U najjboljem slucaju ovaj tvoj post bi trebalo kaznit....RNG_25 wrote:Od ovog "objektivisanja" ratnog stanja puno važniji i gori je defetizam i patetika oličena u zadnjih par rečenica. Da nije bilo tog "patriotizma", gospon PM72, tvoj narod bi sada bio malo više od pamćenja, a tebe možda ne bi ni bilo. U najboljem slučaju...
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
- GeeTnT
#2526 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
-
PM72
#2527 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nije defetizam pričati istinu.Ja sam se 1992 borio za čisti opstanak.Kad su džukci vidjeli da smo se uspjeli odbraniti onda su uzeli fursata.1995 sam se borio za profitere i Alijine sjecikese i muljatore.Od 1995 pa naovamo se borimo da njega,njegovog sina i za njihov begovat.I sad bi moje djete trebalo da im oslobađa nove teritorije kao što su švabe planirale Lebensraum ?!?RNG_25 wrote:Od ovog "objektivisanja" ratnog stanja puno važniji i gori je defetizam i patetika oličena u zadnjih par rečenica. Da nije bilo tog "patriotizma", gospon PM72, tvoj narod bi sada bio malo više od pamćenja, a tebe možda ne bi ni bilo. U najboljem slučaju...
Pa radije bih se ranio i dijete napravio invalidom da ga ne pokupe u vojsku.
-
PM72
#2528 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
aha...liječio te Torabi dabogda.Jos jedan Bosnjak pravoslavne vjeroispovijesti.
- Streptokok
#2529 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
zar ne bi radije iskoristio trenutak za obračun sa tim profiterima?PM72 wrote:Nije defetizam pričati istinu.Ja sam se 1992 borio za čisti opstanak.Kad su džukci vidjeli da smo se uspjeli odbraniti onda su uzeli fursata.1995 sam se borio za profitere i Alijine sjecikese i muljatore.Od 1995 pa naovamo se borimo da njega,njegovog sina i za njihov begovat.I sad bi moje djete trebalo da im oslobađa nove teritorije kao što su švabe planirale Lebensraum ?!?RNG_25 wrote:Od ovog "objektivisanja" ratnog stanja puno važniji i gori je defetizam i patetika oličena u zadnjih par rečenica. Da nije bilo tog "patriotizma", gospon PM72, tvoj narod bi sada bio malo više od pamćenja, a tebe možda ne bi ni bilo. U najboljem slučaju...
- klavirdžija
#2530 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Oni bi "komandovali".
-
Hafis
#2531 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Samo da ih u međuvremenu ne sjebe ovo aerozagađenje i problemi s pitkom vodomPilaw_Pavlaka wrote:
Amerika gura unitarizaciju BiH. Ako imas ustavni sud koji ukida zastavu, praznik onda ime onda polciiju RS... sta ce na kraju ostati od RS-a? A uz to imamo dolazak Arapskog kapitala, imamo Turski uticaj i imamo demografski boom Bosnjaka u odnosu na Srbe i Hrvate. Oni znaju da nema mnogo vremena a Amerikanci preko suda njih stavljaju ledjima uza zid.
-
PM72
#2532 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Što reče uvaženi - takvi bi ti komandovali.Bogati u rat šalju volove a sirotinja sinove.Streptokok wrote:zar ne bi radije iskoristio trenutak za obračun sa tim profiterima?PM72 wrote:Nije defetizam pričati istinu.Ja sam se 1992 borio za čisti opstanak.Kad su džukci vidjeli da smo se uspjeli odbraniti onda su uzeli fursata.1995 sam se borio za profitere i Alijine sjecikese i muljatore.Od 1995 pa naovamo se borimo da njega,njegovog sina i za njihov begovat.I sad bi moje djete trebalo da im oslobađa nove teritorije kao što su švabe planirale Lebensraum ?!?RNG_25 wrote:Od ovog "objektivisanja" ratnog stanja puno važniji i gori je defetizam i patetika oličena u zadnjih par rečenica. Da nije bilo tog "patriotizma", gospon PM72, tvoj narod bi sada bio malo više od pamćenja, a tebe možda ne bi ni bilo. U najboljem slučaju...
- SkyLimit
#2533 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
To ti je sukob generacija. Ako si kad čitao Zagora, uvijek u indijanskim plemenima ima stari istrošeni ratnik koji govori "ugh, Božica rata nije družica Božice mudrosti" i mlada usijana glava kojoj je dosta ponižavanja od strane bljedolikih i poziva na oružje. Ti zaključi koji si ti tuPM72 wrote:SkyLimit wrote:Neprijatelja se ima pravo prezirati ali podcjenjivanje je kontraproduktivno. U ratu je puno teže napadati nego se braniti, mi smo u prošlom ratu uglavnom bili prisiljeni voditi odbrambeni rat a sada bi morali ofanzivni.
VRS je imala i problem morala koji je bio ispod nivoa morala pripadnika Armije RBiH, kakav će moral imati da ratuje onaj iz Gradiške kad su linije negdje tamo daleko, kao da je rat u nekoj drugoj državi. No ako bi Gradiška bila neposredno ugrožena, to bi moglo izgledati sasvim drugačije.
Ja djelomično priželjkujem da đikanska republika proglasi nezavisnost i da dođe do oružanog sukoba i uvjeren sam da bi imali veliku šansu da porazimo velikosrpsku ideju za sva vremena, no potrebna je puna ozbiljnost za to a ne pristup "ta' će četnici" i "za dva dana pred Banja Lukom".
Nisi ti zdrave glave.Časne mi pionirske.Kakav bolan oružani sukob priželjkuješ kad se u životu nisi odvojio ni dva dana od majkine kuhinje,tople sobe i interneta? kad bi samo 24 sata proveo u smrznutom rovu (a koji je prije toga bio u blatu do vrha čizama),sa frtalj hljeba i komadom masla,pozajmljenom uniformom i rasklimanom papovkom za koju imaš "preko" 30 metaka...za koga bolan? Koja država i zemlja? Koji patriotizam?
-
PM72
#2534 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Nisam "star" ali sam dovoljno mudar i iskusan da ne bih dozvolio da me ponovo prevare.Jednom sam bio prinuđen da se branim a sad im psujem mater i njima i državi.
-
Pilaw_Pavlaka
#2535 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Pa zato sto si luzer. Cim se za 20 godina nisi snasao u zivotu. Ti psujes mater? Jako fino od tebe. Jos bi bolje bilo da umjesto sto psujes mater nesto napravis od zivota.PM72 wrote:Nisam "star" ali sam dovoljno mudar i iskusan da ne bih dozvolio da me ponovo prevare.Jednom sam bio prinuđen da se branim a sad im psujem mater i njima i državi.
- Streptokok
#2536 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
lijepo je kad se đikani brinu o bošnjacima, no ipak, drži se ti miće i čvaraka.klavirdžija wrote:Oni bi "komandovali".
-
junior3
#2537 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Je l' ti ono reče da si u dijaspori?Pilaw_Pavlaka wrote: Pa zato sto si luzer. Cim se za 20 godina nisi snasao u zivotu. Ti psujes mater? Jako fino od tebe. Jos bi bolje bilo da umjesto sto psujes mater nesto napravis od zivota.
Zanima me da li bi se vratio ratovati ako bi trebalo?
- klavirdžija
#2538 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Đikan ti je vjerovatno tata, sine.Streptokok wrote:lijepo je kad se đikani brinu o bošnjacima, no ipak, drži se ti miće i čvaraka.klavirdžija wrote:Oni bi "komandovali".
-
sumirprimus
#2539 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
osmane ba ti stvarno ko dijete, vidi se da ti je nana citala one kineske bajke
- klavirdžija
#2540 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Momentalno, e-mailom.junior3 wrote:Je l' ti ono reče da si u dijaspori?Pilaw_Pavlaka wrote: Pa zato sto si luzer. Cim se za 20 godina nisi snasao u zivotu. Ti psujes mater? Jako fino od tebe. Jos bi bolje bilo da umjesto sto psujes mater nesto napravis od zivota.
Zanima me da li bi se vratio ratovati ako bi trebalo?
Ovakvi su "najhrabriji", tuđim qrcem gloginje mlate.
-
sumirprimus
#2541 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
sta je bilo dedice smeta? haklavirdžija wrote:Đikan ti je vjerovatno tata, sine.Streptokok wrote:lijepo je kad se đikani brinu o bošnjacima, no ipak, drži se ti miće i čvaraka.klavirdžija wrote:Oni bi "komandovali".
-
PM72
#2542 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ti vjerovatno pod "snalaženjem" smatraš krađu,podmićivanje,uzimanje tuđeg,falsifikovanje,podmićivanje...e ja ti nisam takav.Nije me pravio fukarski i gladni qrac ko SDA-ovsku lopovsku kastu.NIKAD nisam dobio ni marke pomoći niti donaciju.Nisam ni tražio.Jer nisam htio da se ponižavam i nasilu kezim fukari koju je zapalo da odlučuje.A živim bolje nego 90% stanovnika BiH.Mene je strah za buduće naraštaje i djecu a meni može biti za života i cekera.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa zato sto si luzer. Cim se za 20 godina nisi snasao u zivotu. Ti psujes mater? Jako fino od tebe. Jos bi bolje bilo da umjesto sto psujes mater nesto napravis od zivota.PM72 wrote:Nisam "star" ali sam dovoljno mudar i iskusan da ne bih dozvolio da me ponovo prevare.Jednom sam bio prinuđen da se branim a sad im psujem mater i njima i državi.
-
sumirprimus
#2543 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
jok eto ti nam reci.klavirdžija wrote:
Momentalno, e-mailom.![]()
Ovakvi su "najhrabriji", tuđim qrcem gloginje mlate.
ajde djedice reci, koji su najhrabriji i cijim krcem gloginje mlate?
bujrum
- Sanjarko
#2544 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovo ti nije tacno.Pilaw_Pavlaka wrote: Oni imaju prirodni prirastaj od -5000 godisnje. Bosnjaci +4000 godisnje. Imaju ogromni odlazak u Srbiju jer i sama Srbija ima prirodni prirastaj od -25.000 godisnje. Nemaju velike gradove da zadrzi mlade. Nemaju velike investicije i kapitalnih saveznika.
-5.000
+1.500
-35.000
Bez migracija.
Svi su u banani pa je zato i moguc sukob, vako je i pred rat 90tih bilo.
-
daddy-kool
#2545 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sds-pre ... /170114079
SDS predlaže deklaraciju: Nema prekompozicije i trećeg entiteta, EU integracije apsolutni prioritet
Srpska demokratska stranka (SDS) uputit će u Narodnu skupštinu RS-a deklaraciju o privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanim evropskim integracijama.
SDS predlaže deklaraciju: Nema prekompozicije i trećeg entiteta, EU integracije apsolutni prioritet
Srpska demokratska stranka (SDS) uputit će u Narodnu skupštinu RS-a deklaraciju o privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu i ubrzanim evropskim integracijama.
- SkyLimit
#2546 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ne volim je ovakve racionalne velikosrpske političare, SDS, Ivanić i slični. Ne sviđa mi se to što su spremni prilagoditi svoje ponašanje trenutnim okolnostima, srbovati i evropejisati po potrebi.daddy-kool wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sds-pre ... /170114079
Dodik je krenuo putom srbovanja do kraja i više nema povratka, Mile izdrži.
-
sumirprimus
#2547 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
jebo komandu, nema tu prljanja... ni...klavirdžija wrote:Oni bi "komandovali".
samo ostro na prvu
pozor "zavero"
Last edited by sumirprimus on 14/01/2017 21:30, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#2548 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Naša nada je da će Srbi (bar ovi u BiH) prihvatiti evropske vrijednosti, demokratiju, racionalizam, individualizam, poštovanje ljudskih prava i međunarodnih normi. Alternativa tome je vječni antagonizam, ratovanje do konačnog razgraničenja.SkyLimit wrote:
Ne volim je ovakve racionalne velikosrpske političare, SDS, Ivanić i slični. Ne sviđa mi se to što su spremni prilagoditi svoje ponašanje trenutnim okolnostima, srbovati i evropejisati po potrebi.
Dodik je krenuo putom srbovanja do kraja i više nema povratka, Mile izdrži.
-
belfy
#2549 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
grom te hebo... koji hurac mu odgovaras uopste? na ovakvo vrijedjanje odgovor nema smisla...PM72 wrote:Ti vjerovatno pod "snalaženjem" smatraš krađu,podmićivanje,uzimanje tuđeg,falsifikovanje,podmićivanje...e ja ti nisam takav.Nije me pravio fukarski i gladni qrac ko SDA-ovsku lopovsku kastu.NIKAD nisam dobio ni marke pomoći niti donaciju.Nisam ni tražio.Jer nisam htio da se ponižavam i nasilu kezim fukari koju je zapalo da odlučuje.A živim bolje nego 90% stanovnika BiH.Mene je strah za buduće naraštaje i djecu a meni može biti za života i cekera.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa zato sto si luzer. Cim se za 20 godina nisi snasao u zivotu. Ti psujes mater? Jako fino od tebe. Jos bi bolje bilo da umjesto sto psujes mater nesto napravis od zivota.PM72 wrote:Nisam "star" ali sam dovoljno mudar i iskusan da ne bih dozvolio da me ponovo prevare.Jednom sam bio prinuđen da se branim a sad im psujem mater i njima i državi.
-
Pilaw_Pavlaka
#2550 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Bilo kako bilo. Nije fino nikome psovati mater ma ko god to bio a kamoli drzavu; kakava god da je.PM72 wrote:Ti vjerovatno pod "snalaženjem" smatraš krađu,podmićivanje,uzimanje tuđeg,falsifikovanje,podmićivanje...e ja ti nisam takav.Nije me pravio fukarski i gladni qrac ko SDA-ovsku lopovsku kastu.NIKAD nisam dobio ni marke pomoći niti donaciju.Nisam ni tražio.Jer nisam htio da se ponižavam i nasilu kezim fukari koju je zapalo da odlučuje.A živim bolje nego 90% stanovnika BiH.Mene je strah za buduće naraštaje i djecu a meni može biti za života i cekera.Pilaw_Pavlaka wrote:Pa zato sto si luzer. Cim se za 20 godina nisi snasao u zivotu. Ti psujes mater? Jako fino od tebe. Jos bi bolje bilo da umjesto sto psujes mater nesto napravis od zivota.PM72 wrote:Nisam "star" ali sam dovoljno mudar i iskusan da ne bih dozvolio da me ponovo prevare.Jednom sam bio prinuđen da se branim a sad im psujem mater i njima i državi.