No Smoking Orchestra u Banjaluci

Locked
Chisum

#76 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Chisum »

Drug Član wrote:Za sve one koji smatraju pjesmu Tri ratna havera kao epitom čeništva, evo cijeli tekst pa, ili poslušajte ili pročitajte, lično smatram tekst odličnim i nema ništa sa veličanjem četništva, već je nešto sasvim drugo...šta prosudite sami.
http://www.youtube.com/watch?v=3RWHneSO ... re=related
Noc pred gasenje Olimpijskoga plamena
strasni dernek pravili smo Mufa, Kiki I ja
Kroz zivote nam je curila mladost
kao potok kad tece kroz kras
sve sto se ima tu je na stolu
nista nije ostalo za nas

govorio je tad moj debeli stric
nekad kroz suze, a nekad kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom ce se platiti ceh

Noc pred paljenje naoruzanog naroda
zadnji put sjedili smo Mufa, Kiki I ja
Tri jarana, tri price, tri strana jezika
Rasli smo na istoj zemlji al I raznih korjena

Mufa je srao o ljudskim pravima
Kiki je kuko da mu slabi vid
ispred nas je stajao pakao
a izmedju nas kineski zid.

Mufa, Kiki I ja

Nekad padne nodvojvoda
a nekad stari svat
ne zna se cija je glava prva,
tako ovdje pocinje rat

Mufa je znao kome pripada,
spreman je docekao taj dan
ja sam se vec bio ispario
a Kiki je ostao kreciti stan

Preko CNN-a gledao sam Mufu
sa heklerom I u tenama
kaze on samo brani svoj grad
a ko ne brani grad za njega je smrad

Kiki je znao da je ta prica kurac
al nije znao to cuvat za sebe
lajao je okolo ludo I smjelo
dok ga jednu noc nije odvelo

ref:

Mufa Kiki I ja
raznjela nas mecava
na tri strane, tri puta, tri stara havera ljuta
Mufa, Kiki I ja.

Mufa ga je nasao nakon sedam dana
u nakoj kuci na Bjelavama
usao je tiho I samo je rek'o
pustite ga da ne bi jebo mater nekom

Ta noc je bila gluha I hladna
a hladna je bila I Miljacka
Mufa je sredio varijantu noge
cekala se rijec cetnika

Pao je u blato I osjetio cjev
vidio je facu bradati I drsku
vidio je smrt I cuo je rijeci
Dobrodosli u Republiku Srpsku

U komandi ga je cekao Boro pekar
slusaj rode, kako svi rade
prijavi se fol dobrovoljno, saljem te na Hresu
za mjesec dva, fataj se Kanade

Za Mufu sam cuo da je u Svici
kod burazove zene iz proslog braka
kazu ne moze bez Sarajva,
bez te vode I tog zraka

Od Kikija je stigla razglednica mala
na njoj slapovi na Nijagari

pise moje ime I moja adresa
pise zbogom zohari

Noc pred stavljanje dejtonskoga potpisa
sanjao sam opet smo skupa Mufa, Kiki I ja
Bio je kao hastal pun raznih dzakonija
bilo je jutro, rosa I cvijece I mlada seljanka

Bilo je sunce jasno I vedro
kao uvijek poslije kisne noci
samo to vise nismo bili mi
u svojoj snazi moci.

ref:

Mufa Kiki I ja

Šta reći nego bilo neponovilo se! :sad:

Dubina à la Dino Merlin....

Zvaljo danas igra ulogu svoga zivota, igra samog sebe, lika iz svojoh skeceva, padajuci u zagrljaj zadnjim papanima, istim onim koje je nekada ismijavao.

Nikakve tu dubine nema, samo put od covjeka do majmuna... Nikakvog znacenja, a o sharmu da ne govorimo.

Trubadur.
JThomas

#77 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by JThomas »

Chisum wrote:
Zvaljo danas igra ulogu svoga zivota, igra samog sebe, lika iz svojoh skeceva, padajuci u zagrljaj zadnjim papanima, istim onim koje je nekada ismijavao.
to.

žalosno je to. evolucija u kontra smjeru.
Drug Član

#78 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Drug Član »

JThomas wrote:
Chisum wrote:
to.

žalosno je to. evolucija u kontra smjeru.
Sa ovim mogu da se složim. Ali eto i mi smo evoluirali od Neleta četnika do Neleta koji igra za mase ili bolje reći Neleta koji igra za Raju. Samo to rade skoro svi koji su na estradi.Ni ja ga ne slušam, puno bolje zvuči jedan Željko Vasić ili Saša Kovačević recimo. Totalno nepoznati, a tako dobri. I dajte brate neki konkretan njegov tekst gdje Nele brani četnike pa da vidimo.
JThomas

#79 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by JThomas »

ništa lakše od toga.

nema na čemu.
Drug Član

#80 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Drug Član »

Kakav trash! strava :-)
wels

#81 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by wels »

Koje su ovo bijede i od ljudi i muzicara
tuzlak-x

#82 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by tuzlak-x »

istina je i da se sarajevu nece vise nikada dogoditi gurabezi poput nemanje i neleta. ta vrsta sljama je plusvamperfekt.
ultima_palabra

#83 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by ultima_palabra »

Drug Član wrote:@Pera ne ponovilo se, ni ja se nisam proslavio. Moja kuma muslimanka jedva se izvukla iz BL, a ni ja, niti bilo ko je mogao da im pomogne. Makar su svi živi i zdravi. Rat je shit :-? Kažem opet ne ponovilo se. Jedno je sigurno, nikom nije bilo dobro
jah, ma ko nas bre zavadi? :run: Sigurno su oni stranci, oni su bili ljubomorni na naše bratstvo i jedinstvo 8-) Svi su krivi, sad hajmo mir, mir, niko nije kriv :-)
ne volim ovu priču nikako
Drug Član

#84 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Drug Član »

ultima_palabra wrote:
Drug Član wrote:@Pera ne ponovilo se, ni ja se nisam proslavio. Moja kuma muslimanka jedva se izvukla iz BL, a ni ja, niti bilo ko je mogao da im pomogne. Makar su svi živi i zdravi. Rat je shit :-? Kažem opet ne ponovilo se. Jedno je sigurno, nikom nije bilo dobro
jah, ma ko nas bre zavadi? :run: Sigurno su oni stranci, oni su bili ljubomorni na naše bratstvo i jedinstvo 8-) Svi su krivi, sad hajmo mir, mir, niko nije kriv :-)
Slažem se s tobom, s tom razlikom što ja za razliku od tebe ne optužujem samo jednu etničku grupu ili politiku za sukobe. Spirala balkanske mržnje seže duboko u prošlost. Ali onda nije ni sve počelo s Kusturicom, Neletom ili Miloševićem. Isn't it? Viditi pod Balkan Ghosts, Robert D.Kaplan (Makar znam da on prvu dvojicu nije ni spomenuo)
smijesni_ste

#85 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by smijesni_ste »

De popustite vise covjeka ( mislim na drug clan forumasa) ..kao lesinari ste..samo cekate da neko nesto kaze sto vam nije mrvicu po volji pa navalite... :roll:

A odlucite se ..ignorisati Kusturicu, pricati o njemu ili nesto trece....
ultima_palabra

#86 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by ultima_palabra »

Drug Član wrote:
ultima_palabra wrote:
Slažem se s tobom, s tom razlikom što ja za razliku od tebe ne optužujem samo jednu etničku grupu ili politiku za sukobe. Spirala balkanske mržnje seže duboko u prošlost. Ali onda nije ni sve počelo s Kusturicom, Neletom ili Miloševićem. Isn't it? Viditi pod Balkan Ghosts, Robert D.Kaplan (Makar znam da on prvu dvojicu nije ni spomenuo)
Ne optužujem etničku grupu, optužujem politiku na koju se zalijepilo 90% te etničke grupe. A sad je sukob the word, nije više građanski rat? :-)
A ta dvojica su preduboko zagazila da bi ih se moglo doživljavati kao objektivne za bilo šta.
Fozgen

#87 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Fozgen »

Ako je istina ona njegova izjava ( Neleta ) da na BiH nije izvrsena agresija onda je on za mene jednostavno mrtav covjek.
Naravno da se to njega ne tice :P al on mene jos manje.

"- Pratiš li politička dešavanja u BiH?

Sve što se danas dešava jesu ona ista pitanja koja su postavljana i pre dvadeset godina, s jedinom razlikom što su danas u glavnim ulogama drugi glumci, nadam se nešto pametniji i ozbiljniji od prethodnika. Cijela drama je manje ili više ista. Ovo što se sada odvija oko pregovora samo je dokaz o tome kakav je bio karakter rata. Da se radilo o agresiji, ne znam o čemu bi danas razgovarali i pregovarali. Očigledno je da agresije nije bilo
."
ultima_palabra

#88 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by ultima_palabra »

Fozgen wrote:Ako je istina ona njegova izjava ( Neleta ) da na BiH nije izvrsena agresija onda je on za mene jednostavno mrtav covjek.
a nije ti postao mrtav dok je pjevao ode radovanu?
BHCluster

#89 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by BHCluster »

Za one slike sto su se vrtile iza njih, ma ono sponzora, grada banjaluke, itd... Dali je bila i ova?
Image
Fozgen

#90 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Fozgen »

ultima_palabra wrote:
Fozgen wrote:Ako je istina ona njegova izjava ( Neleta ) da na BiH nije izvrsena agresija onda je on za mene jednostavno mrtav covjek.
Jbte pa zar se to nije podrazumijevalo :P ?
ultima_palabra

#91 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by ultima_palabra »

Fozgen wrote:
ultima_palabra wrote:
Jbte pa zar se to nije podrazumijevalo :P ?
:-D ma eto, nešto si mi izgledao iznenađen, ja bih se iznenadio da je rekao da jeste bila agresija
vee-jay

#92 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by vee-jay »

neko napomenu, postali su figure iz svojih pjesama. one osobe koje su ismijavali. sta droga ucini :-)
za njih je sadasnje zabranjeno pusenje AZRA :D
Bosnolog

#93 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Bosnolog »

JThomas wrote:ništa lakše od toga.

nema na čemu.
Umjetnicko smece kome je Sarajevo I BiH dala slavu su zatvorili sva ulazno povratana vrata svojim prljavim jezikom ,mrznjom sopstvenog grada uz otvorenu gubitnicku podrsku velikosrpskim fasistima .

Oni su pljujuci po sopstvenom gradi i drzavi BiH to jest spostveno ogledalo kako bi se sto bolje uvukli u straznjicu ideolozima i sludenim sljedbenicima velikosrbizma kako bi se prodali sto je sluzilo kao preventiva zastita poput kurtona koji se pocjepao i tako iskorisceni sada postaju postaju balast koji Srbija vraca nazad u genocidnu jer nemaju vise perspektive za upotrebu u Srbiji a nakon svih ratno osvajackih poraza i gubitka Kosova .Ovim huljama je sada ostalo da zagaduju BiH prostor poput deponije kontminarong smeca u kome ce se isti ugusiti i ostati zauvijek.

Oni su pali toliko jadno i nisko da im je ostalo samo da jos ovakvim jadnim nastupima obezbjede sebi egzistenciju uz pomoc i pozive gospodara poput Dodika a u cijem stabu vide svoj zadnji spas kao umjetnicke prostitutke koje su sve spremne uraditi sto iz osvetnickog inata sto zbog skucenog prostora djelovanaj i samosrozane umjetnicke i ljudske vrijednosti.

Odavno su oni postali istroseni kurtoni velikosrbizma cije smradluke ne zele vise niti u majcici Srbiji,stoga ovaj povratak u Dabicevu genocidnu i zgarljaj Dodiku je jedini spas za iste a Dodi da se odrzi na vlasti i sa njima talasa i sludenim masama obezbjedi privremenu kvaziumjetnicku zabavu u brlogu fasizma.

Dvonogi ljudski sljam kakva su ova dva debila su spalili i porusili sve mostove povratka u svoj grad i svoju drzavu koje su se odavno odrekli ,sada im ostaje da ostatk zivota provedu na dnu taloga septicke jame velikosrbizma i da se guse u istom smradu zajedno sa ideolozima i bolesnicima kojimaje ostalo da uzivaju u njihovim predstavama do generalnog ciscenaj i dekontaminacije BiH koja ce se desiti a koju prizivaju u skoroj buducnosti.
bijelo_dugme

#94 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by bijelo_dugme »

Image
Edin H.

#95 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Edin H. »

Drug Član wrote:Bez obzira na njegov politički stav prema raspadu bivše nam zajedničke domovine, nekako mi je tzv.Zabranjeno Pušenje bez Neleta pravo šuplje i falš!
Pravo pušenje: (poslušati sekvencu od 55.do 60-te sec....jbte krenu trnci niz lice i ledja)
http://www.youtube.com/watch?v=eqJTafGo ... re=related
Falš pušenje: (Izvini Sejo napiso si ovu pjesmu al ga falširaš u pm)
http://www.youtube.com/watch?v=P9RZ_wH1Xyo
nešto sasvim drugo:
http://www.youtube.com/watch?v=X78-t4gD ... re=related
evo u bl 97, zna bolan raja ove tekstove
http://www.youtube.com/watch?v=lCBOtzh-dVI&NR=1

Izlet u politiku "od sedmog vijeka", samo stoji mu ovo da nije svo zlo krenulo sa Miloševićem...
http://www.youtube.com/watch?v=VsJD8ZCW ... re=related

Kakvo bolan fals Pusenje, Sejo je napisao sve njihove poznate pjesme.

Premda se slazem da je Sejo nerealan sto se tice njegovog pjevanja i da je trebao naci novog pjevaca kada se Nele izriopa.
Ali kao sto nema Dugmeta bez Brege, tako nema ni Pusenja bez Seje, bez obzira ko je interpretator :oops:

Dobri linkovi, by the way, osobito kada Nebojsa iz Zenice nepogrijesivo izrecitira Babu Atifa na koncertu u Banjaluci, a u isto vrijeme kaze nema takvih kod nas (ljudi iz Sarajeva :-) ).
Last edited by Edin H. on 06/12/2009 03:08, edited 2 times in total.
The Silent Man

#96 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by The Silent Man »

Jazz_Junkie wrote:Izgleda da je masnokosi Kusturica mnogima slomio srce pa su teme o njemu i njegovom "bandu" ceste.
upravo ovo i ja sada hocu da napisem... inace ovo je poseban fenomen...
osobe koje svojim glavnim zanatom (tj.filmom i muzikom) ne postizu nista i da nema ove naci-parazitske dimenzije ne bi se uopste spominjali pa jedno 10-ak godina unazad... uzivaju ogromno interesovanje i status "neprezaljenih"... cemu toliko bolovanje za njima...
... pred svima se zaklinjem,pred svima ,al pred Bogom ne smijem ... hahaha

sad... :(
Goran_35

#97 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by Goran_35 »

nemanja,pravoslavni srbin,je ciganizirao srbiju.iz nekog razloga,ta muzika,kultura i obicaji rumunskih cigana su prihvaceni u srbiji kao "srpski" i srbi bukvalno piskaju.tu je svoj doprinos svakako dao i bregovic.inace sta reci o shupcima?znam ceznu za sarajevom,sarajevo je magichno... :D

dakle:

simpozijum delirijum

#98 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by simpozijum delirijum »

The Silent Man wrote:
Jazz_Junkie wrote:Izgleda da je masnokosi Kusturica mnogima slomio srce pa su teme o njemu i njegovom "bandu" ceste.
osobe koje svojim glavnim zanatom (tj.filmom i muzikom) ne postizu nista i da nema ove naci-parazitske dimenzije ne bi se uopste spominjali pa jedno 10-ak godina unazad... uzivaju ogromno interesovanje i status "neprezaljenih"... cemu toliko bolovanje za njima...

tacno ! nebitni likovi, i Nemanju Emira :D i Neleta cafira boli takodjer
gledah nedavno izvadak iz intervjua Nemanje sa Stankovicem i kada mu ovaj pomene Sarajevo Nemanja aka Kusta se samo lagano trzne ,zgrci , bolna neugoda .. vidi se to na njemu
na njima
postaju ruzni starci , bez dostojanstva ,karikature okruzene pjanom drogiranom gomilom nacionalista, muka ih gledati kako se srozavaju jer ih ne mrzim
samo zalim
nisu vrijedni spomena
vrijeme je da ih pokopamo u zaborav
The Silent Man

#99 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by The Silent Man »

simpozijum delirijum wrote:
The Silent Man wrote:

tacno ! nebitni likovi, i Nemanju Emira :D i Neleta cafira boli takodjer
gledah nedavno izvadak iz intervjua Nemanje sa Stankovicem i kada mu ovaj pomene Sarajevo Nemanja aka Kusta se samo lagano trzne ,zgrci , bolna neugoda .. vidi se to na njemu
na njima
postaju ruzni starci , bez dostojanstva ,karikature okruzene pjanom drogiranom gomilom nacionalista, muka ih gledati kako se srozavaju jer ih ne mrzim
samo zalim
nisu vrijedni spomena
vrijeme je da ih pokopamo u zaborav
a ne,ne mogu oni u zaborav...
oni ce svako malo dati izjavu,napraviti pjesmuljak,odrzati koncert,napraviti gradic :lol: :run:
a Sarajevo ce na to reagovati kao do sada... kao opet se cudit tome kakvi su (postali) i premotavati film kakvi su (bili) ...
jednostavno ljudi izaberite ili :
1) idite klecite i molite ih da se vrate i da opet budete haveri (kao Sidran)
2) ingnorisite ih... i prihvatite cinjenicu kakvi su (postali) i da njihova baza podrske pocinje ondje negdje gdje Mufa dobije pozdrav...
ovako vise naginjete prvoj opciji... iskreno...
salter071

#100 Re: No Smoking Orchestra u Banjaluci

Post by salter071 »

primus-sa wrote:
njonjica wrote:
primus-sa wrote:
Ne mozes ni ti da seres i kvalifikujes nas jer nas poznajes povrsno ili nikako!!
Ovi ljudi su svirali i pravili lom u mojoj kuci,u mom podrumu,u svom svijetu...kad niko nije znao ko su i sta su(poslije su taj podrum prozvali "zaborav")...zderali kod moje stare danima,starog varali za posudbu auta,u mojoj sobi nastajali stihovi Selene,Sekija...i sad mi govoris da mlatim po tastaturi i mrzim tu muziku.....i opet ponavljam interesuje me misljenje forumasa o njima dvojici,ako moze...hvala....toliko.
nisu to ti ljudi primuse...bila su neka druga vremena, zivjelo se drugacije....u Fuada Midzica...

ne mrzim ni ja TU muziku...bila su to dobra vremena u kojima su, u toj nasoj mladosti, zivjeli dobri ljudi...

koji danas, to vise nisu.
sve sto je nasa generacija imala tad oni su prodali za malo srbovanja i pokoji fasisoidni dzoint.
ONi ljudi su pluskvamperfekt

nema ih vise.
tnx njonjice :thumbup: :thumbup: To mi i buraz (koji je okacio gitaru o klin cim je lova pocela dolaziti u bend) govori evo 20 i kusur godina a ja ....... :?
Cesto se pominje izraz "prodane duse'".
Da vidimo...ako su vec prodane, znaci i bile su na prodaju. Bilo je samo pitanje cijene.
"Prodane duse" uzese 50 000 za jedan koncert, a Sidran dobi peMziju od 200 KM.
Zar se jos cudite Sidranovoj izjavi da bi sutra opet radio sa tim "prodanim dusama"?
Kao sto rekoh, samo je pitanje cijene...
A sto se tice pjesama koje velicaju ideologije koje se nama ne svidjaju... pa njih je izuzetno lako naci na sve tri strane. Volja ti Thompson, islam rock ili Arkanova udovica...sto defektije to efektnije. A to bas i nije neki osnov za pomirenje i zajednicki zivot.
Al' hej, ljudi uzimaju lovu lopatom, a budale su oni koji to kupuju.

Ko zivi za raju
i zanemaruje taktiku...
ostatak znas.
Locked