Nesporazum u Briselu!
- alibegoa
#201 Re: Izdaja u Briselu!
Ali neka ovako nam i treba sami smo birali SDP, ne vidim da su se drugi rasuli po ne-nacionalnim strankama, a mi smo na barem 3. Meni je bio vrhunac i onaj predhodni dogovor SDP HDZ, ispred HDZa zna se a ispred SDPa sve Hrvati (u komisiji za pregovore).
- Man of steel
#202 Re: Izdaja u Briselu!
Nikad ti mi pameti nećemo doći.alibegoa wrote:Ali neka ovako nam i treba sami smo birali SDP, ne vidim da su se drugi rasuli po ne-nacionalnim strankama, a mi smo na barem 3. Meni je bio vrhunac i onaj predhodni dogovor SDP HDZ, ispred HDZa zna se a ispred SDPa sve Hrvati (u komisiji za pregovore).
Rat iza ugla zašao a nas opet na iste fore uzimaju.
-
Bodkin
#203 Re: Izdaja u Briselu!
tako je! samo nacionalno, SAMO SDA!!!Man of steel wrote:Nikad ti mi pameti nećemo doći.alibegoa wrote:Ali neka ovako nam i treba sami smo birali SDP, ne vidim da su se drugi rasuli po ne-nacionalnim strankama, a mi smo na barem 3. Meni je bio vrhunac i onaj predhodni dogovor SDP HDZ, ispred HDZa zna se a ispred SDPa sve Hrvati (u komisiji za pregovore).
-
oridjidji
#204 Re: Izdaja u Briselu!
Podrzavao sam taj kurvaluk i sam glasajuci za SDP i Komšića nadajući se boljem, misleći da ista stranka dosljedna svojim obečanjima u predizbornom periodu i napokon nešto uraditi za državu za covjeka, ali od toga koliko vidim nema nista. Od afere Bosnalijek, Zlajine ministarske posjete RS-u kao drugoj drzavi, do sporazuma sa HDZ-om, tjeranjem Komsica iz stranke i ovoga sada u Briselu, ne moze se vidjeti nista pozitivno, sve je uradio da se socijal-demokratija u BiH urusi, a politička pozicija Bošnjaka oslabi...Man of steel wrote:
Odlično si primjetio taj politički kurvaluk, neprincipijelnost i zlonamjernost SDP-eove politike.
Ja sam prije mislio da je u pitanju čista nesposobnost i kratkovidnost, ali sam sve više i više ubjeđen da se to radi namjerno i planski.
-
StupskaBitanga
-
oridjidji
#207 Re: Izdaja u Briselu!
Bodkinu idi se probudi iz svoga sna. Jucerasnji ti je dan pokazao kakva je BiH, Banja Luka navijala za Srbiju i Grcku, jedan dio Mostara za Hrvatsku, ono malo BiH se skupilo u Zenici.Bodkin wrote:tako je! samo nacionalno, SAMO SDA!!!Man of steel wrote:Nikad ti mi pameti nećemo doći.alibegoa wrote:Ali neka ovako nam i treba sami smo birali SDP, ne vidim da su se drugi rasuli po ne-nacionalnim strankama, a mi smo na barem 3. Meni je bio vrhunac i onaj predhodni dogovor SDP HDZ, ispred HDZa zna se a ispred SDPa sve Hrvati (u komisiji za pregovore).
Nasa realnost je BiH u kojoj ce kad tad morati doci do podijele na tri politicko-ekonomske homogene cjeline u kojim ce dominirati po jedan narod od tri najveca u BiH jer građanska BiH je pala 92, a oni koji su je pokušali progurati su sravljeni sa zemljom. Počeli su kao bosanska stranka, pretvorili se u bošnjačku stranku, a suverenitet i cijelovitost i borbu za takvu BiH su pogazili prihvtivši RS u Dejtonu. Sad ce vjerovatno ozivjeti zato sto je SDP usro motku do kraja. To je naša realnost koja se neće promjeniti sve dok narodi ne počnu mjenjati svoj odnos prema BiH. Toliko govorkanja o implementaciji odluke suda po predmetu Sejdic-Finci se svelo na mjenjanje ustavnog uredjenja FBiH po prijedlogu HDZ-a. Smjesno, ali istinito. A zaboravila se implementacija aneksa 4 i 7 dejtonskog sporazuma, kao da Bosnjaci i Hrvati nebi trebali biri ravnopravni u RS-u i Srbi u FBiH.
-
stari grad Visegrad
#208 Re: Izdaja u Briselu!
EU ucjenjuje, ali to ne znaci da se treba nasjesti na te ucjene. Oni imaju normalne politicke sisteme, zasto da mi imamo nenormanlan? Kad oni uvedu elektore i kad se to pokaze dobro, onda cemo i mi.
-
oridjidji
#209 Re: Izdaja u Briselu!
I sta mislis ti o ovome sta isti kaze?
-
Bodkin
#210 Re: Izdaja u Briselu!
nisi ti daleko od istine...ali ne mogu da da ne smatram idiotizmom onakve izjave. jebiga jace od mene. onog trenutka kad se pomirim sa ovim tvojim tekstom je momenat kad bi me pocela boliti neka stvar za ovu drzavu i njenu buducnost. zar ne mislis da je bolje imati jedan dio ljudi kao ja(a mislim da ih ima dosta, ne puno ali dosta) na svojoj strani nego da ti isti odustanu od svega?oridjidji wrote:
Bodkinu idi se probudi iz svoga sna. Jucerasnji ti je dan pokazao kakva je BiH, Banja Luka navijala za Srbiju i Grcku, jedan dio Mostara za Hrvatsku, ono malo BiH se skupilo u Zenici.
Nasa realnost je BiH u kojoj ce kad tad morati doci do podijele na tri politicko-ekonomske homogene cjeline u kojim ce dominirati po jedan narod od tri najveca u BiH jer građanska BiH je pala 92, a oni koji su je pokušali progurati su sravljeni sa zemljom. Počeli su kao bosanska stranka, pretvorili se u bošnjačku stranku, a suverenitet i cijelovitost i borbu za takvu BiH su pogazili prihvtivši RS u Dejtonu. Sad ce vjerovatno ozivjeti zato sto je SDP usro motku do kraja. To je naša realnost koja se neće promjeniti sve dok narodi ne počnu mjenjati svoj odnos prema BiH. Toliko govorkanja o implementaciji odluke suda po predmetu Sejdic-Finci se svelo na mjenjanje ustavnog uredjenja FBiH po prijedlogu HDZ-a. Smjesno, ali istinito. A zaboravila se implementacija aneksa 4 i 7 dejtonskog sporazuma, kao da Bosnjaci i Hrvati nebi trebali biri ravnopravni u RS-u i Srbi u FBiH.
-
Trebam te
#211 Re: Izdaja u Briselu!
Bas tako, lakovjerni smo skroz. Ko da bi neke bosanske politicare ( smijesni su mi skroz) evropski cinvonik i primio da nisu vec unaprijed obecali dati nesto sto u najmanju ruku odgovara Bosnistari grad Visegrad wrote:EU ucjenjuje, ali to ne znaci da se treba nasjesti na te ucjene. Oni imaju normalne politicke sisteme, zasto da mi imamo nenormanlan? Kad oni uvedu elektore i kad se to pokaze dobro, onda cemo i mi.
Sta oni znaju sta je politika !
-
stari grad Visegrad
#212 Re: Izdaja u Briselu!
Prijedlog super rjesenja "pitanja Hrvata".
Usvojiti Zakon o glasanju za clana Predsjednistva:
Ukratko posebna zgrada gdje glasaju Hrvati, a posebna zgrda gdje ostali glasaju. Plus glasacki listici u boji (inspirisan sam glasackim listicima u boji u EU zemljama).
Znaci ako ima 5 stranka sa hrvatskim predznakom onda ima 5 listica razkicite boje-gdje boja znaci neka hrvatska stranka. Npr. tamno plava HDZ, plava HDZ-1990, svjetlo plava HSP, narandzasta tamna Lijanovici i narandzasta svijeta predstavljaju respektive tih 5 hrvatskih stranaka. Znaci tu (u toj prostoriji gdje glasaju Hrvati ) nema paprica druge boje od drugih bh stranaka. Zanci ako sam Hrvat, na dan glasanja, odem u tu zgradu "za Hrvate" i glasam.
Zapisnicar koji je zaposlen od strane izborne jedinice, nadje moje ime i broj licne kate na spisku glasaca, zaokruzi moj redni broj, znaci glasao sam, i taj Hrvat ubaci obojeni listic u izbornu kutiju.
Tako se osiguralo da samo Hrvati glasaju za Hrvate. A za druge stranke Hrvati mogu glasati u drugoj zgradi -gdje su lsitici drugih boja i stranaka.
Dok u mjesnim zajednicama glasaju svi ostali koji ne zele birtai izrazito hrvtasku stranku. I u mjesnim zajednicama se nalaze papiri drugih boja-stranaka npr: od roze, crvene,zelene, svjetlo zelene, limun zute, tamon zute itd. U mjesnim zajednicama nema izbornih listica boja od hrvatskih strnaka ( u mjesnim zajednicama nema plvavih, tamno plavih, svjetlo plavih i narandzasih listica)
Tako su Hrvati osigurali da ce oni izabrati Hrvata.Njegovo ime i prezime ce zaokruziti zaposleni od strane izborne komisije kao znak da je glasao, te ne moze zaokruziti nekog npr. Mustafu.
Usvojiti Zakon o glasanju za clana Predsjednistva:
Ukratko posebna zgrada gdje glasaju Hrvati, a posebna zgrda gdje ostali glasaju. Plus glasacki listici u boji (inspirisan sam glasackim listicima u boji u EU zemljama).
Znaci ako ima 5 stranka sa hrvatskim predznakom onda ima 5 listica razkicite boje-gdje boja znaci neka hrvatska stranka. Npr. tamno plava HDZ, plava HDZ-1990, svjetlo plava HSP, narandzasta tamna Lijanovici i narandzasta svijeta predstavljaju respektive tih 5 hrvatskih stranaka. Znaci tu (u toj prostoriji gdje glasaju Hrvati ) nema paprica druge boje od drugih bh stranaka. Zanci ako sam Hrvat, na dan glasanja, odem u tu zgradu "za Hrvate" i glasam.
Zapisnicar koji je zaposlen od strane izborne jedinice, nadje moje ime i broj licne kate na spisku glasaca, zaokruzi moj redni broj, znaci glasao sam, i taj Hrvat ubaci obojeni listic u izbornu kutiju.
Tako se osiguralo da samo Hrvati glasaju za Hrvate. A za druge stranke Hrvati mogu glasati u drugoj zgradi -gdje su lsitici drugih boja i stranaka.
Dok u mjesnim zajednicama glasaju svi ostali koji ne zele birtai izrazito hrvtasku stranku. I u mjesnim zajednicama se nalaze papiri drugih boja-stranaka npr: od roze, crvene,zelene, svjetlo zelene, limun zute, tamon zute itd. U mjesnim zajednicama nema izbornih listica boja od hrvatskih strnaka ( u mjesnim zajednicama nema plvavih, tamno plavih, svjetlo plavih i narandzasih listica)
Tako su Hrvati osigurali da ce oni izabrati Hrvata.Njegovo ime i prezime ce zaokruziti zaposleni od strane izborne komisije kao znak da je glasao, te ne moze zaokruziti nekog npr. Mustafu.
Last edited by stari grad Visegrad on 24/03/2013 01:15, edited 1 time in total.
-
oridjidji
#213 Re: Izdaja u Briselu!
Vidi, mene iskreno frustrira stanje koje vidim u BiH jer znam kako je moja porodica zivjela do 92, a kako poslje toga. Jbg, ja sam svoje djetinjstvo proveo sa Zarkom, Markom, Banetom, Adisom, Zlajom, Vedranom i nije nam smetalo to sto smo iz razlicitih korijena rasli. Moji burazeri su stvorili mutlietnicke porodice i u njima dobila djecu, koju neki idiot danas naziva kopiladima ili cetnicima, ujama, balijama, zato sto im je ime drugacije. Jbg. I ja bih volio da je ovo drzava normalnih ljudi i ravnopravnih, ali nije. Ovo je duboko podijeljena zemlja, sa tri naroda koji imaju tri svoje istine i jebe im se za svoj kolač krivice za sranje koje smo prozivjeli.Bodkin wrote: nisi ti daleko od istine...ali ne mogu da da ne smatram idiotizmom onakve izjave. jebiga jace od mene. onog trenutka kad se pomirim sa ovim tvojim tekstom je momenat kad bi me pocela boliti neka stvar za ovu drzavu i njenu buducnost. zar ne mislis da je bolje imati jedan dio ljudi kao ja(a mislim da ih ima dosta, ne puno ali dosta) na svojoj strani nego da ti isti odustanu od svega?
SDA je 92 obecavala cijelovitu BiH, jedinstvenu, suverenu i td, kontala da ce je sacuvati kao takvu i onda sve to zgazila u Dejtonu i prihvatila novonastalu realnost. SzBiH, SDP i ko zna ko jos ce obecavati gradjansku BiH, ali nje nece biti, a njihove politike su dozvijele slom ili ce je u buducnosti dozivjeti. Zato se trebamo vratiti u realnost. Sta tu nije jasno? Treba biti budala koja se nada da ce to saka ljudi koji sebe naziva Bosancima i Hercegovcima to promjeniti, samo pjevanjem pjesama tipa "Mojoj dragoj BiH" ili "Svi smo mi Hercegovci i Bosanci". Nece niti moze.
Jbg, budimo realni, koliko god mi nismo spremni da prihvatimo stanje koje u BiH imamo,jer to je nase trenutno stanje i ono je nepobitno.
-
bolivia
#214 Re: Izdaja u Briselu!
Čitava ova nakarada od glasovanja za člana predsjedništva je napravljena radi bošnjačkih kompleksa. Najzdravije i nakorektnije riješenje prema manjinama npr.Sejdiću i Finciju kao i prema sva tri konstitutivna naroda je da se BiH podjelila na tri izborne jedinice tj zajednicu općina u kojima je dominantna jedna od bilo koje tri nacije. Sam izborni zakon ne bi prejudicirao da npr. zajednicu općina sa hrvatskom većinom mora predstavljati Hrvat, več bi predstavljao onaj za koga bi građani tih općina glasovali.
Npr ja nemam ništa protiv da Bošnajke predstavlja građanin Komšić ako to oni hoće, kao i to da Hrvate predstavlja građanin Čović iako se on izjasnio nekada kao Jugosloven tj tkz. manjina, a ne da slušam upozorenja nadobudnih osoba da se on izjasnio kao Jugosloven na fakksu i da se potpisao u indeks čirilicom.
Naravno pozivam i Sejdića s Fincija i sve njihove rođake da se prijave kao kandidati i okušaju sreću na izborima u hrvatskom kantonu.
Npr ja nemam ništa protiv da Bošnajke predstavlja građanin Komšić ako to oni hoće, kao i to da Hrvate predstavlja građanin Čović iako se on izjasnio nekada kao Jugosloven tj tkz. manjina, a ne da slušam upozorenja nadobudnih osoba da se on izjasnio kao Jugosloven na fakksu i da se potpisao u indeks čirilicom.
Naravno pozivam i Sejdića s Fincija i sve njihove rođake da se prijave kao kandidati i okušaju sreću na izborima u hrvatskom kantonu.
- slucajni prolaznik
#215 Re: Izdaja u Briselu!
Man of steel wrote:... danas je "šestorka" u Briselu postigla dogovor na štetu države Bosne i Hercegovine!...
Ali, dokle vise da podnosimo da se nekakve "trojke", "cetvorke", "sestorke", "sedmorke" sastaju po kafanama, sprudovima, ovalnim sobama, Briselima, i slicnim izvanparlamentarnim prostorijama
Kakvi su nasi parlamentarci koji ce samo glupavo, tupavo dici ruku iznad glave, ukoliko bude glasanje po ovim prijedlozima...kakvi su to ljudi, beskicmenjaci, ljigavci, koji nemaju niti pameti, niti muda da progovore i pokazu sta misle. Ma da li uopste ista i misle...
Znaju li gradjani BiH uopste sta medjusobno dogovaraju oni kojima su davali glasove
-
bolivia
#216 Re: Izdaja u Briselu!
Pa mališa vrijeme je da se probudiš i otvoriš oči i vidiš da je BiH protektorat trećerazrednih diplomata. Kriza kreće od trenutka kad je 5 postalo terećina od 17.slucajni prolaznik wrote:Man of steel wrote:... danas je "šestorka" u Briselu postigla dogovor na štetu države Bosne i Hercegovine!...
Ali, dokle vise da podnosimo da se nekakve "trojke", "cetvorke", "sestorke", "sedmorke" sastaju po kafanama, sprudovima, ovalnim sobama, Briselima, i slicnim izvanparlamentarnim prostorijamaZar nije Parlament jedino mjesto gdje se pregovara i donosi odluka?
![]()
-
Bodkin
#217 Re: Izdaja u Briselu!
dobar post i mogao bih ga potpisati samo to cu se i dalje nadati jer ako prihvatim realnost napravicu amok negdjeoridjidji wrote:Vidi, mene iskreno frustrira stanje koje vidim u BiH jer znam kako je moja porodica zivjela do 92, a kako poslje toga. Jbg, ja sam svoje djetinjstvo proveo sa Zarkom, Markom, Banetom, Adisom, Zlajom, Vedranom i nije nam smetalo to sto smo iz razlicitih korijena rasli. Moji burazeri su stvorili mutlietnicke porodice i u njima dobila djecu, koju neki idiot danas naziva kopiladima ili cetnicima, ujama, balijama, zato sto im je ime drugacije. Jbg. I ja bih volio da je ovo drzava normalnih ljudi i ravnopravnih, ali nije. Ovo je duboko podijeljena zemlja, sa tri naroda koji imaju tri svoje istine i jebe im se za svoj kolač krivice za sranje koje smo prozivjeli.Bodkin wrote: nisi ti daleko od istine...ali ne mogu da da ne smatram idiotizmom onakve izjave. jebiga jace od mene. onog trenutka kad se pomirim sa ovim tvojim tekstom je momenat kad bi me pocela boliti neka stvar za ovu drzavu i njenu buducnost. zar ne mislis da je bolje imati jedan dio ljudi kao ja(a mislim da ih ima dosta, ne puno ali dosta) na svojoj strani nego da ti isti odustanu od svega?
SDA je 92 obecavala cijelovitu BiH, jedinstvenu, suverenu i td, kontala da ce je sacuvati kao takvu i onda sve to zgazila u Dejtonu i prihvatila novonastalu realnost. SzBiH, SDP i ko zna ko jos ce obecavati gradjansku BiH, ali nje nece biti, a njihove politike su dozvijele slom ili ce je u buducnosti dozivjeti. Zato se trebamo vratiti u realnost. Sta tu nije jasno? Treba biti budala koja se nada da ce to saka ljudi koji sebe naziva Bosancima i Hercegovcima to promjeniti, samo pjevanjem pjesama tipa "Mojoj dragoj BiH" ili "Svi smo mi Hercegovci i Bosanci". Nece niti moze.
Jbg, budimo realni, koliko god mi nismo spremni da prihvatimo stanje koje u BiH imamo,jer to je nase trenutno stanje i ono je nepobitno.
-
oridjidji
#218 Re: Izdaja u Briselu!
Objasni mi sta je to bosnjacki kompleks?bolivia wrote:Čitava ova nakarada od glasovanja za člana predsjedništva je napravljena radi bošnjačkih kompleksa. Najzdravije i nakorektnije riješenje prema manjinama npr.Sejdiću i Finciju kao i prema sva tri konstitutivna naroda je da se BiH podjelila na tri izborne jedinice tj zajednicu općina u kojima je dominantna jedna od bilo koje tri nacije. Sam izborni zakon ne bi prejudicirao da npr. zajednicu općina sa hrvatskom većinom mora predstavljati Hrvat, več bi predstavljao onaj za koga bi građani tih općina glasovali.
Bosnjaci su glasali za Komsica, istina je. Cova je satro Hrvat i to su svi znali. Sad mi reci kad su Hrvati zadnji put glasali za nekog ko nije Dragan Covic i nije Hrvat iz HDZ-a ili nije HDZ? Gdje je hrvatski politicki pluralizam?
To rjesenje koje ti pominjes je nakaradno rjesenje, ono negarantuje nikome ravnopravnost i to se pokazalo u zadnjih 20 godina, jer gdje god dominira jedan narod, a druga dva ne, ravnopravnosti ni na pomolu nema, cak ni sa promjenom izbornog sistema lose stanje drustva i neravnopravnosti naroda na cijelom teritoriju BiH se nece suzbiti.
Jedan od razloga ratovanja nije bila samo podijela BiH, vec i to sto bi sa jedinstvenom BiH i 1 glas 1 covjek druga dva naroda bila u neravnopravnom politickom polozaju da su se borili politickim sredstvima sa Bosnjacima i dominaciji koju bi vjerovatno imali u odnosu na Srbe i Hrvate. Ostali bi vjerovatno isli sa onima s kojim su im slicniji stavovi i to najvjerovatnije sa onima koji su najaci. Mada mislim da bi se i tada kalkulisalo na vlasti i cijepidlacilo u tancine i imali krize vlasti kao sada, mozda i gore.
To ti je zajeban cvor, ni veci umovi ga nisu rijesili i da bog da da ga rijese. Pravdu i ravnopravnost zaboravimo u ovakvoj BiH jer je i sam narod na to zaboravio.
-
BatoS
#219 Re: Izdaja u Briselu!
Znaci odustaces od Bosne onog dana kad shvatis da ces morati u isti "tor" sa Bosnjacima?Bodkin wrote:dobar post i mogao bih ga potpisati samo to cu se i dalje nadati jer ako prihvatim realnost napravicu amok negdje![]()
Popraviti stanje na koji nacin? Sta konkretno ocekujes od Komsica da popravi?ostaje da se nadamo nekome iducem da ce bar malo popraviti stanje. sada je komsic na redu...
-
Bodkin
#220 Re: Izdaja u Briselu!
onog dana kad budem morao u neki tor, nije bitno cijiBatoS wrote:Znaci odustaces od Bosne onog dana kad shvatis da ces morati u isti "tor" sa Bosnjacima?Bodkin wrote:dobar post i mogao bih ga potpisati samo to cu se i dalje nadati jer ako prihvatim realnost napravicu amok negdje![]()
Popraviti stanje na koji nacin? Sta konkretno ocekujes od Komsica da popravi?ostaje da se nadamo nekome iducem da ce bar malo popraviti stanje. sada je komsic na redu...
ocekujem da relaksira politicku situaciju i smanji tenzije na drzavnom nivou. na lokalnom, da pokrene neke pozitivne stvari. da ne ulazi sa vjecitim foteljasima i parazitima ove drzave u vlast bi za pocetak bilo dobro. mogu jos sanjati da malo sredi trziste rada ali to je vec utopija..
-
radostan dan
-
Hadzi Lojo
#222 Re: Izdaja u Briselu!
Na sljedecim izborima cu na glasacke listice sa imenima nasih izdajica hraknuti onako iz pete i ubaciti u sanduce.
Jebo ti nas, nismo ni za sta sposobni.
Selim se u Nepal
Jebo ti nas, nismo ni za sta sposobni.
Selim se u Nepal
-
bolivia
#223 Re: Izdaja u Briselu!
Smanjuje se količina i ravnomjernija podjela neravnopravnosti na sve narode, postojecim modelom čitav moj narod u cijelosti je neravnopravan na čitavoj teritoriji federacije i čitavoj teritoriji RS a. Za mene nema razlike između Komšića i Vlajkija. S tim da Vlajki šatro predstavlja zbilja minoran broj Hrvata iz RS a, dok Komšić i Budimir trebali predstavljati većinu Hrvata u BiH. Tako da su zapravo Komšić i Budimir veći problemi od Vlajkija a zapravo ih treba svu trojcu hitno skinuti s vlasti.oridjidji wrote:bolivia wrote:Čitava ova nakarada od glasovanja za člana predsjedništva je napravljena radi bošnjačkih kompleksa. Najzdravije i nakorektnije riješenje prema manjinama npr.Sejdiću i Finciju kao i prema sva tri konstitutivna naroda je da se BiH podjelila na tri izborne jedinice tj zajednicu općina u kojima je dominantna jedna od bilo koje tri nacije. Sam izborni zakon ne bi prejudicirao da npr. zajednicu općina sa hrvatskom većinom mora predstavljati Hrvat, več bi predstavljao onaj za koga bi građani tih općina glasovali.
Naravno pozivam i Sejdića s Fincija i sve njihove rođake da se prijave kao kandidati i okušaju sreću na izborima u hrvatskom kantonu.oridjidji wrote:Bošnjački kompleks je bježanje od npr. švicarskog modela uređenje BiH.bolivia wrote:Objasni mi sta je to bosnjacki kompleks?
Da je Švicarska postavljena na temelje nacionalne ravnopravnosti u multikulturnim društvima kakve recimo vidi Komšić i njegovi sljedbenici u, Švicarska danas ne bi postojala kao država. (Komšić naime ne bi vidio ništa sporno da Talijane u Švicarskoj vlasti mogu predstavljati oni Talijani ili oni građani iz talijanskih kantona koji koje zapravo najbrojniji narod u Švicarskoj, tj Nijemci odaberu). To stvara bunt, bunt koji se javlja identičan onome razbuktalom slovenskom buntu u trenutku dok ih na 14 kongresu Komunističke partije Jugoslavije nadglasavaju delegati iz Srbije, Vojvodine, Crne Gore. Oni napuštaju Kongres dok delegati iz pomenutih istočnih republika plješču. To je početak rušenja Jugoslavije, ali ne odstrane Slovenaca već od strane Srba i Crnogoraca.
Bosnjaci su glasali za Komsica, istina je. Cova je satro Hrvat i to su svi znali. Sad mi reci kad su Hrvati zadnji put glasali za nekog ko nije Dragan Covic i nije Hrvat iz HDZ-a ili nije HDZ?Ne vidim ništa ni pozitivno ni negativno da jedna regija već 20 godina glasa za istu političku opciju. Tuzla, 20 godina SDP a, Rijeka 20 godina SDP a, Istra 20 godina vladavine IDS a. Zašto bih se morao zaplesti u nonsens tipa Zasto Istriani zadnjih 20 god nisu glasali u većini nikada ni za HDZ ni za SDP sram ih bilo. Barem jedan put. To je njihov izbor. Vjerovatno imaju i oni svoje realne strahove od SDP a i HDZa i njihovog nerazumjevanja Istre.
To rjesenje koje ti pominjes je nakaradno rjesenje, ono negarantuje nikome ravnopravnost i to se pokazalo u zadnjih 20 godina, jer gdje god dominira jedan narod, a druga dva ne, ravnopravnosti ni na pomolu nema, cak ni sa promjenom izbornog sistema lose stanje drustva i neravnopravnosti naroda na cijelom teritoriju BiH se nece suzbiti.
- Mister Yes
#224 Re: Izdaja u Briselu!
Nisam siguran da ovo radi zbog stolice. Mislim da se duboko u sebi plaši toga da BiH postane muslimanska država (Iran, vehabije, nikab, hidžab ovo ono) i da mu je draže da u predsjedništvu sjede 2 kršćana koja će se tome suprostavljati. Slušajući Radončića juče imam dojam da je i njemu to prioritet. Kaže Fahro "imamo mogućnost da idemo u EU i postanemo dio porodice evropskih naroda ili da idemo prema Iranu. Mi smo juče odabrali da budemo dio evropske porodice"Man of steel wrote:Ne smije se zaboraviti da je Deyton nastao kao posljedica rata sa svim okolnim brojnijim i jačim plemenima, uz sve to i ogomnom međunarodnom pritisku svih jačih svjetskih sila.colt wrote:Ne smije se zaboravit da je najveća izdaja bila u Dejtonu koju je SDA potpisala. Oni su stvorili RS i ovo sranje. Kraj priče . . .
Danas međutim ovaj "briselski dogovor" nastaje kao posljedica toga što je ljigavcu Lagumdžiji stolica važnija od države.
- Paranoid
#225 Re: Izdaja u Briselu!
...i to je nekoliko puta ponovio.. Iran...a kada je spominjao ekonomiju, nije spomenuo npr Tursku...Mister Yes wrote:Nisam siguran da ovo radi zbog stolice. Mislim da se duboko u sebi plaši toga da BiH postane muslimanska država (Iran, vehabije, nikab, hidžab ovo ono) i da mu je draže da u predsjedništvu sjede 2 kršćana koja će se tome suprostavljati. Slušajući Radončića juče imam dojam da je i njemu to prioritet. Kaže Fahro "imamo mogućnost da idemo u EU i postanemo dio porodice evropskih naroda ili da idemo prema Iranu. Mi smo juče odabrali da budemo dio evropske porodice"Man of steel wrote:Ne smije se zaboraviti da je Deyton nastao kao posljedica rata sa svim okolnim brojnijim i jačim plemenima, uz sve to i ogomnom međunarodnom pritisku svih jačih svjetskih sila.colt wrote:Ne smije se zaboravit da je najveća izdaja bila u Dejtonu koju je SDA potpisala. Oni su stvorili RS i ovo sranje. Kraj priče . . .
Danas međutim ovaj "briselski dogovor" nastaje kao posljedica toga što je ljigavcu Lagumdžiji stolica važnija od države.