Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
-
locobos
#1 Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Sjedim juce u taksiju u jednom manjem njemackom gradu i slusam vijesti na radiju, kad spiker onako lezerno, tipa pravi se nova fabrika sira, procita vijest da njemacka pravi grad u Ruhrskoj oblasti za 100 Miliardi eura striktno za vojne vjezbe. Grad koji ce imati stari grad, industrisku oblast pa cak i podzemnu zeljeznicu.
Sjedim poslje te vijesti i par minuta mi se to vrti po glavi i pitam se dali sa ja ovo dobro cuo. Onda pitam taksistu jeli fakat stvarno istina da njemacka, drzava koja je u biti demilitarizovana poslje drugog svetskog rata, pravi grad za vojne vjezbe za 100 miliardi eur, i lik mi kaze da su politicari to vec odlucili i da se ta vijest vec citav dan vrti na radiju.
Poslje se nadjoh na veceri sa jednim likom koji je bio visoki oficir u obavjestanoj sluzbi u bivsoj JNA, i koji je svasta prosao za vrijeme rata, i ispricam mu to sto sam cuo. I lik mi ko iz topa kaze, kaze znas sta to znaci. Reko sta. To znachi bice rat. Njemacka se priprema da se rijesi turaka i ostalih muslimana i zato odvajaju 100 miliardi eura da naprave taj jebeni grad za vojne vjezbe.. Nema sanse da bi njemacka odvojila 100 miliardi eura za tako nesto bez razloga i bez da se nesto veliko sprema.
Ako neko ima vise informacija na ovu temu bio bih mu zahvalan da se javi sa komentarima.
Sjedim poslje te vijesti i par minuta mi se to vrti po glavi i pitam se dali sa ja ovo dobro cuo. Onda pitam taksistu jeli fakat stvarno istina da njemacka, drzava koja je u biti demilitarizovana poslje drugog svetskog rata, pravi grad za vojne vjezbe za 100 miliardi eur, i lik mi kaze da su politicari to vec odlucili i da se ta vijest vec citav dan vrti na radiju.
Poslje se nadjoh na veceri sa jednim likom koji je bio visoki oficir u obavjestanoj sluzbi u bivsoj JNA, i koji je svasta prosao za vrijeme rata, i ispricam mu to sto sam cuo. I lik mi ko iz topa kaze, kaze znas sta to znaci. Reko sta. To znachi bice rat. Njemacka se priprema da se rijesi turaka i ostalih muslimana i zato odvajaju 100 miliardi eura da naprave taj jebeni grad za vojne vjezbe.. Nema sanse da bi njemacka odvojila 100 miliardi eura za tako nesto bez razloga i bez da se nesto veliko sprema.
Ako neko ima vise informacija na ovu temu bio bih mu zahvalan da se javi sa komentarima.
-
neki
#2 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
neke opasne trave se puse petkom navece
-
locobos
#3 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
nije bilo trave sinoc, pametnjakovic:Dneki wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
neke opasne trave se puse petkom navece
nego sto taj komentar, jel mislis da sam izmislio ovo?
- zambaklija
#4 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
niđe veze,koji radio ,možda od NPDa
to je šuplja,ta vijest nigdje nepostoji a uz put reče li taj špijun šta će sa 300.000 pravih švaba muzlimana?30% turaka su švabe,jel to spremaju novu Kristalnu noć??ajjajajaaajjaajjj...blago tebi
p.s. ja nisam muzlman i nemam potrebe da ih emocionalno branim ali mrzim ovakvo što 
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#5 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Pik da pogadjamo ko na prvu pominje Turke.locobos wrote:Sjedim juce u taksiju u jednom manjem njemackom gradu i slusam vijesti na radiju, kad spiker onako lezerno, tipa pravi se nova fabrika sira, procita vijest da njemacka pravi grad u Ruhrskoj oblasti za 100 Miliardi eura striktno za vojne vjezbe. Grad koji ce imati stari grad, industrisku oblast pa cak i podzemnu zeljeznicu.
- Arslan_11
#6 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
prave, ali ne za 100milijardi vec 100 miliona EUR i sigurno nije za ciscenje njemacke.
- Aquatic B
#7 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Pa ako je bilo na radiju, sigurno ima i pisana informacija negdje.
Ja sam slab s njemačkim, proguglaj malo te švabske novine i portale, pa postavi link 
- Arslan_11
#8 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
http://www.taz.de/!101112/Aquatic B wrote:Pa ako je bilo na radiju, sigurno ima i pisana informacija negdje.Ja sam slab s njemačkim, proguglaj malo te švabske novine i portale, pa postavi link
-
locobos
#9 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
noralno da niko na radiju spominjo "ciscenje" njemacke. Ali nije 100 miliona nego 100 miliardi, 100%:DArslan_11 wrote:prave, ali ne za 100milijardi vec 100 miliona EUR i sigurno nije za ciscenje njemacke.
Pito sam taksistu jeli fakat 100 miliardi i on kaze da, a lik je cuo tu vijest jedno 100 (:D) puta juce jer je u taksiju citav dan i slusa radijo a ta vijest se non stop vrti na radiju.
- Arslan_11
#10 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
pa pise ti u clanku koji sam postavio, a evo ti isjecaklocobos wrote:noralno da niko na radiju spominjo "ciscenje" njemacke. Ali nije 100 miliona nego 100 miliardi, 100%:DArslan_11 wrote:prave, ali ne za 100milijardi vec 100 miliona EUR i sigurno nije za ciscenje njemacke.
Pito sam taksistu jeli fakat 100 miliardi i on kaze da, a lik je cuo tu vijest jedno 100 (:D) puta juce jer je u taksiju citav dan i slusa radijo a ta vijest se non stop vrti na radiju.

-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#11 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
A koliki je tek postotak svaba od turaka baba.zambaklija wrote:niđe veze,koji radio ,možda od NPDato je šuplja,ta vijest nigdje nepostoji a uz put reče li taj špijun šta će sa 300.000 pravih švaba muzlimana?30% turaka su švabe,jel to spremaju novu Kristalnu noć??ajjajajaaajjaajjj...blago tebi
p.s. ja nisam muzlman i nemam potrebe da ih emocionalno branim ali mrzim ovakvo što
- Skijaš
#12 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Taj je novinar pogriješio, mislim da taksista nema razloga da lažepa pise ti u clanku koji sam postavio, a evo ti isjecak
Last edited by Skijaš on 03/11/2012 09:15, edited 1 time in total.
-
locobos
#13 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
jest fakat u pravu si, 100 miliona.Arslan_11 wrote:pa pise ti u clanku koji sam postavio, a evo ti isjecaklocobos wrote:noralno da niko na radiju spominjo "ciscenje" njemacke. Ali nije 100 miliona nego 100 miliardi, 100%:DArslan_11 wrote:prave, ali ne za 100milijardi vec 100 miliona EUR i sigurno nije za ciscenje njemacke.
A ime je legendarno "Schnöggersburg", skraceno za "Schiessniggerburg"
- zambaklija
#14 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Arslan_11 wrote:http://www.taz.de/!101112/Aquatic B wrote:Pa ako je bilo na radiju, sigurno ima i pisana informacija negdje.Ja sam slab s njemačkim, proguglaj malo te švabske novine i portale, pa postavi link
Ide Suljina djevojka ulicom i reče komšinici:
"Dobar dan."
Ta je rekla Begajeti:
"Vala viđeh onu Suljinu, reče mi dobar dan."
Begajeta Senadi:
"Rekoše mi da se ona Suljina jedva javi kome."
Senada Amiri:
"Reče mi Begajeta da je vidjela onu Suljinu, nešto nervozna bijaše kad joj se javljala."
Amira Muniri:
"Čuh da je ona Suljina nešto nervozna, mora da ima problema."
Munira Đulsi:
"Čuh da je ona Suljina puna problema, samo šuti, ni s kim ne priča."
Đulsa Rasemi:
"Vele da je ona Suljina skrenula od problema, dugovi i krediti sigurno."
Rasema Hašimi:
"Rekoše mi da ona Suljina ima kredita do guše, za šta li ih je uzimala pobogu."
-
locobos
#15 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
dobro si pogodioIma Bosne_Bice Bosne wrote:Pik da pogadjamo ko na prvu pominje Turke.locobos wrote:Sjedim juce u taksiju u jednom manjem njemackom gradu i slusam vijesti na radiju, kad spiker onako lezerno, tipa pravi se nova fabrika sira, procita vijest da njemacka pravi grad u Ruhrskoj oblasti za 100 Miliardi eura striktno za vojne vjezbe. Grad koji ce imati stari grad, industrisku oblast pa cak i podzemnu zeljeznicu.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#16 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
locobos wrote:dobro si pogodioIma Bosne_Bice Bosne wrote:Pik da pogadjamo ko na prvu pominje Turke.locobos wrote:Sjedim juce u taksiju u jednom manjem njemackom gradu i slusam vijesti na radiju, kad spiker onako lezerno, tipa pravi se nova fabrika sira, procita vijest da njemacka pravi grad u Ruhrskoj oblasti za 100 Miliardi eura striktno za vojne vjezbe. Grad koji ce imati stari grad, industrisku oblast pa cak i podzemnu zeljeznicu.
od prve
-
locobos
#17 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
nije, lik je bio cisti njemac, ovdje su nekim cudom taksisti uglavnom njemci.Religious Fantastic wrote:locobos wrote:noralno da niko na radiju spominjo "ciscenje" njemacke. Ali nije 100 miliona nego 100 miliardi, 100%:DArslan_11 wrote:prave, ali ne za 100milijardi vec 100 miliona EUR i sigurno nije za ciscenje njemacke.
taksista je vjerovatno bio turcin koji njemacki jezik poznaje koliko i ti
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#18 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Nego u vezi ove vjesti.
Svaka ozbiljnja clanica NATO pakta priprema vojsku i policiju za gradske i antiteroristicke borbe za sto im i treba takvo okruzenje. Ne cudi da ih onda i prave.
Pa nece valjda da prepadaju gradjane okolo kao sto su nedavno uradili u, ako se ne varam,B. Luci.
Svaka ozbiljnja clanica NATO pakta priprema vojsku i policiju za gradske i antiteroristicke borbe za sto im i treba takvo okruzenje. Ne cudi da ih onda i prave.
Pa nece valjda da prepadaju gradjane okolo kao sto su nedavno uradili u, ako se ne varam,B. Luci.
- mO k3
#19 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Du niks dojc fersten ......locobos wrote:Sjedim juce u taksiju u jednom manjem njemackom gradu i slusam vijesti na radiju, kad spiker onako lezerno, tipa pravi se nova fabrika sira, procita vijest da njemacka pravi grad u Ruhrskoj oblasti za 100 Miliardi eura striktno za vojne vjezbe. Grad koji ce imati stari grad, industrisku oblast pa cak i podzemnu zeljeznicu.
Ujedno pozdravi tog visokog oficira JNA i rec mu da nema blage
Skijaš wrote:Taj je novinar pogriješio, mislim da taksista nema razloga da lažepa pise ti u clanku koji sam postavio, a evo ti isjecak
- zambaklija
#20 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Nego u vezi ove vjesti.
samo da se nadovežem:
Bundeshaushalt aktuell
Bundeshaushalt 2013 (Entwurf)
Gesamtausgaben 302,2Mrd. Euro ukupni proračun za sve resore
Größte Einzelposten (Balken)
• Arbeit und Soziales 118,7 Mrd. Euro rad i socijalno
• Bundesschuld (roter Balken) 33,3 Mrd. Euro otplata dugova
• Verteidigung 33,3 Mrd. Euro đe vidiš tih 100 milijardi za samo jedan projekt??
• Verkehr/Bau 25,7 Mrd. Euro gradnja i saobraćaj
Neuverschuldung (rote Säule) 18,8 Mrd. Euro novo zaduženje
Investitionen (grüne Säule) 34,3 Mrd. Euro investicije
a pominjanje istjerivanja nekoga kao u ovom slučaju po naciji ili vjeri je toliko zlobno da bi te trebalo verfassungsschutz-u (zaštita ustavnog poredka) prijaviti da te odštambiljaju za sva vremena i da te na svim granicama zapadne demokratije handre do iznemoglosti
- mO k3
#21 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
Sto me slatko nasmija .... trac,trac,trac..... znaci lose mi se pise u Njemackoj ... samo sto je jedan "bivsi" oficir ovako nesto reko

a pominjanje istjerivanja nekoga kao u ovom slučaju po naciji ili vjeri je toliko zlobno da bi te trebalo verfassungsschutz-u (zaštita ustavnog poredka) prijaviti da te odštambiljaju za sva vremena i da te na svim granicama zapadne demokratije handre do iznemoglosti
-
locobos
#22 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
haj sta ste se usrali, ako njemacka krene tjerat muslimane mozete se vazdi vratit majci u bosnu.Ženski Dr.Med wrote:Sto me slatko nasmija .... trac,trac,trac..... znaci lose mi se pise u Njemackoj ... samo sto je jedan "bivsi" oficir ovako nesto reko
nego naj lakse je zabit glavu u pijesak ili zacepiti usi i vikati "aaaaaaaaaa", kad cujes nesto sto te plasi.
forum je za diskutovanje
- mO k3
#23 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
haj dobro 100 miljardi.... ti,taksista i taj "bivsi" ste glavni u ovome skecu ... sta dalje sada?
-
locobos
#24 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
nista, nije 100 miliardi nego 100 miliona, tebe nece niko tjerat iz njemacke, mozes mirno spavat, diskusija zavrsena.Ženski Dr.Med wrote:haj dobro 100 miljardi.... ti,taksista i taj "bivsi" ste glavni u ovome skecu ... sta dalje sada?
- mO k3
#25 Re: Njemacka pravi grad za 100 miliardi eura za vojne vjezbe
locobos wrote:nista, nije 100 miliardi nego 100 miliona, tebe nece niko tjerat iz njemacke, mozes mirno spavat, diskusija zavrsena.Ženski Dr.Med wrote:haj dobro 100 miljardi.... ti,taksista i taj "bivsi" ste glavni u ovome skecu ... sta dalje sada?