Nezavsinost rs?? Od koga to?

Post Reply
dogiii

Post by dogiii »

Blueboy- wrote:Sva ova desavanja poslje proglsenja nezavisnog Kosova je izrazaj srpske nemoci i slabosti. Drago mi je vidit da se ne pozivaju na vojsku, policiju i da ne pozivaju na rat. Drago mi je viditi da su tako slabi i nemocni. 1990 je bilo 99 % lakse podjeliti i osvojiti bosnu i hercegovinu, danas je to svedeno na minimum, uzimajuci u obzir slabost srpske politike. Srpska politika je kroz istoriju bila jaka samo kad je imala jaku vojsku iza sebe, taj vakat je proso. RS i milorad je jos jedna bajka u nizu ne ostvareni. Treba se paziti milorada, njegovi politicki poteza, fol totalna demilitarizacija bosne i hercegovine, to nikad netrebe usvojit, bar dok su zemlje u komsiluku naoruzane. Milorad pokusaje nekim takim zakonima da oslabi poziciju bosnjaka, a to bi mu jedino dalo prostora da djeluje separatisticki. Studenti RS su pokazali koliki su mozgovi, inteligencija je na nivou. Pale svoju vlastitu astavu, neznam koga ili koji narod su tjeli uvrjediti? Bolno je nosti licnu u dzepicu od kosulje sa bh-grbom tako blizu srca, a u isto vrjeme paliti zastavu te drzave. Tesko je biti srbin!
Upravo tako slazem se sa svim...
Upravo radi te srpske vojne i politicke slabosti Voja(kalas) i Tadic su udarili meksi ton na press konferencijama poslije proglasenja.U portivnom bi se derali i sigurno spomenuli oruzje.A uostalom sve si napisao onako kao sto i ja mislim...
@Šapat Kosovo je postalo autonomna pokrajina 70tih godina na osnovu novo donesenog ustava.A srbi su 94(ratne)godine jednoglasno izmijenili taj ustav.
Šapat

Post by Šapat »

Oops...sorry. Tek sad vidjeh da napisah '45. Jeste, tacno tako kako si i rekao. S tim da Slobo jeste jos '89 (ili '90, slagacu) pokrenuo papirologiju za ukidanje te autonomije, da bi ona zvanicno postala vazeca '94.
dogiii

#228 Re: Nezavsinost rs?? Od koga to?

Post by dogiii »

Bljuzgo wrote:
Bosanac_21 wrote:Image
SPONA: U ponedjeljak zahtjev za nezavisnost RS-a
U utorak predlog za ukidanje tkz. RS-a :roll:
Pa najlakse je polupismene ljude izvest na ulice...a sto je najgore ta bolest je kod njih utemeljena i kod studenata nazalost.
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

SiSaJuMe wrote:Prvi korak Kosovo, drugi korak rs.,,.
greska u koracima.
prvi korak kosovo, drugi korak vojvodina...
travnik

Post by travnik »

Drug Član wrote:Iskreno mislim da je vitalni nacionalni interes srpskog naroda život u BiH, sa zasada jasno definisanom pozicijom RS kao garantom zaštite interesa srpskog naroda u BiH. Smatram ulazak u EU vitalnim nacionalnim interesom i Srba i Bošnjaka i Hrvata. Nikakvo ocjepljenje ne podržavam, a znam mnogo ljudi koji isto tako razmišljaju. Smatram političkim mediokritetima vođe desničarskih NVO iz RS.
Što se mene i moje porodice tiče (ali i dosta prijatelja koje znam) Republika Srpska je evoluirala od zaštite golog života članova moje porodice u periodu 1992-1995; preko zaštite sigurnosti nakon rata; da bi danas RS bila garantom zaštite građanskih, ekonomskih i drugih mojih prava i interesa, ali i okruženje u kome se ipak još uvijek prijatnije osjećam nego u Federaciji. Kada recimo zbog svog novog radnog mjesta u Federaciji budem spreman svoju djecu premjesti recimo u Travnik ili Zenicu i bez bojazni da mogu na nacionalnoj osnovi biti šikanirana od strane njihovih vršnjaka i nastavnika, biću se spreman odreći i Republike Srpske, kao takve. Znam da je ovo što sam sad rekao možda i predrasuda jer na kraju krajeva imam dosta prijatelja Bošnjaka ovdje u Banjoj Luci čija djeca bez problema pohađaju vrtiće, osnove i srednje škole, ali ipak...
Danas u RS zbog dijametralno suprotstavljenih i sukobljenih stavova vodećih partija u Federaciji i RS nećete naći gotovo ni jednog Srbina koji se spreman odreći RS. To je činjenica, za mnoge u Federaciji frustrirajuća, ali je to tako! Lično mislim da će se uspješan period reformi, nakon smirivanja situacije oko priznanja Kosova, nastaviti i da za BiH idu bolji dani.
Iskreno rečeno bez trunke nacionalizma. Svako dobronamjeran će razumijeti što si htio reći.
travnik

Post by travnik »

banjaluka078 wrote:
Drug Član wrote:Znam da je ovo što sam sad rekao možda i predrasuda jer na kraju krajeva imam dosta prijatelja Bošnjaka ovdje u Banjoj Luci čija djeca bez problema pohađaju vrtiće, osnove i srednje škole, ali ipak...

Naravno da pohadjaju bez problema, ako mislis na fizicku sigurnost.
A jesi li pitao njih ikada da ti iskreno, ali bas 100% iskreno, kazu kako se oni odnose prema tome i osjecaju sto su tekstovi i pjesmice nerijetko na ekavici, uvijek cirilicom i o svecima s kojima nemaju veze? O tome sto se na izlete ide u pravoslavne crkve i manastire, nerijetko i u Srbiju, na Kozaru u "Muzej tri genocida protiv srpskog naroda", ali ne daj Boze da ih se odvede negdje u Federaciju, sto se uci malcice drugacija istorija, pa roditelji cesto s njima radi kod kuce i uce ih da Bosnjaci iz Federacije nisu njihov neprijatelj? Pitaj, jer djeca iz moje porodice, barem ona koja se jos uvijek ne igraju u nizim razredima osnovne, i njihovi roditelji, bas i nisu najsretniji s tim skolskim programom.
Problemi u školstvu su prisutni na cijelom teritoriju BiH. Dolazim iz županije u kojoj je normalna pojava da postoje dvije škole pod istim krovom. Nedavno je tjednik Dani objavio presjek školskih knjiga iz povijesti/istorije/historije i realno gledajući te knjigu su itekako nacionalni orijentirane. Cirilica je rijetko gdje zastupljena u FBiH, student sam i nedavno smo iz jednog predmeta dobili neku knjigu na cirilici, a iznenadio ( razočarao ) sam se koliko malo studenata zna pročitati nesto što je napisano na cirilici.
Šapat

Post by Šapat »

Drugi Clan je vrlo svjestan stanja. A ja slobodno mogu reci da je 100% u pravu sto se tice predrasude - to jeste 100% predrasuda. A ova i ovakve predrasude su upravo ono sto koriste i Dodik i Silajdzic i Ljubic, a sve s ciljem odrzavanja tenzije i straha od "onih drugih" kako bi oni sto duze mogli sjediti u svojim foteljama.

Drugim rijecima - stvarni neprijatelji u stvarnosti vise ne postoje.
fubarady

Post by fubarady »

travnik wrote:
Drug Član wrote:Iskreno mislim da je vitalni nacionalni interes srpskog naroda život u BiH, sa zasada jasno definisanom pozicijom RS kao garantom zaštite interesa srpskog naroda u BiH. Smatram ulazak u EU vitalnim nacionalnim interesom i Srba i Bošnjaka i Hrvata. Nikakvo ocjepljenje ne podržavam, a znam mnogo ljudi koji isto tako razmišljaju. Smatram političkim mediokritetima vođe desničarskih NVO iz RS.
Što se mene i moje porodice tiče (ali i dosta prijatelja koje znam) Republika Srpska je evoluirala od zaštite golog života članova moje porodice u periodu 1992-1995; preko zaštite sigurnosti nakon rata; da bi danas RS bila garantom zaštite građanskih, ekonomskih i drugih mojih prava i interesa, ali i okruženje u kome se ipak još uvijek prijatnije osjećam nego u Federaciji. Kada recimo zbog svog novog radnog mjesta u Federaciji budem spreman svoju djecu premjesti recimo u Travnik ili Zenicu i bez bojazni da mogu na nacionalnoj osnovi biti šikanirana od strane njihovih vršnjaka i nastavnika, biću se spreman odreći i Republike Srpske, kao takve. Znam da je ovo što sam sad rekao možda i predrasuda jer na kraju krajeva imam dosta prijatelja Bošnjaka ovdje u Banjoj Luci čija djeca bez problema pohađaju vrtiće, osnove i srednje škole, ali ipak...
Danas u RS zbog dijametralno suprotstavljenih i sukobljenih stavova vodećih partija u Federaciji i RS nećete naći gotovo ni jednog Srbina koji se spreman odreći RS. To je činjenica, za mnoge u Federaciji frustrirajuća, ali je to tako! Lično mislim da će se uspješan period reformi, nakon smirivanja situacije oko priznanja Kosova, nastaviti i da za BiH idu bolji dani.
Iskreno rečeno bez trunke nacionalizma. Svako dobronamjeran će razumijeti što si htio reći.
ja pokušavam da razumijem al mi nikako ne ide u glavu da je rs 92 "samo" branila svoje građane ! jesmo li mi na isto planetu ?! ne kontam

nastranu ovo ostalo što je napisao
xyz2007

Post by xyz2007 »

Blueboy- wrote:Sva ova desavanja poslje proglsenja nezavisnog Kosova je izrazaj srpske nemoci i slabosti. Drago mi je vidit da se ne pozivaju na vojsku, policiju i da ne pozivaju na rat. Drago mi je viditi da su tako slabi i nemocni. 1990 je bilo 99 % lakse podjeliti i osvojiti bosnu i hercegovinu, danas je to svedeno na minimum, uzimajuci u obzir slabost srpske politike. Srpska politika je kroz istoriju bila jaka samo kad je imala jaku vojsku iza sebe, taj vakat je proso. RS i milorad je jos jedna bajka u nizu ne ostvareni. Treba se paziti milorada, njegovi politicki poteza, fol totalna demilitarizacija bosne i hercegovine, to nikad netrebe usvojit, bar dok su zemlje u komsiluku naoruzane. Milorad pokusaje nekim takim zakonima da oslabi poziciju bosnjaka, a to bi mu jedino dalo prostora da djeluje separatisticki. Studenti RS su pokazali koliki su mozgovi, inteligencija je na nivou. Pale svoju vlastitu astavu, neznam koga ili koji narod su tjeli uvrjediti? Bolno je nosti licnu u dzepicu od kosulje sa bh-grbom tako blizu srca, a u isto vrjeme paliti zastavu te drzave. Tesko je biti srbin!
odlicno ste napisali

Ne smiju oni.

U BH ko prvi pocne taj rusi Dejtonski i nece biti zastupljen od ostalih drzava.

u tome je fazon.

Treba biti miran i stalozen a oni to ne mogu.

jer kosovo je za jih srce i dusa srpska.

znaci u pravu ste osjecaju se bespomocno.

ali ovo je dokaz da sto je oteto to je i prokleto. :-D
feral.tribune

Post by feral.tribune »

travnik wrote:
Naravno da sam ga razumio .I tebe i njega .Ali rs se mora ukinuti .Mora .Postojanje rs vodi u nestanak Bosne i Bosanaca .Kako ce to cudoviste nestati ja ne znam .Alo ono mora nestati .To je ruglo ovog svijeta .To je najveca civilizacijska sramota .Taj monstrum je skovan dogovorima u Kardjoredjevu i Grazu . rs nije napravljena da bi zastitila srpski narod kako kaze ovaj @Clan, i to jos goli zivot da bi zastitila , ona je napravljena da bi druge zivote uzela ( njih 100 000 ) i da bi druge zivote protjerala ( njih milionce ko bombonce ) .Cinicno je izjaviti da poslije genocida on i njegova djeca se plase prosetati Zenicom( i sam jos doda da zivi sa predrasudama ) dok ne srpska djeca idu vrtice u Banja Luci a tamo ih niko ne ubija .Proso vakat za ubijanje .Ali im zato ubijaju mozak i dusu i truju srce sa slavama , svecima , srpskim zastavama u bosanskoj zemlji i kokardama i slikama ratnih zlocinaca koji su dekoracija grada na Vrbasu .rs se ne moze otcjepiti zato sto tako stoji u Daytonu .rs se moze ukinuti zato rs ne postuje Dayton .Oni postuju samo onaj dio Daytona koji njima odgovara .Posto ga ne postuju u cjelosti Bosanci ce ga poderati .Bosanci nemaju izbora .Bosna je bosanska zemlja .Niti hrvtska niti srpska niti bosnjacka .
xyz2007

Post by xyz2007 »

Šapat wrote:Ma kompletna postavka o otcjepljenju je smijesna. Ako se pogleda hronosloski, na osnovu cega to RS uopste ima pravo na otcjepljenje?

Evo, uporedno:

1. Kosovo, kao omedjena teritorija, postoji vec stotinama godina i nazivalo se "pokrajina" - RS postoji cijelih 15.
2. Kosovo je od '45 pa do '89 imalo svoju autonomiju (ukinuo im je Milosevic '89, bez ikakvih zakonskih osnova) - RS ima svoju autonomiju, ali kao Entitet, sto znaci samo dio u okviru BiH.
3. Kosovo nije nastalo genocidom - RS jeste.
4. Kosovo nikada nije potpisalo Daytonski sporazum, tj. Ustav BiH, niti ista slicno - RS jeste (i po njemu, iako ga ne postuju ni u cemu, nemaju pravo na otcjepljenje).
5. Kosovo je, kao i BiH, STALNA kategorija - RS nije. RS je samo jedan dio medjunarodno priznate drzave koja se zove BiH, i to kao niza kategorija u odnosu na drzavu.
6. Itd, itd...

'92 se nikada vise nece ponoviti, bar ne onako kako je izgledala tada - srbi sa stotinama tenkova, haubica, VBR-ova, minobacaca i ostale teske artiljerije, hiljadama cijevi pjesadijskog oruzja i sa neogranicenom pomoci iz Srbije, a bosanci sa lovackim dvocjevkama, pistoljcicima, nozevima i prackama.
Ne, ne...to sada nije slucaj. Uostalom, i Dodik licno i javno to rekao: "...rata nece biti jer za to nemamo kapaciteta". Drugim rijecima, sad bi mi opet zaratili (srbi), ali ne mozemo jer su sada i oni tamo naoruzani. I to je tacno.

Dakle, RS se sada samo moze koprcati u svojoj nemoci i moliti Boga da nekome ne pukne film i ne pocne novi rat za koji su svejsni da bi ga izgubili u roku mjesec dana.
Evo cinjenica.

Znaci mogu oni probati ali od toga nema nista.

Drugo ko prvi pocne taj nece biti zastupljen.

Srbija je trazila sljedece:

da se Kosovo ne prizna ILI

ce traziti RS da se otcjepi i sjever Kosova da postane neka druga "republika" ( entitet )

To im je prijetnja.

Oni koji zastupaju Kosovo zastupace i Bosnu jer normalno pokazace im da njihove prijetnje nemaju efekta.

Znaci kako god okrenes nemaju sansi. :-D
testament

Post by testament »

Šapat wrote:Drugi Clan je vrlo svjestan stanja. A ja slobodno mogu reci da je 100% u pravu sto se tice predrasude - to jeste 100% predrasuda. A ova i ovakve predrasude su upravo ono sto koriste i Dodik i Silajdzic i Ljubic, a sve s ciljem odrzavanja tenzije i straha od "onih drugih" kako bi oni sto duze mogli sjediti u svojim foteljama.

Na kojim si ti drogama??
dogiii

Post by dogiii »

feral.tribune wrote:
travnik wrote:
Naravno da sam ga razumio .I tebe i njega .Ali rs se mora ukinuti .Mora .Postojanje rs vodi u nestanak Bosne i Bosanaca .Kako ce to cudoviste nestati ja ne znam .Alo ono mora nestati .To je ruglo ovog svijeta .To je najveca civilizacijska sramota .Taj monstrum je skovan dogovorima u Kardjoredjevu i Grazu . rs nije napravljena da bi zastitila srpski narod kako kaze ovaj @Clan, i to jos goli zivot da bi zastitila , ona je napravljena da bi druge zivote uzela ( njih 100 000 ) i da bi druge zivote protjerala ( njih milionce ko bombonce ) .Cinicno je izjaviti da poslije genocida on i njegova djeca se plase prosetati Zenicom( i sam jos doda da zivi sa predrasudama ) dok ne srpska djeca idu vrtice u Banja Luci a tamo ih niko ne ubija .Proso vakat za ubijanje .Ali im zato ubijaju mozak i dusu i truju srce sa slavama , svecima , srpskim zastavama u bosanskoj zemlji i kokardama i slikama ratnih zlocinaca koji su dekoracija grada na Vrbasu .rs se ne moze otcjepiti zato sto tako stoji u Daytonu .rs se moze ukinuti zato rs ne postuje Dayton .Oni postuju samo onaj dio Daytona koji njima odgovara .Posto ga ne postuju u cjelosti Bosanci ce ga poderati .Bosanci nemaju izbora .Bosna je bosanska zemlja .Niti hrvtska niti srpska niti bosnjacka .
Upravo tako...to sam i ranije spomenuo u svom postu...
Pozivaju se 13godina na daytonski sporazum da je RS dio BiH a sada bi da zapocnu pricu o referendumu s cim bi prekrsili ustav.Posljedica toga bi bila samo ukidanje RS-a ali mislim da su pametniji od toga.Prvo ce dodik ispitat medjunarodni stav i EZ u vezi ovog pitanja...Kosovo je i u vrijeme jugoslavije bila autonomna pokrajina a RS nikada nije bila ona je stvorena tek poslije rata stoga kosovo ima svo pravo na ovu nezavisnost.
s-e-k-y

Post by s-e-k-y »

JA ŽELIM DA SE FEDERACIJA ODVOJI OD RS-a I DA KAO TAKVA TRAŽI IZOPĆENJE IZ BIH, TE PODNESE ZAHTJEV ZA NEZAVISNOST! ZAŠTO BI RS POMIŠLJALA I PRIJETILA TIME, A MI IZ FBIH NE?????? :oops: :zzzz: :P :D
feral.tribune

Post by feral.tribune »

testament wrote:
Šapat wrote:Drugi Clan je vrlo svjestan stanja. A ja slobodno mogu reci da je 100% u pravu sto se tice predrasude - to jeste 100% predrasuda. A ova i ovakve predrasude su upravo ono sto koriste i Dodik i Silajdzic i Ljubic, a sve s ciljem odrzavanja tenzije i straha od "onih drugih" kako bi oni sto duze mogli sjediti u svojim foteljama.

Na kojim si ti drogama??
Plasim se ga nisi razumio .Sapat je pametan i zna sta prica .Opsanost po cjelovitost Bosne vise ne postoji ako je ikad upoce postojala jer je Bosna medjunarodno priznata drzava od svih clanica UN , njih 400 .Neprijatelja Bosna ima , imala ih je , i uvijek ce ih imati .Ali oni ne predstavbljaju opasnost po cjelovitost drzave .U tom smislu stvarni neprijatelji Bosne ne postoje ...jer oni koji su sjeli u stolicu Karadzica i Bobana ne smiju ni pomisliti uraditi ono sto je uradio dvojac koji voli shoping u Grazu .Neka me @Sapat ispravi ako ja grijesim .
feral.tribune

Post by feral.tribune »

s-e-k-y wrote:JA ŽELIM DA SE FEDERACIJA ODVOJI OD RS-a I DA KAO TAKVA TRAŽI IZOPĆENJE IZ BIH, TE PODNESE ZAHTJEV ZA NEZAVISNOST! ZAŠTO BI RS POMIŠLJALA I PRIJETILA TIME, A MI IZ FBIH NE?????? :oops: :zzzz: :P :D
:lol: mi postujemo Dayton .U svakom slucaju najpametnji komentar danas .
travnik

Post by travnik »

feral.tribune wrote:
travnik wrote:
I ja sam također za ukidanje entiteta i stvaranje normalne BiH, ali bojim se da ćemo još pričekati na to. Slažem se sa mnogo toga što si rekao, dosta je toga poznato, ali ja ću nešto dodati za FBiH jer ne mislim da je u FBiH mnogo bolje stanje. Za mene je sramota da se klub srpskog naroda u Domu naroda FBiH tek oformio nakon ovih izbora. Razlog tome jeste da jednostavno od više od 250 županijskih zastupnika nije bilo 17 predstavnika Srba ( klub svakog konstitutivnog naroda ima po 17 delegata ). Pored srpskih političara odgovornost za to svakako imaju i federalni koji se nisu potrudili da se uspješno okonča povratak. U pogledu školstva već sam rekao u jednom postu kakvo je stanje u mojoj županiji, a smatram da i u drugim nije znatno bolje.
feral.tribune

Post by feral.tribune »

travnik wrote:
feral.tribune wrote:
travnik wrote: Iskreno rečeno bez trunke nacionalizma. Svako dobronamjeran će razumijeti što si htio reći.
I ja sam također za ukidanje entiteta i stvaranje normalne BiH, ali bojim se da ćemo još pričekati na to. Slažem se sa mnogo toga što si rekao, dosta je toga poznato, ali ja ću nešto dodati za FBiH jer ne mislim da je u FBiH mnogo bolje stanje. Za mene je sramota da se klub srpskog naroda u Domu naroda FBiH tek oformio nakon ovih izbora. Razlog tome jeste da jednostavno od više od 250 županijskih zastupnika nije bilo 17 predstavnika Srba ( klub svakog konstitutivnog naroda ima po 17 delegata ). Pored srpskih političara odgovornost za to svakako imaju i federalni koji se nisu potrudili da se uspješno okonča povratak. U pogledu školstva već sam rekao u jednom postu kakvo je stanje u mojoj županiji, a smatram da i u drugim nije znatno bolje.
Sta je to zupanija ? Opcina ! ? Srez ? Ili nesto trece , stvarno ne znam ....zasto se zove zupanija ? Zar tako nije podijeljena Republika Hrvtska :?
travnik

Post by travnik »

feral.tribune wrote:
travnik wrote:
feral.tribune wrote: Naravno da sam ga razumio .I tebe i njega .Ali rs se mora ukinuti .Mora .Postojanje rs vodi u nestanak Bosne i Bosanaca .Kako ce to cudoviste nestati ja ne znam .Alo ono mora nestati .To je ruglo ovog svijeta .To je najveca civilizacijska sramota .Taj monstrum je skovan dogovorima u Kardjoredjevu i Grazu . rs nije napravljena da bi zastitila srpski narod kako kaze ovaj @Clan, i to jos goli zivot da bi zastitila , ona je napravljena da bi druge zivote uzela ( njih 100 000 ) i da bi druge zivote protjerala ( njih milionce ko bombonce ) .Cinicno je izjaviti da poslije genocida on i njegova djeca se plase prosetati Zenicom( i sam jos doda da zivi sa predrasudama ) dok ne srpska djeca idu vrtice u Banja Luci a tamo ih niko ne ubija .Proso vakat za ubijanje .Ali im zato ubijaju mozak i dusu i truju srce sa slavama , svecima , srpskim zastavama u bosanskoj zemlji i kokardama i slikama ratnih zlocinaca koji su dekoracija grada na Vrbasu .rs se ne moze otcjepiti zato sto tako stoji u Daytonu .rs se moze ukinuti zato rs ne postuje Dayton .Oni postuju samo onaj dio Daytona koji njima odgovara .Posto ga ne postuju u cjelosti Bosanci ce ga poderati .Bosanci nemaju izbora .Bosna je bosanska zemlja .Niti hrvtska niti srpska niti bosnjacka .
Sta je to zupanija ? Opcina ! ? Srez ? Ili nesto trece , stvarno ne znam ....zasto se zove zupanija ? Zar tako nije podijeljena Republika Hrvtska :?
Rado bih ti odgovorio, ali ne znam kako se to kaže na tvom jeziku.
Drug Član

Post by Drug Član »

Odlican topic pomalo u vezi sa zadnjim diskusijama http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47543
Šapat

Post by Šapat »

@feral.tribune

Ne, dobro si me shvatio, ali evo i da jos malkice pojasnim, detaljnije.

Kao sto rekoh, i '92 je sve pocelo kako je pocelo. Svi znamo kako su odlazili srbi iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice i svih ostalih gradova koje Karadzic nije ni planirao zauzimati. Prvo su bili naoruzavani od strane JNA i SDS-a, po kucama, nerijetko su nalazili AP ispred kucnih vrata, a onda su s kraja '91 pa sve do Aprila '92 sistematski filovani pricom da ce, ako ostanu, konretno u Sarajevu, biti poklani od strane muslimana. Dakle, stvarana je odredjena psihoza koja, zajedno sa politicarskim istupima, nije nikako mogla ostati bez rezultata. Drugim rijecima, stvarani su fiktivni neprijatelji koji su tek kasnije, nakon barikada i jasnih znakova nadolazeceg sukoba, postali i pravi neprijatelji.

Medjutim, niko me ne moze ubijediti da bar po 50% ljudi na sve tri strane, normalnih ljudi, nije bilo za taj rat ni tada, a danas je taj procenat jos veci, odnosno neumoljivo se smanjio broj tih zainteresovanih za rat, i to pogotovo kod srba. Nemojte da se lazemo, ali tek danas ne postoje stvarni neprijatelji ni BiH, ni njenih naroda medjusobno.
Danas su ljudi konacno shvatili da su im najveci neprijatelji upravo "njihovi", oni koji su ih vodili kroz rat, tjerali u rovove, pred cijevi i metke onih drugih, a danas su svi ti isti "demokrate" i vodje naroda koji i dalje pricaju istu pricu, samo malo drugacije upakovanu.

Naravno, zadojeni i zadrti ce uvijek postojati, ali obratite paznju na ne koji se nalaze na tim "nacionalnim" demonstracijama za otcjepljenja i sl. Ili su balavi, sto ce reci da nemaju pojma o cemu se tu zaista radi, ili su metuzalemi koji su zadojeni jos od WWII. Sredine, one pametne i koja zna misliti svojom glavom - nema.
feral.tribune

Post by feral.tribune »

Šapat wrote:@feral.tribune

Ne, dobro si me shvatio, ali evo i da jos malkice pojasnim, detaljnije.

Kao sto rekoh, i '92 je sve pocelo kako je pocelo. Svi znamo kako su odlazili srbi iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice i svih ostalih gradova koje Karadzic nije ni planirao zauzimati. Prvo su bili naoruzavani od strane JNA i SDS-a, po kucama, nerijetko su nalazili AP ispred kucnih vrata, a onda su s kraja '91 pa sve do Aprila '92 sistematski filovani pricom da ce, ako ostanu, konretno u Sarajevu, biti poklani od strane muslimana. Dakle, stvarana je odredjena psihoza koja, zajedno sa politicarskim istupima, nije nikako mogla ostati bez rezultata. Drugim rijecima, stvarani su fiktivni neprijatelji koji su tek kasnije, nakon barikada i jasnih znakova nadolazeceg sukoba, postali i pravi neprijatelji.

Medjutim, niko me ne moze ubijediti da bar po 50% ljudi na sve tri strane, normalnih ljudi, nije bilo za taj rat ni tada, a danas je taj procenat jos veci, odnosno neumoljivo se smanjio broj tih zainteresovanih za rat, i to pogotovo kod srba. Nemojte da se lazemo, ali tek danas ne postoje stvarni neprijatelji ni BiH, ni njenih naroda medjusobno.
Danas su ljudi konacno shvatili da su im najveci neprijatelji upravo "njihovi", oni koji su ih vodili kroz rat, tjerali u rovove, pred cijevi i metke onih drugih, a danas su svi ti isti "demokrate" i vodje naroda koji i dalje pricaju istu pricu, samo malo drugacije upakovanu.

Naravno, zadojeni i zadrti ce uvijek postojati, ali obratite paznju na ne koji se nalaze na tim "nacionalnim" demonstracijama za otcjepljenja i sl. Ili su balavi, sto ce reci da nemaju pojma o cemu se tu zaista radi, ili su metuzalemi koji su zadojeni jos od WWII. Sredine, one pametne i koja zna misliti svojom glavom - nema.
Tacno .Samo da dodam .Ko je danas u Bosni najratoborniji ? Srbi ? Ne, ni slucajno .Hrvati ? Nema sanse ! Spali su na 10 % , Hrvtska vise ne smije ni pogledati prema istoku jer za dlaku izbjegla sankcije i tuzbu .Bosnjaci ? Tesko je reci .Najratobrniji dio su Bosanci .Oni koji istinski vole Bosnu , i oni koji sada vide sta znaci dati Bosnu u ruke Bosnjacima Hrvtaima i Srbima .Njima dati da upravljaju Bosnom je isto da das Francuzima da vode Njemacku .
elSaik

Post by elSaik »

feral.tribune wrote: Tacno .Samo da dodam .Ko je danas u Bosni najratoborniji ? Srbi ? Ne, ni slucajno .Hrvati ? Nema sanse ! Spali su na 10 % , Hrvtska vise ne smije ni pogledati prema istoku jer za dlaku izbjegla sankcije i tuzbu .Bosnjaci ? Tesko je reci .Najratobrniji dio su Bosanci .Oni koji istinski vole Bosnu , i oni koji sada vide sta znaci dati Bosnu u ruke Bosnjacima Hrvtaima i Srbima .Njima dati da upravljaju Bosnom je isto da das Francuzima da vode Njemacku .
Jašta, zato nam je 'vako dobro, yebote...
feral.tribune

Post by feral.tribune »

elSaik wrote:
feral.tribune wrote: Tacno .Samo da dodam .Ko je danas u Bosni najratoborniji ? Srbi ? Ne, ni slucajno .Hrvati ? Nema sanse ! Spali su na 10 % , Hrvtska vise ne smije ni pogledati prema istoku jer za dlaku izbjegla sankcije i tuzbu .Bosnjaci ? Tesko je reci .Najratobrniji dio su Bosanci .Oni koji istinski vole Bosnu , i oni koji sada vide sta znaci dati Bosnu u ruke Bosnjacima Hrvtaima i Srbima .Njima dati da upravljaju Bosnom je isto da das Francuzima da vode Njemacku .
Tebi je " dobro " zato sto Bosnu vodi nacinalisticki i vjerski trio .Onog dana kada Bosnu preuzmu Bosanci stanje ce se tumbe i stupkom promijeniti .
Samo treba napraviti tri stvari .Izbaciti iz naziva drzave natruhu Hercegovina , izbaciti uljeze ( Srbi , Hrvati , Bosnjaci ) iz te yebene konstitutivnosti .Drzava Bosna je suverena i njene granice su nepromjenjljive .Sta god znacila ta konstitutivnost ako mora da postoji ona pripada Bosancima .
Bosna = Bosanci = bosanski jezik .Njemacka = Njemci =njemacki jezik .Tu je enigma svih nasih nevolja ./ Hercegovina , Srbi , Hrvati , Bosnjaci , srpski jezik , hrvtski jezik > Kada to bude istjerano iz bosne ili stavljeno u okvir kulturno umjetnickih drustava svi problemi Bosne ce nestati kao rukom odneseni .To nam je uvaljeno kada su Turci otisli .Niti se Bosna zvala BiH prije 1878 niti je prije 1878 bilo Srba i Hrvata u Bosni .
elSaik

Post by elSaik »

feral.tribune wrote:
elSaik wrote:
Tebi je " dobro " zato sto Bosnu vodi nacinalisticki i vjerski trio .Onog dana kada Bosnu preuzmu Bosanci stanje ce se tumbe i stupkom promijeniti ...
Pa jel' pod "njima" misliš na Bosance ili ovaj Trio... Ja sam razumio da je Bosancima dati da upravljaju isto kao dati Francuzima da upravljaju Njemačkom... :?
Post Reply