NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

slavkoimamodilera

#26 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by slavkoimamodilera »

ISKO wrote:Slavko, stvarno ne znam zasto se pravis blesav. I malo djete zna da je izrucenje Abu Hamze iskljucivo politicki cin, i da nema nikakve veze sa "nasilnickim" ponasanjem. Isto tako svi znamo da je oduzimanje pasosa pokrice nalagodavcima i izvrsiocima za protivzakonito izrucenje drzavljanina BiH.

Ja kao argument nudim misljenja i zakljucke relevantnih i kompetentnih institucija koja su zaduzena za ljudska prava, a koja imaju kompletan slucaj pred sobom. Isto tako odgovorno tvrdim da ne postoje dokazi koji upucuju na to da Abu Hamza ugrozava sigurnost BiH.

Ti si taj koji ne nudi ama bas nista , nego ponavljanjem jeftine, idiotsko-imbecilne propagande, generalizovanjem i banaliziranjem stvari, pokusavas prikazati Abu Hamzu kao nasilnika, teroristu opasnom po drzavu i nasu sigurnost. Ma hajde, navedi molim te konkretan primjer...

Puno su posteniji oni koji kazu da mozda i jeste nepravda ali da ga ne zale.
Ja sam prvi rekao da je to ocito politicka, a ne stvar prava ili pravde... ali je ON SAM izabrao da bude politicka figura... ja ne nudim nista, zato sto mi nije cilj da nudim protudokaze, vec ti jednostavno kazem sto i jeste: njemu je oduzeto drzavljanstvo, nelegalno boravi na teritoriji BiH i stoga moze biti izrucen... mozda je yebeno, ali je tako... ti i ja tu ne mozemo nista...

Ti izgleda uopste ne citas sta drugi pisu... ja sam napisao da su se nasilnicki ponasali oni cije si ponasanje onako fino upakovao u recenicu s masnicama i cvijecem... shvati, yebe se meni sa Abu Hamzu, kao sto se i Abu Hamzi yebe za mene... life sucks and then you die... to ti je tako...
Moral i pravo nemaju nista s tim...

Prestani ono sto ja mislim nazivati idiotsko-imbecilnim, generalizirajucim i tako dalje jer ja tvoja razmisljanja tako ne nazivam, valjda imas toliko kulture... a sad da ja tebe pitam za primjer... daj mi primjer gdje sam JA rekao da je on terorista, opasan po drzavu i sugurnost?
ISKO

#27 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Slavko, moras biti jasniji i konkretniji u svojim stavovima kada je u pitanju osjetljiva tema. Tvoja islamofobija i mrznja prema drugacijem se moze vidjeti u svakoj tvojoj recenici.
to kako ce se to sve zavrsiti po njega nema nikakve veze ni s pravom ni s pravdom, vec sa politikom...
zatim kazes:
njemu je oduzeto drzavljanstvo, nelegalno boravi na teritoriji BiH i stoga moze biti izrucen...
Ako je njegovo izrucenje stvar politike, onda se moras sloziti i da je samo oduzimanje drzavljanstva stvar politike, odnosno nelegalan cin. Pa kako onda on nelegalno boravi u BiH?
njegovi politicki i vjerski stavovi kose se sa mojim poimanjem "normalnoga" za ovu BiH, pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo...
Zar ovo nije klasicna Islamofobija? Samo zato sto se njegovi politicki i vjerski stavovi kose sa tvojim, a zna se koji su njegovi vjerski stavovi, ti bi njega deportovao, da se ti pitas. Dakle, nije u pitanju neko krivicno koje je on ucinio a tebe ugrozilo, nego se radi o STAVOVIMA drugacijim od tvojih. Pa sta da kezem na ovo...

Sustina price je ova:

Amnesty International, Helsinski Komitet za Ljudska Prava u BiH i Human Raits Watch u petak su pozvale vlasti u BiH da ne deportuju u Siriju Imada Al Husaina, poznatijeg kao Abu Hamza.

U saopcenju navode da se Al Husain, u slucaju deportacije, suocava sa ozbiljnim rizikom da postane predmetom torture i loseg postupanja, te da bih odmah trebao biti oslobodjen iz imigracionog pritvora u Lukavici, u koji je smjesten 6. Oktobra.

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu upozorio je vlasti u BiH da ne deportuju AL Husaina prije nego sto ovaj sud ne razmotri njegovu zalbu.

Avaz, 18 Oktobar 2008.
slavkoimamodilera

#28 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

ISKO wrote:Slavko, moras biti jasniji i konkretniji u svojim stavovima kada je u pitanju osjetljiva tema. Tvoja islamofobija i mrznja prema drugacijem se moze vidjeti u svakoj tvojoj recenici.
to kako ce se to sve zavrsiti po njega nema nikakve veze ni s pravom ni s pravdom, vec sa politikom...
zatim kazes:
njemu je oduzeto drzavljanstvo, nelegalno boravi na teritoriji BiH i stoga moze biti izrucen...
Ako je njegovo izrucenje stvar politike, onda se moras sloziti i da je samo oduzimanje drzavljanstva stvar politike, odnosno nelegalan cin. Pa kako onda on nelegalno boravi u BiH?
Ne vidim odakle si iz ove dvije recenice izveo neku moju navodnu islamofobiju i mrznju prema drugacijem... ja kad bih bio islamofob, bio bih fobican prema polovini svoje porodice, prema tome ne lupetaj prvu glupost koja ti padne na pamet...
Takodjer ne vidim sta je potrebno jasnije i konkretnije od toga... mozda malo slabije kontas pa da ti pomognem: da ovo jeste politicki slucaj. Politicki slucaj ni u kojem slucaj ne znaci i da je nelegalan (valjda ti ovo ne moram objasnjavati :| ). To sto je neko nasao pravni nacin da nekoga politicki zrtvuje, je nesto sto nema veze ni sa mnom ni s tobom.
ISKO wrote:
njegovi politicki i vjerski stavovi kose se sa mojim poimanjem "normalnoga" za ovu BiH, pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo...
Zar ovo nije klasicna Islamofobija? Samo zato sto se njegovi politicki i vjerski stavovi kose sa tvojim, a zna se koji su njegovi vjerski stavovi, ti bi njega deportovao, da se ti pitas. Dakle, nije u pitanju neko krivicno koje je on ucinio a tebe ugrozilo, nego se radi o STAVOVIMA drugacijim od tvojih. Pa sta da kezem na ovo...
Ne, nije... islamofobija je strah/prijezir/mrznja prema svemu sto ima veze s islamom... kao sto vec rekoh, da je to kod mene tako ja bih prezirao pola familije i to nema nikakve potrebe da dokazujem ni tebi ni nikome, al kad si se vec uhvatio...
Drugi dio si moram priznati pravo fino izvrnuo... ne, ne bih ga deportovao, kako ti kazes, "samo zato sto se njegovi politicki i vjerski stavovi kose sa mojim", vec (vrati se molim te u moj prvi post koji si znao citirati, pa ga valjda znas i procitati) kada bi bili ugrozeni medjunarodni odnosi, neka prilika za BiH i tome slicno... dakle, bez obzira sta ti mislio o meni, ne meni ne smetaju njegova vjerska ubjedjenja i politicki stavovi, vec mi smeta potencijalni problem po BiH zbog cinjenice da se tolerise boravak nelegalnog stranca (a on to jeste) na teritoriji BiH...

Prema tome, ako me vec zelis citirati, onda fino procitaj sta pise i ne izvrci moje rijeci...
ISKO

#29 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Mene licno, konacna sudbina Abu Hamze ne dotice ni malo, ne zato sto sam nehuman, vec zato sto znam da bi moja sudbina njega interesovala jos manje... njegovi politicki i vjerski stavovi kose se sa mojim poimanjem "normalnoga" za ovu BiH, pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo...[/b] do tada, neka pred ovom drzavom odgovara za eventualna krsenja zakona ove zemlje.

Evo jos jednom te citiran, kompletan pasus, u originalu kopiran. Sta sam ja tu izvrnuo?
slavkoimamodilera

#30 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

ISKO wrote:
Mene licno, konacna sudbina Abu Hamze ne dotice ni malo, ne zato sto sam nehuman, vec zato sto znam da bi moja sudbina njega interesovala jos manje... njegovi politicki i vjerski stavovi kose se sa mojim poimanjem "normalnoga" za ovu BiH, pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo...[/b] do tada, neka pred ovom drzavom odgovara za eventualna krsenja zakona ove zemlje.

Evo jos jednom te citiran, kompletan pasus, u originalu kopiran. Sta sam ja tu izvrnuo?

Izvrnuo si razlog zbog kojeg sam rekao da bih ga deportovao... kao sto fino pise da kad bih morao birati izmedju toga da se za BiH nesto pozitivno desi na medjunarodnom pravu, a sto bi moglo biti uvjetovano njegovom deportacijom, i toga da on ostane, da bih birao deportaciju... mozda nije posteno, ali je tako... ni mene niko nije pitao sta mislim o tome da mi neko baca granate po glavi i da li je to fer ili moralno po mene...
To sto se njegovi politicki i vjerski stavovi kose s mojima, samo doprinosi mojoj indiferentnosti prema njemu kao osobi, nista vise...
ISKO

#31 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Izvrnuo si razlog zbog kojeg sam rekao da bih ga deportovao... kao sto fino pise da kad bih morao birati izmedju toga da se za BiH nesto pozitivno desi na medjunarodnom pravu, a sto bi moglo biti uvjetovano njegovom deportacijom, i toga da on ostane, da bih birao deportaciju...
Nije tacno da to fino pise, ti si mozda (iako nevjerujem) tako mislio, a doslovno pise ovako:
Nije majka sina karala sto se kockao, nego sto se vadio...
slavkoimamodilera

#32 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

ISKO wrote:
Nije majka sina karala sto se kockao, nego sto se vadio...
Ti si stvarno ogranicen... :-)

...pa kad bih morao birati izmedju toga da ga deportuju da bi BiH imala od toga neke koristi (u smislu medjunarodnih odnosa ili sl.) i da ga ne deportuju, ja bih birao prvo...

Jasnije sad? :roll:
ISKO

#33 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Ali to je samo pola recenice, gdje je druga polovina?
Drvosjeca iz Dejcica

#34 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Meni je najsmjesnije kada za Abu Hamzu govore da njegovo prisustvo u BiH ugrozava nacionalnu sigurnost i da je to razlog zbog kojeg treba biti deportovan! Po mom skromnom misljenju prisustvo Dodika i slicnih je veci nacionalni i sigurnosni problem pa nikom ne pada na pamet istog protjerati van BiH? Ovo naravno karikiram, ali dijelim misljenje onih koji se zalazu za isti tretman svih bez obzira na boju koze, nacionalnu, vjersku i svaku drugu pripadnost. Abu Hamza svakako ima upitnu proslost ali zarad te proslosti ne mozemo ignorisati demokratske postulate na koje se tako rado i socno pozivamo. Evo imate primjer alzirske grupe koja je protjerana kako je protjerana i sada se ispostavlja da su ti ljudi 99% nevini a zavrsili su u zatvoru samo zbog svojih vjerskih uvjerenja i nacina oblacenja koji se razlike od naseg normalnog. Sta je danas normalno to ostavljam svakom pojedincu da prosudi. :oops:
elffas

#35 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by elffas »

A zar lik nije zatvoren zbog sticanja drzavljanstva na nezakonit nacin,te mu je isto oduzeto?
slavkoimamodilera

#36 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

elffas wrote:A zar lik nije zatvoren zbog sticanja drzavljanstva na nezakonit nacin,te mu je isto oduzeto?
Eeeeeeeeee... haj ti to objasni.... :-)
samo gost

#37 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by samo gost »

Abu Hamzi je PRAVOSNAŽNO oduzeto državljanstvo. Nakon toga, prijavio se za azil, pa mu je i taj zahtjev PRAVOSNAŽNO odbijen. Onda se prijavio za dozvolu privremenog boravka u BiH, pa je opet odbijen i dozvoljena je deportacija. Međutim, Sud BiH mora ponovo voditi postupak u kojem treba razmotrati pitanje da li bi njegova deportacija kršila njegovo pravo na porodični život. Zbog toga što nema nikakvog pravnog osnova za boravak u BiH, on je sada u azilantskom centru, kao što bi bio i svako drugi ko nije državljanin i ko nema dozvolu boravka. Ovo su pravne činjenice i nema potrebe izvrtati ih na bilo koji način.

E sad, koliko tu ima politike u odlučivanju o njegovom statusu od revizije državljanstva pa nadalje drugo je pitanje i, svakako, nešto što se ne može ovako jednostavno objasniti kao pravne činjenice, a i nešto je što svako može tumačiti kako hoće.
popajic

#38 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by popajic »

Postao/la slavkoimamodilera dana 24/10/2008 12:54

elffas je napisao/la:A zar lik nije zatvoren zbog sticanja drzavljanstva na nezakonit nacin,te mu je isto oduzeto?

ma, ne treba ni pokusavati...
Drvosjeca iz Dejcica

#39 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

slavkoimamodilera wrote:
elffas wrote:A zar lik nije zatvoren zbog sticanja drzavljanstva na nezakonit nacin,te mu je isto oduzeto?
Koliko mi je poznato on je dobio drzavljanstvo po tadasnjoj proceduri. Dakle ne na osnovu falsifikovanih dokumenata ili slicno vec po porceduri koja je tada vjerovatno bila manjakava i upitna. Dakle osoba koja je stekla to drzavljanstvo nije kriva niti odgovorna za neciji javasluk, nerad ili neznanje. Ili mozda po vama jeste odgovorna? Covjek se u međuvremenu ozenio, zasnovao obitelj na osnovu tog dokumenta, drzavljanstva, i sada ga treba protjerati zbog toga sto je tamo neko, negdje i nekad pogrijesio u proceduri? Da prostite jebena neka logika. :-?
slavkoimamodilera

#40 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Koliko mi je poznato on je dobio drzavljanstvo po tadasnjoj proceduri. Dakle ne na osnovu falsifikovanih dokumenata ili slicno vec po porceduri koja je tada vjerovatno bila manjakava i upitna. Dakle osoba koja je stekla to drzavljanstvo nije kriva niti odgovorna za neciji javasluk, nerad ili neznanje. Ili mozda po vama jeste odgovorna? Covjek se u međuvremenu ozenio, zasnovao obitelj na osnovu tog dokumenta, drzavljanstva, i sada ga treba protjerati zbog toga sto je tamo neko, negdje i nekad pogrijesio u proceduri? Da prostite jebena neka logika. :-?
Mislim, upustamo se sad u neke sbb-kbb price i moralisanje al haj... jel ti mislis da on nije bio svjestan da po upitno-sumnjivoj proceduri dobiva drzavljanstvo? Bi li ti amnestirao nekoga ko, recimo, na osnovu rodbinskih/politickih veza dobije povlastice na uvoz neke robe i to iskoristi?
ISKO

#41 Re: NEPRAVDA ILI POLITICKA MUDROST?

Post by ISKO »

Mislim, upustamo se sad u neke sbb-kbb price i moralisanje al haj... jel ti mislis da on nije bio svjestan da po upitno-sumnjivoj proceduri dobiva drzavljanstvo? Bi li ti amnestirao nekoga ko, recimo, na osnovu rodbinskih/politickih veza dobije povlastice na uvoz neke robe i to iskoristi?
Nije to nikakvo moralisanje, a i primjer povlastice je potpuno pogresan, nema ama bas nikakve veze sa ovim slucajem.

Drzavljanstvo je dobio legalno i po tadasnjoj proceduri, koju nije on izmislio, nego je odredjena od strane nadleznih institucija RBIH. Ne znam tacno koja je to procedura, ali znam da je kljucni dokument, pored onih koji dokazuju njegov identitet, potvrda od Armije BiH da je bio borac. I sta mislis, trebao je odbiti tu "povlasticu" jer je sumnjiva?

Cinjenica je da je oduzimanje drzavljanstva, popraceno izrucenjem, nelegalan cin. A to potvrdjuju sve relevantne institucije za ljudska prava.

A to sto vecina vas prica je neargumentovana propaganda, Islamofobija, rasizam, mrznja.
Post Reply