Oceania wrote:Vodenjak wrote:Ti @Oceanija imas ozbiljnih problema sam sa sobom..
Necu ti odgovarati na post i bljuvotine koje si pisao o meni jer si mnogo vise time o sebi rekao...
Bijedno i jadno!
Istresaj se na onima koji su te ucinili takvim kakvim si se i pokazao, a mene ne prozivaj jer pojma nemas o meni!
Da si iole vrijedan toga, tvoje bi me rijeci mozda i uvrijedile.
Ovako te samo zalim!

Ma Boga ti ,nazavo si Bosanca Albancem zato sto veseli samostalnosti Kosaova i uporedio ga sa onim Srbima koji se vesele i nadaju samostalnosti tzv rs. Kada ti se odgovori na to , ti to nazivas bljuvotinama .Bljuvotina je ono sto ti pises , dovodis u vezu Kosovo i rs .Poredis i mjeris.Zanemarujes u potpunosti genocid i tiraniju koju Srbija dolje sprovodi od davnina i pravdas se time da Albanci nisu nista uradili za Bosnu.I nek nisu kad su ih Bosanci gnjehali i 81 i 88 u sastavu saveznog MUP -a.Mene kao covjeka interesuje pravda , a pravedno rjesenje je nezavisno Kosovo.Ja moram biti na strani zrtve bez obzira na bilo sta.To da ce nezavisnist Kosova destabilizirati Bosnu i da ce se to odraziti na nas je obicna srpska foluska na koju vise niko ne grize.Nisu ni bosanske ribe somovi da grizu na bas na svaki mamac.Cak i da su u pravu , sta i ako se desetblizira i onako nikakva i grozna sitaucija koju ovakvu odrzavaju bas Srbi.Sta mi imamo danas od ove Bosne , jucer Karadjic danas jos gori od njega Dodik.Kako bi to nezavisno Kosovo moglo da utice na Bosnu .Da se octcjepi rs .NE! To je jasno , ne i ne .nema sanse.
Jedino da se zakuha i da opet nestane rs onako kako je i dosla.Kako god okrenes nezavisno Kosovo moze samo korist donijeti Bosni.Nikakvu , ama bas nikakvu stetu.Drzi se teme i odgovori mi na pitanja .
Zasto i zbog se ti zalazes da Kosovo ostane u srbiji a ne kao uvrijedjeno dijete da se povlacis.Nemoj da shvatas stvari previse licno ( ako hoces mozes bas me briga ) nego se drzi teme i drzi kompas i pravac kako si zapoceo.Bas mene briga ko si ti i sta si , samo citam ono sto pises i na to reagiram u duhu i skladu sa svojim saznanjima i sa svojom savjescu trudeci se da ne krsim pravila foruma.Izvoli ,obrazlozi svoje stvavoe , nemoj da amortiziras i okreces mejdan na nku persnonalnuu relaciju.Ti si dio mog konteksta ti nisi moj cilj , nego Kosovo. To je tema .
Samo cu ti odgovoriti na markirano jer je to jedino suvislo pitanje u svemu sto si baljezgao, iako je i ono, tako napisano, potpuno izvuceno iz konteksta mojih "zalaganja"!
A i ono je toliko suvislo da cu ti samo citirati sta sam vec napisao. Tebe naravno nisu ni zanimali moji stavovi. Tebe je zaboljelo sto sam ja, zamisli, uporedio @dzenanbega sa Albancem kao da je to nesto najgore sto mu se moglo desiti (toliko o tvojoj ljubavi prema Albancima i simpatijama za njihovu borbu!) a ja u stvari samo ostavio mogucnost da je covjek pripadnik tog naroda i onda zeli ono sto je i napisao. Ni vise ni manje od toga!
Pametnom bi i pola od onoga sto sam u drugim postovima napisao bilo dovoljno da izvuce zakljucke sta ja o svemu mislim ali tebi treba jos.
Ne zato sto nisi skuzio napisano vec zato sto u svojoj destruktivnosti nisi u stanju da s razumijevanjem i postovanjem procitas tudja razmisljanja i na njih korektno odgovoris bez obzira koliko se s njima ne slagao.
Tebi je to jednostavno - strano. Mnogo je lakse opaliti po karakteru i obrazu sagovornika svrstavajuci ga medju one koji su tebi mrski jer ti jedino to zadovoljava tastinu i daje alibi za ispisivanje svih bljuvotina koje kuljaju iz tebe.
Mene su i mnogo vece galamdzije od tebe ovdje svrstavale i u cetnike i u ustase i u komunjare i u balije, a opet je sve i jednom od njih ostalo nejasno kojem toru u stvari pripadam Njihovom malom mozgu je nepojmljivo da neko moze da bude van nekog od tih istih torova. Zato si od situacije do situacije izaberu gdje da me svrstaju pa - opauci!
Prepoznajes li se @oceania?
Ne vjerujem. Kad to uradis, necemo ti i ja imati problema u komunikaciji koliko god se ne slagali, a do tada - svako svojim putem!
Evo ti sad odgovora:
Vodenjak wrote:
Ja samo pokusavam da kazem da me zaboli djon za Kosovom bolan...
Vodenjak wrote:
Ako ces iskreno, ako vec treba da navijam, navijacu za onakav rasplet u Srbiji koji ce znaciti manje zla Bosni i Hercegovini!
I NISTA drugo!
A nisam bas siguran da bi odvajanje Kosova bilo ta opcija...
Vodenjak wrote:
I sam si svjestan da svako novo zaostravanje situacije, a posebno ono koje podrazumijeva mijenjanje AVNOJ-evskih granica cije je postojanje bio kamen temeljac svjetskog podrzavanja bosanskohercegovacke borbe za opstanak je samo dodatna hrana srpskom nacionalizmu, sovinizmu i fashizmu te ponovno guranje u zapecak i ono malo svjesnih i istinski demokratskih snaga koje postoje u Srbiji. A jedino su one te koje, iz ovog ugla gledano, mogu biti nosioci barem pocetaka gore pomenute katarze!
Ja opet ponavljam ono sto sam iznio i gore: Ne zanima me i necu da me zanima ono cime se oni tamo suceljavaju, ali mi je i te kako bitno da se sto prije uspostavi red u njihovoj kuci.
Red koji ce znaciti popustanje tenzija u regionu jer bez toga ce se vrlo tesko uspostaviti red i u nasoj kuci.
Pa ma koliko mi opravdano smatrali da to nema veze s nama!
Da nije tako, pokazuje i ova zucna i na momente vrlo mucna diskusija o onome sto se dogadja u, za nas, inostranstvu!
I na kraju:
Vodenjak wrote:
Kad cemo se osvijestiti i shvatiti u kakvom svijetu zivimo i da mozemo pjevati borbene ako sami sebi ne pomognemo i ne postanemo barem 10% mudri kao npr bas glavni likovi ove price - Albanci?
Imali smo medju onima koji su odlucivali o nasim glavama jednoga merhametliju koji je kao i ti ganjao kobajagi pravdu ne vodeci brigu o prije svega narodu i drzavi ciju je sudbinu uzeo u svoje ruke!
Jadna li nam majka ako se to opet ponovi, samo to mogu reci!
Mene prozivas da sam zaboravio kroz sta smo prosli ali izgleda da tebi jos nije doslo iz guzice u glavu pa se ovdje razmeces frazama kao da si Martin Luther King!
I tebi i svima nama bi bolje bilo da se ponasamo u skladu ovog mog zadnjeg citata jer jedino tako mozemo nesto i postici.
I buducim generacijama nesto ostaviti, a ne po balkanskoj kafani razmetati se nasim saburom i cascavati sve odreda nasim merhametizmom, dok nam djeca po kuci, kojoj barem pola prozora nedostaje, gladna i gologuza hodaju!