Nezavisnost Kosova

Post Reply

Da li podrzavate nezavisnost Kosova?

ne Kosovo je historijski dio Srbije
43
36%
ne znam
16
13%
da
61
51%

Total votes: 120

Kula08

Post by Kula08 »

Shoshana wrote: Ovako valjda i Srbi pravdaju pokolj koji nacinise u Bosni :roll:
Za kosovske Bošnjake je albanski nacizam nešto slično što i za Bošnjake u Bosni srpski nacizam.

evo šta o ovoj istoj temi kažu kosovski Bošnjaci. Pogledaj rezultate ankete i postove, ako imaš volje.

http://www.kosovocafe.com/forum/viewtopic.php?t=937
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Shoshana wrote:
Kula08 wrote:
Oceania wrote:I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.
Oceania - sve što si do sada u vezi Kosova napisao, mogu samo da potpišem i imaš kompliment sa moje strane.

Jedino se ne bih sa ovim složio - ovo gore quotirano. Albanci su 81 bili ti koji su izazivali i rušili moju -našu- državu i dobili su po pički no što su tražili. To je pravedno.
Ovako valjda i Srbi pravdaju pokolj koji nacinise u Bosni :roll:
oni to pravdaju tradicijom i kulturom... 8-) 8-) 8-)
Kula08

Post by Kula08 »

Salko sto je u vodu skako wrote:
oni to pravdaju tradicijom i kulturom... 8-) 8-) 8-)

HAHAHAHAHA Bravo salko. :D
Oceania

Post by Oceania »

Abercrombie wrote:Ako mrzite Srbiju i zelite njenu destabilizaciju onda navijajte da zadrzi kosovo . kako ste samo naivni . Srbija treba da bude sretna sto ce se osloboditi jednog nazadnog siromasnog kosova ogrezlog u kriminal, na kojem zivi 2 miliona muslimanskih albanaca koji od uvijek zive kao parazit , prvo bivse YU a sad medjunarodne zajednice , ako zadrzi kosovo bit ce rak rana balkana gdje nikad mira nece biti . da, povrijedit ce nacionalni ponos gubitkom kosova ali ce mnogo toga dobiti . sa kosovom u svojim granicama nikad se ne bi mogla naci ni na bijeloj sengen listi a kamo li u EU . Evropa jednostavno ne zeli muslimane u svome klubu , to vam je valjda do sad jasno . Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli .
A s BiH sto ce biti - to samo ptice znaju
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koliko si knedla progutao dok si ovo napisao , cuj srbija sretna sto ide Kosovo :lol: :lol: :lol: :lol: cuuuuuujte i pocujte ovo " muslimanski Albanci ( okud ova sintagma ? uvijek su bili samo Siptari ) zive kao paraziti " koliko ja znam vrlo vrijedam narod koji radi po 18 sati dnevno , a druga stvar ako je neko parazitiro to je bila Srbija . Dok sam ja bio dijete starija raja koja je citala i gledala dnevnik je imala obicaj reci " Trepca radi a Beograd se gradi " A muslimani vam balast velis , pa oslobodite se i Sandzaka onako usput o istom trosku , sta ce vam i to muslimani.J jos nesto " burazeru " sto se tice parazita , sta mislis ko je parazit na relaciji Vojvodina -Srbija.Ko tu lovu donosi a ko je trosi , ha sokole / A sta ce biti sa Vojvodinom to samo ptice znaju :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :P :P :P :P
P.S. Poznato mi je da Evropa nije luda za muslimanima , a sto se tice Srba stalno za vas pitaju u Briselu .Cas za Radovana cas za Ratka , toliko im nedostajete da svaki dan za vas pitaju , svaki ubogi dan , jucer su pitali za nekog generala koji u slobodno vreme radi kao mesar i puni hladnjace Albanskim mesom.Kazu da oni vole ljude koji znaju mnogo zanata :shock: :shock: :shock: :P

Oceania wrote:
Abercrombie wrote:Ako mrzite Srbiju i zelite njenu destabilizaciju onda navijajte da zadrzi kosovo . kako ste samo naivni . Srbija treba da bude sretna sto ce se osloboditi jednog nazadnog siromasnog kosova ogrezlog u kriminal, na kojem zivi 2 miliona muslimanskih albanaca koji od uvijek zive kao parazit , prvo bivse YU a sad medjunarodne zajednice , ako zadrzi kosovo bit ce rak rana balkana gdje nikad mira nece biti . da, povrijedit ce nacionalni ponos gubitkom kosova ali ce mnogo toga dobiti . sa kosovom u svojim granicama nikad se ne bi mogla naci ni na bijeloj sengen listi a kamo li u EU . Evropa jednostavno ne zeli muslimane u svome klubu , to vam je valjda do sad jasno . Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli .
A s BiH sto ce biti - to samo ptice znaju
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koliko si knedla progutao dok si ovo napisao , cuj srbija sretna sto ide Kosovo :lol: :lol: :lol: :lol: cuuuuuujte i pocujte ovo " muslimanski Albanci ( okud ova sintagma ? uvijek su bili samo Siptari ) zive kao paraziti " koliko ja znam vrlo vrijedam narod koji radi po 18 sati dnevno , a druga stvar ako je neko parazitiro to je bila Srbija . Dok sam ja bio dijete starija raja koja je citala i gledala dnevnik je imala obicaj reci " Trepca radi a Beograd se gradi " A muslimani vam balast velis , pa oslobodite se i Sandzaka onako usput o istom trosku , sta ce vam i to muslimani.J jos nesto " burazeru " sto se tice parazita , sta mislis ko je parazit na relaciji Vojvodina -Srbija.Ko tu lovu donosi a ko je trosi , ha sokole / A sta ce biti sa Vojvodinom to samo ptice znaju :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :P :P :P :P
P.S. Poznato mi je da Evropa nije luda za muslimanima , a sto se tice Srba stalno za vas pitaju u Briselu .Cas za Radovana cas za Ratka , toliko im nedostajete da svaki dan za vas pitaju , svaki ubogi dan , jucer su pitali za nekog generala koji u slobodno vreme radi kao mesar i puni hladnjace Albanskim mesom.Kazu da oni vole ljude koji znaju mnogo zanata :shock: :shock: :shock: :P
ovo sa knedlama ti je pravo dobro... :lol: :lol: :lol:
Oceania

Post by Oceania »

citat :" Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli" :lol: :lol: :lol: :lol:
Jos kada joj amputiras i drugog parazita Vojvodinu sakata Srbija sa drvenim protezama grabice gigantskim koracima naprijed ....... :sad: 8)

Oceania wrote:citat :" Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli" :lol: :lol: :lol: :lol:
Jos kada joj amputiras i drugog parazita Vojvodinu sakata Srbija sa drvenim protezama grabice gigantskim koracima naprijed ....... :sad: 8)
izmislice zastava neko novo vozilo... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oceania

Post by Oceania »

Oceania wrote:citat :" Srbija ce se osloboditi kosova koje ce biti amputirano kao dio noge koji je zahvatio rak da bi se spasilo tijelo . I ici ce naprijed , zivi bili pa vidjeli" :lol: :lol: :lol: :lol:
Mogu oni i na rukama da hodaju to je cudo od naroda , nebeski , kako li se ono zvase :lol: :lol:

Oceania wrote:
Mogu oni i na rukama da hodaju to je cudo od naroda , nebeski , kako li se ono zvase :lol: :lol:
orlovi su to sad postali... :lol: :lol: :lol:
Oceania

Post by Oceania »

Oceania wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote: izmislice zastava neko novo vozilo... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Da mogu brze odletiti iz kolevke srpstva ..........
Shoshana

Post by Shoshana »

Kula08 wrote:
Shoshana wrote: Ovako valjda i Srbi pravdaju pokolj koji nacinise u Bosni :roll:
Za kosovske Bošnjake je albanski nacizam nešto slično što i za Bošnjake u Bosni srpski nacizam.

evo šta o ovoj istoj temi kažu kosovski Bošnjaci. Pogledaj rezultate ankete i postove, ako imaš volje.

Iako ovo gore nema, ama bas nikakve veze sa mojim postom, ja ipak procitah, i evo da ti odgovorim.

Na tom tamo forumu se vodi rasprava slicna ovoj ovdje, sa subjektivnih stanovista i iz subjektivnih razloga. Kaze jedan "nece meni Albanac vladat"... Onako, od oka - solidan argumenat. Taman da se Srpskom i Albanskom nacionalizmu (voljela bih da mi pojasnis "Albanski nazicam") doda i Bosnjacki...Drugi uporedjuje UCQ gerilu sa institucionalizovanim terorom sprovodjenim od strane Srba. Jedan, onako argumentovaniji post kaze da je protiv iz slijedecih razloga
1.Razlog, nesposobnost za vodjenjem drzave.
2.Prevelika-nekontrolisana korupcija
3.Preveliki nacional-ekstremizam
4.jak uticaj podzemlja na drzavnu politiku
5.nesiguran opstanak Bosnjaka.
Ja ti ovo isto mogu citirati iz danasnjeg Journal de Montreal... Ili, moze li se stagod od ovoga primjeniti na BiH, na Srbiju, na Hrvatsku, na Ameriku, ma na pola svijeta (ako ne i vise)? Ali, i to na stranu, kako se moze kompletan narod kvalifikovati kao nesposoban za vladanje? Kakva je to patronizacija? To je vec ono u smislu kolonijalizma - Mi znamo bolje sta je za vase dobro...

Ja ne vidim ni jedan jedini razlog zasto Kosovo ne bi trebalo biti nezavisno. I ako bude - bice pod nekom vrstom protektorata UN... A argument "za mene je bolje" - gade mi se ljudi koji su svoj osjecaj za pravdu u stanju prodati za neki licni interes.

Onoga dana kada ljudska prava Bosnjaka, Srba, homoseksualaca, ameba i ostalih budu instucionalizovano ugrozena na Nezavisnom Kosovu - ja cu vam se rado pridruziti.
Oceania

Post by Oceania »

" Ako ne umemo da radimo umemo da se bijemo " S.Milosevic > Gazimestan /
----------------------------------------------------------------------------------------
Bogami ne znate ni jedno ni drugo /

Oceania wrote:
Oceania wrote: Mogu oni i na rukama da hodaju to je cudo od naroda , nebeski , kako li se ono zvase :lol: :lol:
otjera ih ona dvoglava albanska pticurina... :lol: :lol: :lol:

Oceania

Post by Oceania »

Shoshana wrote:
Kula08 wrote:

Iako ovo gore nema, ama bas nikakve veze sa mojim postom, ja ipak procitah, i evo da ti odgovorim.

Na tom tamo forumu se vodi rasprava slicna ovoj ovdje, sa subjektivnih stanovista i iz subjektivnih razloga. Kaze jedan "nece meni Albanac vladat"... Onako, od oka - solidan argumenat. Taman da se Srpskom i Albanskom nacionalizmu (voljela bih da mi pojasnis "Albanski nazicam") doda i Bosnjacki...Drugi uporedjuje UCQ gerilu sa institucionalizovanim terorom sprovodjenim od strane Srba. Jedan, onako argumentovaniji post kaze da je protiv iz slijedecih razloga
1.Razlog, nesposobnost za vodjenjem drzave.
2.Prevelika-nekontrolisana korupcija
3.Preveliki nacional-ekstremizam
4.jak uticaj podzemlja na drzavnu politiku
5.nesiguran opstanak Bosnjaka.
Ja ti ovo isto mogu citirati iz danasnjeg Journal de Montreal... Ili, moze li se stagod od ovoga primjeniti na BiH, na Srbiju, na Hrvatsku, na Ameriku, ma na pola svijeta (ako ne i vise)? Ali, i to na stranu, kako se moze kompletan narod kvalifikovati kao nesposoban za vladanje? Kakva je to patronizacija? To je vec ono u smislu kolonijalizma - Mi znamo bolje sta je za vase dobro...

Ja ne vidim ni jedan jedini razlog zasto Kosovo ne bi trebalo biti nezavisno. I ako bude - bice pod nekom vrstom protektorata UN... A argument "za mene je bolje" - gade mi se ljudi koji su svoj osjecaj za pravdu u stanju prodati za neki licni interes.

Onoga dana kada ljudska prava Bosnjaka, Srba, homoseksualaca, ameba i ostalih budu instucionalizovano ugrozena na Nezavisnom Kosovu - ja cu vam se rado pridruziti.
Ma tacno Soshana , Albanci ce morati zastititi ljudska prava ostalih manjina jer ce nezavisnost biti uvjetovana i nadgledana .Onog dana kada Albanci naruse povelju UN i slicne deklaracije ja cu biti drugi koji ce traziti sankcije protiv Kosova i najstroze mjere.I Srbi u Bosni uvijek prde o ugrzenosti , o tome kako nece Sarajevo njima dirigovati , nece preglasavanje , nece da im muslimani kroje kapu ........i hop oni nama skrojise i kapu i kosulju i Bosnu po cetnickoj mjeri , genociodom .
Oceania

Post by Oceania »

Salko sto je u vodu skako wrote:evo sta oni pjevaju...

http://www.youtube.com/watch?v=I0y1LRuWvv0
Fakat sam ostao bez rijeci :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Oceania wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:evo sta oni pjevaju...

http://www.youtube.com/watch?v=I0y1LRuWvv0
Fakat sam ostao bez rijeci :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
ko mala djeca.. :lol: :lol: :lol:
Oceania

Post by Oceania »

Oceania wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote: orlovi su to sad postali... :lol: :lol: :lol:
otjera ih ona dvoglava albanska pticurina... :lol: :lol: :lol:
Sta ces, zato je vidoviti Dobrica Cosic ( srpski Tolstoj kako mu tepa V.Draskovic ) na vreme napisao romne " Daleko je Sunce " Seobe ali nebeski narod slabo cita on vise voli da peva :-) :-D
P.S. A jest gadna ona albanska dvoglava pticurina i hrabriji bi narod od Srba pobjegao :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Oceania wrote:
Vodenjak wrote:Ti @Oceanija imas ozbiljnih problema sam sa sobom..
Necu ti odgovarati na post i bljuvotine koje si pisao o meni jer si mnogo vise time o sebi rekao...

Bijedno i jadno!

Istresaj se na onima koji su te ucinili takvim kakvim si se i pokazao, a mene ne prozivaj jer pojma nemas o meni!
Da si iole vrijedan toga, tvoje bi me rijeci mozda i uvrijedile.
Ovako te samo zalim! :oops:
Ma Boga ti ,nazavo si Bosanca Albancem zato sto veseli samostalnosti Kosaova i uporedio ga sa onim Srbima koji se vesele i nadaju samostalnosti tzv rs. Kada ti se odgovori na to , ti to nazivas bljuvotinama .Bljuvotina je ono sto ti pises , dovodis u vezu Kosovo i rs .Poredis i mjeris.Zanemarujes u potpunosti genocid i tiraniju koju Srbija dolje sprovodi od davnina i pravdas se time da Albanci nisu nista uradili za Bosnu.I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.To da ce nezavisnist Kosova destabilizirati Bosnu i da ce se to odraziti na nas je obicna srpska foluska na koju vise niko ne grize.Nisu ni bosanske ribe somovi da grizu na bas na svaki mamac.Cak i da su u pravu , sta i ako se desetblizira i onako nikakva i grozna sitaucija koju ovakvu odrzavaju bas Srbi.Sta mi imamo danas od ove Bosne , jucer Karadjic danas jos gori od njega Dodik.Kako bi to nezavisno Kosovo moglo da utice na Bosnu .Da se octcjepi rs .NE! To je jasno , ne i ne .nema sanse.
Jedino da se zakuha i da opet nestane rs onako kako je i dosla.Kako god okrenes nezavisno Kosovo moze samo korist donijeti Bosni.Nikakvu , ama bas nikakvu stetu.Drzi se teme i odgovori mi na pitanja .Zasto i zbog se ti zalazes da Kosovo ostane u srbiji a ne kao uvrijedjeno dijete da se povlacis.Nemoj da shvatas stvari previse licno ( ako hoces mozes bas me briga ) nego se drzi teme i drzi kompas i pravac kako si zapoceo.Bas mene briga ko si ti i sta si , samo citam ono sto pises i na to reagiram u duhu i skladu sa svojim saznanjima i sa svojom savjescu trudeci se da ne krsim pravila foruma.Izvoli ,obrazlozi svoje stvavoe , nemoj da amortiziras i okreces mejdan na nku persnonalnuu relaciju.Ti si dio mog konteksta ti nisi moj cilj , nego Kosovo. To je tema .
Samo cu ti odgovoriti na markirano jer je to jedino suvislo pitanje u svemu sto si baljezgao, iako je i ono, tako napisano, potpuno izvuceno iz konteksta mojih "zalaganja"!
A i ono je toliko suvislo da cu ti samo citirati sta sam vec napisao. Tebe naravno nisu ni zanimali moji stavovi. Tebe je zaboljelo sto sam ja, zamisli, uporedio @dzenanbega sa Albancem kao da je to nesto najgore sto mu se moglo desiti (toliko o tvojoj ljubavi prema Albancima i simpatijama za njihovu borbu!) a ja u stvari samo ostavio mogucnost da je covjek pripadnik tog naroda i onda zeli ono sto je i napisao. Ni vise ni manje od toga!
Pametnom bi i pola od onoga sto sam u drugim postovima napisao bilo dovoljno da izvuce zakljucke sta ja o svemu mislim ali tebi treba jos.
Ne zato sto nisi skuzio napisano vec zato sto u svojoj destruktivnosti nisi u stanju da s razumijevanjem i postovanjem procitas tudja razmisljanja i na njih korektno odgovoris bez obzira koliko se s njima ne slagao.
Tebi je to jednostavno - strano. Mnogo je lakse opaliti po karakteru i obrazu sagovornika svrstavajuci ga medju one koji su tebi mrski jer ti jedino to zadovoljava tastinu i daje alibi za ispisivanje svih bljuvotina koje kuljaju iz tebe.
Mene su i mnogo vece galamdzije od tebe ovdje svrstavale i u cetnike i u ustase i u komunjare i u balije, a opet je sve i jednom od njih ostalo nejasno kojem toru u stvari pripadam Njihovom malom mozgu je nepojmljivo da neko moze da bude van nekog od tih istih torova. Zato si od situacije do situacije izaberu gdje da me svrstaju pa - opauci!
Prepoznajes li se @oceania?
Ne vjerujem. Kad to uradis, necemo ti i ja imati problema u komunikaciji koliko god se ne slagali, a do tada - svako svojim putem!

Evo ti sad odgovora:
Vodenjak wrote:
Ja samo pokusavam da kazem da me zaboli djon za Kosovom bolan...
Vodenjak wrote:
Ako ces iskreno, ako vec treba da navijam, navijacu za onakav rasplet u Srbiji koji ce znaciti manje zla Bosni i Hercegovini!
I NISTA drugo!
A nisam bas siguran da bi odvajanje Kosova bilo ta opcija...
Vodenjak wrote:

I sam si svjestan da svako novo zaostravanje situacije, a posebno ono koje podrazumijeva mijenjanje AVNOJ-evskih granica cije je postojanje bio kamen temeljac svjetskog podrzavanja bosanskohercegovacke borbe za opstanak je samo dodatna hrana srpskom nacionalizmu, sovinizmu i fashizmu te ponovno guranje u zapecak i ono malo svjesnih i istinski demokratskih snaga koje postoje u Srbiji. A jedino su one te koje, iz ovog ugla gledano, mogu biti nosioci barem pocetaka gore pomenute katarze!
Ja opet ponavljam ono sto sam iznio i gore: Ne zanima me i necu da me zanima ono cime se oni tamo suceljavaju, ali mi je i te kako bitno da se sto prije uspostavi red u njihovoj kuci.
Red koji ce znaciti popustanje tenzija u regionu jer bez toga ce se vrlo tesko uspostaviti red i u nasoj kuci.
Pa ma koliko mi opravdano smatrali da to nema veze s nama!
Da nije tako, pokazuje i ova zucna i na momente vrlo mucna diskusija o onome sto se dogadja u, za nas, inostranstvu!

I na kraju:
Vodenjak wrote:
Kad cemo se osvijestiti i shvatiti u kakvom svijetu zivimo i da mozemo pjevati borbene ako sami sebi ne pomognemo i ne postanemo barem 10% mudri kao npr bas glavni likovi ove price - Albanci?
Imali smo medju onima koji su odlucivali o nasim glavama jednoga merhametliju koji je kao i ti ganjao kobajagi pravdu ne vodeci brigu o prije svega narodu i drzavi ciju je sudbinu uzeo u svoje ruke!
Jadna li nam majka ako se to opet ponovi, samo to mogu reci!
Mene prozivas da sam zaboravio kroz sta smo prosli ali izgleda da tebi jos nije doslo iz guzice u glavu pa se ovdje razmeces frazama kao da si Martin Luther King!

I tebi i svima nama bi bolje bilo da se ponasamo u skladu ovog mog zadnjeg citata jer jedino tako mozemo nesto i postici.
I buducim generacijama nesto ostaviti, a ne po balkanskoj kafani razmetati se nasim saburom i cascavati sve odreda nasim merhametizmom, dok nam djeca po kuci, kojoj barem pola prozora nedostaje, gladna i gologuza hodaju!
addem

Post by addem »

Vodenjek seres.
Sa nezavisnim Kosovom slama se mit velike Srbije. A RS ce se mnogo vise utisati. Nezavisno Kosovo je jako dobra prilika za Srbe da shvate kuda ih je njihova politika u 90´tim odvela. Izgubili su sve ratove i po ko zna koliko puta bili prodani od Rusa. Oni su postali narod preko koga se evropska gospoda prepucavaju i zezaju.

Srpska politika je na pragu svoje propasti jer ovaj gubitak ih najvise boli. I sami kazu Kosovo je srce Srbije.
8-)
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Kosovo jeste kolijekva srpskog naroda kao sto je Bosna i Hercegovina kolijevka bosnjackog naroda. Srbi na Kosovu imaju korijene staro preko 1000 godina. Ako Kosovo dobije nezavisnost, moguce je svasta i imat ce odijeka i kod nas i u svijetu! To je samo moje misljenje.
Ostaje da vidimo rasplet.
Last edited by niskoprofilni on 27/01/2007 12:48, edited 1 time in total.
zzzzz

Post by zzzzz »

zzzzz wrote: Vodenjak, stvarno ne znam kako ti rezonujes kad mozes stavljati znak jednakosti izmedju BiH i Kosova? Pravno djeluje kao presedan cinjenica da ce Kosovo postati nezavisno, medjutim istorijski gledano nije ga trebalo dati Srbiji.

Kosovo, kao i svi problemi od Bliskog Istoka, preko Kavkaza pa do Balkana su rezultat prokletog I svjetskog rata (Kosovo doduse nekoliko godina ranije) i te rezultate zemlje pobjednice zele da zadrze pod svaku cijenu. Srbi su tada hajrovali Kosovo, Sandzak, Dimitrovgrad (u okviru Srbije) Crnu Goru, Bosnu, Hrvatsku (u formi Kraljevine SHS). Zinula im guzica, i dan danas zale sto nisu uzeli granice Karlobag - Karlovac - ??????, koje su im nudjene kao alternativa SHS-u (bar tako kaze njihova mitoloska istorija)

Nezavisnost Kosova je ispravljanje jedne od tih nepravdi
Zaboravio sam ovdje Vojvodinu, koja je 1918 usla u sastav Srbije
Oceania

Post by Oceania »

Vodenjak wrote:
Oceania wrote:
Vodenjak wrote:Ti @Oceanija imas ozbiljnih problema sam sa sobom..
Necu ti odgovarati na post i bljuvotine koje si pisao o meni jer si mnogo vise time o sebi rekao...

Bijedno i jadno!

Istresaj se na onima koji su te ucinili takvim kakvim si se i pokazao, a mene ne prozivaj jer pojma nemas o meni!
Da si iole vrijedan toga, tvoje bi me rijeci mozda i uvrijedile.
Ovako te samo zalim! :oops:
Ma Boga ti ,nazavo si Bosanca Albancem zato sto veseli samostalnosti Kosaova i uporedio ga sa onim Srbima koji se vesele i nadaju samostalnosti tzv rs. Kada ti se odgovori na to , ti to nazivas bljuvotinama .Bljuvotina je ono sto ti pises , dovodis u vezu Kosovo i rs .Poredis i mjeris.Zanemarujes u potpunosti genocid i tiraniju koju Srbija dolje sprovodi od davnina i pravdas se time da Albanci nisu nista uradili za Bosnu.I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.To da ce nezavisnist Kosova destabilizirati Bosnu i da ce se to odraziti na nas je obicna srpska foluska na koju vise niko ne grize.Nisu ni bosanske ribe somovi da grizu na bas na svaki mamac.Cak i da su u pravu , sta i ako se desetblizira i onako nikakva i grozna sitaucija koju ovakvu odrzavaju bas Srbi.Sta mi imamo danas od ove Bosne , jucer Karadjic danas jos gori od njega Dodik.Kako bi to nezavisno Kosovo moglo da utice na Bosnu .Da se octcjepi rs .NE! To je jasno , ne i ne .nema sanse.
Jedino da se zakuha i da opet nestane rs onako kako je i dosla.Kako god okrenes nezavisno Kosovo moze samo korist donijeti Bosni.Nikakvu , ama bas nikakvu stetu.Drzi se teme i odgovori mi na pitanja .Zasto i zbog se ti zalazes da Kosovo ostane u srbiji a ne kao uvrijedjeno dijete da se povlacis.Nemoj da shvatas stvari previse licno ( ako hoces mozes bas me briga ) nego se drzi teme i drzi kompas i pravac kako si zapoceo.Bas mene briga ko si ti i sta si , samo citam ono sto pises i na to reagiram u duhu i skladu sa svojim saznanjima i sa svojom savjescu trudeci se da ne krsim pravila foruma.Izvoli ,obrazlozi svoje stvavoe , nemoj da amortiziras i okreces mejdan na nku persnonalnuu relaciju.Ti si dio mog konteksta ti nisi moj cilj , nego Kosovo. To je tema .
Samo cu ti odgovoriti na markirano jer je to jedino suvislo pitanje u svemu sto si baljezgao, iako je i ono, tako napisano, potpuno izvuceno iz konteksta mojih "zalaganja"!
A i ono je toliko suvislo da cu ti samo citirati sta sam vec napisao. Tebe naravno nisu ni zanimali moji stavovi. Tebe je zaboljelo sto sam ja, zamisli, uporedio @dzenanbega sa Albancem kao da je to nesto najgore sto mu se moglo desiti (toliko o tvojoj ljubavi prema Albancima i simpatijama za njihovu borbu!) a ja u stvari samo ostavio mogucnost da je covjek pripadnik tog naroda i onda zeli ono sto je i napisao. Ni vise ni manje od toga!
Pametnom bi i pola od onoga sto sam u drugim postovima napisao bilo dovoljno da izvuce zakljucke sta ja o svemu mislim ali tebi treba jos.
Ne zato sto nisi skuzio napisano vec zato sto u svojoj destruktivnosti nisi u stanju da s razumijevanjem i postovanjem procitas tudja razmisljanja i na njih korektno odgovoris bez obzira koliko se s njima ne slagao.
Tebi je to jednostavno - strano. Mnogo je lakse opaliti po karakteru i obrazu sagovornika svrstavajuci ga medju one koji su tebi mrski jer ti jedino to zadovoljava tastinu i daje alibi za ispisivanje svih bljuvotina koje kuljaju iz tebe.
Mene su i mnogo vece galamdzije od tebe ovdje svrstavale i u cetnike i u ustase i u komunjare i u balije, a opet je sve i jednom od njih ostalo nejasno kojem toru u stvari pripadam Njihovom malom mozgu je nepojmljivo da neko moze da bude van nekog od tih istih torova. Zato si od situacije do situacije izaberu gdje da me svrstaju pa - opauci!
Prepoznajes li se @oceania?
Ne vjerujem. Kad to uradis, necemo ti i ja imati problema u komunikaciji koliko god se ne slagali, a do tada - svako svojim putem!

Evo ti sad odgovora:
Vodenjak wrote:
Ja samo pokusavam da kazem da me zaboli djon za Kosovom bolan...
Vodenjak wrote:
Ako ces iskreno, ako vec treba da navijam, navijacu za onakav rasplet u Srbiji koji ce znaciti manje zla Bosni i Hercegovini!
I NISTA drugo!
A nisam bas siguran da bi odvajanje Kosova bilo ta opcija...
Vodenjak wrote:

I sam si svjestan da svako novo zaostravanje situacije, a posebno ono koje podrazumijeva mijenjanje AVNOJ-evskih granica cije je postojanje bio kamen temeljac svjetskog podrzavanja bosanskohercegovacke borbe za opstanak je samo dodatna hrana srpskom nacionalizmu, sovinizmu i fashizmu te ponovno guranje u zapecak i ono malo svjesnih i istinski demokratskih snaga koje postoje u Srbiji. A jedino su one te koje, iz ovog ugla gledano, mogu biti nosioci barem pocetaka gore pomenute katarze!
Ja opet ponavljam ono sto sam iznio i gore: Ne zanima me i necu da me zanima ono cime se oni tamo suceljavaju, ali mi je i te kako bitno da se sto prije uspostavi red u njihovoj kuci.
Red koji ce znaciti popustanje tenzija u regionu jer bez toga ce se vrlo tesko uspostaviti red i u nasoj kuci.
Pa ma koliko mi opravdano smatrali da to nema veze s nama!
Da nije tako, pokazuje i ova zucna i na momente vrlo mucna diskusija o onome sto se dogadja u, za nas, inostranstvu!

I na kraju:
Vodenjak wrote:
Kad cemo se osvijestiti i shvatiti u kakvom svijetu zivimo i da mozemo pjevati borbene ako sami sebi ne pomognemo i ne postanemo barem 10% mudri kao npr bas glavni likovi ove price - Albanci?
Imali smo medju onima koji su odlucivali o nasim glavama jednoga merhametliju koji je kao i ti ganjao kobajagi pravdu ne vodeci brigu o prije svega narodu i drzavi ciju je sudbinu uzeo u svoje ruke!
Jadna li nam majka ako se to opet ponovi, samo to mogu reci!
Mene prozivas da sam zaboravio kroz sta smo prosli ali izgleda da tebi jos nije doslo iz guzice u glavu pa se ovdje razmeces frazama kao da si Martin Luther King!

I tebi i svima nama bi bolje bilo da se ponasamo u skladu ovog mog zadnjeg citata jer jedino tako mozemo nesto i postici.
I buducim generacijama nesto ostaviti, a ne po balkanskoj kafani razmetati se nasim saburom i cascavati sve odreda nasim merhametizmom, dok nam djeca po kuci, kojoj barem pola prozora nedostaje, gladna i gologuza hodaju!
:lol: :lol: :-) :-) A sta udrobi u jednu serpu ovo krme ne bi moglo pojesti .Ne znam odakle i da pocnem i sta da napisem , pokusavas ostaviti dojam mudraca ali ta uloga i ta misija barem na ovom svijetu nije rezervesina za tebe.Opet spominjes merhametliju Aliju Izetbegovica a on nema nikakve veze sa ovim .Kako bolan vise ne mozes shavtiti da Bosna i Kosovo nemaju veze sa vezom .To su potpuno dvije nezavisne drzave a uskoro ce doci i treca.Mi imamo veze sa Kosovom isto koliko i Svedska.Vise ce Svedsku glava zaboliti od Kosova zbog eventualnih izbjeglica nego Bosnu.
Da li si ikad igdje primjetio da bilo ko iz kontakntne grupe, UN , EU MZ , SB ...Amerike , Engleske , Rusije .......pita bilo koga u Bosni za bilo kakvu sitnicu sa i oko Kosova.Sam taj odnos svijeta prema Bosni i prema bosanskim srbima u vezi sa Kosovom dovoljno i zorno pokazuje da je njima potpuno svjedno sta bilo ko u Bosni misli o nezavisnosti ili o ostanku Kosvova , i takodje taj ignorantski odnos ti pokazuje da nikakvih reprekusija na Bosnu nece biti kada Kosovo dobije nezavisnost.Nikakvih !!!!!!! Cak ni dan zalosti cobani u republici sumskoj nece smjeti proglasiti.U tzv rs vrlo dobro znaju da su dobili na guzove i na genocidu ono sto niko nikada u svijetu nije dobio i da im je najbolje da se poklope usima i sute.Dodik ce kao drzavnik biti primoran da Kosovarima posalje cestitku povodom nezavisnosti .Volio bi mu dodati pero i tintu za taj cin nego zguzit Heidi Klum . :) :D :-D
Albancima treba dati nezavisasnost samo zbog ovoga video spota na You Tube ciji je link postavio Salko.O drugim stvarima da i ne govorim , samo kada se sjetim 80-tih godina i one srpske propagande o albanskim iredentistima i separatistima koji jadnim Srbima nabijaju boce u cmar.O toj morbidnoj gluposti i bezocnoj i besmislenoj lazi oni su cak snimili agitpropovski film a ulogu dodijelili Ljubisi Samardzicu. A ti vodeni -gumeni od stuka i od gline ......prica ti je vala bez veze .....ni mimo ni vrit
Oceania

Post by Oceania »

Priština: apel kosovskim vlastima za dobre odnose sa Srbijom

Srbija gubi suverenitet nad Kosovom

BEOGRAD - Planom UN o statusu Kosova predviđeno je da Albanci iz pokrajine budu izdvojeni iz suvereniteta Srbije i postavljeni na put ka nezavisnosti, ali i da Srbi sa Kosova dobiju značajnu autonomiju, izjavili su u četvrtak za Rojters izvori iz UN i neimenovane diplomate.

Neimenovani izvori rekli su da će biti predloženo da Kosovo dobije pravo da pristupa međunarodnim sporazumima ili da se kandiduje za članstvo u međunarodnim organizacijama i institucijama, uključujući potencijalno i UN, Međunarodni monetarni fond i Svjetsku banku, prenosi Srna.

Dvojno državljanstvo

Izaslanik UN Marti Ahtisari u petak će predstaviti svoj prijedlog u Beču na sastanku sa članovima Kontakt grupe, koja određuje međunarodnu politiku prema Kosovu od kada je NATO preuzeo kontrolu nad pokrajinom 1999. godine.

U dokumentu se govori o “dvojnom državljanstvu” i apeluje da Priština uspostavi dobre odnose sa Srbijom i ostalim susjednim zemljama.

Za razliku od Rezolucije 1244 UN, u Ahtisarijevom prijedlogu ne pominje se suverenitet Srbije nad Kosovom.

Predviđeno je da pokrajina preuzme svoj dio imovine i dugova koji su nekada pripadali bivšoj Jugoslaviji i Srbiji.

Da bi ovaj plan stupio na snagu, potrebna je odgovarajuća rezolucija UN. Prijedlog formalno neće biti objavljen dok ga Ahtisari ne predstavi u Beogradu i Prištini 2. februara.

Ministri vanjskih poslova NATO-a razgovarat će u petak u Briselu o budućem statusu Kosova i o ulozi KFOR-a, a zatim će se sastati i s ministrima vanjskih poslova Evropske unije tokom “transatlantskog ručka” posvećenog saradnji EU i Sjevernoatlantske alijanse na Kosovu. Diplomatski izvori izjavili su da bi ministri trebalo da “podrže proces koji vodi Martti Ahtisaari, al ne - bar zasad - i njegov prijedlog”, pošto će ga istoga dana specijalni izaslanik UN prvi put zvanično predstaviti Kontakt-grupi u Beču, prenosi Fena.

Misija EU

Neposredno pošto rješenje o statusu bude postignuto, EU bi trebalo da na Kosovo pošalje do 1.300 ljudi koji bi pomagali lokalnim vlastima u oblastima kao što su policija, pravosuđe, zatvorske usluge i carine.

Najveći dio misije - oko dvije trećine ljudstva - bio bi, prema planu EU, usmjeren na oblast policije, koja bi trebalo da “preuzme mandat od UNMIK-a kako po funkcijama tako i po svom odnosu prema KFOR-u”.

Misija će pružati podršku lokalnoj kosovskoj policiji KPS i pomagat će
Oceania

Post by Oceania »

Onaj ko gubi suverenitet gubi i jurisdikciju i ingerenciju nad Kosovom.
Kosovo je za Srbe proslost .Mit je otisao u mit.
Post Reply