- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Pilaw_Pavlaka

#2076 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Image

Rusijo Pomozi! :D
klavirdžija

#2077 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

tandmand wrote:Izvjesno je da će Hrvati u Stocu birati gradonačelnika Bošnjacima.

Jerko Kralju naš, izdrži do 2018. :D

Image
Tamo su Hrvati većina, nije ni čudo. SDA se dvadeset godina kasnije sjetila Mostara i Stoca, da im šalje hercegovačke korumpirane junoše iz Sarajeva. :D A kad dobiju po vagini, namah "Heljp Baznija, pljiz", po starom ustaljenog običaju.
R A V E N

#2078 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by R A V E N »

Neko gore pomenu "papovke..."

Ljudi, za više-manje par godina će možda biti poluatonomne borbene mašine na bojnom polju, oni bi ratovali hrđavim "papovkama" iz 1977.-e na -27°C u hladnom rovu!!! Za šta?!! Za nečiju djecu koja će studirati na Yale-u i za džamije površine 5 fudbalskih stadiona!!!

Ako konačno dođe 5 minuta do raspada, treba vidjeti šta i kako, jer vuka toljagom nekako možeš otjerati, ali slona skoro nikako. Ima da ostane krvava mrlja od tebe na zemlji.

Što je najgore, neko može prodati priču "Vratićemo državu", pa će Bosna da egzistira na 22% bivšeg teritorija slijedećih 70 godina "čekajuću Godoa".

Eno, šta je sa Palestinom?Najvjerovatnije izgubljena bitka i država.

Manite se ove forumske ekipe iz Norveške, Finske, Švedske... Uživaju socijalne pogodnosti tamo koje su im dali ljevičari, a "ratuju" preko Interneta. Kad mi raketa otkine obadvije noge, ima da mi pošalju masnog bureka u papiru i to je sve.
Last edited by R A V E N on 13/01/2017 11:28, edited 3 times in total.
Alfons Kauders

#2079 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Duka Dizel wrote:
Alfons Kauders wrote:
To nisu posljedice. To je politicko-medijski cirkus. :)

Nije kasno pod uslovom da ponudite alternativu DMS-u koju cemo podrzati. Posto od toga nema nista, ipak mislim da je kasno.
:sad:
Sami smo krivi.
A lepo ste nas upozoravali.
Ostavite nam bar koridor prema Srbiji, da se možemo dostojanstveno izvući.
Radite sta hocete, puca mi kurac. Kada bih pokusavao shvatiti ciljeve vase nacionalne politike, ili bih se upucao ili poludio kao vi. :D

Koridor nije potreban, niti prisila. Nismo Hrvati. :D Ekonomija i zivot ce odraditi svoje, a znamo da uvijek mozemo racunati na vas da donesete najgoru mogucu odluku za svoj narod. To je doduse mac s dvije ostrice, jer ste do te mjere usrali Srbiju da ni ovi Srbi Bosanci vise nece kod vas, jer se bolje zivi ovdje. :D
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#2080 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Woody »

Ko spomenu Rusiju?

Image

Ostavili su i poruku:

Не ждите нас, мы опоздаем

A ja ne znam Ruski :sad:
Acid25

#2081 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Acid25 »

A šta trolovi usrashe ovu temu...
tandmand

#2082 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by tandmand »

klavirdžija wrote:
tandmand wrote:Izvjesno je da će Hrvati u Stocu birati gradonačelnika Bošnjacima.

Image
Tamo su Hrvati većina, nije ni čudo. SDA se dvadeset godina kasnije sjetila Mostara i Stoca, da im šalje hercegovačke korumpirane junoše iz Sarajeva. :D A kad dobiju po vagini, namah "Heljp Baznija, pljiz", po starom ustaljenog običaju.
Iako su Hrvati tamo "većina", skinuše sa liste bošnjačkog kandidata. Jebi ti to, što je sigurno, sigurno. :izet:
KENJAC

#2083 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by KENJAC »

Acid25 wrote:A šta trolovi usrashe ovu temu...
Pa mi smo uspjeli usrat rahatluk u Jugoslaviji ,sto nebi smo i Krizu u Bosni !?
klavirdžija

#2084 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

tandmand wrote:
klavirdžija wrote:

Image
Iako su Hrvati tamo "većina", skinuše sa liste bošnjačkog kandidata. Jebi ti to, što je sigurno, sigurno. :izet:
Naletio Baketov glupavi korumpirani junoša ko naručen, a zaboravio da nije u Ilijašu.
seln

#2085 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Duka Dizel wrote:
seln wrote:
Duka Dizel wrote:
Pa ne da se baš primetiti, bar sudeći po rezultatima izbora unazad 20 godina.
Zavisi kako gledas- 300.000 glasova z SDA su samo 1/5 bosnjackog glasackog tijela... uglavnom stariji i manje obrazovani, uhljebi, budzetlije...
docim kod Serba nema dvojbe... bira se onaj koji u datom trenutku najostrije govori protiv Bosne i balija.
A koliko je teško Dodiku da materijalizuje na izborima tu oštru retoriku, kad Ustavni sud u osvit izbora na Bakirov zahtev presudi da je 9.1 nelegalan praznik.
I moja baba bi znala to iskoristiti za priču da Bošnjaci žele ukinuti RS. I tako pobediti na izborima.
Dakle, nisu krivi oni koji su genocidom stvorili tu nakazu, vec oni koji ukazuju na to.
Alfons Kauders

#2086 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Meni je samo malcice nejasno zasto se ne stisava dugogodisnje kmechanje i trollanje.

Kao super im ide, upravo su ovo trazili... A cmizdre 24/7...

Ja cu se zabrinuti kada se prestanu. :) Dok god plachu, nema razloga za brigu.
mO k3

#2087 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

klavirdžija wrote:

Image
Jeli majketi nisi bosnjo , ali koji si
Gledao sam jutros neki dokumentarac uvez trolova , kolika ti je Plata ???
sumirprimus

#2088 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

pamet u glavu, ruke u dzepove... :skoljka:
dulekrele

#2089 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dulekrele »

klavirdžija wrote:

Image
Izdrzi Jerko nas buduci clane predsjednistva.
klavirdžija

#2090 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

mO k3 wrote:
klavirdžija wrote:

Image
Jeli majketi nisi bosnjo , ali koji si
Gledao sam jutros neki dokumentarac uvez trolova , kolika ti je Plata ???
Taj "bošnjo" (očito misliš na zatucane, lažljive i licemjerne balije, ne miješaj termine ubuduće) nisam. Činjenice, sine, činjenice, ne mogu se tek tako pomesti pod tepih u ime balijskog "patriotizma".
Hafis

#2091 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hafis »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Alfons Kauders wrote:

Drugim rijecima samo cekaju pogodan trenutak i izgovor. Odluka je vec pala. Mi se tu nista ne pitamo, i nase je samo da im tu odluku ucinimo sto skupljom u ljudskom i materijalnom smislu, odnosno nanesemo neprihvatljive gubitke.

Postaje ocito da je to nazalost jedini nacin, odnosno jedini jezik koji razumiju.
Izvini ali cime bi ti Hrvati ratovali? Hrvatska je pod direktnim patronatom SAD-a. Znaci Americki interesi na balkanu se ostvarivaju preko Hrvatske i ona nesmije pisnuti bez Amerike. Uzmimo da nema Americkih interesa na balkanu i u tom slucaju ja cisto sumnjam da je Turski uticaj na balkanu slabiji od Hrvatskog.

U takvoj situaciji geo politickih odnosa nevidim neku dobitnicku varijantu za Hrvate ni u slucaju rata. Mostar im je najjace uporiste. Sve drugo su polja i sume. Kupres kao opstina ima 5000 stanovnika, Glamocko polje tu ne zivi niko, srednju Bosnu vec odavno drze Bosnjaci. Sve ostalo su sela. A ako pogledamo jednim okom na Mostar:

Image

Vidimo da je to jedan jako mali gradic, na zadnjem popisu 90.000 stanovnika a pola od toga su Hrvati. Ovo lijevo od linije je Hrvatski dio. Obicna vukojebina. Ilidza je velegrad u poredjenju sa ovim. Znaci manji od svakog predgradja Sarajeva. Samo HDZ zna kako bi se ovaj zapadni dio odbranio ukoliko bi doslo do ozbiljnog sukoba. Po meni je to neodbranivo za Hrvate.
Otkud' ste ovog generala iskopali :)
klavirdžija

#2092 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

Već dugo čuči u sjeni i čeka priliku da pokaže svoj strateško-taktički kapacitet, a na Counterstrikeu mu nešto ne spaja na server preko ADSL-a.
sumirprimus

#2093 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

nije igra, da je bogdom igra, i da pricamo ko ameri o zdravstvenom i porezima...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2094 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Tomahawk11 »

Koja kriza....

TI BiH dokazao: Supruga Igora Radojičića nezakonito zaposlena u Elektroprenosu BiH

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ti-bih- ... /170113043

Čavara i potpredsjednici se počastili novim automobilima ukupne vrijednosti 117 hiljada KM

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cavara- ... /170113029

Ocekujemo ukljucenje i ostalih u trosenju narodnih para na licna zadovoljstva 8-)
Kikibombona

#2095 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

Alfons Kauders wrote:
Lijepo zvuci kada bi ovo bila 1996, pa da se pobrinemo da izniknu neke nove generacije poput Ante.

Danas te zatrovane generacije imaju taman dovoljno godina da nose pusku. Zato mislim da je prekasno.

Te generacije vide buducnost drugacije od nas:

- Odrasli su u etnicki homogenim sredinama bez politickog pluralizma
- Vjera je igrala veliku ulogu u njihovom odgoju, sto znaci da su dosta zatucaniji od nasih generacija
- Vide rjesenje svih svojih problema u novim ratovima i etnicki cistim torovima, jer su odgojeni da ne mogu zivjeti s drugacijim od sebe
- Alternativa tim novim ratovima koje prizivaju je zadrzavanje postojeceg stanja, stanja u kojem ce nas i narednih 25 godina kriviti za svaki problem u zivotu
- Kad shvate da ratom nece ispuniti svoje ciljeve, a da to ne mogu ni demokratskim metodama... Onda ce ta omladina da ide na ekskurzije u jednom smjeru, preko granice... Jer su tako odgojeni - ici ce tamo gdje nema nas.
Kroz posao sam cesto u kontaktu sa Srbima iz RS i Hrvatima iz zapadne Hercegovine. I jedni i drugi imaju neku zadrsku kada ih tek upoznas, osjetis da su malo ukoceni i da im je neprijatno. Poslije se opuste i sve bude ok. Mnogi se fino uklope i zezaju se kao da se poznajemo oduvijek. Kod Srba iz Srbije i Hrvata iz Hrvatske nema te nelagode i napetosti, od starta su sasvim opusteni. Beogradjanin kada dodje, skrozje opusten, dok ovaj iz BL ima rezervu na pocetku. Ocigledna razlika.

Nazalost, tri nacionalizma hrane jedan drugi. Prica o tome ko je prvi poceo, ko je gori i ko je vise kriv nista dobro nece donijeti. Vrijeme je da dodje neko ko ce krenuti sa pozitivnom pricom. Meni se svidja razmisljanje naseg vrlog gradonacelnika Kasumovica. Oko ustroja BiH se ne mozemo dogovoriti, pustimo to u stranu, hajde da rjesavamo ono oko cega se mozemo dogovoriti. Da kod Bosnjaka na scenu dodje normalna vlast, koja ce raditi konkretne stvari na ekonomskom planu, ignorisati Dodika i slicne budale, percepcije bi se pocele mijenjati. Dodik ne bi dugao surfao na valovima nacionalizma. Ovako hrane jedan drugog, Dodo, Bake i Cova, a narod ga pusi na sve tri strane. Kada dodjemo ekonomski na solidan nivo, kada nezaposlenost bude niska, lakse cemo rjesavati teska ustavna pitanja. Ovako ne mozemo nista.

I sada se pitam, kakva je bila korist od apelacije za dan RS? Ako pitanje nije pokrenuto uz podrsku MZ, a cini se da nije, odluka je totalno pogresna. Jebes dan RS, zasto je on bitan pored svega sto imamo? Dobili smo referendum i paradu kao odgovor. I sto je jos gore, politicku krizu. Necemo tako nigdje stici. Ovakva politicka klima nanosi stetu perspektivi drzave.

Ne treba samo krivicu traziti u drugome, treba ponekad i sebe preispitsti. Ja idem tako daleko da za svaki neuspjeh krivim jedino sebe. Ako upadnem u nekakvo sranje, nesto sam zajebao.

Ovdje se pogresno, ne znam iz kojeg razloga, govori da su Bosnjaci u defanzivi. Ne nisu. Bosnjaci su u ofanzivi, atakuju na dan RS. Srbi se brane referendumom i paradom. I ovdje je Bakir ispusio. Nije trebao pokrenuti apelaciju ako nije imao podrsku stranaca.
sumirprimus

#2096 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

u bosni se oko nicega ne mozemo dogovorit.
neki ti cak nijecu pravo na postojanje.
zamisli. :D
klavirdžija

#2097 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

To je tek dokaz da je Bake totalno izgubio kontakt sa stvarnošću, kao i Čaušesku onomad, čak i po istom modelu. Pretjerano inteligentan nije, tako da su ga ovi što su ga okružili totalno "preuzeli" i u potpunosti ga kontrolišu.

Ne vjerujem ni da tokom običnog dana vidi ili prođe nekuda kuda mu ekipa oko njega nije "odobrila" ili ga nije "navela". Jednostavnim riječnikom rečeno, imamo teledirigovanu budaletinu u predsjedništvu.
Kejn

#2098 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kejn »

Hrvati i Srbi prestaju biti politčki faktor u ovoj državi za jedno 10 do 20 godina. Masovni bijeg u inozemstvo i nemogućnost afirmacije u BiH društvu će učiniti svoje. Zato je ovolika frtutma i halabuka. Ljudi idu na sve ili ništa. Nastoji se izprovocirati Bošnjački odgovor koji bi Bošnjake prikazao kao radikalne hegemoniste što bi bilo izkorišteno za opravdanu secesiju. U ovim trenutcima ti bezmuda politika SDA dođe ko kec na desetku.

Dakle keep calm and ne talasaj
ins

#2099 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ins »

ins wrote: A kada smo već kod trolova, budite sigurni da sada slijedi dizanje tenzija u Federaciji unutar vlasti, kao angažman Rusa i Srbije da prebace reflektore sa Dodika i kupe mu vrijeme.

Ja ocekujem svasta, počev od naivnih i nebitnih stvari poput kampanje protiv Novalića,, štrajkova gladju, dolaska nekih udruženja za koja niko nikad nije čuo da protestvuju po Sarajevu iz raznoraznih razloga, zahtjeva za formiranje nove većine koje će dolaziti iz stranaka koje su već u većini, itd,itd

Rusi, KOS, BIA, SIS, teško da će spavati u narednom periodu.

Sve već vidjeno 1991-1992
Ja ovo jucer napisao, i "gle čuda" već danas:
Čavara i potpredsjednici se počastili novim automobilima ukupne vrijednosti 117 hiljada KM

Predsjednik i oba potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine odlučila su da se u 2016. godini počaste novim automobilima koji građane FBiH koštaju više od 117 hiljada KM.

Uskraćivanje sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) zbog nesprovođenja reformi, isto kao i teška finansijska situacija u BiH, nisu spriječili predsjednika i potpredsjednike FBiH da raspišu javne nabavke za nove automobile.

Od čelnika Federacije BiH "najskromniji" je bio predsjednik FBiH Marinko Čavara (HDZ) koji je 28. decembra 2016. godine uputio obavijest o nabavki službenog putničkog motornog vozila. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 42.735,04 KM.

Najskuplji automobil nabavlja potpredsjednik FBiH iz reda srpskog naroda Milan Dunović (DF) koji je obavijest o nabavki motornog vozila objavio 20. oktobra 2016. godine. Vrijednost Dunovićevog automobila bez PDV-a je 55.000 KM.

Novim službenim vozilom počastila se i potpredsjednica iz reda bošnjačkog naroda Melika Mahmutbegović (SDA) koja je automobil bez PDV-a platila 54.427,35, a oglas za nabavku je objavljen 15. jula 2016. godine.

Za razliku od Mahmutbegović koja je kupila vozilo marke Passat B8, još uvijek nije poznato da li su Čavara i Dunović dobili nove automobila i koje su oni marke.
Dakle nije problem ono šta Dodik radi, šta Ivanić radi, već je problem što je:

Čavara kupio auto od 42.000
Milan od 55.000
Meliha od 54.000
klavirdžija

#2100 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by klavirdžija »

Zavera, bre, masonsko-vatikansko-džihadska. :D
Post Reply