Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PM72 wrote:Ja ti nudio stan u Sarajevu i novo auto da mi obezbjediš papire a ti ništa.Jesi samoživ.
Opet te pitam: sta te je sprijecilo da odes 1997,8,9...?
malo teze je postalo tek od 2004, kad je gomila fukare pristupila EU.
Nakon rata je krenulo nabolje,prodisao ko čovjek,oženio se ,dobio djecu pa sam bio ponosan što sam branio državu...tad je bilo nekakvog sistema i reda a ovo sad je odron pravi.I zato mi se zgadilo.
Ma kontam ja to. I ja sam tamo od 2000 do 2006 mislio "e, jesam se zajebao, vidi ljepote i zivota".
Ja dosao 2000 sa mojim prvim fukarskim autom, a raja se voza, izlazi, zabavlja se...
aliii... od 2006 je krenulo naopako.
Iz danasnje perspektive je glupo siriti defatizam. Realno gledano Bosnjaci niakda nisu bili u jacoj poziciji. Ako samo uzmemo da nema vise JNA oko Sarajeva i da bi se cijelo Sarajevo moglo staviti u sluzbu ofanzivnog dijelovanja onda je to vec kardinalna razlika sa svim proslim ratovima u zadnjih 100 godina.
Pilaw_Pavlaka wrote:
Bosnjaci su zelijeli Yugoslaviju zato sto su znali da su nenaoruzani i da je veliko pitanje da li ce imati kontrolu nad nekim vaznijim dijelovima policije a kamoli nesto vise.
Evo, ja cu ti otvoreno priznati da sam do 1991 mislio da je Jugoslavija bolje rjesenje za njene narode... eventualno malo reformisana, ali u tadasnjim granicama.
Iz danasnje perspektive je glupo siriti defatizam. Realno gledano Bosnjaci niakda nisu bili u jacoj poziciji. Ako samo uzmemo da nema vise JNA oko Sarajeva i da bi se cijelo Sarajevo moglo staviti u sluzbu ofanzivnog dijelovanja onda je to vec kardinalna razlika sa svim proslim ratovima u zadnjih 100 godina.
Mi očigledno ne živimo u istoj zemlji.
Vjerovatno ni kontinentu. Ovaj je specijalan slučaj.
Mi očigledno ne živimo u istoj zemlji.
Kada su Bosnjaci u zadnjih 100 godina bili u slabijoj poziciji nego danas? Znaci imaju medjunarodnu priznatu drzavu; slobodno Sarajevo, oruzije i policiju, slobodnu komunikaciju izmedju svih velikih gradskih cijelina u BiH.
U WW2 su bili ping pong lopta izmedju Srbije i Hrvatske. Posle toga nisu bili priznati kao narod. Pa onda opet ping pong lopta. Kada je bio taj period da je bila njihova geo politicka pozicija slabija nego sto je sada?
Sarajmen wrote:Ne treba fukari dat da pljuju dobrog čovjeka, taman im to bilo i demokratsko pravo...
ja sam fukara iz tuzle! sta imate protiv fukara?
i koga pljuje?
pljuju ovde djikani godinama, i smiju se, korisite svoje dmeokratsko pravo,pa sutite i zarad klikova okrecete glavu..ne vi modovi,vi ste ba tu puki izvrsioci..
klavirdžija wrote:Nađi ti sebi malo pameti i nešto duže pantole.
Tebi netrebaju papiri za posao u Njemackoj. Jer imas Hrvatsku putovnicu.
Hanumo u dimijama (tako te evo zamišljam, u pustari recimo St Louisa ), ja morebit mogu kad hoću, na mjesta koja ti iz te čemerne dijasporske ćenife ne moš ni zamislit.
Ali, nisu tema ni moje mogućnosti ni tvoje licemjerje i ratnička "hrabrost" pri tastaturi, pa se zato vratimo krizi u BiH.
klavirdžija wrote:Nađi ti sebi malo pameti i nešto duže pantole.
Hanumo u dimijama (tako te evo zamišljam, u pustari recimo St Louisa ), ja morebit mogu kad hoću, na mjesta koja ti iz te čemerne dijasporske ćenife ne moš ni zamislit.
Ali, nisu tema ni moje mogućnosti ni tvoje licemjerje i ratnička "hrabrost" pri tastaturi, pa se zato vratimo krizi u BiH.
Pa naravno da mozes. D nemozes nebi se Covic ovako trudio da sto prije stvori treci entitet. Problem je upravo u tome sto mozete i sto idete i nestajete.
Pilaw_Pavlaka wrote:
Pa naravno da mozes. D nemozes nebi se Covic ovako trudio da sto prije stvori treci entitet. Problem je upravo u tome sto mozete i sto idete i nestajete.
Da ti sad kažem da si glup ne bi shvatio, pa zato neću. Ali reći ću ti ovo: općio te Čović, a ti njega.
PM72 wrote:Ja ti nudio stan u Sarajevu i novo auto da mi obezbjediš papire a ti ništa.Jesi samoživ.
Opet te pitam: sta te je sprijecilo da odes 1997,8,9...?
malo teze je postalo tek od 2004, kad je gomila fukare pristupila EU.
Nakon rata je krenulo nabolje,prodisao ko čovjek,oženio se ,dobio djecu pa sam bio ponosan što sam branio državu...tad je bilo nekakvog sistema i reda a ovo sad je odron pravi.I zato mi se zgadilo.
Sve je lako dok si mlad,
Jbg, pomiri se da si ostario i ne belaji bezveze.
Pilaw_Pavlaka wrote: Ni oni komunisti sto su sa slikama Tita izasli na ulice nisu zelijeli rat pa su ga ipak dobili.
Ti ljudi su posljednji dokaz da su Bosnjaci jos uvijek htjeli Jugoslaviju i da nisu bili za raspad iste i s te strane im se nema sta zamjerit.... to sto su bili naivni, nespremni, nemudri i nepismeni ne znaci da su bili losi.... i zivi su dokaz o tome - ko je poceo rat.... na njima i na Ravno su prvi meci prosuti....
Bosnjaci su zelijeli Yugoslaviju zato sto su znali da su nenaoruzani i da je veliko pitanje da li ce imati kontrolu nad nekim vaznijim dijelovima policije a kamoli nesto vise. Nema im se sta zamjeriti jer su bili u teskoj poziciji. Vrlo tesko je se bilo naoruzati nekim ozbiljnijim naoruzanjem osim puskica i pistoljicica. Taj strah i 50-o godisnji period u kojima im su se nabijali kompleksi je ucinio svoje. Iz te perspektive je logicno da su neki od njih vjerovatli da ce ih JNA spasiti i da su bili na pocetku za SFRJ i u zabludi. Kod Hrvata je taj postotak bio u promilima. Zato sto su bili mnogo svjesniji kao narod. Oni su bili Hrvati i katolici a Bosnjaci su bili Muslimani i Ateisti. Pored toga... imali su realne izglede da se ozbiljnije naoruzaju.
Bodkin wrote:
Ne donosi stabilnost jer je to geopoliticka odluka sa kojom se ne slaze 30% stanovnistva. Za investicije iz arapskih zemalja ne treba nato. Poglrdaj koliko je vijetnam privukao investicija prosle godine a veze sa natoom nemaju. A i boli me kurac za arape i njihove investicije. Ulazu u srbiju kao ludi. Garant nato ima veze sa tim
Upravo ulaskom u NATO tih 30 ÷ stanovnistva nece vise moci kao proxy pickoustog i grobara izazivati nestabilnost i zemlji.Ili ti mozda mislis kako bi Dodick,kao istinski serpski 'eroj,nastavio sa atiustavnim aktivnostima,prijetnjom o secesiji i sl.?
Ne nego tebi odgovara da odjebes 30% stanovnistva i njihovo misljenje. Ali kad okrenes situaciju i kazes da bi trebali podijeliti drzavu na tri entiteta, popizdio bi ovdje. Tvojim argumentom bi trebalo reci ko jebe 52-53% stanovnistva i njihove zelje, nova struktura bi relaksirala situaciju.
Bodkin wrote:
Ne donosi stabilnost jer je to geopoliticka odluka sa kojom se ne slaze 30% stanovnistva. Za investicije iz arapskih zemalja ne treba nato. Poglrdaj koliko je vijetnam privukao investicija prosle godine a veze sa natoom nemaju. A i boli me kurac za arape i njihove investicije. Ulazu u srbiju kao ludi. Garant nato ima veze sa tim
Upravo ulaskom u NATO tih 30 ÷ stanovnistva nece vise moci kao proxy pickoustog i grobara izazivati nestabilnost i zemlji.Ili ti mozda mislis kako bi Dodick,kao istinski serpski 'eroj,nastavio sa atiustavnim aktivnostima,prijetnjom o secesiji i sl.?
Ne nego tebi odgovara da odjebes 30% stanovnistva i njihovo misljenje. Ali kad okrenes situaciju i kazes da bi trebali podijeliti drzavu na tri entiteta, popizdio bi ovdje. Tvojim argumentom bi trebalo reci ko jebe 52-53% stanovnistva i njihove zelje, nova struktura bi relaksirala situaciju.
Samo malo Miloje. Po zadnjem popisu samo Bosnjaka ima 50.11%. Ima Bosanaca, Roma, Albanaca, Arapa itd. 3%. Imamo svakako odredjen broj Hrvata koji zele da budu u BiH ali i Srba. Uzimomo da je to jos barem 5% stanovnistva. Tako da dolazimo na 58.11%. Znaci uvijek imamo apsolutnu vecinu koja zeli unitarnu BiH. Jer ovi Srbi i Hrvati koje sam ubrajo u ovih 5% su Alijini Srbi i Hrvati koji su tu bili i u ratu.
Dozer wrote:Al' ste se natrunili.... 50 stranica za 2 dana.... Ko ce to citati
Jel' me ko prozivao, spominjao? Da ne trkeljam sve
jesu za tebe su rekli da si: star,ruzan, defetist, i vjerovatno špijo!doso si ovde s namerom da nas spijas i oktrijes pičiću nase ofenzivne namere.planove,mnacrte.ovaj ideje...