Pa makar kako se god on zvao ....
Nesporazum u Briselu!
- veljaca
#401 Re: Izdaja u Briselu!
Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...

-
Bodkin
#402 Re: Izdaja u Briselu!
nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonuLBVIEW wrote:
A politika, inace, nije umijece zaheba, vec k'o biva fer igra s jednom rukom na vjerskoj knjizi?![]()
Sto se tice tretiranja Hrvata, kako ti kazes, od strane bosnjacke politike, ima li tu ista antiustavno?
Ili cemo se, po obicaju, igrati ispunjenja zelja svima osim Bosnjacima, jer bi se, hebiga, neko bi se mogao naljutiti?![]()
K'o i Srbi 90-tih, kad se nije postivala neka njihova "narodna volja" a oni do tada zahebali koga su stigli.
Precednik Covic u predizbornoj nocu obecava treci i stolni, s Dodickom radi sve kako bi ove drzave bilo manje,
a da "samoupravljanje" i slicne aktivnosti sad i ne spominjemo,a ti i slicni tebi najveci problem vidite u "preglasavanju" Hrvata?
Sto se tice teme, ponovicu pitanje vec postavljeno od strane nekolicine:od kada je rijesavanje pitanja Sejdic-Finci postalo i rijesavanje "hrvatskog pitanja"?I zasto bi iko normalan "s ove strane" pristao na smanjenje politicke moci bez ikakvih ustupaka? Ili je mozda dobra volja srpskih i hrvatskih poltickih "predstavnika" dovoljna?
-
Jay Gatsby
#403 Re: Izdaja u Briselu!
Čovjek bi očekivao da Srbi i Hrvati u BiH žele dobro svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a ne da koče svaku moguću reformu i napredak.Bodkin wrote:
nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonusamo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
- Norm
#404 Re: Izdaja u Briselu!
J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
Izdaja se desila u Daytonu 95-te. Tada je RBiH postala BiH, a dobili smo ....Od tada pa na ovamo sve sto se desava samo je posljedica toga...
A ko je ono potpisao?
Nesto se ne mogu sjetiti...
Izdaja se desila u Daytonu 95-te. Tada je RBiH postala BiH, a dobili smo ....Od tada pa na ovamo sve sto se desava samo je posljedica toga...
A ko je ono potpisao?
- Mister Yes
#405 Re: Izdaja u Briselu!
A ovako ćemo ko biva daleko dogurati?Bodkin wrote: nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonusamo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
Kaže Fahro kako je najvažnije relaksirati odnose sa Hrvatima pa se onda baciti na ekonomiju
-
Bodkin
#406 Re: Izdaja u Briselu!
znam, logicno. dakle zatvoreni krug, bosnjaci zajebu hrvate, hrvati srbi i srbi bosnjake. naravno kombinacija je isto tako mogucaJay Gatsby wrote:Čovjek bi očekivao da Srbi i Hrvati u BiH žele dobro svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a ne da koče svaku moguću reformu i napredak.Bodkin wrote:
nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonusamo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
-
Bodkin
#407 Re: Izdaja u Briselu!
fahrA i ono sto on predstavlja ne podnosim ali nije to nimalo glupoMister Yes wrote:A ovako ćemo ko biva daleko dogurati?Bodkin wrote: nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonusamo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
![]()
Kaže Fahro kako je najvažnije relaksirati odnose sa Hrvatima pa se onda baciti na ekonomiju
-
Jay Gatsby
#408 Re: Izdaja u Briselu!
Nije to zatvoreni krug. Život u jednoj državi podrazumijeva prava i obaveze. Ovo što mi imamo (i što nemamo) je do Srba i Hrvata (odnosno njihovih političkih predstavnika). Nije do Bošnjaka.Bodkin wrote:znam, logicno. dakle zatvoreni krug, bosnjaci zajebu hrvate, hrvati srbi i srbi bosnjake. naravno kombinacija je isto tako mogucaJay Gatsby wrote:Čovjek bi očekivao da Srbi i Hrvati u BiH žele dobro svojoj domovini Bosni i Hercegovini, a ne da koče svaku moguću reformu i napredak.Bodkin wrote:
ako je to normalno onda ok
- madner
#409 Re: Izdaja u Briselu!
Da li se ukida Dom Naroda u FBiH?
-
jugoslovennakvadrat
#410 Re: Izdaja u Briselu!
Hej Slaveni, jošte živi,veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud prijeti ponor pakla
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Stijena puca, dub se lama,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.
Ko je izdao Jugoslaviju?
-
Bodkin
#411 Re: Izdaja u Briselu!
Ma ja ba, uvijek je samo do hrvata i srbaJay Gatsby wrote:
Nije to zatvoreni krug. Život u jednoj državi podrazumijeva prava i obaveze. Ovo što mi imamo (i što nemamo) je do Srba i Hrvata (odnosno njihovih političkih predstavnika). Nije do Bošnjaka.
-
racionalista
#412 Re: Izdaja u Briselu!
ko je stvorio jugoslaviju???jugoslovennakvadrat wrote:Hej Slaveni, jošte živi,veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.
Ko je izdao Jugoslaviju?
90-te su raspisani prvi slobodni izbori. svi su imali opciju da izglasaju "bratstvo i jedinstvo". jesul to izglasali? vjestacke tvorevine se kad tad raspadnu.
-
jugoslovennakvadrat
#413 Re: Izdaja u Briselu!
Nemoj tako ima nešto i do Abdićevaca!Bodkin wrote:Jay Gatsby wrote:
Ma ja ba, uvijek je samo do hrvata i srba
- Hajvan
#414 Re: Izdaja u Briselu!
jugoslovennakvadrat wrote:Hej Slaveni, jošte živi,veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.
Ko je izdao Jugoslaviju?
Shugoslavs is THE answer. Ili, na bosanskom : Šugosloveni su izadli je.
-
jugoslovennakvadrat
#415 Re: Izdaja u Briselu!
racionalista wrote:ko je stvorio jugoslaviju???jugoslovennakvadrat wrote:Hej Slaveni, jošte živi,veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.
Ko je izdao Jugoslaviju?
90-te su raspisani prvi slobodni izbori. svi su imali opciju da izglasaju "bratstvo i jedinstvo". jesul to izglasali? vjestacke tvorevine se kad tad raspadnu.
Code: Select all
Istinu je rekao uzvišeni Allah!- Hajvan
#416 Re: Izdaja u Briselu!
jugoslovennakvadrat wrote: ...
- veljaca
#417 Re: Izdaja u Briselu!
Da li mene pitas ?jugoslovennakvadrat wrote:Hej Slaveni, jošte živi,veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.
Ko je izdao Jugoslaviju?
-
jugoslovennakvadrat
#418 Re: Izdaja u Briselu!
Odgovori ako želiš!veljaca wrote:Da li mene pitas ?jugoslovennakvadrat wrote:Hej Slaveni, jošte živi,veljaca wrote:Svatko onaj ko izda Drzavu Bosnu i Hecegovinu daBogda umirao u najtezim mukama - dugo, dugo ...
Duh naših djedova,
Dok za narod srce bije
Njihovih sinova.
Živi, živi duh slavenski
Živjeće vjekov'ma
Zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
Burom sve raznese,
Zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
Kano klisurine,
Proklet bio izdajica
Svoje domovine.
Ko je izdao Jugoslaviju?
- veljaca
#419 Re: Izdaja u Briselu!
Sjetices se .... ima vremena .....Norm wrote:J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
A ko je ono potpisao?
Samo ako moze odogovor: Gdje ste/si bio/bila od 92 - 95 ?
- LBVIEW
#420 Re: Izdaja u Briselu!
Cekaj, ti bi opet "ganjao principe" samo kad je rijec o Bosnjacima?I dobro rece kolega, ako necemo daleko dogurati onda cemo to ciniti zajedno s istim pravilima za sve, a ne da, zbog kako Fahra rece nekakve "relaksacije odnosa s Hrvatima",sami sebi izbijemo "adute iz ruke", a oni nastave po starom.Nemoj samo reci kako ti vjerujes u nekakvu relaksaciju odnosa s ADZ-om i kako ce oni odrzati "casnu skriparsku rijec" da nas nece nastaviti, bas k'o i ideoloska im braca iz sumske, handriti gdje i kako stignu?Bodkin wrote:nema tu nista protivustavno. sve je to po zakonuLBVIEW wrote:
A politika, inace, nije umijece zaheba, vec k'o biva fer igra s jednom rukom na vjerskoj knjizi?![]()
Sto se tice tretiranja Hrvata, kako ti kazes, od strane bosnjacke politike, ima li tu ista antiustavno?
Ili cemo se, po obicaju, igrati ispunjenja zelja svima osim Bosnjacima, jer bi se, hebiga, neko bi se mogao naljutiti?![]()
K'o i Srbi 90-tih, kad se nije postivala neka njihova "narodna volja" a oni do tada zahebali koga su stigli.
Precednik Covic u predizbornoj nocu obecava treci i stolni, s Dodickom radi sve kako bi ove drzave bilo manje,
a da "samoupravljanje" i slicne aktivnosti sad i ne spominjemo,a ti i slicni tebi najveci problem vidite u "preglasavanju" Hrvata?
Sto se tice teme, ponovicu pitanje vec postavljeno od strane nekolicine:od kada je rijesavanje pitanja Sejdic-Finci postalo i rijesavanje "hrvatskog pitanja"?I zasto bi iko normalan "s ove strane" pristao na smanjenje politicke moci bez ikakvih ustupaka? Ili je mozda dobra volja srpskih i hrvatskih poltickih "predstavnika" dovoljna?samo jel tako pricas i kad hdz i snsd bloiraju svaku mogucu reformu i napredak? kazes jebiga, nema nista protivustavno? ako ce glavno biti ko koga zajebe onda necemo daleko dogurati
-
jugoslovennakvadrat
#421 Re: Izdaja u Briselu!
veljaca wrote:Norm wrote:J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
A ko je ono potpisao?
Republika Srpska je politička zaostavštvina Alije Izetbegovića, njegovo političko djelo, koju nam je svima ostavio u trajni amanet na vječno čuvanje.Ko voli politiku Alije Izetbegovića mora da voli i Republiku Srpsku koju je on svojim potpisom krstio i napravio takvom,a prije toga svom svojom politikom!- veljaca
#422 Re: Izdaja u Briselu!
Izdali su je oni koji su je imali najvise i koji su se o njoj pitali najvise ... tj. izdali su je oni koji su je volili najvise jer su od nje imali najvise koristi ...jugoslovennakvadrat wrote:Odgovori ako želiš!veljaca wrote:
Da li mene pitas ?
Znam da ti ovo zvuci malo paradoksalno ali je tako .... ovo je moje misljenje ....
- veljaca
#423 Re: Izdaja u Briselu!
jugoslovennakvadrat wrote:veljaca wrote:Norm wrote:J.e.b.e.m.l.i.g.a zar na ovom podrucju ljudi imaju pamcenje zlatne ribice...
A ko je ono potpisao?
Nesto se ne mogu sjetiti...Code: Select all
Republika Srpska je politička zaostavštvina Alije Izetbegovića, njegovo političko djelo, koju nam je svima ostavio u trajni amanet na vječno čuvanje.Ko voli politiku Alije Izetbegovića mora da voli i Republiku Srpsku koju je on svojim potpisom krstio i napravio takvom,a prije toga svom svojom politikom!
Kako je nekima kratka pamet i kako su neki zlonamjernici !-
jugoslovennakvadrat
#424 Re: Izdaja u Briselu!
Tačno si odgovorio, baš ti koji su je najviše trebali čuvati, oni su izdali Jugoslaviju!veljaca wrote:Izdali su je oni koji su je imali najvise i koji su se o njoj pitali najvise ... tj. izdali su je oni koji su je volili najvise jer su od nje imali najvise koristi ...jugoslovennakvadrat wrote:Odgovori ako želiš!veljaca wrote:
Da li mene pitas ?
Znam da ti ovo zvuci malo paradoksalno ali je tako .... ovo je moje misljenje ....
JNA je trebala mnogo više uraditi da se uguše podivljali nacionalšovinizmi, ali JNA se pokazala jako slabom u tom smislu!
Savezni sekretar za narodnu odbranu i general Armije su trebali biti mnogo odlučniji još 1989.godine i rasturiti podivljalu nacionalšovinističku bandu!
Last edited by jugoslovennakvadrat on 25/03/2013 12:34, edited 1 time in total.
- veljaca
#425 Re: Izdaja u Briselu!
Glavni problem bivse JNA je u tome sto je bila JA ..... bez ovog N - narodna ... !!!!jugoslovennakvadrat wrote:Tačno si odgovorio, baš ti koji su je najviše trebali čuvati, oni su izdali Jugoslaviju!veljaca wrote:
Izdali su je oni koji su je imali najvise i koji su se o njoj pitali najvise ... tj. izdali su je oni koji su je volili najvise jer su od nje imali najvise koristi ...
JNA je trebala mnogo više uraditi da se uguše podivljali nacionalšovinizmi, ali JNA se pokazala jako slabom u tom smislu!