Tuge i zalosti. Sta je s vama ljudi? Nemamo kontrolu ni drzavnu vlast ni nad svojim (drzavnim) teritorijem a vi planirate pripajanja nekih Sandzaka nakon sto bi se oni odvojili od Srbije i Crne Gore? Sve i kad bi i bilo nekih sansi i uslova za ta pripajanja ja bi glasao protiv njih. Nadam se da bi to uradila vecina BH gradzana. Prihvatljive su SAMO AVNOJ-ske granice ! Tudze necemo - svoje nedamo.Bosanac_21 wrote:Ostaje Sandzak, samo mu se gasi sansa da se ikad odvoji. Da je Sandzak s Kosovom nesto pokusao eh onda bi mozda i uspjeo, Kosovo i Metohija.
Nezavisna Crna Gora?
-
Bosna_E
-
zavrzlama
Oni koji se iz BIH bore za tkz prava Sandzaklija,siptara i drugih u Srbiji su isti kao i oni iz Srbije sto se puno brinuse za srbe iz Hrvatske i BIH.
Vi koji se brinete za bracu u Sandzaku navijajte da se Srbija demokratizuje i ude u EU i Nato,samo time pomazete Sandzaklije a ne zeljom za propasti srbije i nekakvim "Beogradskim pasalukom".
Ko god bi mijenjao granice u Srbiji taj bi isti mijenjao u BIH.
Vi koji se brinete za bracu u Sandzaku navijajte da se Srbija demokratizuje i ude u EU i Nato,samo time pomazete Sandzaklije a ne zeljom za propasti srbije i nekakvim "Beogradskim pasalukom".
Ko god bi mijenjao granice u Srbiji taj bi isti mijenjao u BIH.
-
republikaBIH
Dabome da zelim svom narodu iz Sandzaka-Bosnjacima zelim isto ono sto zelim i svom narodu Bosnjacima iz BIH
-
zzzzz
To nije tudje ali je realnost da su samo AVNOJ granice priznate i trenutna realnost.Bosna_E wrote:Tuge i zalosti. Sta je s vama ljudi? Nemamo kontrolu ni drzavnu vlast ni nad svojim (drzavnim) teritorijem a vi planirate pripajanja nekih Sandzaka nakon sto bi se oni odvojili od Srbije i Crne Gore? Sve i kad bi i bilo nekih sansi i uslova za ta pripajanja ja bi glasao protiv njih. Nadam se da bi to uradila vecina BH gradzana. Prihvatljive su SAMO AVNOJ-ske granice ! Tudze necemo - svoje nedamo.Bosanac_21 wrote:Ostaje Sandzak, samo mu se gasi sansa da se ikad odvoji. Da je Sandzak s Kosovom nesto pokusao eh onda bi mozda i uspjeo, Kosovo i Metohija.
Nazalost, ko' sto su nas ucili u istoriji, delegat iz Sandzaka nikad nije stigao na zasjedanje AVNOJ-a, "ostao je zavejan u snegu"
-
Shoba
umjesto jednog, sad cemo imati dva sandzaka.....republikaBIH wrote:Pa onda neznas da je pola Sandzaka u Srbiji a pola u CG..odvoji li se CG ode i pola SandzakaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Zasto bi to bio kraj za Bosnjake u Sandzaku, zaiste ne razumijem ovu tezu.republikaBIH wrote:Molim dragog Boga da na referendumu ispadne NE zbog Bosnjaka..srbi me ne zanimaju ali me zanimaju Bosnjaci ciji je ovo kraj ako bude DA,onda zaboravite na Sandzak..asimiliraj te se ili bjezite u maticu
- Bosanac_21
Nema nikakve sanse za neko mjenjanje. Ta sadasnja rs je oduvijek bila dio Bosne i Hercegovine, BiH je priznata u svojim granicama, tako da je taj entitet dio Bosne i Hercegovine. Sto se tice Sandzaka, kao sto je vec zzzzz rekao, imao je nesrecu sto se prije ta situacija nije promjenila kad je vec mogla.sudnjidan wrote:Eh, jazuka. Mozda smo ga mogli zamijeniti za "RS".Bosanac_21 wrote:Ostaje Sandzak, samo mu se gasi sansa da se ikad odvoji. Da je Sandzak s Kosovom nesto pokusao eh onda bi mozda i uspjeo, Kosovo i Metohija.
Apsurdno je pricati za neku zamjenu teritorija, znaju se vrlo dobro granice Bosne i Hercegovine i nadam se da ce takve i ostati, samo da se ukinu entiteti onda bi sve bilo na svome. Sandzaklije trebaju da se bore za svoju drzavu sami, glupost je pricati o nekim zamjenama.
-
republikaBIH
Najlakse je reci glupost..ali reci ti to srbima,koji nezele da su u BIH i sve ce ciniti da to i ne budu..lahko je reci glupost,najlakse
- Bosanac_21
Ako oni rade sve da se odvoje od Bosne i Hercegovine, onda i mi trebamo biti zadrti pa to braniti, jer dobro znamo da je ta rs stvorena preko nasih ledja. Ja licno bi najvise zelio da se i Sandzak i Kosovo odvoje, ali opet ponavljam da je glupost da mi pricamo o nekim zamjenama teritorije, jer to nije nase, mi nismo nikad bili za podjele. BiH treba da ostane u svojim granicama u kojima je bila stotinama godina i rs je dio te BiH, jer je Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata u svojim granicama.
-
Hadzi-Murat
Ideja o zamjeni teritorija je fasisticka ideja...nisu teritorije klikeri pa da se mijenjaju...zna se ko se igrao mijenjanjem teritorija i kakve posljedice ja ta politika imala...ko se god zalaze za takvo sto od Arijela Sarona, Staljina i Hitlera, pa do Karadzica ili Tudjmana, je samo sljedbenik fasizma 
-
republikaBIH
Pa i Sandzak je pripadao Bosni pa sta sad? moramo se valjda boriti za naseBosanac_21 wrote:Ako oni rade sve da se odvoje od Bosne i Hercegovine, onda i mi trebamo biti zadrti pa to braniti, jer dobro znamo da je ta rs stvorena preko nasih ledja. Ja licno bi najvise zelio da se i Sandzak i Kosovo odvoje, ali opet ponavljam da je glupost da mi pricamo o nekim zamjenama teritorije, jer to nije nase, mi nismo nikad bili za podjele. BiH treba da ostane u svojim granicama u kojima je bila stotinama godina i rs je dio te BiH, jer je Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata u svojim granicama.
-
zavrzlama
Sandzaklijama je Beograd glavni grad.....njihova buducnost je demokratska Srbija u EU i Nato-u.republikaBIH wrote:Pa i Sandzak je pripadao Bosni pa sta sad? moramo se valjda boriti za naseBosanac_21 wrote:Ako oni rade sve da se odvoje od Bosne i Hercegovine, onda i mi trebamo biti zadrti pa to braniti, jer dobro znamo da je ta rs stvorena preko nasih ledja. Ja licno bi najvise zelio da se i Sandzak i Kosovo odvoje, ali opet ponavljam da je glupost da mi pricamo o nekim zamjenama teritorije, jer to nije nase, mi nismo nikad bili za podjele. BiH treba da ostane u svojim granicama u kojima je bila stotinama godina i rs je dio te BiH, jer je Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata u svojim granicama.
-
Gera
POZIVAMO SVE BOSNJAKE DA GLASAJU ZA NEZAVISNOST CRNE GORE, DA OBAVEZNO DODJU NA SVOJE GLASACKO MJESTO I GLASAJU "ZA".zavrzlama wrote:
Sandzaklijama je Beograd glavni grad.....njihova buducnost je demokratska Srbija u EU i Nato-u.
Vazno je da umre svaka pomisao o velikoj Srbiji. To je neophodan uslov da se Srbi izlijece od velikosrpskg sovinizma. Ukoliko referendum propadne, to bi bio veliki moralni podstrek cetnistvu, te bi i u Bosni i Hercegovini doslo do novog povampirenja cetnistva. Price lansirane u posljednje vrijeme kako se sa samostalnoscu Crne Gore navodno razbija Sandzak, su samo udbaska propaganda muslimanskih cetnika. Ne postoji nikakva autonomija Sandzaka, koja bi bila time razbijena ili ugrozena. Sandzak je sada, na zlost, samo istorijski pojam koji zivi jedino u glavama Bosnjaka iz Sandzaka, a ne postoji nikakav Sandzak u nekom organizacionom autonomnom obliku. Dakle, tu se nema sta ni izgubiti, nego se samo moze dobiti kraj velikosrpskog sna koji ce nam svima, a pogotovo Bosnjacima iz Sandzaka, pomoci da se i pocne normalno zivjeti.
DAKLE, NASE SANDZAKLIJE IMAJU PATRIOTSKU DUZNOST DA GLASAJU ZA "SLOBODU CRNE GORE".......
-
zavrzlama
Ja ne spominjem muslimane u CG....ja iznosim stav sta je po meni dobro za muslimane u srbiji tj.Sandzaku.Gera wrote:POZIVAMO SVE BOSNJAKE DA GLASAJU ZA NEZAVISNOST CRNE GORE, DA OBAVEZNO DODJU NA SVOJE GLASACKO MJESTO I GLASAJU "ZA".zavrzlama wrote:
Sandzaklijama je Beograd glavni grad.....njihova buducnost je demokratska Srbija u EU i Nato-u.
Vazno je da umre svaka pomisao o velikoj Srbiji. To je neophodan uslov da se Srbi izlijece od velikosrpskg sovinizma. Ukoliko referendum propadne, to bi bio veliki moralni podstrek cetnistvu, te bi i u Bosni i Hercegovini doslo do novog povampirenja cetnistva. Price lansirane u posljednje vrijeme kako se sa samostalnoscu Crne Gore navodno razbija Sandzak, su samo udbaska propaganda muslimanskih cetnika. Ne postoji nikakva autonomija Sandzaka, koja bi bila time razbijena ili ugrozena. Sandzak je sada, na zlost, samo istorijski pojam koji zivi jedino u glavama Bosnjaka iz Sandzaka, a ne postoji nikakav Sandzak u nekom organizacionom autonomnom obliku. Dakle, tu se nema sta ni izgubiti, nego se samo moze dobiti kraj velikosrpskog sna koji ce nam svima, a pogotovo Bosnjacima iz Sandzaka, pomoci da se i pocne normalno zivjeti.
DAKLE, NASE SANDZAKLIJE IMAJU PATRIOTSKU DUZNOST DA GLASAJU ZA "SLOBODU CRNE GORE".......
-
sudnjidan
Ima li Crnogoraca na forumu da jave kako ide? Velika izlaznost nikako ne ide u prilog onima koji ce reci DA nezavisnoj Crnoj Gori. Do 20 sati je izlaznost preko 85 posto, znaci da suverenisti moraju imati oko 42 hiljade vise glasova. Najveca izlaznost u srpskim opstinama (i do 90%)
, najmanja izlaznost u Plavu (manje od 70 posto).
Dobro je Gera citirao, pobijedi li velikosrpski blok, povampirice se. Nadajmo se da nece. Mislim pobijediti
Dobro je Gera citirao, pobijedi li velikosrpski blok, povampirice se. Nadajmo se da nece. Mislim pobijediti
-
mr__bosnjak
Sandzak je bio priznat ja mislim 44´ kao autonomija a onda 45´ je ukinuto bez pitanja gradjana Sandzaka.zzzzz wrote:To nije tudje ali je realnost da su samo AVNOJ granice priznate i trenutna realnost.Bosna_E wrote:Tuge i zalosti. Sta je s vama ljudi? Nemamo kontrolu ni drzavnu vlast ni nad svojim (drzavnim) teritorijem a vi planirate pripajanja nekih Sandzaka nakon sto bi se oni odvojili od Srbije i Crne Gore? Sve i kad bi i bilo nekih sansi i uslova za ta pripajanja ja bi glasao protiv njih. Nadam se da bi to uradila vecina BH gradzana. Prihvatljive su SAMO AVNOJ-ske granice ! Tudze necemo - svoje nedamo.Bosanac_21 wrote:Ostaje Sandzak, samo mu se gasi sansa da se ikad odvoji. Da je Sandzak s Kosovom nesto pokusao eh onda bi mozda i uspjeo, Kosovo i Metohija.
Nazalost, ko' sto su nas ucili u istoriji, delegat iz Sandzaka nikad nije stigao na zasjedanje AVNOJ-a, "ostao je zavejan u snegu"
-
Gera
- Drvosjeca iz Dejcica
Ako je ovo tacno, i ako se uzme da je na izbore do sada izaslo nekih 86% stanovnistva, znaci da ce Crna Gora postati nezavisna?Edmond wrote:Upravo sam dobio preliminarne, još ne objavljene podatke,direktno iz CG. Prvi podaci govore da je za nezavisnu Crnu Goru glasalo 57 % izašlih građana.
- Bosanac_21
Pripadao u davna vremena, nikad nije bio drzava zasebna. Bosna ima svoje Avnojske granice i te iste su medjunarodno priznate. Sad, zanaci ako je ova agresorska tvorevina rs u jedim rukama, trebamo jel odmah vrsiti razmjenu teritorija i jos razmisljati o pripojenju Sandzaka Bosni i Hercegovini? Ne, hvala mi cemo se boriti za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, narod se vraca na svoje u rs, a ista rs je dio Bosne i Hercegovine.republikaBIH wrote:Pa i Sandzak je pripadao Bosni pa sta sad? moramo se valjda boriti za naseBosanac_21 wrote:Ako oni rade sve da se odvoje od Bosne i Hercegovine, onda i mi trebamo biti zadrti pa to braniti, jer dobro znamo da je ta rs stvorena preko nasih ledja. Ja licno bi najvise zelio da se i Sandzak i Kosovo odvoje, ali opet ponavljam da je glupost da mi pricamo o nekim zamjenama teritorije, jer to nije nase, mi nismo nikad bili za podjele. BiH treba da ostane u svojim granicama u kojima je bila stotinama godina i rs je dio te BiH, jer je Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata u svojim granicama.
Vecina gradjana BiH, uopste ni ne pomislja o nekoj razmjeni, jer se radi o buducnosti BiH, za to ce se uvijek neko zalagati. Sandzak je u drugoj drzavi i sad nikakve veze s Bosnom nema, same Sandzaklije trebaju da se bore za svoje ciljeve koje imaju. Bosna ima svojih problema, tako da je uvijeg bio glavni prioritet samo Bosna i Hercegovina.