Nesporazum u Briselu!

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#901 Re: Izdaja u Briselu!

Post by KatarinaKosaca »

sredoje wrote:Srbi u Hrvatskoj su od Tuđmana dobijali kulturnu autonomiju a Glinski i Kninski kotar.

Dakle, to je bila službena ponuda Zagreba. Htjeli su više. Dobili su Z4 prema kojem je čak i Republika Srpska sa svojim stupnjem autonomije-mala beba. Znate li da je Z4 predvidjao zasebnu novčanu valutu za "Krajinu" s obzirom na "loša sjećanja" Srba prema kuni?
Znate li da je Z4 predviđao policijske punktove na granicama Krajine?

Odbili su i to.

Sami otišli.

Imam dovoljno godina da se svega sjećam. A i nije bilo tako davno. Ne bih ja sad ulazila u te analize, nego da je sigurno ovako komotnije po Hrvatsku. Nitko ne opstruira, nitko ne koči... može se. Osim toga tuđman je tu ponudu dao u momentu kad je mislim da je procenat 30% zemlje bilo okupirano. Da li sad želiš da Srbi ili Bošnjaci u Istri na primjer ili bilo ko stvori svoju etnički čistu teritoriju? Vjerojatno je odgovor ne. Onda to nemoj želiti ni susjedu.. Tako jednostavno.
cindrlimindrli

#902 Re: Izdaja u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:ni Kina nemre podnijeti ovolku količinu budala, kamol svako mal prostor
Budala ima svuda samo sto je ono malo pametnih skontalo sistem i drze ih pod kontrolom. Kod nas i oni sto
k`o fol imaju nesta u tintari idu linijom slabijeg otpora, sve u stilu, jebaji ga, gledaj svoja posla i pusti budale.
Last edited by cindrlimindrli on 28/03/2013 22:55, edited 1 time in total.
zemo_online

#903 Re: Izdaja u Briselu!

Post by zemo_online »

Mister Yes wrote:
bole1st wrote:Kakve veze za cijelu stvar ima sto postoji drzava Hrvata u susjedstvu?
Čuj kakve veze ima? Pa ko je potpisivao Daytonski sporazum? Meni se čini da je bio neki Franjo a bogami i neki Slobodan. Sve iz susjednih zemalja. A čini mi se da je u Daytonu na stolu bila i priča o istočnoj Slavoniji. Pa onda jedinice HV nisu bile u BiH ili jesu? Hoćeš da me ubijediš da rat u Hrvatskoj nije imao nikakve veze sa ratom u BiH?

Nisu đaba u Daytonu pored Alije sjedili Franjo i Slobo. Sve je to isti rat koji se vodio u dvije zemlje. Zato ima itekako smisla gledati ukupan rezultat u te dvije zemlje a ne samo BiH. A po tom ukupnom rezultatu Srbi nisu ništa hajrovali. Dobili su u BiH više nego zaslužuju ali su izgubili sve u Hrvatskoj. Konačan rezultat 0. Bošnjaci izgubili puno od Srba ali bi da se namire malo od Hrvata. Hrvati dobiše cijelu Hrvatsku pa bi bilo logično da izgube bar nešto. Recimo da njih 12% nema ista prava u BiH kao i 55% Bošnjaka.

-Pa to bi iz RS jedva docekali pa ne bi prestajali da vicu kako su hrvati u federaciji ugrozeni i da bi i njima isto tako bilo sa muslimanima isl.
sredoje

#904 Re: Izdaja u Briselu!

Post by sredoje »

Mister Yes wrote:
sredoje wrote:
Mister Yes wrote:
Pa šta ste onda zapeli da imate jednog člana? Ima vas 12% i ako se radi o simbolici onda definitivno nema smisla da 12% ima 33% simbolike. Ali nije to baš beznačajna funkcija.

Princip. Hrvati su ovu zemlju gradili i rastakali. Hrvatski su ljudi doprinosili njenoj kulturnoj, drustvenoj i svakoj drugoj ostavstini. I to nimalo manje od drugih naroda.
Znači simbolika o kojoj ti govoriš je da je BiH podjeljena na 3? Upravo je to simbolika koje se ja plašim.
Što se tiče nekakvog straha od otcjepljenja, nekoliko političkih predstavnika Hrvata nakon rata je reklo da se ekonomski BiH Hrvatima više isplati ostati u BiH.

Nije nužno u pitanju "podjela". Hrvati iz BiH su zainteresirani za decentralizaciju i osiguranje svojih kolektivnih prava.
Žele imati svoje predstavnike i participirati u vlasti, razvijati i približavati svoju kulturu (jezik) onome što je aktualno u Hrvatskoj.

Pitanje je kako bi se BiH Hrvati ponašali kad bi im se ovim zahtjevima udovoljilo bez otpora... Nije isključeno da bi se prestalo sa daljnjim zahtjevima.
sredoje

#905 Re: Izdaja u Briselu!

Post by sredoje »

KatarinaKosaca wrote:Osim toga tuđman je tu ponudu dao u momentu kad je mislim da je procenat 30% zemlje bilo okupirano.

Ne. To je ponuda iz razgovora sa Raskovicem. Prije balvana.
cindrlimindrli

#906 Re: Izdaja u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

sredoje wrote:Nije nužno u pitanju "podjela". Hrvati iz BiH su zainteresirani za decentralizaciju i osiguranje svojih kolektivnih prava.
Žele imati svoje predstavnike i participirati u vlasti, razvijati i približavati svoju kulturu (jezik) onome što je aktualno u Hrvatskoj.

Pitanje je kako bi se BiH Hrvati ponašali kad bi im se ovim zahtjevima udovoljilo bez otpora... Nije isključeno da bi se prestalo sa daljnjim zahtjevima.
Ja stvarno nisam znao da Hrvati u BiH nemaju svoje predstavnike u vlasti, ili da im je neko zabranio da se
oblace k'o svijet po Hrvatskoj?
Co0l

#907 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Co0l »

sredoje wrote: Srbi u Hrvatskoj su od Tuđmana dobijali kulturnu autonomiju a Glinski i Kninski kotar.

Dakle, to je bila službena ponuda Zagreba. Htjeli su više. Dobili su Z4 prema kojem je čak i Republika Srpska sa svojim stupnjem autonomije-mala beba. Znate li da je Z4 predvidjao zasebnu novčanu valutu za "Krajinu" s obzirom na "loša sjećanja" Srba prema kuni?

Odbili su i to.

Sami otišli.

Da su to sve napravili "moji" Hrvati iz BiH - ja bih rekao: dosta je bilo, živite sad s onim što vam je ostalo kako i koliko možete!
Jok,eto nisu:
"Pravili smo brojne greške"

Anto Nobilo: Hrvatska je nedvojbeno bila agresor u BiH

http://www.klix.ba/vijesti/bih/anto-nob ... /130326010
Jay Gatsby

#908 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

Kad čitam neke komentare, ispada da Hrvate kazneni odredi proganjaju po vlastitim kućama. Da ne spominjem da s pravima idu i obaveze prema vlastitoj državi. I obratno.
klavirdžija

#909 Re: Izdaja u Briselu!

Post by klavirdžija »

KatarinaKosaca wrote:
sredoje wrote:Srbi u Hrvatskoj su od Tuđmana dobijali kulturnu autonomiju a Glinski i Kninski kotar.

Odbili su i to.

Sami otišli.

Imam dovoljno godina da se svega sjećam. A i nije bilo tako davno. Ne bih ja sad ulazila u te analize, nego da je sigurno ovako komotnije po Hrvatsku. Nitko ne opstruira, nitko ne koči... može se. Osim toga tuđman je tu ponudu dao u momentu kad je mislim da je procenat 30% zemlje bilo okupirano. Da li sad želiš da Srbi ili Bošnjaci u Istri na primjer ili bilo ko stvori svoju etnički čistu teritoriju? Vjerojatno je odgovor ne. Onda to nemoj želiti ni susjedu.. Tako jednostavno.
Samo činjenica radi, Tuđman tu ponudu nikada nije ni dao, Z4 je došao od strane zapadnih pregovarača. Srbi su ga odbili.

Čini mi se da je Granić kasnije pričao kako mu je laknulo kada su čuli da su Srbi odbili Z4 pa oni ne moraju.
Mister Yes

#910 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Poenta je da se ne može gledati samo status Hrvata u BiH bez osvrta na Hrvatsku. Da je sa naše zapadne strane recimo Italija a ne Hrvatska ja bih se prvi zalagao da imate i entitet i naravno jednog člana predsjedništva. Pa i da je Hrvatska ali onakva Hrvatska kao 91-e godine sa Srbima na ogromnom dijelu svoje teritorije. Sigurno bi u tom slučaju Bošnjaci imali više razumjevanja za vaše težnje za ravnopravnost. Ali tamo ste etnički očistili od Srba otprilike onoliko teritorija koliko ste u BiH naseljavali. Gledajući to čisto sa aspekta životnog prostora mnogo ste se raširili. Zaista mi ne može biti žao što vas 12% nema 33% uticaja u BiH.
area51

#911 Re: Izdaja u Briselu!

Post by area51 »

Jay Gatsby wrote:
Mister Yes wrote:
bole1st wrote: Zanima me da li bi Bosnjaci bili zadovoljni da su u predsjednistvu Kristo, Raguz i Radmanovic jer ih nije bilo dovoljno da se uvazi njihov izbor.
Ako nas u zemlji ima 12% i ako u susjedstvu imamo svoju matičnu zemlju gdje smo 95% onda bi me bilo sramota da tražim za nas 1/3 u predsjedništvu.

Očistili ste Hrvatsku od Srba a u Federaciji sačuvali gotovo sva mjesta gdje ste prije rata bili većina. Ubjedljivo ste najviše hajrovali i nije vam dosta. Nevjerovatno.
Upravo je Srba u Hrvatskoj 1991. godine bilo 12,2%.
Image
i ovdje još 20-tak %...
Jay Gatsby

#912 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

klavirdžija wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Odbili su i to.

Sami otišli.

Samo činjenica radi, Tuđman tu ponudu nikada nije ni dao, Z4 je došao od strane zapadnih pregovarača. Srbi su ga odbili.

Čini mi se da je Granić kasnije pričao kako mu je laknulo kada su čuli da su Srbi odbili Z4 pa oni ne moraju.
Ako ima takav odnos prema Planu Z4, neka ima isti odnos prema Washingtonskom sporazumu. I Dejtonu. Potpisali. To ti je to.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#913 Re: Izdaja u Briselu!

Post by KatarinaKosaca »

Jooj, pa nije tema WW2, niti Jasenovac,... temu je ovukao gost iz Zagreba, ne @gost iz ZG, koji očito mnoge stvari ne vidi, nego čuje. Utoliko trebamo biti i mi tolerantniji, obajsniti i ne bjesniti.. Da je plaho informiran nije :D , u Cro se dijele na desnicu i ljevicu i zdravooooo, mi ovdje imamo druge probleme..
Mister Yes

#914 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

zemo_online wrote: -Pa to bi iz RS jedva docekali pa ne bi prestajali da vicu kako su hrvati u federaciji ugrozeni i da bi i njima isto tako bilo sa muslimanima isl.
Ko priča o Federaciji? Govorimo o nivou BiH. Hrvati imaju predsjednika Federacije, ministre u Federalnoj vladi plus maksimalnu zaštitu po kantonima. U Federaciji nisu ugroženi garant iako ih je 20%. Ali na nivou BiH ih je još manje (12%) i tu bi 1/3 vlasti mada imaju svu moguću zaštitu po kantonima i u Federaciji.
Jay Gatsby

#915 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Jay Gatsby »

KatarinaKosaca wrote:Jooj, pa nije tema WW2, niti Jasenovac,... temu je ovukao gost iz Zagreba, ne @gost iz ZG, koji očito mnoge stvari ne vidi, nego čuje. Utoliko trebamo biti i mi tolerantniji, obajsniti i ne bjesniti.. Da je plaho informiran nije :D , u Cro se dijele na desnicu i ljevicu i zdravooooo, mi ovdje imamo druge probleme..
Pokušava mu se objasniti, ali on samo filtrira :mrgreen:
varijabilni

#916 Re: Izdaja u Briselu!

Post by varijabilni »

area51 wrote:
Jay Gatsby wrote:
Upravo je Srba u Hrvatskoj 1991. godine bilo 12,2%.
Image
i ovdje još 20-tak %...
:thumbup:

od svih zločina su se oprali, nikad nizašta nisu kažnjeni, čak su i nagrađivani. srbija koja je izgubila jednu trećinu cjelokupnog stanovništa u dva svjetska rata podijeljena je na autonomije a hrvatska ne da nije ništa izgubila nego je čak dobila teritorije koje joj nikad nisu pripadale, poput istre, dijelova dalmacije, krajine, slavonije. u bosni se također namirili. kad vidiš na karti kako izgleda ta hrvatska vidi se kako su pružili pipke neprirodno. i opet malo mačku teleća glava. dosta više njihove ekspanzije.
area51

#917 Re: Izdaja u Briselu!

Post by area51 »

Ali odosmo sa teme.Vratimo se Izadaji :D
cindrlimindrli

#918 Re: Izdaja u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

varijabilni wrote:srbija koja je izgubila jednu trećinu cjelokupnog stanovništa u dva svjetska rata podijeljena je na autonomije a hrvatska ne da nije ništa izgubila nego je čak dobila teritorije koje joj nikad nisu pripadale, poput istre, dijelova dalmacije, krajine, slavonije.
Ja ba, Vojvodina i Kosovo su sveta srpska zemlja, a tek Zemun. Po obimu nesrece koju ste svima priredili tu
ste vi u pet deka.
varijabilni

#919 Re: Izdaja u Briselu!

Post by varijabilni »

cindrlimindrli wrote:
varijabilni wrote:srbija koja je izgubila jednu trećinu cjelokupnog stanovništa u dva svjetska rata podijeljena je na autonomije a hrvatska ne da nije ništa izgubila nego je čak dobila teritorije koje joj nikad nisu pripadale, poput istre, dijelova dalmacije, krajine, slavonije.
Ja ba, Vojvodina i Kosovo su sveta srpska zemlja, a tek Zemun. Po obimu nesrece koju ste svima priredili tu
ste vi u pet deka.
srbi su za svoju politiku kažnjeni bombardovanjem, gubitkom teritorije, dok su hrvati nagrađeni i opet im malo. u tom je razlika.
Mister Yes

#920 Re: Izdaja u Briselu!

Post by Mister Yes »

Priča se može voditi sa 2 nivoa:

1. Nivo ustava. Tu je sve jasno. Ne biraju narodi već se biraju pripadnici naroda.

2. Nivo pravde i poštenja. Tu tek Hrvati nemaju pravo da se bune. Na ovim prostorima žive tri naroda koji se nažalost bore za životni prostor. Srbi su proširili svoj životni prostor na račun Bošnjaka podrinja i Kozare ali su izgubili životni prostor u Hrvatskoj. Bošnjaci su izgubili prostor podrinja i Kozare a nisu nikoga izgurali niodakle (jedino što biraju Hrvatima člana predsjedništva). Hrvati su proširili su svoj životni prostor na račun Srba iz Hrvatske a nisu ništa izgubili (ono malo u posavini ali to je sitno). Ako se iko ima pravo buniti i tražiti pravdu to su Bošnjaci.
cindrlimindrli

#921 Re: Izdaja u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

varijabilni wrote:srbi su za svoju politiku kažnjeni bombardovanjem, gubitkom teritorije, dok su hrvati nagrađeni i opet im malo. u tom je razlika.
Dobro, sta predlazes? Da im NATO napravi jos dva tri Vukovara, malo ti jedan? Ili da daju srbiji srpski
kraljevski grad Dubrovnik? :D
varijabilni

#922 Re: Izdaja u Briselu!

Post by varijabilni »

cindrlimindrli wrote:
varijabilni wrote:srbi su za svoju politiku kažnjeni bombardovanjem, gubitkom teritorije, dok su hrvati nagrađeni i opet im malo. u tom je razlika.
Dobro, sta predlazes? Da im NATO napravi jos dva tri Vukovara, malo ti jedan? Ili da daju srbiji srpski
kraljevski grad Dubrovnik? :D
1.neka vrate imovinu i dozvole ljudima povratak i omoguće im sva prava u hrvatskoj.
2. neka prestanu da rovare po bih i zadovolje se time što imaju a imaju i previše.
3. neka prestanu da ubacuju zlu krv među bošnjake i srbe.
cindrlimindrli

#923 Re: Izdaja u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

varijabilni wrote:1.neka vrate imovinu i dozvole ljudima povratak i omoguće im sva prava u hrvatskoj.
2. neka prestanu da rovare po bih i zadovolje se time što imaju a imaju i previše.
3. neka prestanu da ubacuju zlu krv među bošnjake i srbe.
Ubaci tu Dodika i vidjeces kako ste k'o da vas je jedna mater rodila.
hamo1900

#924 Re: Izdaja u Briselu!

Post by hamo1900 »

očigledno je da Hrvati imaju vise nego što im pripada. Dubrovnik nikad nije bio hrvatski do Titovog vremena, od srednjeg vijeka pa na ovamo, čak ni za vrijeme AU ili stare jugoslavije. O istri da ne govorimo. Ako će se čije granice mijen jat u narednih 20 godina to će biti hrvatske i to svima treba biti jasno
area51

#925 Re: Izdaja u Briselu!

Post by area51 »

hamo1900 wrote:očigledno je da Hrvati imaju vise nego što im pripada. Dubrovnik nikad nije bio hrvatski do Titovog vremena, od srednjeg vijeka pa na ovamo, čak ni za vrijeme AU ili stare jugoslavije. O istri da ne govorimo. Ako će se čije granice mijen jat u narednih 20 godina to će biti hrvatske i to svima treba biti jasno
...
Post Reply