan :mrgreen:
insomnia78

#2833 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Hemel wrote:
PM72 wrote: Tako bi ti bilo i sa mobilizacijom.Ko bi bagru mobilisao?
Opet kolega PM ohrabruje kukavice.
Nece vas niko pitati zelite li biti mobilisani nego ce vas po potrebi kupiti svuda od ulice do kuca i stanova. Ne vjerujte mitraljescu i ne pokusavajte pruzati otpor. :D

...pa se sjetim tamo neke '93.godine. Dobrovoljci se zasitili rata, redovna mobilizacija ide sporo pa se krenulo u racije. Mog komsiju uVatilo na pijaci(posao po duhan) i dosao kuci nakon 21 dan. 'apsenje i privodjenje radi evidencije, odmah obuka 7 dana, uniforma(iz Varesa neka istocnonjemacka [emoji38] ),raspored u jedinicu i Majevica jednu turu...prema tome, nedo Bog da dodje do toga.
Joj. One zelene sa smedjim crticama po sebi? [emoji1] [emoji1] [emoji1]
TheMule

#2834 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by TheMule »

Fudo387 wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Fuki ce trkom u ambasadu i Air Serbia om je od Big Apple a u Dar el Dzihad u za 8 cuki, hvata prvi za Tuzlu i realno u fight mode u je 16 sati od kada je
Halo, pirocanac,
O cemu ti drobis?
Pokenjam ti se na air srbiju, ja u to cudo ne bih sjeo da mi djaba kartu daju i jos pride suzana mancic iz najboljih dana cese jaja za vrijeme leta.
Ako bi bas bila nuzda i izbor, onda bih ti u goste najradije u onom B-2. :D
e jebiga Fudo bio sam uz tebe do ovog podebljanog, tu si pretjero :izet: :D
Putnik ali stvarno

#2835 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Putnik ali stvarno »

Fudo387 wrote:
Putnik ali stvarno wrote:Fuki ce trkom u ambasadu i Air Serbia om je od Big Apple a u Dar el Dzihad u za 8 cuki, hvata prvi za Tuzlu i realno u fight mode u je 16 sati od kada je
Halo, pirocanac,
O cemu ti drobis?
Pokenjam ti se na air srbiju, ja u to cudo ne bih sjeo da mi djaba kartu daju i jos pride suzana mancic iz najboljih dana cese jaja za vrijeme leta.
Nek si malo zivnuo, brate pokenjao si se upravo na Khalifa city, Abu Dhabi, to ti je Air Serbia, a ti si slep, i od drveta ne vidis sumu :D

Kada si nervozan, ne mozes ni da kenjas ko covek...

Ajde dobro dosao i u B2 ako si se bas tolko usro :thumbup:

i slusaj malo taj tekst dok letis sa B2 i ne boj se vise - kriza je samo u tvojoj glavi i stampi / medijima
Hafis

#2836 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

SkyLimit wrote:
Dragi Hafise sad si me razočarao, pa oni koji su i prošli put bili pioniri otpora, Hrvatska Zajednica itd. 8-)
Ja sam bio dragovoljac - nije me trebalo mobilizirati.
Doduše bili smo malo uranili, tako da mio je staž priznat u 1991., mnogo prije onih koncerta i konvoja mira.
A tebe ionako boli kurko. Dijasporić s napumpanim virtualnim jajima, jel' tako?
PM72

#2837 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Fudo je onanisao na Suzanu još kad je izvlačila kuglice lota. :lol: u jednoj ruci olovka da križa listiće a u drugoj hašimaga.
Hemel

#2838 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hemel »

PM72 wrote:
Onda vam propade blickrig.Da mobilišeš,opremiš i obučiš marvu treba ti dva mjeseca.Za to vrijeme bi i zadnji "vlah" podmazao tandžaru i maljutku...
Uvijek ima budala koji nece cekati poziv za mobilizaciju. Kao i prosli put, zar ne. :D

...dok ne stignu novopeceni. :wink:
Fudo387

#2839 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Fudo387 »

Putnik ali stvarno wrote:
Fudo387 wrote:
Halo, pirocanac,
O cemu ti drobis?
Nek si malo zivnuo, brate pokenjao si se upravo na Khalifa city, Abu Dhabi, to ti je Air Serbia, a ti si slep, i od drveta ne vidis sumu :D

Kada si nervozan, ne mozes ni da kenjas ko covek...

Ajde dobro dosao i u B2 ako si se bas tolko usro :thumbup:

i slusaj malo taj tekst dok letis sa B2 i ne boj se vise - kriza je samo u tvojoj glavi i stampi / medijima
Haj' razligu, naprdjivaj s nekim drugim.
Dobio si sest bajta paznje, i to ti je previse.
Add foe.
Hemel

#2840 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hemel »

insomnia78 wrote: Joj. One zelene sa smedjim crticama po sebi? [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ruzne bile kao da su ih htjeli time obiljeziti. :D

Uvijek sam se okretao oko sebe kada se pojave da nisu nadajboze anamoni. :D
Fudo387

#2841 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Fudo387 »

Hemel wrote:
insomnia78 wrote: Joj. One zelene sa smedjim crticama po sebi? [emoji1] [emoji1] [emoji1]
Ruzne bile kao da su ih htjeli time obiljeziti. :D

Uvijek sam se okretao oko sebe kada se pojave da nisu nadajboze anamoni. :D
Oni su meni bili super raja.
Ne smiju zaspat', sto mu dodje k'o da imas satelite koji osmatraju teren.
Odmorim se kad ih nafaCaju.
Hemel

#2842 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hemel »

Hafis wrote: Ja sam bio dragovoljac - nije me trebalo mobilizirati.
Doduše bili smo malo uranili, tako da mio je staž priznat u 1991., mnogo prije onih koncerta i konvoja mira.
A tebe ionako boli kurko. Dijasporić s napumpanim virtualnim jajima, jel' tako?
A sto ne bi bio?
Konvoji prolaze pored kuce pa ho's brasno, kafu, ulje, garderobu...tu se valjalo na brzinu opredijeliti.
Moglo se tu i zahebati jbti to. Kafa posle otisla u nebo. :D
512MB

#2843 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by 512MB »

Dok se krajisnici dobrovoljno javljaju na obuku u Zagreb, sami kupuju opremu+kalashe i kasnije probijaju kroz neprijateljski obruc da bi dosli u BiH i prikljucili se 5. Korpusu da bi se svakodnevno jebavali sa autonomasima i svakolikim srpskim vojskama, sarajlije se prepiru ko ce u padrum a ko kako ispalit vani :-) eee kad bi spali na to da sarajevo brani Bosnu, gdje bi nas bilo...

A osim PMa i Dozera izgleda ovd sve napaljeni dijasporasi mescini
PM72

#2844 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

eee kad bi spali na to da sarajevo brani Bosnu, gdje bi nas bilo..
Iz moje stanice policije su ljudi išli za Bihać i Krajinu ...nekoliko ih je poginulo.Ja ne znam da je iko iz Bihaća stradao u Sarajevu.Zato jezik za zube...
Streptokok

#2845 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Streptokok »

Vec ce nam se neki ukazati, makar ga i ne bilo.
Streptokok

#2846 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Iz moje stanice policije su ljudi išli za Bihać i Krajinu ...nekoliko ih je poginulo.Ja ne znam da je iko iz Bihaća stradao u Sarajevu.Zato jezik za zube...
Ne truni. Krajisnici su svijetli primjer bosnjaskog otpora.
ovo_malo_duse

#2847 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ovo_malo_duse »

Connaisseur Karlin wrote:
ovo_malo_duse wrote:
Ko kaze da veterani nece u rat. To sto si ti sebi umislo da si veteran i sto si na sisi pa neces, nek pukne pa cemo da vidimo. Rekoh ti ja da ti je najbolja opcija da se ispalis dok je ovog sivila. Kad ozeleni bit ce ti kasno, negine ti opet zemunica....
A ova troll Karlin odradzuje dnevnicu samo tako, nema teme na kojoj ne trola, od cune preko politike do religije...
Haj mi se javi na PP dat cu ti 5 KM vecu dnevnicu od trenutne al da budes ovako efektivna...

prestar si za mene :D ne znam kako ces izdrati u NVZ ,a kamoli u krevecu :oops: sa muzejskm primjericma ni ne flertujem,a kamoli nesto vise :run:

haha da vidis fesic pala bi u nesvjest ne bi ti jufka nikad vise pla na pamet. Ali to za anamo one teme i podforuma...

Helem zajebancija na stranu, stanje je vako... Nikom se ne ratuje, a trollovi podjebaju i laganini nas ubjedzuju da ne vidimo svoj ocima, ali forum je 0,00001 % uzorak stvarnosti.
A u stvarnosti, bar u mojoj carsiji, raji i okruzenju je ovako 5% bi se ispalilo odmah, od toga 2 % guzonja i njihove familije.
Jos 5 bi probalo kad pukne, 10-20 % je podrumasa budzetlija tipa PM koji bi gledali da se zabiju u kakav podrum...
20% je mladzarije napucane akcionim filmovima i igricama koji bi rado sutra u rat. Ovih 50% je prdimahovina i odnjih nis ne zavisi.
Ostaje nas 50 % veterana, koji su svi izgubili po nekog, brata, oca, amidzu, il najboljeg jarana....E ovi se pitaju a od tih 50 % , 20 je vec iskopalo, otkopalo, podmazalo i drzi spremno, 10 % konta pri ruci je moze se podmazat brzo, 20 % misli da nema nista od toga se je ovo prdimahovina ali ako bude stani pani prvi ce da krenu...
Svih ovih 50 % zaboli cunos hoceli biti odbrambeni ili oslobodilacki rat, hoceli se pucat na igmanu ili u Foci, svi ce krenut jer ne mogu oprostit, prezalit, ne mogu zbog savijesti, zbog kostiju, zbog djece, zbog rana koje zuljaju cim oblak predze Slovensku granicu, zbog ......(nastavi niz).

Svih ovih 50% a i ja medju njima, ce se najebat mame prvo nasim minderasima, jer treba ocistit bagru u svojoj avliji, prije nego se krene u razracunavanje s komsijama. I jos nesto a toga me strah je da bi nas puno vise zavrsilo u Hagu. Jer kako jedan rece, nedaj boze da pukne kakav bi ja bio ratni zlocinac, a bi se poslije i nauzivo u Danskom zatvoru...
Da i da ne zaboravim dijasporu, kako god joj se vi porugivali i tamo su stasala neka nova raja, koji imaju gore navedene razloge e pa nek bi se 2 % odlucilo da ratuje izracunajte cifru.....

Eto takvo je stanje a sad hajmo opet u horu kakav rat, je bo rat, stranci, dijaspora, patriJote itd., it sl. :-D :D
SkyLimit

#2848 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

512MB wrote:Dok se krajisnici dobrovoljno javljaju na obuku u Zagreb, sami kupuju opremu+kalashe i kasnije probijaju kroz neprijateljski obruc da bi dosli u BiH i prikljucili se 5. Korpusu da bi se svakodnevno jebavali sa autonomasima i svakolikim srpskim vojskama, sarajlije se prepiru ko ce u padrum a ko kako ispalit vani :-) eee kad bi spali na to da sarajevo brani Bosnu, gdje bi nas bilo...

A osim PMa i Dozera izgleda ovd sve napaljeni dijasporasi mescini
Pretjerano hvaljenje pokvari čovjeka. Od isticanja hrabrosti 5. Korpusa od strane patriota iz ostatka BiH ispada da još malo pa će Krajišnici pričati kako su oni sami branili Bosnu.

A ta medalja svakako ima dvije strane, u ostatku BiH kakvi - god da su svi ipak ostali lojalni državi BiH i vladi u glavnom gradu Sarajevu, što je svakako bila stvar ličnog osjećanja a ne prisile(nije da je Sarajevo moglo poslati 5 brigada da guši pobune po ostacima slobodne teritorije) a znamo gdje su jedino Bošnjaci u sred rata osjetili neodoljiv poriv za autonomijama :wink:
PM72

#2849 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:
Ne truni. Krajisnici su svijetli primjer bosnjaskog otpora.
Krajišnici jesu primjer bosanskog otpora ali nedam da pljuju po borcima iz Sarajeva koji su poginuli pri oslobađanju Krajine.
Connaisseur Karlin

#2850 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Connaisseur Karlin »

ovo_malo_duse wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
prestar si za mene :D ne znam kako ces izdrati u NVZ ,a kamoli u krevecu :oops: sa muzejskm primjericma ni ne flertujem,a kamoli nesto vise :run:

haha da vidis fesic pala bi u nesvjest ne bi ti jufka nikad vise pla na pamet. Ali to za anamo one teme i podforuma...
a tebi kao muzejskom primjerku proradili kompleksi obraznog :D :lol:

ma dobro ti ces u novom ratu sa veteranskim iskustvom ici u generale :D nije za tebe trcanje na prvoj liniji,to ce mladi, a mlado meso najvise pogine u svakom ratu,ali se o tome nikad ne pise :roll:
Post Reply