Nermin Tulic
#1 Nermin Tulic
Jel' ko budala il' mi nismo normalni?
Hoce da izbace Tulica!!!???
Hoce da izbace Tulica!!!???
Pravedno je da se svakom vrati njegovo i tacka
Problem je u tome sto opcinski i kantonalni kreteni grada sarajeva zbog svojih od sala nadutih guzica nece da covjeku ustupe prikladan stan ...
Nermin Tulic je to zasluzio
Sram da bude govnare na vlasti sve ih treba nabit u PM
ps
Nedaj se Tula
Problem je u tome sto opcinski i kantonalni kreteni grada sarajeva zbog svojih od sala nadutih guzica nece da covjeku ustupe prikladan stan ...
Nermin Tulic je to zasluzio
Sram da bude govnare na vlasti sve ih treba nabit u PM
ps
Nedaj se Tula
Nekoliko metara sam bila udaljena od Sirana, kada je Nerminu granata pokosila obje noge.....Da je pucao po gradu uzivao bi sve privilegije.....Sve i da mu UDIJELE stan, vec su ucinili zlocin prema covjeku koji nije sposoban kao Dragan Bjelogrlic glumiti u nasim ratnim filmovima......i pri tom pljuvati po Jasmili Zbanic....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Vlast u Kantonu, konkretnije, Ministarstvo za stambene poslove je kriminogenO. Ovo sam zaključio jer i sam imam problema u vezi sa Upraviteljem zgrade. Ne bih sada o svojim mukama, ponavljam, KRIMINALCI!
-
skoro svi stanovi na koje je neko imao stanarsko pravo prije ratu su vraceni,i mislim da ima i neki zakon po kojem je i taj proces zavrsen, jedino se jos rjesavaju vojni stanovi, ali jos nema zakona po kome se ti stanovi vracaju vojnim licima od prije rata. Znaci neko je vidio u kantonu ili opcini da na taj stan nije izvrsen povratm i fino ce ga preko sela nekome drugom dodijeliti, kao i sto sve kod nas fukcionise, i nemoj te to govoriti nek ih je stid i sram, to odavno nikoga vise ne tangira, a sta je rjesenje za ovako umobolnu situaciju, vjerovatno neko radikalno,a kakvo to niko ne zna 

.....esdeaovci su dodjelivali stanove potpuno ilegalno, protuzakonito ljudima koji su zasluzni jedino po inim nedjelima i kriminalu...zato sudstvo i jeste u cjelosti pod njihovom apsolutnom kontrolom....kantoni bi se trebali transformisati u drugu namjenu - u zatvore...PipiDugaDevetka wrote:Vlast u Kantonu, konkretnije, Ministarstvo za stambene poslove je kriminogenO. Ovo sam zaključio jer i sam imam problema u vezi sa Upraviteljem zgrade. Ne bih sada o svojim mukama, ponavljam, KRIMINALCI!
Vingo, valjda zato sto je "nase" novinarstvo neovisno, "eticki nastrojeno", visoko profesionalno i u funkciji prezentacije "istine" narodu....Vingo wrote:Nije mi jasno zasto su se novinari potrudili da nikako ili jako opskurno prdstave onaj dio o tome sta se desilo sa Tulicevim predratnim stanom?
Neko njemu nesto obecao....i on izgubio stanarsko pravo jer je vjerovao....![]()
Jadan covjek!
Sinoć sam gledala na 60 minuta i mogla sam plakati zajedno s njim. Ovo je stvarno dno, dna.
Po njegovim riječima prije rata je u istoj zgradi imao identičan stan na 4 spratu, taj stan je poklonio Opštini u zamjenu za stan u prizemlju koji mu je više odgovarao. Nije podnio zahtjev za povrat stana jer je vjerovao da će Opština poštovati dogovor. Njegov stan je dodjeljen nekom drugom, a stan u kojem živi je prijeratni vlasnik putem sudske tužbe uspio da vrati.
Ponudili su mu kao alternativu stan na Koševu 4 sprat bez lifta.

Po njegovim riječima prije rata je u istoj zgradi imao identičan stan na 4 spratu, taj stan je poklonio Opštini u zamjenu za stan u prizemlju koji mu je više odgovarao. Nije podnio zahtjev za povrat stana jer je vjerovao da će Opština poštovati dogovor. Njegov stan je dodjeljen nekom drugom, a stan u kojem živi je prijeratni vlasnik putem sudske tužbe uspio da vrati.

Ponudili su mu kao alternativu stan na Koševu 4 sprat bez lifta.

idic wrote:Sinoć sam gledala na 60 minuta i mogla sam plakati zajedno s njim. Ovo je stvarno dno, dna.
Po njegovim riječima prije rata je u istoj zgradi imao identičan stan na 4 spratu, taj stan je poklonio Opštini u zamjenu za stan u prizemlju koji mu je više odgovarao. Nije podnio zahtjev za povrat stana jer je vjerovao da će Opština poštovati dogovor. Njegov stan je dodjeljen nekom drugom, a stan u kojem živi je prijeratni vlasnik putem sudske tužbe uspio da vrati.![]()
![]()
![]()
Ponudili su mu kao alternativu stan na Koševu 4 sprat bez lifta.![]()
Ali stan u prizemlju je sve vrijeme u privatnom vlasnistvu, a on je imao samo stanarsko pravo koje je izgubio jer je mislio....sta je mislio...Meni je to nevjerovatno....
A da su me suze oblile kad sam ga slusala sinoc ...jesu!
-
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
hm, znaci trebalo je da glumac, 100% invalid ostane bez stana da bi se konacno uspavani smradovi probudili...ccccc...fuj....rajvosa wrote:Vlada u BiH zatražila je danas da Vlada u Sarajevskom kantonu te gradonačelnica Semiha Borovac podnesu ostavku zbog kršenja ljudskih prava porodice Tulić, saopšteno je iz te vlade
Treba srusit vladu, TOTALNO, sve i jednu...
jer SVI SU ONI KRIVI sto je Tula ostao bez stana, ne samo on vec i mnogi drugi ljudi...
jer, treba se ispostovat ANNEX 7 smrdljivog sporazuma, treba se SVAKO VRATIT NA SVOJE...
e moj Tula, prodase te ko kutiju cigara...iz straha...
fuj...
sinoc je neki advokat govorio da MNOGI treba da poloze racune zbog ovog slucaja...
DAJ BOZE da se konacno otkrije ko koga je*e u ovom gradu...
....cetnici su nas ubijali oruzjem a nasi nas zele poubijati kriminalom, pljackom, korupcijom...... od rata do danas...banditi su za svoj licni interes radije udomili one koji su Nerminu odsjekli noge, nego Nerminu koji NIJE DERNECIO PO KONOBAMA I PODRUMIMA SA SVALERKAMA KAO STO SU SE "BORILI NASI POLITICARI I DRZAVNICI" 

Sreća u nesreći Nermina Tulića je to što je javna ličnost i ima podršku javnosti, mnogo je ratnih invalida deložirano po istom principu, al za njih nije imao ko da se zauzme. Ova država ima maćehinski odnos prema svojim građanima, a posebno prema invalidima i bivšim pripadnicima Armije BiH.
Jadni Tulić je očigledno jedno pošteno biće i nije ni razmišljao da ga neko iz Opštine može ili hoće izraditi. da je razmišljao na taj način davno bi se obezbijedio da do ovakvog slučaja ne dođe.
Svi smo jadni sa ovakvom vlašću.........fuj
Jadni Tulić je očigledno jedno pošteno biće i nije ni razmišljao da ga neko iz Opštine može ili hoće izraditi. da je razmišljao na taj način davno bi se obezbijedio da do ovakvog slučaja ne dođe.
preneseno iz Dnevnog avazaidic wrote:Sreća u nesreći Nermina Tulića je to što je javna ličnost i ima podršku javnosti, mnogo je ratnih invalida deložirano po istom principu, al za njih nije imao ko da se zauzme. Ova država ima maćehinski odnos prema svojim građanima, a posebno prema invalidima i bivšim pripadnicima Armije BiH.
citat;
Šta se desilo prije dvije i po godine
Dao vlasniku kaparu od 10.000 KM
Imao sam obećanje da će moj stan sa četvrtog sprata biti vraćen i prodat
Kako saznaje "Avaz", Tulić je prije dvije i po godine vlasniku stana u kojem se on trenutno nalazi kao jednu vrstu kapare dao 10.000 KM. To nam je sinoć potvrdio i Tulić.
- Uradio sam to samoinicijativno jer sam imao obećanje Ljubiše Markovića, načelnika Općine Centar, da će moj stan sa četvrtog sprata biti vraćen i prodat, te da će se od tih novaca platiti stan sa prvog sprata - kazao nam je Tulić.
Marković kaže da tako nešto nije obećavao, te da je tada razgovarao sa Tulićem i njegovim advokatom.
- Nermin je mislio da će se dogovoriti s vlasnikom stana s prvog sprata, te da će u njemu i ostati. Ja sam mu ponudio pomoć ukoliko mu ta opcija ne uspije, jer je Općina i prije pomagala umjetnicima u takvoj situaciji. Bio je dogovor da mi se javi ako mu to propadne, ali prošlo je dvije godine, a nije zvao - rekao je Marković.
u svemu ovome treba preispitati ulogu Ljubiše Markovića (SDP)
tadašnjeg načelnika Općine Centar.
imo sam ja ratnog invalida ,koji je svoj stan u svrakinom izdo,a nama se uvalijo.....trazijo 3 hiljade maraka da napusti.......dan prije delozacije ga je gore unistijo nego cetnici......svaka prica ima 2 straneidic wrote:Sreća u nesreći Nermina Tulića je to što je javna ličnost i ima podršku javnosti, mnogo je ratnih invalida deložirano po istom principu, al za njih nije imao ko da se zauzme. Ova država ima maćehinski odnos prema svojim građanima, a posebno prema invalidima i bivšim pripadnicima Armije BiH.
j