Nesporazum u Briselu!

Post Reply
Hafis

#2376 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote: Pretpostavljam da si ti nastanjen u Zanzibaru i da takav scenario tebe nece ugroziti. Ja tebe pitam da mi navedes
jedan razlog zbog kojeg bih ja tebi trebao napraviti uslugu? Sta ja imam od toga?
Nastanjen sam u najljepšem dijelu ove države.
Inače isto govorimo. Navedi ti meni jedan razlog zašto bih ja tebi napravio uslugu? Šta imam ja od toga? IP fond?
Havatar

#2377 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Havatar »

webby-x wrote:
Havatar wrote:Kantoni nisu drzave kao ni entitetu za razliku od drzave Bosne i Njemacke
Dakle, sila većine može samo na razini države?

:D
Pa pricamo o drzavnom uredjenju i o primjerima iz drugih zemalja
cindrlimindrli

#2378 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:
cindrlimindrli wrote: Pretpostavljam da si ti nastanjen u Zanzibaru i da takav scenario tebe nece ugroziti. Ja tebe pitam da mi navedes
jedan razlog zbog kojeg bih ja tebi trebao napraviti uslugu? Sta ja imam od toga?
Inače isto govorimo. Navedi ti meni jedan razlog zašto bih ja tebi napravio uslugu? Šta imam ja od toga? IP fond?
Dobro, pozdrav najljepsem dijelu drzave.

Pa ja od tebe ne trazim nikakvu uslugu, besmislen ti je spin. Ti si taj koji bi da mijenja nacin na koji se biraju ljudi
u predsjednistvo.
webby-x

#2379 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

cindrlimindrli wrote:Ti si taj koji bi da mijenja nacin na koji se biraju ljudi u predsjednistvo.
Ne on, nego Sejdić i Finci iza kojih stoje ljudi koji
su se nadali drugačijem razvoju situacije. Vidiš kako
je Željko iznenađen što je on postao sinonim za nešto
loše.

Paranoid

#2380 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Paranoid »

Hafis wrote:
Nemaš ti ništa osim pogleda na prodatu imovinu. Sa kokuzima se ne razmjenjuje usluga..
Hafis

#2381 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote:
Hafis wrote:
Dobro, pozdrav najljepsem dijelu drzave.

Pa ja od tebe ne trazim nikakvu uslugu, besmislen ti je spin. Ti si taj koji bi da mijenja nacin na koji se biraju ljudi
u predsjednistvo.
Ne mjenjam ja, već presuda Suda.
cindrlimindrli

#2382 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

webby-x wrote:
cindrlimindrli wrote:Ti si taj koji bi da mijenja nacin na koji se biraju ljudi u predsjednistvo.
Ne on, nego Sejdić i Finci iza kojih stoje ljudi koji
su se nadali drugačijem razvoju situacije. Vidiš kako
je Željko iznenađen što je on postao sinonim za nešto
loše.

Cuj nece on?
Hafis wrote:Ali, gledajući s moralnog aspekta, ako Srbi mogu mirno i neometano, bez ikakvog pritiska izabirati svog člana, ako su Bošnjaci godinama mogli izabirati kojekakve likove ''iz svog reda'', pa daj da i Hrvati izaberu nekog svog lika. Barem da se tu izjednačimo. Pa i nek je kockoglav. Ne mora biti gori od Radončića ili Izetbegovića. Stvar je načela i osjećaja, moram i to reći - ugroženosti. A druge strane nema sluha ni razumijevanja.
I vrijedi zbog toga i pretpiti koju godinu ''sankcija'', pogotovo ako su i drugi spremni na to.
Ako moze kako da ne upadas u pricu k'o padobranac, hvala.
Hafis

#2383 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

Paranoid wrote:
Hafis wrote:
Nemaš ti ništa osim pogleda na prodatu imovinu. Sa kokuzima se ne razmjenjuje usluga..
Auuu, evo Š :shock: ahbaza.
Sad smo izgorili.
webby-x

#2384 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

Hafis wrote:Auuu, evo Šahbaza. Sad smo izgorili.
Jesi vidio bega što se raspojasao.

:lol:
cindrlimindrli

#2385 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:Ne mjenjam ja, već presuda Suda.
Presuda na koju se pozivas nema nikakve veze sa tobom. Dakle, vracamo se opet na isto, sto bih ja tebi napravio
uslugu kojom cu sebi ograniciti prava tako sto tvoj jedan glas vrijedi mojih pet?
webby-x

#2386 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by webby-x »

cindrlimindrli wrote:kojom cu sebi ograniciti prava
Koja prava?
Hafis

#2387 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote: Presuda na koju se pozivas nema nikakve veze sa tobom.
Aha, presuda nema veze sa mnom.
Dakle, vracamo se opet na isto, sto bih ja tebi napravio
uslugu kojom cu sebi ograniciti prava tako sto tvoj jedan glas vrijedi mojih pet?
Ne bih ni ja na tvom mjestu.
Ali priznaj da je ideja odlična i da za nju treba ustrajati. Ko zna, možda upali.
A kako je krenulo, izgleda da će upaliti
cindrlimindrli

#2388 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

webby-x wrote:
cindrlimindrli wrote:kojom cu sebi ograniciti prava
Koja prava?
Neda mi se crtati, probaj procitati ponovo ono sto sam napisao.
cindrlimindrli

#2389 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:Aha, presuda nema veze sa mnom.
Pa nema, sem ako nisi Rom ili Jevrej.
Hafis wrote:Ne bih ni ja na tvom mjestu.
Ali priznaj da je ideja odlična i da za nju treba ustrajati. Ko zna, možda upali.
Hvala.

Sto se mene tice moze katanac na temu. :)
Hafis

#2390 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

cindrlimindrli wrote:
Hafis wrote:Aha, presuda nema veze sa mnom.
Pa nema, sem ako nisi Rom ili Jevrej.
Hafis wrote:Ne bih ni ja na tvom mjestu.
Hvala.

Sto se mene tice moze katanac na temu. :)
A šta će crni Zlatko i Bakir? Mogu li oni staviti katanac na temu?
Paranoid

#2391 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Paranoid »

Hafise, od tebe sam navikao više od jedne rečenice...šta se desilo...nestalo baterija?

webby-x za teb sam beg, ali u pravom smislu te riječi...
cindrlimindrli

#2392 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by cindrlimindrli »

Hafis wrote:A šta će crni Zlatko i Bakir? Mogu li oni staviti katanac na temu?
Mogu. Sve sto treba da urade jeste da se zahvale EU na gostoprimstvu i konstruktivnom sastanku. Spucaju veceru,
sjednu u avion i vrate se u Sarajevo.
udrch

#2393 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

cindrlimindrli wrote:
Hafis wrote:Ne mjenjam ja, već presuda Suda.
Presuda na koju se pozivas nema nikakve veze sa tobom. Dakle, vracamo se opet na isto, sto bih ja tebi napravio
jel može neko lakše pitanje..na ovo ni Ljubić nije znao odgovor, pa se povukao da se ne blamira..
salter071

#2394 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by salter071 »

Skijaš wrote:
salter071 wrote: Druga dva dijela BiH dobijaju simbolicne doznake od tih fondova i godinama se vec oslanjaju na svoju proizvodnju (koliko god simbolicna bila) i poslovne i druge veze sa susjednim drzavama (koliko god lose te veze bile) i tako prezivljavaju.
Tako dolazimo do situacije da ako nestane medjunarodnih poticaja i kredita, dva dijela ove drzave mogu nastaviti manje-vise neometano zivotariti kao i do sada, dok u vecinski bosnjackom dijelu nema dovoljno ni simbolicne proizvodnje, niti se taj dio drzave moze osloniti na susjede
Imaš li neke činjenice pri ruci kojima bi potkrijepio tezu kako je manji entitet ekonomski razvijeniji od područja između Tuzle, Zenice i Sarajeva ? Šta je recimo odnos industrijske proizvodnje kantona u kojima su Bošnjaci brojniji sa odnosom industrijske proizvodnje u manjem entitetu ?
Ne moze se objasniti onome ko ne zeli da shvati. Ideologija je ipak jaca od realnosti.
Ovakav tok razgovora je vidjen vec nebrojeno puta i postoji naziv za ljude koji vode diskusiju na takav nacin. Na svaku postavljenu izjavu ce usitanjavati pitanja do besmisla danima, pa i godinama ako treba. Statisticki podatci su samo lista na osnovu koje ces dalje nastaviti razglabati dok ne dodjes do krvne slike svakog pojedinacnog stanovnika, uposlenika itd., a to nije nacin da se vodi bilo kakva trezvena diskusija. Sve podatke koje od mene trazis mozes i sam lako naci, ali to ionako nije poenta. Peonta je udaviti druge dok ne dignu ruke od svega, tipa "rahat-patnje", te dok ne odsele odatle.
Vec sam na prvom komentaru dovoljno jasno rekao da RAZGOVORA VISE NEMA, jer su upravo ovakve rasprave poput tvoje pojele 20 godina i sada vise nikoga nije briga sta ce ko reci, NEGO SE TRAZE KONKRETNI OPIPLJIVI I MJERLJIVI REZULTATI.
Ti ako hoces sagledaj situaciju, a ako neces nemoj. Sa moje strane neces dobiti hranjenje statistikama kako bi imao o cemu razglabati narednih par godina. GAME OVER sto bi rekli Ameri.
Sada sa nama komuniciraju putem sankcija, a ovima sto me ovdje etiketiraju, uzivaju u rahat-patnji i cekaju da se sve rijesi time sto ce neko doci i urediti drzavu bas kako oni hoce - nemam sta reci. Samo nastavite "uzivati".
Ne pali prica tipa "daj mi prijedlog da ga odbijem" i tako narednih jos dvadeset godina, a ne pali ni gadjanje statistikom do u DNA svakog stanovnika, kontriranje nekakvim kartama ili uopceno zauzimanje za nekakvo imagirano gradjanstvo u stilu "svi smo jednaki, pa ko koga zaj..".
Uostalom, nisam od tebe procitao jos ni jedan konkretan i konstruktivan prijedlog kako bi ti uredio ovu drzavu osim fraze o ravnopravnim gradjanima na cijelom teritoriju. Nigdje nisi objasnio kako bi taj plan konkretno izgledao, ali zato si svima osporio misljenja i ideje. Nemas svojih, ali to te ne sprijecava da odbijes svaku drugu ideju ili prijedlog.
Ne moras ti ni shvatiti ni prihvatiti da je razgovor zavrsen. Nekima je sudjeno da nauce na svojim greskama.
Moja je greska sto gubim vrijeme na objasnjavanje onima koji nece da shvate, a nemaju mu.. da izadju otvoreno sa onim sto stvarno zele.
Hajde sad me "poderi argumentima" recenicu po recenicu. Imas sad materijala za par dana uz kahvu, onako laganini, sve po istilahu dok cekas da dodje neko 'ta 'trane da sredi drzavu, jer to ionako nije nas posao, zar ne? Uvijek ce neko drugi...
Ma raaaaaahat patnja (od pameti). :lol:
Sinapsa

#2395 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Sinapsa »

cindrlimindrli wrote:
Hafis wrote:Ali, gledajući s moralnog aspekta, ako Srbi mogu mirno i neometano, bez ikakvog pritiska izabirati svog člana, ako su Bošnjaci godinama mogli izabirati kojekakve likove ''iz svog reda'', pa daj da i Hrvati izaberu nekog svog lika. Barem da se tu izjednačimo. Pa i nek je kockoglav. Ne mora biti gori od Radončića ili Izetbegovića. Stvar je načela i osjećaja, moram i to reći - ugroženosti. A druge strane nema sluha ni razumijevanja.
I vrijedi zbog toga i pretpiti koju godinu ''sankcija'', pogotovo ako su i drugi spremni na to.
Nema tu nista moralno, al' da ne siljimo do besvijesti, reci mi zasto bi Bosnjaci pristali da jedan glas u Capljini
vrijedi kao pet glasova u Zenici?
Cuj tebe...sto bi pristali? Pa fino je rekao da je to sa moralnog aspekta moralno :-) ....A moral nije sala
Hrulj

#2396 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hrulj »

salter071 wrote:
Skijaš wrote:
salter071 wrote: Druga dva dijela BiH dobijaju simbolicne doznake od tih fondova i godinama se vec oslanjaju na svoju proizvodnju (koliko god simbolicna bila) i poslovne i druge veze sa susjednim drzavama (koliko god lose te veze bile) i tako prezivljavaju.
Tako dolazimo do situacije da ako nestane medjunarodnih poticaja i kredita, dva dijela ove drzave mogu nastaviti manje-vise neometano zivotariti kao i do sada, dok u vecinski bosnjackom dijelu nema dovoljno ni simbolicne proizvodnje, niti se taj dio drzave moze osloniti na susjede
Imaš li neke činjenice pri ruci kojima bi potkrijepio tezu kako je manji entitet ekonomski razvijeniji od područja između Tuzle, Zenice i Sarajeva ? Šta je recimo odnos industrijske proizvodnje kantona u kojima su Bošnjaci brojniji sa odnosom industrijske proizvodnje u manjem entitetu ?
Ne moze se objasniti onome ko ne zeli da shvati. Ideologija je ipak jaca od realnosti.
Ovakav tok razgovora je vidjen vec nebrojeno puta i postoji naziv za ljude koji vode diskusiju na takav nacin. Na svaku postavljenu izjavu ce usitanjavati pitanja do besmisla danima, pa i godinama ako treba. Statisticki podatci su samo lista na osnovu koje ces dalje nastaviti razglabati dok ne dodjes do krvne slike svakog pojedinacnog stanovnika, uposlenika itd., a to nije nacin da se vodi bilo kakva trezvena diskusija. Sve podatke koje od mene trazis mozes i sam lako naci, ali to ionako nije poenta. Peonta je udaviti druge dok ne dignu ruke od svega, tipa "rahat-patnje", te dok ne odsele odatle.
Vec sam na prvom komentaru dovoljno jasno rekao da RAZGOVORA VISE NEMA, jer su upravo ovakve rasprave poput tvoje pojele 20 godina i sada vise nikoga nije briga sta ce ko reci, NEGO SE TRAZE KONKRETNI OPIPLJIVI I MJERLJIVI REZULTATI.
Ti ako hoces sagledaj situaciju, a ako neces nemoj. Sa moje strane neces dobiti hranjenje statistikama kako bi imao o cemu razglabati narednih par godina. GAME OVER sto bi rekli Ameri.
Sada sa nama komuniciraju putem sankcija, a ovima sto me ovdje etiketiraju, uzivaju u rahat-patnji i cekaju da se sve rijesi time sto ce neko doci i urediti drzavu bas kako oni hoce - nemam sta reci. Samo nastavite "uzivati".
Ne pali prica tipa "daj mi prijedlog da ga odbijem" i tako narednih jos dvadeset godina, a ne pali ni gadjanje statistikom do u DNA svakog stanovnika, kontriranje nekakvim kartama ili uopceno zauzimanje za nekakvo imagirano gradjanstvo u stilu "svi smo jednaki, pa ko koga zaj..".
Uostalom, nisam od tebe procitao jos ni jedan konkretan i konstruktivan prijedlog kako bi ti uredio ovu drzavu osim fraze o ravnopravnim gradjanima na cijelom teritoriju. Nigdje nisi objasnio kako bi taj plan konkretno izgledao, ali zato si svima osporio misljenja i ideje. Nemas svojih, ali to te ne sprijecava da odbijes svaku drugu ideju ili prijedlog.
Ne moras ti ni shvatiti ni prihvatiti da je razgovor zavrsen. Nekima je sudjeno da nauce na svojim greskama.
Moja je greska sto gubim vrijeme na objasnjavanje onima koji nece da shvate, a nemaju mu.. da izadju otvoreno sa onim sto stvarno zele.
Hajde sad me "poderi argumentima" recenicu po recenicu. Imas sad materijala za par dana uz kahvu, onako laganini, sve po istilahu dok cekas da dodje neko 'ta 'trane da sredi drzavu, jer to ionako nije nas posao, zar ne? Uvijek ce neko drugi...
Ma raaaaaahat patnja (od pameti). :lol:
Odnosno u prevodu, nemas nikakav opipljiv pokazatelj bolje razvijenosti genocidnog entiteta.
Mogao si to u jednoj recenici napisati. Ne znam sto te je stid priznati da si lagao.
salter071

#2397 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by salter071 »

cindrlimindrli wrote:Presuda na koju se pozivas nema nikakve veze sa tobom. Dakle, vracamo se opet na isto, sto bih ja tebi napravio uslugu kojom cu sebi ograniciti prava tako sto tvoj jedan glas vrijedi mojih pet?
To isto pitanje je postavio i Milosevic devedesetih. Dakle, nemoj se ti nicim ogranicavati. Imas vec obrazac iz devedesetih. Ponovi. Meni su moje 4 ratne godine Sarajeva dosta. Ako tebi nisu - bujrum!
Kao sto sam vec rekao, neki ljudi nauce samo na svojoj kozi...
Hrulj

#2398 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hrulj »

Sinapsa wrote:
cindrlimindrli wrote:
Nema tu nista moralno, al' da ne siljimo do besvijesti, reci mi zasto bi Bosnjaci pristali da jedan glas u Capljini
vrijedi kao pet glasova u Zenici?
Cuj tebe...sto bi pristali? Pa fino je rekao da je to sa moralnog aspekta moralno :-) ....A moral nije sala
Zasto Hrvatska i Srbija onda ne ucine moralnu stvar i urade da glas 1 Bosnjaka vrijedi kao glas 10 srba/hrvata?
Hrulj

#2399 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hrulj »

salter071 wrote:
cindrlimindrli wrote:Presuda na koju se pozivas nema nikakve veze sa tobom. Dakle, vracamo se opet na isto, sto bih ja tebi napravio uslugu kojom cu sebi ograniciti prava tako sto tvoj jedan glas vrijedi mojih pet?
To isto pitanje je postavio i Milosevic devedesetih. Dakle, nemoj se ti nicim ogranicavati. Imas vec obrazac iz devedesetih. Ponovi. Meni su moje 4 ratne godine Sarajeva dosta. Ako tebi nisu - bujrum!
Kao sto sam vec rekao, neki ljudi nauce samo na svojoj kozi...
Bolje ti je da ne prijetis po ovom forumu
salter071

#2400 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by salter071 »

Hrulj wrote:Odnosno u prevodu, nemas nikakav opipljiv pokazatelj bolje razvijenosti genocidnog entiteta.
Mogao si to u jednoj recenici napisati. Ne znam sto te je stid priznati da si lagao.
Obrati onome ko je (p)otpisao taj dio drzave 1995-te. Ja sa RS-om nemam nista, osim u tvojoj glavi. Ako mislis da je pridjev genocidan ekonomski, nesto nije s tobom u redu.
A sad malo hop hop u skokovima od mene. :gunjastajl:
Ako si takvi kao ti dopustaju etiketiranje, tj. direkno ili indirektno nazvanje raznim imenima, bez ikakve osnove, samo zato sto su si nesto umislili, to ne znaci da se ja moram spustiti na vas nivo.
Nacionalisticke i sovinisticke samarcine mogu da lete sa svih strana. To je najlakse. Ali nece nista napraviti za ovu drzavu.
Tako da ako nemas nista reci osim genocidni,100% BiH, necu, ne dam, rahat-patnja itd. - idi se lijeci ili otkopaj pusku pa kreni. Meni je svejedno. Neces me svesti na svoj nivo komunikacije.
Nemam se namjeru gadjati blatom i roktati da bi ti ugodio kako bi ti lijecio svoje frustracije.
Post Reply