Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Locked
HM 2011

#451 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

Vitez Koja wrote:
bogoljub wrote:Fazlija je slagao, to je dno dna,
Zaim je psovao iz revolta. Pa ljudi moji, zašto smo nerealni. Stavimo se u poziciji da ti neko pred kamerama laže u lice i pred pola miliona ljudi. Pa da je neko od normalne raje bio na tom mjestu pojeo bi ga , a ne bi ništa psovao.Kao da niste gledali nikada skupštinske tuče. Vjerovatno bi taadaaa bez tih psovki bio cool za neke.
jer eto psovanje nekima ne prolazi, dok Velike Laži, koje su inače rezultirale psovanju prolaze. Ovo je zaista besmisleno,..
Dosadan sam, ali sta je slagao N.F.? Jesi li vidio i cuo, da je sve, sto je rekao Fazlija, to Zaim sam i potvrdio. Jedino, sta je netacno, da njegova zena jos uvijek radi u telecomu....
objašnjeno ti je iznad da ništa što je rečeno nije istina - i ne mora imati veze sa istinom....

šta sad ?
stochar

#452 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by stochar »

@HM 2011 - ne znam o kakvoj sluzbenoj duznosti govoris, niti plaho pratim Zagijeve istupe. ono sto sam imao priliku vidjeti je uglavnom populizam, galama, pozivanje na 93. i slabo sam sta konkretno i pametno cuo.

ovdje fakat ne branim Fazliju niti mi to pada na pamet, pokusavam odbraniti ovo malo zdravog razuma jer zaista ne mogu da vjerujem da ljudi govore kako je Backoviceva reakcija razumna, odgovarajuca i kako ga je jos trebao i istuci. Fazlija koliko god bio smotan, nije psovao ni vrijeđao, nije dizao glas, a covjek koji ima argumente tesko moze onako popizditi, u biti je potvrdio skoro sve sto je Fazlija rek'o i jos izletio za onog funkcionera koji je Deenchetu platio godinu studija u Milanu 'kad su ovi bili u krizi'. ja, kriza bila, morali strugat' tartufe...
dado100

#453 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dado100 »

Ma nije problem Backovic-Fazlija, pozicija-opozicija, BPS/SDA-SDP, ovo je prije svega pitanje sta mi hocemo od ovih koji nas predstavljaju. Backovic kao pravi hohstapler sa onakvim rijecnikom. Neovisno o stranackim sukobima, simpatijama i sl, nas trebaju zanimati ovakve stvari i odgovori na ona pitanja. Cijeli kanton je taoc ovakvih ljudi. Sustina ove vlade i vecine u Skupstini se svodi na interese 3-4 covjeka, ali iskljucivo njihovih porodicnih interesa. :x
Nasim parama placamo:
- Nekoliko upravnih odbora i komisija poslaniku Radeljasu, isto to njegovom bratu i naravno posao kcerci
- slicno to Backovicu uz dodatak plata i doprinosi sinu koji ne bi da radi ali bi da se vodi da radi, nemamo nikakve koristi od njega, ali placamo neka modiranja i pumpanje usana...
Zauzvrat oni ce podrzati neku "ekspertsku vladu" i svojim glasanjem omoguciti da i oni uzmu sta hoce.
slucajni prolaznik

#454 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by slucajni prolaznik »

stochar wrote:gledam reakcije i ne mogu da vjerujem da ljudi podrzavaju Deena i Zagija. lik rek'o cijeloj skupstini "je.em vam sve!", ovaj se na FB obratio najprizemnijim rijecnikom i izvrijeđao Fazliju, i sad Fazlija prostak?
Ne bi ni Fazlija danas izrekao one optuzbe da Backovic nije isprovocirao i njega i sefa mu kantonalnog, Fikreta Musica, pricom o ubrzanom skolovanju supruge Musica, od postdiplomskog do doktorata, i to sve u vrijeme mandata premijerovanja Fikretova. Cast se morala spasiti prebacivanjem loptice na tudji teren 8-) Toliko o Fazlijinom postenju i principijelnosti.

Ali to svakako ne umanjuje znacaj Backoviceve demonstracije sile i proljevanja primitivizma po Skupstini KS, a posebno sramocenje Skupstine frustriranim odbranama casti svoje i porodice mu...

Polako dolazi trenutak, vrijeme kada treba silom poskidati s vlasti i rastjerati sve ove javne pantljicare, budzetske pijavice i kriminalce :x
FAP mashina

#455 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by FAP mashina »

dječak sa šibicama wrote:
malawi wrote:Jebace ga Deen kad tad :D
Vec vidim konjske glave po krevetima :D
misliš konjsku glavu?
nažalost to je samo privilegija gospođe Backović, već dugi niz godina
malawi

#456 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by malawi »

HM 2011 wrote:
Vitez Koja wrote:
Zaim je psovao iz revolta. Pa ljudi moji, zašto smo nerealni. Stavimo se u poziciji da ti neko pred kamerama laže u lice i pred pola miliona ljudi. Pa da je neko od normalne raje bio na tom mjestu pojeo bi ga , a ne bi ništa psovao.Kao da niste gledali nikada skupštinske tuče. Vjerovatno bi taadaaa bez tih psovki bio cool za neke.
jer eto psovanje nekima ne prolazi, dok Velike Laži, koje su inače rezultirale psovanju prolaze. Ovo je zaista besmisleno,..
Dosadan sam, ali sta je slagao N.F.? Jesi li vidio i cuo, da je sve, sto je rekao Fazlija, to Zaim sam i potvrdio. Jedino, sta je netacno, da njegova zena jos uvijek radi u telecomu....
objašnjeno ti je iznad da ništa što je rečeno nije istina - i ne mora imati veze sa istinom....

šta sad ?
Nema svadje izmedju forumasa. Kad mu je Deen halalio, sta se vi sad raspravljate. Nego raja, hocemo li im halaliti? :mrgreen:
DZOMBA

#457 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by DZOMBA »

HM 2011 wrote:
Vitez Koja wrote:

šta sad ?
objasnjeno :lol:
Last edited by DZOMBA on 31/01/2013 00:21, edited 1 time in total.
Iker C

#458 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Iker C »

Čim skupim 3 KM odoh kupiti štrik da se objesim, Backovići postali moralne vertikale. Samo čekam da se odnekud pojavi Šačirbej kao spasioc bošnjačkog naroda.
mmaar

#459 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by mmaar »

stochar wrote:gledam reakcije i ne mogu da vjerujem da ljudi podrzavaju Deena i Zagija. lik rek'o cijeloj skupstini "je.em vam sve!", ovaj se na FB obratio najprizemnijim rijecnikom i izvrijeđao Fazliju, i sad Fazlija prostak? nisam fan Fazlije, zajebav'o sam se na njegov racun tokom Olimpijade, pogotovo nisam fan SDP-a, ali ovo sto su Backovici danas priredili je uzas, a reakcije podrske me podsjecaju na skech Nadrealista s pšrofesorom Miljenkom...

I nikako da skontaju da prirodom stvari to "jebem vam sve" upuceno svima onima koji su izasli na izbore, glasali i birali te delegate u skupstini, dakle velikom broju populacije KS i jos te prijetnje koje smo imali priliku cuti. Dno kakvo se rijetko srece. S druge strane, nacin na koji je Fazlija nastupio mozda i nije primjeren za komunikaciju u skupstini jedne civilizovane zemlje, ali mi smo daeko od toga zahvaljujuci izmedju ostalog i raznim Backovicima, Fazlijama i njima slicnim koji vedre i oblace na ustrb svih nas i jos nas svaki dan prave vecim ovcama nego sto mozda i jesmo.Ti ljudi su javne licnosti, predstavnici populacije koja ih je birala i logicno je da budu izlozeni propitivanjima, cak i kad su manje stvari u pitanju od skandalozne cinjenice da svi mi placamo jednom trecerazrednom izvodjacu najgoreg moguceg sunda za njegov status slobodnog umjetnika, dok ljudi koji imaju nesto vrijedno ponuditi i drustvu i kulturi cjelokupno jedva prezivljavaju. Necu spominjati desetine bolesne djece, za koje se skuplja sadaka kako bi otisli na lijecenje u inostranstvo, pa i u Italiju, jer isti ti koji sjede po skupstinama nemaju ni najmanju svijest o odgovornosti koju nose njihove pozicije niti pokazuju bilo kakvu vrstu osjetljivosti na tudju nesrecu, cak ni kad su u pitanju najranjivije kategorije stanovnistva . Za mene je skandaloznija cinjenica to ko sve ima status slobodnog umjetnika koji se finansira iz dzepova poreznih obveznika od svog ovog cirkusa koji se odigrao u Skupstini KS, ali o tome bas i nije bilo neke price. I nemojte misliti da ce se ti nezasiti likovi zaustaviti, sve dok se ne pocne prstom upirati u njih i na jedan direktan nacin pozivati ih na odgovornost prema javnosti i onima koji su ih birali.
sandokann

#460 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by sandokann »

Vitez Koja wrote:
Pravo, u normalnim drustvima, ne moze jedan zastupnik mahalisati pricom da je neko zaposlen u drzavnoj firmi preko rodbinskih veza ako za to nema zvanicno saopstenje te iste firme, u ovome slucaju Telekoma. Treba sacekati i vidjeti sta ce o ovome slucaju reci Telekom, njihov ured za zaposljavanje, jer su direkto prozvani.

Fudo, kao estradni umjetnik, i predstavnik BiH na Eurosongu, ima pravo na nadoknade ako se i dalje nalazi u istim vodama. Mislim da ta primanja nisu nesto velika, ali zakonski to isto sleduje i Maju, Dina, Laku...

To su zakonski okviri koje ocito Nedzad ne poznaje u potpunosti cim olako sa njima barata.
poostar

#461 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by poostar »

Imam osjecaj da je ova prica samo vrh sante leda :D

Kakve li samo beneficije imaju porodice i prijatelji malo krupnijih riba BeiHa politicke scene ?

A narod se samo naguzi, i uz to sami skinu gace
malawi

#462 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by malawi »

poostar wrote:Imam osjecaj da je ova prica samo vrh sante leda :D

Kakve li samo beneficije imaju porodice i prijatelji malo krupnijih riba BeiHa politicke scene ?

A narod se samo naguzi, i uz to sami skinu gace
I sad mi ispadosmo pederi :x
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#463 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by -LIBERO- »

Pa vidis da im je sve oprosteno i prihvatljivo, samo zato sto su "njihovi" (citaj- iz njihovih stranaka ili su protiv stranke koju ne podnose)

E moj narode, tom logikom nije ni cudo da smo ovdje gdje jesmo...na zadnjem mjestu u Evropi po svim mogucim pozitivnim barometrima.
BegA_

#464 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by BegA_ »

Kratko i jasno:
Image

:bih: :bih: :D
DZOMBA

#465 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by DZOMBA »

sandokann wrote:
Vitez Koja wrote:
Pravo, u normalnim drustvima, ne moze jedan zastupnik mahalisati pricom da je neko zaposlen u drzavnoj firmi preko rodbinskih veza ako za to nema zvanicno saopstenje te iste firme, u ovome slucaju Telekoma. Treba sacekati i vidjeti sta ce o ovome slucaju reci Telekom, njihov ured za zaposljavanje, jer su direkto prozvani.

Fudo, kao estradni umjetnik, i predstavnik BiH na Eurosongu, ima pravo na nadoknade ako se i dalje nalazi u istim vodama. Mislim da ta primanja nisu nesto velika, ali zakonski to isto sleduje i Maju, Dina, Laku...

To su zakonski okviri koje ocito Nedzad ne poznaje u potpunosti cim olako sa njima barata.
Kad vec pricas o zakonima i koga sta zakonski "sleduje" ma sta to znacilo, ima amus gdje oni ostvaruju svoja prava, pa koncerti, tezge i sl. a ne od ovog napacenog naroda i ovih 20-30% zaposlenih van budzeta.
Kakve ba maje i lake ja ih nisam zvao da pjevaju i ne zelim ni da ih placam
dezurni_ucenik

#466 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by dezurni_ucenik »

Ako nista,pedercic Fudo je imao svoj prvi "came out" sto bi njegove kolege - "guzicari" rekli . :D
HM 2011

#467 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by HM 2011 »

stochar wrote:@HM 2011 - ne znam o kakvoj sluzbenoj duznosti govoris, niti plaho pratim Zagijeve istupe. ono sto sam imao priliku vidjeti je uglavnom populizam, galama, pozivanje na 93. i slabo sam sta konkretno i pametno cuo.

ovdje fakat ne branim Fazliju niti mi to pada na pamet, pokusavam odbraniti ovo malo zdravog razuma jer zaista ne mogu da vjerujem da ljudi govore kako je Backoviceva reakcija razumna, odgovarajuca i kako ga je jos trebao i istuci. Fazlija koliko god bio smotan, nije psovao ni vrijeđao, nije dizao glas, a covjek koji ima argumente tesko moze onako popizditi, u biti je potvrdio skoro sve sto je Fazlija rek'o i jos izletio za onog funkcionera koji je Deenchetu platio godinu studija u Milanu 'kad su ovi bili u krizi'. ja, kriza bila, morali strugat' tartufe...
onda sam te zamjenio sa nekim - izvini....

ja jesam čuo - kad je god neka rasprava čovjek sa konkretnim primjerima i to jedan od rijetkih iznese društvene probleme - rezultat takvih aktivnosti je i usvojena politika kvaliteta koja razlikuje ovaj kanton od drugih u mnogo čemu...

ako ti nije razumno - ponovno provjeri arhivu riječi Zaima Backovića ako ti nije mrsko - na svakoj aktuelnoj raspravi - od zapošljavanja, socijalnih sluačaja, do ove situacije sa nepotizmom u svakoj raspravi je unjeo ono ljudsko, ono o čemu se piše po portalima i forumima, ono o čemu se priča uz kafe.....

I dinčeta i farisa i suprugu i platu - sve što je fazlija spomenuo - nema veze sa vezom - šta sad ?

Izjeo vuk magarca - a narod razvezao tračati - eno ga Zaim pozapošljavao čitavu rodbinu........

Ako pokušavaš odbraniti zdrav razum - provjeri navode i uporedi sa ostalim zastupnicima - pitaj CCI koji prati aktivnosti zastupnika ? Klasično ušutkivanje ....

Daleko od toga da ikome iz sadašnjeg saziva ali i iz budućih saziva u dogledno vrijeme treba dizati spomenik po bilo čemu - ali ako se po zastupničkim aktivnostima iko diferencirao od većine to jeste onih par primjera iz zadnjih klupa skupštine..... njih koliko shvatam ne bi trebalo ušutkavati....

za kraj jedna fotografija

Image
mmaar

#468 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by mmaar »

sandokann wrote: Fudo, kao estradni umjetnik, i predstavnik BiH na Eurosongu, ima pravo na nadoknade ako se i dalje nalazi u istim vodama. Mislim da ta primanja nisu nesto velika, ali zakonski to isto sleduje i Maju, Dina, Laku...
Kakve sad nadoknade?
Drzava i porezni obveznici trebaju finansirati estradne ambicije i egibicije svakojakih cajki?
Boze dragi, to moze samo u Bosni, a u normalnim drustvima taj status imaju samo oni ciji je doprinos kulturi jedne nacije izniman.
ExNihilo

#469 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by ExNihilo »

Meanwhile in Milano

Image

:dance:

Izgleda da se prima nešto više od doprinosa.
stochar

#470 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by stochar »

sandokann wrote:

a ti te zakonske okvire ocito poznajes jos manje, jer Deen po zakonu ne bi mogao ostvariti to pravo, pogledaj malo. sve i kad bi donio papire, opet ostaje da nije moralno sve sto je po zakonu.

tebi OK da lik koji studira u Milanu i hvali se po TV-u skupocjenom odjecom, provodima i bahanalijama ima placene doprinose od budzeta u koji se slijeva novac od sirotinje? u zakonu, odnosno pravilniku pise da je jedan od uslova da umjetnik ostvaruje primanja manja od prosjecne plate, a to je znaci manje od 800 maraka. hm...

i, na koncum kad je to on bio na Eurosongu pa da na konto toga ima prava? je li to pobijedio? de ne budi smijesan...

i taj ministar koji je Deenu platio godinu, sigurno nije od svojih para platio, a treba ga pitati koliko je operacija bolesnoj djeci platio koje sigurno kostaju manje nego godina landaranja po Milanu... FUJ!
pussysmoke

#471 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by pussysmoke »

sandokann wrote:Pravo, u normalnim drustvima, ne moze jedan zastupnik mahalisati pricom da je neko zaposlen u drzavnoj firmi preko rodbinskih veza ako za to nema zvanicno saopstenje te iste firme, u ovome slucaju Telekoma. Treba sacekati i vidjeti sta ce o ovome slucaju reci Telekom, njihov ured za zaposljavanje, jer su direkto prozvani.
Evo svake sekunde se očekuje da se predstavnici telekoma jave i javno priznaju da svoje radnike zapošljavaju samo preko štele. :-?
sandokann wrote:Fudo, kao estradni umjetnik, i predstavnik BiH na Eurosongu, ima pravo na nadoknade ako se i dalje nalazi u istim vodama. Mislim da ta primanja nisu nesto velika, ali zakonski to isto sleduje i Maju, Dina, Laku...
Mislio sam da na te nadoknade imaju pravo umjetnici, a ne ova gomila ****** ****** koje si naveo.
It_is_a_Leclerc

#472 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by It_is_a_Leclerc »

Izvinite, molim vas... Ja nisam htio ulaziti u meritum tj. da li neko ostvaruje prava na PIO doprinose od države, ali mi zaista smeta da pojedinci žele poentirati činjenicom da je taj Deen nekad predstavljao BiH na Eurosongu.
Sve je to uredu, ali na spisku ljudi kojima država "duguje" plaćanje doprinosa nema, recimo, jedne Nade Đurevske, Izudina Bajrovića i nekih drugih prvaka drame Narodnog pozorišta...

Ako ćemo pravo i realno - za mene su to ljudi na koje ova zemlja treba i mora biti ponosna, u daleko većoj mjeri nego izvođač pjesme "Voli me hitno" (čuo na Konačno petak).
Perdita_Durango

#473 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Perdita_Durango »

Zaim je zaista bio isprovociran, covjeka se tako javno optuzuje i mislim da bi bilo licemjerno reci da bi malo tko drugacije postupio i da bi lako ostao sabran. Jeste da nije prikladno ali nije prikladno ni tako se ponasati prema covjeku, ocekivati da ce postupiti drugacije i onda ga lincovati kada samo odgovori na provokacije.
I kad smo kod toga, vidjeh sto je Deen napisao i ne znam zasto ljudi tog lika toliko ne podnose kad je tako pozitivna licnost. Bio on gej ili ne, pozitivan je tip, ne cini nikome nista nazao i ispravan je. Na provokacije neka odgovori , jer se neke stvari ne mogu ignorirati. Njegova glazba je druga stvar, ali o okusima se ne raspravlja.
last mohicans

#474 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by last mohicans »

Ja čega se sve načitah majko mila. :-) Ni jednog, a ni drugog maslo nije za ramazana. Prvo je shooter ispao smrad pa počeo javno iznositi nečiji privatni život. Kako bi se svi mi ugodno osjećali da nam neko pred hiljadama ljudi u eter spominje porodicu. Ja bi mu recimo možda i gore replicirao. Fazlija, dugogodišnji lezihljebović i student, nema kojoj stranci dupe nije lizo da bi dobio lovu za pripreme, odlaske na OI itd..Prosto mi ga je bilo muka gledati da cmizdri i pizdi po medijima kako perspektivni sportisti, a pri tom misleći na se, su pali na niske grane, pa je ko on izašo da ih sve spasi. Pouzdano znam da guši djecu u klubu i ne da im da idu na takmičenja. Djevojku koja je juniorski prvak bosne, vanserijski talenat, je pokušao otjerati iz kluba. Toliko o našem sportisti. Zloupotrijebiti skuštinu i mahalski ljude nasukivati je dno dna. Ni backo nije ispao puno bolji, Kenja za telekom, to je zlatna koka sdaovske djece i ljudi bliskih par begovskih porodica, znamo kojih.
Last edited by last mohicans on 31/01/2013 00:40, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#475 Re: Nedžad Fazlija -pucanj u prazno

Post by Entropio »

Malo offtopic... Sad pročitah da je Fazlija jedini koji je u historiji Olimpijade pogodio tuđu metu. Je l' fakat ili je zezancija? :lol:
Locked