da je u pitanju stranacki i to bi bilo bolje od vlastitog interesa....koliko ih interesuje stranka ,niko ne prebacuje vise od 27% na izborima za svoju stranku....evo ja sam doskora bio clan SDP,i lagumdzijini potezi nikad se nisu podudarali sa zeljom naseg clanstva,sve je radio na svoju ruku...zato sam napustio SDP i presao u drugu stranku..madner wrote:No to nije istina. Evropa je skontala da je liderima tih partija bitniji stranacki nego drzavni interes. I da se preko istih moze graditi kompromis, jer uvijek ce imati jednu partiju da zabije noz drugoj partiji radi sljedecih izbora.zavrzlama wrote:Evropu spasvaju najvise probih stranke da ne izadje na cistac...da u BIH se formira probih blok i da u Brisel idu dodik,covic i probih blok,evropa bi morala se izjasniti po mnogim pitanjima...shvatili su da sda,sdp i sbb imaju lidere kojim je vazniji vlastiti interes od drzavnog jedinstva i same drzave i preko njih se pokrivaju...
Nesporazum u Briselu!
-
zavrzlama
#2676 Re: Nesporazum u Briselu!
- Banksy
#2677 Re: Nesporazum u Briselu!
I ti?zavrzlama wrote:
...evo ja sam doskora bio clan SDP
Ima li iko na ovom forumu da nije bio ...
-
zavrzlama
#2678 Re: Nesporazum u Briselu!
sta je cudnoBanksy wrote:I ti?zavrzlama wrote:
- madner
#2679 Re: Nesporazum u Briselu!
Nisam ja nikad bio clan SDP-a.
No bili su mi simpaticni.
No bili su mi simpaticni.
- madner
#2680 Re: Nesporazum u Briselu!
Stranacki, s tim da se stranka smatra babovinom.zavrzlama wrote:da je u pitanju stranacki i to bi bilo bolje od vlastitog interesa....koliko ih interesuje stranka ,niko ne prebacuje vise od 27% na izborima za svoju stranku....evo ja sam doskora bio clan SDP,i lagumdzijini potezi nikad se nisu podudarali sa zeljom naseg clanstva,sve je radio na svoju ruku...zato sam napustio SDP i presao u drugu stranku..madner wrote:No to nije istina. Evropa je skontala da je liderima tih partija bitniji stranacki nego drzavni interes. I da se preko istih moze graditi kompromis, jer uvijek ce imati jednu partiju da zabije noz drugoj partiji radi sljedecih izbora.zavrzlama wrote:Evropu spasvaju najvise probih stranke da ne izadje na cistac...da u BIH se formira probih blok i da u Brisel idu dodik,covic i probih blok,evropa bi morala se izjasniti po mnogim pitanjima...shvatili su da sda,sdp i sbb imaju lidere kojim je vazniji vlastiti interes od drzavnog jedinstva i same drzave i preko njih se pokrivaju...
Nije bitno prebaciti, nego ukupati konkurenciju. Jer ako si glavni, a dobijes poziciju onda postanes veliki Eso.
Koljega vjerovatno
- Alfons Kauders
#2681 Re: Nesporazum u Briselu!
Istina, ali to nije radila sama Evropa iz cistog mira, jer je to prije svega maslo srpske i hrvatske diplomacije, uz svesrdnu podrsku njima naklonjenih vlada (a tada ih nije falilo).zavrzlama wrote:Tacno...ali je evropa svojom politikom(namjerno)navodila vodu nas cericev i sda mlin,s ciljem izjednacavanja krivaca...Alfons Kauders wrote:Stojimo, ali to nije rezultat neke EU zavjere. Rijaset i SDA su zasluzni, niko drugi.Banksy wrote: Treba pogledati koliko su Amerika i Evropa ušli u Kosovo i Albaniju i ko je pod čijom (finansijskom) kontrolom.
Ne znam tačno kakve su političke prilike na K. i u A. ali ne zaboravimo desetine ''akcija'' koje su u BiH izveli mudžahedini (vehabije, zovite ih kako hoćete) u BiH posljednih desetak godina i kakve su obavještajno - sigurnosne procjene kad je u pitanju potencijal tih zajednica u BiH, mislim da stojimo gore od K. i A. ...
sjeti se kad je SDA/tihic zatrazili da se Srebrenica proglasi distriktomm BIH ,radi cetnickih orgijanja po srebrenici svake godine na dan sjecanja na zrtve genocida,evropa je imala i pravnu i moralnu podlogu da prihvati taj prijedlog,ali je pritisnula ustavni sud i SDA da odustanu od toga ..reforma policije,vracanje prefiksa "bosanski" kojeg su samo do pola ispunili..itd itd....jebeno je kad neko namjerno se trudi da ti grijesis...
Nasi su bekani samo nasjeli na tu pricu, po obicaju.
-
hizo ramidovic
#2682 Re: Nesporazum u Briselu!
nisam jaBanksy wrote:I ti?zavrzlama wrote:
- Alfons Kauders
#2683 Re: Nesporazum u Briselu!
Da, zato mi se svidja Lagumdzijin pristup, kakav god da bio dokazao je da su na celu SDA i SBB zapravo neobrazovani cobani koji jednostavno ne kontaju te stvari.daddy-kool wrote:Pošto Evropa ne bi mogla prihvatiti otvoreni aparthejd u BiH - tipa da na glasačkim mjestima imamo utvrđivanje etničke pripadnosti (a ne bi im to bilo daleko od srca), to će napraviti vezanjem glasova sa teritorijom - dvije izborne jedinice ili 5 kantona tamo i 5 ovamo. Na stranu što SA kanton je 10 puta veći od Posavskog, i to će onda nazvati elektorskim sistemom.Alfons Kauders wrote:
Covic je u posljednjem intervjuu (bio je na temi) jasno rekao da ovo nije rjesenje "hrvatskog pitanja" koje jos nije ni otvoreno. Dakle sve ovo je po njemu tek predigra.
I onda se cudi zasto niko nece da pristane na ucjene - pa zato jer svi znaju da bi samo nastavio. Ameri to nazivaju appeasement, proguglati sta znaci u politickom kontekstu ako ne znate na sta aludiram.
Hrvatsko pitanje jeste pitanje teritorije i Čović će nastaviti prema trećem jer logika je neumitna. Težnje usmjerene prema političkoj neovisnosti Hrvata u BiH, a to je ono što je HDZ sebi zacrtao, ne mogu se ostvariti ni na jedan drugi način nego pravljenjem trećeg entiteta. Pošto Hrvati nemaju realne političke snage da izdjejstvuju taj entitet, treba tu politiku ignorisati sve dok se pojavi konstruktivna, integrativna i multietnička politika i pristup. To se očito i radi, osim što se HDZ-ovi iskoriste ovisno o trenutnim političkim potrebama.
Covic ce nastaviti prema trecem cak i kada bi mu se sada udovoljilo. To je sam rekao i to je dodatni razlog da se ne ide na bilo kakav "kompromis" u ovom slucaju. Jednostavno se nema sta dobiti kompromisom.
- Alfons Kauders
#2684 Re: Nesporazum u Briselu!
Ni ja.hizo ramidovic wrote:nisam jaBanksy wrote:I ti?zavrzlama wrote:
Inace bivse clanove SDP-a je jako jednostavno prepoznati na forumu.
- Vasco da Gama
#2685 Re: Nesporazum u Briselu!
jel tebi hegemonija druga rijec za suzivot.zavrzlama wrote:Evropu spasvaju najvise probih stranke da ne izadje na cistac...da u BIH se formira probih blok i da u Brisel idu dodik,covic i probih blok,evropa bi morala se izjasniti po mnogim pitanjima...shvatili su da sda,sdp i sbb imaju lidere kojim je vazniji vlastiti interes od drzavnog jedinstva i same drzave i preko njih se pokrivaju...
evropa zeli BIH u EU ali da ostanu svi vidovi aparthejda,segregacije i mogucnosti nacionalnih veta koju mogu za njih odradjivati po potrebi prljave poslove...mi u BIH imamo dva suprostavljena koncepta,koncept podjele i koncept suzivota i opstanka BIH...samo sto imamo jedan tim podjele(dodik covic) i tri tima suzivota i opstanka BIH(sda,sdp,ssb) pa kako imamo za jedan koncept , umjesto jednog tima njih tri,takav koncept se smatra sumnjivim,nevjerodostojnim i slabim,i kojem je najlakse ubaciti sjeme razdora...
- Alfons Kauders
#2686 Re: Nesporazum u Briselu!
A sta tebi predstavlja ta hegemonija?Vasco da Gama wrote:jel tebi hegemonija druga rijec za suzivot.zavrzlama wrote:Evropu spasvaju najvise probih stranke da ne izadje na cistac...da u BIH se formira probih blok i da u Brisel idu dodik,covic i probih blok,evropa bi morala se izjasniti po mnogim pitanjima...shvatili su da sda,sdp i sbb imaju lidere kojim je vazniji vlastiti interes od drzavnog jedinstva i same drzave i preko njih se pokrivaju...
evropa zeli BIH u EU ali da ostanu svi vidovi aparthejda,segregacije i mogucnosti nacionalnih veta koju mogu za njih odradjivati po potrebi prljave poslove...mi u BIH imamo dva suprostavljena koncepta,koncept podjele i koncept suzivota i opstanka BIH...samo sto imamo jedan tim podjele(dodik covic) i tri tima suzivota i opstanka BIH(sda,sdp,ssb) pa kako imamo za jedan koncept , umjesto jednog tima njih tri,takav koncept se smatra sumnjivim,nevjerodostojnim i slabim,i kojem je najlakse ubaciti sjeme razdora...
Na koji nacin se manifestovala od 1990 do danas?
-
matematicar_teski
#2687 Re: Nesporazum u Briselu!
jel vi mislite da su tihic,radoncic, lagumdzija glupi da ne kontaju ? Pa vidis da se igramo sa hrvatima, jedan dan je sda za , ovi protiv, drugi dan je sdp za ostali protiv ? Zar mislite da je to slucajno?
Mislite da ce se dogovriti nesta

Mislite da ce se dogovriti nesta
- Alfons Kauders
#2688 Re: Nesporazum u Briselu!
A koji kurac ti odajes polozaje?matematicar_teski wrote:jel vi mislite da su tihic,radoncic, lagumdzija glupi da ne kontaju ? Pa vidis da se igramo sa hrvatima, jedan dan je sda za , ovi protiv, drugi dan je sdp za ostali protiv ? Zar mislite da je to slucajno?![]()
![]()
Mislite da ce se dogovriti nesta![]()
- Vasco da Gama
#2689 Re: Nesporazum u Briselu!
pa gdje je demonstracija volje za suzivotom kad fahro laze da je bilo preko 200 000 zrtava bonjaka, kad lagumdzijini zastupnici kazu da je bitno biti bosnjak, kad je stranka sda i osnovana kao nacionalna stranka, bla, bla, bla... gdje je tu suzivot.Alfons Kauders wrote: A sta tebi predstavlja ta hegemonija?
svaka vecina na planeti kaze zivicemo u okviru jednih granica i bicemo pred zakonom jednaki. tako kazu i turci kurdima i kinezi tibetancima. i svaka manjina hoce da se odcjepi. smijesno mi je kad se uzima pod zdravo za gotovo da je vecina za suzivot. pokazi mi razliku izneđu suzivota i hegemonije. za hrvate i bosnjake je svaka jugoslavija bila hegemonija samo zato sto su srbi tu rlativna vecina. cak i kad se nije nikako mogla ocitat i kad je tito i ustav iz 74 bio tu.
prema tome ove tri stranke sdp, sda i sbb svojim ponasanjen i retorikom jasno pokazuju da nisu za suzivot. u politike da i ne ulazim.
- Alfons Kauders
#2690 Re: Nesporazum u Briselu!
A gdje je tu hegemonija? Znaci hegemonija je po tebi sto FahrU ne ide matematika i sto se Bosnjaci u Kalesiji izjasnjavaju kao... Bosnjaci?Vasco da Gama wrote:pa gdje je demonstracija volje za suzivotom kad fahro laze da je bilo preko 200 000 zrtava bonjaka, kad lagumdzijini zastupnici kazu da je bitno biti bosnjak, kad je stranka sda i osnovana kao nacionalna stranka, bla, bla, bla... gdje je tu suzivot.Alfons Kauders wrote: A sta tebi predstavlja ta hegemonija?
Ne bas. Komunisticka Juga nije bila srpska hegemonija do druge polovine osamdesetih.svaka vecina na planeti kaze zivicemo u okviru jednih granica i bicemo pred zakonom jednaki. tako kazu i turci kurdima i kinezi tibetancima. i svaka manjina hoce da se odcjepi. smijesno mi je kad se uzima pod zdravo za gotovo da je vecina za suzivot. pokazi mi razliku izneđu suzivota i hegemonije. za hrvate i bosnjake je svaka jugoslavija bila hegemonija samo zato sto su srbi tu rlativna vecina. cak i kad se nije nikako mogla ocitat i kad je tito i ustav iz 74 bio tu.
Dakle te tri stranke nisu za suzivot jer je Fahro krs s matematikom, jer se SDP vijecnici u Kalesiji izjasnjavaju kao Bosnjaci... I jer je SDA... SDA.prema tome ove tri stranke sdp, sda i sbb svojim ponasanjen i retorikom jasno pokazuju da nisu za suzivot. u politike da i ne ulazim.
- Vasco da Gama
#2691 Re: Nesporazum u Briselu!
zna fahro dobro razliku između populizma i loše matematike. što ne odštampa manji broj novina od dnevne potražnje kad je tako loš sa matematikom. što se lagumdžijini zastupnici ne zalažu za izjašnjavanje za neki drugi identitet. i šta ima veze što je kalesija? i da. sda je sda kao što je sds sds. ništa manje sds nije za suživot od sda.Alfons Kauders wrote:A gdje je tu hegemonija? Znaci hegemonija je po tebi sto FahrU ne ide matematika i sto se Bosnjaci u Kalesiji izjasnjavaju kao... Bosnjaci?Vasco da Gama wrote:pa gdje je demonstracija volje za suzivotom kad fahro laze da je bilo preko 200 000 zrtava bonjaka, kad lagumdzijini zastupnici kazu da je bitno biti bosnjak, kad je stranka sda i osnovana kao nacionalna stranka, bla, bla, bla... gdje je tu suzivot.Alfons Kauders wrote: A sta tebi predstavlja ta hegemonija?
Ne bas. Komunisticka Juga nije bila srpska hegemonija do druge polovine osamdesetih.svaka vecina na planeti kaze zivicemo u okviru jednih granica i bicemo pred zakonom jednaki. tako kazu i turci kurdima i kinezi tibetancima. i svaka manjina hoce da se odcjepi. smijesno mi je kad se uzima pod zdravo za gotovo da je vecina za suzivot. pokazi mi razliku izneđu suzivota i hegemonije. za hrvate i bosnjake je svaka jugoslavija bila hegemonija samo zato sto su srbi tu rlativna vecina. cak i kad se nije nikako mogla ocitat i kad je tito i ustav iz 74 bio tu.
Dakle te tri stranke nisu za suzivot jer je Fahro krs s matematikom, jer se SDP vijecnici u Kalesiji izjasnjavaju kao Bosnjaci... I jer je SDA... SDA.prema tome ove tri stranke sdp, sda i sbb svojim ponasanjen i retorikom jasno pokazuju da nisu za suzivot. u politike da i ne ulazim.
i što su se hrvati svejedno borili za otcjepljenje i u komunistickoj jugoslaviji. odakle maspok i pizdarije ranih sedamdesetih.
po tebi ispada da su srbi po prirodi hegemonizatori, hrvati ponekad, a bošnjaci nikad. i jes al u qurcu. svi su isti. jedini razlog što su se bošnjaci htjeli odvojiti od krnje juge jeste što su u krnjoj jugi manjina a u bosni vecina. obrnuto proporcionalkna stvar sa srbima. tako da stvari su vrlo jasne.
- Alfons Kauders
#2692 Re: Nesporazum u Briselu!
odstampa viseVasco da Gama wrote:zna fahro dobro razliku između populizma i loše matematike. što ne odštampa manji broj novina od dnevne potražnje kad je tako loš sa matematikom. što se lagumdžijini zastupnici ne zalažu za izjašnjavanje za neki drugi identitet. i šta ima veze što je kalesija? i da. sda je sda kao što je sds sds. ništa manje sds nije za suživot od sda.Alfons Kauders wrote:A gdje je tu hegemonija? Znaci hegemonija je po tebi sto FahrU ne ide matematika i sto se Bosnjaci u Kalesiji izjasnjavaju kao... Bosnjaci?Vasco da Gama wrote:
pa gdje je demonstracija volje za suzivotom kad fahro laze da je bilo preko 200 000 zrtava bonjaka, kad lagumdzijini zastupnici kazu da je bitno biti bosnjak, kad je stranka sda i osnovana kao nacionalna stranka, bla, bla, bla... gdje je tu suzivot.
i što su se hrvati svejedno borili za otcjepljenje i u komunistickoj jugoslaviji. odakle maspok i pizdarije ranih sedamdesetih.
po tebi ispada da su srbi po prirodi hegemonizatori, hrvati ponekad, a bošnjaci nikad. i jes al u qurcu. svi su isti. jedini razlog što su se bošnjaci htjeli odvojiti od krnje juge jeste što su u krnjoj jugi manjina a u bosni vecina. obrnuto proporcionalkna stvar sa srbima. tako da stvari su vrlo jasne.
sta ima veze sto je kalesija... pa mozda zato sto su u kalesiji vecina bosnjaci... velika vecina... nece se valjda izjasnjavati kao hrvati - ili mozda trebaju, jer su u protivnom za bosnjacku hegemoniju?
sda ista ko sds... i zato je cijeli vrh sda zavrsio u hagu... jer su isti
maspok i proljece su dakle bili prouzrokovani srpskim nacionalizmom i hegemonijom?
dakle bosnje su sad i "hegemonizatori" zato jer nisu zeljeli ostati u velikoj srbiji i ginuti po vukovaru i dubrovniku...
stvarno svaka cast, nemam sta vise reci, bravo fakat
-
Hafis
#2693 Re: Nesporazum u Briselu!
A šta ako su Fule i društvo upravo za tu opciju: ''većinski Hrvatska područja u Federaciji biraju jednog člana?''Mister Yes"
Ako žele rješavati "Hrvatsko pitanje" neka i to jasno kažu. Fino postaviti javno pitanje Fuleu i društvu: da li je uslov EU da većinski Hrvatska područja u Federaciji biraju jednog člana? Da ili ne?
Ako nije izvolite rješenje sa kojim su saglasni 90% građana BiH.
He, kako to jednostavno izgleda kada se gleda u procentima.Ako preostalih 10% pravi probleme onda njih kažnjavajte a ne nas 90%.
Što će nam ikako vrtići kada nam predškolska populacija sudjeluju u ukupnom broju stanovništva u postotku manjem od 5%. Sitnica.
Čemu čitavo ministarstvo obrane kada imamo ukupan broj vojnika koji iznosi 0,0008% stanovništva? Sitnica.
Kako je SDP u najjača stranka i predstavlja neko ''probih mišljenje'' kada ga je na izborima zaokružilo manje od 7-8% ljudi u ovoj državi?
Šta više žalimo za onim poginulim 92.-95., kada broj žrtava iznosi 2-3% ukupnog stanovništva. Sitnica.
I ne znam koji ste to ''Vi'' kojih ima ''90% građana u BiH''? Hoćeš reći, ''Vas'' i Srba 90% pretpostavljam. To ''rješenje'' mi je naravno poznato. U RS neka oni sebi izaberu kako hoće (ali neće ni oni dugo, akobogda), ali u federaciji provjereni fiksni par: jedan SDA-ov osvješteni Bošnjak a drugi hvala bogu manje osvješteni ''ostali'' iz SDP-ove kuhinje, i mirna Bosna. A onih ''preostalih'' 10% tko šljivi. Šta ti je danas ''10%'' - sitnica.Ako nije izvolite rješenje sa kojim su saglasni 90% građana BiH.
Neće to baš tako ići. Ovo je društvo ipak malo složenije, i ne može se sve baš tako jednostavno gledati u postotcima.
-
hizo ramidovic
#2694 Re: Nesporazum u Briselu!
poredjenja su ti obicna budalastina.Hafis wrote: Neće to baš tako ići. Ovo je društvo ipak malo složenije, i ne može se sve baš tako jednostavno gledati u postotcima.
a postoci su bitni svugdje u svijetu, pa i u bosni. ako nisu, zasto npr hrvatska ne da srbima status konstitutivnog naroda? zato sto ih nema u dovoljnom postotku pa su ima velikodusno dali status nacionalne manjine.
-
Hafis
#2695 Re: Nesporazum u Briselu!
Prvo, ova zemlja se zove Bosna i Hercegovina i ponavljaj to dok ne naučiš.
Drugo, kakve veze ima Hrvatska i konstitutivni status Srba s ovom temom?? Mislim...stvarno se ljudi u sve razumiju.
Mogli bi malo i o povezanosti razine metaboličke regulacije bolesti i kvalitete života u bolesnika sa šećernom bolešću tipa dva u odnosu na stupanj socijalne potpore koju dobijaju iz svoje neposredne okoline.
Drugo, kakve veze ima Hrvatska i konstitutivni status Srba s ovom temom?? Mislim...stvarno se ljudi u sve razumiju.
Mogli bi malo i o povezanosti razine metaboličke regulacije bolesti i kvalitete života u bolesnika sa šećernom bolešću tipa dva u odnosu na stupanj socijalne potpore koju dobijaju iz svoje neposredne okoline.
- Vasco da Gama
#2696 Re: Nesporazum u Briselu!
Alfons Kauders wrote:
odstampa vise![]()
sta ima veze sto je kalesija... pa mozda zato sto su u kalesiji vecina bosnjaci... velika vecina... nece se valjda izjasnjavati kao hrvati - ili mozda trebaju, jer su u protivnom za bosnjacku hegemoniju?![]()
sda ista ko sds... i zato je cijeli vrh sda zavrsio u hagu... jer su isti
maspok i proljece su dakle bili prouzrokovani srpskim nacionalizmom i hegemonijom?
dakle bosnje su sad i "hegemonizatori" zato jer nisu zeljeli ostati u velikoj srbiji i ginuti po vukovaru i dubrovniku...
stvarno svaka cast, nemam sta vise reci, bravo fakat
šta će poslanici građanske stranke u kampanji za nacionalni identitet? najmanje je bitno gdje se to desilo. nisu sankcionisani jer je to izgleda ok za jednu građansku socijaldemokratsku stranku. sda i sds su radili na nacionalnim ciljevima, što nije u kontradikciji sa presudama u hagu. možeš biti za hegemoniju a da nisi osuđeni ratni zločinac. maspok i hrvatsko proljece su bili prouzrokovani nacionalizmom. suština tog nacionalizma je stvarnje nezavisne većinski hrvatske države ma kakva prava imali u jugoslaviji. pa bošnjaci da im je stalo do multietnicke ili građanske drzave ne bi se cjepali od krnje juge nego bi se, zajedno sa opozicijom tadasnjem režimu, borili da taj sistem, ustav, šta god ako ne valja sruši. nije im bilo mrsko ginuti na drugim ratištima, fazon je samo boriti se za zemlju u kojoj si većina.
-
hizo ramidovic
#2697 Re: Nesporazum u Briselu!
jednako kao i veza broja poginulih sa ovim o cemu ti prdis...Hafis wrote:Prvo, ova zemlja se zove Bosna i Hercegovina i ponavljaj to dok ne naučiš.
-
hizo ramidovic
#2698 Re: Nesporazum u Briselu!
ako bosnjaci kazu da su bosnjaci onda oni nisu za gradjansku drzavu...hmm, logicno, ne?Vasco da Gama wrote: šta će poslanici građanske stranke u kampanji za nacionalni identitet? najmanje je bitno gdje se to desilo. nisu sankcionisani jer je to izgleda ok za jednu građansku socijaldemokratsku stranku. sda i sds su radili na nacionalnim ciljevima, što nije u kontradikciji sa presudama u hagu. možeš biti za hegemoniju a da nisi osuđeni ratni zločinac. maspok i hrvatsko proljece su bili prouzrokovani nacionalizmom. suština tog nacionalizma je stvarnje nezavisne većinski hrvatske države ma kakva prava imali u jugoslaviji. pa bošnjaci da im je stalo do multietnicke ili građanske drzave ne bi se cjepali od krnje juge nego bi se, zajedno sa opozicijom tadasnjem režimu, borili da taj sistem, ustav, šta god ako ne valja sruši. nije im bilo mrsko ginuti na drugim ratištima, fazon je samo boriti se za zemlju u kojoj si većina.
trebaju se izjasniti kao neopredjeljeni ili kao srbi islamske verospovesti pa da im se vjeruje, jel tako, pajdo?
-
zavrzlama
#2699 Re: Nesporazum u Briselu!
ne moze biti u istom rangu bosnjak i gradjanin...bosnjak je nesto zaostalo,smrdi na radikalni islam i nije im mjesto u gradjanskim strankamahizo ramidovic wrote:ako bosnjaci kazu da su bosnjaci onda oni nisu za gradjansku drzavu...hmm, logicno, ne?Vasco da Gama wrote: šta će poslanici građanske stranke u kampanji za nacionalni identitet? najmanje je bitno gdje se to desilo. nisu sankcionisani jer je to izgleda ok za jednu građansku socijaldemokratsku stranku. sda i sds su radili na nacionalnim ciljevima, što nije u kontradikciji sa presudama u hagu. možeš biti za hegemoniju a da nisi osuđeni ratni zločinac. maspok i hrvatsko proljece su bili prouzrokovani nacionalizmom. suština tog nacionalizma je stvarnje nezavisne većinski hrvatske države ma kakva prava imali u jugoslaviji. pa bošnjaci da im je stalo do multietnicke ili građanske drzave ne bi se cjepali od krnje juge nego bi se, zajedno sa opozicijom tadasnjem režimu, borili da taj sistem, ustav, šta god ako ne valja sruši. nije im bilo mrsko ginuti na drugim ratištima, fazon je samo boriti se za zemlju u kojoj si većina.
trebaju se izjasniti kao neopredjeljeni ili kao srbi islamske verospovesti pa da im se vjeruje, jel tako, pajdo?
- Vasco da Gama
#2700 Re: Nesporazum u Briselu!
jok, već ako su poslanici jedne stranke aktivisti za nacionalni identitet onda to nije građanska stranka. što se nisu tako angažovali za prava radnika, žena ili seksualnih manjina. jok, aktivirali se zbog izjašnjavanja po nacionalnoj osnovi, ali su za građansku državu, haha... presmješno.hizo ramidovic wrote:ako bosnjaci kazu da su bosnjaci onda oni nisu za gradjansku drzavu...hmm, logicno, ne?Vasco da Gama wrote: šta će poslanici građanske stranke u kampanji za nacionalni identitet? najmanje je bitno gdje se to desilo. nisu sankcionisani jer je to izgleda ok za jednu građansku socijaldemokratsku stranku. sda i sds su radili na nacionalnim ciljevima, što nije u kontradikciji sa presudama u hagu. možeš biti za hegemoniju a da nisi osuđeni ratni zločinac. maspok i hrvatsko proljece su bili prouzrokovani nacionalizmom. suština tog nacionalizma je stvarnje nezavisne većinski hrvatske države ma kakva prava imali u jugoslaviji. pa bošnjaci da im je stalo do multietnicke ili građanske drzave ne bi se cjepali od krnje juge nego bi se, zajedno sa opozicijom tadasnjem režimu, borili da taj sistem, ustav, šta god ako ne valja sruši. nije im bilo mrsko ginuti na drugim ratištima, fazon je samo boriti se za zemlju u kojoj si većina.