kamen spoticanja wrote:nazalost @bogoljub ovde nisi upravu...mozemo zatvarati oci,gurati glavu u pjesak,kriviti druge ali fakt je da se ovakve stvari desavaju...i cine ih ljudi koji jesu muslimani(daleko od toga da su muslimani jedini osim ako ETA-a i IRA-a nije dje kolektivno sehadetila)...i mi smo bogoljub krivi...zato sto ovakve stvari jasno i jako ne osudjujemo...jer ovo nije islam...ovo nema veze s islamom...islam je nacin zivota od koga nema ljepseg ni ispravnijeg aovo nije ni lijepo ni ispravno...znam sad ces reci osudjuemo mi to glasno ali se necuje...ali i zato smo mi krivi...zato sto nismo dovoljno sposobni da jako glasno pokazemo svoju osudu...nije swedski nacionalista kriv sto muslimani nemaju CNN niti sto ideje ne artikulisu dovoljno jasno i ocito...
naravno da bjelosvjetske protuhe koriste ovakve stvari za neke svoje ciljeve(ispumpavanje irackog benzina ili ti afganistanskog litija)ali ope' smo mi muslimani krivi...to se nije smjelo dozvoliti i protiv toga se mi moramo boriti
Ne znam i ja zasto se ne izadje na ulice poslije svakog napada...ali opet zasto bi se ja osjecao krivim zbog neke budale