Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Suicidal Siberian wrote:
To nije istorijska pogreska...ako ko ima pravo na Kosovo, to imaju Srbi....e sad niko ne moze ni osporavati vecinskom stanovnistvu na Kosovu danasnje stanje...e sad sto smo se mi masovno selili zadnjih 50ak godina sa Kosova....to smo mi krivi, ali i tadasnja vlast...
A sta vam je falilo
Selili ste se vi puno prije, kad ste kolonizirali Vojvodinu. Mislim da ste tu dobro hajrovali, Kosovo za Vojvodinu....eh sad sto bi neko i jare i para, to je sad druga prica. Zato i kazem da Srbija nikad nije trebala dobiti Kosovo, Srbi su ga napustili da bi Madjarima uzeli Vojvodinu
U Srbiji Albanci cine oko 25% populacije....imam pitanje za BIH srbe...
Da su ti albanci popalili i porusili pola srbije...i uspostavili svoju drzavu u drzavi Srbiji i nazvali je republika albanska.....a u tu drzavu(entitet) su usli NIS,Pozarevac,Sabac,Kragujevac itd....i oni sad daju srbima u tim mjestima sva prava i cak ce im omoguciti da poprave porusene crkve koje su predhodno sve i jednu porusili....
Dali vi smatrate sad te albance koji su to ucinili isto ko i Karadjiceve cetnike u BIH...kad sebi neki odgovore i razjasne na ovo pitanje shvatit ce mnoge stvari......
Last edited by zavrzlama on 01/02/2007 21:36, edited 2 times in total.
Suicidal Siberian wrote:
To nije istorijska pogreska...ako ko ima pravo na Kosovo, to imaju Srbi....e sad niko ne moze ni osporavati vecinskom stanovnistvu na Kosovu danasnje stanje...e sad sto smo se mi masovno selili zadnjih 50ak godina sa Kosova....to smo mi krivi, ali i tadasnja vlast...
A sta vam je falilo
Selili ste se vi puno prije, kad ste kolonizirali Vojvodinu. Mislim da ste tu dobro hajrovali, Kosovo za Vojvodinu....eh sad sto bi neko i jare i para, to je sad druga prica. Zato i kazem da Srbija nikad nije trebala dobiti Kosovo, Srbi su ga napustili da bi Madjarima uzeli Vojvodinu
Istina je da smo se selili...ali nas je ipak bilo dovoljno da smo mogli da po natalitetu pariramo shiptarima, problem je bio u tome, da se planski forsiralo srbe da se sele sa Kosova jer se tadasnja vlast (Tito) plasio onoga sto se desava danas i sto se desavalo 1999 godine...bilo kako bilo...ako Srbija uspije da Kosovo ostane u okvirima Srbije, bezobzira imala kontrolu nad njim ili ne...bit ce veliki uspjeh...
od toga nema nista...financial times je objavio da ce kosovo proglasiti nezavisnot u roku od dva mjeseca, a financial times ima dobre izvore i to zna se gdje i mogu vam reci da sam sretan zbog toga, kosovo i treba dobiti nezavisnot.
Suicidal Siberian wrote:Ja price....boze sacuvaj....vidi se da ne prichate realno...nego da sikche mrznja i pakost iz vas....al ako ste mislili da ce to sjebat Srbiju ili Srbe....malo ste se zajebali u rachunici....evo tek posljednjih sedmica se vidi na koga EU racuna kao na ozbiljnog partnera (nece im traziti Mladica kao uslov za EU).....na kraju ce Srbija pokupovati pola BiH....u stvari drugu polovicu....pa vi gledajte...
Srbija je nas prirodni neprijatelj.....valjda je i to dovoljan razlog ali nije i jedini. Kosovo nije nikad trebalo biti dio Srbije, to je istorijska pogreska koja se sad ispravlja
Definisi "istorijsko pravo"? Niste vi izgubili Kosovo zato sto ste iseljavali, nego sto ste ubijali Albance, pravili genocid, trpali ih u hladnjace. Najgore je sto zapravo ni ne zelite da pogledate istini u oci, zasto gubite Kosovo. Da niste pravili genocid, ne bi dolazio NATO, da nije dosao NATO, ne bi vasa vojska bila potucena do nogu, da nije vasa vojska potucena do nogu, ne bi se povukla sa Kosova...a vi mozete i dalje guslat o 1389. i herojskom porazu...ali to nije zdravo...jadno je da su neke partije na izborima u Srbiji imali parolu 1389.-2007. Od mitova se ne zivi, osim naravno u Srbiji...ali to postaje crna patetika, prerasta u viceve, i stvara los imidz...dzaba reklama na CNN-u...
zzzzz wrote:
Srbija je nas prirodni neprijatelj.....valjda je i to dovoljan razlog ali nije i jedini. Kosovo nije nikad trebalo biti dio Srbije, to je istorijska pogreska koja se sad ispravlja
Definisi "istorijsko pravo"? Niste vi izgubili Kosovo zato sto ste iseljavali, nego sto ste ubijali Albance, pravili genocid, trpali ih u hladnjace. Najgore je sto zapravo ni ne zelite da pogledate istini u oci, zasto gubite Kosovo. Da niste pravili genocid, ne bi dolazio NATO, da nije dosao NATO, ne bi vasa vojska bila potucena do nogu, da nije vasa vojska potucena do nogu, ne bi se povukla sa Kosova...a vi mozete i dalje guslat o 1389. i herojskom porazu...ali to nije zdravo...jadno je da su neke partije na izborima u Srbiji imali parolu 1389.-2007. Od mitova se ne zivi, osim naravno u Srbiji...ali to postaje crna patetika, prerasta u viceve, i stvara los imidz...dzaba reklama na CNN-u...
Ne pricaj gluposti....kakav genocid? jel ti znas sta se desava na Kosovu posljednjih 25 godina? od otimanja policajaca...da ne govorim o narkomafiji s Kosova koja je prerasla Kolumbijance i Italijane vec davno...imam dvojicu kolega na faksu sa Kosova (Albanci), koji su mi rekli da je Nato sve gadjao, da im je sve bilo isto...ljudi su bjezali od rata, normalno...bilo je i tamo sranja, sigurno, hladnjace su dokaz..NATO je dosao iz razloga da bi ameri mogli da prave plinovod i naftovod koji bi isao iz Kaspijskog mora pa sve preko Kosova pa dalje....da,da oni su se zabrinuli za nesretne albance,aha al u qurcu...svi smo mi za njih divljaci, jarane.. i da... 1389 godina je herojska, jer smo ustali protiv nadmocnijeg neprijatelja...ali ja ne trazim od tebe da to razumijes...
Suicidal Siberian wrote:
Ne pricaj gluposti....kakav genocid? jel ti znas sta se desava na Kosovu posljednjih 25 godina? od otimanja policajaca...da ne govorim o narkomafiji s Kosova koja je prerasla Kolumbijance i Italijane vec davno...imam dvojicu kolega na faksu sa Kosova (Albanci), koji su mi rekli da je Nato sve gadjao, da im je sve bilo isto...ljudi su bjezali od rata, normalno...bilo je i tamo sranja, sigurno, hladnjace su dokaz..NATO je dosao iz razloga da bi ameri mogli da prave plinovod i naftovod koji bi isao iz Kaspijskog mora pa sve preko Kosova pa dalje....da,da oni su se zabrinuli za nesretne albance,aha al u qurcu...svi smo mi za njih divljaci, jarane.. i da... 1389 godina je herojska, jer smo ustali protiv nadmocnijeg neprijatelja...ali ja ne trazim od tebe da to razumijes...
Kakve to veze ima s genocidom iz 1999. godine. Zasto je NATO intervenisao onda? Da zaustavi sverc drogom?! Aha...kao i ona belosvetska zavera ne celu s Papom da nas divljake nahuska jedne na druge...i rasturi Jugoslaviju (написао Шешељ ћирилицом). Sto se tice 1389. Ma uzivaj u 14. vijeku prijatelju, niko ti ne brani, ja zivim u 21.
Grom iz vedra neba wrote:
Kakve to veze ima s genocidom iz 1999. godine. Zasto je NATO intervenisao onda? Da zaustavi sverc drogom?! Aha...kao i ona belosvetska zavera ne celu s Papom da nas divljake nahuska jedne na druge...i rasturi Jugoslaviju (написао Шешељ ћирилицом). Sto se tice 1389. Ma uzivaj u 14. vijeku prijatelju, niko ti ne brani, ja zivim u 21.
Na Kosovu nije bio genocid...tacka...
Ne, Nato je intervenisao da zastiti svoje buduce interese u tom djelu Evrope...sama cinjenica da je Nato baza Bondsteel na Kosovu najveca u Evropi govori i previse....pa o toj "belosvetskoj zaveri" najvise ti i tebi podobni prichate, samo sto ste vec polako ispucali taj kredit...ja ne zivim u 14.vijeku...ali ga cijenim i postujem...
E ovako Jastrebe, ja ne znam koliko si imao priliku biti u Srbiji, pa i u ''rs'' i cuti misljenja raznih ljudi. Apsolutno tvrdim da 80-90% ljudi misli isto, apsolutno tvrdim da smatraju da su samo oni zrtve poslednjih ratova, da su za ratove krivi Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Arapi, svi samo ne oni, apsolutno tvrdim da ta vecina ne priznaje genocid u Srebrenici, da smatraju da su Albanci(citaj siptari kako ih zovu) niza rasa i nemaju prava nikakva u Srbiji, apsolutno tvrdim da su svima njima heroji Karadzic i Mladic, itd. itd. Sve ovo je u ''rs'' 99,9% isto. Uostalom ne zaboravi da je 1/3 gradjana javno dala podrsku cetnickoj stranci, a zajedno sa po'cetnickom' strankom Kostunice to su vise od 2/3.
Dakle ok ne treba generalizirati, ali velikaaa vecina je takva i to sami pokazuju na stotine primjera, a to nisu samo neka nasa ubjedjenja i misljenja. Neka zahvale Natasi Kandic i slicnima sto neko uopste smatra da ima jos uvijek 'dobroga' u Srbiji.
S obzirom da sam licno puno vremena proveo u Srbiji (ne u smislu da sam zivio tamo) ali cesto sam tamo bio i prije rata, i poslje rata, i prije petog oktobra, i poslje petog oktobra, i dan danas cesto tamo odem jer me veze kako posao tako i licna poznanstva i prijateljstva koja imam s odredjenim ljudima.
I sumnjam da neko ko je Srbiju vidjeo samo na karti moze tek tako tvrditi sta misli i osjeca 90% stanovnistva te drzave.
Šta misliš može li neko ko živi u Srbiji da tvrdi šta misli i oseća 90% stanovnistva? Lupetaš.
Suicidal Siberian wrote:
ja ne zivim u 14.vijeku...ali ga cijenim i postujem...
Suicidal Siberian wrote:
Ne, Nato je intervenisao da zastiti svoje buduce interese u tom djelu Evrope...sama cinjenica da je Nato baza Bondsteel na Kosovu najveca u Evropi govori i previse....pa o toj "belosvetskoj zaveri" najvise ti i tebi podobni prichate, samo sto ste vec polako ispucali taj kredit...
Na Kosovu je bilo genocida, a vrh Srbije na celu s Milosevicem je optuzen pred medjunarodnim sudom za taj najstrasniji oblik zlocina kojeg poznaje civilizacija. NATO je dosao jer Srbi nisu prestajali sa zlocinima. Ako laze mit, ne laze optuznica u haagu. Osim ako i oni nisu u dosluhu sa Papom Ivanom Pavlom II koji sada seta po oblacima, rahmet mu dusi...
Suicidal Siberian wrote:
Suicidal Siberian wrote:
Ne, Nato je intervenisao da zastiti svoje buduce interese u tom djelu Evrope...sama cinjenica da je Nato baza Bondsteel na Kosovu najveca u Evropi govori i previse....pa o toj "belosvetskoj zaveri" najvise ti i tebi podobni prichate, samo sto ste vec polako ispucali taj kredit...
Na Kosovu je bilo genocida, a vrh Srbije na celu s Milosevicem je optuzen pred medjunarodnim sudom za taj najstrasniji oblik zlocina kojeg poznaje civilizacija. NATO je dosao jer Srbi nisu prestajali sa zlocinima. Ako laze mit, ne laze optuznica u haagu. Osim ako i oni nisu u dosluhu sa Papom Ivanom Pavlom II koji sada seta po oblacima, rahmet mu dusi...
Ti k'o maksim po diviziji....za Kosovo,Zloba nije bio optuzen za genocid.....
Suicidal Siberian wrote:
Suicidal Siberian wrote:
ajde sad fino idi pajki...i pusti ozbiljne ljude da vode diskusiju..
Ovo jeste genocid citiram:
Sva dela i propusti koji se terete kao zločini protiv čovečnosti bili su deo rasprostranjenog ili sistematskog napada uperenog protiv albanskog civilnog stanovništva na Kosovu u SRJ.
Nazvali ga "sistematski zlocin protiv covjecnosti uperen protiv civilnog albanskog stanovnistva" ili genocid, sve jedno je...jer su zlocini dosli sa vrha Srbije i radjeni su sistematski s ciljem unistenja albanaca.
Hajd ti sad fino nastavi cijeniti i postovati 14. vijek
I nije samo Slobodan upitanju nego:
SLOBODANA MILOŠEVIĆ
MILAN MILUTINOVIĆ
NIKOLA ŠAINOVIĆ
DRAGOLJUB OJDANIĆ
VLAJKO STOJILJKOVIĆ
ajde sad fino idi pajki...i pusti ozbiljne ljude da vode diskusiju..
Ovo jeste genocid citiram:
Sva dela i propusti koji se terete kao zločini protiv čovečnosti bili su deo rasprostranjenog ili sistematskog napada uperenog protiv albanskog civilnog stanovništva na Kosovu u SRJ.
Nazvali ga "sistematski zlocin protiv covjecnosti uperen protiv civilnog albanskog stanovnistva" ili genocid, sve jedno je...jer su zlocini dosli sa vrha Srbije i radjeni su sistematski s ciljem unistenja albanaca.
Hajd ti sad fino nastavi cijeniti i postovati 14. vijek
Pa da....i Skoda Octavia 1.9 TDi je Passat....al nije
Suicidal Siberian wrote:
Pa da....i Skoda Octavia 1.9 TDi je Passat....al nije
Kako god, radi se o automobilu. A zbog toga Kosovo ode na krilima...
I ti ces na tome profitirati....u vlastitoj sujeti....
Bilo kako bilo....najvaznije je da Kosovo ostane u granicama Srbije....i da s time "kupimo" jos vremena i da vidimo kako ce se stvari odvijati dalje....
U julu 1990. godine, Skupština Srbije donela je odluku o raspuštanju Skupštine Kosova nakon što je 114 od 123 kosovska Albanca, delegata te Skupštine, usvojilo nezvaničnu rezoluciju kojom su Kosovo proglasili ravnopravnom i nezavisnom državno-političkom jedinicom u okviru SFRJ. U septembru 1990. godine, mnogi od tih istih delegata kosovskih Albanaca proglasili su ustav "Republike Kosovo". Godinu dana kasnije, u septembru 1991. godine, kosovski Albanci održali su nezvanični referendum na kome su se ogromnom većinom opredelili za nezavisnost. Dvadesetčetvrtog maja 1992. godine, kosovski Albanci održali su nezvanične skupštinske i predsedničke izbore "Republike Kosovo".
U ova doba Bosnjaci su jos sanjali Jugoslaviju respekt za Kosovare
zzzzz wrote:U julu 1990. godine, Skupština Srbije donela je odluku o raspuštanju Skupštine Kosova nakon što je 114 od 123 kosovska Albanca, delegata te Skupštine, usvojilo nezvaničnu rezoluciju kojom su Kosovo proglasili ravnopravnom i nezavisnom državno-političkom jedinicom u okviru SFRJ. U septembru 1990. godine, mnogi od tih istih delegata kosovskih Albanaca proglasili su ustav "Republike Kosovo". Godinu dana kasnije, u septembru 1991. godine, kosovski Albanci održali su nezvanični referendum na kome su se ogromnom većinom opredelili za nezavisnost. Dvadesetčetvrtog maja 1992. godine, kosovski Albanci održali su nezvanične skupštinske i predsedničke izbore "Republike Kosovo".
Tacno, ali porediti snagu otpora Bosnjaka i Kosovara tj. Albanaca je smjesno.
edit: otpora Bosnjaka i Bosanaca
Last edited by Vertigo on 02/02/2007 01:36, edited 1 time in total.
Trazeci nesto drugo naleteh na jedan interesantan clanak iz koga izdvajam ovo:
"Tri prekretnicke dileme
Razmere materijalnog i duhovnog razaranja naseg drustva u toku ovih deset godina jos niko nije precizno utvrdio. Jos se manje zna koliko ce dugo u buducnosti trajati nas strasan period »mrsavih krava« - deset, petnaest, a mozda i vise godina? Jer, kako su naucnici utvrdili, na sledecu generaciju ne prenosi se samo sadasnje siromastvo, vec i nizak potencijal za ekonomski i humani razvoj koji podrazumeva znanje, zdravlje, politicke slobode, kulturne vrednosti, pismenost, zdravu zivotnu sredinu. Necemo otkriti veliku istinu ako kazemo da ce vreme obnove i oporavka traziti mnogo znoja i suza, a daj boze da ponegde ne bude i krvi. A kada je rec o osnovama za tu istorijsku obnovu, svakako ce u centru paznje biti suocavanje sa ove tri prekretnicke dileme: prvo, hocemo li uspeti da ponovo nadjemo zajednicki jezik sa svetom, drugo, da li cemo dostici civilizacijski nivo sporazumevanja unutra i, trece, kako cemo uspostaviti bolju komunikaciju sa idejama vremena u kojem zivimo.
Nasi odnosi sa svetom su danas na najnizoj tacki u toku cele ove skoro dve stotine godina duge drzavnosti. Dok je bila vazalna knezevina, Srbija je imala bolje odnose sa stranim zemljama i uzivala je njihovu blagonaklonost. Kasnije, u obe Jugoslavije ovaj se krug prijatelja sirio, potvrdjujuci se pobednickim saveznistvom u dva svetska rata. Nasa drzava, slicno Turskoj na pocetku ovog veka, danas je bolesnik na Balkanu koji, kao posle kolektivne totalne amnezije, treba ponovo da se uci demokratskim pravilima igre, postovanju gradjanskih i nacionalnih prava, lojalnom ispunjavanju medjunarodnih sporazuma, razdvajanju neduznih od odgovornih za ratne zlocine. Bez toga nema izlaska iz izolacionog geta i spoljneg kruga sankcija.
U unutrasnjim odnosima ceka nas citavo breme briga, a svaka od njih je s posebnim eksplozivnim nabojem. Izvlacenje privrednih kola iz gliba i obuzdavanje socijalnih napetosti, cega nema bez podvrgavanja rigoroznim medjunarodnim pravilima ponasanja, raskid s partijskom i vaspostavljanje demokratske i pravne drzave. Razresenje kosovskog cvora i naraslih autonomnih i samoupravnih teznji, sto pretpostavlja novo shvatanje partnerstva i unutrasnje tolerancije.
A sto se tice nase nove orijentacije u danasnjem vremenu i tu cemo svakako morati radikalno da raskrstimo s nekim dugotrajnim zabludama. Srbija je samo u ovom veku ratovala pet puta - 1912. s Turskom, 1913. s Bugarskom, 1914-1918. sa centralnim silama (Austro-Ugarska i Nemacka), 1941-1945. Jugoslavija sa silama Osovine (Nemacka i Italija) i ponovo Srbija od 1995. do 1995. sa Slovenijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, bez obzira sto nase vodjstvo tvrdi da u tom ratu nismo ucestvovali. Kada bi se zrtve svih ovih ratova zajednicki zbrojale ispalo bi da se samo u ovom stolecu citava jedna mala Srbija nasla na groblju. Naravno, nasi su raniji ratovi bili vecinom oslobodilacki i odbrambeni, ali je problem u tome sto su drzavna vodjstva, uz podrsku uticajnih intelektualnih krugova, kroz duge decenije neprekidno ucili narod da je smisao patriotizma u teritorijalnom sirenju. Te anahrone ideje da »Srbija gubi u miru, a dobija u ratu« nasle su svog slepog predstavnika i tragicnog izvrsioca upravo u Slobodanu Milosevicu. Pred buducnost sada svi zajedno izlazimo sa jednim pitanjem: hoce li Srbija smoci snage da u odnosu sa susedima i sopstvenim nacionalnim manjinama, umesto pretnje oruzjem, zraci trezvenoscu i sporazumevanjem?
Mozda je ove tri dileme na najlucidniji nacin sveo na jednu jedinu Jovan Skerlic, jos pre devedeset godina: »Sudbina Srbije zavisi od iskorenjivanja tog patrijarhalnog konzervativizma i reakcionarne demagogije, od koje dolazi sve sto je rdjavo ne samo u radikalizmu, no i u celokupnom politickom zivotu nasem. I sa te tacke gledista sa punim pravom se moze reci: demokratija u Srbiji ili ce biti evropska ili je nece biti". "
zzzzz wrote:U julu 1990. godine, Skupština Srbije donela je odluku o raspuštanju Skupštine Kosova nakon što je 114 od 123 kosovska Albanca, delegata te Skupštine, usvojilo nezvaničnu rezoluciju kojom su Kosovo proglasili ravnopravnom i nezavisnom državno-političkom jedinicom u okviru SFRJ. U septembru 1990. godine, mnogi od tih istih delegata kosovskih Albanaca proglasili su ustav "Republike Kosovo". Godinu dana kasnije, u septembru 1991. godine, kosovski Albanci održali su nezvanični referendum na kome su se ogromnom većinom opredelili za nezavisnost. Dvadesetčetvrtog maja 1992. godine, kosovski Albanci održali su nezvanične skupštinske i predsedničke izbore "Republike Kosovo".
E jebi ga @zzzzz
Zato su ti isti kosovari ´ladili jaja u srcu Srbije dok su Bosnjaci krvarili samo koji mjesec iza toga i to u svojoj zemlji!
Nemoj zivota ti!
Vec sam gore negdje napisao: Da su bili tolike zrtve i da su oni nama zeljeli barem pola od onoga sto danas mnogi ovdje njima zele, zahuckali bi i oni na Kosovu pa bi nama bilo i te kako lakse!
E jebi ga @zzzzz
Zato su ti isti kosovari ´ladili jaja u srcu Srbije dok su Bosnjaci krvarili samo koji mjesec iza toga i to u svojoj zemlji!
Nemoj zivota ti!
Vec sam gore negdje napisao: Da su bili tolike zrtve i da su oni nama zeljeli barem pola od onoga sto danas mnogi ovdje njima zele, zahuckali bi i oni na Kosovu pa bi nama bilo i te kako lakse!
Kosovari nama (mislim na Bosnjake) nisu nista duzni. Mene ne interesuje ova jeftina sitno mahalaska propaganda, "ako oni nisu nama", trebamo ih mrzit itd. Pa covjece Srbi su opet pocinili genocid nad Bosnjacima, a ti ovdje seres o Albancima, i kako mi (mislim opet na Bosnjake, bez uvrede Vodenjak) trebamo biti nesto ljuti na njih, a kao tuzni u situaciji kada se generator zla na Balkanu raspada. Aferim, ali ne pije vode...not any more
E jebi ga @zzzzz
Nemoj zivota ti!
Ovo isto je trazio Zdravko Tomac.SDP-ovac , clan tzv VNS , vijece nacinalnog spasa ili jedinstva , Tudjmanov joker , bosanski dusmanin , najljigavija i najodvratnija figura hrvatske politicke scene.Otpadnik iz stranke SDP danas teski i deklarirani desnicar za koga su Sime Djodan i Ante Dzapic crvenkapice i djeca iz vrtica. Taj je covjek cak napravio i plan , novac , diverzantske od.terosristicke akcije da bi Albanci izvazali rat na kosovu sa Srbijom i sa srbima da bi olaksali Hrvatima.Tako je razmisljao Tomac , covjek koji prezire Albance i koji smatra da je sasvim normalno da oni ginu na Kosovu za oslobodjenje Knina i Benkovca. Jer oni u Tomcevim ocima niza ljudska vrsta.Ne sumnjajte u to ! Boze dragi sta ljudima na pamet pada.Isto da Libanon trazi od Indije da zarati sa Izrealom da bi njima lakse bilo.Ok pustimo Tomca i vratimo se temi .Da prvo odgovorim onom ko je postavio pitanje " da li ce Bosna priznati kada se Kosovo ujedini sa Albanijom ? Nece ! To je posao UN i stalnih clanica Vijeca Sigurnosti.Takodje u deklaraciji o nezavisnosti Kosova stajati ce i klauzula da se Kosovo ne moze ujediniti u Veliku Albaniju.Slicne situacije imamo u svijetu ,Sjeverni i juzni Jemen , Sjeverna i Juzna Koreja.Ovdje ces cak imati dvije drzave sa razlicitim imenima Republjik Kosova i RAlbanija.Dakle nema govora o ujedinjenu.Niti pomisliti.Zamisli da ti covjek da $ 75 000 godisnju platu da mu cuvas banku ili draguljarnicu pod uvjetom da ne krades.Samo bi budala skocila u " bunar " u maznula stagod.@zzzzz vec nekoliko puta ponavlja da priznanjem Kosova MZ ispravlja nepravdu o njegovom pripajanju.NETACNO .Kosovo je istorijski i politicki dio Srbije.Vojvodina i Sandzak ne ali Kosovo da , i te kako .Kosovo dobija nezavisnost zato sto Srbija nije ni htjela ni znala da to podrucje napravi kao mjesto gdje ljudi mogu normalno zivjeti.Uvijek represije , krv i suze.Vrhunac je bio kada su plave uniforme i policijski pendraci i smrkovi zamjenjeni sa zelenim uniformama i tenkovima i topnistvom.Godina je bila 1999.To je godina koja je poslije 1995.Dakle poslije Srebrenice.Klinton kao pametan i mudar covjek nije vise oklijevao.Znao je ako zakasni sekundu, Slobo ce opet natraviti Srebrenicu , ovaj put u Prizrenu i Djakovu.Slijedio je udar.Jedana eskadrila od 10 Phantoma( F16 ) u roku od 10 dana potukla je do nogu cetvrtu evropsku silu kako je JNA znao da tepa njen vojni analiticar i ratni zlocinac ( Slovenac ) Miroslav Lazanski . Na Kosovu MZ pravi presadan.Nisam citao danas vijesti ali predpostavljam da bas u ovom trenutku srbijanski predsjednik Tadic prima kovertu od Atisarija u kojoj pise INDPENDENT KOSOVO !
Onom forumasu koji kaze da ce Bosna biti jedna od posljednjih zemalja koje ce priznati Kosovo / Ne znam , s obzirom ko nam vodi Ministarstvo vanjskih poslova sve je moguce ali znam da cemo Kosovarima naci jedan lijepi plac u Sarajevu za ambasadu.Recimo tamo pored Likovne Akademije tik pored amsade Srbije Da srbijanski ambasdor i njegovi cinovnici imaju lijep pogled na na onu crvenu zastavu Sala mala nikome ne zasmetala a bice i dobrog bureka u blizini
Oceania wrote:Onom forumasu koji kaze da ce Bosna biti jedna od posljednjih zemalja koje ce priznati Kosovo / Ne znam , s obzirom ko nam vodi Ministarstvo vanjskih poslova sve je moguce ali znam da cemo Kosovarima naci jedan lijepi plac u Sarajevu za ambasadu.Recimo tamo pored Likovne Akademije tik pored amsade Srbije Da srbijanski ambasdor i njegovi cinovnici imaju lijep pogled na na onu crvenu zastavu Sala mala nikome ne zasmetala a bice i dobrog bureka u blizini