Ispod nicka ti pise da si u Sarajevu, vjerovatno nemas nikoga iz familije u RS i HB, ni posjed, ni prijatelje...u tom smislu nije tvoje.accent wrote:*************************krivorijek wrote:vidi kako bi ti davo jarane...kad nije tvoje, jel'deaccent wrote:ljudi ja sam fakat vise umoran od Srbije i srba zadojenih nacionalizmom, idejama o nekakvoj velikoj srbiji i inace ja im od srca savjetujem da prestanu zivjeti u mitologiji kosovo evo drugi put u istoriji izgubise ovj put izgleda za stalno
a sto se tice rs-a bas zbog tog mog umora i nemogucnosti suzivota (necu da za 50 godina moje djete ratuje) ja bi im dozvolio da se odcjepe neka proglase samostalnost evo ja cu prvi glasati za to iako nisam srbin, ali bi poselj toga podigo ogroman zid (kao sto jevreji dizu zid oko arapa) i nebi im dao prismrditi federacij
naravno onda bi i hrvati htjeli svoj dio ma dao bi i njima
sta se imamo vise upinjati da smo za nekakvu jedinstvenu BiH bili smo i u ratu za jedinstvenu BiH i ispade na kraju da su ljudi djaba izginuli
NEK IDE RS U SRBIJU A HB U HRVATSKU NEK IM JE SA SRECOM
ali kako stvari stoje izgleda da cu prije ja otici odavde
pa sigurno bi se naso neko iz RS i HB sto bi dao Sarajevo npr. Kongu
nemoj tako ej...
sta to nije moje ne kontam, ustvari mislim da znam o cemu pricas ali de sa malo bolje pojasni
msilim da bi se lakse ka Kongom dogovorili oko nekih stvari nego sa ovim hajvanima
kao sto rekoh umoran sam od anamo njih i anamo ovih
jer svi samo cekaju da nas zg**** a mi hvlal bogu kakve politicare imamo
oni nas gu*** vec 15 godina
jedno sto zeljko nesta pukusava
Cak kad ovo i ne bi bilo tacno, nije fino "davati' nesto, oko cega se toliko ljudi napatilo da se to nesto upravo "ne daje". Pomisli da su i ljudi iz HB i RS pomagali okruzenom Sarajevu. Pomisli koliko se ljudi vratilo da zivi tamo, ne zato sto se tamo zivi ko u raju, nego iz inata i principa da se "ne daje". Itd
A ja tebe jako dobro razumijem, dosta ti je ovog natezanja i nacionalizma, vazda jedno te isto, potegni-povuci, sve je blokirano, ne moze se nista rijesiti i odluciti, pomjeriti naprijed, hoces da zivis normalnim zivotom i bavis se normalnim temama, bez ovog naci-sranja. Meni sve to isto jako smeta.
I jos za kraj, kad bih vec RS i HB davo, dao bih ih isto Kongu. Hrvatskoj i Srbiji ne.