Nesporazum u Briselu!

Post Reply
madner

#1451 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

JoseMujica wrote:da je Sarajevo prihvatilo prijedlog PreCednika barem bi sjebalo trenutnu antidržavnu osovinu SNSD-HDZ
Ta osovina fercera na bazi preglasavanja u drzavnim institucijama, gdje se ne postuju nacionalne kvote. Tako da, posto postoji interes, tesko da bi se razjedinili.
LBVIEW

#1452 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by LBVIEW »

JoseMujica wrote:da je Sarajevo prihvatilo prijedlog PreCednika barem bi sjebalo trenutnu antidržavnu osovinu SNSD-HDZ
To i ja kazem, prcednik je zakon. :D
Samo, zar ima iko ko vjeruje kako je ovo ADZ onako samoinicijativno pokrenuo? Ono, da Fula " co nemaju svojih prstica u cijeloj prici?
madner

#1453 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Vasco da Gama wrote:hoće li se pojaviti stranka u sarajevu koja ima hrabrosti i obraza da se bori za to da građanima bude bolje tj. da uđemuo u EU, umjesto sto je svaka zaleđena u 1992 i razmislja samo o glupstima tipa ukidanje entiteta i kantona, nešta što se ne može desiti jer to ne dopušta međunarodna zajednica?

hoće li se narod ikada opametiti i prestati davati retrogradnim snagama političku podršku?
Hoce, glasaj za NVZ. :D
Danguba

#1454 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Danguba »

Osnov je da Federacija BiH bude jedna izborna jedinica, iz koje se biraju dva člana Predsjedništva BiH i da osiguramo da jedan narod drugom narodu ne bira predstavnike. Postoji način na koji bi se to radilo, ali, vjerujte, pola nas nije razumjelo ideju kako da se to uradi", naveo je Čović.
na kom li je jeziku bilo... :-)

koji ublehas... :D
cim je nesto dobro za njega po automatizmu nije dobro za drzavu... :izet:
zna cova gdje lezi rjesenje ali nece da trazi uslugu od ''prijatelja''. ovako, bolje da oba prcamo bosnjake.
Opetja033

#1455 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mi zaslužujemo sankcije jer nismo, kao država, u stanju da izvršavamo svoje obaveze. Sankcije, u vidu oduzimanju nekoliko desetaka miliona KM IPA fondova, izbacivanje iz Vijeća Evrope, ne priznavanje izbora, ukidanje bezviznog režima, isključenje iz CEFTA-e itd., itekako su potrebne, i to je sve što želim reći.
Od svega sto si nabrojao mogu nam ukinuti samo IPA fondove i nepriznati izbore. Sve ostalo nije u njihovoj nadleznosti niti ima ikakve veze sa provodjenjem presude "Sejdic-Finci". Mogu nas doduse izbaciti iz VE ali su Europejci jasno rekli da do toga vjerovatno nece doci kako god ovi razgovori da prodju. Vize i CEFTA nemaju veze sa ovim i tu nikakvih promjena nece biti.

Za ostatak se slazem sa tobom manje-vise. Ali u svakom slucaju ja im cestitam sto nisu ovo potpisali. To je dobar potez.
Banksy

#1456 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Banksy »

... u narednom periodu Evropska unija preuzeti na sebe da razradi koncept implementacije presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić-Finci".

Banksy

#1457 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Banksy »

udrch wrote:
Hafis wrote:Radončić je probao lob udarcem s nekih 30-tak metara od gola. Međutim lopta je otišla daleko iznad vratnica.
Sada se očekuje jak kontranapad protivničkih igrača.
od jutros do maloprije im stajao naslov u smislu:
LIVE: Gosp. Radončić vratio opciju indirektnog izbora člana Predsjedništva BiH.
neko ga nasukao, obećao mu da će ovo prihvatiti, pa naredio ovim svojim da to ubace na portal..
koja blamaža..
NasuKUJE se ima dvije godine, u kontinuitetu ...
Hafis

#1458 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

Opetja033 wrote: Od svega sto si nabrojao mogu nam ukinuti samo IPA fondove i nepriznati izbore. Sve ostalo nije u njihovoj nadleznosti niti ima ikakve veze sa provodjenjem presude "Sejdic-Finci". Mogu nas doduse izbaciti iz VE ali su Europejci jasno rekli da do toga vjerovatno nece doci kako god ovi razgovori da prodju. Vize i CEFTA nemaju veze sa ovim i tu nikakvih promjena nece biti.

Za ostatak se slazem sa tobom manje-vise. Ali u svakom slucaju ja im cestitam sto nisu ovo potpisali. To je dobar potez.
I ja se od srca pridružujem čestitkama.
Samo nije mi jasno, što su ovolio razvlačili i konstantno naglašavali da je ovo pitanje od životnog interesa za BiH i njen put u Europu.
Kad ono, šupljak :) Blefirali nas mangupi. Što kažeš, potpisali ili ne potpisali, neće se ništa posebno odraziti na daljnji razvoj države i odnos EU prema njoj.
udrch

#1459 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice..i pustiti Čovića neka plače Dodiku..
madner

#1460 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Sto si razocaran?

:D
udrch

#1461 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

madner wrote:Sto si razocaran?

kako misliš ja razočaran?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1462 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by JoseMujica »

udrch wrote:a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice..i pustiti Čovića neka plače Dodiku..
to i ja kažem...bolje ne pomjerati nikako nego pomjerati na gore....a ovim se ništa ne bi pomjerilo osim što bi se razbila antidržavna koalicija SNSD-HDZ

u ovoj konstelaciji HDZ bi ostao popišan i direktno ovisan od milosti Pederalnog partnera
Opetja033

#1463 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Opetja033 »

Hafis wrote:
Opetja033 wrote: Od svega sto si nabrojao mogu nam ukinuti samo IPA fondove i nepriznati izbore. Sve ostalo nije u njihovoj nadleznosti niti ima ikakve veze sa provodjenjem presude "Sejdic-Finci". Mogu nas doduse izbaciti iz VE ali su Europejci jasno rekli da do toga vjerovatno nece doci kako god ovi razgovori da prodju. Vize i CEFTA nemaju veze sa ovim i tu nikakvih promjena nece biti.

I ja se od srca pridružujem čestitkama.
Samo nije mi jasno, što su ovolio razvlačili i konstantno naglašavali da je ovo pitanje od životnog interesa za BiH i njen put u Europu.
Kad ono, šupljak :) Blefirali nas mangupi. Što kažeš, potpisali ili ne potpisali, neće se ništa posebno odraziti na daljnji razvoj države i odnos EU prema njoj.
To nisam rekao. Procitaj jos jednom ili nemoj selektivno citati. Jasno sam napisao sta nam se moze desiti a sta ne. Na kraju krajeva glavna kocnica kandidaturi za EU jeste upravo provodjenje ove presude. Medjutim ako je cijena odbijanja dvije izborne jedinice u FBiH i elektrona to sto cemo prolongirati dobijanje kandidature - tamam. Rahat patnja. :)
madner

#1464 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

udrch wrote:
madner wrote:Sto si razocaran?

kako misliš ja razočaran?
Hafis, ti si se ubacio :D
Hafis

#1465 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

udrch wrote:a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice....
Pa ne bi se složili ''naši'' :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1466 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Truba »

zna li se ovde šta je ko htio
poimenice... ili po strankama?
udrch

#1467 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

JoseMujica wrote:
udrch wrote:a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice..i pustiti Čovića neka plače Dodiku..
to i ja kažem...bolje ne pomjerati nikako nego pomjerati na gore....a ovim se ništa ne bi pomjerilo osim što bi se razbila antidržavna koalicija SNSD-HDZ

u ovoj konstelaciji HDZ bi ostao popišan i direktno ovisan od milosti Pederalnog partnera
znači i ti se slažeš da imamo rješenje sa kojim je saglasno preko 85% države..
znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..oni žele pobjedu ili presudu građana ove zemlje da pretovore u pobjedu HDZ-a
udrch

#1468 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

Hafis wrote:
udrch wrote:a zašto ovi naši ne prepišu ovo što je Šumska dogovorila..samo kažu da smo se mi sporazumjeli da se iz Federacije bira dva člana, bez nacionalne odrednice....
Pa ne bi se složili ''naši'' :)
ma jebo "naše"...
Danguba

#1469 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Danguba »

pa ovo je sve i nastalo iz njihove kuhinje.
covic je dodiku i savjetovao da ne prihvati indirektan izbor da bi se problem zadrzao u federaciji.
Hafis

#1470 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Hafis »

udrch wrote: znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..
Ja imam još bolju ideju: odjebati SBB, SDA i SDP, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1471 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by pici »

koji mufLJuzi braĆo moja draga oviJe politiKITUsi :oops: ...oni se mogu samo zdogovorik kome koja fabrika il livada pripada i niĆ višHe...KAKAV NAROD TAKVA VLAST...HaJA
semo_iz_splita

#1472 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by semo_iz_splita »

selam svima iz kišno-sunčanog grada na moru i oprostite šta upadam ko padobranac u raspravu
ako može objašnjenje ovog citata od forumaša lecrecs.hvala
Bošnjački političari su pogriješili u startu. Čim se počelo pričati o rješavanju ove presude. Tad je Čović i neoustaška falanga, HDZ, uspjela na mala vrata progurati svoje pitanje, i tu više nije bilo pomoći. Oni su nasjeli, potpisali da "jedan narod neće drugom birati predstavnika", što je protivno elementarnim bošnjačkim interesima, i tu je sve otišlo nizbrdo.
madner

#1473 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by madner »

Hafis wrote:
udrch wrote: znači odjebati HDZ, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče..
Ja imam još bolju ideju: odjebati SBB, SDA i SDP, ko su oni da diktiraju presudu koja se njih ne tiče...
Pa ako se moze tako u parlamentu izglasat, trebalo bi to uraditi.
udrch

#1474 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by udrch »

madner wrote:
Hafis wrote:
Pa ako se moze tako u parlamentu izglasat, trebalo bi to uraditi.
i ja sam za..ako ne mogne onda odjebati ove prvopomenute, jer ne predstavljaju ozbiljnu političku snagu..
Innovation

#1475 Re: Nesporazum u Briselu!

Post by Innovation »

Kome odgovara ovakva situacija? :?:
Onima, kojima ne odgovara da se provedu izbori 2014. god. :oops:
Post Reply