A mi Turci imamo u Istambulu stanovnika koliko ima i Srbija puta 3.rokan wrote: to ne bi mogla ni amerika a ne bosnjaci kojih sveukupno ima koliko i stanovnika beograda.
Nezvanicni rezultati popisa!
-
pravi_herceg_bosanac
#451 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
- Skijaš
#452 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Dakle, odričeš se FBiH a oni neće da se odreknu manjeg entiteta. Šta misliš gdje to vodi ?Basvod wrote:Srbi su se opekli o velikoovoono planove i nadam se naucili da je svakako pametnije ograniciti se na prostor u kojem zivisSkijaš wrote:Ne moramo se slagati oko toga ko je kriv za trenutni procenat Srba u FBiH, pitanje ostaje kuda dalje, nastaviti sa dobrovoljnim ograničavanjem samo na dio BiH dok Bošnjaci ne prihvataju ta pravila igre i svojim smatraju svaki komad zemlje, ili braniti srpski identitet čitave BiH ?
-
rokan
#453 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
kuda dalje? broj bosnjaka u rs-u ce u buducnosti opadati, broj srba u fbih isto tako, kao i broj hrvata (u rs-u ih vise i nema). i to je kraj svim pricama o multi-kulti, leopardovoj kozi, izmijesanosti i razlicitostim, nove generacije ce se sve vise udaljavti jedni od drugih... sta ce biti na kraju tog procesa nije tesko zakljuciti.Skijaš wrote:I pItanje je kuda dalje ? Bošnjaci očigledno ne pristaju na to da je manji entitet samo srpski, hoće li sada biti okrenut novi list kroz vezivanje srpstva za čitavu BiH ili će se nastaviti sa ovom retardiranom politikom svojatanja teritorije ?exliberal-ex wrote:Pa ispostavilo se ono o cemu sam pisao ranije a to da je u federacij ostao/vratio se manji broj srba nego bosnjaka u rs.
-
Bodkin
#454 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
nemam pojma. ja kazem da ja mislim da je nepotreban na tom mjestu. postoji li razlog zasto se mora vidjeti iz sarajeva koje je 4 godine gadjano sa takvih mjesta? ako je da se prakticira vjera, mora li se vidjeti ili moze biti negdje na dobrinji? i mora li se na sva zvona objaviti u koju se svrhu pravi i to samo oko izbora?rokan wrote:ko to odredjuje je li nepotreban? realno.Bodkin wrote:
realno, krst na tom mjestu je nepotreban i provokacija. sto nije dignuta crkva u lukavici samo kao pocast tim ljudima zbog kojih se dize krst? ili taj isti krst? sto nije crkva dignuta? i te dzamije u sarajevu nisu nikome "posvecene". ima naravno gradjenih za zapisavanje teritorije kao sto je ona na stupu zbog koje se ne moze ulaz u grad napraviti ili ona na ciglanama kod lore ali to nije pravilo plus stoji ono sto sam gore napisao
-
rokan
#455 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
nisi slusao sta ti porucuje dino merlin?pravi_herceg_bosanac wrote:A mi Turci imamo u Istambulu stanovnika koliko ima i Srbija puta 3.rokan wrote: to ne bi mogla ni amerika a ne bosnjaci kojih sveukupno ima koliko i stanovnika beograda.
-
rokan
#456 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
to je supacka politika dukic branislava i to ne sporim ali sporim ovu histeriju oko toga u sarajevu. u viktor bubnju je sad sud bih a tu su neki isto tako muceni, silovani, ubijani... sto se ne drzimo istih arsina za sve?Bodkin wrote:nemam pojma. ja kazem da ja mislim da je nepotreban na tom mjestu. postoji li razlog zasto se mora vidjeti iz sarajeva koje je 4 godine gadjano sa takvih mjesta? ako je da se prakticira vjera, mora li se vidjeti ili moze biti negdje na dobrinji? i mora li se na sva zvona objaviti u koju se svrhu pravi i to samo oko izbora?rokan wrote:ko to odredjuje je li nepotreban? realno.Bodkin wrote:
realno, krst na tom mjestu je nepotreban i provokacija. sto nije dignuta crkva u lukavici samo kao pocast tim ljudima zbog kojih se dize krst? ili taj isti krst? sto nije crkva dignuta? i te dzamije u sarajevu nisu nikome "posvecene". ima naravno gradjenih za zapisavanje teritorije kao sto je ona na stupu zbog koje se ne moze ulaz u grad napraviti ili ona na ciglanama kod lore ali to nije pravilo plus stoji ono sto sam gore napisao
-
pravi_herceg_bosanac
#457 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Nisam sta?rokan wrote:nisi slusao sta ti porucuje dino merlin?pravi_herceg_bosanac wrote:A mi Turci imamo u Istambulu stanovnika koliko ima i Srbija puta 3.rokan wrote: to ne bi mogla ni amerika a ne bosnjaci kojih sveukupno ima koliko i stanovnika beograda.
Last edited by pravi_herceg_bosanac on 12/01/2014 16:07, edited 2 times in total.
-
emil_L
#458 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
neki - mitomanijarokan wrote:
to je supacka politika dukic branislava i to ne sporim ali sporim ovu histeriju oko toga u sarajevu. u viktor bubnju je sad sud bih a tu su neki isto tako muceni, silovani, ubijani... sto se ne drzimo istih arsina za sve?
11,000 ljudi ubijeno imenom i prezimenom - realnost
-
Bodkin
#459 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
histerija ti je zato sto kao da imas mjesto u rs-u gdje su srbi ubijani i da bosnjaci hoce na brdu iznad da stave mjesec i zvijezdu tako da je ne mozes fuliti svaki dan. mislis da ne bi bilo histerije?rokan wrote:
to je supacka politika dukic branislava i to ne sporim ali sporim ovu histeriju oko toga u sarajevu. u viktor bubnju je sad sud bih a tu su neki isto tako muceni, silovani, ubijani... sto se ne drzimo istih arsina za sve?
-
oakville
#460 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Uzmi imena nekih i odnesi na sud bih. Pa kad dodješ s nekim papirom koji to potvrđuje, onda će se to računati. Dotada, navikavanje na moralnu inferiornost kao rezultat sopstvene politike.rokan wrote:Bodkin wrote:to je supacka politika dukic branislava i to ne sporim ali sporim ovu histeriju oko toga u sarajevu. u viktor bubnju je sad sud bih a tu su neki isto tako muceni, silovani, ubijani... sto se ne drzimo istih arsina za sve?rokan wrote:
nemam pojma. ja kazem da ja mislim da je nepotreban na tom mjestu. postoji li razlog zasto se mora vidjeti iz sarajeva koje je 4 godine gadjano sa takvih mjesta? ako je da se prakticira vjera, mora li se vidjeti ili moze biti negdje na dobrinji? i mora li se na sva zvona objaviti u koju se svrhu pravi i to samo oko izbora?
-
rokan
#461 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
na tu granicu koja dijeli brdo od grada entitetskom linijom je tadasnji legalni i legitimni vodja bosnjaka stavio svoj potpis. jedina adresa za sve zalbe, molbe i prituzbe je ta.Bodkin wrote:histerija ti je zato sto kao da imas mjesto u rs-u gdje su srbi ubijani i da bosnjaci hoce na brdu iznad da stave mjesec i zvijezdu tako da je ne mozes fuliti svaki dan. mislis da ne bi bilo histerije?rokan wrote:
-
oakville
#462 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Na kraju tog procesa ćemo stvoriti mladu srpsku državu, od beograda do niša, u kojoj će većina srba iz rasejanja, kao što su im i obećali i kao što im garantuje ustav mlade države srbije, živjeti zajedno u skladu sa svojom tradicijom, konačno u zagrljaju matice.rokan wrote:kuda dalje? broj bosnjaka u rs-u ce u buducnosti opadati, broj srba u fbih isto tako, kao i broj hrvata (u rs-u ih vise i nema). i to je kraj svim pricama o multi-kulti, leopardovoj kozi, izmijesanosti i razlicitostim, nove generacije ce se sve vise udaljavti jedni od drugih... sta ce biti na kraju tog procesa nije tesko zakljuciti.Skijaš wrote:I pItanje je kuda dalje ? Bošnjaci očigledno ne pristaju na to da je manji entitet samo srpski, hoće li sada biti okrenut novi list kroz vezivanje srpstva za čitavu BiH ili će se nastaviti sa ovom retardiranom politikom svojatanja teritorije ?exliberal-ex wrote:Pa ispostavilo se ono o cemu sam pisao ranije a to da je u federacij ostao/vratio se manji broj srba nego bosnjaka u rs.
-
emil_L
#463 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Jok bolan..sud je "deo zavere protiv najnebeckijeh od cvih nebeckih naroda na cvetu, okolici pa i šire". Zar misliš da bi "muĐahedinskovatikanskozionističkokapitalčistička urota ucpela breee a da nisu poklopili cudove?"oakville wrote:Uzmi imena nekih i odnesi na sud bih. Pa kad dodješ s nekim papirom koji to potvrđuje, onda će se to računati. Dotada, navikavanje na moralnu inferiornost kao rezultat sopstvene politike.rokan wrote:Bodkin wrote:
Nisu ti oni mjerodavni, gusle su mjerodavnije. Još kad se kakva brlja iznese za cvedoka.. oooojjjj kumašine gde nam je krenuti breee
-
oakville
#464 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Kome je problem entitetska linija?rokan wrote:na tu granicu koja dijeli brdo od grada entitetskom linijom je tadasnji legalni i legitimni vodja bosnjaka stavio svoj potpis. jedina adresa za sve zalbe, molbe i prituzbe je ta.Bodkin wrote:histerija ti je zato sto kao da imas mjesto u rs-u gdje su srbi ubijani i da bosnjaci hoce na brdu iznad da stave mjesec i zvijezdu tako da je ne mozes fuliti svaki dan. mislis da ne bi bilo histerije?rokan wrote:
-
rokan
#465 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
oakville wrote:
Na kraju tog procesa ćemo stvoriti mladu srpsku državu, od beograda do niša, u kojoj će većina srba iz rasejanja, kao što su im i obećali i kao što im garantuje ustav mlade države srbije, živjeti zajedno u skladu sa svojom tradicijom, konačno u zagrljaju matice.
-
emil_L
#466 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
I kakve veze ima entitetska linija sa svime napisanim? Tebi je netko slagao da povlačenjem entitetske linije dobivaš i zemljište sa druge strane. Bolje ti to pogledaj malo detaljnije.rokan wrote:na tu granicu koja dijeli brdo od grada entitetskom linijom je tadasnji legalni i legitimni vodja bosnjaka stavio svoj potpis. jedina adresa za sve zalbe, molbe i prituzbe je ta.Bodkin wrote:histerija ti je zato sto kao da imas mjesto u rs-u gdje su srbi ubijani i da bosnjaci hoce na brdu iznad da stave mjesec i zvijezdu tako da je ne mozes fuliti svaki dan. mislis da ne bi bilo histerije?rokan wrote:
-
rokan
#467 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
pa sudi se trenutno nekima za zlocine u viktor bubnju. ili sam ja to izmislio? (cekujem sad citat dobrice cosica o lazima).emil_L wrote:Jok bolan..sud je "deo zavere protiv najnebeckijeh od cvih nebeckih naroda na cvetu, okolici pa i šire". Zar misliš da bi "muĐahedinskovatikanskozionističkokapitalčistička urota ucpela breee a da nisu poklopili cudove?"oakville wrote:
Uzmi imena nekih i odnesi na sud bih. Pa kad dodješ s nekim papirom koji to potvrđuje, onda će se to računati. Dotada, navikavanje na moralnu inferiornost kao rezultat sopstvene politike.
Nisu ti oni mjerodavni, gusle su mjerodavnije. Još kad se kakva brlja iznese za cvedoka.. oooojjjj kumašine gde nam je krenuti breee
-
Bodkin
#468 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
tacno. ali to i dalje ne znaci da nije provokacija jel takorokan wrote:na tu granicu koja dijeli brdo od grada entitetskom linijom je tadasnji legalni i legitimni vodja bosnjaka stavio svoj potpis. jedina adresa za sve zalbe, molbe i prituzbe je ta.Bodkin wrote:histerija ti je zato sto kao da imas mjesto u rs-u gdje su srbi ubijani i da bosnjaci hoce na brdu iznad da stave mjesec i zvijezdu tako da je ne mozes fuliti svaki dan. mislis da ne bi bilo histerije?rokan wrote:
-
Basvod
#469 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
U ponavljanje istorije.Skijaš wrote:Dakle, odričeš se FBiH a oni neće da se odreknu manjeg entiteta. Šta misliš gdje to vodi ?Basvod wrote:Srbi su se opekli o velikoovoono planove i nadam se naucili da je svakako pametnije ograniciti se na prostor u kojem zivisSkijaš wrote:Ne moramo se slagati oko toga ko je kriv za trenutni procenat Srba u FBiH, pitanje ostaje kuda dalje, nastaviti sa dobrovoljnim ograničavanjem samo na dio BiH dok Bošnjaci ne prihvataju ta pravila igre i svojim smatraju svaki komad zemlje, ili braniti srpski identitet čitave BiH ?
Kao onda kad su se Hrvati odrekli Srbije a Srbi nisu htjeli da se odreknu Hrvatske.
Vrijeme je pokazalo da su Hrvati bili pametniji a Bosnjaci svakako imaju pravo na ponavljanje srpskih gresaka. Tako se nabolje uci.
-
emil_L
#470 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
neki - mitomanijarokan wrote:pa sudi se trenutno nekima za zlocine u viktor bubnju. ili sam ja to izmislio? (cekujem sad citat dobrice cosica o lazima).emil_L wrote:Jok bolan..sud je "deo zavere protiv najnebeckijeh od cvih nebeckih naroda na cvetu, okolici pa i šire". Zar misliš da bi "muĐahedinskovatikanskozionističkokapitalčistička urota ucpela breee a da nisu poklopili cudove?"oakville wrote:
Uzmi imena nekih i odnesi na sud bih. Pa kad dodješ s nekim papirom koji to potvrđuje, onda će se to računati. Dotada, navikavanje na moralnu inferiornost kao rezultat sopstvene politike.
11,000 pbijenih (od tog 1,600 djece) - realnost
Imena kumašiine ..imena .
-
oakville
#471 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Jel se sudi za individualne ratne zločine ili etničko čišćenje i genocid? Znaš kako, ogromna je razlika.rokan wrote:pa sudi se trenutno nekima za zlocine u viktor bubnju. ili sam ja to izmislio? (cekujem sad citat dobrice cosica o lazima).emil_L wrote:Jok bolan..sud je "deo zavere protiv najnebeckijeh od cvih nebeckih naroda na cvetu, okolici pa i šire". Zar misliš da bi "muĐahedinskovatikanskozionističkokapitalčistička urota ucpela breee a da nisu poklopili cudove?"oakville wrote:
-
emil_L
#472 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Nigdje veze sa mozgom.Basvod wrote:U ponavljanje istorije.Skijaš wrote:Dakle, odričeš se FBiH a oni neće da se odreknu manjeg entiteta. Šta misliš gdje to vodi ?Basvod wrote: Srbi su se opekli o velikoovoono planove i nadam se naucili da je svakako pametnije ograniciti se na prostor u kojem zivis
Kao onda kad su se Hrvati odrekli Srbije a Srbi nisu htjeli da se odreknu Hrvatske.
Vrijeme je pokazalo da su Hrvati bili pametniji a Bosnjaci svakako imaju pravo na ponavljanje srpskih gresaka. Tako se nabolje uci.
Kakve veze ima odricanje Hrvatske od Srbije sa Bošnjačkim odbijanjem prihvatanja rezultata genocida?
-
emil_L
#473 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Uhh čekaj malo bolan nemoj tako naglo. Zbunjuješ ga. De da prvo savlada elementarne stvari pa ćemo onda krenuti sa tim malo komplikovanijim pojmovimaoakville wrote:Jel se sudi za individualne ratne zločine ili etničko čišćenje i genocid? Znaš kako, ogromna je razlika.rokan wrote:pa sudi se trenutno nekima za zlocine u viktor bubnju. ili sam ja to izmislio? (cekujem sad citat dobrice cosica o lazima).emil_L wrote: Jok bolan..sud je "deo zavere protiv najnebeckijeh od cvih nebeckih naroda na cvetu, okolici pa i šire". Zar misliš da bi "muĐahedinskovatikanskozionističkokapitalčistička urota ucpela breee a da nisu poklopili cudove?"
-
oakville
#474 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Basvod wrote:U ponavljanje istorije.Skijaš wrote:Dakle, odričeš se FBiH a oni neće da se odreknu manjeg entiteta. Šta misliš gdje to vodi ?Basvod wrote:
Srbi su se opekli o velikoovoono planove i nadam se naucili da je svakako pametnije ograniciti se na prostor u kojem zivis
-
rokan
#475 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
to je sve politika a politika je kurva i pitanja iz domena morala postavljati u polju politike je blago receno naivno. politika je i pretvaranje sarajeva u jednu veliku dzamiju, zar ne?Bodkin wrote:
tacno. ali to i dalje ne znaci da nije provokacija jel takosamo zato sto mozemo to da uradimo ne znaci da bi trebali