nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post Reply
Innovation

#1801 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Sutra
Innovation

#1802 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

...
Last edited by Innovation on 08/01/2014 16:32, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#1803 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Država gori a oni se češljaju

Vlada Kantona Sarajevo odnosno preduzeće "Sarajevogas" do 15. januara "BH-Gasu" moraju platiti 11 miliona KM. Ako se to ne desi, kako nam je kazao direktor te kompanije Mirza Sendijarević (SDP), doći će u pitanje likvidnost njihovog tekućeg poslovanja.

Plaćanje faktura

Sendijarević je rekao da "Sarajevogas" mora što prije platiti kompletnu decembarsku fakturu, odnosno nešto više od 21 milion KM.

- Trenutno nam duguju više od 62 miliona KM. U isto vrijeme "BH-Gas" ruskom isporučiocu ne smije dugovati ni fening. "Sarajevogas" je naš najveći dužnik i, ako nam ne plate, imat ćemo problem s izmirivanjem fakture ruskom isporučiocu. Ne izmiruju obaveze po fakturama kako se isporučuju, već nam svakog mjeseca daju različite iznose - rekao je Sendijarević.

Dodao je da razgovaraju s predstavnicima KS da plate fakturu da bi se mogao platiti dug isporučiocu, a, ukoliko se to ne desi, isključenje plina prijeti cijeloj državi.

Međutim, poznato je da je budžet KS prazan, a, kako nam je kazao jedan od ministara, novac će biti vrlo teško naći. Zbog toga bi danas trebala biti održana i hitna sjednica Vlade na kojoj će pokušati spriječiti eventualno isključenje plina građanima Kantona.

Raspisali tender

Dok Vlada nema novca ni za plaće, a kamoli milione za plin, Uprava "Sarajevogasa" raspisala je tender za kupovinu autobusa vrijednog do 100.000 KM! Tu informaciju potvrdio nam je i direktor preduzeća Salih Selmanović (SDA), pojašnjavajući da nabavljaju polovan autobus na plin te da već imaju jedan takav.

Međutim, kako saznajemo, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša ovu će nabavku obustaviti dok finansijska situacija ne bude povoljnija.

Vozilo za prijevoz radnika

- Stotinu hiljada maraka je maksimalna cijena koju smo spremni platiti. Prikupit ćemo ponude pa ćemo se opredijeliti. Autobus ćemo koristiti za potrebe radnika koji putuju na posao u Butile, gdje "Sarajevogas" ima postrojenja - rekao je Selmanović.
starii

#1804 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by starii »

daj boze da budu plate danas...
StupskaBitanga

#1805 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

od kojih para?
Blizanac

#1806 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Blizanac »

starii wrote:daj boze da budu plate danas...
Plate su na računima.
Sad treba dobro razvuć', ko zna kad će slijedeća.
Breathless

#1807 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Breathless »

StupskaBitanga wrote:Država gori a oni se češljaju

Vlada Kantona Sarajevo odnosno preduzeće "Sarajevogas" do 15. januara "BH-Gasu" moraju platiti 11 miliona KM. Ako se to ne desi, kako nam je kazao direktor te kompanije Mirza Sendijarević (SDP), doći će u pitanje likvidnost njihovog tekućeg poslovanja.
Zasto se ne procesuiraju svi oni, ukljucujuci i eksperte na osnovu njihovih ranijih angazmana, koji su javna preduzeca doveli do propasti i prouzrokovali im visemilionske gubitke, pa neka se na sudovima ovo raspetljava, neka ih se salje na prinudni rad u rudnike FBiH i oduzima im se imovina, a ne da se nastavlja pljackati i otimati od gradjana i tako namirivati ono sto su oni opljackali.
hamza_sa

#1808 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by hamza_sa »

Breathless wrote:
Zasto se ne procesuiraju svi oni, ukljucujuci i eksperte na osnovu njihovih ranijih angazmana, koji su javna preduzeca doveli do propasti i prouzrokovali im visemilionske gubitke, pa neka se na sudovima ovo raspetljava, neka ih se salje na prinudni rad u rudnike FBiH i oduzima im se imovina, a ne da se nastavlja pljackati i otimati od gradjana i tako namirivati ono sto su oni opljackali.
Smijesno je bilo gledati zasjedanje Skupstine KS kada su raspravljali o GRAS-u, kada je za govornicu izasao Zeljkovic i kritikovao rukovodstvo tog preduzeca kako ne znaju upravljati istim. Vrlo brzo je zaboravio sa koje pozicije je dosao na mjesto premijera KS.
Akibh

#1809 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Akibh »

hamza_sa wrote:
Breathless wrote:
Smijesno je bilo gledati zasjedanje Skupstine KS kada su raspravljali o GRAS-u, kada je za govornicu izasao Zeljkovic i kritikovao rukovodstvo tog preduzeca kako ne znaju upravljati istim. Vrlo brzo je zaboravio sa koje pozicije je dosao na mjesto premijera KS.
Bezveze mi je braniti ovog nesposobnog ali ipak:
'Ukupna dugovanja gradjana "Toplanama" iznose 69.610.000 maraka i veća su za 1,2 milijuna KM u odnosu na prošlu godinu, što je povećanje za dva posto.'
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1810 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Truba »

hamza_sa wrote:
Breathless wrote:
jel mu iko išta rekao?
Akibh

#1811 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Akibh »

starii wrote:imal na vidiku plate ovim sto su u obrazovanju u ks?
Iskreno, ponekad su mi dragi, ponekad mi se gade:
'Uprkos teškoj situaciji u BiH, prečešljavajući finansijski izvještaj budžeta Kantona Sarajevo za 2012. godinu, federalni revizori uočili su veliko rasipništvo i kod isplate naknada za prekovremeni rad zaposlenika u pojedinim javnim ustanovama. Za ovu namjenu iz javne kase potrošeno je 1.629.554 KM.

Na račun ove stavke ustanovama osnovnog obrazovanja uplaćeno je 661.109 KM, srednjeg obrazovanja 475.336 KM, dok su Ministarstvu unutrašnjih poslova KS date 117.932 KM, a Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS 160.067 KM. Naknade su zaposlenicima isplaćivane uz plaću.'

Pa i ja radim prekovremeno i hiljade drugih, nikad ni marke da dobijem...
A prosvjetari iz Osnovne uzimaju 6 puta vise para za prekovremeni od npr. MUP-a, jbg...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1812 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Truba »

ne znam šta vi mislite gdje te pare završe ali ja znam da profama ne plati ni autobusku kartu kad idu npr u zenicu ili bihać na externu u vrijeme kad je plata kasnila mjesec...
također ne plate stručno usavršavanje ( a prije su plaćali) u vidu polaganja informatike i stručnog ispita (oko 300), a obavezno se ide na informatiku :D a stručni je pod moranjem...

tako da vjerujem da neko dobije pare i pokupi kajmak za svoj nerad
a oni koji su na prvom frontu protiv djece i njihovih bauštelsko-konobaričnih roditelja ili žena koje su samohrane majke s esforofcima koji su šmugnuli u italiju
ne vide ni marke ni za dopunsku ni za šta drugo što oduzima dosta vremena...
VjecitiStudent

#1813 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by VjecitiStudent »

Black swan wrote:
hamza_sa wrote:
Breathless wrote:
jel mu iko išta rekao?
Ko će mu reći, kad u onoj skupštini, uz par časnih izuzetaka, sjede sve slični lopovi i nehljebi.
hizo ramidovic

#1814 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by hizo ramidovic »

Akibh wrote:
'Uprkos teškoj situaciji u BiH, prečešljavajući finansijski izvještaj budžeta Kantona Sarajevo za 2012. godinu, federalni revizori uočili su veliko rasipništvo i kod isplate naknada za prekovremeni rad zaposlenika u pojedinim javnim ustanovama. Za ovu namjenu iz javne kase potrošeno je 1.629.554 KM.

Na račun ove stavke ustanovama osnovnog obrazovanja uplaćeno je 661.109 KM, srednjeg obrazovanja 475.336 KM, dok su Ministarstvu unutrašnjih poslova KS date 117.932 KM, a Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS 160.067 KM. Naknade su zaposlenicima isplaćivane uz plaću.'

A prosvjetari iz Osnovne uzimaju 6 puta vise para za prekovremeni od npr. MUP-a, jbg...
za svaki placeni sat prekovremenog rada u osnovnim i srednjim skolama mora postojati odluka direktora skole, tako da je iole pametnom inspektoru veoma lahko utvrditi gdje su te pare potrosene.
ako takve odluke nema ili ako su pare potrosene nenamjenski ili nesvrsishodno, neka napisu prijavu ili izreknu kaznu.
StupskaBitanga

#1815 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Skupština KS: Bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" neće biti univerzitetska
Bravo :thumbup:
leo karan

#1816 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by leo karan »

Akibh wrote:
starii wrote:imal na vidiku plate ovim sto su u obrazovanju u ks?

Svaki drot dobije 30% na platu, na ime prekovremenog rada. Radio, ne radio...tako im stoji u ugovoru.
To su planirana sredstva.
Bolje pitanje bi bilo kako im je isplaceno i ovih 100 i nešto hiljada, na osnovu cega?
Ne mozes isplacivat nekog 2 puta po istom osnovu, nikako.
StupskaBitanga

#1817 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Živo me interesuje ovi iz SDA kako objašnjavaju ovo oko Opšte bolnice?
Innovation

#1818 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

StupskaBitanga wrote:Živo me interesuje ovi iz SDA kako objašnjavaju ovo oko Opšte bolnice?
Sta da objasne ovi iz SDA? Bilo je 18 glasova ZA /Faruk Efendic bio 18. glas/. Onda je rekao Fazliji :fazlija: da izrazi sumnju u glasanje, pa ih je bilo 17 ZA. Tako nije usvojen :roll:
Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Javnoj ustanovi Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" za pokretanje procedure za vršenje statusnih promjena koje se odnose na dodjelu naziva univerzitetska bolnica.
:mrgreen:
StupskaBitanga

#1819 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

i bolje je što nije usvojen
Control panel

#1820 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

StupskaBitanga wrote:
samo do sljedece prilike kad budu imali 18 ruku. danas im je hanka zakazala nije je bilo. zacudilo me je da je NS glasao za ovaj sraman prijedlog.
Area_51

#1821 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Area_51 »

NS ima problem sa konzistentnosti, malo su u koaliciji sa SDA, malo nisu, malo o tome sute, ponekad malo hajruju zbog te koalicije. Vidno je simpatiziranje Pedje Kojovoca i Dine Konakovica, nemam nista protiv, samo neka NS to i javno kaze.

Sto se tice zasjedanja ove verzije Skupstine Kantona Sarajevo, divno je kada ti Hanka Vajzovic (DF) prica o pokusaju politickog uticaja na policiju kada je SDP predlagao odredjeni zakon, njoj se pridruzi jako glasno Nermin Pecanac (vise niko ne zna koji SDU), pa na kraju danas hladno izglasase Nezavisni odbor u kojem jako vidno sjede ljudi iz SDA i DF sa idejom potpunog politickog uticaja na policiju. Mislim ono, svaka cast, a da pri tome »konzistentna« NS mucki suti.

Definitivno najgori sastav Skupstine Kantona Sarajevo do sada, a o Vladi da ne govorim. Toliko nastojanje ovladavanja javnim preduzecima i novcima tih preduzeca od strane Zeljkovica i SDA, a da im u tome pripomaze Zeljko Komsic i DF, meni je to nevjerovatno. One Radeljase i Cardzice, to me ne cudi, dosli da uzmu pare, ali da »posteni« Zeljko Komisic u tome ucestvuje putem potpredsjednice svoga DF, to je vec za svako cudjenje.

Klub SDP, ruku na srce, jako tanko, nigdje veze. Kad sute tako nesto ne valja, kad se jave i govore jos manje valja. A toliko toga im nabacuje SDA na politicki volej, a da to SDP ne zna iskoristiti, to je vec za udzbenika iz oblasti politikologije.

Ako je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine brod bez kormilara, sto kaze Pedja Kojovic, sta je onda Vlada Kantona Sarajevo, udruzeni zlocinacki poduhvat davanja para Radeljasu. Pa nismo stvarno svi slijepi pored ociju.
thepatriot

#1822 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by thepatriot »

Control panel wrote:
StupskaBitanga wrote:
samo do sljedece prilike kad budu imali 18 ruku. danas im je hanka zakazala nije je bilo. zacudilo me je da je NS glasao za ovaj sraman prijedlog.[/quote

u skupštinskoj sali danas je bila i princeza sebija, volio bih joj vidjeti facu kad je saznala da joj nije prošlo...

inače danas joj se Zeljković pokloni, onako na uvce joj nešto šanu 8-)
StupskaBitanga

#1823 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by StupskaBitanga »

Ako je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine brod bez kormilara, sto kaze Pedja Kojovic, sta je onda Vlada Kantona Sarajevo, udruzeni zlocinacki poduhvat davanja para Radeljasu. Pa nismo stvarno svi slijepi pored ociju.
Slažem se sa svim napisanim ali moram te razočarati
slijepi smo i nažalost naša kratkovidnost skupo nas košta i još više će :(
Control panel

#1824 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Control panel »

Area_51 wrote:NS ima problem sa konzistentnosti, malo su u koaliciji sa SDA, malo nisu, malo o tome sute, ponekad malo hajruju zbog te koalicije. Vidno je simpatiziranje Pedje Kojovoca i Dine Konakovica, nemam nista protiv, samo neka NS to i javno kaze.

Sto se tice zasjedanja ove verzije Skupstine Kantona Sarajevo, divno je kada ti Hanka Vajzovic (DF) prica o pokusaju politickog uticaja na policiju kada je SDP predlagao odredjeni zakon, njoj se pridruzi jako glasno Nermin Pecanac (vise niko ne zna koji SDU), pa na kraju danas hladno izglasase Nezavisni odbor u kojem jako vidno sjede ljudi iz SDA i DF sa idejom potpunog politickog uticaja na policiju. Mislim ono, svaka cast, a da pri tome »konzistentna« NS mucki suti.

Definitivno najgori sastav Skupstine Kantona Sarajevo do sada, a o Vladi da ne govorim. Toliko nastojanje ovladavanja javnim preduzecima i novcima tih preduzeca od strane Zeljkovica i SDA, a da im u tome pripomaze Zeljko Komsic i DF, meni je to nevjerovatno. One Radeljase i Cardzice, to me ne cudi, dosli da uzmu pare, ali da »posteni« Zeljko Komisic u tome ucestvuje putem potpredsjednice svoga DF, to je vec za svako cudjenje.

Klub SDP, ruku na srce, jako tanko, nigdje veze. Kad sute tako nesto ne valja, kad se jave i govore jos manje valja. A toliko toga im nabacuje SDA na politicki volej, a da to SDP ne zna iskoristiti, to je vec za udzbenika iz oblasti politikologije.

gledao sam veci dio skupstine i ono sto sam vidio danas klub SDP, bar ono sto ih je bilo, bili su dobri, na momente i odlicni. evidentno je da u bezobrazluku i podlosti ne mogu parirati raznim cardzicima, pindjama, besimima...
volio bih kad bi i oni malo povisili ton, ali to je stvar njihovih personaliteta. malo bi bilo bez veze da edina papo podvrisne na cardzica :-)
Innovation

#1825 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic

Post by Innovation »

Control panel wrote:volio bih kad bi i oni malo povisili ton, ali to je stvar njihovih personaliteta
Pa ne mogu "povisiti" ton, kad im to ne pise u onome sto citaju. Onaj, koji je to pisao zaboravio je napisati "sad povisi ton". :trepp:
Control panel wrote:malo bi bilo bez veze da edina papo podvrisne na cardzica :-)
Sto bi "vriskala, kad trazi da "udomi" brata. :nokti:
Post Reply