JoseMujica wrote:
Doduše u pravu si glede šumskih problema....NATO bi završio s njima 1995 da onaj čmar nije legalizirao 49% otetoga....a sarajevski mudroseri to i dan danas održavaju na životu.
Sam naslov teme je pjansko preseravnje kojem su Dinarci skloni kad cugnu koju više....ali činjenica jeste da dok imamo SDA nećemo imati države tako da svaki minus za SDA valja promatrati kao plus za državu glede funkcionalnosti sistema, a to je za mene kao krajnjeg korisnika pozitivno
a iskreno, ko svakom balkanskom poganćeru, drago mi je vidjeti kako šutaju nehljeboviće koji nisu zaslužili da sjede tamo gdje sjede i još seru o patriotizmu

ovo mi je ko master card...neprocjenjivo
Nato nije zelio da zavrsi sa njima 1995 godine,
ne falsifikuj istoriju. Armiji BiH je bilo jasno stavljeno do znanja da ce biti bombardovani od strane NATO-a, ako se predje ono sto je bilo dozvoljeno od strane NATO-a i Amerike, znaci 51:49 posto. O tome se insistiralo i u Deyton-u od strane americke strane,
tako da lazes da je cmar (cmaru, zar te nije stid da mrtvog covjeka nazivas tako, zbog svojih licnih frustracija i da sve koristis da bi nanio sto vise prljavstine na istoga)
legalizirao 49% koje je ostalo u Bosni i Hercegovini. To su uslovljavali Amerikanci, pitaj svakog pregovaraca u Deytonu kako je bilo. Deyton je bio za sviju diktat, sto je i logicno za tako malu zemlju kao sto je Bosna. Znas ti to i dobro, ali ti treba za tvoju propagandu.
A cucis na forumu i propagiras stalno isto na svim temama, pa makar se radilo o Turskoj, Izraelu ili o bonbonama, stalno ti je samo Alija na pameti, opsjednut si sa njim, njega nema ni na mapi, trebao si tako govoriti nakon rata, imao si godina i godina za to, no nigdje te nije bilo. Izadji javno, pa govori sto te frustrira, stani iza svojih rijeci, lako je varati djecu virtualno. Nemas ti za to ni znanja ni elokvencije, a ni proslosti kakvu serviras.
Vezano za temu mislim da je drugi dio naslova cak i figurativno totalno neprimjeran za ljude kojima je ova drzava u srcu. Drzava koja je vec godinama u raljama politicara i drzavnih sluzbenika koji je koce zbog svojih fotelja i licnih interesa bez obzira na pripadnost partiji, sve je to isto, cast ponekom izuzetku, vjerovatno zalutalom medju vukove. Veliki je problem sto mladi koji dolaze na mjesta stare garde, samo slijede "svjetli" primjer, pa mi se cini da ce biti jos gori. Neko ovdje poce temu hapsenja korumpiranih, ko ce biti prvi, drugi...deseti. Treba suditi najmanje hiljadama, koji su direktno upleteni u pljacku svega, ako se to desi, to ce biti svjetski proces stoljeca. Male su sanse, jer je i Evropa puna takvih (Berlusconi, Sarkozy...i mnogi koji desetljecima sjede u Evropskoj Uniji, nezamjenjivi, a mi smo samo nebitni, sicusni gradjani neke drzave, bas kao sto su to i Italijani, Grci, Spanci, Portugalci, Irci, Islandjani i svi ostali kojima liberalna Evropa sa nesposobnom ljevicom, bez ideja, kroji sudbinu i tjera ka losijem zivotu. Pravi se sve veca razlika izmedju elite i ostalih, svi obicni su tek poceli da placaju propuste i kradje bankara i politicara, koji su sebi i svojima dijelili sakom i kapom. U drzavi koja je fakticki pod protektoratom suludo je i pomisliti da jadovi kradu bez podrske protektora izvana. Zavadi, diskredituj, zabavi ljude svojom brigom, da nemaju vremena da misle, sta se desava na velikom platnu ispred njih. Zgazi sve vrijednosti, osami covjeka, prava Orvelova primjenjena umjetnost.